רייקארד מתייצב בבארסה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Barcik, ‏6/10/03.

1. boxiosnois man Member

הניצחון על אלבסטה השאיר לבטח את רייקארד בבארסה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx

2. Forza Sampdoria Member

הנצחון על אלבסטה לא שווה כלום ( ואני אוהד בא[ר]סה ) .
    מה עשית מאלבסטה , אחי ?
    בכלל , אני עד עכשיו לא מבין , למה העיפו ( כמו כלב ) את אנטיץ' ? הוא עשה עבודת קודש שנה שעברה ( אחרי שפוטר ואן חאל ) .

3. נדב Member

כן, באמת מה עשית מאלבסטה, אם כבר שבוע הבא הם ינצחו את אוססונה וכך עוד...

ואני מסכים איתך ב-100% (איגור). מישהו באמת מוכן להסביר למה העיפו את אנטיץ? הוא באמת עשה עבודת קודש שמה.

(לא שבאמת אכפת לי... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_jokercolor.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_bigsmurf.Xxx )

4. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

ההנהלה הוחלפה... ולאפורטה רצה להביא מאמן חדש... במקרה זה רייקארד....

5. נדב Member

6. Barcik Member

פוליטיקה. כשלאפורטה נבחר, הוא רצה לעשות רענון מוחלט של המערכת, ואנטיץ' זוהה עם ה"משטר" הישן.

בכל אופן, לאפורטה בימים האחרונים מגבה את רייקארד ונותן בו הרבה אמון, זאת לאחר התקופה הקשה שעבר אחרי ההדחה מהגביע. אך האם לאפורטה באמת סומך עליו בעיניים עצומות, כפי שאומר ה"אל מונדו דפורטיבו", הידוע ביחסי אהבה-שנאה עם המאמן ההולנדי? לא. האמת היא שכל עוד רייקארד נמצא בתווך של מקום רביעי, לאפורטה לא יניד עפעף. הוא אף פעם לא בנה על העונה הזו. לאפורטה חשב, ועדיין חושב, רק על העונה הבאה, כאשר יגיע קומאן (ואם לא, סקולארי) לבארסה. פיטוריו של רייקארד עלולים לגרום לבעיות, כי שום מאמן לא ירצה להגיע לחצי עונה (פרט לאנטיץ'?). לכן, הנשיא מעדיף להשאיר את ההולנדי על הספסל של בארסה.

7. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

גם אם הוא יפטר את רייקארד אין סיכוי שאנטיץ' יגיע... הוא בסלטה עכשיו....

8. Forza Sampdoria Member

אני לא יודע אם סקולארי או קומאן ( הלוואי ) => דבר אחד , שהוא ב 100 % , זה שאם בא[ר]סה לא תסיים ברביעיה , אז קרלוס ביאנצ'י יהיה המועמד מספר 1 .

נערך לאחרונה ב: ‏3/2/04
  9. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

למה ביאנצ'י? אין מספיק מאמנים אירופיים להביא לאמן את בארסה? (לא שאני נגד אבל אתה לא חושב שזה קצת תמוה?)

10. Forza Sampdoria Member

הוא עם קבלות והרבה !!! שאר אמאמנים הטובים , הם תפוסים .

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם שמו של הקטור קופר לשעבר אינטר ו-ולנסיה,היה מוזכר שמו בעבר.

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברצלונה בשבוע הקרוב תשודר פעמיים בספורט 5.

השידור הראשון יחל בשבת,ב22:30 במסטאייה,כשברצלונה תפגוש את ולנסיה.
    http://www.sport5.co.il/_Pics/TimeTable.Xxx
    השידור השני,ביום חמישי הבא במשחק גביע אוופ"א בחוץ מול ברונדבי ב21:30.

13. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

השידור השני באיזה ערוץ?

14. Barcik Member

הנה הטור האחרון שלי מהאתר "בלאוגרנה ישראל".

מה נשתנה?/בוריס דנילוביץ'
    בוריס דנילוביץ' שומר על פסימיות

בארסה היא הקבוצה הטובה ביותר בסיבוב השני של הפרימרה ליגה עד כה, עם 16 מתוך 18 נקודות אפשריות. בארבעת המחזורים הראשונים, בארסה ניצחה במשחקים קשים מול סביליה ואוסאסונה בחוץ ואת אתלטיקו מדריד בבית. בשבועות האחרונים, קבוצת ה"בלאוגרנה" מציגה כדורגל משובח עם הרכב קבוע. אפילו הקאמפ נואו שוב הזכיר את ימי הזוהר במחזור האחרון. האם בארסה סוף סוף עלתה על דרך המלך?

השאלה האמיתית פה היא האם רייקארד התבגר, וחדל להיות המאמן הנוראי שאימן את בארסה במשך החצי הראשון של העונה. על פניו, אפשרות זו נראית סבירה. הוא כבר לא מחליף הרכבים ומערכים בתדירות של גל רדיו, ונראה ששיטת המשחק שלו מניבה פרי. אך למעשה, רבים מהמאפיינים השליליים של ההולנדי נשארו. החילופים שלו היו ונותרו תמוהים – במשחק האחרון מול אתטליקו מדריד, למשל, הוא הוציא את החלוץ היחיד של בארסה (בכל הסגל למשחק) והכניס את מוטה הקשר הדפנסיבי. ואיך אפשר לשכוח את החילוף של רונלדיניו בדקה ה- 77 במצב של 0-1 מול סראגוסה במשחק השני במסגרת רבע גמר הגביע? כמו כן, שיטת המשחק שלו עם 3 הקשרים ההגנתיים רחוקה מלהיות האידיאלית לסגל בעל הנטייה ההתקפית של ברצלונה. רק תחשבו על זה – האם לא יהיה לבארסה עדיף לפתוח עם חלוץ נוסף במקום אחד הקשרים? קשה לראות מגמת שיפור שיפור אצל רייקארד לאחרונה, למרות התקופה הטובה – ניהול המשחק שלו עדיין נע בין רשלני לחובבני.

http://www.barcelona-world.com/coaches/Rijkaard.Xxx

הסיבה האמיתית למגמת השיפור של בארסה היא מקריות – צירוף של גורמים אקראיים למדי שברגע הנכון התחברו ויצרו את בארסה בכושרה הנוכחי. קשה לראות במצב הנוכחי תוצאה של תכנון מתמשך – למעשה, רייקארד פשוט ירה לכל הכיוונים, ובטעות לגמרי מצא הרכב שעובד. מאז, זה כמו כדור שלג. השחקנים ניצחו משחק אחד, קיבלו מומנטום ובטחון עצמי, והחלו לשחק כדורגל ראוי לשמו. אפילו צירופו של דווידס הוא לא יותר מאחד הגורמים במשוואה הזאת, שהתחבר לבארסה בדיוק ברגע הנכון. הוא אמנם תרם נכבדות לשיפור של הקבוצה, אך קשה לי להאמין שהוא היה מצליח כל כך ללא העלייה בכושר של כלל הסגל.

הבעייה הגדולה עם מקריות היא שהיא בלתי יציבה. כל עוד בארסה מנצחת הכל טוב ויפה, אבל כאשר יגיע ההפסד הראשון, החבילה תתחיל להתפרק. השחקנים יאבדו מהבטחון, הקהל לא יבוא למגרשים, ורייקארד, כמובן, ישנה הרכב. הפסד ומשחק אחד של יכולת רעה יוריד את סביולה, לואיס גרסיה ואולי מארקז לספסל, ואולי אף יגרום לשיונוי שיטה נוסף. הפסד, וכל ההסתגלות של בארסה לשיטה והרכב אחיד תהייה שווה לאפס. ההצלחה של בארסה במחזורים האחרונים היא לא יותר ממגדל קלפים מתנדנד.

אך, לא הכל רע. העובדה שבארסה ניצבת במקום הרביעי למרות כל מאמצי החבלה של פראנק רייקארד מוכיחה מעבר לכל ספק שיש לברצונה סגל מצויין. מעטות הן הקבוצות שהצליחו באופן יחסי כאשר המאמן עשה כל כך הרבה שטויות. חומר השחקנים של בארסה עולה בהרבה על זה של כל ירבותיה הפוטנציאליות על מקום בליגת האלופות, ואולי אף משתווה ברמתו לזה של הקבוצות שנאבקות על האליפות. עם מאמן נורמאלי, מי יודע איפה היינו היום....

נערך לאחרונה ב: ‏19/2/04
  15. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני תמיד אמרתי את זה.

ג'ובאני ואן ברונקהורסט הוא שחקן עם יכולת גבוהה שנתקע בהגנה לא מתפקדת ואיבד מהביטחון.
    רפאל מארקז הרוויח את שמו ביושר לא לחינם. הוא נתן פורמה לא רעה בכלל לאחרונה.
    מיכאל רייזיכר משחק מצויין יחסית למישהו שחשבו שגמר את הסוס.
    דאווידס נראה כמו שחקן שנדלק מחדש.
    צ'אבי שחקן נהדר שכבר נגמרו לי הקומפלימנטים עבורו, ולא לשכוח את אינייסטה המבטיח.
    וזאת רק ההתחלה. לבארסה יש סגל אדיר, אבל מאמן חסר כישרון מאחורי הקווים. מעניין איזה מאמן יכול לאחד ביניהם, ומי פנוי בשוק.

ואתה יודע מה? ממש כואב לי לחשוב איך בארסה שיחררה שחקני בית כמו ארטטה, סלאדס וריינה, שיכלו להיות תוספת מדהימה לסגל של היום. לואיס ואן חאל החרא הזה, חייבים להחזיר את השחקנים הללו.

דרך אגב - מאריו נשאר עונה הבאה?