שדרות והנגב

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by GUTE, Feb 28, 2008.

1. VaN Member

בוא נתסכל דווקא על הצד הימיני, שהתנגד נחרצות לחלוקת ארץ ישראל: מאיר כהנא שנרצח, יגאל עמיר נרקב בכלא כשהוא סמל לפשיעה ופנאטיות, בגין מת אחרי תקופה בה היה במצב קשה מאוד לאחר מות אשתו, כשהוא נבגד מימין ומשמאל.

בתור אחד שיודע שמה שכתוב בתורה נכון, איך אתה מסביר את התופעות האלה?

2. Pele Member

אני לא אמרתי ימין שמאל.
    אני אמרתי שמי שניסה או פגע בשטחי המדינה קרה לו משהו.. והנה עובדה אתה הבאת את האנשים, ספרס אפילו לא צריך לחפש בהיסטוריה.

כל מה שאמרת נכון.
    אין פה קשר לימין או שמאל.. גם שרון היה סופר ימני בדיעות שלו והשתנה

כמובן שעל הדרך יש גם את אנשי השמאל הרבים .. רבין הוא דוגמא

*חס וחלילה אני לא אומר שהגיע לאנשים האלה ולא אומר שהיה צריך לרצוח את רבין לדוגמא. אני רק ציינתי עובדה, בלי להביע דעה בכלל

3. VaN Member

אם כך גם אני העלאתי עובדה, האנשים שהתנגדו ל"פגיעה" בשטחי המדינה נפגעו. אתה לא הוכחת שהעונש שניתן לאלו שרצו "לפגוע" בשטחי המדינה ניתן להם משמיים.

4. Pele Member

אתה לא באמת מצפה שאני יוכיח לך שזה משמיים?

זה קרה וככה זה.
    העתיד (בתקווה שלא) יגלה לנו אם זה ממשיך להיות ככה

5. VaN Member

אני לא מצפה שתוכיח לי שזה משמיים, כי זו לא עובדה כמו שטענת. זה יכול לנבוע מצירוף מקרים מצער, או כתוצאה מההשפעה שיש להחלטה קשה, שעלולה להצטייר בפני אנשים מסוימים בכפגיעה בשטחי המדינה.

ניסיתי להראות , שלא רק אנשים שחילקו את שטחי המדינה נפגעים, זה רק נוח לך להראות זאת ככה. גם אנשים שמתנגדים לחילוק הארץ נפגעים.לא צריך לייפות את זה על ידי החלטה שאלו שנפגעו נפגעו בגלל סיבה ברורה, אלה הם החיים בלי קשר לשטחי הארץ.

6. Pele Member

אתה סתם מכניס לי מילים לפה.

לא אמרתי שרק אלו שחילקו את שטחי הארץ נפגעו. רבים וטובים אחרים נפגעו ונהרגו גם, יש הרבה סיבות למוות.. לא ניכנס לזה עכשיו.

אני ציינתי עובדה שאם נסתכל על הרצף ההיסטוריה, מספיק מהקמת המדינה נראה שאף תהליך של חלוקת שטחים לא עבר בשקט על אותו בנאדם.

צירוף מקרים, משמיים, זה כבר כל אחד יחליט לעצמו.. רק ציינתי שזה קרה.

7. VaN Member

אתה כנראה לא מבין מה אני מנסה להגיד, הטענה ש"אף תהליך של חלוקת שטחים לא עבר בשקט על אותו בנאדם" היא ריקה, אין לה כל משמעות ולכן יהיה טיפשי להתייחס אליה כאל טיעון. אם גם אלה שנגד החלוקה של הארץ נפגעים אז לעובדה הזו אין שום משמעות ולא צריך להתייחס אליה.

אבל אם הנקודה שלי לא ברורה עדיף שנמשיך הלאה.

8. spurs229 Member

פלה, אריק שרון זה דוגמא רעה. נס שעם עודף משקל כזה הוא הגיע כמעט לגיל 80 עם מצב בריאותי מצויין.
    תוחלת החיים הממוצעת בארץ היא 76.46, איך החוטא הזה עבר אותה בכלל??

Rubbish.

9. GUTE Member

למרות שעובדה זו לא הפריעה לו לטבוח בשבטים היהודיים בחייב'ר.

10. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

Pele, הסטטיסטיקה מראה ש-100% מהימנים מתים בסוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נו באמת...

11. Juvy-Yoni Member

מה זה "כל מי שX מת בסוף" כולם מתים בסוף
    לגבי השטח לפי נתנך השטח שהובטח לאברהם וזרעיו הוא מהנהר הנילוס עד לפרת
    זאת אומרת שיצחק, ישמעל, לוט, יסכה ומלכה צריכים להתחל בשטח הזה
    עכשיו השטח שדוד כבש הוא מכמעט הנילוס עד לפרת לא כולל השטח של לבנון של היום
    כל אימפריה נופלת בסוף לא משנה איפה היא שולטת

12. spurs229 Member

נו ומה אתה רוצה להגיד בזה?

13. Pele Member

2000 שנה עמדה ארץ ישראל עם שלט למכירה עליה.

בסופו של דבר חזרנו כי היא ארץ ששמורה לנו.

סוף פסוק

14. Pele Member

יש הבדל בין למות בסוף לבין קרה לו משהו אחרי שעשה את המעשה..

אבל אני לא אמשיך לדון בזה כי חוץ מבנאדם אחד פה כולכם עושים צחוק.

*סליחה על 2 ההודעות הרצופות. התבלבלתי.

Last edited: Mar 15, 2008
  15. Gass12 Member

[] לסוריה, לבנון, ירדן, ופלסטין היו קוראים בעבר פלסטין הגדולה. [/QUOTE]

כשאמרתי בעבר, אני לא התכוונתי רק לתקופה האיסלאמית.... בעבר זה לפני קום מדינת ישראל. אתה יכול להתווכח איתי עד מחר אבל ככה לימדו אותי. ל"שאם" היו קוראים גם פלסטין הגדולה.

היו פה ערבים, פלסטינאים אבל לא הייתה להם מדינה, כי תמיד הם היו תחת שלטון עם אחר, פעם היו תחת השלטון הטורקי, ופעם תחת השלטון האנגלי.......
    בקשר לשאלה האחרונה שלך, אני מסכים שלפני הרבה זמן היו פה יהודים, אבל באותו זמן היו גם פלסטינאים אך לא מוסלמים כי האיסלאם בא אחרי זה בהרבה זמן.

* חשוב לי שתדעו: אני לא מתווכיח על איזה עם היה פה לפני, כי זה וויכוח ארוך שלא מסתיים, ואני בעצמי לא יודע את התושבה הוודאית לזה.

עד כאן ציטוטים שלך מוחמד (אינטר 1908)

שיעור קצר שיאיר את עיניך. להפסיד לא תפסיד רק תרוויח לכן בבקשה קרא עד הסוף.

אוקיי מאחר ומה שלימדו אותך כנראה לא מספיק . ואני לא מאשים אותך אלא את מוריך שסיננו עבורך
    את האמת בצורה מגמתית וזאת לבטח לא הפעם הראשונה.כמו שנאצר ידע למכור את המפלה ב67 כניצחון מזהיר.כמו שעד עצם היום הזה במוזיאון בקהיר שביקרתי בו באופן אישי .הניצחון המצרי מודגש בכל פינה וממש ממש לא משנה להם שבסוף המלחמה ב73 היינו קרובים מרחק נגיעה מקהיר ומדמשק
    אבל בוא נעזוב את הסוגייה הזאת עכשיו כי היא לא האישיו המרכזי.

אז קבל ממני את האמת כפי שהיא .לא מסוננת !! לא מצונזרת!!! וללא משוא פנים!!.
    עם ישראל כעם שהובל ממצרים על ידי משה לאחר שעבד בפרך הגיע לפאתי הארץ המובטחת בערך בשנת
    1200 לפני הספירה.לפי מספר גירסאות יש הטוענים 1400 לפני הספירה .יהושע בן נון שהוביל את העם לאחר עידן משה לוקח את הפיקוד ומתכנן איך לכבוש את השטח. עכשיו שתבין? לא הייתה כאן מדינה אחת אלא ערים בודדות כשלמעשה כל עיר התנהגה כמעט כמו מדינה בפני עצמה.מוקפת חומה משלה
    עם ראש עיר-מלך לכל עיר מדינה.ישבו כאן עמים רבים שלצורך העניין נקרא להם עמי כנען .באיזור שלטו המצרים באותה תקופה.יותר שלטון לצרכי מיסים .בסגנון שלט רחוק מאשר שלטון ממשי. כיבוש הארץ התחיל בחציית הירדן מצידו הדרומי וכיבוש יריחו. לאחר מכן עיר שנקראה עי.בסדר הזה ערי העם החווי
    וכניעת הגבעונים.בדרך עוד הספיק לפרק התאגדות של חמישה מלכים ששלטו באיזור ירושליים.
    על פי המתואר בספרי ההיסטוריה מדובר בסה"כ ב31 מלכים שונים שהובסו בקרבות נגד יהושע בן נון.
    ...
    כאן אני אקצר לך בהרבה את הדרך ורק אספר לך ש... עם ישראל שישב בארצו המובטחת כפי שקיבל הבטחה מאלוהים.עבר עוד המון צרות במהלך 3200-3600 השנים שחלפו מאז.כמו למשל
    בניית בית המקדש הראשון וחורבנו על ידי מלך בבל..גלות בבל שזה במילים של היום "טראנספר"
    לאיזור עיראק.בניית בית המקדש השני וחורבנו בשנת 70 לספירה על ידי האימפריה הרומית.ואז שוב
    טראנספר והפעם פיזרו אותנו כמו פופ קורן יעני לאן שקופץ הגרעין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx בכל רחבי האימפריה.
    במהלך כל השנים שחלפו מאז תמיד נשאר כאן קומץ של יהודים בערים ירושליים. צפת. טבריה ועוד.
    תמיד תמיד היו עליות קטנות של יהודים נוספים להתיישב במדינה שלהם והן ידועות ומתאורכות
    היסטורית כמו עליית תלמידי חכמים ומאוחר יותר העלייה הראשונה והשנייה וכו'
    לאחר מכן כל האיזור נשלט על ידי המוסלמים.התורכים.האנגלים ולא הייתה כאן מדינה מסודרת
    לאף אחד לא לנו ולא לכם.
    עכשיו תבין.. כל מה שאני מספר לך כאן לא רק שכתוב בספרי התנ"ך (יהושע-שופטים) אלא נתמך
    באין ספור עובדות כמו ארכיאולוגיה..מגילות ..ספרים עתיקים ועוד ועוד.

שוחחתי עם לא מעט ערבים שחלקם ידידים שלי ותמיד הופתעתי לדעת שאתם לא ממש מכירים את ההיסטוריה שלנו ומציעים לנו .ליהודים לחזור כל אחד למדינה שממנה בא. למרוקאים -למרוקו
    לרומנים-לרומניה.לרוסים -לרוסיה. מוחמד??? תבין אף אחד לא עשה טיול מאורגן לשם.
    כפי שהבנת מן הסתם . אנחנו שייכים לכאן הרבה יותר ופי מליון יותר מכל ערבי שטוען לבעלות על אדמה כאן

ואם אנחנו נוקטים בשפה הזו? אז מה שתמיד אני עונה להם למה שלא תחזרו אתם לירדן ולסוריה וללבנון ולעיראק? הרי שם העמים שלכם יושבים ויש לכם יותר מ22 מדינות.
    לנו לעם היהודי יש רק את ארץ ישראל ששייכת לנו על פי כל קנה מידה.
    אבל למרות הכל אנחנו בג'סטה של רצון טוב דווקא כן מציעים לפלסטינים לחיות איתנו בכבוד ובהרמוניה
    בשלום ובסבבה. וכל אחד שיתפוס ת'פינה שלו. אבל זה לעזאזל לא מצליח כבר 100 שנה ואני לא חושב
    שאני צריך לספר לך מי מפריע לתהליך.

הקשב ידידי.. היסטוריה לא מתחילה מאיפה שלך נוח להתחיל אותה. ואל תדבר איתי על זכויות וסיפורים
    כי אם תתחיל משנת 1900 אתחיל משנת 1400 לפני הספירה. אנחנו כאן היום בשנת 2008 בהווה
    ואל תספר לי על פליטים ועל סבא של סבא שלך שישב בחלקת אדמה ביפו אין צורך בזה כי אני מאמין לזה.
    זה אכן קרה . ההבדל ביננו הוא שאני הלכתי באופן וולנטרי וניסיתי ללמוד עליכם על המנטליות שלכם
    על הדת שלכם. על ההיסטוריה שלכם ולמה?? על מנת להבין אתכם יותר טוב. אז אנחנו מציעים
    שלום אנחנו מציעים הכרה האחד בזכויות של האחר. אבל החבר'ה שלכם שם (אל מג'נונין) מפריעים
    לכם ולנו לחיות בכבוד. אני מצפה ממך ומשכמותך בתור החלק הנאור של העם שלכם להתחיל תהליך
    של הבנה .תלמד עלינו תלמד יותר מאשר תוכנית הלימודים שלכם מציעה. כי היא בנוייה ומתוכננת
    מראש כהסתה שמטיפה לשנאה ומלחמה. ובסה"כ חבל.. מאוד חבל כי .............

במלחמות אין מנצחים יש רק מפסידים

Last edited: Mar 15, 2008