שאלקה 04 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Yotam, ‏16/5/11.

1. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

כן. הוא נשלח לבית חולים עם חשש לזעזוע מוח אבל הוא דימם מהאף לאחר שכבש אז יכול להיות שהוא יעבור ניתוח באף ובודקים גם את הלסת כי יש חשש שהוא נפגע בלסת גם כן. בכל מקרה אפשר להבין שטימו פוקי יעלה בהרכב ביום שבת ולא הונטלאאר.. אני מקווה שהוא יחזור כמה שיותר מהר אחרת אכלנו אותה.

2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בטוח שאכלתם אותה.
    אולי ראול יחזור למקום שלו (בשפיץ) ויפנה את המקום למישהו יותר טוב ממנו במקום הכי חשוב בקבוצה - הקישור.

3. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אולי. בכל זאת אתה מאבד כאן למשחק או שניים לפחות את החלוץ הכי טוב שלך (לפחות כרגע) ואת מלך השערים של הבונדסליגה (בצוותא עם גומז). לא משהו שאפשר לומר עליו שהוא חיסרון חיובי.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ויכוח.
    שנינו רואים עין בעין את הבעיה של שאלקה.

5. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

:aa1: למרות הפרסומים הרבים לאחרונה כי ראול לא ימשיך בשאלקה, נראה שיש התקדמות במשא ומתן בין הצדדים. לפי מה שאני מבין, הורסט הלדט הגיש הצעה חדשה לראול דרך דואר אלקטרוני ובסביבתו של ראול אומרים כי הוא שוקל בחיוב את ההצעה.

6. Raulito Madridista

למעשה אין שום התקדמות\חדש בנושא. שאלקה מציעה לראול חוזה לעונה אחת כמו קודם בתנאי שיקצץ בשכרו(כרגע ריאל מדריד עוד משלמת שני מיליון יורו בכל עונה) ובקבוצה אומרים כי 'הכסף הגדול עלול לפתות אותו'(בולשיט) כשהכוונה היא בעיקר לסין ולמזרח אירופה. נראה שהנושא יימשך ממש עד לסיום העונה משום ששני הצדדים לא בטוחים ברצונם.

ראול צריך לשחק רק בתוך הרחבה ולא לקבל את הכדור מהחצי. זה לא כמו בשנתיים הטובות שלו בתחילת גיל 30(2007-2009). החלום שלי הוא שראול ימשיך להבקיע בליגת האלופות - המפעל שלו, אבל גם אם שאלקה תצליח לזייף ממש ולא לסיים שלישית עדיין ארצה שיישאר. הוא אוהב את המשחק והכסף פחות חשוב לו.

7. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

:aa1: בעניין ראול: כמו שדור אמר, שאלקה מציעה לראול חוזה לעונה אחת בלבד בשל גילו, בעוד שהוא רוצה חוזה לשנתיים. הורסט הלדט אמר כי למרות הדיבורים על כך שמועדונים מקטאר מעוניינים בראול, הוא לא חושב שהוא ישחק שם. אומרים כי לקראת סוף מרץ הדברים יתבהרו יותר.

:aa1: הונטלאאר סבל מזעזוע מוח ומספרים שהוא אפילו לא זכר שהבקיע מול אנגליה ביום רביעי. הוא אמר לתקשורת שכואב לו מאוד באף, אבל יכול להיות שהוא כבר ישחק מול פרייבורג בשבת. למשחק מול טוונטה בשבוע הבא בליגה האירופאית סביר להניח שהוא כבר יהיה כשיר.

:aa1: כמה עובדות על המשחק הקרוב מול פרייבורג:

1. פרייבורג ניצחה רק משחק אחד בשמונת המשחקים האחרונים בין הקבוצות (5 ניצחונות לשאלקה, שתי תוצאות תיקו בנוסף).

2. במשחקים של שאלקה ופרייבורג (בנפרד) נכבשו הכי הרבה שערים העונה. 80 שערים במשחקיה של שאלקה, 79 במשחקיה של פרייבורג.

3. פרייבורג היא בעלת ההגנה הגרועה ביותר בליגה כשהיא סופגת 51 שערים עד עכשיו. בעונה שעברה פרייבורג סיימה את העונה כשהיא סופגת 50 שערים ב34 משחקים.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx

8. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

:aa1: הוב סטיבנס זרק את פארפאן מהאימון המסכם לקראת פרייבורג אתמול. בבילד מדווחים כי סטיבנס אמר: "פארפאן אמר לי ביום חמישי בלילה כי הוא עייף. הוא התאמן ביום שישי עם הקבוצה ולא זז. אני לא צריך שחקנים שלא משחקים. היו עוד המון שחקנים במשחקי נבחרות ואף אחד מהם לא התלונן. רצינו לראות את פארפאן משחק, אבל הוא אכזב אותנו".

זה לוודאי משנה את ההרכב ואובאסי יפתח במקומו. לי דווקא זה לא משנה ואף אני מעדיף כרגע את אובאסי. יותר מרוצה ממנו.

9. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

זה מצחיק אותי שאני אוהד קבוצה שהיא פשוט שווה להפועל. לצערי לא היה באפשרותי לראות את המשחק, כמו בשבוע שעבר הלינקים פה לא עובדים אז אני מתעדכן בלוח תוצאות. אנחנו נהנים לחלק מתנות לנזקקים, אנחנו נהנים להמשיך לבעוט בדלי, אנחנו נהנים לצאת פראיירים בכל שבוע. עד מתי, הוב סטיבנס, תמשיך עם ההרכבים המגוחכים האלה? אני לא יכול לשים את האצבע על מה שעבד לא טוב היום, אבל מתחיל להימאס לי שהוודס מגן ימני, שפוקי לא פותח כשצריך חלוץ אחר, שראול ממשיך לפתוח ושהולטבי לא פתח בהרכב. פוקי הוכיח היום בענק שהוא ראוי לשחק כשהוא מצמק את התוצאה, אני מקווה שאם הונטלאאר לא יוכל לפתוח במשחק הבא הוא יעלה בהרכב ולא מריקה... עד מתי אוצ'ידה יתייבש על הספסל? מצדלר לא יכול היה לשחק ומאטיפ עובר להגנה?!?! כמה עיוור אפשר להיות?! אפילו בנבחרת עשו את הטעות הזו. יש משפט יפה שאומר "לא מפספסים הזדמנות לפספס הזדמנות". אז הנה, היום אחרי ההפסד של באיירן, אנחנו לא מפספסים הזדמנות לפספס הזדמנות.

10. itay7 Member

פארפאן שיחק פחות מחצי שעה וכולה טס טיסה קצרה לטוניסיה, ככה שאין באמת סיבה שהוא יהיה עייף. ברור לחלוטין שהסיבה היא אחרת, ברור שהוא לא ימשיך בעונה הבאה, והמחויבות שלו לקבוצה בהתאם.

11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

חדשות שאלקה 04, יום א':

ראיונות

:aa1: למרות שעלה מהספסל בדקה ה53, היה לואיס הולטבי אחד השחקנים הכי טובים של שאלקה על המגרש אך גם הוא לא הצליח לעזור לקבוצה לשנות את התוצאה. "התחושה היא מאוד לא טובה. לא קל להפסיד משחק, בטח לא במצב שאנחנו נמצאים בו. היו לנו הרבה הזדמנויות וחבל שלא הצלחנו לנצל אותן". בעוד הולטבי היה מאוכזב מההפסד לפרייבורג, הוא הבין כי ניתן יהיה לחזור למסלול הניצחונות רק עם גישה חיובית. "בעוד כמה ימים יש לנו כבר משחק שמינית גמר בליגה האירופאית מול טוונטה. זה משחק קשה ואסור לנו לבוא עם הראש למטה. צריך לשכוח מההפסד הזה". הולטבי דיבר גם על העבודה הקבוצתית של שאלקה. "גם כשאנחנו מציגים כדורגל רע, אנחנו עדיין משחקים ביחד מכיוון שאנחנו הרבה יותר טובים כשאנחנו משחקים בשיתוף פעולה. אנחנו קבוצה טובה שמשחקת טוב, הוכחנו את זה המון פעמים העונה. מכאן אנחנו יכולים רק להשתפר ואני בטוח שנחזור לנצח".

:aa1: ההפסד 1:2 לפרייבורג לא הייתה אכזבתו היחידה של בנדיקט הוודס מהמשחק הזה. הבלם בן ה24 ירד אתמול לספסל בדקה ה53 בעקבות פציעה שספג לאחר שביצע ספרינט על הדשא ובראיון הבא הוא ידבר על הפציעה, ניתוח המשחק שלו ועל העתיד של הקבוצה.

בדקה ה53 נפצעת והוחלפת. ספר לנו, מה קרה?

נתתי ספרינט ופתאום הרגשתי שאני לא יכול לרוץ. שמתי לב שזה משהו פתאומי. אני עדיין לא יודע מה זה, אבל מניסיוני, אני מאמין שזה הולך לכיוון קרע בשריר.

עד כמה גדולה האכזבה מההפסד הזה?

האכזבה היא כמובן עצומה. עשינו הרבה, היינו יותר טובים לדעתי. ניתן היה לראות שאנחנו שולטים באופן ברור במשחק. יצרנו לעצמנו הרבה הזדמנויות שמצאו את דרכן החוצה.

הקבוצה התחילה טוב ואז נעלמה.

נכון. פרייבורג ניצלו את ההזדמנות הראשונה שלהם כדי להבקיע שער מוקדם. זה לא הוסיף לנו. במקום לשלוט במשחק, נדרשנו לרדוף אחרי היריבה. בנוסף, לא הצלחנו למצוא את הרשת, אז זה לא תרם לנו במשחק.

המשחק של פרייבורג היה משחק מאוד אמיץ. מה אתה חושב על המשחק שלהם?

הם הגיעו למשחק כשהם עם הגב אל הקיר. זה היה ברור שהם יבואו לשחק בצורה מאוד אינטנסיבית, פשוט כי אין להם ברירה. השער הראשון נתן להם דחיפה מוראלית והם היו יותר דומיננטיים מאיתנו לעתים. היה חסר לנו קצת מזל ליד הרשת שלהם, אבל כשזה לא בא, זה לא בא.

הסיפור של שאלקה בבונדסליגה העונה - גמור?

בהחלט לא. זה שהפסדנו לא אומר שהסיפור גמור. עדיין לא מימשנו שום ציפיות ואנחנו עדיין נמצאים גבוה בטבלה. אף על פי כן, אנחנו בהחלט צריכים להשתפר במשחקים הקרובים.

:aa1: ג'רמיין ג'ונס התפנה גם כן לומר כמה מילים אחרי המשחק. הקשר האחורי בן ה30 שחזר להרכב לאחר פציעה פתח בהרכב לצדו של מרקו הגר והיה מאוכזב בסיום. "פתחנו טוב את המשחק עם הרבה הזדמנויות לכבוש. ההרגשה על המגרש הייתה שאנחנו מכתיבים את הקצב". למרות הזדמנויות טובות של מריקה, ראול והוודס, שאלקה לא מצאה את הרשת בהתחלה. "היינו חייבים להשיג לפחות שער אחד מכל המצבים האלו", אמר ג'ונס. "לצערנו, לא הצלחנו לנצל את ההזדמנויות האלו". השער הראשון של פרייבורג, שנכבש על ידי סבסטיאן פריי, הביא לשינוי במשחק. ג'ונס התייחס גם לזה: "השער הראשון די הרס את המשחק שלנו, אבל אסור לזה לקרות. עם הדרישות שלנו והציפיות שלנו, אנחנו לא יכולים להפסיד לקבוצה שנאבקת בתחתית".

:aa1: ב"בילד" פורסמה כתבה קצרה לאחר המשחק:
    שאלקה הפסידה 1:2 לפרייבורג. לרויאל בלוז יש ניצחון אחד בלבד בחמשת המשחקים האחרונים שלה, שכוללים שלושה הפסדים. המקום לליגת האלופות מתחיל להתרחק ונראה כי שאלקה חווה כעת את המשבר הראשון שלה העונה. הורסט הלדט כבר החל להעביר מסרים לשחקנים. הורסט הלדט: "אני לא רגוע לגמרי. אנחנו צריכים להתמקד בעתיד אבל גם לבחון את העתיד של חלק מהשחקנים. אנחנו צריכים שחקנים שנותנים את הכל בכל משחק וכעת נתחיל גם להסתכל על המוטיבציה של כל שחקן". האיום של הלדט הוא לא רק על פארפאן. שאלקה לא הייתה חדה בהתקפה ולא הרשימה בהגנה. המאמן, הוב סטיבנס, אמר: "לצערנו תקף אותנו גל פציעות. מי שיכול היה לתת את הכל היה, למרבה הצער, על המגרש". במילים אחרות, סטיבנס רוצה לומר כי גם "הכוכבים" של שאלקה ששיחקו אתמול לא נלחמו מספיק. עכשיו גם הוודס נפצע בברך, מה שלא תורם למצב העגום בו נמצאת הקבוצה.

:aa1: לסטיבנס נוצרה עכשיו בעיה חמורה בהגנה. עושה רושם כי הוודס ייעדר זמן מה בעקבות הפציעה שלו אתמול והוא מצטרף למצדלר וכריסטיאן פוכס שסובלים מבעיות במפשעה. אם זה לא מספיק, אז אתמול קיריאקוס פאפאדופולוס ספג כרטיס צהוב שני ואדום וגם הוא ייעדר ממשחק הליגה הבא של הקבוצה.

:aa1: גם מאמן הקבוצה, הוב סטיבנס, התפנה לומר את אשר על ליבו לאחר המשחק: "התחלנו טוב. לאחר 15 דקות כבר היו בבעלותנו שתי הזדמנויות טובות מאוד שלא הצלחנו לנצל. פרייבורג בהזדמנות הממשית הראשונה שלה עלתה ליתרון ואז המשחק החל להשתנות כי פרייבורג הציגה יכולת טובה יותר. היו לנו הזדמנויות במחצית הראשונה ובמחצית השנייה, אבל בסופו של דבר - זה לא הספיק. לא הצגנו יכולת טובה".

:aa1: את השער היחיד של שאלקה אתמול כבש טימו פוקי, שלאחרונה לא מקבל דקות משחק ממשיות. אמש הוא עלה לשחק בדקה ה71 במקום ראול ושלושים שניות לאחר שנכנס הוא הצליח לצמק את התוצאה וכבש שער ראשון בליגה מאז השער שהבקיע בדצמבר 2011 מול הרטה ברלין, שער שהיה שער הניצחון של שאלקה במשחק (2:1 בסיום).

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/12
  12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

פוקי ממשיך להתייבש בעוד מריקה ממשיך לשחק....
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/12
  13. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

:aa1: חדשות רעות מאוד: הונטלאאר לא ישחק מול טוונטה ביום חמישי.

14. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

חדשות פנטסטיות מלארס אונרסטאל: הפציעה שלו בעצם הבריח החלה להראות סימני התאוששות ויכול להיות שהוא יחזור לשער כבר בשבועיים הקרובים.

15. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

הבנתי לא נכון, כנראה. יש לו שבר בעצם הבריח והוא לא יחזור כבר העונה.. פשוט עצוב מה שקרה העונה עם השוערים.

ראיון עם מצלדר לאחר הניצחון על המבורג

כריסטוף מצלדר, חוץ מלהיות קפטן הקבוצה במשחק וחוץ מכך שהנהגת את ההגנה, הצלחת להיכנס גם לרשימת המבקיעים...
    זה מוזר אבל זו הרגשה מאוד נעימה להבקיע גול. כבשתי רק ארבעה שערים ב170 משחקים בבונדסליגה. חבל שבכל השנים האלו לא קיבלתי יותר כדורים לאזור הפנדל, אפילו אני לא יכולתי להחמיץ משם (מתבדח).

איך אתה מסכם את המשחק מול המבורג?
    המבורג ניסתה להשתלט על המשחק ונתנו לזה לקרות יותר מדי פעמים. רוב המהלכים המוצלחים שלנו הגיעו מהתקפות מתפרצות. כשהובלנו 0:3 היינו צריכים לסגור את החנות ולהרגיע את המשחק. המחצית השנייה הייתה לא טובה, אמנם לחצנו את שחקני ההתקפה המשמעותיים שלהם אבל את האחרים שכחנו ללחוץ ולשמור. היינו צריכים לשלוט יותר במחצית השנייה ואולי גם להשיג את הגול הרביעי בהתקפה מתפרצת.

חזרת לפעילות מהר מאוד לאחר פציעה במפשעה...
    זה היה סיכון די גדול אבל ידעתי את זה לפני המשחק. כמו שכולם ראו, עליתי לשחק למרות הכאב וזה עבד מעולה.

שאלקה מארחת את טוונטה בפלטינס ארנה ביום חמישי. איך אתה מדרג את הסיכויים של שאלקה להתקדם בליגה האירופאית?
    אנחנו מאוד רוצים להיות בשלב הבא של הליגה האירופאית ולשם כך אנחנו צריכים לנצח. מה שבטוח, זה יהיה ערב כדורגל בלתי נשכח. עם זאת, אנחנו חייבים את דחיפת האוהדים שתעזור לנו לפתוח את המשחק כמו שפתחנו מול המבורג. זה משפיע מאוד לטובה על השחקנים וכולם ראו למה אנחנו מסוגלים ברגע שעלינו ליתרון.

נערך לאחרונה ב: ‏13/3/12