מסכים עם כל מילה של אורי-טוטי לגבי קאנברו, רוב המשחק הסתכלתי על קאנברו, לא שחקן שאני מחבב במיוחד, אבל אין מה לעשות אתמול הוא היה פשוט אדיר, תצוגה של בלם במיטבו.
מסכים אתכם לגבי קנאברו. האמת, לפני המשחק היו לי קצת (הרבה...http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx) חששות לגבי פפה, אבל הבן אדם השתיק אותי לגמרי. משחק מצויין שלו, נקי מטעויות. אני אישית הופתעתי. מה שעוד הפתיע אותי הייתה בארסה. לא ציפיתי למשחק כזה אנמי. כמובן שלהולנדי יש חלק גדול כאן, כמו העברת כל כובד המשחק על רונאלדיניו, שזה הימור גדול, אבל אם הוא היה עובד- רייקארד היה יוצא מלך.
לא אמרתי שרק השופט, אמרתי שהוא חלק גדול. אני תמיד אמרתי ותמיד יגיד שאם מסתכלים על כל העונה-הטעויות של השופטים מיתאזנות, גם לברסה וגם לריאל, אבל במשחק אתמול-כל פאקינג שריקה הלכה לריאל. פאולים ברורים שהם עשו עלינו לא נשרקו, זה היה פשוט מדהים. אם ברסה לא הייתה כובשת גול אחד, ריאל הייתה צריכה לכבוש עוד 2 לפחות בהתקפות היתפרצות שלה. לפחות 2. למזלינו גם ריאל וגם ברסה לא כבשו חוץ מאותו גול יפהפה של בפטיסטה. וואי וואי, איזה היסחפות, עילוי. עילוי תגיד על קסיאס, על ראול, ראמוס עוד לא במקום הזה. הוא שחקן מדהים שמראה בגרות(ולפעמים לא) אבל עילוי? קצת להרגע עם המילים. אתמול במחצית הראשונה שתי רגליים לא עזרו לו ורונלדיניו עדיין עשה עליו 4-3 מהלכים יפים. מחצית שניה רונלדיניו נרדם, לא יזם ואז זה נראה כאילו שראמוס שיתק אותו כי הוא לקח לו שני כדורים. אם רונלדיניו היה יוזם כמו במחצית הראשונה וממשיך באותו מומנטום-ראמוס היה אוכל קש, עם כל הכבוד ליכולות המדהימות שלו. מה? דברים כאלה זה בראש של האוהדים, לא בראש של השחקנים. צ'אבי, פויול, איניסטה, אטו, רונלדיניו, מארקז, הם בהחלט יודעים את גודל המעמד. זה כמו שתגיד מתי שריאל הפסידו שראול לא יודע את גודל המעמד. טוב... הצוציקים האלה עשו יותר מהנרי, למרות השלושער היפה והגולים מול שערים ריקים שהוא נותן. אני העדפתי לראות את הצוציקים האלה על המגרש ולא את הנרי עם המס' היפה על הגב שלא היה מביא לי כלום חוץ מתקיעות משחק. בוז'אן סיכן את השער ודווקא נתן משחק דיי טוב. חלאס לעיוורון, תפסיקו "לעלות על גלים" כשנוח. היחיד מבין השניים שלא היה משהו זה ג'יו, בויאן לעומתו נתן משחק טוב. מי שהיה באמת גרוע זה היה אטו, אבידאל וטורה שנעלמו לי. צ'אבי יכל הרבה יותר ופויול לא עשה כלום בחלק ההתקפי. נ.ב ראיתי פה מישהו שהגיב לגבי ראול, אז כנראה הוא לא ראה טוב. בחיים שלי לא ראיתי את ראול, שאישית זה שחקן שאני מאוד אוהב למרות היותו שחקן ריאל, אבל אתמול מיבחינתי הוא מחוק, הוא ראה ששתי שחקנים עליו, אז הוא פשוט החליט ליבעוט באחד מהם בברוטליות, ומי שראה את הפצצה שהוא הביא לפויול לא היה מקשקש ואומר "לא בכוונה" כי זה היה האימאימא של הבכוונה. אבל עדיין, סופקלאסיקו, אפשר להבין אבל אי אפשר להצדיק.
זה מה שכתבתי על פפה אחרי משחק לא טוב שלו שכולם קטלו אותו, כולל אוהדי ריאל: תמיד ידעתי שפפה בלם מצויין וכל אלה שדיברו על המחיר שריאל שילמה עבורו, כבר לא ידברו על זה יותר. פפה הוא בלם ברמה הגבוהה ביותר והוא ימשיך להחזיק לנו את ההגנה גם בשנים הבאות.
לגבי עניין השיפוט, גם אני, שמתי לב שהיו כמה פאולים שלא היו מוצדקים, אני מודה. יש כאלה שיאמרו שהשיפוט היה זוועתי, גרוע וכו'... בשורה תחתונה, אין לאוהדי בארסה, להאשים את השיפוט. כי עם האו היה גרוע, ברצלונה הייתה הרבה יותר גרועה, וזה כבר מסביר את הכל.
וזה רק מראה כמו ברצלונה היתה חלשה במשחק אתמול. לאינייסטה היו משחקים הרבה יותר טובים, ואותי הוא הרגיל להרבה יותר. במחצית הראשונה, הוא שיחק באגף ימין והיה חלש, בין היתר בגלל שבברצלונה ניסו פעם אחר פעם להכניס את רונאלדיניו למשחק, ושיחקו רק דרך צד שמאל. בחצי השני כבר היה שיפור, ואינייסטה היה הרבה יותר טוב, אבל היו לו גם כמה איבודי כדור סתמים, לצד מבצעים נאים. אינייסטה היה חייב לשחק במרכז, במקום דקו, בדיעבד זאת אחת הטעויות של רייקארד. ג'ובאני דוס סאנטוס שהיה נהדר במשחק הקודם של בארסה, היה עושה צרות להיינצה. xavi6, ניטרלו לגמרי את ראמוס, והסובייקטיבי היחיד כאן זה אתה. כמה פעמים רונאלדיניו עבר את ראמוס? פעמים-שלוש? וגם כשזה קרה, פפה קרא את המהלך וחילץ את הכדור מרונאלדיניו. אני מסכים שמפילים יותר מידי על רונאלדיניו, ראו שלברזילאי היה קשה לשחק 90 דקות אחרי פציעה ומשחקים לא מעטים שבהם ישב על הספסל, והכי קשה היה לרונאלדיניו צורת המשחק של בארסה, וההתבססות עליו, וזאת הטעות הכי גדולה של רייקארד. שגיא כהן אמר שאם המהלך הזה של רייקארד יצליח זה יהיה סיפור ענק, ואם לא זה גם יהיה סיפור ענק, והחזרזיר צדק. וכל המתלוננים על השיפוט למינהם, אלה תירוצים. השיפוט לא היה טוב, אין ספק, היו כמה שריקות שנויות במחלקות שהלכו לטובת ריאל, אבל זה לא מה שהשפיע על המשחק. קטסטרופלי? טוב שלא הגזמת...
עזבו אותכם מבוז'אן וכל הילדים האלה, הם עדיין לא היו וכנראה גם לא יגיעו לרמה של מסי, מסי שיחק בסופר קלאסיקו כי כבר ידעו שהוא עילוי ופשוט גם שהוא היה בן 19 הוא היה אחד הטובים בעולם. מי זה בוז'אן ומה כבר הוא וג'יו עשו שהם שיחקו שיש לך אחד כמו הנרי שיכול במהלך אחד להרוס את כל ההגנה של ריאל והוא עשה זאת פעם כבר... וראמוס עילוי? חחח אם זה לא היה דפוק זה היה מצחיק, כסחן מארץ הכסחנים, מי ששיתק את רונאלדיניו היה פפה לא הוא בכלל. עלק עילוי....
זה היה מדהים. + ביטלנו אותם לחלוטין. משחק הגנה מושלם של ריאל מדריד. דברים שלא ראינו מאז... מאז...... ומעולם. פפה מושלם. קנאברו מדהים. היינצה מראה לנו שיש לנו תיקווה לאגף שמאל מעולה נטול ברזילאים מעצבנים העונה. מרכז מגרש מצויין. החזקת כדור שלא נראתה כמוה בקאמפ. ואיקר קסיאס... איקר קסיאס. - פפה, להבדיל ממה שכל אוהדי sport5.co.il יגידו לא מצדיק עדין ולו חצי מ30 המיליונים ששולמו עליו. עוד 10 משחקים עם חצי מהיכולת אתמול ויהיה על מה לדבר. ראול היה צריך להיות מוחלף כבר במחצית - קאפלו הבין את זה מול סביליה בברנבאו בשנה שעברה. ראמוס היה חלש מאוד ועדין, בינוני פלוס. ארתור, מסכם.
לא היה שום בונקר, ריאל שיחקו מאחורה כדי לתת לברצלונה להניע את הכדור באמצע ולצאת להתקפות מהירות, זה סגנון משחק שונה לגמריי. אף קבוצה בעולם לא מסוגלת לנצח את ברצלונה בקאמפ נו על החזקת כדור.
לגבי ראול. לטעמי סביולה הוא שחקן יותר מסוכן כיום מראול בגלל המהירות. גם לרובן יש יכולות יותר טובות. אבל כמו שכבר אמרו מאות פעמים. ראול תורם מנהיגות, המון ניסיון, הבנת משחק ורוגע . ושוסטר עשה נכון לדעתי שהשאיר אותו על המגרש. אם כבר כמו שאתה אומר , להיות מוחלף במחצית, עדיף שלא יפתח .
אין פה מה להאשים את רונלדיניו. הוא היה חלש, בדיוק כמו ששאר שחקני ברמלונה היו חלשים. האשמה כאן מוטלת גם על רייקארד במשחק טקטי כושל לשמו. רייקארד בעצם לקח הימור כבד ביותר, שהנחית את המשחק, על רונלדיניו. ברצלונה שיחקה על רונלדיניו. וכולם יודעים, שרונלדיניו של פעם, זהו איננו רונלדיניו של היום. עם הגנה אגרסיבית ומשחק חזק ומצופף של ריאל, אין לרונלדיניו מה לעשות. בסדר, הוא עבר את ראמוס פעמיים עם אני לא טועה, אבל זה לא אורמ כלום. לאחר לאחר שעבר, אל היה יעיל ומסר בצורה חפוזה מאוד. ובואו נוסיף, שעלל הקו של רונלדיניו משחק מגן שהוא 'בור' אפשר להגיד בהתקפה- אבידאל. לא נראה לי שהבחור יודע לעשות התקפפה. ממשחק למשחק אני משתכנע, שעמדת הבלם אולי יותר טובה לו. במונידאל האו שיחק לצד תוראם כבלם והיה מצטיין. אבל אצל בארסה זה לא אפשרי, יש מספיק בלמים והאו המגן השמאלי היחיד(פרט לסילביניו שהוא לא ממש נחשב, הוא בטח לא יהווה כשחקן הרכב.) שטות אחת גדולה, זה המ שאפשר להגיד על אימרה כזאת. בסר, ידוע כשחקן די כסחן ולא מעט מושמץ. אבל נו באמת... בוא תראה לי עוד מגן, שעושה את העבודה שסרחיו ראמוס עושה בריאל. תפקיד שלו זה מעבר למגן. הוא בורג מרכזי בריאל מדריד. שחקן כה צעיר, מנהיג, לוחם, מפגין ניסיון כאילו הוא כבר בן 30+, מה עוד אפשר לבקש. התפקוד שלו מאוד מיוחד, ברקיאל האו משחק כאילו הוא קיצוני, הוא מחזיק בעצם אגף שלם ולמרות זאת, נראה מצוין ונחשב לאחד הטובים בעמדתו, ואולי הטוב ביותר. אז תאר לך, אילולא היה קיצוני ימיני טבעי שמשחק במערך, איך ראמוס היה נראה. פי שתיים יותר טוב. כמו שארמתי אתמול, רייקארד על פי טעמי עשה טעות בהצבה של אינייסטה בצד ימין. זה היה נראה כאילו הוא לא קשור למשחק היצירתי(שנוטרל בקלות) של בארסה באמצע, מכוון שבארסה לרוב שיחקה על רונלדיניו. ודקו וצ'אבי ניהלו את האמצע, מה שדחק את אינייסטה. הוא היה מאוד חסר לברצלונה במחצית הראשונה. כולם ראו שבמחצית השניה, שהועבר לאמצע, כמעט כל התקפה של בארסה עברה דרכו והוא האיש היחיד שניסה לעשות דברים יפים בחלק הקידמי של בארסה, ואותי אישית די הבהיל בכל נגיע שלו בכדור.
תפסיקו לעשות מראמוס אלוהים , נכון הוא שחקן טוב שחקן מצויין אבל מול רונאלדיניו של היום שימו את יגאל אנטבי והוא ינטרל אותו ללא קושי.
אז בוא נגיד שלא היה בונקר ואני חושב שכן (כשרוביניו יורד להגנה ואת רוב העבודה שלו עושה בחצי של ריאל זה האמא של הבונקר אבל לא חשוב), החזקת כדור של ריאל הייתה? אמרתי שראמוס לא שחקן מעולה? הוא מעולה,לא קרוב להיות הטוב בעולם לדעתי אבל אם זו דעתך אני מכבד... אתמול הוא לא עשה עבודה ממש גדולה, לקרוא לו עילוי זה דבר דפוק, עילוי זה ג'רארד, מסי, הנרי של ארסנל, רונאלדיניו של פעם, פרדיננד... אני ממש לא אוהב אותו, כסחן והוא לא שחקן שגורם הנאה לצופה, לי לפחות.
טוב, בואו נגיב למה שקרה פה. מסכים מאוד. פפה וקנאברו פשוט שיחקו בצורה מושלמת. בעיקר פפה שהיה ראשון לכל כדור. משחק מצויין של פפה ועכשיו רק צריך לראות לאן היכולת הזאת ממשיכה. במידה ופפה ימשיך ביכולת הזאת אין מה לדאוג - צריך רק לקוות שההצלחה לא עלתה לא יותר מידי לראש.. קנאברו פשוט תיסכל את אטו פעם אחר פעם. איזה אומץ לבוא מול חלוץ כמו אטו ולעמוד מולו בלי לזוז. קנאברו עם משחק שהזכיר את המונדיאל הגדול שלו עם נבחרת איטליה. בערך בדקה ה-40 אמרתי לעצמי שבתור צופה מהצד או אוהד ברצלונה הייתי מתעצבן על השופט שבטעויות קטנות אך רבות דיכא את ברצלונה שוב ושוב. לגבי הטענה ששמעתי היום שלברצלונה היו צריכים להיות לפחות 3 פנדלים - בכל פעם ששחקן נפל ברחבה הראו מייד לאחר מכן את השידור החוזר ולא היה כלום.. רונאלדיניו ואינייסטה צללו ללא הפסקה. בעונה שעברה - מי האמין שריאל תנצח ותשווה עם גולים בדקה ה-90 ושברצלונה תמעד כ"כ הרבה פעמים.. אתה פשוט בכיין. ברצלונה עדיין במקום השני והשמיים עוד לא נפלו, אתה רוצה שאני ארחם עליך? אתה מציג את עצמך בצורה כ"כ עלובה. ראמוס עם משחק מצויין. אמנם רונאלדיניו רקד עליו פעם או פעמיים אך ברוב הפעמיים ראמוס חגג על חשבונם של רונאלדיניו ואבידל. לראות אותו צולע ולמרות זאת עוצר את רונאלדיניו המחיש לי כמה ראמוס השתפר מצד אחד, וכמה רונאלדיניו ירד ביכולתו מצד שני. אתה מצפה שנבוא לקאמפ נואו ונלחץ ללא הפסקה? ריאל שיחקה בדיוק כמו שהיא הייתה צריכה לשחק. הנעת כדור מצויינת בקישור. הגנה חזקה שלא נבעלה מההתקפה של ברצלונה. ריאל שיחקה בדיוק כמו שהיא הייתה צריכה לשחק. שניהם ירדו להגנה לעזור, ניהלו כשצריך את הקישור ושיחקו מצויין. אבל גם ביקורת יש לי, את ראול היה אפשר להחליף במחצית ולרוד צריך להוריד סטירה על ההחמצות וחוסר המחשבה שלו במצבים הבודדים שאליהם ריאל הגיעה. טוב קצת נמאס לי לצטט את כולם.. נחזור להגיב בצורה סדירה.