שמועות חדשות והעברות 2008/9

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Chievo, ‏2/7/08.

1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים. סגנון המשחק של רומא כמעט ולא בא לידי ביטוי העונה ולא יהיה זה נכון לשפוט התאקלמות של שחקן חדש כשאף אחד (למעט בריגי ודה רוסי) מחבריו לקישור לא הציג יכולת קבוצתית מספקת. באפטיסטה החליף למעשה את פרוטה מאחורי החלוצים ולשניהם יכולות דומות כשהברזילאי הרבה יותר טכני, מאיים על השער ופורץ לרחבה ביתר קלות בגלל הפיזיות שלו. במבט ראשון על המערך 4312, העמדה מאחורי החלוצים דורשת שחקן חכם ויצירתי כמו קאקא או דייגו, אך רומא משחקת בצורה שונה כשאחד החלוצים מקבל חופש לנוע בכל החלק הקדמ של המגרש ומאפשר לשחקן שמשחק מאחוריו להכנס במקומו לרחבה. באפטיסטה שחקן יותר ורסטלי ומשחק טוב יותר כשנכנס לרחבה לעומת פרוטה שאומנם ביצע את התפקיד מצוין בעבר אבל בשנתיים האחרונות אחר לא מעט פציעות, יכולתו ירדה.
    אני מבין את הטענה שלך אבל לא חושב שטקטיקה כזאת מקדמת את הקבוצה לרמה גבוה יותר. בוא ניקח דוגמא מהיום, נאפולי ביצעה רכש מצויין בדמותם של קווליארלה וצ'יגאריני. לשנינו ברור שאם נאפולי לא רוצה להכנס לפלונטר של חובות וריביות, היא תאלץ למכור את הכוכב הכי גדול שלה כדי לכסות את הגירעון שנוצר. האם לא עדיף להשאיר את אהוב האוהדים שכבר הוכיח את עצמו בקבוצה? לטעמי זהו צעד גדול אחורה. ג'נואה שגם היא נמצאת עם הפנים קדימה מכרה הקיץ את שני השחקנים הכי טובים שלה והביאה מחליפים זולים יותר. כן גם ג'נואה לקחה צעד משמעותי אחורה, פלוקארי הוא לא מיליטו וקווארסמה בטח שלא טיאגו מוטה.
    נחזור לרומא :
    הסיכום עם אודינזה בעניין מוטה עומד על 7 מליון יורו. סיסיניו שחוזר מפציעה קשה וארוכה לא יעלה יותר מזה. היתרון הכלכלי היחידי שיווצר מהמלך כזה הוא הפרש (לא משמעותי) בין המשכורות של השניים שיאפשר לרוזלה לקנות תכשיט חדש ובתמורה יחליש את עמדת המגן הימני.
    ושוב, מהלך כזה ישאיר חור באחת העמדות החשובות במגרש. אתה מכיר שחקן ברמה של הברזילאי שגם זול ממנו ונמצא בשוק?
    יכול להיות שאתה צודק בעניין דוני, אפשר להרוויח עליו כסף מהפרמייר ליג ולהחזיר את קורצ'י הביתה (שגם זה יעלה לרומא) אך במצב כזה נשאר עם שוער לא מנוסה ולא טוב מספיק בשביל הקבוצה. אפשרות אחרת היא להחזיר את אמליה הביתה, מהלך כזה לא יפגע בעמדת השוער בצורה משמעותית אך תאלץ את רומא להוציא סכום דומה לזה שתקבל על דוני. לגבי ריסה, אני מבין שנתקע לך הויינל ולא תשנה את הדעה הראשונית שלך. בכל זאת, ריסה התברר כרכש מצויין למרות שלקח לו לא מעט זמן להתאקלם ואני לא רואה היום מגן שמאלי טוב ממנו בשוק.
    אל תשכח שרומא משחקת עם 3 קשרים באמצע. משום מה חידוש החוזה של פרוטה מתעקב ויש לי הרגשה לא טובה שפרוטה יעזוב בקיץ. אם זה מה שמצפה לנו, הייתי רוצה לראות את קונטי או גלופה. וכן גם במקרה כזה, יהיה זה צעד אחורה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/5/09
  2. uri מנהלים

זו בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר מלחתחילה, כאשר כתבתי וחזרתי על כך שבאפטיסטה לא מתאים לדינמיקה של הקבוצה על המגרש. סגנון המשחק של רומא לא בא לידי ביטוי כי שחקן כמו באפטיסטה (בין היתר) לא התאים לסגון הזה. דווקא כאשר פרוטה חזר לכושרו המשחק של רומא חזר לבוא לידי ביטוי, כי פרוטה ביצע את הפעולות בתגובה מהירה יותר, בפחות נגיעות בכדור ועם יכולת ריאת משחק וקריאת את תנועות חבריו משובחת הרבה יותר. באפטיסה איטי הרבה יותר בתגובות שלו ובקריאת התנועה של חבריו לקבוצה. ובסגנון המשחק של רומא, איכויות אלו שציינתי אצל פרוטה חשובות הרבה יותר משליטה בכדור ובעיטה טובה. אולי, ואכן במידה הקבוצה תתחיל את העונה הקרובה במערך 4-3-1-2, יהיה נכון יותר להתחיל לחלץ רווחים כלכליים בשחקני כנף, לפני באפטיסטה. אך שוב, במידה ותגיע הצעה טובה על באפטיסטה אני אמליץ למכור.

אז כאן, דעותינו, גישתינו למשחק ואם תרצה הפילוסופיה, אף שאינני אוהב שימוש במונח זה, של כדורגל חלוקות. אני למשל בטוח שגם את הבאתו של קוואליירלה וצ'יגאריני תאלץ את נאפולי למכור את לאבצי יהיה זה צעד נכון מבחינתה, אשר יחזק את הקבוצה ולא יחליש. אני לא מאמין במונחים של כוכב ואליל האוהדים. משחקים מנצחים עם שחקנים טובים ולא עם אלילים. קוואליירה לא נופל מלאבצי (שבהחלט שחקן מצויין גם הוא) ובטח ובטח שהוא בא עם צ'יגאריני על חשבונו. לאבצי לא כבש ולא בישל אפילו לא שער אחד בחצי השני של העונה. הוא מהווה את אחת הסיבות המרכזיות לירידה הגדולה של נאפולי. לשמור אותו רק כי מדובר בכוכב ואליל האוהדים ולא לחזק את הקבוצה בעוד עמדה על חשובנו היא-היא לדידי החשיבה המוטעת.

לדעתי מוטה, לפחות ברמה ההגנתית טוב יותר מסיסיניו. ורומא, שהשנה סבלה מהגנה נוראית, חייבת לחשוב קודם כל על הגנה ורק אחר כך, על התמיכה של סיסניו להנעת הכדור בהתקפת הקבוצה. מה גם שמוטה הוא שחקן לעשר שנים קדימה, שצפוי עוד להשתפר ולגדול. כבר זכה לזימון מצידו של ליפי.

לדעתי רומא בהחלט יכולה להסתפק בקורצ'י. אבל אם תרצה אני בטוח שהיא תזכה ממנצ'סטר סיטי לסכום גבוה בהרבה ממה שתאלץ לשלם לפאלרמו על אמליה.

אתה מבין לא נכון. אני בהחלט מודע לשיפור שחל אצל ריסה בחצי השני של העונה, אולם גם עם כך, אין הוא הפך לבורג מרכזי בקבוצה שאין לוותר עליו. אני לא חושב שרומא צריכה לנסות להיפתר ממנו. אבל, במידה ותגיע הצעה טובה אין סיבה לא למכור. הוא מרוויח שכר בגובה תקרת השכר בקבוצה ואולי אין שחקנים בשוק זולים ממנו, בהחלט אפשר "להקריב" במעט כדי לחסוך. רובין של טורינו למשל, גם אם כרגע שחקן פחות טוב מריסה יהיה זול בהרבה וירווח לפחות פי 5 פחות. רומא תצטרך להקריב בגלל הצרות הכלכליות וזו יכולה להיות אחת האפשרויות למשל. שוב, אני לא טוען שיש לוותר על כולם, אלא לפי התנועה בשוק לשקול צעדים.

3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לוטיטו :
    “Why would we want to let go of such a great player, whose contract expires in June 2010,”
    כדי לא לאבד אותו בחינם אולי?
    הוא באמת כל כך מטומטם או שרק עושה את עצמו? אני מאמין שזה הדבר השני ופאנדב יגיע בסופו של דבר ליובנטוס.

4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

השמועות מתחילות להתגבר שלאבצי בדרך אלינו בסכומים שמסתובבים סביב ה20 מיליון פאונד. האמת היא, אני בכלל לא בטוח אם הוא שחקן לרמות האלה. הבנתי שהוא כבש ובישל העונה 7 ו7, לא מספרים מדהימים במיוחד אלא דיי פושרים, אבל לא ראיתי אותו מספיק בשביל לגבש דיעה מוחלטת לגביו. מה אתם חושבים?

5. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי לבאצי מתאים לרמות הגבוהות ביותר. יותר מזה, בליברפול מלבד פרננדו טורס, אני לא רואה אף שחקן התקפה עם האיכויות והכשרון של הארגנטינאי. היצירתיות וחוכמת המשחק שלו לא באה לידי ביטוי העונה ליד חלוצים כמו דניס וזלאיטה. שילוב שלו עם חלוץ אמיתי כמו טורס יצור חוד קטלני. המחיר גם כן הוגן, במיוחד בהשוואה לעסקאות התמוהות באנגליה.

6. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהוא עדיף לליברפול אם האופציה השנייה היא טבז. תקן אותי אם אני טועה, אבל ליברפול משחקת מעין 4-3-3 עם מאשרנו, ואלונסו באמצע, ג'רארד כשחקן חופשי, ושלושה שחקני התקפה. שחקני ההתקפה הם טורס באמצע, קאוט בימין ועוד מישהו בשמאל.
    הבעיה הכי גדולה העונה של ליברפול הייתה המשחקים גנד הקבוצות הקטנות. תוצאות תיקו מרגיזות במשחקי בית מול קבוצות תחתית הם הסיבה שליברפול לא אלופה, לא כישלונות נגד הקבוצות החזקות. מה זה קשור ללאבצי?
    קאוט הוא חלוץ טקטי. הוא סוג של שחקן הגנה שמתופקד בהתקפה. הוא יורד הרבה אחורה, עוזר לקשרים, מתעסק בעיקר במשחק לחץ ועוזר לחנוק את הקבוצה היריבה כשליברפול משחקת במשחק עונה קריטי. טבז, למרות שהוא שחקן טוב יותר מקאוט (בעיקר טכנית), הוא דומה מאוד מהבחינה הזאת להולנדי. הוא עוד שחקן שיעזור לכם במשחקים הגדולים והוא יהווה כלי שיהפוך את ליברפול לקבוצה עוד יותר מפחידה כשיצטרכו לשחק מולה במשחקי נוקאאוט בצ'מפיונז או במשחקי טופ 4 בליגה. האם זה מה שאתם צריכים? לא. אתם צריכים שחקן מהיר, טכני ובעל יכולת דריבל אדירה שיודע לשחק גם על הקו וגם בתור חלוץ שני. אם אתם רוצים שחקן התקפה שייתן לכם מימד נוסף כשאתם מנסים לפצח בונקר, לאבצי הוא האיש. הוא יותר מהיר מכל שחקן אחר שיש לכם בסגל. טבז הוא קאוט 2 (לא מבחינת רמה, מבחינת סגנון התרומה שלו להתקפה).
    האם הוא לרמות האלה? לא יודע, מה ההגדרה שלך ל"רמות האלה"? הוא יותר טוב מבניון ובאבל, זה בטוח. הוא כבר שנתיים בערך מוזמן קבוע לנבחרת ארגנטינה ומועדף על פני שחקנים כמו מיליטו, היגוואין וזראטה. עזוב את הסטטיסטיקות. את הגולים תשאיר לטורס ואת הבישולים תשאיר לג'רארד ואלונסו. לאבצי זה השחקן שיעשה שמות ברחבת היריב ויצור כאוס מאורגן כשתצטרכו לשבור את הקרח מול יריבה עיקשת מהתחתית.

7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שפגעת בול, זה בדיוק מה שחיפשתי בשאלה הקצת לא מסודרת שלי. וההגדרה שלי לרמות האלה זה לרמות של לבוא, לשחק באגף שמאל במקום באבל ולתת לנו את האקסטרה נגד הקטנות כדי להשיג את הנק' הדרושות לאליפות.

8. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק כדי להבהיר: הוא לא שחקן כנף קלאסי למערך 4-4-2 (כמו סילבה למשל). הוא יכול לשחק או בתור חלוץ שני, או בתור חלוץ אגף במערך 4-3-3.

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אכן, אני מדבר על עמדה של קיצוני שמאל ב4-3-3. סגנון הנרי בברצלונה כזה.

10. JR-Riquelme Member

הוא רחוק מסגנון הנרי לדעתי. הוא לא תקוע בצד, הוא נמצא בכל מקום בחצי המגרש של היריבה, ובנאפולי הוא היה רגיל להתחיל כמעט כל התקפה ולהיות שחקן חופשי. אני עדיין חלוק עם המעבר הזה, אבל אני עדיין מת לראות אותו מצליח, אחד האהובים עליי.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

קרלו אנצ'לוטי הוא לא המאמן היחיד שמודיע על עזיבת קבוצתו מיד לאחר סיום המחזור האחרון: בראיון לסקיי לאחר המשחק של סמפדוריה מול פאלרמו, וולטר מצארי הודיע על כך שהוא עוזב את המועדון.

12. uri מנהלים

רייה ומאצרי... לא עוד 3-5-2 בסריה A...

13. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא שמצארי פורש, הוא ככל הנראה מתקדם למועדון מעט גדול יותר. לא עד כדי כך הזוי שהוא יקח איתו גם את המערך האהוב עליו. פאפא' בבולוניה משחק 3-5-2, השאלה היא האם הוא ימשיך שם גם בעונה הבאה...
    סרייה A. לעולם ולעד תראה קבוצות מסתובבות עם המערך הזה. זה לא יעלם כל-כך מהר.

14. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

זה הולך להיות קיץ מרובה בחילופי כסאות של ספסלי קבוצות הסריה A, בנוסף לאנצ'לוטי, ראניירי ומצארי גם בלארדיני, דל נרי, ספאלטי לא בטוחים אם בכלל על סף עזיבה. יהיה מעניין.

הכותרת המצחיקה של היום היא ללא ספק מועמדותו של רוברטו מנצ'יני מאמן אינטר לשעבר שעכשיו מועמד לאמן קבוצת תחתית באנגליה. הוא עוד מאושר מהעניין. לאן התדרדרנו מנצ'יני?

15. uri מנהלים

שכחת את זנגה שכבר הודיע על עזיבת קאטאניה ואת דליו רוסי שמתנדנד על הספסל של לאציו. אגב, בלארדיני (שעשה רושם שנפרד משחקניו היום) כבר מועמד לאטאלנטה. ספאלטי לדעתי בסופו של דבר ישאר ברומא. אני מאמין שכאשר חטא במחשבת העזיבה, חשק במשרת מילאן או יובנטוס. עכשיו, שנראה שאף אחד מהמועדונים הללו לא חושק בו, קרוב לוודאי שישאר.