האמת שהעלייה היום של ריאל מזכירה לי בדיוק את מה שהיה שנה שעברה מול דורטמונד כשהגרמנים מנצחים 2:0 ומחמיצים בלי סוף ורק בגלל שריאל במשחק הראשון ניצחה 3:0 היא עלתה לשלב הבא. את אותה העונה היא סיימה עם גביע בארון...
קבוצה של שכירי חרב. שאפו לשאלקה על הופעה יוצאת דופן, לכבוש רביעייה בברנבאו ובכל זאת לעוף זאת אכזריות לשמה. הגרמנים יכלו לכבוש לפחות עוד שער או שניים, והקהל המקומי אמר את דברו בסיום.
לריאל יש מזל גדול שיש לה שחקני התקפה מעולים שהצילו אותה.שאלקה או יותר נכון הנוער של שאלקה חגג בברניבאו כאילו זה ברצלונה של פפ.אני לא זוכר קבוצה שפירקה ככה את ריאל והייתה כל כך הרבה יותר טובה מאז אותה ברצלונה. כמה מילים על קסיאס.זה שניסו לעשות אותו גיבור הערב זה הזוי,שוער כל כך חלש שמשחק באחת הטובות בעולם.אני לא אוהד ריאל וזה עדיין מצליח לעצבן אותי איך היא משאירה שוער שהוא בינוני כבר כמה שנים טובות ועוד עושים ממנו רעש.הגיע הזמן להיפטר מהבלופ הזה שנקרא קסיאס.פעם הוא היה שוער טוב,אז זהו שהוא כבר לא. לגבי ריאל לא ידעתי שוראן כל כך חלש,כי אני זוכר אותו יותר לטובה מהמשחקים האחרונים שלו.קונטראו וארבלואה ידוע שהם נגרים.בייל נראה כמו אחד שמשחק במגרש אחר ולא מחובר לקבוצה.מה ששינה את המשחק זה הכניסה של מודריץ' שהתחיל גם לסדר אותם ולא רק לרוץ קדימה כמו קבוצת תחתית. לגבי שאלקה.הבעיה שהיא ספגה בקלות מידי,אי אפשר באלופות להיות כל כך חשוף.אמנם היא הייתה טובה התקפית אבל כל המאמץ הלך בשתי התקפות מכלום של ריאל,וגם כי רונלדו שחקן ענק.סאנה שחקן מדהים,מאיפה הבחור הזה בא?יאללה הנס להכין את המזומנים(סתם לא באמת)..
נראה לי שקצת נסחפת בתיאור שלך. ריאל מדריד נמצאת בטופ של הכדורגל העולמי זו השנה החמישית ברציפות - כשלפני כן היא דשדשה מספר שנים בדרג נמוך יותר. מה ההבדל בין ״מחזור החיים״ של המועדון הזה בהשוואה למועדונים כמו בארסה (סוף שנות התשעים ותחילת המילניום - קבוצה בינונית; החל מעידן ריקארד - קבוצת על), יונייטד (באמצע שנות האלפיים היו להם כמה שנים שחונות למדי עם פרגי, שלא לדבר על היום) או מילאן? כקבוצה - בתור מי שהרבה לעקוב אחרי ריאל בשנים האחרונות, אפשר להגיד בפה מלא שהעונה הזו חריגה יחסית מבחינת חוסר היציבות. ברוב הקדנציה של מוריניו, למשל, שיחקנו היטב באופן עקבי למדי - וגם בעונה שעברה, לא נרשמו תנודות גדולות ביכולת, אחרי פתיחה חלשה. הסיבה המרכזית לחוסר העקביות השנה, לדעתי, היא ההסתמכות הגורפת של אנצ׳לוטי על יכולת אישית של הכוכבים הגדולים, שבאה על חשבון עמידה טקטית ממושמעת במשחקים כמו היום. גם השחיקה של אותם שחקני מפתח מוסיפה לכך. נו, לפחות מצאנו משהו שקסיאס טוב בו. העיקר שהשחקן שהציל אותנו מקטסטרופה ״יצא מגעיל״.
ההשפעה רחבה יותר מהאלמנט המקצועי, שבא רק להדגיש את האפקט על המועדון עצמו. כשיונייטד הייתה בבוצרת של שלוש שנים ללא אליפות - ידעו שפרגי בונה את הקבוצה מחדש וזה חלק טבעי בכדורגל. אותו דבר בברצלונה. תמיד היה שם ויהיה שם לחץ לתארים וחוסר-שביעות רצון מבינוניות, אבל בריאל מדריד זה מקצין. כשהיכולת לא טובה - הקפטן מטנף על המאמן וכל סיטואציה מאבדת פרופורציות. כל המערכת נתונה למצבי-רוח של עיתונאי במארקה ואין שום יד-מנחה. פלורנטינו פרס מנחית חולצות-מוכרות בלי שום קשר לצרכי הסגל וכל הפסד ליגה הופך למשבר. ריאל מדריד יכלה להשיג הרבה יותר, עם פחות כסף ופחות לחץ. זאת קבוצה שנבנתה יותר מדי פעמים בעשור וחצי האחרון, אין יציבות, אין דרך מתווה. זה לזרוק הרבה שחקנים טובים לתוך זירה עם מאמן שידע לא להתעסק עם התוכניות של פרס ולצפות שיצא מזה אליפות אירופה. אחרי כמה-וכמה ניסיונות זה עבד, אבל אחרי כמה ניסונות זה בא?
פריק הליגה השוויצרית אלי אוחנה מצהיר: ״סוזה לא שיפר את באזל במילימטר״. אם יש דבר שמרגיז אותי יותר מחוסר ידע זה כשהם עושים את עצמם יודעים. לאוחנה פשוט אין מושג בכדורגל אירופי, ניכר שזה לא משהו שהוא באמת מתעניין בו.
המועדון הזה עובד לפי הקריזות של פלורנטינו פרס. אנצ'לוטי קיבל אשראי לעונה נוספת אך ורק בגלל הזכייה באלופות, והדיבורים על כך שיש רצון במועדון להפוך את אנצ'לוטי למודל אלכס פרגוסון היה לבדיחה מאוד משעשעת. בייל נוראי מתחילת העונה, ההגנה (גם בכשירות מלאה) נראית כמו ההגנה שהייתה לברצלונה בשלוש השנים האחרונות, והיחידי שבאמת ראוי להערכה (להוציא את כריסטיאנו) הוא מרסלו שנותן עונה פנטסטית.
חוץ מזה אנצ'לוטי עצמו מאמן חוק בוסמן קלאסי. מאז 1999 הוא מאמן בקבוצות עם משאבים גדולים, מאמן קבוצות של כוכבים, ההישגים שלו בליגה המקומית הם כישלון. נכון בליגת האלופות הוא זכה בהישגים גדולים, אבל זה טורניר קצר יותר מהליגה ובפורמט שונה, עם גישה שונה. אני תמיד מעדיף מאמנים שיודעים לזכות באליפויות, מאשר מאמנים שיותר מצטיינים במפעלי הגביע. ההישגים שלו בליגות מקומיות פשוט עלובים יחסית לחומר איתו עבד. גם כעת הוא מסתבך בלה ליגה, כאשר להערכתי הוא מחזיק בסגל יותר טוב מברצלונה והוא גם בעל ניסיון רב יותר מלואיס אנריקה, מאמן די כושל האמת עד כה. בצרפת כזכור הוא קיבל את פ.ס.ז' עם כל התקציב הענק שלה במקום הראשון והפסיד אליפות למונפלייה הקטנה, בעונה שעברה הפסיד אליפות לאתלטיקו מדריד ולא ניצל עונה חלשה של ברצלונה. באיטליה יש לו רק אליפות אחת, בצ'לסי עוד אפשר להגיד הצליח, אבל זה לא משנה את התמונה הכללית.
לא יודע. בעונה שעברה הוא חטף על הראש בגשר מאתלטיקו מדריד. גם פה עומדת נגדו קבוצה ממש לא קלה, עם כלים התקפים רבים. כן כנראה ששער יתרון של הצרפתים יועיל למשחק הזה. המשחק במקביל כבר גמור אחרי 3 דקות