שחקן השנה בעולם לשנת 2007/ כדור הזהב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י 亚历山大帕托, ‏10/10/07.

1. תומר22 Member

ה"פראנס פוטבול" פירסם את רשימת 50 המועמדים שלו לתואר "כדור הזהב" היוקרתי. הרשימה הזו נראית קצת יותר רצינית לעומת הרשימה המגוחכת של שחקן השנה בעולם. בין המועמדים אפשר למצוא את ססק פברגאס, זלאטן איברהימוביץ' ומירוסלב קלוסה, שלא קיבלו מועמדות ברשימה המתחרה. מועמדים מפתיעים, מחוץ לאירופה: גיז'רמו אוצ'וה, השוער הצעיר של קלוב מריקה ונבחרת מקסיקו; רוג'ריו סני, השוער הותיק של סאו פאולו, שמתמחה בבעיטות חופשיות; ויוניס מחמוד, שחקן אל-ג'ארפה הקטארית, שהוביל את נבחרת עירק לזכייה היסטורית באליפות אסיה.

הרשימה המלאה של "פראנס פוטבול". כל 50 המועמדים בצד שמאל (מתחת לרשימת המועמדים, תוצאות השנה שעברה).

2. מילובאן 23 מירוסביץ' Member

אין פלא שהרשימה הזאת לא מגוחכת כמו הרשימה של פיפא, כי אם שמת לב ב'פראס פוטבול' פירסמו 50 שחקנים, לעומת פיפא שפירשמה 30 שחקנים.

3. Bridge Member

גם רשימה מגוחכת בהקשר של צ'לסי, ג'ררד, איזה מחמוד אחד כן ולאמפרד לא? איפה שוב קארבליו??
    ולמה יש רק 3 שחקני הגנה בכול הרשימה?? (טורה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx, קאנברו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx, מלדיני)

4. תומר22 Member

אף פעם לא תהיה רשימה מושלמת, תמיד יהיו כאלה שישארו בחוץ, אולי בגלל חוסר ביחסי ציבור. ואני מסכים לגמרי שקרבאליו חייב להיות ברשימה (מבחינתי הוא היה מופיע גם ברשימה של עשרה שחקנים).
    שכחת את אבידאל ודני אלבס. שחקני הגנה הם פחות מתוקשרים ומקבלים פחות תשומת לב, כדרך קבע. הרשימה מנסה להכליל את השחקנים הפופולריים ביותר, אבל גם לנסות לפנות לציבורים נוספים מחוץ לאירופה (בגלל זה נכנסו לרשימה אוצ'וה ויוניס מחמוד).
    נכון. ועדיין, הרשימה הזו פונה לקהל רחב יותר ומשקפת בצורה טובה יותר את הדעה הרווחת. וכן, זה אף פעם לא ייצא מושלם (לפני שיתחילו התלונות).

5. REAL MADRID Member

גם אבידל ודניאל אלבס מועמדים.

נתייחס לשחקנים של ריאל מדריד.

רוביניו- הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה החודש של הקופה ועוד 4-5 משחקים במהלך העונה. רוביניו לא באמת ראוי לזכות בתואר.

רוד ואניסטלרוי - מועמד לגיטימי. אמנם לא כמו קאקה אבל שחקן שבעונתו הראשונה בריאל מדריד ובליגה הספרדית זוכה בתואר מלך השערים של הליגה ושני לטוטי בנעל הזהב.

ראול - ראול לא באמת עשה משהו מיוחד בעונה האחרונה.

קנאברו - קנאברו נתן עונה ביינונית, לא מתקרב ליכולת שזיכתה אותו בתואר שנה שעברה.

קסיאס - קסיאס צריך לזכות בכל שנה על היכולת האדירה שלו! על כך שלמרות ההגנות הרעות של ריאל בשנים האחרונות הוא מציל את ריאל בכל משחק ומשחק ועוצר כדורים לא מעולם הזה. השוער הטוב בעולם והגיע הזמן שהוא יקבל את הכבוד שראוי לו!

דיארה - היה טוב, אפילו מצויין אבל לא ברמה של כדור הזהב.

6. Bridge Member

טעות שלי לגביי אבידל ואלבס. לא שמתי לב אליהם.

למה שהפורום לא יעשה רשימה של 20/30/40/50/100/1000 שחקנים ונראה איזה הבדלים יהיו? זה יכול ליהות מאוד מעניין.

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/07
  7. Kak'a Member

אין לי מושג ..
    למרות שלקאקה יש סיכוי ענקי לזכות יש גם את מסי , הנרי , כ.רונאלדו , רוני ועוד כמה כשרונות ענקיים .
    ואני אומר את זה בתור מעריץ קאקה .. (תסתכלו עם השם משתמש שלי)

8. carlos_tevez Member

קאקא יזכה בהליכה.

9. M_T_A Member

קודם כל אין ספק בכלל שקאקה צריך לזכות. מילאן בעונה שעברה היתה קבוצה של שחקן אחד. קאקה כמעט לבד הביא אותה לזכייה בליגת האלופות ולמקום השלישי בליגה בעונה שמילאן היתה שווה מקום 8 והדחה בשמינית גמר הצ'מפיונס. את היכולות שלו כשחקן אין טעם לפרט, אבל בזכות המנהיגות, היכולת לסחוב את כל הקבוצה על הגב, ולהביא אותה להישגים גם בעונה כ"כ חלשה מעניקים, הוא השחקן הכי טוב בעולם.
    מסי היה ענק, הוא הדהים אותנו כל פעם מחדש ואין חוץ מקאקה אף אחד שעולה עליו. לא היום ולא בעונה שעברה. אבל את מה שקאקה עשה אי אפשר לקחת לו.

בקשר לשחקנים כמו טוראם וקנאברו, זה ברור שהבחירות של פיפא עדיין מושפעות מהמונדיאל, למרות שבתור טורניר שהתקיים באמצע 2006, אין לו שום קשר ל2007.
    דבר אחד בעיקר מדגים את הנושא הזה: ההכללה של ריברי במועמדים ולא של מאלודה. אני מאוד בעד זה שריברי בפנים, הוא שחקן ענק שעוד הולך להטביע את חותמו בכדורגל שנים ארוכות. אבל גם לו וגם לחברו לנבחרת היו עונות מעולות במארסיי ובליון, והתקופה שלהם בבאיירן וצ'לסי(שגם בה הם מצטיינים) עדיין קצרה מדי. אבל מה שעושה את ההבדל זה שריברי הוא כוכב המונדיאל הבלתי מעורער ומאלודה לא בלט שם במיוחד.

שימו לב שהבחירות ההזויות הם בעיקר בלמים, אחד התפקידים היותר אפורים בכדורגל, ולכן ברגע שיש בלם שהוא סלבריטי המקום שלו מובטח בטקסים כאלה גם אם הוא היה יותר גרוע מאבי סטרול לאורך כל השנה. בלמים כמו וידיץ' לא יגיעו לשם פשוט כי הם לא סלבס.

10. A. Arshavin Member

הנרי?!מה הוא בדיוק עשה בשנה האחרונה?היה םצוע הרבה זמן בארסנל, בבארסה הולך לו לא משהו. פשוט בושה הרשימה הזאת?איפה ססק, השחקן שהחזיק לנו את הקישור?

11. xavi6 Member

לדעתי בכלל 50 שחקנים זה מוגזם. אני בקושי יכול למצוא 20 שמועמדים רציניים. ראול? קנבארו? דקו? זה בושה לעולם, לאינטילגנציה, ולדבר שנקרא "בני אדם" כאשר שמים כאלה שחקנים בתור מועמדים, זה ממש בדיחה, ואני לא יתפלא אם הם אפילו יודעים את זה. פשוט בושה, אין מילה אחרת. מי צריך ליזכות? או קאקה או מסי, למרות שהעדיפות תילך לקאקה מהסיבה הפשוטה שהוא הביא גביע אירופה.
    ססק ברשימה אגב למי ששאל איפה הוא.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/07
  12. אלי אוחנה ג'וניור Member

אני מאמין שריקארדו קאקא ייזכה בתואר, מגיע לו, מציג יכולת נפלאה והוביל את מילאן לזכייה בתואר אליפות אירופה.
    מייד אחריו כריסטיאנו רונאלדו הוא מס' 2 שלי, עם עונה מדהימה במדי מנצ'סטר יונייטד, לקח אותה לאליפות מוחצת בפריימיר-ליג ונתן שואו ממשחק למשחק.
    ליונל מסי הוא השלישי, שחקן עם עתיד זוהר, כל משחק נותן את המקסימום וזה מה שצריך היום בקבוצה כמו ברצלונה מושפעת הכוכבים.

13. colorpencils Member

הם לא שחקנים רעים כל כך.
    כמובן כלום לעומת המועמדים הרציניים כמו שאתה קורה להם אבל עדיין.
    ונכון שאפשר לצמצם בקלות את הרשימה הזו ל20 אבל הם תמיד אוהבים לתת שחקנים ספאר כדי שירגישו טוב עם עצמם שהם בכלל מופיעים בדירוג ושיהיה להם יותר עם מה לשחק בבחירה. בלוא והכי קשה לבחור שחקן אחד טוב כי יש הרבה שחקנים טובים בכל מיני צורות. אפשר לחשוב גם כמה הם מבינים בזה.
    ולגבי הדירוג.. הזכיה מגיעה לקאקה. אין שאלה בכלל.
    וחוץ ממנו אולי רונלדו או מסי.

14. tiktin Member

מה זה משנה? אפשר גם לשים את יאן קולר ולא יקרה כלום כי הוא לא מועמד בכלל. ברור לכולם שהוא לא יזכה אז מה אכפת לשים אותו?.. אז מפרסמים, אז מה? זה לא אומר כלום. בסך יש 3 או 4 מועמדים מובילים ופיבוריט.

15. colorpencils Member

הם סתם אוהבים לתת יותר שמות ממה שצריך. הם לא יכולים לפרסם רשימה של 5 אנשים ומהם לבחור 3 מובילים.
    אבל אולי באמת היה כדאי שיצמצמו את הרשימה לאיזה 20 או משהו.
    הם סתם נותנים עוד שמות כדי לתת להם קרדיט. אבל ברור שהם לא יזכו.