הרגתם אותנו כבר, הבנו שאתם מזדהים עם ברצלונה אבל אל תשכחו שאתם חיים בישראל, שעוד לא נולדתם שהוא נפטר ושהדבר הכי קרוב שהיה לכם למשטר שלו זה לראות תוכנית על ההיסטוריה של ברצלונה.
http://www.haayal.co.il/images/269-2.Xxx מצא את ההבדלים: קטאלוניה - פלסטין אל תעשו את עצמכם תמימים. העם הקטאלוני רצח לא פחות מאשר הצבא של פראנקו, והאמת? אני מעדיף לתמוך בגנרל ימני מאשר בארגוני התנגדות שמאלנים נוסח ETA והמפלגות הערביות בכנסת בל"ד וכו'. לא קשור, אבל חשוב לציין שהרבה בורים חושבים שפראנקו היה נאצי ושונא יהודים מה שכמובן לא נכון. לא רק שפראנקו הציל עשרות אלפי יהודי ספרד ויוון כאשר נתן להם תעודות זהות בדויות והציל אותם מפני מחנות השמדה, הוא גם זה שתמך לאורך השנים בקהילה היהודית ואף הוא בעצמו נתן פקודה להקים מוזיאון "יהדות ספרד" בטולדו.
אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא אוהב לדבר על אנשים כאשר הם לא נוכחים במקום. לכן אני לא ידבר על שמות האנשים שציינת כי פשוט לא נוח לי, ביחוד כאשר אני מכיר אחד מהם באופן אישי. זה נורא יפה וטוב שאתה מציג את אותו דיון כ"מופע של גיא" אבל באותה מידה אני יכול להציג את הדיון כ"מופע של לירן" שקטל ללא סוף את גיא. אתה תגיד שגיא קטל את לירן, אני ראיתי את ההפך. ועכשיו באמת, מי שלא תהיה, חדל לבלבל לי במוח. בנוגע להשוואה החמודה שלך-כמעט, אבל לא. יש משהו בדבריך, הרבה קטלונים מיזדהים עם המאבק הערבי, אבל זה בגלל שהם לא יודעים את ההיסטוריה כמונו ולכן מיבחינתי הם אנשים בורים לגמרי (זה בורות, אם כבר דיברנו על בורות) אבל מה אתה בכלל משווה? הקטלונים מיתפוצצים במטרו? הם מלמדים ילדים לירות ברובה ולהרוג אנשים? אל תיסחף יותר מידי. היחידים שקרובים למצב כזה זה הבאסקים נראה לי שיותר קיצוניים בעניין הזה. פרנקו לא היה נאצי, BOO FUCKING WOO, הוא עדיין היה דיקטטור, וזה שהוא הציל יהודים לא הופך אותו לקדוש ולא הופך אותו לבסדר, הוא עדיין הרג אנשים כאילו הם כלום רק בגלל שלא הסכימו איתו, שהיתנגדו לו, שהיתמרדו, וגם אם הם לא יהודים זה נורא באותה מידה.
ירדן, אתה לא עושה לי טובה. אם אתה טוען דברים לפחות תעמוד מאחוריהם עם עובדות. תאמין לי שאני מחבב את לירן, אבל אם תחזור לאותו דיון תראה שגיא הפריך את טעונתיו של לירן אחת אחת. כניראה שאני ואתה לעולם לא נסתדר. רק תיקנתי טעות נפוצה, באמת שלא יותר מזה. חייו של כל אדם שווים באותה מידה, אין בזה ספק.
לאחר קריאה של הדיון בפורום השני החלטתי לסכם אותו כאן בשורה אחת משם, "אנחנו המדכאים, הם בכיינים, שישאר ככה, זה דווקא מסתדר לי יופי כבר שנים". לגבי הדיון עצמו. בסופו של דבר לירן יצא בלי מילים והגיב בסתם הודעה, בניגוד לגיא.
אני לא מגן על פרנקו ולא בעדו, שלא תחשבו ככה. אני בעד ריאל מדריד ובסך הכל הבהרתי קצת את מה שבאמת קרה בניגוד לשטויות שכמה אנשים כאן אוהבים להמציא. לגבי הדעות הפוליטיות כיום אני חייב להודות שאין לי מושג לגבי הקטלונים. ספרד עצמה די מחולקת כשכמעט כמו בכל מדינה יש את אלה שבעדנו ואת אלה שבעד הפלסטינים (שלצערי הם כנראה הרוב) .
אני לא מבין מה ההתעסקות המיותרת בפוליטיקה, תתעסקו בעיקר ולא בטפל, מה אתם פתאום פותחים לי דיונים מי שונא יהודים ,מי אוהב , מה זה צריך לעניין אתכם, תתעסקו בספורט.
כוונה אחרת,אבל לא משנה. תפתחו נושא היסטורית הכדורגל הספרדי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
רעיון טוב. ההתעסקות בככל הנושא המדובר ב3 עמודים מיותר לחלוטין ולא רלוונטי- אוהדי בארסה יגידו ככה, ואוהדי ריאל יגידו ככה. לעולם לא תהיה הסכמה "אובייקטיבית"של אחד הצדדים. זה וויכוחים שאין להם סוף.
הסיבה היחידה שברסה היא יותר מסתם מועדון זה בגלל ה"טפל הזה". בישביל האוהדים האמיתיים זה העיקר ידידי, לא הטפל.