רעיון לא מקורי אבל יצירתי לחצאי גמר הגביע

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Dyer, May 27, 2003.

1. ליהי Member

אבל אבל אבל....זה משחקי בית חינם למנויים .... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx

2. ירוק בלב Member

אני ממש לא מסכים.
    כי ה"הצגה כפולה" רק מוסיפה צבע לכדורגל שלנו.
    ואני זוכר שהיו משתמשים בזה גם בליגה.
    בגלל שזה הצליח כל כך בחצי הגמר.
    בתור אוהד הייתי מעדיף לנסוע להצגה כפולה...
    מאשר למשחק בודד אחד.
    יבש, ובלי הרבה אוהדים.
    ההצגה הכפולה וסיפה כסף וגם צבע לכדורגל שלנו.

3. Emil Member

בקשר להצעה לבטל גביע הטוטו - פשוט לא. לפחות כל עוד אין ליגת מילואים גביע הטוטו הוא מפעל חיוני בשביל שחקני ספסל שלא ראו דשא כבר שנה וחצי, וזו ההזדמנות היחידה שלהם לשמור על כושר משחק סביר איכשהו...

במידה ותחזור ליגת המילואים אז יהיה אפשר לבטל את המפעל הזניח הזה. אז מה אם בכל מדינה יש 2 גביעים, זה לא אומר שזה טוב בכל מקום.

4. ליהי Member

יכול להיות,אבל כאן במקרה זה כן טוב.

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

ליגת המילואים לא תחזור לפחות לא בזמן הקרוב אחרי רמת הזילזול של הקבוצות
    אני זוכר כל מיני סיפורים על הברזות של קבוצות..שחקני נוער שמשחקים במקום שחקני ספסל..שופטים לא מגיעים
    עדיף כבר גביע הטוטו...

6. -94- Member

מה נסגר איתכם אנשים?
    לפצל את גביע המדינה? ניראה לכם באמת?
    גביע הטוטו זה גביע מיותר כל כך?

אין לכם מושג עד כמה אתם טועים בכל מה שאתה אומרים פה.

חצי גמר גביע המדינה חייב להתקיים ברמת גן. מכמה סיבות קודם סיבות. אתם הזכרתם פה את העניין שיש מצב שקבוצות קטנות מגיעות ולכן ברגע שיש קבוצות גדולות הם מכפות בכמות הצופים שהם מביאים על הקבוצות הקטנות. גם במיקרים שיש 3 קבוצות גדולות וקבוצה אחת קטנה. אז אותה קבוצה קטנה לא רק שהיא לא סובלת מחוסר אהדה היא זוכה לעודף כי 2 הקבוצות האחרות רוצות ליראות את אותה קבוצה קטנה (שבדר"כ חלשה יותר מהקבוצה הגדולה) נגדם.

ולא רק זאת הסיבה.

בכדורגל שלנו אין הם סיבות למסיבה. ועם יש כאלה אז אחד האירועים הגדולים שלנו זה חצי גמר גביע המדינה. מתי כבר אנחנו יכולים ליראות את האיצטדיון הגדול של המדינה שלנו מלא מכף רגל ועד ראש וצבוע בצבעים שמסמלים כל כך הרבה. זה הדבר המיוחד של חצי גמר גביע המדינה. רק החלוקה של היציעים לצבעים שונים כל אהדה והתחרות בין האוהדים והעניין של ההצגה הכפולה לבד יכולים למשוך ים של אנשים למגרש. פשוט חוויה שמי שלא חווה אותה קשה לו להבין במה מדובר.

למה לא כמו באנגליה?
    באנגליה כל קבוצה שמגיעה לחצי גמר יכולה לבד למלא מגרש של 100000. אז אם ידחסו קומץ אוהדים של כל קבוצה זה באמת יפגע ולא יעזור.

ונעבור נושא - גביע הטוטו
    גביע הטוטו הוא מפעל מאוד חשוב. כדי להבין עד כמה חשוב צריך להבין את חשיבותו (משפט דבילי שיצא לי - לא נורא).

אוקי אז בואו קודם כל לפני שאתם מאשימים אותו נחשוב מה התפקיד שלו וניראה איך הוא תורם לנו. או אולי לפני זה, נכון יש לנו בהתאחדות אנשים שהם עושים די הרבה טעויות אבל גביע הטוטו הוא גביע שנשאר כל כך הרבה שנים כבר ומן הסתם עם הוא היה מזיק כמו שאתם אומרים ולא מועיל הוא לא היה קיים. אז כנריאה בכל זאת יש משהו מאחוריו.

גביע הטוטו נועד למלא את התקופה של הפגרה ולשמור קבוצות בכושר ולא כמו שאמרו פה שהוא דוחה מחזורים. התקופות היותר ידועותש בהם מתקיים גביע הטוטו זה כמה שבועות לפני פתיחת הליגה כדי להכניס קבוצות לכושר ליקראת פתיחת הליגה. ותקופה נוספת שיש בהם רצף של משחקים של גביע הטוטו היא תקופת אמצע עונה שהיא גם תקופת העברות האחרונה. ובה קבוצות ירצו לבחון כמה שיותר שחקנים לפני שהם מחתימים. לכן משחקי גביע הטוטו מתקיימים ובטח ובטח שלא על מנת לדחות מחזורים.

עוד סיבה לקיום גביע הטוטו היא:
    ברגע שמתקיים מחזור משחקים ישראלי ולא ממש משנה באיזה מסגרת מספר המהמרים בטוטו גדל פי כמה וכמה לעומת משחקים על ליגות אחרות או ליגה אוסטרית בדר"כ. הכסף שהטוטו מרוויח הולך חלקו לפרס וחלקו השני הולך (ברובו) להתאחדות לכדורגל. את הכסף הזה ההתאחדות מעבירה עבור הישגי קבוצות בגיע המדינה בדירוג בסוף הוענה בליגה. השקעה בבנית מגרשים. עזרה לקבוצות בפתחית עונה ועוד כל מיני דברים שזה תורם למימון הכסף.

סיבה נוספת היא הכנסה נוספת גם עם קטנה לקבוצות. עוד סיבה לאנשים לבוא למשחקים בעיקר בשבלים המאחורים של הטורניר עוד קצת כסף לקבוצה עוד אולי שחקן (או ברוב המקרים משכורת חודשית לשחקן). גם זה משהו.

פה רשמתי את כמה מהסיבות העיקריות של למה קיים גביע הטוטו ומה החשיבות הגדולה שעומדת מאחורי המפעל שאולי הכי פחות מוערך אבל בהחלט לא מיותר בארץ הקטנה שלי.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חייב להגיד את האמת..יש משהו בהודעה שלך..[דרך אגב ברוך הבא..]
    אולי באמת גביע הטוטו לא כזה מזיק וזניח..אבל מצד שני..בתור אוהד מכבי חיפה לא קפצתי יותר מדי בשריקת הסיום..

8. -94- Member

התשובה למה שאמרת בסוף נמצאת בדיוק בקריאה הפוכה של מה שאמרת..

לא קפצת כי אתה אוהד מכבי חיפה

למכבי חיפה באמת לא מזיז הכמה מאות אלפי שקלים האלה שהיא מקבלת מהתאחדות והיא באמת לא זקוקה לשיפור של המגרש שלה. ובאמת התואר של גביעה טוטו לא מרגש אותה כאשר היא חושבת על ליגת אלופות, אליפות המדינה וגביע המדינה. והיא באמת יכולה לדאוג לעצמה למה יש לה אבא טוב (יענקלה) שדואג לה.

אבל גביע הטוטו נועד יותר בשביל הקבוצות הקטנות שתגיד מה שאתה רוצה בלעדיהם אין לך ליגה. (ולא רק בגלל שאין נגד מי לשחק). הקבוצות האלה צריכות כל שקל. כל שלב שהם יעברו כל התקדמות זה יכול לחסות להם הרבה כסף של השנה . אם זה אומר לחסות גירעון או עם זה אומר אפילו לחסוך לשנה הבאה.

הזילזול שלה קבוצות הגדולוךת דווקא בהם להם טוב. זה התואר לקבוצות הקטנות אפשר להגיד. והכסף הגדול שלהם.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהודעה הקודמת שיכנעת אותי..בזאת קצת פחות...צריך להיות משהו שיהיה כיף להניף את גביע הטוטו[מרוב זילזול אני לא יודע מה מרימים שם..]
    לא יודע מה..אבל צריך משהו שייצא מזה..אפילו מקום באינטרטוטו לא יודע..משהו..המפעל הזה מרגש כמו לראות את ראשון בשער..

10. יוגב אסולין Guest

אני מסכים עם 94. הגביע הזה נועד לקבוצות הקטנות. והם לא מזלזלות בו. הקבוצות האלה משחקות במלוא הרצינות ועוברם זכיה בגביע הטוטו זה אכן השיג. גם בגלל התואר וגם בגלל הכסף.

לא הולכים לשום תחרות גם אינטרטוטו בגלל שברגע שהתחרות הזאת תיהיה על כניסה לאירופה וכו'. מה שיקרה זה אותם קבוצות גדולות של הכדורגל שלנו שוב יתיחסו ברצינות למפעל ואז הקבוצות הקטנות שעבורם נועד המפעל יפסידו מכך.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם שכנעת אותי..עכשיו קצת פחות..אם יש מפעל..אז כל הקבוצות צריכות לרצות לזכות בו..
    צריך שיהיה משהו בשביל חיפה שהיא תתאמץ לזכות בו[כנ"ל מכבי והפועל..] ואם כסף זה לא מספיק..צריך לחשוב על עוד רעיון..אולי הקבוצה שזוכה תשחק באינטרטוטו או משהו כזה..[לא שגם זה כזה נוצץ לקבוצות הצמרת..אבל זה התחלה של רעיון..]

12. AFC Member

באנגליה גביע הליגה מעניק מקום בגביע אופ"א. ההבדל כמובן הוא שבאנגליה יש 4 מקומות בגביע אופ"א (2 בליגה, אחד בגביע האנגלי ואחד בגביע וורת'ינגטון), ולנו יש 3, שזה לא מספיק.

בקשר לכסף, זה לא יפתה את הקבוצות או יוסיף למעמד של הגביע.

וחבל שאין איזה סופרקאפ בישראל, הא? סתם מחשבה.

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שנתיים הייתה מחשבה לעשות דבר כזה..אבל בני..להזכיר לך מי היו"ר של ההתאחדות..
    עכשיו אתה מבין למה אין סופר קאפ?

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים עם -94-(ברוך הבא לפורום),הסיבות שהוא הביא בהחלט מסבירות הכל.
    ולדעתי,אם יעשו שהקבוצה שלוקחת את גביע הטוטו תלך לאינטרטוטו זה הפיתרון הכי טוב.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקשר לסופר קאפ..רעיון שחייב להיות..עונה הבאה..מכבי ברמת גן נגד רמת גן..יכול להות נחמד..

עוד משהו שרצו לעשות משהו פעם..וזה ממש מבורך..סופר קאפ בין ישראל לקפריסין..
    אלופת קפריסין נגד האלופה של ישראל..

וגם רצו לעשות טורניר בין 4 הגדולות..

רעיונות לא חסר..אבל גברי לא מבצע..!