רננה מרמלשטיין

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏16/8/05.

1. ozi Member

תגידו לי אתם בסדר??
    דבר ראשון- נכנסתי ללינק, וחוץ מלקרוא טוב באמת מרגש על הרגשתה של בחורה צעירה שמפונה מביתה, לא ראיתי שום זכר לשואה. בטח לא השוואת החיילים לנאצים. יכול להיות שהיא אמרה את הדברים שאתם טוענים בטלוויזיה או משהו, ואני פיספסתי את זה, אבל לפי איך שאתם כתבתם פה, משתמע כאילו היא באמת הגזימה במילים קשות או כמו שהגדרתם את זה "זילות השואה". זה פשוט לא נכון. אז די להביע את הדעות הפוליטיות שלכם תוך כדי אטימות כלפי רגשות של אנשים שבימים אלו ממש מאבדים את ביתם, מקום עבודתם וחבריהם.
    הודעות כמו "טפו" או "בושה" מראות עד כמה הלב שלכם קר. גם אם אתם לא בצד הכתום של ההתנתקות, טיפת רגש לא הייתה מזיקה פה. וגם אם נאמרו דברים שלא היו צריכים להיאמר (ועד כמה שראיתי- לא נאמרו), אסור לשפוט אותם בשעה כזאת.
    השבוע אני סיקרתי למקומון שבו אני עובד את כל העניין הזה של ההתנתקות מכמה זוויות. אחת מהן הייתה הזווית שממנה רואים הילדים את המצב, ותנו לי לספר לכם בקצרה את המסקנה שלי- טראומה לכל החיים תהיה להם.
    רוב המתנחלים עוברים לקראוילות בניצן. הבתים שם כל כך צפופים וכל כך צמודים אחד לשני, כמעט כמו מחנות פליטים.
    במקום לגלות קצת סימפטיה למצבם הקשה, אתם מתעקשים פה בדיון אחר דיון להגיב בצורה גרוטסקית ומגעילה. הבנו שאתם שמאלנים סבבה. כנראה שזה לא הולך ביחד עם להיות בני אדם.

*אם אני מנהל הפורום הזה אני מוחק את הדיון הזה מייד מפורום. לא ראוי. (זה היה רמז ל- Gianluca Zambrotta)

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

שי,ישר כח!

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ישר כוח, הא?

אני לא מבין, שי, אתה מצפה ממני לגלות רגש והבנה למי שאומרת (ובכתבה רשום את זה בכותרת המשנה) "אני מניחה שכף רגלכם לא תעיז לדרוך ביד ושם, כי מהתמונות יביטו בכם העיניים שלי ושל כל ילדי גוש קטיף", שזאת בהחלט השוואה בין מה שעושים החיילים למה שעשו הנאצים ליהודים בשואה? ברור שאני מבין את הכאב ומשתתף בצערם של כל האנשים שהממשלה המטומטמת שלחה אותם לשטחים ושהם נאלצים לעזוב את בתיהם, אבל את כל חוסמי הכבישים, נערי הגבעות, לובשי הטלאי הכתום, אלה שמחבלים במכוניות שיש עליהן סרטים כחולים ובמיוחד מפגרות כמו הרננה הזאת שמשווה בין חיילים, שבלעדיה היא לא היתה בכלל חיה במדינה הזאת, לאנשים שתכננו והשתתפו ברצח עם, אנשים כאלה אני הייתי באמת שולח לעזה עם טלאי כתום, שם אני בטוח שהם ישתלבו עם האנרכיה.

אז חלאס, באמת, הבנו שאתה נגד הפינוי ואני מכבד את זה, אני מכבד את הדיעה של כל אחד כל עוד היא הגיונית ואובייקטיבית, אבל אני בעצמי לא מבין למה התייחסתי ברצינות להודעה שלך שבה אתה רושם ש"חוץ מלקרוא טור באמת מרגש על הרגשתה של בחורה צעירה שמפונה מביתה", "הודעות כמו "טפו" או "בושה" מראות עד כמה הלב שלכם קר" וכמובן שאתה טוען שכל מי שמעז להתייחס בבוז ושנאה לאחת שמזלזלת באירוע כמו השואה הוא "לא בן אדם" ושצריך למחוק מיד את הדיון. עם כל הכבוד, שי, אם כבר, אז אתה צריך לגלות "טיפת" רגישות לעניין הזה.

4. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, לגבי הדבר האחרון שאמרת, דיון הוא דיון הוא דיון. כל הדיעות פה הן לגיטימיות לטעמי. גם שלך, וגם של, לדוגמא, בני, שהגיב פה מעליי. אין סיבה להעיף דיון כזה כמו שאין סיבה להעיף את הדיון הרשמי של הפועל כפר סבא.

5. ozi Member

תשמע אחי, יש גם צורה להתבטא. בטח לא לקרוא לכותרת של דיון "את מטומטמת ודפוקה בראש!" עם זה תסכים איתי?
    ותהרוג אותי, אני לא מבין את הבנאדם שלחץ על הוסף תגובה רק בשביל לרשום את המילה "טפו". לדעתי הוא גם אחד מאלה שמוחם נשטף, לא רק האלו שמאמינים לרבנים שאומרים שלא יהיה פינוי. אין מה לעשות, בזה לא תשכנע אותי- תגובות כאלו לא ראויות להיכתב בכלל. ושוב, אם זה היה בפורום שלי- כל הדיון הזה כבר לא היה קיים.
    באשר לנושא הדיון- אני לא מנסה לשכנע אותך להחליף את הסרט הכחול שעל רכבך בסרט כתום. ממש לא. אני רק אומר, שאם היית רואה עד כמה הכאב של האנשים האלו גדול, היית מסוגל להבין אותם, לא משנה מה הם אומרים או עושים. הכאב הזה זה משהו שגורם חיצוני (כולל אותי) לעולם לא יבין.
    אתה רואה ילדים בני 6 מחפשים את החברים שלהם ושואלים למה הם עברו לגן אחר. תזכיר לי ביום שישי לשלוח לך רק את הכתבה הזאת, ותגיד לי שלא נשבר לך הלב.
    אם היית באמת מבין אמו שאתה אומר את כאבם, היית מבין גם שמבחינתם זה לגיטימי כל מה שהם עושים (וגם כמובן לגיטימי לעצור אותם בכל פעולותיהם), ואסור לכעוס עליהם על זה. תנו להם את הזמן שלהם. זו התקופה הקשה בחייהם. תנו להם לעכל את כל מה שקורה סביבם. את זה אנחנו אפילו לא עיכלנו.

וגל- אתה בטוח שאין שום בעיה עם דיון שהכותרת שלו היא כזו? או עם תגובה כמו זאת שהזכרתי מקודם? אל תגיד לי שכן, כי שנינו יודעים שהתשובה היא שלילית.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/05
  6. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד, זה פאקינג מעבר בית, אנשים עוברים דירה כל יום ואף אחד לא מת מזה, מי שמוחם נשטף זה דווקא אנשים כמוך, שלא מבינים שהמתנחלים ברובם פשוט למדו מהפלתשינאים, ודוחפים את הילדים לכל מקום כדי שכולם יראו איזה סבל הם עוברים. בוא נדבר דוגרי, להורים של הילדים האלה לא אכפת בגרוש מהחברים של הילדים שלהם, ומקושי של המעבר, אכפת להם כי זה נוגד את העקרונות שלהם ואת האמונה שלהם זה הכל, לא צריך להפוך אותם לקדושים מעונים. מבחינתי כל מי שענד טלאי כתום\מספר על היד והשמיץ את השואה באיזהשהיא דרך, הוא לא חלק מהמדינה והעם ולא בנאדם בכלל, מצידי שישאירו אותם שם, נראה איך הם ירוצו לבד תוך שבוע עם מיליון פלשתינאים בעקבותיהם

7. ozi Member

טוב מיכאל תשמע, לא משהו אישי, אבל זו התגובה הכי דפוקה שראיתי בחיים שלי. כל כך הרבה שטויות במספר משפטים. בוא נאמר שאם היית עובר השבוע במקומות שאני עברתי בהם, היית מבין אולי טיפטיפה על מה אתה מדבר. בינתיים אתה לא מבין כלום. ומה שעוד יותר גרוע זה שמהכלום הזה אתה מנסה להביע דעה הגיונית.
    אני לא מתכוון להגיב להודעה הזאת.
    הגבתי לבני ולגל וכתבתי את מה שאני חושב על הדיון הזה, הכותרת שלו והתגובות שבו.
    אני מקווה שתעשו את הדבר הנכון.

8. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

הלב שלי נשבר גם כן, בדיוק אמרתי לחבר שלי היום וסיפרתי לו כל מה שראיתי בטלויזיה וזה עוד ממרחק של מאות קילומטרים דרך מסך. כל היום אני צופה בעימותים וחושב לעצמי שנולדתי בדיוק בשנה הנכונה, לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם הייתי צריך לפנות.

אבל, אין פה בכלל ויכוח אם ההתנתקות היא צודקת או לא, אלא מדובר על הקמפיין של הטלאי, ומדי האסירים (אני מבין שזה ירד מהפרק? אבל עצם העלאת הרעיון), ועכשיו ההשוואה הזו. אתה יודע מה? אני לא חושב שהרננה הזו הייתה פעם ביד ושם. אני אפילו די בטוח שלא. אם היא הייתה רואה שם (כמוני וכמו מיליונים מהמדינה) את התמונות של הילדים היהודים שבאמת גורשו בקרונות בקר אל מחנות המוות בידי החיילים הנאצים רק בגלל שהיו יהודים ושם נרצחו באופן מזוויע. עבור רננה מרמלשטיין ההשוואה כנראה בכל זאת מתבקשת, ובאוזניי חיילי צה"ל וכתבי YNET גם כן. נו מילא.

9. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז בוא תאיר את עייני, אני ראש פתוח, ולא פוסל את העובדה שאני מפספס משהו, אבל זו דעתי, אני מודה שהיא מושפעת בהרבה מהדעה שלי על דתות בכלל, אבל אני לא רואה הרבה טמטום במה שאמרתי, ואני עומד מאחורי זה. אני קראתי כמה ראיונות עם ילדים שעוברים השבוע בידיעות אחרונות המקומי, כל הכתבה מלאה בציטוטים "זה המדינה שלנו לא שלהם", "אין לי בעיה לעבור אבל יש לי בעיה להשאיר הכל לערבים", "זה האדמה שלנו" וכו' וכו', זה לא שטיפת מוח של ההורים זה?

10. הפועל לא תרד Member

צריך שהדבר הזה יגמר כמה שיותר מהר,התקשורת לא מפסיקה לעסוק בנושא ההתנתקות ולא מפסיקה לטחון אותו.. עם כל הכבוד והכאב שיש בזה ואני בעצמי חלוק בדעות שלי,אם ההחלה נפלה אין כבר מה לעשות

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, זה לא רציני לטעון שהיית מוחק את הדיון בגלל הכותרת, כותרת אפשר לערוך.

אני יודע שזה כואב. זה לא סתם "לעבור דירה", זה באמת עקירת אנשים מהבית. זה עניין כואב, זה באמת יכול להשאיר טראומה ואני באמת מצטער בשביל אותם אנשים שנפלו קורבן לממשלה מטומטמת ששלחה אותם לשם מלכתחילה (אגב, השטחים הללו נקראו "השטחים המוחזקים" בגלל הרעיון שיום אחד ימסרו אותם בחזרה בהסדר כלשהו). אני בחיים לא אזלזל בכאב שהם מרגישים, אבל אני גם לא מתכוון להבין את אותם חוליגאנים ופראי אדם שחוסמים כבישים, מבעירים צמיגים, מפנצ'רים צמיגים של רכבים צבאיים, מכים חיילים, יורקים עליהם, מקללים, מסיתים לרצח ומשתמשים בסמלים מהשואה, שבה יהודים נשלחו למחנות השמדה, תאי גזים וכו', כשהם מקבלים מענק, עוברים למקום בטוח (חלקם לוילות) וכל זאת רק כדי לשמור על בטחונם האישי!! כשצרפת התפנתה מאלג'יריה היא פשוט הוציאה את הצבא ואז כל הגיבורים חזרו מהר לארצם. ישראל מוציאה גם את האזרחים. כל הגיבורים שישארו שם בלי החיילים שאותם הם מקללים ובהם הם פוגעים, אני אפילו מוכן לתמוך בזה, ניפטר מאותם חלאות...

אני מבין שכואב, אני מבין שזה קשה. זה לא אומר שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים. כל השנאה אליה מוצדקת ואת כל ה"מסכנים" וה"אומללים" שמרוב צער שופכים שמן על הכביש כדי שמכוניות יחליקו...

12. ozi Member

אתה אפילו לא מתקרב לכיוון. אני ישלח לך את מה שאני עשיתי לסוף השבוע הזה ביום שישי. אבל אם אתה רוצה הסבר על כמה שטויות דיברת, אז בבקשה:
    "זה כמו לעבור דירה"- המשפט הראשון שלך. אם היית רואה את הבית שהם עמלו וטיפחו כל חייהם ולטובת מה הם ויתרו על זה היית מבין מה זה לעבור דירה. בישוב ניצן כל הקרוילות נמצאות במרחק שלושה וחצי מטרים אחת מהשנייה. הצפיפות בין הבתים היא נוראית. הבתים עצמם הרבה יותר קטנים. משפחות עם שישה ילדים מקבלות קרוילה עם 3-4 חדרי שינה בדיוק. דוגמא נוספת היא זוג שהתפנה מרצון ועבר לאשקלון כבר לפני חודש עדיין מובטלים שניהם, ונאלצים לחתום הבטחת הכנסה.
    המתיישבים עשו הכי כדי למנוע מהילדים את הטראומה הנוראית שהם הולכים לחתום כשלוקחים אותם מהחברים, מהשכנים ומהבית בו הם גרו כל חייהם, ושמים אותם בסביבה עירונית שזרה להם. בנוסף המחשבה על כך שהבית שאותו בנו במו ידיהם יכול מאוד להיות מאוכלס באנשים ששלחו פצמ"רים לכיוונם במשך שנים רבות לא מוסיפה לתחושתם.
    "לא צריך להפוך אותם לקדושים מעונים"- אם כבר מה שהפכו אותם זה לשטנים. הם אולי לא קדושים, אבל בטח לא הפראי אדם שעשו מהם בתיקשורת. והם בהחלט מעונים. כי אם מה שעושים להם היום זה לא עינוי, אני לא יודע מה כן. אין מספיק מילים כדי לתאר את עוצמת הכאב שמורגשת שם. מהאנשים האלו נלקח יותר מהבית שלהם, נלקחת מהם האידיולוגיה שלהם, ובמידה רבה גם מהות החיים שלהם. אז למרות שאף אחד לא הפך אותם לקדושים מעונים, הם בהחלט כאלו.
    "מי ששם טלאי כתום הוא לא בנאדם בכלל" לי היה עד לפני כמה ימים צמיד כתום על היד שעליו כתוב "יהודי לא מגרש יהודי". לי היה את הצמיד, וגם לעוד בערך מיליון איש ממדינת ישראל. את הגורל שאתה מאחל לנו אני לא מאחל לאף אחד.

בני- כותרת אפשר לערוך? באמת? אז למה זה לא נעשה עד עכשיו? אני היחיד שחושב שהכותרת הזאת היא מגעילה ופרובוקטיבית?
    ואם כבר מדברים על סילוף עובדות, אז לא זכור לי שמתיישב אחד פגע בחייל ובטח לא ירק עליו. וחבל לי על המאמצים להסביר לך שזה פשוט כ"כ לא נכון מה שכתבת. שום מענקים ושום וילות. אם תרצה אני אסביר מחר. לילה טוב לכולם.

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא זכור לך שמתנחל ירק על חייל? אני שמעתי אחד כזה אומר לי בעצמו שהוא חטף לא מעט יריקות כשבא לשמור על כמה כפויי טובה עלובים. המנהל חשב שהכותרת בסדר גמור (ולמען האמת אני לא מבין באמת מה הבעיה איתה, כי הוא קרא למתנחלת שהשוויתה בין חיילי צה"ל לנאצים "מטומטמת"? ואם הוא היה קורא לפעיל שמאל "נאצי" אתה גם היית רוצה למחוק את הדיון?), תפנה בטענות אליו ולא אלי.

כן, כן... מליון איש... אתה בטח אחד מאלה שבטוחים שהעם נגד ההתנתקות, הא?

14. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב ניקח אחד אחד, המעבר דירה אני מודה יציאה לא מבריקה במיוחד, יש מעבר לזה, אבל לא כמו שאתה עושה את זה לדעתי.

אני בטוח שהילדים שישבו בשערים כדי שהצבא לא יוכל לעבור שם עשו את זה מרצונם החופשי ומהבנה ברורה של כל העסק, בכלל כל הילדים שמפגינים בטח קיבלו חינוך אובייקטיבי ומגורמים מוסמכים ולכן מתנגדים לכל העניין.

אל תהפוך את זה לטראומה, עבור הילדים זה כן מעבר דירה, חסר ילדים שהחליפו סביבה לפחות פעם אחת בחיים שלהם? עשיתי את זה פעמיים ואין לי טראומה מאף אחד מאלה. נכון, מאבדים קשרים, מתגעגעים למקומות, עצוב, לא נעים, אבל מתרגלים, לזה קוראים עינוי?

יוצאת להם תדמית של שטנים אצל השמאלנים, מה שאוטומטית הופך אותם לקדושים מעונים אצל הימין.

זה עינוי זה? הלוואי על כל המובטלים 3-4 חדרי שינה רק בתנאי שהם לא יחיו ברצועת עזה. על ששת הילדים האלה אגב הם מקבלים מספיק כסף מהממשלה זה בטוח.

בסדר, כואב להם, זה מקום שהם חיו וגדלו בו, אני מבין ומכבד את זה מנסיון אישי, אבל מכאן ועד לעצור מדינה שלמה, ולהשוות את עצמם לאנשים שנטבחו בזוועות שאף בנאדם שפוי לא יכול לדמיין?

יש לי יותר מדי מה להגיד מה אני חושב על האידאולוגיה והמהות חיים שלהם, אבל אני אסתפק בלומר שזה עוד הוכחה לאיזה בור האנושות דוחפת את עצמה עם אמונה בסיפורי מעשיות.

אני חושב שלא הבנת אותי נכון, מה הקשר לצמיד, ומה איחלתי "לכם"?

אני יכול עוד איכשהוא להבין את השפויים שם, אבל מה עם כל הפנאטיים שעדיין מברברים על ארץ ישראל השלמה מהנגב ועד דמשק ועל כל הקטע של הארץ המובטחת? לסכן חיילים על סמך ספר מעשיות? הרי הם ייצורים דיקטטוריים שוטפי שכל שאם המצב היה הפוך היו עושים בדיוק אותו דבר שהפלשתינאים עושים לנו. זה שהם מתפללים ליהווה והם לאללה לא ממש עושה הבדל מבחינתי. הנזק שהם עושים למדינה גדול בהרבה מהתרומה, והם מודעים לזה. אלה אותם אנשים שבעבר סירבו להכיר במדינת ישראל בגלל המדיניות שלה, ומסרבים לשיר את התקווה, מה קרה שפתאום הם הופכים להיות הסמל שלנו?

15. בית"רי מלידה Member

שי,

גם עכשיו, 24 שעות אחרי , אני לא מצטער ולא חוזר בי לא מהכותרת, ולא ממה שכתבתי מתחת לציטוט הודעתה של אותה שטופת מוח, ומוצפת שנאה!

יש לה בעיה עם החלטת הממשלה והכנסת? שתפגין מולם - שלא תפזר לי שמן ונינג'ות על הכביש, ושלא תעכב אותי 3 שעות בדרך הביתה!

אבל המחאה שלה שנעשית בדרך פלילית ובלתי ליגיטימית היא כאין וכאפס לעומת ההשוואה שלה בין חיילי צה"ל שעושים ימים ולילות להגנת המדינה, לבין אותם נ**** ששרפו לי את הסבים והסבתות, וכמעט את כל יתר משפחתי.

אני ששירתתי 3 שנים בסדיר, ועשה כאן 21 שנה מילואים , כולל מלחמת לבנון, שני חברי קבורים בבית קברות צבאי מתחת למצבות אבן קרות ודוממות, רוב משפחתי נירצחה באכזריות בשואה, ולכן אין לי יותר טיפת אמפתיה לכל המרמלשטייניות האלו!

בזמן שבנות גילה עסוקות במאבק להגיע לקורס טיס, לקורס מדריכות שריון, ולתפקידי לוחמה אחרים - היא עסוקה באיך לא להתגייס, בלהיות מכונת ילודה משומנת לעוד פאראזיטים כמותה!

הכותרת שנתת היא אפילו לא פרווה - היא חלבית מדיי !