שאלון סוף העונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י נדב מיכאלי, ‏16/5/05.

1. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולא רק המקום החמישי, אלא גם הדרך, כי הקבוצה הלכה על התקפה, לא סגרה משחקים, כבשה לא מעט והתבססה על חבר'ה צעירים ותקציב לא גדול.

2. עד המוות הפועל Member

1) 32 הפסדתי רק את הפועל ב"ש בחוץ. ובנסוף הייתי בכל הגביע, וגביע הטוטו
    2)איכות- חרא. ומבנה- עדיף 14 או 16 קבוצות
    3)משחק העונה של הפועל חיפה- ה6-1 על ב"ש
    4)השער הה2 של טוטואנה ב6-1, השער של אנסומבו ב6-1, והשער של אנסומבו נגד סכנין במחזור השני
    5)יניב קטן- אין מה לעשות השחקן הזה ברמה אחת יותר משאר הליגה
    6)ללא ספק דרור קשטן, שבלעדיו הפועל פ"ת כבר מזמן הייתה בליגה השנייה
    7)ה3-1 של הפועל חיפה על מכבי ת"א- הפועל חיפה יורדת ליגה- האוהדים שרים לכל שחקן את השיר שלו, כולם עם דמעות בעיניים, ושרים "לעולם לא ניפרד, עד המוות הפועל". מרגש.
    8)הפועל חיפה תוקפת, תוקפת, תוקפת, מחמיצה, מחמיצה, משקוף, ובסוף חוטפת שער מפנדל שלא היה נגד בני יהודה.בדיעבד עם הנקודות מהמשחק הזה, הפועל חיפה נשארת עוד עונה הליגת העל.
    9)ללא ספק לוזון. רואים בש/נים האחרונות את התוצאות של העבודה הנפלאה שלו במכבי פ"ת עם שחקנים תוצרת מחלקת הנוער ברמה גבוהה מאוד.
    10)יואב כץ. אין מה להסביר אפילו.
    11)שי סיבוני. השנה בלט הרבה יותר מגיל ורמוט, הראה ניצנים של קשר מצוין, ומאוד מפליא שאף קבוצה לא הביעה בו עניין. עוד שחקן הוא קפטן נבחרת הנוער, עמי גילברט, שלא היה מוערך אצל ניר לוין והוא לא נתן לו דקות משחק.
    12)ראובן עובד. זבל של שחקן, למרות המחזורים האחרונים שעליהם הוא באמת ראוי לציון לשבח.
    13)תבריזי. תמיד דופק אותנו.
    14)שלמה שרף, בגלל הקישקושים שלו, העליגות שלו, והטיפשות שלו. כל משפט שלו זהב... הוא מצחיק אותי כל פעם מחדש.
    15)שייע פייגנבוים, כי הוא בכיין, זבל, קשקשן, ויותר מדי איכפת לו מהתקשורת.
    16) הטוב ביותר לדעתי הוא בלומפילד. הגרוע ביותר... עילוט.
    17)הצלחה. רואים שהם בונים שם משהו, ובנוסף הם גם הגיעו לצמרת הטבלה. אני לא אתפלא אם בית"ר תיקח אליפות בעוד 4-5 שנים במידה ותשמור על רוב הסגל שלה.
    18)אגרסיביים. זו שיטת משחק של לחמן לא של סכנין.
    19)בינתיים הצלחה, שתהפוך לאשליה. אני לא מאמין שישראל תגיע למונדיאל.
    20)הסיפור הטרי ביותר- יעקוב שחר מעסיק מרגלים!
    21)לקחו את כל הקשקשנים שמו באולפן הביאו מצלמות וקראו לזה תוכנית.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/05
  3. אלי מתחן Member

1) בכמה משחקים צפית העונה מן היציע ?
    העונה הזאת לא יצא לי להיות ביותר מדי משחקים, בסביבות ה19
    2)מה דעתך על העונה החולפת(איכות,אורך,מבנה)?
    מבנה ה3 סיבובים לא הוכיח את עצמו חוץ מהעובדה שיש באפשרות ליצור כמה שיותר משחקים מותחים עם סידור נכון של המשחקים לפי מיקום, אבל זה לא הגיוני שקבוצה אחת תארח את השנייה רק לפי המיקום שלהם במחזור 22, זה פוגע בקבוצות שרצות חזק ופתחו את העונה לא טוב במיוחד וגם מקשה על בעלי הקבוצות ליצור תחזית הכנסות כי בסיבוב השלישי יש סיכוי לארח את כל הגדולות ומגד להתארח אצל כולן.
    מה שכן, במחזורים האחרונים של העונה הכדורגל השתפר, בעיקר מצד קבוצות שלא היה להן על מה להילחם וששיחקו בלי לחץ, מסקנה, הגדלת הליגה תוריד את הלחץ מהקבוצות ונראה משחק התקפי ומשוחרר יותר. בגלל המבנה של הליגה, ברוב המשחקים הרמה הייתה ירודה, גם בגלל מיעוט הצופים במגרש.
    3) מה היה המשחק הטוב ביותר העונה ?
    בית"ר ירושלים 3 - מכבי ת"א 2 - בסיבוב השלישי מכבי ת"א הגיעה לטדי במה שהתברר בדיעבד בתור המשחק האחרון של נימני נגד מכבי ומה שהיה אז המשחק הראשון של טל בנין נגד מכבי. המשחק נפתח עם שער של ברונו רייס מתוך הרחבה, בנטו השווה עם העקב, לירן כהן העלה את מכבי ל2-1 במחצית השנייה ובית"ר הגיבה עם בישול של מליקסון ליצחקי, הקהל כבר היה בדרך החוצה עד שקלדיירה, השחקן החלש ביותר באותו משחק בעט מ18 מטר כדור מדוייק לפינה וקבע 3-2 בדקה ה90.
    4) מה היה השער היפה של העונה?
    המקום: אשדוד, הזמן: מחזור 22 התוצאה: 0-1 למ.ס. אשדוד
    כדור קרן לבית"ר, הרמה, הכדור חוזר מההגנה לקלדיירה שמפציץ מחוץ לרחבה בכדור בלתי ניתן לעצירה שמשווה את התוצאה בדרך לניצחון של בית"ר 2-3 ויציאה מהמשבר שהקבוצה הייתה בו במשך הסיבוב השני.
    5) מיהו שחקן העונה?
    זה כנראה מובן מאליו, עידן טל
    6) מיהו מאמן העונה
    אחרי סדרת כישלונות בב"ש, נתניה, כפ"ס אף אחד לא ציפה שמוטי איווניר יגיע לאנשהו עם נצרת עילית, בהתחלה הוא העלה אותם לליגה הראשונה מהמקום הראשון בלאומית ולאחר מכן אחרי שציפו שנצרת עילית תתפורר כבר במחזור 3 הוא הצליח לבנות קבוצה מהירה ודינמית שמסוגלת לנצח כל קבוצה בכל מקום והגיעה באמצע העונה עד למקום 3 בליגת העל, בעזרת מתפרצות קטלניות עם שחקנים שנחשבו גמורים בכל הקבוצות שהם שיחקו בהן, שחקנים אלמוניים וזרים מצויינים כמעט ללא נפילות הם סיימו במקום ה5 לאחר ירידת מתח בסוף העונה.
    7)מהו האירוע המרגש של העונה?
    הפועל ת"א יורדת למקום האחרון בטבלה
    8) והרגע העלוב ביותר?
    ההתאחדות מקופפת את כל החוקים לטובת הפועל ת"א בפרשת הצהובים של אבוטבול ומנגד מורידה לבית"ר נקודות על אותו דבר בדיוק.
    9) מיהו הבוס/עסקן המצטיין?
    למרות הירידה וההשתלחות התקשורתית בו(בעיקר מצד רון "זה מוציא שם רע לחלטורה" קופמן) הייתי נותן את התואר הזה ליואב כץ, נדיר לראות בארץ כזה גיבוי למאמן כמו שיואב כץ נתן, ולבסוף זה השתלם לו בכך שהפועל חיפה כמעט נשארו והציגו בסוף העונה כדורגל טוב מאוד.
    10) והבוס/עסקן הגרוע ביותר?
    אלי ז'ינו הצליח לגרום לפירוקה של הפועל ב"ש, מקבוצה חביבה עם קהל תומך וכדורגל חיובי שמביא תוצאות לקבוצה הגנתית, קהל שעצבני על המנהל ולבסוף לקבוצה מפורקת שהפסידה בכל מאבקי התחתית שלה והחליפה 8 שוערים שכולם הציגו יכולת חלשה במשך עונה אחת בלבד.
    11)איזה שחקן ליגה אינו מוערך מספיק לטעמך?
    אנסומבו מהפועל חיפה היה השנה אחד הקשרים הטובים בליגה ועמוד התווך של הפועל חיפה, כל זה התבטא ב0 איזכורים בתקשורת מלבד כאלה שקשורים בטוטואנה.
    12)ומיהו השחקן המוערך יתר על המידה?
    כל כך הרבה...
    ניר דוידוביץ' שלא שיחק חצי עונה ועוד לפני שהוא כשיר כבר מוזמן לנבחרת, עבאס סואן שלמרות ההדרדרות של סכנין והעונה החלשה מאוד שלו הוזכר בתור מועמד לשחקן העונה, אבי נימני שלמרות שברוב שלבי העונה תקע את המשחק של בית"ר ובסוף העונה מוזכר שמי שאחראי באופן בלעדי למיקום של בית"ר, עומר גולן, שביט אלימלך
    13) מיהו השופט המעצבן של השנה?
    האמת כולכם בטח חושבים שאני אבחר באייל צור, אחרי המשחק המכור במחזור השני בטדי מול הפועל ת"א אבל לשם שינוי אני אבחר בקוון, עבד אל עוברה, לא בגלל שהוא ערבי. במחזור השני, הקוון שפסל את הגול בדקה ה90, הקוון שקבע שההכשלה על מרקש הייתה בתוך הרחבה למרות שהיא הייתה בחוץ היה אותו עבד על עוברה. על טעות אחת אני לא יכול לכעוס על שופט לאורך זמן, אבל למרבה ההפתעה, 11 מחזורים עברו בית"ר נפגשה שוב עם הפועל ת"א ולהפתעתי מי הקוון, אותו אל עוברה, כמה מפתיע שאת הפנדל שלא היה הוא סימן וכמעט נתן להפועל ת"א לגנוב מבית"ר 6 נקודות שלא הגיעו להם בעונה אחת.
    משום מה אני לא אופתע אם גם בעונה הבאה הוא ישובץ לאותו משחק, הרי בד"כ השופטים מושכים את רוב צומת הלב.
    14) מיהו איש הטלוויזיה החביב עליך ולמה?
    מודי בר און כרגיל מקבל את התואר, השנה במיוחד לנוכח המתחרים, בוני גינצבורג, משה פרימו ואופירה אסייג.
    15) מיהו המאמן שאינך מוכן שיאמן את קבוצתך,ומדוע ?
    אלי גוטמן וכל מילה נוספת מיותרת.
    16) איזה איצטדיון הוא הטוב/הגרוע ביותר בארץ ?
    הגרוע ביותר הוא כנראה וסרמיל למרות שלא יצא לי לבקר בו והטוב ביותר הוא ללא ספק טדי.
    17)בית"ר ירושלים,הצלחה או כישלון?
    הצלחון אפשר להגיד, מצד אחד בית"ר עמדו במטרות שהציבו לעצמם בתחילת עונה וזה מקום 4 ומעלה, ומצד שני, הדרך (מטעמי מצב רוח טוב אני לא אפרט)
    18)בני סכנין,אלימים או אגרסיביים?
    אני חושב שאסף קינן, אופיר עזו ותומר חליבה(הושבתו חצי שנה כל אחד אחרי טיפול של עבאס סואן), מאיה חסון (קיבלה כיסא בראש מאוהדי סכנין) ועוד רבים וטובים יוכלו להעיד במקומי.
    19) נבחרת ישראל ,הצלחה או אשליה?אני חושב שנבחרת ישראל הצליחה בכך שהיא יצרה אשליה, הרי הצלחה זה דבר יחסי.
    20) מהו הסיפור העיתונאי הטוב ביותר של העונה?
    הסכסוך אבוקסיס לנדאו
    21) מה דעתך על תוכנית הטלוויזיה "בטריבונה"?אם אני רוצה לשמוע התחנפויות למכבי ת"א כדורסל אני יכול לקרוא כתבות בעיתונים, אני לא חייב לשבת שעה שלמה מול הטלוויזיה (לא כולל פרסומות).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/5/05
  4. Paolo Maldini שחקן ותיקים

1) בכמה משחקים צפית העונה מן היציע ? בערך 15, אם להכליל את משחקי הנבחרת.
    2)מה דעתך על העונה החולפת(איכות,אורך,מבנה)? גרועה מאוד, אחת הגרועות בשנים האחרונות. קבוצה אחת שולטת וכל השאר משתרכות אחריה, בערך באותה רמה, אולי חוץ ממכבי פ"ת.
    3) מה היה המשחק הטוב ביותר העונה ? וואלה לא יודע, לא היה משחק מיוחד שאני אזכור ממש.
    4) מה היה השער היפה של העונה? לא זוכר...
    5) מיהו שחקן העונה? יניב קטן! שחקן ענק שחייב לעוף לאירופה.
    6) מיהו מאמן העונה? אממ...אולי גיא לוזון או מוטי איווניר.
    7) מהו הרגע המרגש של העונה? את הרגע המרגש של העונה אצלי חולקים 2 אירועים. האחד, סיום המשחק שלשום, כל הקהל שהגיע מחיפה עומד ומוחא כפיים ומעודד את הפועל חיפה, למרות שירדה ליגה, מחזה כזה לדעתי אין באף קבוצה בארץ. אירוע שני שמאוד ריגש אותי, שני המשחקים של הנבחרת מול אירלנד וצרפת שהייתי בהם, הקהל האדיר, הגולים בסיום, משהו ענק.
    8) והרגע העלוב ביותר? שריקות הבוז לעבאס סואן במשחק הנבחרת בטדי, אבל זה עוד כלום. אחרי שסואן כבש מול אירלנד, השלט המכוער, ששווה כל גינוי שיש, מאוהדי בית"ר, ביזיון.
    9) מיהו הבוס/עסקן המצטיין? יעקב שחר?
    10) והבוס/עסקן הגרוע ביותר? יואב כץ. בעצם אחרי מה שאלי ז'ינו אמר בשבת, אני בוחר בו.
    11)איזה שחקן ליגה אינו מוערך מספיק לטעמך? אלירן אלקיים. בלם ענק, טוב הרבה יותר משמעון גרשון, ולדעתי גם יותר מאריק בנאדו, אלקיים לנבחרת!
    12)ומיהו השחקן המוערך יתר על המידה? אממ...אולי עידן טל. הוא שחקן מעולה, שלא תבינו אותי נכון, אבל הוא מסוג השחקנים שאני שונא, שלא משקיעים.
    13) מיהו השופט המעצבן של השנה? לא יודע
    14) מיהו איש הטלוויזיה החביב עליך ולמה? מודי בראון! כמובן, האיש והאגדה, אוהד הפועל, מה עוד צריך? בנוסף, אני אוהב את שגיא כהן, פרשן מעולה, גאון כדורגל.
    15) מיהו המאמן שאינך מוכן שיאמן את קבוצתך,ומדוע ? רוני לוי :/
    16) איזה איצטדיון הוא הטוב/הגרוע ביותר בארץ ? אחרי שהייתי בפעם הראשונה בשבת בבלומפילד, אני מוכרח להגיד שזהו האצטדיון הכי טוב בארץ. הכי גרוע בארץ? אולי עילוט, לא יודע, לא הייתי בכולם.
    17)בית"ר ירושלים,הצלחה או כישלון? כישלון. אז מה אם לקחתם מקום רביעי? בליגה כזאת חלשה גם טייבה היתה שורדת.
    18)בני סכנין,אלימים או אגרסיביים? אגרסיביים, אבל יותר מדי אגרסיביים, שזה נראה כמו אלימות.
    19) נבחרת ישראל ,הצלחה או אשליה? חזרו אלי ביום שבת אחרי המשחק, ותהיה לי תשובה הרבה יותר טובה.
    20) מהו הסיפור העיתונאי הטוב ביותר של העונה? הסיפור העיתונאי? לא יודע. אני רק יכול להגיד שבכל הנוגע לעיתונות, עמנואל רוזן עשה עבודה מצוינת עם "בעקבות הגביע האבוד", נקווה שמישהו למעלה (בצמרת הממשלה) ראה וקלט את המסר, וגם יפעל בעניין.
    21) מה דעתך על תוכנית הטלוויזיה "בטריבונה"? תוכנית מפגרת שכולה צעקות ואנשים מתלהבים, מסתמכים על סטטיסטיקות וחושבים שהם אנשי כדורגל מהשורה הראשונה, ובראשם האיש שמוציא שם רע לכדורגל האיטלקי, אבי רצון.

5. נדב מיכאלי Member

התשובות יהיו בחודש הבא,בגיליון הבא של שם המשחק.
    אני יעלה לכם את התגובות אם אתם רוצים.

6. נדב מיכאלי Member

להלן התשובות בקצרה ,פירוט יבוא בהמשך :
    1) ממוצע המשחקים שאנשים הלכו העונה נע סביב ה-15
    2)האורך והמבנה מקובל מעדיפים את המבנה הנוכחי של הליגה (12 קבוצוצת,3 סיבובים)
    3)המשחקים הטובים של העונה לפי האוהדים :
    א) בית"ר ירושלים -מכבי תל אביב (2:3)
    ב) מכבי חיפה -מ.ס אשדוד (0:6)
    ג) מכבי תל אביב -אייאקס אמסטרדם (1:2)
    4)השער היפה של העונה :
    א) אבירם ברוכיאן נגד הפועל באר שבע
    ב)קאמוקו קמארה נגד הפועל ירושלים
    ג) פרינס דאיה נגד אשדוד
    5)שחקני העונה :
    א) עידן טל
    ב) יניב קטן
    ג) רוברטו קולואטי
    6) מאמני העונה :
    א) יוסי מזרחי
    ב) גיא לוזון
    ג) מוטי איווניר
    7) האירוע המרגש של השנה :
    א) משחקי הנבחרת -ההוכחה שיש כאן קהל צמא לכדורגל
    ב)הגולים של וואליד באדיר ועבאס סואן לזכות נבחרת ישראל
    ג)הדרבי החיפאי בגיע
    8) הרגע העלוב של השנה :
    בקצרה : כל האירועים שכתבתם כאן
    9)מיהו הבוס המצטיין ?
    א) יעקב שחר
    ב) אבשלום נוריאל
    ג) אבי לוזון
    10 העסקן הגרוע ביותר :
    א)חיים רמון ודרעקטוריון הפועל תל אביב
    ב)אלי זינו
    ג) יואב כץ
    11)איזה שחקן ליגה אינו מוערך מספיק?
    א)יניב עזרן ומשה אוחיון
    ב)ברוך דגו
    ג) שי הולצמן
    12) מי הוא השחקן המוערך יתר על המידה ?
    א) אבי נימני
    ב) יוסי אבוקסיס
    ג) אייל ברקו ביץ'
    13) מיהו השופט המעצבן של השנה?
    א) "ההוא שהוסיף תשע דקות"
    ב) אלי חכמון
    ג) איתן תבריזי
    14)מיהו איש הטלוויזיה החביב עליך?
    א) רן בן שמעון
    ב) מודי בר און
    ג) גיא לוי
    15) מיהו המאמן שאינך מוכן שיאמן את קבוצתך ?
    א) ניר קלינגר
    ב)אלי אוחנה
    ג) שייע פייגנבאום
    16) מהו האיצטדיון הטוב/הגרוע ביותר בארץ?
    הטוב : טדי
    הרע : וסרמיל
    17) בית"ר ירושלים הצלחה או כישלון ?
    א)מי?
    ב) קולוסאלי
    ג) מהדהד
    18) בני סכנין אלימים או אגרסיבים ?
    תגובה של אוהד אחד "אם הייתם אנדרדוג תמידי,בלי מגרש ביתי ועם תקציב זעיר,האם הייתם הופכים לאגרסיבים?"
    19)נבחרת ישראל -הצלחה או אשליה ?
    "הצלחה אבל לא ממשית"
    20 ) מה היה הסיפור העיתונאי הטוב ביותר?
    א) אבוקסיס נגד לנדאו
    ב)פרשיות האהבים במכבי חיפה
    ג) המאמן המסניף
    21 ) מה דעתכם על התוכנית "בטריבונה"?
    הנה מבחר תגובות : "הרעיון טוב,הביצוע לא" ,"אנשים ריקים ומתלהמם ,חסרי תרבות", "חנפנית,אבל מה אכפת לרצון,העיקר שכולכם רואים " ,"קרקס טלוויזיוני" וכו'.
    עכשיו מה היא דעתכם?
    מסכימים עם הבחירות כן/לא ,מדוע?