שחקני השנה של אופ"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Reyes, ‏24/8/03.

1. ליהי Member

אני לא חושבת כמוך,עופר. ואני גם חושבת שלעובדה שרקלוס משחק בריאל מדריד יש משקל רב להחלטה התמוהה הזאת של האופ"א,לבחור דווקא בו. אני חושבת שמלדיני ונסטה כשלעצמם יותר טובים מקרלוס, לפחות נכון לעונה הזאת, ואני בטוחה שחלק יחלקו איתי בנושא מלדיני, אבל בחייכם- נסטה או קרלוס,את מי הייתם רוצים לראות בהגנה שלכם?- אני חושבת שהתשובה די ברורה. נסטה הוכיח העונה שהוא בלם פשוט מצויין שאוטם את ההגנה ארמטית פשוט דבר שאי אפשר להגיד על רוברטו קרלוס שמתיימר גם להיות שחקן התקפה, ובדומה לשחקנים כמו בן חיים (בלי להעליב את בן חיים כמובן) עולה כל שניה להתקפה.

2. ofer16 Member

אופ"א לא שופטים מגן ע"פ היכולות ההגנתיות שלו דווקא. למגן בכדורגל המודרני יש תפקיד מאוד חשוב בהתקפה, ואנחנו רואים שמגנים שא תוקפים זוכים לביקורות שליליות. קרלוס תרם המון לריאל, וזה בכלל לא משנה אם הוא תרם בהתקפה או בהגנה, כי הוא תרם. וזה מה שקובע.

את הפוליטיקה באופ"א נשאיר בצד, כי זה מאוד קל לטעון שהם מושחתים (אני מאמין שהם מושחתים, אבל זה טמטום לבסס על זה עמדה).

3. ליהי Member

באמת?אתה חושב?אתה חושב שזה טמטום לבסס את העמדה שלי על העובדה שריאל מדריד היא אימפריה אירופאית ששולטת ביד רמה מלמעלה על האיגוד אופ"א? אני חושבת שיש בזה הרבה ובזה טמונה כל הזכייה של רוברטו קארלוס בתואר.

ולהזכירך, התואר הוא על שחקן ה"הגנה"- "שחקן ההגנה", זאת הקטגורייה, ציפיתי שבקטגורייה יביטו על ה ה ג נ ה שהשחקן הזה עושה,אבל כנראה לאופ"א ולעופר יש מונחים שונים לגבי דברים כאלה,טוב מה לעשות-קורה. אני לא באה לזלזל בקרלוס אפילו לא לרגע, אני רק אומרת שהוא לא דגדג את היכולת ההגנתית של נסטה, ושגם מלדיני לא ממש נופל ממנו ביכולת. ואם מדברים בצורה כוללנית- נסטה תרם למילאן יותר מאשר קרלוס תרם לריאל מדריד,ואני חושבת שבזה אתה גם תסכים איתי.

4. ofer16 Member

תשמעי, זה מאוד קל להגיד שריאל שולטים באופ"א, אבל זה בכלל לא טיעון לגיטימי בוויכוח - שכן אין לך הוכחות.

כמו שכבר אמרתי - חוליית ההגנה, בייחוד המגנים, אמורים לתרום גם להתקפה. אפשר לטעון מנגד, שמגנים שכלל לא תורמים להתקפה, לא ראויים לקבל את התואר הזה, בגלל שהם לא עושים את עבודתם (שהיא, כאמור, לתרום הן בהגנה והן בהתקפה) כראוי.

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

דבר ראשון רוברטו קרלוס הוא מגן מעולה אחד מהטובים שיש אבל היכולות ההתקפיות שלו טובות הרבה יותר מההגנתיות ולא אני אומר את זה אלא פרשנים כמו שגיא ,נדב ואחרים.
    חוץ מזה שהבחירה בו תמוהה מכמה סיבות:
    1.הוא לא בלט השנה ואני רוצה לראות שמישהו יגיד שכן.
    2. הפרס הוא על תפקיד ההגנה ובו הוא לא מצטיין ממש.

נכון שהיום מגן צריך לתקוף גם אבל התפקיד העיקרי בכל זאת הוא הגנה ואת זה נסטה ומלדיני וקיבו עשו יותר טוב ממנו השנה (מלדיני בכלל).

בקשר להיותו בריאל אולי, לא בטוח לגבי זה.

6. ליהי Member

אני ממש לא מבינה מה אתה בכלל לא בטוח יניב
    זה בטוח
    סגור
    בדוק
    חתום
    שזה בגלל עצם היותו שחקן ריאל מדריד ושום דבר אחר.

7. ofer16 Member

איך אני אמור להגיב על טענה של "שחיתות"?
    אי אפשר, וכך נגמר הויכוח.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן בני, שכחת את העובדה הפעוטה שהוא היה מלך השערים של ליגת האלופות.
    שלבי נוק אואט? להזכירך, יונייטד השתתפה בשלב נוק אואט אחד השנה, רבע הגמר - והוא היה השחקן הטוב ביותר של היונייטד במשחקים האלה.
    לרוד בהחלט מגיע התואר,רוד נתן עונה מדהימה .
    מה השטויות שהוא לא עשה שום דבר במשחקים הרציניים?
    קשה לי לזכור משחק בו רוד לא היה דומיננטי.
    התואר בהחלט מגיע לו.

9. Don p1 Member

אין ספק שכל הבחירות צודקות, יש רק בחירה אחת שאני מפקפק בה והיא הבחירה של רוברטו קרלוס כמו שהזכירו פה כבר.
    איך, איך לעזעזל לא נבחר נסטה או מלדיני. הדבר הבולט ביותר בתחום ההגנתי במפעל השנה היה המשחק הנפלא של הצמד הזה, אני התלבטתי במי מהם לבחור מכיוון ששניהם היו מצוינים. מאיפה באה הבחירה של קרלוס אני אישית לא מבין.

היום לרוברטו שנים טובות יותר, ואני את השנה הנוכחית לא הייתי בוחר כאחת הטובות שלו.

בקשר לואן ניסטרולי, עם המועמדים שהציבו לו הוא בהחלט הזכייה. אני לא חושב ששבה או מישהו אחר היה יותר טוב ממנו. אבל פה עולה שוב השאלה איך אינזאגי לא נמצא ברשימה, שחקן שכבש בצרורות, ובחלק הראשון של העונה לקח את מילאן לבד על הכתפיים, ומול אייאקס העלה אותה לבד. איך העדיפו את שבה עליו, שהיה פצוע במשך חצי עונה ובזמן ששיחק לא התעלה, לפחות לא כמו אינזאגי.

לך תדעו מה יש להם בראש..

10. alexHBS Member

הנבחרת שלי היא ....

אסי רחמים .

דדי בן דיין , עוז יפרח , מירוסלב וייס , תומר חליבה .

,דייגו סיסטון , אלעד בונפלד , סתיו אלימלך , קאקו .

, אופיר חיים וז'וזה דוארטה .

11. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

משה לטיפולך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx

אלכס זה דיון על אירופה לא על המזרח התיכון...

12. alexHBS Member

אז מה ?

קבוצות ישראליות משחקות באירופה ?

זאת הקבוצה הכי טובה באירופה ! עם כל הכבוד לארסנל שבאה אחריה ...

13. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אלכס זה דיון שמדבר על נבחרי השנה של אופ"א ולא מי היא קבוצת השנה של אופ"א זה הכל..וברצינות עכשיו הפועל ב"ש ושום קבוצה ישראלית היא לא הטובה באירופה..

14. alexHBS Member

אם אתה אומר ...

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאילו אתה לא יודע שהוא צחק? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx