ריאל מדריד06/07: קיבו סיכם, שוסטר המאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Jul 10, 2006.

1. Raulito Madridista

האתר הרשמי: רוד ואן ניסטלרוי חתם רשמית בריאל מדריד

ריאל מדריד הגיעה להסכם על סכום העברה עם מנצ'סטר יונייטד. ואן ניסטלרוי חתם בריאל מדריד רשמית לשלוש עונות בהן ירוויח חמש מליון יורו לעונה. רוד ואן ניסטלרוי ההולנדי של מנצ'סטר יונייטד שהבקיעה בעונה החולפת 21 שערי ליגה, יינחת מחר במדריד ויעבור מחר בבוקר בדיקות רפואיות בריאל מדריד ויוצג רשמית כשחקן המועדון בשעה 20-00 בסנטיאגו ברנבאו.
    ואן ניסטלרוי ייצטרף לפאביו קנבארו ואמרסון, השחקנים החדשים של הקבוצה, ויהיה הרכש השלישי של ריאל מדריד, כאשר הנשיא קאלדרון אמר אחרי שנבחר שהמטרה היא להחתים חמישה שחקנים.

פדג'ה מיאטוביץ היה האיש שניהל כל אחר הצריים את המו"מ עם האנגלים וסיכם איתם את כל הפרטים.

רוד ואן ניסטלרוי יגיע כמה שיותר מהר למחנה האימונים של הקבוצה באוסטריה. ההולנדי בן ה-30 חוזר לשחק עם דיויד בקהאם אחרי שנתיים במנצ'סטר יונייטד. האנגלי בישל להולנדי הרבה שערים.

* מעניין שבאתר הרשמי אין עוד מידע ובאס מחרטטים יותר מדי

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/van_nistelrooy_ES.Xxx

ואן ניסטלרוי. מאדום ללבן.

Last edited: Jul 27, 2006
  2. Joel Gion Member

קסיאס; סיסניו, קנבארו, ראמוס, ר. קרלוס. בקהאם, אמרסון, הלגרה/באפטיסטה, רוביניו. קסאנו, RVN
    בהנחה שלא יהיו עוד שחקנים חדשים - ככה זה אמור להראות או שטעיתי איפושהו?

3. GUTE Member

אני מתקשה להאמין שריאל לא תביא קשר התקפי במקום זידאן.

חוץ מזה, לא שמעתי שרונאלדו עזב את ריאל.

4. Joel Gion Member

לדעתי רוביניו צריך לקבל את התפקיד של זידאן בצד שמאל. אם עוד קשר יגיע, זה יהיה קשר אחורי שישחק כמיטב המסורת של קאפלו ליד עוד שחקן הגנתי בקישור. בקשר לרונאלדו, איך בדיוק אתה רואה אותו משתלב בהרכב? קאפלו לא היה מביא את ואן ניסטלרוי אם הוא היה בונה על רונאלדו כשחקן משמעותי.

Last edited by a moderator: Jul 27, 2006
  5. Paolo Maldini שחקן ותיקים

מסכים. מה גם שקאפלו התבטא בעבר ונראה שהוא לא מעריך במיוחד את רונאלדו. סביר להניח שהוא ישלב בהרכב את RVN (שכבר הבעתי את דעתי עליו, קנייה טיפשית לטעמי) אותו רכש בלא מעט כסף ואת קסאנו (פשוט בגלל שזה קאפלו).
    זה כמובן במקרה שקאפלו ישתמש בקסאנו כחלוץ. הוא יכול לייבש את בפטיסטה (שלא בצדק) על הספסל, לשלב על האגף במקומו את קסאנו (וזה מצריך שינוי מערך מן הסתם) וכך גם רונאלדו בפנים.

6. FelaKaT Member

חלוץ כמו ואן ניסטלרוי נחוץ לריאל לא פחות ממגן שמאלי, קיצוני וקשר מרכזי.
    עם מלוא הכבוד לרונאלדו, הוא כבר לא מה שהיה בתחילת דרכו בריאל וקשה לי לראות את קאפלו מסתמך עליו בתור הסקורר שלו.

7. Yeste Member

לא חושב. לדעתי החיה הרעה יהפוך השנה ל'אס' של קאפלו. אל תשכחו שבסוף העונה שעברה הוא היה עצום, ממש נראה כמו השחקן הגדול ששיחק בסביליה. אני חושב שיגיע אליכם עד תום מועד ההעברות קשר נוסף . דיברו על דיירה, ויירה, אלונסו וכו' - בטוח יגיע מישהו. על הלגרה כבר מזמן לא בונים במדריד ובפטיסטה לא מיועד לשחק כקשר אחורי. רק בריאל מדריד אפשר לקנות ב-20 מיליון אירו חלוץ שהבקיע 40 שערים בשנתיים ולהציב אותו בקישור האחורי. בעונה שעברה זה היה ניסוי של פלורנטינו פרז, שכשל כמובן.

*אני יודע שבפטיסטה התחיל את הקריירה בסאו פאולו ובנבחרת הצעירה של ברזיל כקשר.
    הבעיה היא שאת המעבר לריאל הוא הרוויח על הדברים שעשה בתור חלוץ.

אגב, קלדרון הפתיע לרעה ברכישה המפגרת הזאת של ון ניסטלרוי. לפני שבוע הוא אמר שהוא בונה על ראול, ושהוא משוכנע שהוא יחזור להיות החלוץ הגדול שהיה בעבר, והנה הוא מביא עוד סקורר. ועוד אחד זקן שנזרק מיונייטד.

8. Raulito Madridista

איתי, טוב לראות אותך מגיב בפורום הספרדי ובטח באשכול של ריאל מדריד או בשפה יותר יפה, בדיון שלנו. קאסנו אולי הגיע לריאל מדריד על תקן חלוץ אבל לי יש תחושה שנראה אותו בכנף שמאל. ראיית משחק יש לו, טכניקה, הוא יודע לרכוש ולדעתי קאפלו בונה עליו לא דווקא בתור חלוץ, בייחוד שהגיע רוד וזה מסמל משהו. רוביניו אני מקווה יילך לימין ובקהאם.. לספסל. בפטיסטה שיחק כקשר אחורי במחזורים האחרונים בליגה הספרדית. הוא אומנם הבקיע שעלה להתקפה וסיים את העונה בטעם טוב אבל בעמדה שהוא שיחק שזה קשר, הוא לא עשה מספיק. בפטיסטה לא חלוץ כל-כך טוב למרות 18 שערים שלו בסביליה.

אני חושב שהכל תלוי בקישור. רונאלדו הבקיע 15 שערים בעונה האחרונה אבל היה פצוע וזה הרגיז, לולא הפציעה שעצה את המו"מ כל פעם הוא היה גומר עם מספר דו ספרתי ולא היו ביקורות בכלל. בכל מקרה, אני מאמין שהכל תלוי בקישור. בקהאם לא הפסיק להגביהה, לרונאלדו אין משחק ראש טוב, ראול לא אותו ראול גם לא מבחינת נגיחה, רוביניו נמוך וזידאן.. לא הספיק להצטרף בהרמות שהיו גרועות באחוזים גבוהים. אם רונאלדו ייקבל את המצבים הוא יבקיע, למרות שהוא מסוגל להבקיע במהלך אישי או רגע אחד של קסם. אם ראול או ואן ניסטלרוי ייקבלו את המצבים והקישור יהיה טוב, הם ייתנו עונה לא רעה.

דניאל:

אני לא רואה את בפטיסטה בהרכב של ריאל מדריד בעונה הבאה , אלא אם כן לא יגיע קשר נוסף למרכז המגרש, על הלגרה לא בונים בריאל כבר. בשנה שעברה הוא היה טוב אבל לא תופקד כחלוץ. שהוא בקישור זה חצי שחקן, אין לו את היכולות פרט לפיזיות, לקשר מרכז מגרש. אני מקווה שראול יהיה האס של קאפלו כמו דל-פיירו ביובה(יהיה נחמד לראות את ראול גומר עם 20 גולים אחרי שנתיים חלשות במיוחד, טוב חזרה למציאות...).

אני בכלל לא בטוח:

דיארה - למרות שקאקא ירד מהפרק וכך גם בעיית הזרים, ליון עושה שרירים מיותרים.
    אלונסו - פורסם רק פעם אחת שריאל מתעניינת בו. בניטס לא יימכור את המנוע שלו.
    ווירה - קרוב לאינטר ולא נראה לי שיגיע לריאל, לא יהיה לנו את אותו מרכז מגרש כמו של יובנטוס.

כמו לקנות את בקהאם ולהציבו בהרכב כקשר מרכזי, או לקנות אותו בכלל. בכל מקרה, בפטיסטה גם לא חלוץ לרמה הגבוהה ביותר.

זה פאביו קאפלו אמר שהוא בונה על ראול. אבל יכול להיות שהוא לא יצליח להחזיר אותו(קאפלו גם יודע שזה יותר מציאותי). קאסנו לדעתי לא יישחק בריאל כחלוץ אלא כקשר שמאלי מה שמזדמן בינתיים, אבל שוב הכל השארות. ואן ניסטלרוי הגיע להרכב. בייחד עם רונאלדו. השילוב ביניהם לא יהיה טוב לדעתי.
    קאלדרון לא ייחשב ככישלון בגלל שהוא הביא את פאביו קאפלו שהוא מאסטר, את קנבארו הבלם הטוב בעולם ואמרסון - אחד הקשרים האחוריים הטובים בעולם. אבל אף אחד שהוא הבטיח לא בא(ססק, רובן, קאקא...). מה לעשות.

9. Wave Member

תהנו עם רוד, רק אני מקווה שלא תהרסו אותו כמו שעשיתם לשאר השחקנים שהגיעו אליכם מהליגה האנגלית http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx

10. Paolo Maldini שחקן ותיקים

רק בשביל מהלך כזה הייתי מביא את קאפלו לריאל.
    הקו ההתקפי שהצעת נשמע טוב מאוד לחובבי הכדורגל האטרקטיבי וההתקפי. נשמע קצת פחות טוב לפאביו קאפלו, שאם להסתכל על התקופה שלו ביובנטוס (בלבד), לא אטרקטיבי במיוחד...

11. Yeste Member

דור, אם קסאנו יוצב כקשר שמאלי, אז איפה ישחק רוביניו ? ועוד שאלה: האם קסאנו אי-פעם שיחק בקישור ?

כרגע יש לכם חמישה חלוצים(לא כולל פורטיו, כמובן): רונלדו, ון ניסטלרוי, ראול, קסאנו ובפטיסטה. כבר מנסיון העבר אנו יודעים שריבוי חלוצים - ובייחוד בקבוצות גדולות - הוא מתכון בטוח לכישלון, שכן ריבוי חלוצים איכותיים בקבוצה גורם לכול מיני בעיות אגו מיותרות שצצות וכד'. מתוך החמישה האלה שניים יצטרכו לעזוב. למרות שלדעתי פבטיסטה חייב להישאר ולקבל צ'אנס נוסף (אני משוכנע שקפאלו יכול להוציא ממנו את המיטב ), כי הוא חלוץ מהרמה הגבוהה ביותר, הוא עשוי להיות אחד מהעוזבים. לרונאלדו יש פוטנציאל גדול לחבל בקבוצה ובתוכניות של קאפלו - הוא במילא לא נחוץ עם הגעתו של הסקורר ההולנדי - ולכן עדיף לכם להיפטר ממנו, וכמה שיותר מהר. בשביל להשלים את הסגל, חייב להגיע מחליף לר.ק, קשר נוסף באמצע וקשר ימני במקום הדוגמנית העלובה.

זה בסדר,רוד הוא לא שחקן אנגלי ,הוא דווקא יכול להצליח. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

12. ASROMA Member

ההרכב יראה ככה רק שרוביניו יהיה קשר שמאלי , וקסאנו יחכה להזדמניות מהספסל.
    צמד החלוצים יהיו RVN ואל גורדיטו הלא הוא רונאלדו השמנמן.
    באפטיסטה צריך ויכול להמשיך את היכול המצוינת מסוף השנה שעברה ולדעתי בעמדה של קשר תוקף מאחורי החלוצים הוא יהיה אפקטיבי ביותר לריאל.
    כמו שכתבתי בדיון של מנצ'סטר יונייטד מלפני כמה ימים , ידעתי שפרגי הפרגית יתגמש וימכור את רוד בסופו של דבר במחיר שריאל פחות או יותר רצתה.
    מברוק לשחקן ולקבוצה , עד עכשיו ריאל קנתה שחקנים בני 30+ , RVN בן 30 , קנאברו 33 ואמרסון 31.
    מעניין אם יגיע גם רכש צעיר לקבוצה.

Last edited by a moderator: Jul 27, 2006
  13. RMCF Member

טוב, דור, תכננתי להגיב לך על הודעה מהעמוד הקודם אבל לא היה לי זמן. אני אתייחס לכמה נקודות:

מוזר באמת שהזכרת את קונססאו ביחד עם פיגו הגדול. קונססאו לא עשה משהו משמעותי עד עונת 02\03, וגם אז הוא לא היה שחקן קבוע בהרכב. (את הגול מול באיירן מינכן הבקיע ג'רמי, אגב)

קשר 50-50 לא יכול להיות פלימיקר? מה עם ג'רארד, בלאק, אפילו פירלו? פלימיקר כיום זה לא הגדרה פשוטה. בעבר היה את השחקן היותר דומיננטי, אפילו שחקן שעשה הכל לבד.
    אמנם כיום משתמשים בשמות יותר מדויקים (פעם רדונדו וסיידורף היו פשוט נקראים שני קשרים אחוריים), אבל זה לא אומר שכל תפקיד (במיוחד בקישור) הוא לגמרי מוגדר. אז אי-אפשר להגיד שקשר 50-50 לא יכול להיות פלימיקר.

בתקופת דל-בוסקה ריאל שיחקה עם מערך 4-4-2 קלאסי אולי רק בעונת 00\01. פיגו שהיה באגף ימין (על הנייר) היה נמצא בכל חלק של המגרש, וזידאן שבד"כ פתח באגף שמאל היה תמיד נכנס לאמצע (היו פעמים שהוא גם תופקד שם, אבל שוב, זה רק על הנייר). בסה"כ אפשר היה להגיד שההרכב לא מאוזן, אם הקבוצה לא הייתה מציגה יכולת כ"כ מדהימה (למרות שהיו לא מעט משחקים שבהם חטפנו תבוסות בגלל הגנה חלשה).

מעניין איך אתה יכול לקבוע את זה, אם הוא נתן תפוקה מעולה בסביליה והראה שיש לו פוטנציאל גדול, ובריאל החזירו אותו לקישור.

לגבי RVN, דווקא בשיאו ממש לא רציתי שהוא יגיע לקבוצה, עכשיו זה נראה לי רכש טוב, אבל אסור שהוא יהיה באותו הרכב עם רונאלדו. וכרגע אני מעדיף אותו על פני רונאלדו, וחוץ מזה, צריך כבר להגיע היום שבו רונאלדו יעוף מההרכב.

14. Raulito Madridista

דוב:

שוב פעם אני אומר את זה: הזכרתי את קונססאו כי הוא הגיע באותה עונה בייחד עם לואיס פיגו הגדול. קונססאו עשה הרבה עבודה שחורה בריאל מדריד, מ02\2001 הלגרה שיחק כבלם. מי תופק בקישור האחורי לצידו של מקללה? כן זהו קונססאו. ב03\2002 קמביאסו מדיי פעם היה מקבל דקות במקומו אבל קונססאו היה השחקן שקבוע לצידו של מקללה. בסדר אז הוא לא הבקיע את הגול נגד באיירן, טעות שלי.

אני התכוונתי לעמדה של פליימקר, שהיא מתחת לחלוצים. כמובן שיש עושי משחק אחרים בעמדות הקישור המרכזי, בסדר, אני התכוונתי שאני לא רוצה בריאל פליימקר משמע שחקן כמו קאקא מתחת לחלוץ. אני רוצה שריאל תשחק רק על האגפים ושיהיו שם שני שחקנים מצויינים, שיודעים לעבור את המגן, להיכנס לרחבה, או להרים ועוד.

אוי מזה השטויות האלה. בהרבה קבוצות כל שחקן נמצא בכל המגרש ועושה הכול, הגנה והתקפה. פיגו וזיזו גם החליפו אגפים אבל הוא היה מתחיל את המשחק באגף והיה יותר בימין מאשר בשמאל. זיזו כן היה נכנס לאמצע לניהול המשחק אבל על הנייר זה היה 4-4-2. מההרכב האגדי של אותה תקופה אם היינו מכניסים בלם אחר במקום הלגרה או קשר אחורי טוב במקום קונססאו הייתה קבוצה מושלמת.
    ההגנה באמת הייתה חלשה, היירו לא היה טוב כבר ב03\2002 וגם לא בעונה לפני כן(בערך).
    אני זוכר תבוסות כמו 3-0 ללה קורוניה בריאזור, 3-1 לבטיס, הפסדים ללאס פאלמאס ועוד קבוצות תחתית, תבוסה אדירה למאיורקה בהיכל הקדוש ב03\2002, אכן לא הכל היה זוהר אבל הקבוצה לקחה תארים ושיחקה מדהים. מה שאני לא מבין איך זה שלא הבקענו במשחקים שקיבלנו בראש אבל שאתה סופג וסופג הביטחון בריצפה.

יש עשרות חלוצים שעולים על בפטיסטה. הוא מחמיצן גדול, יכולת אישית פנומנלית אין לו(אני לא פוסל את הטכניקה שיש לו אבל היא לא ברמה הגבוהה ביותר), ועוד.

בטח שלא רצית את ואן ניסטלרוי בשיאו כי זה היה בעונת 03\2002 שריאל צעדה לעבר האליפות ה-29 שלה ונתנה עונה גדולה באירופה שנגמרה רק בחצי הגמר לצערינו. ראול ורונאלדו בכל המסגרות כבשו 51 שערים. ראול היה מדהים.
    רונאלדו וואן ניסטלרוי נתנו בקריירה בייחד מעל 715 גולים(719 המספר המדוייק, רונאלדו עם 377 בערך), אבל צמד שלהם אני בהחלט חושב שלא יהיה טוב. אבל את ראול אני לא רואה נכנס להרכב בינתיים. נחכה ונראה.

מחר יש משחק אימון נגד פולהאם. מקווה שראול יבקיע.
    במשחק הקודם של ריאל ידעתי שניתן עשר.

Last edited: Jul 28, 2006
  15. EL Capitan Member

דור, בפטיסטה מחמיצן גדול?? אה?

עם הרכישה של ואן ניסטלרוי, שהגיעה למרות ציטוט של פרגי אומר שההצעה של ריאל הועלתה אבל עדיין לא מספיקה, לפחות אחד מהחלוצים יהיה חייב להמכר, אלא אם כן קאפלו הולך לשחק עם 3 חלוצים, כפי שהוא עשה ביובה עם מוטו\נדבד לעיתים. וכמובן, שלתפקיד הזה יהיה מיועד קסאנו, רוביניו או ראול. לדעתי, אם ריאל תוכל, היא תמכור את רונאלדו. מיאטוביץ' אמר כבר, שהוא מוכן לשחרר אותו בתמורה לאדריאנו, אז זה בהחלט אומר משו.

קאפלו, אגב, דיבר עם התקשורת, ואמר מהם תוכניותיו. הוא עדיין רוצה עוד "שחקנים" למרכז המגרש, ולא רק קשר אחד. כאן זה מסתדר לי עם מה שאמרתי. עוד קשר אחורי לצד אמרסון, קשר עם יכולות קצת יותר התקפיות ו3 חלוצים. בקשר לקסאנו, הוא ישמח לתת לו הזדמנויות, אבל הוא קודם צריך לחזור לעצמו מבחינה פיזית, כלומר להוריד כמה קילו.