שמועות, העברות וחדשות - הכל כאן :: פריימר ליג עונת 2003/2004

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Julian Joachim, ‏25/5/03.

1. KirkH Member

בוא נעשה סדר.

אלן סמית', למרות שהוא נחשב לכוכב של הקבוצה שלו ולמרות שהוא משחק ליד שחקנים פחות טובים מאלו שמשחק לידם לואי סהה - כמעט ולא כובש. ככה שלקחת את הבלונדיני הטיפש לפני סהה בגלל המחיר זה נורא נחמד אבל עדיף גם להביא שחקן שמסוגל לכבוש גם נגד קבוצות שלא משחקות בבלומפילד.

ה-13 מיליון שפולהאם דורשת עבור סהה הוא מחיר גבוה ומופקע במכוון. הם לא רוצים לשחרר אותו. בגלל שמדובר בעסקים יש מחיר שבו שווה לשחרר כל שחקן - לדעת אל פאיד 13 יספיקו. לכן לא צריך להתייחס לתג המחיר הזה.

אבל, וזה חתיכת אבל - תג המחיר הגבוה של סהה בהחלט נובע מאיכות המשחק שלו. להגיד שהוא כובש כי הוא משחק בקבוצה חלשה וכי לא משחק לידו חלוץ זה נחמד, אבל גם מראה על חוסר הבנה מסויים. גם רוד ואן ניסטלרוי והנרי משחקים לבד בחוד סו וואט? גם הם כובשים רק בגלל זה?

לואי סהה נותן כבר 4 עונות אחלה כדורגל. לא מסתכל על מספר שערים (למרות שיש לו גם קבלות בתחום הזה), פשוט כיף לראות אותו משחק, הוא עושה הכל על המגרש, הוא לא חלוץ טיפוסי שרק מחכה על ה-16 לכדור. הוא נמצא בכל מקום. הוא היה יכול להיות להיט ענק באולד טראפורד - אני מניח שאם הקוטג'רס לא יצליחו להעפיל לצ'מפיונס נראה אותו עובר ליגה בקיץ...

2. ArsenalFan Member

מסכים עם קירק.

-בינתיים, אלכס פרגוסון אמר כי מנצ'סטר יונייטד לא תגיש עוד הצעה על החלוץ, ומאשים את הנהלת פולהאם בהידרדרות המצב אחרי שפרסמה את דבר ההצעה של יונייטד. לא נראה לי שזה הסוף של הסאגה שמעסיקה את חלון ההעברות של ינואר באנגליה...

-השמועה שרצה בהייבורי, לפי שדר הרדיו של ארסנל+, היא שמתיאה קזמן ביקר בניצחון היום 4-1 על מידלסברו, וכי ארסנל במגעים להחתמתו מפ.ס.וו איינדהובן. לפי שעה זו רק שמועה, ואין להתייחס אליה יותר מדי ברצינות...

3. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

סופי, סולאנו יישאר בניוקאסל. נכון שמערכת היחסים שלו לא משהו עם בובי, אבל הזקן הסנילי, באחד הצעדים היותר חכמים שלו בזמן האחרון, מחליט להשאיר את הפרואני בעל הנסיון. בובי התראיין במסיבת עיתונאים לקראת המשחק באולד טראפורד, וכך הוא אמר על סוגיית סולאנו:
    "אף פעם העונה לא שמנו שום שחקן ברשימת ההעברות, אף אחד לא פנוי. לא הצעתי את השם של נובי סולאנו לאף אחד, אני רק אמרתי שנובי סולאנו לא למכירה. רק אמרתי - שכמו שכל מנג'ר אחר בפריימר ליג היה עושה כן, שאם היינו מקבלים הצעה על שחקן, לא בהרכח סולאנו היינו מקשיבים לה. זה עד כדי כך פשוט. כל מיני ספקולציות עלו מאז, אבל כולם הגיעו מהתקשורת ולא מהקבוצה."

http://www.uefa.com/ImagesContent/Competition/Players/129X194/46507.Xxx נשאר.

4. ArsenalFan Member

- ההתאחדות האנגלית עומדת לפתוח בחקירה לגבי העברתו בקיץ של טים האוורד למנצ'סטר יונייטד (תמורת 2.5 מיליון פאונד), אחרי שהגיעו אליה מסמכים חדשים. בינתיים, ספ בלאטר אמר כי הוא מעוניין לטהר את האווירה עם יונייטד אחרי סאגת ריו פרדיננד ושערוריית בדיקת הסמים.

- עוד מכה ללידס: מארק וידוקה ימריא היום לאוסטרליה בעקבות בעייה אישית לזמן לא ידוע, כנראה בעקבות מחלה של מישהו ממשפחתו. אתמול אדי גריי החליף אותו אחרי מחצית בעקבות המשבר האישי.

- ג'רמי אליאדייר נפצע אתמול בניצחון 4-1 על מידלסברו בהייבורי, והוחלף במחצית. הוא נפגע בברכו, ועלול להיעדר לחודש הקרוב. ארסנל בבעיית חלוצים קשה לאחר פציעות של דניס ברגקאמפ וסילבאן וילטורד, והיעדרותו הצפויה של קאנו שיוצא לאליפות אפריקה.

5. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'נאס כפי שכבר אמרו פה סאהה מספק קבלות כבר מספר עונות גם אם זה לא תמיד מתבטא במספר השערים שלו... בואו לא נשכח שבעונת 2000/2001 אם אינני טועה שבה פולהאם עלו לפרמיירשיפ הוא היה מלך שערי דיוויז'ן 1, כך שלא ברור לי הזלזול המגמתי בבחור.

בכל מקרה מייקל אואן רומז בראיון לתקשורת שהוא יאריך את חוזהו בליברפול בהמשך העונה, במטרה להזים שמועות הקושרות אותו לעזיבה של אנפילד, אולי אפילו בחלון ההעברות הנוכחי. האהבה לחבריו לקבוצה ולצוות המקצועי היא השיקול המרכזי שינחה את אואן בהארכת החוזה, אותו הגדיר אואן כ"חוזה החשוב בקריירה שלו".

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/1/04
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כמה חדשות:

- העניין של פיגו עם מנצ'סטר/ צ'לסי שוב תופס כותרות באי הבריטי. בואו נראה אם זה שוב פעם עוד בלוף מה שזה כנראה נכון.

- מנצ'סטר כנראה יורדת מלואיס סאהה ומי ששוב מתקשר ליונייטד הוא מארק וידוקה.

- יש פירסומים גם שאברמוביץ' ינסה להביא את מייקל אואן לסטמפורד ברידג'

- מנצ'סטר סימנה את מאמנה של ויאדוליד פרננדו ואסקז כמועמד רציני להיות מספר 2 בקבוצה לצידו של פרגוסון.

7. toon-UPON-tyne Member

כמו שאמרתי גם גואטר היה פעמיים או שלוש מלך שערי הדיוויזן 1 ...

8. KirkH Member

וכמו שאנחנו מנסים להסביר לך, בניגוד לעז יש שחקנים דוגמת אנדי קול, לואיס סהה ואפילו רובי קין שלא מרגישים שנעל הזהב של דיוויז'יון 1 היא פיסגת הקריירה שלהם.
    כן, אתה צודק יש שחקנים שהם חומר של ליגות נמוכות ולא מסוגלים להביא את היכולת הגבוהה וכמויות השערים הסיטונאיות לרמות הגבוהות (סטייל קלינטון מוריסון או יוז הג'ינג'י מווסט ברום שברח לי שמו הפרטי) אבל לואיס סהה דווקא מביא גם מביא - סחורה, קבלות, יכולת וכן, בעיקר שערים. את מספר השערים של העז בפרמייר אפשר לספור על שתי ידיים וקצת, את של סהה לא.

9. toon-UPON-tyne Member

דבר ראשון אתם לא מנסים להסביר לי כי אני מבין למה אתם מתכוונים רק אני טוען שהוא לא חלוץ שכזה ואת השערים שלו גם ניתן בערך לספור על האצבעות.. רק שצריך גם את של הרגלים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx.
    עדיין הוא לא חלוץ טוב לדעתי ואני זוכר אותו עוד מניוקאסל איזה פספוסים ממטר היו לו. התרומה שלו באה רק כשיש לו מזל ועל זה אתה לא יכול להסתמך, בטח לא מנצסטר.

10. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

קירק אתה בטח מתכוון ללי יוז בן ה-27, שאכן היה להיט גדול בדיוויז'ן 1 במדי ווסט ברום לפני מעברו לקובנטרי, שם הקריירה שלו דעכה והוא חזר לווסט ברום. בעונתם היחידה של הבאגיז בפרמיירשיפ (הכוונה היא ל-2002/2003 כמובן) הוא לא כבש אפילו פעם אחת ב-23 הופעות. שמו הוזכר לאחרונה בעיקר בגלל מעורבותו בתאונת פגע וברח, שבה נהרג אדם ונפצעו עוד 3 (כדורגלנים אנגליים כבר אמרנו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx ). גזר-דינו של יוז עדיין לא ברור, אך מה שכם ברור הוא שאצל גארי מגסון הוא כבר כנראה לא ישחק, מה גם שאני מבין שהוא שותף העונה מעט יחסית עוד לפני התאונה בה היה מעורב.

http://images.soccerage.com/61471.Xxx
    לי יוז בימים יפים יותר...

11. KirkH Member

כנראה שלמרות הכל לואיס סהה ירוץ העונה על הדשא של אולד טראפורד בחולצה אדומה. לפי הידיעות האחרונות יונייטד תשלם קרוב ל-10 מיליון פאונד על הצרפתי.
    אותי מאוד מעניין לראות באיזו צורה קולמן ישקיע את הכסף הזה (אם אכן העיסקה עם מאן יו יוצאת לפועל), שוק החלוצים לא משופע כרגע בשחקנים שניתן להביא בפחות כסף מסהה ושיהיו מסוגלים להביא לקבוצה את מה שנתן הצרפתי.
    מצד שני, פולהאם אף פעם לא הייתה הקבוצה של לואיס סהה, מלברנק, שון דיוויס וגם בואה מורטה תמיד היו שם לסייע - יהיה מעניין לראות עד כמה משמעותי היה לואיס סהה לקוטג'רס.

מבחינת יונייטד - אחלה עיסקה, סוף סוף הביאו חלוץ ברמה ואפילו אחד שאמור להשלים בצורה טובה את הצוללן הסידרתי.

12. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהקשר להחתמה של סאהה ביונייטד (שלדעתי תוסיף הרבה להתקפה שהתבססה עד עכשיו בעיקר על RVN) קראתי היום בעיתון שיונייטד החתימו גם חלוץ סיני בשם דונג פאנז'אן (לא סגור על השם הפרטי), וגם מתכוונת למכור את ניקי באט. בקשר לחלוץ הסיני זה נראה לי מוזר מאחר ועכשיו עם RVN, פורלאן, סאהה ובליון אני חושש שסך הדקות של פונז'אן יהיה נמוך מסך המשחקים המלאים של בליון, וזה לא הרבה. מישהו שמע על ההחתמה הזו ויכול גם להביא פרטים?

עריכה: זה מה שמצאתי כתשובה לעצמי אבל זה לא כל כך מספק, אם אתם יכולים להביא עוד פרטים ייטב:
    "יונייטד השלימה את החתמתו של החלוץ הסיני דונג פאנגזו מקבוצת דאליאן שאייד הסינית.

החלוץ בן ה 18 אינו זכאי לרשיון עבודה אנגלי מכיוון שהוא עדיין אינו משחק בקביעות במדי נבחרתו, ולכן יונייטד תשאיל אותו מיידית למועדון הבת שלה, רויאל אנוורפ הבלגי, בו משחקים רבים משחקניה הצעירים.

עלות העסקה הינה חצי מיליון ליש"ט אך היא יכולה להגיע עד 3.5 מיליון ליש"ט בעתיד, בהתאם לביצועיו של השחקן."

נערך לאחרונה ב: ‏14/1/04
  13. Gooner Member

Seamen Is Retired...
    Goodbye Dave..and good riddance!

14. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

ייתכן שדונג הזה באמת שחקן כשרוני אבל המהלך הזה הוא כלכלי פרופר.... בל נשכח שבין היא המדינה הכי מאוכלסת בעולם והיא נהפכת מיום ליום למעצמה כלכלית של ממש, וכוח הקנייה של האנשים שם עולה בהדרגה. יונייטד לא יהיו הראשונים שרכשו שחקן סיני (סון ג'יהאי בסיטי, לי טי באברטון), אבל אם אכן דונג בסופו של דבר יקבל וורק פרמיט ויגיע לשחק באנגליה צפו להיסטריה שלמה סביב היונייטד בסין.... בדיוק מה שחסר ליריבותיה בצמרת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx נתגעגע לאיש הפרינגלס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

שוער בלי יסודות בסיסיים של שוערות אבל עם לב ענק שחיפה על החסרונות הטכניים שלו והציל את ארסנל פעמים רבות..... נזכרתי עכשיו בהצלה הגדולה מול שפילד יונייטד במשחקו ה-1000 בחצי גמר הגביע של שנה שעברה.... ממורי'ז http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אני כבר מצפה לראות אותו בסגל המקצועי בהייבורי (או באשברטון גרוב לחלופין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx ).