מה שהיום עברה אשקלון זה היה היום הכי חמור באשקלון,אין פינה שלא נפל בה היום,אני בתור תושב אשקלון יכול להגיד לכם שאין פינה בעיר שלא מדברים על זה. אצלי נפל 200 מטר מהבית שלי
ברוכים הבאים למועדון. Olli, אנחנו לא ספרד, אנחנו סך הכל ישראל הקטנה (והשנואה בהרבה מקומות בעולם). קלייברט, אתה חושב שהקסאמים זה הדבר היחידי שיש לראש הממשלה על הראש? ואם כל מה שהוא יעשה יהיה קשור בקסאמים אנשים יתלוננו שכל שאר הדברים בקנטים ולמה לא עושים כלום. עם כל הכבוד לקסאמים יש עוד דברים חשובים חוץ מהקסאמים במדינה הזאת. ואומר את זה תושב עוטף עזה.
היום מדברים על זה שנפלו קטיושות באשקלון, כול מה שקרה היום בדרום. אנחנו במלחמה ואין מה לעשות חוץ מלפוצץ את עזה (כמה שזה ישמע אכזרי), כמו שפוצצנו את ביירות לפני שנה וחצי. הכי חשוב זה שראש הממשלה נהנה מהסושי שלו.
אם נפציץ את עזה אנחנו נהיה לא יותר טובים מהנאצים. בנוגע למשפט האחרון שלך, אתה חושב שתפקיד ראש הממשלה זה רק לטפל בקסאמים וזהו?
בשביל להגן על התושבים ,צריך למחוק את עזה ,רמאללה ,ג'נין,אולי אז יהיה לנו שקט,צריך להרוס מהאוויר בית בית ,רכב רכב שלא יהיה כלום שזה יהפך לאיי חרבות. ולפי מה שאתה אומר נראה לי אתה עד שלא תחיה בדרום לא תבין מה זה לחטוף טיל 200 מטר מהבית שללך.
צר לי לומר לך אבל אתה מדבר שטויות. הטיפול בקסאמים צריך לעמוד בראש סדר העדיפויות של ראש הממשלה, יותר ממצב האבטלה במשק והירידה באחוזי מכירת המאזדה היפנית בישראל. המצב בשדרות זו בעיה לאומית שמכרסמת לנו בביטחון. שאר הדברים פחות חשובים כרגע. ומה זה המשפט המפגר הזה (סלח לי מאוד שאני מתבטא כך) שאם נפציץ את עזה נהיה כמו הנאצים? הנאצים רצחו בלי סיבה. אם אנחנו נפציץ את עזה זה יהיה עם סיבה מספיק טובה. שהנאצים עשו את הבליץ' על לונדון, הבריטים לא הפציצו בחזרה ערים בגרמניה כדי שלא יגידו עליהם שהם רוצחים? הם החזירו להם בדיוק באותה מידה, בגלל שהם במצב מלחמה, וזה לא עניין אותם מי האזרח החף מפשע שנפגע- כמה שזה עצוב וחבל. ואני אגב לא חושב שיהיה זה מעשה חכם להפציץ ללא הבחנה את עזה, למרות שזה כבר באמת לא משנה לי אם זה אכן יעשה. משהו במצפון שלך השתבש.
לא, אבל אני חושב שזה צריך להיות בראש מעייניו. זה לא הגיוני שעיר במדינת ישראל נמצאת תחת הפגזות יום יום כבר שבע שנים, ואף אחד לא עושה שום דבר כדי לנסות לרסן את ההתקפות האלה.
בטח שזה הגיוני, אנחנו מדינת ישראל הקטנה ולא ספרד. אין לנו זכות להשיב אש למדינות וארגוני טרור אשר תוקפים אותנו, אנחנו בסה"כ מדינת ישראל. למה לא אוגנדה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
אני דליטנט בכל הקשור לפוליטיקה, אקטואליה ועניינים מדיניים בכלל. ראשית כי זה לא ממש מעניין אותי. שנית כי אני לא רואה טלוויזיה ולא קורא עיתונים. אבל גם מהידע השיטחי שלי אני לא מצליח להבין את כל אותם שיורדים על אולמרט, כפי שירדו על כל ראש ממשלה לפניו ודורשים ממנו לפתור את בעית שדרות, כאשר בעצמם לא מציעים פיתרון ויוצאים מזה מטענה שהם לא ראש ממשלה ולכן זה לא באחריותם. לדעתי פשוט לא קיים פתרון. ולא משנה אם זה אולמרט או כל אחד אחר, המצב ישאר כהו זה.
בד"כ בעייה טריטוריאלית רגילה בין מדינות שכנות מסתיימת בפשרה ולאחר פרק זמן מסויים של "להתרגל" למצב החדש.נפתחות אופציות של שכנות טובה שבסיטואציה מסויימת הופכות לשלום מלא! הדבר נכון לגבי מדינות שפויות ואפילו מדינות פחות שפויות. אני קונה "שלום קר" כמו עם מצרים בכל רגע נתון. שם זה הסתיים בהחזרת כל סיני למצרים ובזאת למעשה תם הסכסוך. הסיטואציה כאן היא שונה במהות,בתכלית ובאוייב. מצידו האחר של הגבול עומדים אנשים שמטרתם המוצהרת היא חיסול הישות הציונית.אין פשרה ולא תהיה עד הסתלקות אחרון היהודים-ציונים משטח מדינת ישראל כולה (עם עדיפות ברורה לכך שנמות) הם מצהירים חדשות לבקרים תחת כל עץ רענן שאינם רוצים הידברות .אינם מעוניינים בפשרה .במשך שנים התנהגנו "לא ראינו לא שמענו" כי לא רצינו לראות. האמת טופחת לנו בפרצוף.זה אוייב מזן אחר פונדמנטליסט שלזכותו יאמר שיודע לספוג. ולמעשה אין לו בעייה בלספוג אבידות ולו בלבד לגרום גם לנו אבידות והרבה.במילים אחרות?? מלחמה פסיכולוגית אידיאולוגית ..אנחנו נשבור את רוחכם וכל הסימנים מצביעים על כך שהמגמה באופן גורף נוטה לטובתינו(החמאס)" ידידי ..אוייב כזה ניתן לשבור אבל לא בעוד הרוג או עוד חיסול. אוייב כזה ניתן לשבור רק על ידי גדיעת הגזע שלהם שבירת הרעיון. להוציא להם את החשק .כי במצב הנוכחי? מי ששייך לחמאס בתאכלס עושה חיים ברצועה. מתנהג כמו שריף כל יכול נהנה מכספים רבים ולא יודע מחסור. ***אז תאכלס מה עושים? ... צריך לתכנן תוכנית ארוכת טווח של רדיפה עד חורמה של כל המנהיגות הראשית ועד הזוטרה ביותר להסיר כפפות ולא להרפות לרגע. ואם זה אומר כניסה מחודשת של אוגדה ?אז שתיכנס אוגדה ותעיק עליהם.אין זבנג וגמרנו..רדיפה יומיומית על בסיס משתפ"ים (יש הרבה כאלו ) מודיעין וכל מה שנחוץ לשם כך. צריך להבין צבא נועד לשמור על האזרחים שבעורף זה תפקידו וזה ייעודו. מבחינתי רצוי להימנע מכל שפיכות דמים אבל דמו של סטודנט אב ל4 במכללת ספיר אינו אדום פחות המצב בלתי נסבל לא רק ברמת החיים היומיומית לכל חצי מליון האנשים שבטווח הטילים. המצב בלתי נסבל בעיקר ברמת ההרתעה שנשחקת.כל יום שחולף ללא גדיעת האיום הזה מהשורש יצמיח רעיונות לאוייבים האחרים שלנו. זו מלחמת הקיום שלנו והיא לא תקרה בעוד שנה או שנתיים כשלאיראנים יהיה אטום ויחזיקו אותנו בביצים. מלחמת הקיום שלנו החלה לפני שנה ומחצה והיא פה ודופקת על כל דלת. לכן מבחינתי "עכשיו או שלעולם לא!!!!" שבת שלום!
בדיוק. עכשיו הנקמה שכמה כאן רצו הגיע לידי ביצוע. יש 26! הרוגים בעזה, משהו השתנה? אם כוחות רגליים של צה"ל יכנסו לעזה יהיו כאן אנשים מאושרים? וחיילים מתים... אולי רק אז תגידו שאולמרט בסדר (כנראה שגם אז לא). חבל שאתם לא מבינים שכך היה עם כל ראשי הממשלות. תפסיקו לחשוב שראש הממשלה לא עושה דבר (במיוחד אחרי אתמול בלילה בעזה).
לא יותר טובים מהנאצים?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx אתה בסדר?? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx בוא לא נתחיל לדבר בכלל על ההשוואה הזאת, זה יהיה מגוחך.. ד"א, תזכיר לי מה עשו הבריטים והאמריקאים כדי לנצח אותם? מחקו עשרות ערים בגרמניה עד ליסודות. הרגו אלפי(אם לא מיליוני) אזרחים. האם מישהו אומר נגדם משהו? לא, כי הם היו במלחמה. זה משהו שאנחנו עם המצפון המעוות שלנו צריכים להבין כבר. מבחינתי שנהפוך את כל עזה לאבק כדי שיהיה שקט. ותושבי עזה החפים מפשע? באסה להם. לא יותר באסה מלתושבי אשקלון, שדרות, כפר סילבר וכל השאר..
ת'אמת רק בשביל ההשוואה המגוחכת לשואה בא להרוס להם את הצורה. אני לא חושב שהפצצה מאסיבית היא הפיתרון, צריך לדעת לפעול נקודתית נכון, חיסול ראשי החמאס בתוספת להפצצה נכונה של אזורי השיגור היא הפיתרון. הוכח כבר שהמצור לא אפקטיבי, במלחמה כמו במלחמה נהרגים אנשים והעזתים צריכים להבין שהמצב הזה לא יכול להימשך.
המצור היה אפקטיבי. היה כמעט שבוע שלא ירו קסאמים. עד שכמובן בית המשפט בהאג.. אופס.. התכוונתי לבג"צ, החליט על הפסקה חלקית של המצור ואספקה של דלק לעזה. מצור, אבל באמת מצור - משמע, לא להכניס כלום לעזה יכול לעבוד מצויין בתוספת הפצצות מהאוויר.
מה זה השטויות האלו על מוות חיילים? אין מה לעשות. חלק ממלחמה זה גם מוות של חיילים, הצבא לא נועד לקישוט בלבד. הצבא והחיילים נועדו להגן על מדינה ואזרחים בגופם, שזה לעיתים גם הקרבת חיים. כמה שזה כואב, בצבא נהרגים לפעמים. אז לא ניכנס לעזה בגלל שימותו חיילים?! הזוי ביותר...