די מדהים איך ארסנל של ונגר היא אנטיתזה של ארסנל של טוני אדמס וחבורתו. מקבוצה קרה וצינית לקבוצה שתוקפת בלי קשר לכלום ונאיבית כ"כ.
משום מה קיבלתי באן מהפורום (ולא עברתי על חוקי הפורום) אז צריך לבדוק את זה ,כנראה למישהו ממש כאב מה שכתבתי . נתחיל מזה שצריך לזכור בכל מקרה שזה תרבות של גוים אחרי הכל וצריך אדם להזהר כשזה נהפך אצלו לעבודה זרה , כשתולה את שמחתו בחבורה של גוים ומנסה לצייר שלמות במקום שלא יכול להמצות בו שלמות לעולם (זה מכוון ל"ריקלמה") איפה הייתם לפני כמה שנים כשריאל מדריד קיבלה 4-0 באנפילד ? הרמה היא דבר שכל הזמן משתנה ,האקלים בספרד והכסף מאחורי השולחן והמטפחות הלבנות שמרימים אוהדי הצלחות שמפצחים גרעינים, זה יותר קשה לשינוי . יש כאן משתמש שאוהב להאדיר את הליגה הספרדית ,אני מדבר על ריקלמה והוא עושה את זה מתוך רגשי נחיתות ,הוא חייב להראות בכל פוסט ש "הליגה הטובה בעולם" או "הקבוצה הטובה בעולם" ,אז תרשה לי לחדש לך חבוב ,הקבוצה הטובה בעולם לא באה ממדינה שלקחה אליפות עולם אחת וגם זה בסגל מלא בשחקנים שלא שלה ,והיא גם לא קבוצה שמתנהלת כמו kurva וקונה שחקנים ללא זהות וללא שייכות כלל למועדון ללא שחקני נוער באופן עקבי . אתה יכול לצייר עולם ורוד אבל האמת היא שהחסרון קיים איך שלא תהפוך את זה . לגבי הרמה של הצמרת האנגלית כיום ,אין ספק שהיא בירידה עצומה אך אנשים כאן אוהבים לעוות את הדברים שאני כותב : חוץ מהרמה אני דיברתי על הרבה דברים שמרכיבים איכות של ליגה ,חוץ מזה שבאופן כללי רוב הצמרת של הכדורגל האירופאי היום בירידה . הנה הפרמטרים שהליגה האנגלית עולה על הספרדית : *.אווירה,במגרש ומחוץ למגרש . *.תרבות אהדה . *.עניין *.סיקור עיתונאי *.איכות שידור *.איכות מתקנים *.תקציבים *.תחרותיות בתוך הליגה . מי שאומר שאי אפשר להשוות בין הליגות יקבל טיעון שגם אי אפשר להשוות בין הליגה ההולנדית לליגה הספרדית . לברקוזן ניצחו את אלופת ספרד ,אז מה זה אומר ? (זאת הרמה שלכם ,קפצתם אתמול אחרי ניצחון של ברצלונה כאילו מה קרה )
לברקוזן ניצחה את אתלטיקו בנשק שמזוהה הכי טוב עם הקולצ'ונרוס, אגרסיביות על גבול ההתאבדות וזה לא דבר של מה בכך. לגביי ארסנל זה פשוט ביזיון מה שהיה הערב באמירויות. מוטיניו בערב גדול, ומונאקו חוזרת הביתה עם תוצאה חלומית.
בשנות האלפיים היו שנים שהאנגליות שלטו ללא עוררין ולא ראו אף ליגה ממטר, באותן השנים רק אנגליות הצליחו להדיח אנגליות וזה אמר הכל. אז היה נוח לומר שהליגה האנגלית שולטת? עכשיו מסתכלים על המסביב ולא על הכדורגל? יש דברים כמו הנאה, אווירה, איכות- 3 פרמטרים שונים. מבחינת הנאה לצופה ולאווירה אני בדיעה שהאנגלית תמיד הייתה ועדיין הכי טובה. מבחינת האיכות יש עובדות. וכמו שרשמת, זה דבר שתמיד משתנה, זה כמו גל. היו לאנגליות שנים אדירות, עכשיו שנים שחורות שמעידות על מה שקורה לאיכות הקבוצות בליגה.
לפני 15 שנה כמעט, לסטר פתחה עונה באנגליה ממש טוב, הובילה את הטבלה.אחרי כמה מחזורים, יונייטד הגיעה לפילברט סטריט והכניסה לה שלישייה. אלן מאלרי, שחקן אנגליה לשעבר ופרשן סקיי, אמר שזה כמו אמא לביאה שנותנת לגור לשרוט ולנשוך, אבל בסוך מכניסה לו בומבה ומשתיקה אותו. ככה התחושה שלי עם האנגליות בשנים האחרונות. שלא יהיה ספק, אני אוהב את הליגה האנגלית וחושב שכעסקת חבילה היא מספר 1, אבל באיכות הקבוצות הבכירות היא נופלת שוב ושוב. אז הקבוצות האנגליות מתחרבשות בינן לבין עצמן, סיטי נראית טוב לפרקים, ארסנל נכנסת לאיזה רצף מרשים כולל ניצחון על סיטי בחוץ, וכו' וכו'. אבל אז מגיעים לאירופה, ומקבלים סטירה. והפעם לא רק מברצלונה, אלא גם ממונאקו. כמובן ששום דבר אינו קבוע, כמובן שדברים משתנים, פעם למעלה, פעם למטה. אבל הכוח שבאיירן, ריאל וברצלונה יצרו בליגות שלהן לא הולך לשום מקום והוא מעניק להן יתרון מובנה. והאנגליות, כבר כמה שנים, לא מצליחות לזוז לשום מקום. ארסנל וסיטי ממלאות שניים מארבעת הכרטיסים האנגליים בקביעות, ואנחנו כבר מכירים את הסיפור שלהן בעל פה. הוא כמעט לא משתנה...
אווירה ותרבות אהדה אלה פרמטרים סובייקטיבים לחלוטין. אתה מעדיף תרבות אהדה בריטית, אנשים אחרים מעדיפים את תרבות האהדה ספרדית/דרום אמריקאית. תקציבים ועניין אלה פרמטרים שלא קובעים שום דבר על רמת הליגה. מה קשור כמה אנשים מתעניינים בליגה לרמה שלה? ותקציבים לא בהכרח קובעים את איכות הקבוצות, הליגה האנגלית מוכיחה בדיוק את זה. היתרון של הסיקור העיתונאי באנגליה הוא שרובנו לא דוברים ספרדית/איטלקית/גרמנית. גם במדינות האלה יש אולפנים, עיתונים, תחנות רדיו, ערוצי ותוכניות טלוויזיה ומה לא, פשוט לרובנו אין דרך להנות מזה. איכות השידור ואיכות המתקנים אלה היתרונות הברורים היחידים של הליגה האנגלית על המתחרות שלה לדעתי, אבל הם לא קובעים את רמת הליגה.
מה זה קשור שריאל קיבלה רביעייה באנפילד לפני 5 וחצי שנים? דברים השתנו מאז, אתה יודע. היום בריאל מדריד משחקים רונאלדו ובייל ולא גאגו ודרנטה. אז הפריימרליג שלטה בכדורגל וזהו. אני אתחיל דווקא עם המשחק השני - לברקוזן שיחקה נפלא אבל תצטער מאוד על המקדמה הקטנה מידי שהשיגה לקראת הגומלין, בטח אחרי ההרחקה. היו עוד שניים-שלושה מצבים מעולים מבחינת הגרמנים. אתלטיקו תעבור בספרד למרות שזה יהיה לא פשוט ומדובר במבחן גדול עבורה, היא קצת מתקשה כשהיא צריכה ליזום. אולי סימאונה יזוז קצת מהשיטה הרגילה שלו ויפתיע עם גריזמן כקשר ועם שני חלוצים, לא יודע, נראה. בנוגע לארסנל - סביר להניח שכבר נאמר הכל. פאתטית, נאיבית, לא רצינית, עוד שנה שהיא תיפול בשמינית הגמר והפעם זו לא באיירן מינכן אלא כולה מונאקו שהיא קבוצה פחות טובה מהעונה שעברה. מעניין אם ההדחה המוקדמת המסתמנת ובמידה וארסנל לא תצליח להגיע לטופ 4 - אני חושב שהפסד כזה יכול מבחינה מנטאלית לרסק את ארסנל - יביאו לסיום דרכו של ונגר. כמובן שהשער השלישי משנה את כל התמונה, גול גדול של מונאקו. גם אם ארסנל רצתה 'להתאבד' על ה-2:2 - אסור להפקיר את ההגנה בצורה כזו, לא היה קיים הקישור שלה. הפעם לא מדובר בכדורים שלא נכנסו, חוסר מזל או פציעות. ארסנל הגיעה עם חלק התקפי מרשים מאוד(ואלכסיס הרשים בחולשתו) ופשוט לא עשתה כלום וביזבזה את הזמן. הבוז של הקהל מוצדק. ארסנל יותר טובה משמעותית מולנסיה? חח טוב.
איך אפשר לומר שבוז הוא מוצדק? אני לעולם לא אעשה את זה לקבוצה שלי ולצערי כבר נכחתי בכמה הפסדים לא נעימים בברידג'. יש דרכים אחרות להביע את התסכול שלך, בטח כשהבעיה העיקרית היא בעמדת המאמן. מה תשיג בבוז?
מי שעדיין חושב שיש משהו שיכול לגרום לפיטורים לא מבין את גודל כוחו של ונגר בארסנל. היו ימים הרבה יותר גרועים מאתמול במהלך השנים האחרונות. האיש יילך כשהוא יחליט ללכת. הסבירות הגבוהה היא שהוא יעזוב רק בתום החוזה שנגמר ב-2017. דבר נוסף, מיותר לבקר אינדיבידואל בקבוצה שהיא לא קבוצה. אבל אם כבר לעשות את זה, אלכסיס הוא בטח לא השם להזכיר.
ארסנל הפכה את המקום הרביעי למטרה, התארים כבר לא מעניינים אותה בשנים האחרונות. ביעד הצנוע הזה - ונגר תמיד 'הצליח' לעמוד. ארסנל לא מכונת כסף כמו ריאל מדריד, ברצלונה, צ'לסי או באיירן מינכן(השתדרגה משמעותית בנושא הזה) - ככה שפספוס המקום הרביעי יגרום לסוג של טלטלה כלכלית וזו תהיה פגיעה גדולה בקבוצה, גם אם בשנים האחרונות הם סיימו ברווח. אני חושב שארסנל זקוקה לדם חדש על הקווים. מה הבעיה במה שאמרתי? אלכסיס נותן עונה גדולה במדי ארסנל. אתמול, נקודתית - הוא הפתיע בחולשתו. היחיד שעשה פעולה התקפית נורמלית בכל המשחק הוא צ'מברליין, ואני לא רוצה להפוך אותו לגיבור הטראגי(הוא זה שאיבד את הכדור). אני אוהד הפועל ת"א והמנטרה שלנו היא לא לשרוק בוז, אבל יש מקרים יוצאי דופן. אתמול הגיע הרגע לדעתי. כמובן שמדובר בסוג של 'תסכול מצטבר'. הגביע החביב מהעונה שעברה או ניצחון החוץ באיתחאד, נגד עוד קבוצה נטולת אופי - אלה פחות או יותר רגעי השיא של ארסנל בעונות האחרונות. זה פשוט לא מספיק. הרמה הנמוכה בליגה האנגלית פוגעת בקבוצות הבכירות, כפי שהיה גם פרק זמן מסוים בספרד, למרות שלמשל בעונת 2006-07 הליגה הייתה חזקה ולמרות זאת אף קבוצה מספרד לא עברה את שלב 1/4 הגמר(ריאל ובארסה נכשלו). צריך לציין שגם בשנים הגדולות של האנגליות - תמיד הייתה את בארסה שהייתה שם. פעמיים ניצחה את מנצ'סטר יונייטד בגמר למשל. עם כל המשאבים שיש בכדורגל האנגלי - הקבוצות עוד יחזרו, אני בעיקר מדבר על מנצ'סטר יונייטד. בסיטי צריכים לשנות גישה. אגב, ממישהו הזכיר כאן את ליברפול של העונה שעברה. קבוצה הרבה יותר טוב מליברפול הנוכחית מן הסתם. ועדיין, צריך לזכור שהיא שמה את כל יהבה בליגה, היא לא שיחקה באירופה. לא חושב שליברפול של העונה שעברה שווה בהנחה גסה - מעל רבע גמר ליגת האלופות. אין מצב כזה. עם כל הכבוד לסטארידג' וסוארז. ההגנה של ליברפול הייתה לא טובה.
ההאגרסיביות היתה מעבר לגבול. הליצן שרק ל-25 עבירות של הגרמנים, לא כולל הכניסה בסאול שבגללה הוא לא חזר היום למדריד. איבדנו גם את סיקיירה גם כן במחצית הראשונה. אם גם בגומלין יהיה שיפוט ביתי אנחנו נמעך את הפירניות האלה.