אין לי מושג איך הרחקת כל כך. על הקמפיין של הפועל באלופות כבר הרחבתי כאן בעבר ואפילו צירפתי נתונים. רק מהסטטיסטיקה אפשר לראות כמה ה-3-0 ההוא היה חד צדדי - הצד של בנפיקה. הרבה יותר מהמשחק אתמול. כל המשחקים של קבוצות ישראליות בצ'מפיונס תלויות בעיקר ביריבות, ואם בנפיקה הייתה מנצלת יותר מצבים היא הייתה לכל הפחות מוציאה 3-3 (כן, ברמה כזו). רק על הקמפיין הראשון של חיפה עוד אפשר לומר שהייתה קבוצה ברמה. לגבי השוואות לבאטה למשל, שראיתי פה, אני ממליץ לכולם לברר מה הנתונים מהקמפיינים האחרונים שלהם. ותעשה טובה לאינטיליגנציה ואל תכתוב "צ'ק פתוח" בהקשר של גולדהאר בליגת האלופות, זה מביך. יש רק קבוצה אחת במפעל ששווה פחות ממכבי.
מעולה. חבל שאנשים לא משכילים להבין את מה שהבחור כאן כתב בצורה מצויינת. זה בדיוק סוג כפיות הטובה והשחצנות שמקרינים אנשים במדינה הזאת כל פעם שנעשה איכשהוא הישג מסויים. מזכיר מאוד את מה שקרה עם הביקורת כלפי גיא לוי שספג המון אש על ההתנהלות שלו באליפות אירופה עד גיל 21 ב-2007, למרות שהוא זה שעשה את ההישג הסנסציוני הזה מלכתחילה(!). אנשים לא מוכנים להסתפק בהישג מסויים, מקבלים אצבע ואז רוצים את כל היד. מכבי עשתה את שלה בהעפלה לליגת האלופות. ראינו שהיא לא מסוגלת להתמודד עם ויקטוריה פלזן והייתה צריכה ניסים ונפלאות כדי לעבור אותה ואת באזל, אז מה לעזאזל ציפיתם שהיא תעשה נגד קבוצות מהדרג הראשון באירופה? עצם היותה שם זה מספיק, התוצאות נגד באזל זה המשחקים שבהם מכבי התעלתה מעל ומעבר. ההשוואות לכל מיני קבוצות בעבר מביכות ולא קשורות למציאות, כל קמפיין עומד בפני עצמו ובלתי אפשרי כמעט לעשות השוואות אמיתיות. הבעיה שתיכף יבוא מישהו ויזרוק תגובה שכוללת את המילים ״קנדי, ריץ׳, מנג׳ר, 100 מיליון״ ויחשוב שבגלל שהוא מגיב בציניות אז הוא צודק.
אני מניח שאתה לא מודע לזה, אבל המשפט הראשון שכתבתי בהודעה, זה שציטטת - נאמר ע"י שחקנים במכבי עצמם, פורסם ב-Ynet. כמובן שהוא מתיישב נהדר עם דעתי האישית. ובכל-מקרה: קודם כל, הניהול של הפועל לקראת הצ'מפיונס גם היה מביך. טוטו תמוז ובן-שהר הגיעו וזה אחלה, אבל רומיין רוקי היה פלופ גדול ושיבחון וטועמה הם שחקני ספסל במקרה הטוב. מכבי שהביאה לכאורה 'התנהלות אחרת', וגם זכתה באליפות בערך במרץ(ואנשים מתעלמים מזה), בניגוד להפועל שזכתה בדאבל באמא של הבאזר - לא התכוננה כמו שצריך. בוא נעמיד בבקשה דברים על דיוקם. הייתי במשחק נגד בנפיקה, אתה לא יכול לעוות את המציאות. בנפיקה שלטה בכדור אבל 'משחק של 5-0?' - אולי המשחק של פורטו אתמול. כבר לפני המחצית הייתה החמצה מזעזעת מול שער ריק ועוד קודם לכן אחרי שראיקוביץ' הדף את הכדור הראשון והריבאונד עלה גבוה. מכבי נראתה יותר טוב התקפית אבל גם חשופה הגנתית מן הסתם. הפועל ניצלה מצבים בצורה נהדרת נגד בנפיקה, ברור ש-3:0 לא שיקף. ומצד שני, שכבנו על השער של שאלקה ב-0:0 בבלומפילד והיא הייתה קבוצה לא רעה בכלל, כזו שהדיחה את ולנסיה ואינטר(5:2 בסאן-סירו) והגיעה לחצי גמר ליגת האלופות, שלא נדבר על התיקו בליון במשחק בו ספגנו את השיוויון ממש לפני הסוף, דקה 88', אחרי חילוף הגנתי של גוטמן. אגב הפועל לא יצאה מגדרה אחרי הגול של אניימה נגד ליון במחזור השני וגם לא חגגה יותר מדי את הגול הפוקסי של שכטר בגלזרקינכן במשחק בו שאלקה הובילה 3:0 ושם באמת יכולנו להתפרק, רק תמוז תיפקד. כמו שאמרו לך למעלה, אולי בשפה לא יפה - אנחנו באירופה זה דרג אחד, ואתם כמה דרגים מתחת, עם כל הכבוד. וכן, גם הקמפיין של מכבי חיפה נכון לעכשיו היה הרבה-הרבה-הרבה יותר טוב. כל משחק היה צמוד מצד מכבי חיפה. צ'לסי פנסיונר - יפה שכתבת דברים לגופו של אדם ולא לגופו של עניין, זה רק אומר שאין לך מה להגיד. נו, אני לומד תקשורת במכללה למנהל שנה א' ואני תותח, זה מה שאני חושב - יש לך בעיה עם זה?
לקחת את כל העובדות שציינתי, כיבסת במילים יפות, עטפת ב-"צ'ק פתוח' והתעלמת מכל היתר. אמרתי לך ואומר שוב, כאוהג, קשה לך לראות את הדברים בצורה אובייקטיבית וזה לגמרי מובן, כמוני כמוך. אז כאוהד כדורגל נייטרלי לחלוטין, אחד שמעניין לו את האשך אם מכבי תכבוש בצמפיונס או תנוצח 0:7, אגיד לך שוב את הדברים שבחרת קודם להדחיק: של נעלייך לפני שאתה מדבר על הקמפיינים של הפועל וחיפה באותה נשימה עם זה שלכם. כאוהד נייטרלי גם אומר לך שהקרקע שלכם מוכנה וטובה יותר, מודל הניהול אירופאי, רצף ההצלחות בליגה אבסולוטי והכסף קיים- אז למה בכל זאת זה לא הולך? יש שאוהבים להשתמש במונח המעט הזוי "מסורת של מועדון", אני אגיד את זה בשפתו של העם- ישראלים בינוניים ביחס לתקופה זרים חלשים בכל קנה מידה הישענות מוחלטת על שחקן אחד צריך עוד תשובות לשאלה מדוע " אנחנו לא ברמה" ולפני 6 ו-7 שנים היינו?
אני לא רואה שום שיפור. מכבי הפסידה בקלות מעליבה בכל אחד מארבעת משחקיה ובשום שלב של אף משחק לא נראתה כמי שמסוגלת להתחרות במפעל הזה. בשלושה מהמשחקים היינו בפיגור לפני שהשעון השלים 20 דקות, בשניים מהם ירדנו בפיגור 2:0 למחצית ובשניים האחרים ספגנו את השני בדקות הראשונות של המחצית השניה. מה שקורה אחר כך - שליטה אופטית, חצאי מצבים - כשהיריבה איבדה עניין הוא פשוט... לא כל כך מעניין. מכבי היא הקבוצה החלשה במפעל. זוהי גם ללא ספק ההופעה החלשה ביותר - עד כה, לפחות - של קבוצה ישראלית בשלב הבתים ואני לא מוצא סיבה או עניין להתווכח על כך. היי, לפחות הגענו לשלב הבתים. אתה לא מעניין אותי והתייחסתי לתוכן של ההודעה הקודמת שלך.
3 מצבים מסוכנים ב-20 דקות הראשונות זה גם שליטה אופטית וחצאי מצבים כשהיריבה איבדה עניין? לא אמרתי שאנחנו היינו שווים פה ניצחון, אמרתי שהיה שיפור מהמשחקים הקודמים. זה המשחק שהחזקנו בו הכי הרבה בכדור ובעטנו בו למסגרת יותר מב-3 המשחקים הקודמים יחד. היו הרבה מצבים מסוכנים (3 ב-20 דקות הראשונות, אחד על אחד של זהבי, וולה של זהבי, בעיטה מחוץ לרחבה שעברה סנטימטרים מהקורה) והמשחק היה הרבה פחות חד צדדי מהמשחקים הקודמים. אם זה לא שיפור, כנראה החליפו את פירוש המילה ולא עדכנו אותי.
אני מתחיל לתהות מה לעזאזל קורה כאן. כל פעם שאני נכנס לכאן אני מגלה ויכוחים הזויים שלא שונים יותר מדי, אם בכלל, במהות שלהם מתקשורת הספורט הישראלית אותה אנחנו כ״כ אוהבים לבקר. והכי גרוע אבל, באמת, זה שבכל הבלאגן הזה אני מוצא שוב ושוב את קול ההיגיון אצל אוהד צ׳לסי. פאק איט.
הסטטיסטיקה של הפועל נגד בנפיקה - 5 בעיטות למסגרת של הפועל, 8 לבנפיקה. מחוץ למסגרת זה 9 מול 18, גם לא רע, אבל אני לא מתייחס לבעיטות שעשויות להיות שיגורים מ-40 מטר לאיזור המוסכים ביפו. והנה עוד סטטיסטיקות של הפועל מאותו קמפיין: מקום ראשון במאבקים אוויריים בבית, מקום שני במסירות מדויקות. 9 בעיטות לשער בממוצע למשחק, החזקת כדור ממוצעת של 44 אחוז. בשיקלול הסטטיסטיקות הפועל סיימה במקום ה-19 מתוך 32. מכבי כיום במקום האחרון.
@$zinedine zidane$, בסדר, אז מכבי נראתה קצת יותר טוב ברבע השעה הראשונה. ואז פורטו לחצה קצת על הגז ולאחר 2-3 הזדמנויות טובות - טובות מאלו שמכבי החמיצה - כבשה. ואז לחצה שוב על הגז והחמיצה עוד קצת, ועוד קצת, עד שכבשה את השני. כל מה שקרה משם - כולל השער של זהבי, כולל השער שלהם - הוא עניין סטטיסטי. ואם בדרך כלל סטטיסטיקה לא מספרת את כל הסיפור, כשהמשחקים נגמרים לאחר 20 דקות היא לא מספרת אפילו את חציו: מכבי היא המשחק הכי קל שכל יריבותינו בבית הזה ישחקו השנה. כשהן רוצות הן מבקיעות, כשהן רוצות הן מניעות כדור ללא הפרעה, כשהן רוצות זה קל. כשהן לא ממש רוצות - ומהר מדי לתוך המשחקים כבר אין להם סיבה - אנחנו מקבלים הזדמנות לשפר את הסטטיסטיקה ולשלוח את האוהדים הביתה עם נחמה משקרת. ואפילו את זה אנחנו לא ממש מצליחים לעשות.
גבירותיי ורבותיי, הפתעה: מכבי לא ברמה של צ'לסי, פורטו ודינמו קייב. תודו שלא ציפיתם. כמו שאמרתי לפני כמה הודעות, כל הקבוצות הישראליות שהיו באלופות, למעט חיפה של 02/03, לא היו ברמה והיו תלויות נטו במזל. זה לא משנה את העובדה שראינו שיפור במשחק האחרון הן ב-20 הדקות הראשונות והן במחצית השניה. מכבי שיחה טוב יותר מבמשחקים הקודמים, גם כשהמשחק עוד היה נטול שערים והיא הייתה מאוד קרובה לעלות ליתרון. זה שפורטו בכל זאת יותר טובה ודאגה גם להראות את זה בהמשך? וואו, ממש מפתיע.
די כבר עם הבולשיט של ה"לא ברמה" הזה. יש "לא ברמה" כמו אסטנה ומאלמו שעדיין משחקות בצורה מכובדת ומביאות נקודות, ויש התבזות שזה מכבי שחוגגת שער מפנדל שלא היה כאילו הביאה את הגביע בעצמו. תמיד היינו רחוקים מאירופה, והקמפיין הזה הוא הביזיוני ביותר ובפער ענק. חיפה של ה-0-0-0 אמנם סיימה על הנייר במאזן עלוב אבל הייתה בבית הכי קשה של קבוצה ישראלית (ביחד עם מכבי 04/5) והצליחה להציג מאזן ספיגה של פחות משני שערים למשחק, קבוצות כמו באיירן, יובנטוס ובורדו באמת התקשו. אתמול וגם במחזור הקודם פורטו פשוט צחקה על מכבי ועל הכדורגל שלנו עם כדורגל בהילוך רוורס.
טוב, אז כולן היו מנצ'סטר ובפוקס סיימו במקום האחרון. לא זכור לי שאמרתי שהקמפיין הזה מוצלח, אבל שוב, כולן תלויות קודם כל ביריבות שלהן. להן היה יותר מזל, למכבי, עד עכשיו, פחות.