בואו לסכם את העונה של קבוצתינו! טוב, אז אני אתחיל בסיכום העונה שלי. אין שום ספק שזו אכזבה עצומה מאוד מבחינתי, יותר גדולה מהאכזבה של העונה שעברה, שאחרי שהבנו את וולטר סמואל וג'ונתן וודגייט בחלק ההגנתי, הייתי בטוח שאנחנו הולכים על טרבל, איזה טעות. זבל של עונה וטוב שהיא נגמרה, למרות שהרכש של בפטיסטה, רוביניו, גארסיה ודיוגו נראה מבטיח בהתחלה. --------------------------------------- ליגה: כבר במשחק הראשון התקשנו נגד קבוצה לא טובה. מלבד הגול המקרי של רונאלדו לא היינו על המגרש, רוביניו נכנס כמחליף והראה לנו כמה שחקן גדול הוא, וכאמור ניצחנו. לאחר מכן היו לא משחקים פחות טובים, מחצית טובה נגד סלטה, ששם כבר ראיתי שאנו סופגים שלושה שערים, הבנתי שזה לא זה. שבוע לאחר מכן המשיכה ההשפלה, הפסד מסורתי לאספניול החלשה בחוץ. אחר-כך הגיעה ההתאוששות שלנו עם הצמד של הקפיטן ושער בכורה של רוביניו. אחרי הדרבי נגד אתלטיקו הייתי משוכנע שנזכה באליפות, ונהיה על דרך המלך. ההפסד לולנסיה ולדפורטיבו הראה לי שאנחנו קבוצה חלשה, גם בגלל מכת הפציעות שהצלחנו לנצח את סראגוסה ובטיס למרותה. בקלאסיקו ספגנו השפלה מצמררת, כאב לי מאוד, אבל לא ציפיתי למשהו אחר למען האמת. הפציעה של ראול הייתה עוד יותר מבאסת הוא התחיל את העונה עם 7 גולים ב16 משחקים, מאזן טוב מאוד. גורלו של לושמבורגו נגזר אחרי המשחק המביש נגד חטאפה, שניצחנו מגול של רונאלדו, שחוץ ממנו, לא הגענו לאף מצב וחטאפה בעטו כמעט 20 פעמים לשער. אחרי המשחק המעולה נגד מאלגה היו לי ציפיות גדולות, וכבר אחרי המשחק נגד אוססונה הם התנפצו, אחרי שלא ניצחנו עשרה שחקנים כאלה. ההפסד לראסינג היה מבזה ועלוב עוד בברנבאו. נגד ויאריאל נראינו לא רע והייתי מרוצה. המשחק נגד סביליה בברנבאו היה מדהים עם השלוער, אחד המשחקים הבודדים, שגוטי הגיע אליו העונה, השלושער של זיזו.... מאז יצאנו לתקופה טובה, רוביניו היה מעולה, ניצחנו איזה שבעה משחקים כולל את בילבאו וסלטה בחוץ, ואז ההפסד הטיפשי למאיורקה וההתפטרות של פרז שאיכזבה אותי למרות שזה היה במקום, הפרוייקט נכשל. הנשיא החדש סתם דיבר, אחרי הניצחון בדרבי שהיה יפה, יצאנו לשרשרת של תיקו והמשבר של רונאלדו, תיקו עלוב עם בטיס בברנבאו, ההחמצת פנדל של הפנומן נגד ולנסיה, אבל באה התקופה שלו עם השער שוויון בדקה ה-90 בסראגוסה. המשחק נגד לה קורוניה היה כי טוב שלנו, יכלנו לנצח אותו 10-0, שיתקנו אותם לחלוטין, היינו מעולים. בקאמפ נואו המשחק היה מכור, כמו גברים לקחנו נקודה עם שער גדול של רונאלדו ושיפוט עויין. התיקו נגד חטאפה וסוסיאדד היו מזעזעים, לאחר מכן הגיעו שלושה נצחונות, על מאלגה בבית בדקה ה-90!, על ראסינג בחוץ, ועל אוססונה. משחק ההוקרה לזידאן היה ענק, כל-כך התבאסתי שלא ניצחנו בו, לפחות הוא כבש. גמרנו את העונה המבזה הזו בהפסד לסביליה, לפחות כבשנו שלושה שערים וסיימנו מקום שני. ------------------------ ליגת האלופות: התחלנו רע מאוד עם תבוסה כואבת לליון ואז אמרתי סופית שאנחנו לא נזכה בתואר, כי אנחנו לא מסוגלים לנצח קבוצות גדולות, למרות שנתנו משחק לא רע. ראול כבש נגד אולימפיאקוס וניצחנו במזל משער של סולדאדו, ראול אגב כבש את שערו ה-50 באלופות, ומחזור לאחר מכן למרות פיגור נצחנו 4-1 את רוזנבורג, שראול כובש בהופעה ה-100 שלו בצ'מפיונס ליג. ניצחנו 2-0 מכוער את רוזנבורג, לאחר מכן סיימנו בתיקו עם ליון שקבע שאנחנו נעלה מהמקום השני בבית שנה שנייה ברציפות(כישלון!), והפסדנו במשחק הבכורה של קארו ביוון. המשחק נגד ארסנל בברנבאו היה זוועתי, התלהבנו מההגרלה ואכלנו אותה, גראבסן כמובן לא הצליח נגד שלושה קשרים אחוריים, לופז קארו הפסיד למאמן הרבה יותר מנוסה ממנו, ידעתי שהסיפור האירופי נגמר. בגומלין בהייבורי התחלנו טוב, לאחר מכן הם השתלטו על המשחק, ההחמצה של ראול הראתה סופית שהמזל מהעבר לא עימנו, והודחנו בסוף בשמינית הגמר שנה שנייה ברציפות-כישלון ענק. ----------------------- גביע: התחלנו עם ניצחון 1-0 על בילבאו בסאן ממנס, לראשונה אחרי חמש או שש עונות. במשחק השני בברנבאו, קרענו אותם 4-0 נחמד עם צמד של רוביניו. בשלב הבא קיבלנו את בטיס. ניצחנו אותם 1-0 גם בבית וגם בחוץ ודילגנו לשלב הבא, רוביניו וקאסנו כבשו כל אחד במשחק אחד, קאסנו כבש את שער הבכורה בריאל. נגד סראגוסה בחצי הגמר קיבלנו השפלה מביכה מאוד כמעט בכיתי אחרי ה-6-1 הזה. בברנבאו אחרי 10 דקות כבר כבשנו שלושה שערים, היינו זקוקים לעוד 2 לעלות לגמר אבל השגנו רק אחד, כמה הייתי מבואס אחרי המשחק, עוד עונה ללא גביע, אבל לפחות הכבוד הוחזר, האוהדים תמכו במלואם, הלחץ שלנו היה מדהים, ביציע היו שלטים של חואניטו. ----------------------------------------------------- ציון כללי לעונה הזאת הייתי מביא לריאל מדריד: 6.5, עלוב. השחקן המצטיין שלנו הוא ללא ספק איקר קסיאס, בלעדיו היינו חוטפים כמות כפולה של שערים, לא 40 אלא 80, ללא ספק השוער מספר 1 בעולם, בקלאסיקו בקאמפ נואו הוא היה מדהים. השחקן המאכזב שלנו הוא לדעתי וודגייט, בגלל הפציעות הרבות ועצם זה שהוא לא הספיק לשחק כמעט שנה שנייה ברציפות. ראול גם עמוק מאוד בקטגוריה, למרות שחלוץ אחר היה חוזר מהפציעה הרבה יותר מאוחר, מקווה שבעונה הבאה יילך לו יותר. גם גוטי אצלי בקטגוריה הזו, חוץ מהמשחק נגד סביליה, אספניול, אלאבס ורוזנבורג, כל העונה הוא היה חלש. השחקן המשתפר שלנו הוא בפטיסטה, ללא ספק נתן חודשיים גדולים בפיניש העונה, בזכותו אנחנו מקום שני, הוא גמר את העונה עם תשעה שערים, למרות שלא שיחק כחלוץ. התגליות הם סרחיו ראמוס ורוביניו, אחד מעוז ההגנה שלנו, והשני בעונה הראשונה בספרד כובש 12 שערים בכל המסגרות ובישל עוד ארבעה, לא רוצה לחשוב מה היה קורה לריאל מדריד בלעדיו. הדבר הכואב מהעונה הזו חוץ מהעונה שלישית ברציפות ללא תואר, זו האובדה שאנחנו סבלנו ממכת פציעות קשה, מזה אני מאוד מאוכזב מרונאלדו. ------------------------------------ המשחק הגדול ביותר: ה4-0 על דפורטיבו ללא ספק, הגענו למעל 20 מצבים, פשוט שיתקנו אותם וקרענו להם את התחת. המשחק החלש ביותר: התבוסה הנוראית 6-1 לסראגוסה והתבוסה הביתית לברצלונה, אין מה לפרט, בושה. הרגע המאכזב הנוסף: הפרישה של גאון הכדורגל שלנו זינדין זידאן, שיהיה לו בהצלחה במונדיאל, תודה רבה על הכל, זיזו. ----------------- ציונים לכל הסגל+המאמן, אביא בהמשך.
מסתמנת תפנית בבחירות: פרננדו פרננדס טאפיאס יהיה זה שאמור להיות המחליף האמיתי של פלורנטינו. לאחר ששתי המועמדים העיקריים היו נראו ראמון קלדרון וחואן פלאסיוס, טאפיאס נכנס חזק לתמונה, אחרי שהרבה מאד סוסיוס מהחונטה ביקשו ממנו להציע את מועמדותו ויתמכו בו. טאפיאס, שמכהן כעת כסגן הנשיא, קיבל הצעות גם מחואן וייאר מיר (ביחד עם קרלוס סאינס) וגם מפלאסיוס לתמוך בהם, אבל לנוכח התמיכות שקיבל ממס' חברי חונטה, הוא יציע את מועמדותו לנשיאות. כאמור, מאתמול התחילו ה10 ימים עד להכרזת המועמדים הסופיים לבחירות. נותרו עוד 9 ימים, כלומר ביום שבת הבא נדע מי יהיו ה10 המועמדים הסופיים.
היום תיערך מסיבת עיתונאים בנוגע לראמוס. את הדבר כינסו שני סוכניו כדי להסביר את התהליך והסיבות מדוע ראמוס עבר לשורות הקבוצה בקיץ הקודם. כל זאת לאחר שבמשחק מול סביליה הספרדי ספג קללות ונאצות מהקהל המקומי בסביליה. נושא אחר: כמו בעונה הקודמת גם הפעם דובר כביכול על אפשרות מעבר של דל הורנו לשורותינו. אתמול דל הורנו אמר למארקה כי זאת מחמאה גדולה שריאל מעונינים בשרותיו והוא ישמח לשחק במועדון כזה וזה כבוד גדול לו.
רוברטו קרלוס בדרך לצ'לסי צ'לסי מוכנה לתת לריאל מדריד עבור רוברטו קרלוס, את ריקארדו קרבאליו המעולה, אסייר דל הורנו, מגן נבחרת ספרד או אריאן רובן הקיצוני השמאלי שלה שלא שיחק הרבה העונה, וקשר נבחרת הולנד. http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/...llo/650434.html (כתבה מאתמול). רוברטו קרלוס מאשר את הדברים בתשקורת(היום). החוזה הנוכחי של RC מסתיים בקיץ הבא, ואילו צ'לסי מציעה לו חוזה לעוד שנתיים עם אופציה לעונה נוספת. אי לכך, השאיפה המוצהרת שלו היא שריאל תאריך לו את החוזה בעונה נוספת, כלומר עד קיץ 2008. אם לא - הוא ככל הנראה יעזוב. "קיבלתי הצעות מצ'לסי, מאיחוד האמירויות ומקטאר, אבל יש לי חוזה בריאל מדריד ואני אחכה עד שייבחר הנשיא החדש". "יש לי חוזה מדריד, אבל אני צריך לחפש את הטוב ביותר עבורי. ההצעה של צ'לסי היא הרבה יותר 'חזקה' מבחינת כלכלית, למרות שכרגע מה שמעניין אותי זה לא הכסף, אלא לשחק שנתיים נוספות ברמה הגבוהה ביותר. מדריד היא העדיפות הראשונה שלי, אבל ההצעות שהוגשו לי הן טובות מאוד". "הציעו לי לחתום לשתי עונות נוספות ועוד אחת כאופציה, ואני רוצה לקבל את אותו דבר מריאל מדריד. את האופציה לעונה השלישית אני לא חושב שאממש, אבל את השנתיים הקרובות אני רוצה להשלים בצורה הטובה ביותר". http://www.marca.com/primeras/06/05/g0519.Xxx שער המארקה היום * קרדיט לRealmadrid.co.il --------------------------------------- אני מאוד מרוצה דווקא מהרעיון שריקארדו קרבאליו יבוא, בלם ענק ולפי מה שהבנתי הוא יכול לשחק גם כמגן, אחד מעמודי הטווח של צ'לסי, עם כל האהבה לקרלוס אולי באמת עדיף, הוא כבר ירד ביכולות. את דל-הורנו בעבר רציתי ועכשיו לא כי הוא לא מגן מספיק טוב בחלק ההגנתי, קרלוס של השנים הלא משהו שלו, יותר טוב, ובקשר לרובן, אין לי בעייה רק אם רוביניו יעבור ימינה לאגף במקום בקהאם, מה שלא ייקרה, אז לא צריך.
טוב מאוד ! אם ריאל לא לוקחים את העיסקה הזו הם הקבוצה הכי פראיירית שראיתי בחיים שלי.. לקבל עבור רוברטו קארלוס שת'אמת הוא כבר מעבר לשיא שלו. את ריקארדו קארבליו,אחד הבלמים הטובים בעולם ללא ספק מה-5 הטובים בעולם. את אסייר דל הורנו,המגן השמאלי של ניבחרת ספרד,נכון שהייתה לו עונה לא טובה בצ'לסי אבל אם הוא יחזור לספרד אני בטוח שניראה אותו מציג את אותה יכולת שהביאה אותו לצ'לסי ולניבחרת. ואת אריין רובן (ת'אמת נישמע דימיוני שמוריניו יוותר עליו..) שהוא חד הקיצוניים השמאליים הטובים בעולם.
נראה לי שהם התכוונו לאחד מהם... בכל מקרה רובן לא נראה לי שיעזוב , הרבה יותר הגיוני קראבליו שהיה לו ויכוח עם מוריניו העונה או את דל הורנו שלא ממש השתלב.
רובן גם לא מרוצה כל כך בצ'לסי ומהלחץ הכבד שמופעל שם והמריבות על ההרכב. ובמארקה דובר על שחקן אחד רק שיגיע לריאל במקרה וקרלוס יעשה תדרך ההפוכה לצ'לסי.
חוסה אנטוניו קמאצ'ו, מאמן ריאל מדריד ונבחרת ספרד לשעבר ומי שמיועד להיות המנהל המקצועי של ריאל מדריד, במקרה שחואן פלאסיוס ינצח בבחירות, אמר היום: "אני רוצה את רונאלדו הטוב ביותר", וגם נתן רמז עבה, שהוא רוצה לראות את רוברטו קרלוס ממשיך בריאל. עוד מקמאצ'ו, כשנשאל עד מתי תמשך הדומיננטיות של בארסה: "יש להם יתרון, וצריך להשלים עם זה. יש להם את הכל מאורגן, ולנו לא. ריאל צריכה להחזיר את ההרגל לצאת לנצח משבת לשבת". על הקדנציה האחרונה, הקצרה והמאכזבת שלו בריאל: "זה כואב להפסיד, אבל יותר כואב לראות, שלא משנה עד כמה שתנסה ותתעקש, לא תוכל לשנות את מה שלא מוצא חן בעינייך. הפתרון? פרידה. לפחות במקרה שלי". ארתורו בלדאסאנו, אחד מהמועמדים לנשיאות, אומר היום: "בסופו של דבר, ישארו 3-4 מועמדים גג (קשה להאמין. קלדרון, פלאסיוס ו-וייאר מיר המועמדים המובילים). בפרויקט שלי, הקבוצה תהיה יותר יציבה. אנחנו לא יכולים להמשיך עם התלות בשחקן אחד, כשהוא פצוע או חסר אין מי שישחק. הכי חשוב הוא להיות קבוצה, ואת זה יעשו הצוות המקצועי, לא הנשיא ולא חברי ההנהלה". הנרי, שחתם עד 2010 בארסנל, אמר היום, שבכל מקרה "אם הייתי עובר למקום אחר, זה היה לבארסה". והיום במארקה, בעקבות ההגעה של ארסנל לגמר ולמרות הארכת חוזהו של ארסנל, עכשיו אומרים שם, שוייאר מיר מתכנן להציע לונגר להיות המאמן והמנהל המקצועי של ריאל מדריד, אם יבחר.
מיכאל לאודרופ עזב את ברונדבי, אחרי הצלחה גדולה בקבוצה הדנית, ובגיל 40, הוא נותן רמז עבה לריאל מדריד ויחכה לה עד לבחירות. "אם תגיע הצעה מיוחדת, אלמד אותה. אני מוכן לצעד הבא (כלומר, להתקדם)". לאודרופ, ששיחק בעבר בריאל מדריד, כבר דיבר עם וייאר מיר וקרלוס סאינס, והוא אחד המועמדים והשמות למשרת מאמן הקבוצה, שהיא תהיה משרת האימון הקשה ביותר בעונה הבאה. דל בוסקה: "אני לא מסתיר את זה, דיברתי עם כל המועמדים". מכאן אפשר להבין, שדל בוסקה יהיה אחד מהמועמדים המועדפים לאימון ריאל מדריד, ולא משנה איזה מועמד יבחר לנשיא. ברן שוסטר ממשיך לזלזל במקום עבודתו, חטאפה, וככל הנראה יחכה עם חידוש חוזהו, עד שיידע שהוא לא יאמן את ריאל: "אם בריאל מדריד יקראו לי היום, אבוא". בנוסף, אמר שוסטר במעין רמיזה, שהוא היה מייעץ לראול לעבור לקבוצה אחרת. ב'אס' מפרסמים: דיארה בחר בריאל, ודחה את מנצ'סטר. אחרי שהיה נראה, שדיארה יחתום במנצ'סטר, וזאת לאחר שהושג סיכום בין המועדונים על מחיר של 30 מליון יורו, דיארה הבהיר לסוכנו, שהוא מעדיף את ריאל ואמר לו לא להשיב למנצ'סטר. לכן, עברו ימים וימים ללא כל התקדמות, כשהיה נראה שזה עניין של ימים עד החתימה הרשמית. מנצ'סטר הבינה את זה, וירדה מהשחקן.
וייאר מיר רצה לגרום לסאינס לוותר על משרת סגן הנשיא המיועדת לו, במקרה שוייאר מיר יזכה בבחירות. זאת מאחר ואנשי פלורנטינו לא רצו, שלסאינס תהיה עוצמה בריאל, ולכן וייאר מיר כבר דיבר עם טפיאס. אבל סאינס שמר על מעמדו כאיש השני הכי חזק בריאל, במקרה שוייאר מיר יזכה בבחירות, ויהיה סגן הנשיא היחיד בריאל. בניטו פלורו: "חואקין וחסוס נבאס הם שתי שחקנים, שנמצאים ברשימה שלי". לדבריו, אחד מהם יבוא כדי לשתף פעולה עם מיצ'ל סלגדו, סיסיניו ובקהאם, שחקני האגף הימני של הקבוצה, ולא להחליפם. בנוסף, דיבר פלורו על התכניות שלו, למה הוא המליץ על שוסטר כמאמן הבא של ריאל, על רוברטו קרלוס ("הוא יצטרך לחכות לבחירות") ועל דיארה ("אם הסוכן של דיארה יבוא ויגיד לך, שליון שיחררה אותו, אין בעיה. אבל אם מבקשים ממך 30 מליון יורו, זה לא יכול להעשות"). רק חבל שפלורו עצמו לא ישאר בריאל לאחר הבחירות. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
רק לי זה נשמע הזוי ? למען השם, מה הטעם להביא עוד שחקן אגף ימין, במידה והיה במקום אהמ אהמ בקהאם, סבבה. אבל כתוספת ? למען השם קודם ניפטר מבלונדי ספייס וסלגאדו. לגמרי התלהבתי עכשיו.....סיסניו וחואקין משתפים פעולה.... תרשו לי, אהההההההה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx אגב קים, אתה פשוט טלנובלה אחת שלמה, כל יום פרק נוסף ''בדרמת הבחירות בריאל''... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx אגב ריאל על סף דיל לא נורמאלי, איברהמוביץ. יתכן ויגיע לריאל, במידה ויובה אכן תירד ליגה, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx בלונדי ספייס - ''רוצה לסיים את הקריירה בריאל''
אני כבר אמרתי כאן שכל מה שהולך בריאל מדריד הוא ממש טלנובלה. אני בטוח במאת האחוזים שחואקין לא יגיע לריאל מדריד. מה שכן, ביובנטוס יש מצב רע מאוד כרגע, יש שמועות שבופון רוצה לעזוב למילאן, המצב של הקבוצה לא ברור, אף כוכב לא יירצה לשחק בליגה השנייה, לדעתי ריאל חייבת לנצל את המצב, להציע לקאפלו חוזה ראויי, ולהגיד לו להביא את פאביו קנבארו ואת אמרסון איתו, אני כבר חולם על שילוב ראמוס וקנבארו, וגם דיארה ואמרסון בקישור האחורי, כמה חבל שזה לא ייקרה.
ריאל זאת באמת טלונבלה, כבר הרבה זמן זה ככה. מסתמן מועמד מועדף על פלורנטינו פרס, מה שכמובן עשוי להשפיע בבחירות. המועמד הוא וייאר מיר, שלצידו יהיו 5 מאנשים המזוהים עם פלורנטינו. בקשר ליובה, אני לא עוקב ממש אחרי מה שהולך שם בתקשורת, אבל כל הסימנים מראים על מכה מסתמנת לכדורגל האיטלקי. ליובה מגיע עונש חמור, השאלה אם העונש ינתן, בלי לחשוב אם זה לטובת הכדורגל האיטלקי. כלומר, שיפוט צודק, בלי לערב דעות, או תחושות. בקשר לזלאטן, גם בבארסה לא הייתי רוצה לראות אותו (מדברים עליו גם בהקשר של בארסה). יש לו כשרון וטכניקה מדהימה לשחקן בגובה שלו, אבל הוא טראבל מייקר, שחקן עם "אישיות צבעונית". במילים אחרות, ה-רכש לריאל מדריד. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx לוסיו הכחיש, שקיבל הצעה מריאל. באיטליה הבלאגן, כידוע, נמשך. עכשיו רוצים לחקור שם גם את ההעברה של זידאן מיובה לריאל בזמנו. החשדות לא ידועים, אבל כל נושא ההעברה יחקר. ושימו לב לזה, ב'אס' אומרים, שעוזר המאמן של מיכאל לאודרופ בברונדבי התחיל לקחת כבר לפני תקופה מסוימת שיעורים רבים בספרדית. הכיוון הוא כאן מובן, לאודרופ, שכבר רמז על רצונו ל"עשות את הצעד הבא" לעבר אימון קבוצה גדולה כמו ריאל מדריד, רוצה להביא איתו למדריד את מי שהיה עוזרו בברונדבי.