שחקנים ראש בראש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עד המוות הפועל, ‏27/11/04.

1. עד המוות הפועל Member

בלי לחשוב אפילו- דוארטה.

גם אם היה להם אותו מספר כיבושים ואותו מספר בישולים,
    סתכלו רגע עם מי קולאטי משחק ועם מי דוארטה משחק.
    יש הסדל ענק בין לשחק עם בוקולי, עידן טל וקטן, לבין לשחק עם גל אדיר, חיים בנון, ושחר סימנטוב.
    קולואטי, בקבוצה כמו נצרת עילית לא היה עושה מה שדוארטה עושה.
    לעומת זאת דוארטה היה מצליח הרבה יותר בקבוצה כמו מכבי חיפה.

לסיכום-
    דוארטה בונה לבד את נצרת עילית, יש לו יותר שערים, והוא משחק עם שחקנים דרג ז'.
    לעומת קולואטי, שמשחק עם השחקנים הכי טובים בארץ ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dunno.Xxx ), ועדיין דוארטה מגיע ליותר השגים.
    בלי לחשוב פעמיים, הייתי לוקח את דוארטה.

2. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא בקטע הזה (בלי לנקוט צד בעניין) אני יכול להגיד לך שבמכבי חיפה בשנים האחרונות החלוצים הם לא מלכי השערים בהפרש גדול מאז סרגיי קלשצ'נקו ולפניו אלון מזרחי. חלוקת השערים במכבי חיפה בשנים האחרונות הייתה פחות או יותר מאוזנת ומלך השערים היה כובש לא יותר מ- 15 שערים (לדוארטה בקצב הזה יהיו 27). זאת כתוצאה משתי סיבות: 1. גם הקשרים של חיפה יצירתיים ביותר ויכולים לעלות ולכבוש כתוצאה מסגנון המשחק והיכולות שלהם. שחקנים כמו עידן טל, זנדברג, רוסו, בוקולי, קטן, אפילו באדיר כובשים 6-7 גולים בעונה כל אחד (בעונה כזו שבה חיפה קורעת את הליגה הם יעברו את המספרים האלה שחלקם השיגו אחרי שליש ליגה). 2. הסיבה השניה היא שהחלוצים בחיפה דווקא מפנים שטחים לקשרים, וזה עוד יתרון של קולאוטי. הוא פותח את ההגנה ע"י משיכת שומר או שניים ומפנה את השטח לקשרים המוזכרים שיסיימו את ההתקפות מעמדת חלוץ.

בקבוצות קטנות אנחנו בדר"כ מקבלים את מלכי השערים של הליגה (הולצמן, אופיר חיים, אברג'יל, אסי טובי) מכיוון שכל המשחק מרוכז אליהם והקשרים כובשים מעט מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏28/11/04
  3. אורן04 Member

המשפט הראשון שלך מסביר את הכל.

4. TariboWest Member

מה אתה מבלבל?
    לנצרת עילית שחקנים סוג ז'? אתה ראית פעם משחק שלהם שאתה טוען שיש להם שחקנים גרועים?
    אתה ראית את עמי אזולאי, ישראלביץ', פוקורן התותח, ווחין, אבישי ז'אנו, יואב זיו, אושרי לוי שחל בו שיפור מתחילת העונה, שחר סימנטוב, חיים בנון ועוד כמה. אלה שחקנים גרועים? בחייך...

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חוזר ואומר, אחרי סיבוב אי אפשר לקבוע מי יותר טוב מבין השניים(דוארטה וקואלוטי).

ואם כבר מדברים, יש צדק בשתי הטענות שהצוגו כאן.
    מצד אחד, אין להתעלם מהעובדה שהרבה שערים של קולואטי הם בזכות הקישור המעולה של חיפה.
    קולואטי יצא מהמשברון שהיה לו בזכות 2 שערים שהושגו מול שער ריק, כתוצאה מבישולים מעולים מהקישור המצוין של חיפה.
    מבחינת איכות הקישור, אני לא חושב שיש מישהו שחושב שהקישור של נצרת עילית טוב יותר.
    מצד שני, העובדה שיש מאחורייך קישור כל כך איכותי, הוא גם חיסרון.
    כששחקן כמו פופקרן( או סימנטוב בשביל ההנחה) מנצרת עילית יקבל כדור מחוץ לרחבה, הסיכוי שהוא יבעט לשער ויחפש לכבוש בעצמו הוא קטן בהרבה מהסיכוי שהוא יחפש את דוארטה.
    לעומתו, שחקן כמו עידן טל או ג'ובני רוסו, שיהיה במצב דומה, במרבית הפעמים, יחפש את השער.
    כלומר, העובדה שדוארטה משחק בקבוצה עם קישור אנונימי(למעט יואב זיו המצוין) גורמת לזה שמרבית הכדורים הולכים אליו, בניגוד לחיפה, ששם, בגלל האיכויות ההתקפיות של הקישור, קולואטי הוא לא האופציה ההתקפית היחידה או האופציה המועדפת בכל התקפה.

כלומר, להיות חלוץ בקבוצה גדולה זה לא רק יתרונות, אם כי מנקודת מבטי, היתרונות עולים על החסרונות.
    להיות חלוץ במכבי חיפה זה דבר הרבה יותר קל מלהיות חלוץ בנצרת עילית.
    אין מה לעשות, דוארטה צריך לעבוד הרבה יותר קשה מקולאטי על כל שער, כי הקישור שלו פחות איכותי.
    וגם אם עידן טל וזנדברג יבעטו לשער כשיש להם את המצב, בגלל הקישור האיכותי, תמיד לחיפה יהיו יותר התקפות מנצרת עילית, כלומר תמיד בשלב כלשהו קואלוטי יקבל את הכדור, ובגלל איכות הקישור של חיפה, סביר להניח שהוא יקבל כדור טוב יותר מהכדור שדוארטה יקבל.

למה, לשאלתך גל, מלכי השערים של הליגה לא יצאו בשנים האחרונות מחיפה, למרות שהיא לקחה את מרבית האליפויות?
    כי לא היה לחיפה(מאז אלון מיזרחי) חלוץ דומיננטי.
    תמיד יש 3 שחקנים שיכולים לשחק בכל זמן בהרכב, 3 חלוצים שתרומתם שווה, בניגוד לתקופת מיזרחי, שהוא היה האס בהרכב, השחקן הקבוע והשחקן שאליו הלכו כל הכדורים, כשהחלוץ לידו היה מתחלף כל שבוע.
    בנוסף, חיפה נפלו בשנים האחרונות עם החלוצים שהם הביאו.

ואגב, ככל שהזמן יעבור(כפי שראינו השבוע במשחק של נצרת עילית מול סכניין) לדוארטה יהיה קשה יותר ויותר.
    כי בניגוד לתחילת העונה, שהוא היה נעלם עבור הקבוצות היריבות של נצרת עילית, היום, ידוע שהוא(ביחד עם זיו) מחזיק את ההתקפה של נצרת עילית, ולכן הוא יקבל הרבה פעמים שומר אישי, וגם אם לא, ישימו עליו דגש.

לסיכום, נשאר רק לומר שחלוץ טוב יהיה טוב גם בקבוצת תחתית וגם בקבוצת צמרת.

נ.ב
    גל, הרמיזה שלך שהפועל באר שבע קבוצה קטנה לא מוצאת חן בעיני.
    בשלוש השנים מאז שחזרנו ליגת העל תמיד סיימנו בין 5 הראשונות, הישג ש"הקבוצות הגדולות" כביכול בליגה, כמו בית"ר י"ם לא יכולות להתגאות בהם.
    ובכלל, מלכות השערים של אופיר חיים בשנה שעברה הייתה יוצאת דופן כי הוא תופקד כקשר שמאלי!
    לא כחלוץ, כקשר. ובגלל שגוטמן היה המאמן, הוא היה צריך גם לעשות פעולות הגנתיות רבות.
    הולצמן סיים במלכות השערים עם חיים כי חצי משעריו היו בפנדלים, והחצי השני(אני ספרתי 6) היו כדורים שהוא דחק פנימה מול שער ריק.

TariboWest, בלי לפגוע בנצרת עילית, אתה יכול לערוך השוואה בין הקישור שלהם לחיפה?
    וכן, למעט זיו הנפלא וקצת ישראלביץ', הההתקפה של נצרת עילית(מבחינה התקפית) בנויה כמעט כולה על דוארטה.

6. TariboWest Member

בטח שאין מה להשוות את הקישור של מכבי חיפה ונצרת עילית, אבל מפה עד שחקנים גרועים של נצרת עילית המרחק הוא גדול, כי נצרת עילית לא נופלת משום קבוצה בארץ מבחינת שחקנים (מלבד מכבי חיפה וביתר ירושלים).

7. burning soil Member

באמת טיפה מוקדם לשפוט את שניהם,במיוחד את דוארטה,כי צריך לחכות ולראות מי מהם
    יצליח להבקיע שערים ולשמור על רמה גבוהה לאורך זמן. אני חושב שאין מה להשוות בין הקישור
    של נצרת עילית ושל מכבי חיפה,זה טפשי לעשות את זה,כיוון שאני בטוח שרובכם מסמנים את
    נצרת עילית כקבוצת תחתית שמיועדת לרדת ליגה. קולאוטי צעיר יותר ולכן יש לו יתרון משמעותי,
    גם כי באירופה מחפשים שחקנים צעירים יותר. אבל מנגד לא ממש התרשמתי ממנו עד היום,
    במיוחד באירופה. לאף אחד מהם אין עבר מוכח ועשיר שבגללו ניתן להצביע על הטוב מבין
    השניים. הייתי הולך על דוארטה.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושוב אני חייב לא להסכים איתך.
    הפועל באר שבע, אשדוד, מכבי פתח תקווה, מכבי חיפה, בית"ר י"ם, ומכבי ת"א, לכל הנ"ל יש סגל שחקנים שהוא טוב בהרבה מזה של נצרת עילית.

לכל שאר הקבוצות בליגה יש או סגל שהוא באותה איכות או יותר טוב.

לנצרת עילית אכן יש סגל שחקנים חלש מאוד.
    אושרי לוי הוא אחד מהשוערים החלשים בליגה, והמשחק השבוע שהוא נתן(בו בעיקר ראינו פוזות, שכניראה עבדו על חלק מהצופים שבחרו בו לשחקן המצטיין) לא משנה כלום.
    עמי אזולאי הוא בלם ליגה לגיטמי,אפילו בלם ליגה טוב, אבל כך גם חיימוביץ' מהפועל פתח תקווה ודקל קינן מסכניין.
    אבישי ז'אנו הוא מגן ליגה טוב, שהנסיון שלו חשוב עבור נצרת עילית, אבל שוב, להפועל פתח תקווה יש את קייסי, לסכניין את תומר אליהו.
    אחרי שמפסיקים לספור את ז'אנו ואזולאי רואים שלנצרת עילית אין מה להציע בהגנה, מי? בן חמו? בנון? סבלה?
    בקישור המצב דומה. ישראלביץ' אחד ויואב זיו אחד, כשליצדם האחים סימנטוב(שחר הוא זה שבעיקר משחק מהשניים), ופוקרן שבעיני הוא מאוד בינוני.
    בהתקפה יש רק את דוארטה.
    כלומר, אם כל הכבוד, למעט ז'אנו, זיו, אזולאי, מעט ישראלביץ', והרבה דוארטה, אין לנצרת עילית מה להציע.
    למעט סכניין, כל הסגלים של היריבות שלה לתחתית טובות יותר.
    זה למה לדעתי למרות מסע הירואי בליגת העל, היא תרד בסופו של דבר ליגה(עם סכניין).

9. עד המוות הפועל Member

יאללה נראה לי מיצינו..

מישהו רוצה לתת השוואה הבאה?

(אם לא, אני אתן אחת..)

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההשוואה שאני רוצה להציג היא בין שני החלוצים שאמורים להיות החלוצים שיובילו את נבחרת ישראל והכדורגל הישראלי בעתיד(הדגש הוא על אמורים).
    הכוונה היא כמובן ליניב קטן, שחקן מכבי חיפה, וליאור אסולין, שחקן בית"ר י"ם.

11. עד המוות הפועל Member

אסולין- חלוץ סקורר.
    קטן- חלוץ-קשר. יותר בונה תהתקפה מאשר מכניס גולים.

לדעתי קטן הישראלי הכי טוב שמשחק בארץ.
    הוא עוד יגיע לאירופה, וביחד עם יוסי בניון יוביל תנבחרת.

אסולין- חלוץ טוב, כל מצב אצלו זה גול.
    גם יכול להגיע רחוק.
    אבל לא לרמות הגבוהות באירופה. יגיע לשוויץ, בלגיה וכאלה
    בקשר לנבחרת? מתאים.
    אבל קודם שיעשה צבא.

לסיכום- קטן יותר טוב.

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dunno.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/12/04
  12. עד המוות הפועל Member

ההשוואה הבאה:

ניר רחמין vs.תום אלמדון vs.גל ניר

בהחלט 3 השוערים של הדור הבא.
    אבל, מי מהם ישלוט, מי מהם יאכזב, ומי יגיע רחוק?

13. אלסנדרו דל פיירו Member

אמנם אני אוהד ב"ש
    אבל עם כל הכבוד לגל ניר ולרחמין
    תום אלמון הבחירה שלי

נערך לאחרונה ב: ‏3/12/04
  14. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

רעיון יפה להשוואה. שלושה שוערים שיחליפו את השילוש הקיים דוידוביץ'-שטראובר-אלימלך.
    לדעתי הדבר שישפיע על ההתפתחות של שלושתם הוא האמון של הקבוצות שלהם. כבר ראינו איך הפועל ת"א העבירה את רחמין לב"ש בלי הרבה שאלות. הוא יכול להצליח שם אבל הוא לא בכושר מי יודע מה עכשיו וההגנה החלשה של הקבוצה שלו לא עוזרת, וכנראה שאת העונה הזו הוא ירצה לשכוח. לגבי גל ניר, אומר את האמת, עוד לא ראיתי אותו משחק יותר מפעמיים כך שקשה לקבוע עמדה אבל אני מניח שפוטנציאל גלום בבחור. שטראובר הורחק ולא שיחק בדרבי, ועכשיו הוא עלול להחמיץ כמה משחקים בגלל הפציעה ביד, וכמו שאובארוב, מאמן השוערים של גל ניר במכבי ת"א אמר עוד לפני הדרבי- זו ההזדמנות של ניר להוכיח את עצמו ולקחת את המקום של שטראובר (שלא מרשים השנה) בהרכב.
    לגבי אלמדון, דוידוביץ' היום הוא השוער מספר אחת בישראל, וקשה לי להאמין שאלמדון יתפוס את מקומו באיזושהי סיטואציה, מלבד אחת שהיא כנראה תהיה זו שתתרחש, שבה דוידוביץ' יעבור לאירופה בסיום העונה הזו ואלמדון יהיה זה שיקבל את אפודת השוער הראשון. הוא שוער האולימפית והוא שוער מצוין גם על פי המשחקים שראיתי אותו במכבי חיפה. הוא רק צריך ללמוד איך להוציא התקפה לאחר שקלט כדור בצורה שתאפשר מתפרצת כי בזה ראיתי שהוא לא טוב. במכבי חיפה כבר מעוניינים באוהד לויטה, שוער נבחרת הנוער, כמחליפו של אלמדון אם וכאשר דוידוביץ' יעבור לאירופה. לאלמדון מצפה עתיד ורוד בחיפה ואני מקווה שהוא יתאפק ולא יבקש לעבור לקבוצה אחרת ששם הוא יהיה שוער מהשורה.

15. burning soil Member

שלושתם כשרוניים,אבל אני שם את ניר ואלמדון לפני רחמין כיוון שנדמה לי שהוא קצת
    יותר מבוגר מהם,הוא עבר פציעה,ואין לדעת מתי ואם בכלל הוא יחזור ליכולת המצוינת שלו מלפני
    כמה עונות.

ניר לדעתי התבזבז שנתיים בספסל של מכבי ת"א,הוא שוער כשרוני וטוב שעם קצת יותר
    נסיון ודקות משחק יכול לעמוד בשער של קבוצה בליגת העל ואולי כבר בשערה של סגנית האלופה.

כמוהו אלמדון,שלדעתי היה צריך לצאת העונה לשנת השאלה כדי להתפתח(במידה ודוידוביץ' באמת עוזב
    לאירופה בתום העונה). לא בטוח שישיבה על ספסל תורמת הרבה,אבל באמת מדובר בשוער העתיד
    של הכדורגל אם לא ייקרו תקלות.