לא זוכר שראיתי דבר כזה ב19 בנובמבר 2005: http://i228.photobucket.com/albums/ee191/f...07/P1020377.Xxx
עוד אחד שחושב שהוא יודע משהו על מה שהיה בתקופת פרנקו עם ריאל מדריד. ה"סטיגמות" האלה מצחיקות. את זה שברסה זכתה בתארים בזמן תקופת פרנקו אתה יודע? בתקופת פרנקו ריאל ניצחה במשחקי חוץ בברצלונה רק משהו כמו חמישה משחקים מתוך 24 והן נפגשו גם לא מעט במסגרת הגביע, וברסה ניצחה בחצי מהפעמים. איפה היה פרנקו? ריאל הפסידה 30 גביעי חנרליסמו (הפסד אחד בגמר מול בארסה) ו22 אליפויות ספרד בזמן שלטון פרנקו. ברצלונה יותר טובה? אף קבוצה בעולם לא טובה יותר מריאל מדריד, וההוכחה נמצאת ב-G14 (והיחידה שמתקרבת אגב, היא מילאן) . המאזן בקלסיקו הוא לטובת ריאל בליגה והמאזן הכללי הוא לטובת ברסה רק בגלל המאזן בגביע, שהוא כאמור התואר "הכי חשוב" בספרד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
בסדר, פרקנו לא נתן לכם כלום, זכיתם ב-5 אליפויות אירופה כי הייתם הכי טובים באירופה. שחקני ברסה מהזמנים ההם מספרים מה קרה בחדר הלבשה באחד המשחקים, הם חששו לחייהם, באותן זמנים זה לא היה כדורגל, הכל היה מכור, תפסיק להיות כזה תמים, אני בטוח שגם כשריאל הגיעו לקטלוניה הם קיבלו איומים על חייהם, אבל בעיקרון הכח היה אצל פרנקו ולא אצל קטלוניה. צא מהסרטים והתמימות, באמת שאני לא מיתכוון להיגרר לוויכוח המטומטם הזה. אפילו די סטאפנו, השחקן הכי גדול בתולדות ריאל מתחיל לגמגם כאשר שואלים אותו מה קרה בעניין שלו בין מדריד לברצלונה. אם לא ידעת, די סטפאנו היה שחקן ברצלונה, ריאל לקחה אותו בעזרת איומים. בעבר הדברים היו כאלה, גם באיטליה עם מוסוליני, לא רק בספרד.
תשלימו עם זה או לא, בסופו של עניין, ריאל מדריד היא המועדון המפואר והמצליח ביותר בעולם. ועוד משפט קטן לסיום: אתה רמאי, רק אם תופסים אותך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני מעדיף לאהוד קבוצה עם 0 תארים, בלי תואר אחד, שתהיה הקבוצה העלובה ביותר בעולם, מאשר את הקבוצה הכי מצליחה בעולם, עם הכי הרבה תארים בעולם שלא כל התארים שלה הם באמת שלה ושיש לה עבר מגעיל ומפוקפק. סוף הסיפור מיבחינתי.
הקטע הוא שאתם כל הזמן מתבכיינים על זה, ואין לכם שום הוכחות. עובדה שריאל איבדה 22 אליפויות ועוד הרבה גביעים בתקופת פראנקו, שרק ניצל את הצלחתה המדהימה של ריאל באירופה בשביל תעמולה ועוד השפעה. בכל מקרה, עדיף שנרד מהנושא הזה שרק גורר ויכוחים מטופשים.
קודם כול נתחיל בזה שאם היו תארים מכורים הם היו רק בספרד (מקומיים) ולא באירופה. וכן, ריאל הייתה אז הקבוצה הכי טובה באירופה, בלי שום ספק. איך בדיוק ברצלונה זכתה בתארים בתקופת פרנקו? שלא נדבר על זה שהיא ניצחה את ריאל מדריד (ולא רק פעם אחת) . מי הקבוצות שהגיעו לגמר אחרי רצף 5 הזכיות של ריאל אתה יודע? איך בדיוק פרנקו נתן להן להגיע לגמר? אני יענה לך על זה, ההשפעה שלו הייתה הרבה יותר קטנה ממה שאתם מנסים "לצייר" כאן. בוא נרד לרגע מעניין התארים. את זה שלפני המלחמה נבחר בריאל נשיא שמאלני ידעת? או את זה שמדריד הייתה המקום האחרון שנפל במלחמה, אחרי ברצלונה. במקרה של די סטפנו אתה גם טועה. אתה כותב את הפרטים שנוח לך להראות. אז בשביל שנינו אני אכתוב את הסיפור המלא. באותם שנים הייתה ליגה פיראטית בקולומביה. ליגה בלי אישורים, חוקים ועם הרבה כסף, בקיצור בלגן שלם. הקבוצה הארגנטינאית של די סטאפנו מכרה/השאילה (עד היום לא ברור) אותו בעיסקה מסובבת ומסובכת לקבוצה קולומביאנית. באירופה רצו שמועות על ארגנטינאי שמשגע את דרום אמריקה. ריאל מדריד פנתה אל הקבוצה הקולומביאנית כדי לרכוש אותו וברצלונה אל הקבוצה הארגנטינאית (או שזה היה פוך, אני לא בטוח במאה אחוז) . שתי הקבוצות חתמו על חוזה, כך שנוצר מצב שדי סטפאנו היה חתום בשתי הקבוצות. בהחלטה מקורית החליט בית המשפט שדי סטפאנו ישחק שנה בברצלונה ושנה בריאל, לסירוגין. בברצלונה לא אהבו את ההחלטה המצחיקה (ובצדק) והציעו מיוזמתם שכל קבוצה תמכור את החמישים אחוז שלה בדי סטפאנו ליובנטוס. ברצלונה באותם ימים הייתה מוכנה לוותר עליו, היו לה שחקנים כמו קובאלה ועוד שמות גדולים והיא הרגישה שהיא יכולה לוותר עליו, אם זה אומר שגם ריאל תוותר (אם אינ לא טועה קובאלה גם שיחק על העמדה שלו, למרות שזה עניין פחות קריטי) . בריאל "קפצו" על ההזדמנות שברצלונה מוכנה למכור ורוצה למכור ליובנטוס והגיעו בגישה של "אם אתם מוכנים למכור, אז למה לא לנו?" . בברצלונה ויתרו ומכרו את החלק שלהם בדי סטאפנו לריאל. באמת שכל הסיפור עם פרנקו יוצא מפרופורציה כאן, במיוחד מצד כאלה שאין להם מושג וסתם זורקים הערות.
ירדן, גיא ק ענה על כל הבורות שלך בפורום המקביל בדיון "תרבות האוהדים בספרד". אם עד עכשיו לא קראת כדי שתיקרא טוב טוב, אולי סוף סוף תרד מהעץ הנמק שאוהדי ברצלונה השקו בכל השנים הללו- לחינם.
שמנצ'יק, בפעם היחידה שראיתי אותך לא הוצאת פניני חוכמה מהפה הגדול שלך, אז אתה באמת מהאנשים האחרונים שיכולים לקרוא לי בור בפורום הזה. אני לא מגיב על דברים כאלה כי ראיתי אחרים שמגיבים בפורום אחר, ובאמת ההיתווכחויות האלה לחינם. אני אפילו לא זוכר שהגבתי בדיון הזה אז כנראה אתה גם מדמיין דברים, אז נחש מה? הוא אפילו לא ענה על ה"בורות שלי". זה היה משתמש אחר שהיתווכח איתו. בסוף הם סיימו את הוויכוח בידיוק כמו שאני יסיים אותו. אתם טוענים שאנחנו ממציאים, אנחנו טוענים שלא, next...
לא התכוונתי אליך כשותף פעיל בדיון, אלה פשוט היית בקו אחד עם כל מי שטען נגד ריאל. בכל מקרה אותו דיון הותיר את לירן ואת כל העוזרים החביבים שלו עם ריר על הריצפה- גיא עשה נוק-אאוט מהסרטים כשאר כל טענה וטענה שלכם נקטלה ע"י גיא. אגב, בפעם האחרונה שניפגשנו באמת שזה היה בצחוק וכבר התנצלתי. אלכס, הוא זכאי!
http://images.encarta.msn.com/xrefmedia/sharemed/targets/images/pho/t628/T628832A.Xxx ארתור, viva espana!
האיש הזה דומה לאחד שקוראים לא היטלר. פאשיסטי שדואג לרצוח קהילה.ולא תגידו שלא,כי זה מה שהוא עשה במלחמה.רק שלפחות לקטלונים היה טיפה כח.