ריאל מדריד06/07: קיבו סיכם, שוסטר המאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/06.

1. xavi6 Member

זה דיון על ריאל מדריד, לא על ברסה. ברסה בנושא ההחתמות הייתה מעולה, מדהימה, הביאה רכשים טובים במחירים סבירים, והייתי מעדיף את מיליטו על פני קיבו.
    קיבו הוא בלם\מגן שמאלי מעולה, למרות שיש ימים שהוא יכול לקבל 7 ממנצ'סטר. הוא לא הכי עיקבי בעולם, אבל בהחלט שחקן שנלחם ויודע לעשות עבודה שחורה. ולמרות זאת-הוא הגיע מהליגה האיטלקית, ואנחנו ראינו כבר מה קורה לשחקני הגנה מעולים בליגה האיטלקית שהגיעו בקול תרועה ואין ספור כותרות לריאל מדריד. בינתיים היו 2 כאלה, אני לא חושב שבמקרה הזה השלישי יהיה גלידה. ולכן, לא הייתי מהמר עליו, הייתי לוקח שחקן כמו אנדרדה\מיליטו שמשחקים בליגה ספרדית כמה שנים טובות ויודעים את העבודה לא פחות מקיבו.

2. XabiAlonso Member

אומרים שקיבו הולך להיות מגן שמאלי.
    נאחל לו התאקלמות כמה שיותר מהירה קבוצה.

3. מדרידיסטה בדם Member

מי אמר שהוא הולך ליהיות מגן שמאלי?

חוץ מיזה, אני משוכנע שאוהדי ברצלונה מהללים עכשיו את מיליטו ואומרים שהוא עדיף על קיבו זה רק ביגלל שהם מאוכזבים שהוא לא הגיע בסוף לברצלונה. קיבו בלם ברמה של מיליטו ובניגוד לארגנטינאי יכול לשחק גם מגן שמאלי וכמובן עולה פחות. כך שאפשר להבין את האכזבה של אוהדי ברצלונה שכרגע יצטרכו ליראות את קבוצתם מסתפקת במיליטו, רכש יקר שלא בטוח שיגיע בסופו של דבר לברצלונה.

אני מאוד מרוצה מהחתימה של קיבו, ריאל עושה חיזוק משמעותי להגנה.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

חשוב להבהיר שקיבו עולה "רק" 18 מליון יורו בגלל שזאת השנה האחרונה שלו בחוזה. זאת הסיבה שהוא יותר זול ממיליטו, ולא כי הוא פחות מוערך. אני מבין את האכזבה של אוהדי בארסה אבל אין צורך לקפוץ עם "מיליטו יותר טוב" כי זה הרי ברור לכל אוהד וכל הנהלה שקיבו הוא הבלם הכי טוב היום בשוק וזאת הסיבה שהוא גם הראשון ברשימת העברות של הקבוצות הגדולות. קיבו בלם עם יכולות נדירות. אומנם הוא פחות פיזי מבלמים כמו מקסה,מטראצי או פויול אבל החוכמת משחק שלו והוירסטליות והניסיון שלו גורמים לו להיות כל כך טוב. למרות זאת הוא יכול גם לא להצליח בריאל במיוחד בגלל שהמשחק שלו דומה מאוד לזה של קנבארו ושניהם צריכים לידם בלם פיזי יותר. העונה ברומא קיבו שיחק נהדר בתור מגן שמאלי ואם ימשיך לשחק בעמדה הזאת גם בריאל ההצלחה שלו כמעט מובטחת.

5. Sergio Ramos Member

אתה צודק,מיליטו לא יותר טוב מי קיבו.מליטו בלם מצוין.שקיבו לא נופל ממנו.
    כמובן שיש חששות על הגעתו,כולם כבר יודעים את הסיכון של שחקן איטלקי אשר מגיע לספרד.בכל זאת רכישה מוצלחת לפי דעתי.כל הנראה בו ישחק בעמדת המגן השמאלי,העמדה הלא טבעית שלו.לא ראית את קיבו הרבה על העמדה הזאת.לא יצא לילראות בכלל את רומא במשך כל העונה,חוץ מי בליגת האלופות שם קיבו שיחק כבלם.

6. Grande Milan Member

קיבו לא איטלקי, זה בטוח, אני חושב שהוא רומני.
    אבל בכל מקרה, על היכולות שלו אין וויכוח, שחקן מעולה, ריאל ממשיכה את הקניות הטובות שלה מינואר והקיץ שעברו, ההשוואה למיליטו מיותרת, לכל שחקן המגרעות שלו, וכמו שאמר מישהו פה, הסיבה שהוא עולה פחות זה בעיקר העובדה שזאת שנה אחרונה בחוזה שלו.
    אומנם מגן שמאלי זאת לא בדיוק העמדה הטבעית שלו, אבל הוא יכול להסתדר שם לא רע, הוא לא יותר מדי פיזי, ודי מהיר יחסית, לכן משחק באגף הוא אפשרי, למרות שאני עדיין חושב שהוא אמור לשחק במקום קאנא, שכמו שחקנים איטלקים אחרים, לא הצליחו יותר מדי בספרד.

7. Sergio Ramos Member

אני יודע שקיבו הוא רומני,אבל גם שחקנים שהם לא איטלקים והגיעו מי איטליה,עדיין יש חשש.כך לדוגמא את אמרסון שלא הצליח בריאל.יש קצת קצת חששות לגבי קיבו,אבל אני כמעט בטוח שהוא יצליח.

8. Grande Milan Member

אצל אמרסון אני חושב שזה בגלל שהקריירה שלו בדעיכה, אישית אף פעם לא הערכתי אותו בתור שחקן טוב, אח שלי הגדול סגד לו, אבל אני לא התלהבתי יותר מדי, לכן אני חושב שזה לא בגלל המעבר לספרד, זה שכמה איטלקים, שלא הצליחו בספרד וכן הצליחו באיטליה, זה לא אומר שכולם זה ככה.

9. Joao Moutinho Member

עניין קיבו לא סופי, יש סיכום עם הקבוצה, אבל צריך לסכם עם השחקן עצמו שלפי השמועות דווקא רוצה לאינטר.

10. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוסיף את וולטר סמואל,שגם הגיע לריאל מרומא ,תמורת 24 מיליון יורו,ולא היה הצלחה גדולה..
    קאסנו,זאמברוטה,פיורה,קוראדי,די ואיו,ואפילו טוראם-כל אלה היו שחקנים מובילים בסריאה א',וכולם לא הצליחו לשחזר את אותה יכולת בליגה הספרדית.

11. Grande Milan Member

האמת שלא שמתי לב שכל כך הרבה שחקנים נכשלו בספרד, למרות שלהגיד שטוראם וזאמברוטה נכשלו זה לא כזה נכון, הם שיחקו בכלל לא רע.
    אבל גם אחרי שורת כוכבים כאלה, זה אומר שאסור לקנות יותר שחקנים מאיטליה, ואם הם יעברו בדרך בקבוצה מאנגליה זה ישתנה? סלח לי, אבל נראה לי שזה שטויות, יש שחקנים שפשוט לא מתאימים לליגה הספרדית, כמו שיש שחקנים ספרדים שלא מתאימים לליגה האיטלקית, בגלל ההבדל המנטלי בין הליגות.

12. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אמרתי שאסור..
    אני אומר שלא כדי,יש עובדות ואיתם אי אפשר להיתווכח.

*וגם קאנרברו לא היה הצלחה מסחררת,הוא לא הציג את אותה יכולת שאנחנו מצפים מימנו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/07
  13. Raulito Madridista

מדרידיסטה בדם, לקבוצה כרגע אין מגן שמאלי חוץ ממרסלו. אתה באמת חושב שהם בונים על הברזילאי הצעיר? אני בטוח שהוא יושל לקבוצה קטנה יותר. הוא שיחק בריאל מדריד בשנה שעברה משחק אחד שלם - בהפסד לראסינג, וחצי שעה במשחק בריאזור בסיבוב הראשון, שם שיחק בכלל כקשר. אי אפשר לבנות עליו כבר להרכב הראשון שהוא אפילו לא היה האופצייה הראשונה לחילוף מבחינת המגנים. מיגל טורס יהיה המחליף של קיבו בצד שמאל אם לא יהיו הפתעות.
    לקבוצה יש גם כרגע מספיק בלמים: קנבארו, ראמוס, מצלדר, הלגרה ועוד אחד שעולה מן הנוער. אחרי העונה הנהדרת של הלגרה אני בספק אם יוותרו אליו, ונניח שראמוס יישחק כמגן ימני אז יש כבר ארבעה בלמים שמתחרים על שתי עמדות.

נכון הוא רומני.

Grande Milan, אני לא רוצה להתחלי להתעסק ולהשוות בין שני הבלמים. לטעמי ההיתרון היחיד שיש למיליטו שהוא משחק בליגה הספרדית כבר מעונת 04\2003 אז חתם בסראגוסה. אני לא בטוח שקיבו יהיה כישלון כמו וולטר סמואל, זאמברוטה וקנבארו שסיפקו עונה בינונית בעונתם הראשונה בספרד.
    זה מאוד חכם לרכוש שחקנים שנה לפני תום החוזה שלהם, זו הסיבה גם שהמחיר של רובן שהוא שחקן מאוד יצירתי, הוא רק 20 מליון יורו, הוא שווה יותר ללא ספק.

Joao Moutinho,
    מה שמפריד בין קיבו לבין ריאל מדריד כרגע הוא עניין המשכורת. השחקן דורש 5 מליון יורו לעונה והמועדון מציע 4.5 מליון. אני לא מאמין שבגלל שטות כזאת העיסקה תתפוצץ.
    עניין המשוכרת הוא החלק "הקל" בעיסקאות.

אשד, לכל שחקן יש את הסיבה שלו. אנטוניו קאסנו קרע רשתות בסריה א' והיה שחקן נהדר בעונה הפנטסטית של רומא ב04\2003, כאשר כבש 19 שערים בכל המסגרות. בעונה לאחר מכן הוא כבר פחות הצליח והחליט שהוא לא רוצה להיות כדורגלן. הפציעות הרסו לו, האופי הרס לו והכישרון בינתיים לא התממש.אני רוצה להבהיר, שקאסנו לא הפך להיות שחקן שולי מאז שהגיע לספרד. הוא הגיע לספרד שחקן שמן, שחקן שלא שיחק המון זמן והסתכסך עם מאמנו הקודם.
    ליליהאן טורהאם בסוף הקריירה. הוא נתן מונדיאל אדיר וגם עונה טובה ביובה, אבל זה רק עניין של זמן עד שהוא יידעך.
    בקשר לאיטלקים האחרים שהגיעו לוולנסיה: די-ואיו היה מחליף ולא היה כזה גרוע, קוראדי לדעתי הוא חלוץ בינוני מאוד שפשוט נתן עונה אחת טובה מאוד בלאציו וראניירי שהגיע לאמן את וולנסיה אחרי בניטס התלהב ממנו.
    פיורה גם לא הכי צעיר שבעולם.
    ופשוט, לא כל שחקן מצליח להתאקלם במועדון חדש ובליגה חדשה בעונה הראשונה. תראו את שבשנקו בצ'לסי, אוליברייה במילאן, ואן בוייטן בבאיירן.

14. Sergio Ramos Member

אתה צודק בקשר לכל השחקנים אשר הדגשת שלא הצליחו,לגבי זאמברוטה,הוא התחיל לא הכי טוב אבל אני חושב שרוב העונה זאמברוטה היה מצוין.עם כבר תוראם,אני לא חושב שמה שהשהשפיעה על יכולת פחות טובה זה המעבר,אלה הדעיכה העצמית שלו.זה כבר לא תוראם של פעם.
    אבל בנוגע לקיבו יש לי תחושה טובה שהוא יכול להצליח.

15. תומר22 Member

עם כל האהבה שלי לשחקנים הארגנטינאים ולגבי מיליטו בפרט, קיבו עדיף עליו כרגע. קיבו הוא שחקן מוכח ברמות הגבוהות של אירופה, הוא יכול לשחק גם כבלם וגם כמגן(עשה זאת בצורה נהדרת באייאקס ובסוף העונה הנוכחית ברומא), ולפי הבנתי הוא מתוכנן לשחק בצד שמאל(כמו שתוכנן לעשות עם היינצה). תראו את מיליטו בקופה ותבינו שיש לו עוד הרבה מה ללמוד ולשפר. אני לא בטוח שבמדריד יהיה לו את הזמן והפריבליגיה לעשות זאת. ועדיין יש את קנאברו אחרי שעבר כבר שנת התאקלמות לא קלה, מכאן הוא יכול רק לעלות.