ריאל מדריד06/07: קיבו סיכם, שוסטר המאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/06.

1. Grande Milan Member

כן אבל תסכים איתי שדיארה וגאגו זה לא כמו מקאללה, ספק גדול אם הם יצליחו להחזיק את כל מרכז המגרש עליהם, וגם העסק הזה של הגלקטיקוס עם מקאללה התמוטט בסוף.
    בקשר להיגוואין, אני מסכים איתך שהוא שחקן נהדר וכשרוני, בגלל זה בתגובה שלי אמרתי שבמקרה כזה חבל לי על שחקנים כאלה שייעלמו, האפשרות שהוא יתפוס מקום של קבע בהרכב על חשבון ראול לא נראת לי, ראול עשה מעל ומעבר, והמועדון מעריך את זה ונותן לו את הקרדיט, ובצדק, רק שאלה אחת, איך היגוואין באגפים? כי רוטציה עם רוביניו או רובן נראת לי יותר סבירה.
    והדוגמא של פירלו שנתת לא נחשבת, השחקן היה אמור להחזיק את כל הקישור של מילאן ושיחק כמעט בכל משחקיה השנה, אי אפשר להשוות את זה לקאנא, שהיה צריך רק להוות תוסף להגנה.

2. Engel Del Madrid Member

דיארה כרגע לא פחות טוב ממאקללה כרגע .

3. -RAUL Member

אני חושב שכל הדיבורים פה על עזיבה של קאנברו בעקבות ההגעה של קייבו הם מוטעים מאוד, בעיקר מכיוון שריאל מביאה את קיבו על מנת לאייש את עמדת המגן השמאלי ולא בתור בלם.

נכון שזה נותן לנו אפשרות טובה מאוד שהוא יכול לשחק בתור בלם (יותר נכון העמדה הטבעית שלו) אבל כעקרון הוא בא כמגן לצד שמאל.

בכל מקרה חשוב שקאנברו ישאר, הוא לקראת סוף הקריירה שלו ויכול לתרום לשחקנים החדשים הרבה מהניסיון שלו.

לדעתי הוא ישאר בסופו של דבר, אפילו שקאפלו עזב.

4. Engel Del Madrid Member

לפי דעתי ריאל לא תביא מגן שמאלי לא טבעי לעמדה כל כך קריטית .

5. Sergio Ramos Member

היגואין יכול לשחק באגפים,הוא שיחק שם כמה פעמים העונה,ונראה לא רע בכלל.אך אינ לא חושב שאפשר לבנות עליו לעונה הבאה.בעונה הבאה לפי דעתי הוא ימשיך למשמש כרוטציה למחליף.אבל עם נסתל על הטווח הארוך,באמת אפשר לבנות עליו.

6. Raulito Madridista

קלוד מקאללה בשיאו היה אחד מהקשרים האחוריים הטובים ביותר בעולם והוא עשה עבודה נהדרת בריאל מדריד, אבל דיארה הוא גם אחד הקשרים הטובים בעולם והוא שחקן שיודע לחטוף כדורים ולהרוס, אני חושב שדיארה בשיאו מתקרב מאוד למקאללה. פרננדו גאגו גם קשר אחורי נהדר שיודע גם להצטרף להתקפה. הבעייה איתו אם אפשר לקרוא לזה ככה, זו העבודה שאין לו פיזיות ואין לו מבנה גוף של קשר אחורי הורס. גאגו מכפה על כך בכישרון ובחוכמת המשחק שלו. מרכז מגרש זה דבר חשוב מאוד בכדורגל, זה אפקט חשוב במערך הקבוצה, אבל קבוצה יכולה לזכות בתארים גם אם זו לא העמדה החזקה ביותר שלה, למרות שלריאל יש קישור אחורי נהדר בינתיים.
    העסק עם "הגלאקטיקוס", התחיל ליפול אחרי עזיבת מקאללה ב04\2003 לצ'לסי ואחרי שגם שותפו בקישור האחורי, קונססאו, ערק לדורטמונד. ראינו כמה ריאל התקשתה ללא מקללה בקישור האחורי בתבוסה 5-1 למאיורקה בבברנבאו במשחק הארור ב03\2002 שאטו עשה מרוברטו קרלוס צחוק, ובחצי גמר האלופות בדלה אלפי באותה עונה כשיובנטוס ניצחה אותנו 3-1 דיי בקלות. לא הצלחנו לשלוט בכדור וזה לא היה המשחק הרגיל שלנו.

היגואין שחקן טכני ומהיר, באגפים הוא שיחק מספר פעמים כמו נגד סנטאנדר בהפסד ועשה עבודה לא רעה בכלל, הבעייה שלו היא היכולת החלשה במסירה האחרונה, הכוונה להרים הוא לא יודע ולפעמים הוא מוסר כדורי רוחב ללא כתובת, אני מאמין שאפשר לשפר את הדבר הזה. אבל, אני מעדיף אותו בתור חלוץ שני מצטרף מתחת לואן ניסטלרוי. היגואין הפליא אותי ביכולת שלו לעבור שחקנים, ליצור לעצמו את המצבים לבד, בלחימה האדירה שלו וגם בכישרון בכלליות.
    ראול אולי לא יהפוך לשחקן ספסל כמו חלוץ רביעי, אבל הוא לא יישחק בעונה הבאה כל-כך הרבה משחקים כמו העונה, הוא כבר לא מסוגל לסחוב בכמות כזו של משחקים. שוסטר כבר זרק מספר מילים בעניין ואמר אפילו שלדעתו ראול היה צריך לעזוב את ריאל. שוסטר לא יעיף את ראול כי מהלך כזה יגרום לשינאה ענקית מצד אוהדי ריאל ובכלל אני לא צריך להסביר מיזה ראול בשביל אוהדי ריאל, אך ראול לא יהיה שחקן שיישחק בעונה כל-כך הרבה דקות.

"להחזיק לבד את מרכז המגרש" - שטויות, בלי להעליב. מה עם סיידרוף שעושה המון הגנה למרות תפקידו באגף? מה עם גאטוסו שראינו מה קורה שהוא בכושר טוב - צמד המשחקים נגד מנצ'סטר באלופות והגמר עצמו, המשחק במינכן ברבע הגמר ואפשר לראות מה קרה למילאן שגאטוסו יצא אחרי שנפצע במשחק באולד-טראפורד, הקישור של מילאן קרס.
    אני לא רואה הבדל בין התפקידים של פירלו וקנבארו.

7. ManUtd Fan Member

יכול להיות שאני טועה פה, כי אני לא ממש בטוח בדבריי, אבל אם אני לא טועה גאגו לא קשר אחורי הורס סטייל דיארה, אמרסון וכו', אלא הוא יותר קשר 50/50 סטייל פברגאס. במידה ושוסטר יצלחי להוציא ממנו את המיטב, ריאל יכולה להרוויח פה ובענק.

לגבי העזיבה של קנאברו אם וכאשר, לא ברור לי למה לעשות את המהלך הזה. עונה ראשונה שלו בספרד, קורה שלשחקן לוקח זמן להתאקלם, מה גם שאני לא חושב שאפשר להגדיר את העונה הזאת ככישלון מצידו, זו מילה גדולה מידי. עונה לא כל-כך טובה הייתה לו, זה כן, אבל כישלון אני בטוח שאי אפשר להגדיר את זה. גם לזאמברוטה לקח זמן להתאקלם בברצלונה, זה אומר שצריכים בגלל זה להעיף אותו. לדעתי אם שוסטר ישאיר אותו הוא ירוויח בלם ענק.

8. Sergio Ramos Member

בקשר לגאגו,גאגו הוא קשר אחורי מרכזי,אבל לא סגנון פאברגאס,פאברגאס עם אני לא טועה יותר שחקן תוקף.גאגו קשור אחורי אומנם לא דורסני כמו דיארה,אבל מחפה על חוסר הפיזיות שלו עם הרבה חוכמה,בקיצור גאגו הוא מין שחקן בסגנון אנדרס אינייסטה.

לגבי קנאברו,אתה לא הראשון שאומר את הדעה הזאת,הרוב פה חושבים כמוך.

9. Grande Milan Member

ברור לי שהיגוואין יכנס לאט לאט במקום ראול להרכב, אבל אל תצפו שעל העונה הראשונה במצב הזה ראול כבר יראה ספסל ברוב העונה, זה יהיה דבר הדרגתי, משחק פה משחק שם, אולי קצת יותר.
    שחקן אגפים ללא יכולת הרמה ומסירה מדויקת הוא לא יהיה, נשאר לו להלחם עם רוד וראול.
    אני מאוד מעריך ומכיר ביכולות של היגוואין, לכן אני מבין שהוא ישחק מדי פעם, ולא מעט בכלל, אבל כל עוד ראול משחק זה מקשה על כל המהלך הזה, מישהו יודע מתי ראול מתכנן את עונת הפרישה שלו?
    בקשר לגאגו, הוא באמת יותר דומה לאיינסטה בתפקיד, שחקן מוכשר, עם ראיית משחק ויכולת מסירה מעל ומעבר, התחיל בכלל לא קל העונה, אבל כמו היגוואין, הוא קלט ת'קטע בסוף, והפך לשחקן הרכב לכל דבר.

10. Pipe Member

ריאל מדריד באופן רשמי סיכמה על רכישתו של כריסטיאן קיבו תמורת 18 מיליון יורו(בלי שום שחקנים שעוברים לבירה האיטלקית).

ההחתמה של קיבו אומרת כמה דברים:
    1. או שקנאבארו יעזוב.
    2. או שראמוס מוסת ימינה.
    3. למי שעדין היה לו ספק, מצלדר מגיע על תקן מחליף ולא על תקן בלם פותח.
    4. ברצלונה מטומטמים. לפעמים עדיף לרכוש שחקן לא רק כי הוא מועיל לך אלא גם כי הוא פוגע ביריבה שלך. קיבו נחוץ לברצלונה הרבה יותר מאשר לריאל, עכשיו ברצלונה תסתפק בהיינצה, או מקסימום ישארו עם אד'מילסון.

11. Bensh Member

באמת מטומטמים, ומדיניות הרכש המצויינת של הקיץ מוכיחה את זה!
    תעשה לי טובה, חשבת אולי שברצלונה ירדה מקיבו בגלל שברצלונה אינה בראש מעיניו, ומעדיפה ללכת בכל הכוח על מיליטו? למה אתה סתם יוצא בהצהרות שלא מתאימות לרמה שלך?

12. Pipe Member

אם היא הייתה מעדיפה ללכת בכל הכוח על מיליטו, היא הייתה מגישה הצעות עליו ו לא הייתה מגישה הצעה של 12 מיליון יורו על קיבו מלכתחילה.
    מטומטמים זה הדבר האחרון שאפשר להגיד על מדיניות הרכש של ברצלונה בקיץ הזה(רכש בכל המקומות הנכונים, הסקת מסקנות אחרי העונה האחרונה הלא מוצלחת, בדיוק מה שהיית מצפה) ועדין, לא צריך להתעוור. זה שעד עכשיו כל ההחלטות היו נכונות לא אומר שהם לא יכולים לטעות.
    הם ויתרו על קיבו בגלל מחלוקת של 6 מיליון יורו. לקיבו לא הייתה העדפה מוחלטת. הוא לא הציב אולטימטום-"או ריאל או כלום", והיה פתוח למעבר, וברצלונה הייתה זו שנסוגה מהעסקה.

גבי מיליטו יעלה לא פחות מ20 מיליון יורו, כנראה 25, והוא לא בלם שעולה על קיבו בצורה משמעותית, וה5-7 מיליון יורו יותר שתשלמו עליו יותר לא מייצגים את ההבדלים המקצועיים בין שני השחקנים, לכן מקצועית אין סיבה מובהקת להעדיף את מיליטו על פני הרומני.
    כלכלית, קיבו יותר זול, וגם כמובן שקיים האספקט של "תפגע ביריבה שלך", שכמובן לא צריך לעמוד בראש סדר היום של קבוצה, בטח שלא ברמה של ברצלונה, אך אם כבר לקבל שחקן איכותי ועל הדרך לדפוק את היריבה, אז מה רע?

13. Bensh Member

קיבו הוא חתול בשק, ואני אעדיף את מיליטו על פניו 1000 פעם
    מה זה לא החליט? אם הוא היה רוצה לעבור לברצלונה, הוא היה נכנס ברומא, הוא היה מאיים להחרים אימונים. אבידל עשה את זה, וגם לדיארה לא ממש היה אכפת לעשות את זה בקיץ שעבר

14. Raulito Madridista

בן, אתה צריך לזכור שהכל תלוי גם ברומא. מבחינתה, היא תקבל הכי הרבה כסף מריאל מדריד. הכיוון היה לא לחזק לדעתי את אינטר, יריבתה בעונה הבאה בקרב על האליפות. רומא לא מועדון עני, אבל כל יורו חשוב להם שם במטרה לרכוש אולי חלוץ שיוכל להחזיר את טוטי לעמדת הפליימקר ולא לשחק בחוד למרות ששם הוא הצליח. רומא הפסידה את הכישורים של טוטי בקישור במהלך כזה שהוא פותח בחוד במשחקיה.
    ברצלונה הייתה צריכה לשלם עוד מספר לא גדול של מליונים, ברצלונה נלחמה על אבידל ועשתה רכישה מאוד מהירה ועוד הצליחה להביא שחקן מקבוצה כמו ליון, אם הם היו נלחמים על קיבו, הוא היה שלהם.
    חוץ מזה אני חושב שעדיין זה לא סגור רשמית.

עיסקת קיבו - לינק מהמארקה

* לפי מה שאני הבנתי בקשר לגאבי מיליטו, סראגוסה תדרוש עבורו 25 מליון יורו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/07
  15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

המעבר של קייבו מרומא לאחת הקבוצות ביבשת הוא די בעייתי , לסכם עם השחקן עצמו זה לא בעיה . ברצלונה ריאל ואינטר עשו זאת המכשול כאן היא הקבוצה , רומא .

לגבי שוסטר הבנתי שחטאפה עושה בעיות ורוצה 400 אלף יורו עבורו