חאבייר פורטיו זה סיפור עצוב. אני זוכר את השער המכריע שלו בדורטמונד שעזר לנו לעלות משלב הבתים השני בליגת האלופות לרבע הגמר בעונת 03\2002, או את השער שלו נגד וולנסיה אחרי הבישול המדהים של הגאון, זינדין זידאן. פורטיו כבש עוד כמה שערים במדי ריאל מדריד באותה עונה ופשוט היה חלק ממכונה שעבדה. ויסנטה דל-בוסקה ידע איך להשתמש בו בניגוד לקרלוס קיירוש שאני בהחלט חושב שגמר לו את הקריירה. הוא לא היה צריך לחזור לריאל מדריד בעונה של לושמברגו ולא היה צריך לעבור לשוויץ. העונה הוא לא רע בכלל והיחיד שעושה משהו בהתקפה של נאסטיק החלשה שתרד ליגה. לריאל מדריד פורטיו לא יחזור והוא צריך ללכת לקבוצה טובה יותר מנאסטיק שבה יוכל לשחק. רוברטו סולדאדו חלוץ לא רע, אבל לא מספיק טוב, אני לא רואה אותו חוזר לריאל מדריד ואין טעם שיהיה שחקן ספסל. ריאל מדריד צריכה חיזוק בקישור ולא בהתקפה. קאסנו? פתיחה חלומית? שער בגביע נגד בטיס, או יותר נכון דחיקה ממטר ושער בדרבי נגד אתלטיקו מדריד שבאותו משחק הוא נתן משחק טוב דווקא. הצלחה מסחררת לא הייתי אומר, אבל הוא לא קיבל מספיק צ'אנסים. הוא הגיע שמנמן ולא בכושר לאותה עונה ואף אחד לא ציפה ממנו אז ליותר מדיי, הציפיות היו השנה. ראול גונזאלס זו תעלומה. העונה הוא כבש 11 שערים זה כבר שיפור מאשתקד. שהקבוצה מתחילה לשחק טוב יותר הוא גם מגיע למצבים ונגד אספניול הוא היה לא רע. הוא חלוץ שתלוי בקבוצה. מצד שני על זה שהוא מעבר לשיא, נחלש פיזית, אבדה הזריזות, המהירות, החדות וגם משחק הראש כבר פחות חד ממה שהיה פעם, אני לא צריך לספר. אבל ראול גם שהוא לא טוב הוא ראול, הוא שחקן שנלחם והוא אליל. אולי השחקן הכי גדול של ריאל מדריד. מקווה בשנה הבאה שלא יהיו לו פציעות מרגיזות ושהוא יצליח לעבור את כמות ההבקעות העונה.
לפורטיו מעולם לא היה סיכוי בריאל. כבר בהתחלה שלו בבוגרים, אחרי ששבר את השיא של ראול בהבקעות בקבוצות הנוער, הכתרתם אותו כראול הבא. היה לזה ביסוס, הוא נראה טוב בעונה הראשונה שלו בבוגרים (02/03, לא), אבל אני לא חושב שיש חלוץ שהיה נכשל בריאל של אותה תקופה. הוא היה יכול להיות חלוץ שני לא, אם היה לידו חלוץ ברמה מאוד גבוהה (כמו עם מוריינטס וראול), אבל אז איזה אידיוט החליט שעונה באיטליה תעשה לו טוב. אחרי זה כבר שלחו אותו לבלגיה, והיה ברור שזה סוף הסיפור של פורטיו בריאל. בסה"כ פורטיו הוא עוד שחקן שעלה לבוגרים של ריאל ולא הצליח להשיג מקום בהרכב, כמו רוב השחקנים שעולים מהנוער לקבוצה גדולה. למה אין טעם שיהיה שחקן ספסל? אם הוא מספיק טוב בשביל להיות חלוץ מחליף בריאל (ואני בספק, אבל לא נכנס לזה), אז ריאל לא צריכה לוותר עליו. כל קבוצה צריכה שחקני ספסל, אז בוודאי שיש טעם שיהיה שחקן ספסל. אתם צריכים חיזוק בהתקפה בדיוק כמו שאתם צריכים חיזוק בקישור, החלוץ היחיד שאפשר לסמוך עליו אצלכם הוא ואן ניסטלרוי. כל מה שצריך זה תיקול מכוער של שחקן בילבאו או בטיס ונגמרה לכם העונה. אגב, מישהו פה הציע את קרלוס טבז, שאני חושב שיתאים בצורה כמעט מושלמת לריאל.
להגיד שריאל צריכה חיזוק "בקישור" זה כללי מדי. היא צריכה חיזוק ספציפי בעמדת הקיצוני והפליימייקרמה ריאל כן צריכה? לא משנה על איזה מערך נסתכל נגלה שריאל מדריד זקוקה קודם כל לקיצוני וגם לפליימייקר(שחקן חופשי אם אתם רוצים, בקיצור, כמו קאקה, כשהדגש על כמו), או במילים ברורות יותר, שחקן שיאייש את העמדה המרכזית בשלישיה הקדמית, עמדה שלאורך כל העונה בריאל ניסו כמעט כל שחקן התקפי שם(ראול,גוטי,רובסון,אפילו היגואין) ואף אחד מהם לא באמת סיפק את הסחורה לאורך זמן. המחומצן נותן משחק אחד נהדר על כל 10 חלשים, ראול בשנת חורף-קיץ-סתיו-אביב מאז 2003, היגואין לא מוצא את עצמו שם, ורובסון סתם לא יציב ולא בוגר ולא תורם יותר מד ילמשחק ההתקפה פרט ללתקוע התקפות ולהאט ולהרוס אותם בחלק רב מהמקרים. מי השחקנים המתאימים? מדברים על דייגו, קרליטוס גם כן עלה לדיון ואפילו טונצ'אי סאניל הטורקי של פנר הוזכר פה ושם. דייגו ישב כמו כפפה על המערך של ריאל, וסוף סוף תהיה לו הזדמנות להוכיח שהוא באמת יכול להיות סופר סטאר כמו שציפו ממנו בימיו בסאנטוס. אני אומר שתהיה לו הזדמנות ושהוא עדין לא הוכיח כי כמה שהבונדסליגה אטרקטיבית היא עדין לא מדד אמיתי), קרליטוס פנומן, והעמדה הזאת של מאחורי החלוץ ומשחק עם הפנים לשער היא אידיאלית עבורו, והטורקי עושה רושם נהדר, אך הוא לא Real Madrid Material לטעמי. באשר לקיצונים, נתן לדמיון שלכם ושל כותבי האס והמארקה לעבוד שעות נוספות בחודשים הקרובים. אל תדאגו, בסוף ימצאו מישהו.(לכו על חואקין! אני אומר לכם שברגע שהוא יעבור למדריד, כל הפוטנציאל שלו יצא החוצה. הוא כמו הנביא שיחיה את כל המערכת הלבנה. גם חסוס נאבאס שחקן שלדעתי יכול לעשות פלאים בריאל.) נ.ב מגפת הברזילאים היא כלל עולמית,הם אנטאצ'בלס, לכן אני כבר מכין את עצמי "אתה לא מבין כדורגל", "אידיוט", "איפה היית ב2-1 על סלטה במשחק מול נאסטיק וובניצחון על סביליה"? בקשר למה שאמרתי על רוביניו. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx
שון, אני חושב שקודם כל צריך לדעת באיזה מערך המאמן דוגל. כמו שזה נראה כרגע בריאל מדריד של היום, לקאפלו אין בעייה עם שני חוטבי עצים במרכז המגרש שלנו. בהתחלה גאגו היה הקשר 50\50 אחרי שגוטי נכשל בתקפקיד הזה בשנה שעברה בחלק ההגנתי, אבל אז הארגנטיאני ירד בכושרו וסופסל לטובת אמרסון שעושה עבודה מדהימה. אני שמתי לב שלאמרסון יש קצת כדורגל ברגליים, יותר מלדיארה גם אם זה לא הישג גדול הוא יודע מה לעשות עם הכדור. נגד סביליה אני אתן לדוגמא את הסלאלום שלו, את ההצטרפות בבעיטה לשער ובכלל, הוא לא גולם. אתה הולך לכיוון של קשר התקפי שלא עושה שום דבר בחלק ההגנתי ואני חושב שריאל מדריד תיהיה אולי אדירה מבחינה התקפית במידה ודייגו יגיע(אני כמובן רוצה אותו אבל לא נראה לי שהוא יבוא, הוא שחקן נהדר שיש לו עוד הרבה שנים אני התרשמתי ממנו לחיוב), אבל חדירה מאוד מבחינת החלק ההגנתי ואז, בשביל מה הביאו את גאגו? שהוא יהיה ה-50\50. הקלאסה מבחינתי זה קשר אחד רק הורס, נניח דיארה, וקשר אחד שעושה גם הגנה וגם התקפה ברמה מספקת. אני עדיין בספק אם גאגו מתאים. ריאל מדריד צריכה קיצוני ואני הייתי רוצה לומר חואקין, אבל להגיד שקיקה לא נתן לו בכלל הזדמנויות השנה זה לא נכון, חואקין פשוט איכזב. אני עדיין הייתי רוצה מאוד שהוא יגיע לריאל מדריד. הבישול שלו למורו נגדינו בברנבאו שהוא עשה צחוק ממיגל טורס שהוא לא מגן ממש איטי, מראה אילו יכולות יש לו. אבל אני השלמתי עם העובדה שחואקין לעולם לא יגיע לריאל מדריד. האמת שכריסטיאנו רונאלדו הייתה פנטזייה וקיוותי שכסף גדול יבא אותו אליינו, הוא לא היה נראה לי השחקן הכי אמין בעולם. כעת אני לא מוצא שחקן אגף באמת איכותי לריאל מדריד, רק שרייס יעזוב, וזה לא יהיה היגואין, הוא צריך לשחק כחלוץ אולי להתחיל לשלבו במקום ראוליטו. ואולי לא. Deuce, חאבייר פורטיו הבין את הרמז של קרלוס קיירוש והבין שמקומו לא בריאל מדריד. אם תשים לב, הוא נשאר בריאל מדריד אחרי עונת האליפות, היה מאוכזב שויסנטה דל-בוסקה שהיה לו חלק עצום בהתקדמות של פורטיו, פוטר, אבל הוא עדיין נשאר בריאל מדריד. קרלוס קיירוש לא השתמש בו בכלל וראול ורונאלדו שיחקו כמו בכל המשחקים באותה עונה, גם נגד קבוצות מעפנות בגביע בסיבובים הראשונים. בעונה לאחר מכן פורטיו עזב בצדק. חוץ מראול ורונאלדו שהיו באנקרים בהרכב, פרננדו מוריינטס חזר וגם מייקל אואן הגיע. אז למה שפורטיו באמת יגיע? שיהיה חלוץ חמישי? עובדה שמורו עזב אז הוא הגיע שוב. בקשר לסעיף השני, צריך לדעת קודם כל איזה מערך משחקים. אם פליימקר יבוא קאפלו לא יוותר על שני קשרים אחוריים במרכז המגרש ואני מאמין שרוד יישחק כחלוץ יחיד. אז למה נחוץ סולדאדו אם יהיה את ראול והיגואין כגיבוי?
אני מסכים בכך שחשוב מאוד איזה מאמן יאמן את ריאל בשנה הבאה. אם זה יהיה קאפלו כדאי יהיה לריאל להביא את קרלוס טבז הארגנטיני הנהדר מווסטהאם ובכך לשחק עם טבז כמאיין חלוץ נסוג ורוד ואן ניסטלרוי כחלוץ חוד. עדיף לריאל להביא את טבז ולא את דייגו אם קאפלו ממשיך בגלל שקאפלו בחיים לא יוותר על שני קשרים אחורים במרכז השדה (דייארה ואמרסון/גאגו) ודייגו יודע לשחק מצוין וראינו את זה בברמן רק מאחורי שני חלוצים ולא אחד. אבל אם קאפלו לא ימשיך ויבוא מאמן אחר כמו שוסטר או אפילו מוריניו הייתי ממליץ לריאל לרכוש את דייגו שישחק מאחורי שני חלוצים (רוד וראול או היגוואין) ולתת לברזילאי את המושכות בקישור של ריאל, אם ריאל מחפשת שחקן בסגנון קאקא אז דייגו הוא הפתרון בשבילה. בקשר לאגפים, אין ספק שריאל צריכה שחקן או שניים בעמדה הזאת. גם אם בקהאם היה נשאר ריאל חייבת חיזוק באגפים, רוביניו הוא אחלה שחקן אבל אתה אף פעם לא יודע איך הוא ישחק ותמיד הוא נכנס למין תקופות חלשות, בקיצור לא מספיק לסמוך רק עליו באגף שמאל. קשה לי לראות מי יכול לבוא כגיבוי לרוביניו באגף שמאל, אבל מה שבטוח רייס חייב לעזוב את ריאל כי הוא לא גרוע. בכל מקרה בקשר לאגף ימין ללא ספק חואקין הוא אופציה נהדרת עבור ריאל. אבל אני לא רואה את קיקה משחרר אותו אחרי שהשקיע בו כל-כך הרבה כסף. נכון שהשנה הוא מאכזב אבל שנה הבאה אני מאמין שהוא יפרח ויחד איתו גם ולנסיה. קיקה לא יוותר עליו בקלות. לריאל היתה אפשרות להביא את חואקין כבר בקיץ אבל היא וויתרה עליו ועכשיו היא יכולה לחלום עליו. עוד שחקן שיכול לאייש את עמדת הקיצוני הימני הוא ריברי. ריברי אחרי מונדיאל נהדר ופתיחת עונה נהדרת במארסיי שאחריה דעך גם בגלל פציעה בין היתר, יעזוב קרוב לווודאי את מארסי בקיץ וריאל חייבת לשלם עליו כמה שיותר כדי שיגיע עליה. ריברי שחקן מוכשר מאוד שהראה במונדיאל שהוא יכול להסתדר ברמות הכי גבוהות וכמו שזה נראה כרגע הוא האפשרות האופטימלית לעמדה זאת.
אני דווקא חושב שטבז ממש לא מתאים לריאל. הוא למעשה כמו רוביניו,חלוץ שני,רק שאת רוביניו דחפו לאגף. טבז הוא ממש לא עושה משחק,והוא סתם יעלם בין כל החלוצים שיש לריאל מדריד (גם ככה קאפלו פותח רק עם חלוץ 1). דייגו הוא בהחלט אופציה לא רעה ביכלל (וגם המעבר שלו יהפוך את ריאל לניבחרת ברזיל הלא רשמית..),והאמת שדי קשה לימצוא פליימיקרים,כי כבר לא ממש מישתמשים בשחקנים מהסוג הזה יותר (וחבל מאוד שכך..),ואין מיגוון גדול של שחקנים שאפשר להביא (ואן דר וארט,ריקלמה,שניידר,דייגו וקאקא). ככה שריאל תיצטרף שצריכה בלי ספק ביכלל עושה משחק,יהיה לה קשה מאוד להביא תא השחקן המתאים. בקשר לקיצוניים אני עם Wazza,אין יותר מתאים מחואקין,אבל אם ניהיה ריאלים אין סיכוי שהוא יבוא,אני לא רואה את וולנסיה מוותרים עליו כבר אחרי עונה אחת שהוא אצלהם. דווקא קיצונים אפשר להביא,ובאמת שלא חסר,כריסטיאנו רונאלדו הוא חלום רטוב של כל אוההד ריאל,והוא פשוט מושלם לשיטה של ריאל. גם ריברי אופציה לא רעה ביכלל.
וואי באמת חייבת להיות איזושהיא הגבלה על גודל החתימה.. זה מעצבן... טבז , לא משנה באיזה עמדה, יהיה תוספת אדירה אבל אדירההההה לריאל מדריד ראיתי אותו לא פעם ולא פעמיים בליגה בברזיל וגם במונדיאל והוא פשוט חלוץ ענק שיודע ליצור לעצמו את המצבים.. אבל מה שריאל באמת צריכה זה ווינגר ימני. זו אחת העמדות הכי חשובות במערך שלה ואין לה מישו כזה לעונה הבאה. אין סיכוי לרונאלדו וגם לא לחואקין. אני אומר להמר על הסילון מבטיס אודונקור בתור מחליף וללכת עד הסוף עם ריברי.
להביא את רובן חובה. חשוב שחקן ברמה גבוהה באמת בשביל להחזיר את ריאל לרמה של ברצלונה. חוץ ממנו את דני אלבס הייתי מביא במידה והיה עוזב את סביליה, דייגו וכמובן במידה והנרי מחליט לעזוב את ארסנל (לא מאמין שזה יקרה), צריך לעשות כל דבר, אבל באמת כל דבר כדי שהוא לא יגיע לקאמפ נו. הוא השחקן שיכול להחזיר את ריאל למה שהיא הייתה.
כולם פה לוקחים יותר מידי ברצינות את נדב יעקובי. הוא הפך את אלבס למה שכולם מדברים עליו היום בישראל, אבל הוא לא שווה את זה בכלל. הוא עושה הגנה בצורה איומה, חסר כל אחריות ויכול להגיע למצבים שבו הוא פותח כמגן ימני ופתאום נמצא כחלוץ שמאלי. אני לא מחזיק ממנו יותר מידי, גם בתור שחקן התקפה הוא בינוני והוא יותר מידי פורץ למרכז במקום לשלוח כדורים שזה הדבר שהוא הכי טוב בו.
רגע, לא פותחים עכשיו בכלל חקירה על הגעתו של טבז לווסטהאם ? לא נראה לי שזה בכלל אקטואלי כרגע. ובכל מקרה, אני לא הייתי רוצה אותו על חשבון רוביניו, כי זה בדיוק מה שיקרה.
כל עוד קאפלו מאמן ריאל, (ולפי דעתי הוא צריך להמשיך להיות מאמן ריאל אפילו אם ריאל תסיים עם 3) טבז לא צריך להגיע כי הוא או ייפגע ברוביניו או יהיה על הספסל, ריאל צריכה קשר ימני ואז היגואיין יהיה פנוי להיות חלוץ כי רודי לא נעשה צעיר יותר.
מה הקשר לרוביניו? רוביניו קשר וטבז חלוץ שני, אין שום סיבה שהם לא ישחקו ביחד. קשר ימני רוביניו רוד טבז כשהיגוואין עולה מהספסל בתור חלוץ ראשון ולא בתור קשר.
אין הרבה מגינים ימניים בעולם שמשחקים לעומק ויש להם מסירות כמו לאלבס. שנים היה לריאל את רוברטו קרלוס שגם הוא לא איזה דוגמא למגן שעושה הגנה, והיא הסתדרה איתו יופי.