נדב, אתה יכול להיות יותר ספציפי? לא ממש קיבלתי התייחסות להעלאת שמו של לוי לדיון, ומה בדיוק אתה חושב על המסלול כפי שהצגתי..?
התייחסתי גם בדיון אני יגיד שוב. רוני לוי לא היה שחקן גדול ותמיד היה בצילם של השחקנים הגדולים ביותר (עטר ,ברקו-ביץ' ,אלון מזרחי,חזן,קנדאורוב,סיני -בבני יהודה וכו') אבל כיום הוא אחד המאמנים הבולטים בליגה. שיגידו עליו מה שרוצים ,הוא הביא 2 אליפויות והטביע את חותמו על מכבי חיפה. בוא נתחיל בקידום שהוא עשה לעידן טל ,קטן, ועוד שחקנים שמאמנים אחרים לא הצליחו לקדם אותם . אחר כך מגיע החלק של הזרים ,נכון היו לו כשלונות בזרים אבל הוא מוכיח שהוא מקצוען הרי הוא עוקב אחרי שחקנים ועושה עבודת סקאוטינג . הלך לו עם אולארה ,דירסאו וקולאוטי ,הוא גם טיפח את בוקולי . המסלול שהצגת נכון מאד בעיני וגם מאמנים באירופה הולכים ככה. צריך קודם כל להתחיל מקטן קודם כל צריך להתחיל בנוער או בילדים ,אם תצליח לטפח ילדים ולגרום להם להיות ממושמעים אתה בדרך הנכונה ,דבר שני אתה צריך גם להתחיל לאמן בכוחות עצמך ,עדיף להתחיל מליגות נמוכות ככה תצבור יותר ניסיון ותיהיה מוכן לדבר האמיתי. ככל שתיהיה מנוסה יותר בליגות נמוכות יהיה לך קל יותר לעבוד בליגת העל . כמו שכבר אמרתי אי אפשר לבנות בניין מהקומה האחרונה חייבים להתחיל מלמטה אחרת כל הבניין יקרוס ,בעצם לא יהיה בניין . אפשר לתת אין ספור דוגמאות למאמנים שישר עברו לקבוצה גדולה בלי להתנסות בקבוצה קטנה חלקם הצליחו (גרנט למשל) וחלקם נכשלו (סיני,אוחנה וכו'). המסלול שציינת זה המסלול הנכון לדעתי.
אבי נימני יהיה מאמן ויהיה מאמן גדול. כבר עכשיו הוא לא ממש משחק אלא יותר מעיר הערות לשחקנים. אין לי מושג מאיפה הקרצת את זה שנמני יפנה לעסקים בלבד. הוא כבר התחיל לפני כמה שנים קורס מאמנים והצטיין בו אבל הפסיק עקב מחסור בזמן (הרבה בר מצוות לבקר בטח). חוצמזה מה עם יוהן קרויף? וגם קאפלו שהיה שחקן מצויין? ורייקארד אלוף ספרד? וואן באסטן שהפסיד עם הולנד לראשונה רק עכשיו? גם גיורא שפיגל לקח אליפות ענקית עם מכבי חיפה.
נימני אמר לא מזמן שכרגע הוא לא חושב על אימון. לטעמי הוא לא ירצה להרוס את מה שיש לו עם הקהל ,הרי אתה יודע איך זה היום הוא שחקן גדול ואהוב מחר הוא מאמן קטן וכושל . כמו שאמרתי אין ספור שחקני עבר גדולים הפכו למאמנים טובים ואין ספור שחקני עבר גדולים הפכו למאמנים כושלים . לגבי שפיגל ,האיש מבין כדורגל,האיש חכם מאד,הביא אליפות לבני יהודה ואליפות אדירה למכבי חיפה אבל אחר כך הוא נכשל בכל קבוצה שהוא אימן וגם בחיפה של רביבו,ברקו-ביץ' וכו' הוא לא הצליח . קחו למשל את שפיגלר ,האיש הוא גדול כדורגלני ישראל בכל הזמנים ,וחוץ מאליפות מרשימה בנתניה קריירת האימון שלו כושלת מאד.
לדעתי כן שחקן גדול יכול לתרום הרבה מניסיונו לשחקנים צעירים שמעריצים אותו. בדרך כלל שחקנים גדולים היו גם תחת חסותם של מאמנים גדולים ולכן הם גם למדו מהם. יש גם מספיק דוגמאות על שחקנים גדולים שהפכו להיות מאמנים טובים:גיורא שפיגל,שלמה שרף. לדעתי זה טוב כל עוד הבעלים לא נותן אשראי מוגזם למאמן בגלל הזכויות שהיו לו כשהוא היה שחקן
שוב אני יציין.. שלפי דעתי שחקן טוב יכול להיות אמן ילדים ונוער מעולה הוא יכול לתת שמה כמה שנים , יכול להיות זה שמשפיע ומקדם שחקניםה כי טוב. נותן דוגמא נכנס לראש שלהם. גם יש עדין את עניין ההרצה והוא שומר על שמו הטוב גם במידה של כישלון. לקבוצה בוגרת בטח בליגת העל צריך מאמן שיש לו ניסיון שעבר קורס מאמנים שהוא יודע מספר טקטיקות שהוא מבין הרבה מעבר ללבעוט בכדור. זה דבר שלא בא בשנה ולא בשנתייים. צריך המון התנסות קודם לכן בגידול דור של צעירים. ורק לאחר מכן לקפוץ לליגה של הבוגרים. הרי מלבד ישראל, בכל העולם כל המאמנים הם אנשים מבוגרים מאוד שבונים קבוצות לא לפי איך שהם היו שחקנים אלא לפי ההבנה שלהם. אין כמעט מאמנים שיורידם מתחת לגיל 50-55.. כי הניסיון שלך בתור מאמן ובתור שחקן לא אותו דבר. גם בארץ המאמן הטוב ביותר שלנו הוא דרור קשטן שנחשב לזקן מאמני הליגה. אין כמו ניסיון מאחורי הקווים שום דבר לא משתווה לו. היכולת שלך לזהות שחקן טוב במשחק חלש או לזהות חולשות כבר בדקה ה5.. לדעת לקרוא את היריב שלך כל אלו דברים שאתה בתור שחקן לא אמור ליראות ולדעת. רק ניסיון מקצועי יכול לתת לך אותם. לכן , אני חושב שכן שחקן יכול ליהות מאמן טוב. לא בהצחלה ולא של בוגרים. כמו ששחקן בשנה הראשונה שלו לא מגיע ישר לנבחרת. הוא מתחיל בקבוצה קטנה אחרי זה לאומית אחרי זה ליגת על ואז צמרת בסוף נבחרת. ככה גם מאמן צריך לבנות את עצמו לאורך שנים עד שהוא מגיע להיות מאמן קבוצה בוגרת.
אני אישית בכלל בדיעה שניסיון זה דבר טוב בכל תחום..בגלל זה לא מובנים לי כל הדברים האלה שחברות מעיפות עובדים ותיקים בשביל צעירים בכדורגל זה די דומה..צריך ניסיון בכדורגל.. ככה שעדיף מאמן שעבר פה ושם דברים[קבוצות נוער,ליגות נמוכות,עליות ליגה ואפילו ירידות ליגה] אני לא חושב שיש הבדל בין מאמן שהוא היה שחקן בינוני לבין מאמן שהיה שחקן גדול יש הבדל קטן בין מאמן שלא היה שחקן לבין מאמן שהיה שחקן
שמתי לב לאחרונה שפיספסנו מאמן אחד שלאט לאט מתגלה כמאמן למופת.. אני מדבר על רן בן-שמעון, שעושה עבודת קודש בהפועל חיפה. קשה לראות איך הקבוצה הגדולה לשעבר הזאת הדרדרה כל כך.. ביחוד כאשר עכשיו, יואב כץ מנסה בכל כוחו להרוס את הקבוצה, כאשר בזכותו השחקנים מתאמנים לעיתים בתנאים מחפירים (ריבים חוזרים ושבים לגבי החובות מים שהוא אמור לשלם, אוכל, וכרטיסי טיסה לזרים). לאחר תחילת עונה משמימה בה נראה היה שהפועל חיפה עוד תדרדר לארצית, פתאום מוצאים את עצמם האדומים במרחק 2 נקודות מהמקום השני.. כאשר יש לך סגל לא מבריק בלשון המעטה, יכולת הקבוצה תלויה ביכולת המאמן להוציא משחקניו את המקסימום, ביחוד כאשר הוא סובל מספסל קצר ולא מאוזן, כאשר כל שחקן שסוגר בהפועל צריך להתפלל שכץ אשכרה יעביר אותו בבקרה כמו שהוא מבטיח ולא ינסה לדפוק אותו במשכורת... בנוסף אפשר גם להבין לפי הפרשנויות שלו בערוץ 10 במשחק המרכזי, שהבנאדם פשוט מבין את המשחק בצורה נהדרת (זה והעובדה שהוא עושה סדר בבלאגן שאיינשטיין עושה, דבר שמחזיק אותי מלשבור את הטלויזיה לפעמים). בקיצור, רן בן שמעון, המאמן שאני עוקב אחריו בענין והערצה ליכולת המקצועית שלו.
רן בן שמעון אדם שאני מעריך מאד,בנוער של מכבי תל אביב הוא הצליח וגם אם הוא יסיים מקום 3 השנה עם הפועל חיפה זה הישג בהתחשב בעובדה שיואב כץ זה הבוס שלו.
רן בן שמעון יכול להיות מאמן טוב אבל כפרשן הוא מזיים את השכל לא מעט. הוא מאוד משוחד ונותן ביקורת טובה על החברים שלו (ברקוביץ, גרנט). בקשר ליכולות האימון שלו, הזמן יגיד. אם הוא יצליח לעלות ליגה עם הפועל חיפה זה יהיה הישג מצוין, אבל צריך לזכור שהעונה רק החלה והליגה הלאומית היא מאוד צפופה, כך שכמה הפסדים והוא מסתבך בתחתית.
רואים שרן בן שמעון מבין בסגנון הדיבור שלו, רואים שהוא מבין את המשחק ולדעתי הוא עוד יהיה מאמן גדול אבל כפרשן, רן פרוש, אתה יודע מדי מדבר... בקשר לנושא, שחקן גדול יכול להיות מאמן גדול בתנאי שהוא מבין בכדורגל ומבין את המשחק ולא דביל... שחקנים כמו עטר, בן שמעון, סיני לדעתי יהיו מאמנים מצוינים
סיני! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx סתם לך תדע, אולי הוא למד מאז הקדנצייה בהפועל ת"א...
כמו שאוחנה למד משהו ?יש דברים שלא משתנים. סיני נישאר מאמן גרוע. אבל אם כבר לדיון הזה -עושה רושם שרוני לוי משנה לשנה הופך למאמן טוב יותר. תגידו שאולי הליגה חלשה ואין לו מתחרים ,אבל אני זוקף לזכותו של רוני לוי את הדברים הבאים : 1) זכה ב-2 אליפויות ,עם הרבה עבודה 2) רואים על הקבוצה שלו את טביעת האצבע שלו 3) 11 משחקים ,11 ניצחונות . 4) טיפוח יניב קטן ,עידן טל,מיכאל זנדברג -3 שחקנים ששום וגרנט לא הצליחו לטפח כמו שרוני לוי טיפח 5) הקבוצה שלו מאד מאומנת 6) קבוצה ווינרית 7) קבוצה עם אופי -מי שראה את המשחק היום ראה כמה חיפה שונאים להיות בפיגור ואיך זה הלחיץ אותם ועיצבן את השחקנים,ובסופו של דבר חיפה מחקה פיגור של שער וניצחה בקופסא ,אופי כבר אמרתי? 8) הבאת 3 זרים ברמה גבוהה : אולארה,דירסאו,קולאוטי ועוד טיפוח של בוקולי . 9) בדרך לאליפות שלישית ברצף 10) לא דופק חשבון לאף קבוצה . בקיצור אם רוני לוי ימשיך ככה כבר אף אחד לא יפקפק בו.
כמו שאוחנה למד משהו ?יש דברים שלא משתנים. סיני נישאר מאמן גרוע. אבל אם כבר לדיון הזה -עושה רושם שרוני לוי משנה לשנה הופך למאמן טוב יותר. תגידו שאולי הליגה חלשה ואין לו מתחרים ,אבל אני זוקף לזכותו של רוני לוי את הדברים הבאים : 1) זכה ב-2 אליפויות ,עם הרבה עבודה 2) רואים על הקבוצה שלו את טביעת האצבע שלו 3) 11 משחקים ,11 ניצחונות . 4) טיפוח יניב קטן ,עידן טל,מיכאל זנדברג -3 שחקנים ששום וגרנט לא הצליחו לטפח כמו שרוני לוי טיפח 5) הקבוצה שלו מאד מאומנת 6) קבוצה ווינרית 7) קבוצה עם אופי -מי שראה את המשחק היום ראה כמה חיפה שונאים להיות בפיגור ואיך זה הלחיץ אותם ועיצבן את השחקנים,ובסופו של דבר חיפה מחקה פיגור של שער וניצחה בקופסא ,אופי כבר אמרתי? 8) הבאת 3 זרים ברמה גבוהה : אולארה,דירסאו,קולאוטי ועוד טיפוח של בוקולי . 9) בדרך לאליפות שלישית ברצף 10) לא דופק חשבון לאף קבוצה . בקיצור אם רוני לוי ימשיך ככה כבר אף אחד לא יפקפק בו.