ואם מותר לי להוסיף עוד אז בינינו, לריאל היה סגל מאוד מאוד בינוני (בטח לעומת הסגל שהיה לה בשנים שעברו - רוברטו קרלוס זה לא מה שהיה פעם, מגן ימני בכלל אין, קשרים גם לא משהו, ראול (לצערי - אני מאוד מחבב אותו) נראה ממש כמו סוס מת) ובכל זאת דווקא השנה הקבוצה התמודדה חזק על האליפות (שלא כמו בשנים הקודמות) ואפילו לקחה אותה. כמובן שאי אפשר לבדוק את זה, אבל, קשה לי להאמין שאם מאמן אחר ריאל היו מגיעים עם סגל כזה אפילו למקום שלישי. ושוב ויסנטה דל בוסקה. שהשם הזה ומה שקרה איתו יחרט לאוהדי ריאל עמוק בראש. נראה לי, שאותה השטות עומדת לחזור.
אני מסכים עם דעת הרוב, זה פשוט ביזיון שמאמן שלוקח אליפות, לא מקבל צ'אנס לבנות קבוצה ולהמשיך איתה עוד עונה.אני הייתי בטוח שדברים כאלה אפשר למצוא רק במחוזותינו, או לחילופין בכל רפובליקת בננות אחרת, אבל ממועדון כמו ריאל מדריד וכל מה שהוא מייצג היום, ציפית שילמדו לקח ממקרי עבר וינהגו אחרת. מאז שפיטרו את דל בוסקה אני חושב שהם לא זכו ולו בתואר אחד, ואז הגיע קאפלו, שלמרות שלא בעונה גדולה, הביא את האליפות חזרה לברנבאו אחרי כל כך הרבה זמן. מה, לא למדו דבר? ככה מתנהגים לאחד המאמנים המעוטרים בעולם, שחטאו היחיד היה שלקח לו קצת יותר זמן להכיר את הקבוצה? והבן אדם לא נכשל, הוא הצליח ועמד במטרות ההנהלה והאוהדים-להיות שוב הקבוצה מספר אחת בספרד. קצת עצוב לי בשביל המאמן, אני יודע שהוא לא ישאר מובטל הרבה זמן אז אני פחות דואג לו, מה שיותר מפריע לי, זה שלמרות שהזמן הולך, יש כנראה דברים שאף פעם לא ישתנו.
תקרא שוב את ההודעה שלי ותראה שלדעתי ההישג החשוב ביותר של קאפלו הוא שריאל מדריד חזרה להיותק קבוצת כדורגל. את זה אי-אפשר לקחת ממנו. הבעייה היא שלא מדובר בקבוצת כדורגל טובה. זאת, למרות שהיה נבנתה בצלמו ובדמותו של הדון. מעבר לכך, לא ממש ברור לאן היא יכולה ללכת. אפילו אם הלחימה תשאר, הם יצטרכו יותר מכך מול יריבה ראוייה. אני לא רואה כיצד קאפלו עושה זאת. החלטותיו המקצועיות העונה היו מפוקפקות, והאפילו על ההישג המדובר. אגב, למרות שאני מסכים כי לקאפלו חלק גדול בכך שריאל מדריד "החזירה את שמה", ההתחברות עצמה הייתה מקרית לחלוטין. במשך יותר מחצי עונה הברנבאו המשיך להיות בדיחה, למרות מיטב מאמציו של קאפלו, כמו הקבוצה הביתית. ההתחברות בסופו של דבר הגיע, ולמרות שקאפלו הניח חלק מכובד מהתשתית, זה קרה בפוקס. אני יודע, כי אני הייתי עד לכך במו עיניי. ברגע שאולגר הורחק בסופר-קלאסיקו, הניצוץ שהדליק וחיבר את ריאל מדריד נוצר. זה לא היה קאפלו באופן אקטיבי, גם לא ואן-ניסטלרוי, ראמוס או ראול. בדיוק כמו ברצלונה ב- 2003/4, המומנטום נולד בפוקס, רגע שבו מספר גורמים הקשורים זה בזה התחברו באופן הנכון. מנקודה זו והלאה זה כבר הפך ליותר מכדורגל, ופשוט לא נכון לשייך את מלוא הריצה המטורפת של מדריד בסיום לקאפלו. זה היה משהו מיסטי, שמונע על ידי לב פועם של מועדון. בשפה פשוטה, הכל הלך (אפילו החילוף של רייס האפס מול מיורקה).
בוריס, לא הבנתי, האם אתה חושב שפיטורי קאפלו הם צעד טוב? לגבי זה שזהו צעד שאינו קריטי כמו שמנסים לעשות ממנו, אני מסכים איתך. המניות של קאפלו באליפות לא גדולות כפי שמנסים לעשות מהן. רעל תחת קאפלו נראתה רוב הזמן כמו מזבלה. אבל, כמה שזה נדוש הוא צריך להישאר וראוי לקרדיט אחרי שלקח את האליפות. ייתכן והקבוצה היתה שבה להראות יכולת מזוויעה עונה הבאה וסביר שרוח ה'לחימה וההקרבה' לא היתה מחזיקה לעונה הבאה, אבל זו בעייה של קאפלו, לא הנחה שקלדרון צריך לפטר את קאפלו על סמך ההנחה הזו. בסה"כ, גם מעבר לעניין הקרדיט יש גם חוסר יציבות רציני שרק החוסר יציבות הזה יכול להביא לקריסה של רעל בלי קשר לזה שהם מביאים מאמן שלא ברור כיצד יתפקד בעצמו.
זה צעד טוב במידה ומביאים מאמן עם קבלות. כאשר שמים במקומו את שוסטר, מאמן שהפגין יכולות ותוצאות מעורבות במספר עונות מצומצם בפרימרה, זוהי החלטה לא מוצדקת.
וקאפלו לא מאמן עם קבלות? זה עזר לו איכשהוא העונה? אם כבר זה עזר לריאל זכות, אבל אם תסכים עם זה, זה סותר את מה שאתה אומר לגבי חלקו באליפות. לא צריך מאמן עם קבלות, צריך מאמן שידע להוציא מהשחקנים האלה את המקסימום, בדיוק כמו שעשה קאפלו העונה:לגוטי,לבקהאם,לואן ניסטלרוי ועוד..
ראול, אם הבנתי נכון, נראה רע כבר 4 שנים ואין פה שום קשר לקאפלו. אצל האיטלקי לפחות היה לו חלק חשוב בחיבור הקבוצה יחד, פרט ל-12 השערים שלו.
מי כבר יותר טוב מקפאלו? קאפלו לקח אליפות בליגה הכי תחרותית בעולם השנה, מה אפשר לבקש יותר מזה? אל תשכחו שלפני קפאלו ריאל הייתה מפורקת.
מה זאת אומרת חזרה להיות ריאל מדריד? חזרה להיות קבוצה שמשחק משעמם ומגעיל וגונבת שערים עם ים מזל בדקות הסיום?
פחחחחחחחחחחח איך אני איתך שאני מעדיף קבוצה שכובשת גולים "מזליקים" בדקה 89 , מאשר לחטוף גולים בדקה 89 ולהפסיד אליפות . :aaarofl: :aaarofl: :aaarofl: אני מאוד מאוד מאוכזב מהמועדון . פיטרו מאמן אדיר לפי דעתי , שלקראת סוף העונה כבר למד איך לשחק התקפי והביא תואר ענק לריאל מדריד , אין אף מאמן בעולם , ששווה לקאפלו . לא בניטז , לא מוריניו , לא שוסטר ובטח לא רייקארד .... אין אף מאמן כמוהו . איך לעזאזל פיטרו אותו ????? דבר שני , מדיניות הרכש של המועדון בינתים מאוד מאכזבת. חזרנו לימים של רכישת הכוכבים שאומנם נחוצים אך גומרים את כל תקציב הרכש . במקום קאקא אפשר את דייגו , שבכלל לא מוזכר בקשר לריאל מדריד , ברצלונה רכשה שחקנים מעולים כמו אבידל שהיה קרוב קרוב לריאל מדריד ב2 עונות הקודמות , הנרי שזה בכלל אין מה לדבר ויאיא טורה . וזה ממילא נוסף לקבוצה אדירה ממילא . למה לעזאזל ?????? למה ריאל ממשיכה להתנגח עם עצמה ? למה לכרות את הענף העשיר שעליו היא יושבת ? לא מספיק שמיהרנו מיהרנו להיפרד משחקנים אדירים (RC אחרי באיירן , בקהאם אחרי הבלאגן עם קאפלו) ולא דאגנו למחליפים ראויים . רובן ? ממש לא מתאים לליגה . לא מחבב אותו בכלל . למה להביא שחקנים מליגות אחרות כשאפשר להביא שחקנים מן הליגה הזו ????? חוץ מטבז ודייגו לא צריך להביא אף שחקן מליגה אחרת . ומה העניין הדבילי הזה עם טולדו או דודק ? אני ממש לא יודע איך תיראה הליגה בעונה הבאה אבל אני בטוח שאני לא יאהב מה שאני יראה ....
מסכים איתך ריאל חייבת להתחזק במגן שמאלי אחרי גיל 24 2-3 קשרים התקפיים חלוץ בלם ושוער מחליף נכון שה נראה הרבה אבל זאת המציאות
לא צריך שוער מחליף , יש מספיק שוערים מחליפים ברמה . אדאן שוער הנבחרת שוער מעולה . טוב הרבה יותר מהשוער השני ובעצם גם הראשון של ברצלונה .. ולא צריך 2-3 קשרים התקפיים , צריך רק קשר ימני ברמה מאוד גבוהה וקשר AMF סטייל קאקא, דייגו או ריקלמה . וצריך חלוץ אחד בשם קרליטו טבז .