אגב, חצי הטעות שייחסתי לגבי מיליטו בשער- לא הייתה ממש טעות שלו, מסתבר. בבלוגים של מארקה יש אנשים הטוענים בבטחון, שRVN, שידוע כפרובקטור ושחקן מלוכלך, דחף אותו מעט, מה שגרם למה שאמורה הייתה להיות הרחקה להפוך לשער ניצחון לריאל. ואני לא מנסה להיות אנטי או משו, אבל התקשורת לפעמים גורמת לנו להסחף, כמו הפעם. תבינו, אחרי מה שקרה, היו 2 אפשרויות: עוד השפלה של ריאל, או התפרצות ענקית של מוטיבציה לתקן את השבוע שעבר, מה שיגרום למשחק של ריאל להראות גדול. ולא, ריאל לא תוכל לעלות ככה לכל משחק להלחם, כי זה אוטומטי בראש. היא לא תוכל לשנות את זה ע"י כך שתגיד לעצמה "אנחנו עולים היום להלחם, כמו שעשינו נגד סארגוסה". הם יכולים רק להגיד את זה, אבל בראש זה לא יהיה ככה, כי אין מה לעשות, זה אוטומטי בראש משתנה שוב. כל משחק זה משו אחר. לכן, ריאל עדיין צריכה לתקן את הליקויים המקצועיים שלה. אם היא לא תעשה את זה (את זה כמובן יהיה ניתן לבדוק רק במשחקים הבאים), ותחשוב שהכל זה עניין של לחימה, שוב נראה כמה משחקים בינוניים, עוד הפסד אחד, חזרה של אטו ומסי הקרובה, ניצחון שוב של סביליה, וכולם שוב מציירים לי מדינה אחרת, כמו שאמר אחד הכותבים בבלוג. ועוד דוגמא, מסקר של המארקה עולה כמה התקשורת מטומטמת, ואולי חלק לא קטן מהאפיסיון עוד יותר: פתאום סביליה הפכה להיות המועמדת ה5 לאליפות, כשאפילו אתלטי (שלא סגורה על עצמה עדיין, ומשחק אחד כן משחקת ואחריו 3 לא, וכך שוב ושוב) עוקפת אותו. אז אנשים, תהיו עם הרגלים על הקרקע. לטובתכם, כן? גם בגלל הלב וגם כדי שלא תתחרטו על כמה אמירות שלכם.
הסוכן של רונאלדו באיטליה. בטורינו ובמילאנו בכוננות. בגלאקסי מבהירים, שבקהאם ישחק במועדון רק אחרי שיסיים את חוזהו בריאל. אין להם כוונה לשלם עוד שום סכום של כסף (הם משלמים מספיק לבקהאם, וזה עוד אחרי שחצי מהעסקה מממנת הMLS), ורק אם בקהאם וריאל יגיעו להסכם הדדי של התרת החוזה- רק אז הוא ישחק בארה"ב לפני ה30 ביוני. קלדרון ממשיך להראות כמו הוא מטומטם, ואחרי שסתר את קאפלו פעמיים בעניינו של רונאלדו, וממשיך לשלוח מסרים לקאפלו לשתף את גאגו, עכשיו הוא מאשים את פלורנטינו בעניינו של קאקא. לטענתו, פלורנטינו אמר לברלוסקוני לחדש לקאקא את החוזה, ובגלל זה קאקא אמר כן למילאן ולא לריאל. איך אמרו בבלוג של המארקה? יש בריאל משבר ניהולי לא פחות מבמישור המקצועי.
על מילאנו לא הייתי בונה. גליאני אמר שאין להם כוונה לרכוש חלוץ כרגע, ועל סמך "הנדיבות" של מילאן בשוק ההעברות, הייתי מאמין לזה. מצד שני הדיבורים על טורינו תופסים תאוצה, ומדברים על סכום של 15 מיליון יורו שמוצע מכיוון הגברת הזקנה ושיש דברים בגו, אבל אין שום דבר רשמי עדין. יובה כבר רכשו סוס זקן אחד בדמותו של סאליהמיצ'יץ', כנראה שהשני בדרך. ובקשר לבקהאם, זה תואם את הדיווח בסאן היום שהוא לא מתכוון לוותר לריאל על ה 5 מיליון ליש"ט שלו, ושככל הנראה הוא מעדיף לשבת ביציעים(או לחכות ולקוות לקרייסיס שישנכע את קאפלו להחזיר אותו לסגל) מאשר לבקש בקשת העברה. בנושא קאקא, איך אומר הקוף? דלג. יותר מדי הזוי בשביל התיחסות. עוד מעט הוא יגיד שפרז גם דיבר עם ססק וביקש שיחדש את החוזה בלונדון. אגב קים, הבלוג הזה של המארקה נשמע מענין, זרוק לינק. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
לדעתי זה יצור סיבוך גדול בנושא בקהאם עם גלאקסי, מצד אחד הוא רוצה שיחרור מריאל כבר עכשיו, לאחר שהובהר לו שהוא לא ישחק, למרות שיתאמן עם הקבוצה, אבל מצד שני גלאקסי מבהירים שבקהאם ישחק במועדון, אלא רק לאחר שחוזהו בריאל יסתיים, ככה שמעניין לאן יוביל כל הסיבוך הזה בסוף. מה שבטוח בקהאם צריך ולנסות לקבל שיחרור מריאל, כי בכל אופן הוא לא יקבל דקות משחק עד סוף העונה. בקשר לרונלדו, לפחות היא יודעת שמילאן לא זקוקה לרונלדו, לאחר כל השטויות של ההנהלה הזו, שחקן שנפצע כל- כך הרבה, מבוגר, ירד ביכולתו- לא זה מה שמילאן זקוקה בוודאי, מה גם שאני לא כל- כך בטוח שגם רונלדו היה רוצה להגיע למילאן וליצור בגידה באינטר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx . בקשר לדיבורים שרונלדו יגיע אולי לגברת הזקנה, אז אם זה נכון, כנראה שיובה לא בונה יותר מדי על טרזגה ותתן לו לעזוב את הקבוצה כפי שהוא רוצה, לאחר שכבר צירפה את סאליהמיצ'יץ שיגיע בעונה הבאה, ומתעניינת ברונלדו.
שון, תכנס לאחד מטורי הפרשנות בצד, ובסיום כל טור יש למטה את המילה comentarios, שזה בעברית תגובות, וזה הבלוג שלהם. אין שם איזה פורום או משו. זה נקרא בלוג, יש שם אפשרות להגיב על טורים, ובין השאר גם מפתחים שם דיונים ו-ויכוחים בין המגיבים לעצמם. ואגב, למי שירצה לנסות להגיב- זה לא אפשרי לנו. יש שם למלא פרטים, שרק אזרח ספרדי יכול. ואי הרצון של בקס להתיר את החוזה בריאל כבר מעכשיו רק מראה, שרק כסף, בילויים ושתיה בראש שלו. הוא מתרץ את זה במקצוענות, אבל שלא ינסה לעבוד על אף אחד, כי אנשים לא קונים את זה.
קלדרון ממשיך להרגיש את הלחץ באוויר לפני ה29 בחודש, ובמקום לשתוק אחרי הניצחון המלהיב על דפור- הוא פותח את הפה בטמטום. אחרי שראה שלקאפלו אולי הצליח לבקר את השחקנים, הוא מבקר מס' שחקנים ספציפית! זה דבר שלא היה מעולם בכדורגל העולמי, וגם אסור שיקרה, אבל הנה, קלדרון וריאל ממשיכים שוב להיות פתטים ולשבור שיאים של טמטום. על גוטי: "בגיל 31 הוא ממשיך להיות הבטחה". קלדרון חושף גם את המשכורת של שחקנים שלו (!): "איקר עולה 9 מליון יורו בשנה, בעוד שדייגו לופז רק 300 אלף", עם רמיזה כמובן לביקורת על איקר. המועדון שלך משלם את המשכורות האלה, אז על מה אתה בדיוק תתלונן? לא נאה לך? בקשה, תשנה את זה! גם על הקהל הוא מעביר, ואומר ש"אנשים באים למשחק כאילו הם באים לתאטרון, לא מעודדים כמו באיטליה או באנגליה". ואין שום דבר בעולם שיכול להסביר\להצדיק את ההתבטאויות האלה של קלדרון (או שיש- קלדרון דפוק בראש?). על בקהאם, אגב, הוא ממשיך להגיד: "הוא עובר להוליווד כדי להיות חצי שחקן קולנוע. החלטנו את מה שהחלטנו, בגלל שגם בהיותו חופשי (כל קבוצה יכלה להציע לו חוזה ולקבל אותו בהעברה חופשית בסיום העונה) אף אחת לא רצתה אותו (מלבד גלאקסי, כמובן. ובכך הוא מכחיש את הפירסומים על עניין מדומה באינטר, פירסומים שיכול להיות שבקהאם עצמו השתיל, כדי שריאל אולי תשנה את דעתה)". נו, מירן, אתה עדיין רוצה שהוא ימשיך? כנראה שבאמת בחרו בו רק בגלל ההבטחות, שלא קוימו מלבד אחת (קאפלו, וגם היא לא בדיוק הכי טובה לריאל). עריכה: טוב, התבלבלתי מעט. את המשפט על הערכים והתרבות הוא אמר על השחקנים, אחרי שקאפלו ומיאטוביץ' חשפו את הפרשה בפני התקשורת לפני כשבוע וחצי, והחליטו לשים סוף על תרבות הבילויים והשתיה המוגזמת.
קים, זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, אבל לאורך כל הקריירה שלו בקהאם היה מקצוען וספורטאי למופת.תגיד דוגמן, תגיד מוכר חולצות, תגיד שחקן בינוני(למרות שאני חולק על כל הדברים הללו, אבל בשביל הדוגמא)אבל את זה שהוא מקצוען ותמיד שיחק בשביל הקבוצה שלו אי אפשר לקחת ממנו ולהגיד שהוא שותה זו כבר העלבה. אני בטוח שיש אנשים שבקיאים יותר באורך חייו, אבל הוא לא שותה, הוא לא מעשן,והוא תמיד שומר על אורך חיים של ספורטאי. זה לא ענין של לקנות או לא לקנות, אילו העובדות. הקרב הזה שלו בריאל זה יותר מכסף. נניח ויתירו את החוזה שלו עכשיו, לאן הוא ילך? הוא צריך לשמור על כושר משחק,הוא צריך להיות במסגרת כלשהיא, ואם על הדרך הוא מרוויח גם 5 מיליון ליש"ט(שאגב מגיעים לו בזכות לפי החוזה, זה לא שהוא ממציא את זה) אז למה לא? מה עוד שנכו ןשזה סיכוי קלוש,אבל לך תדע אם תהיה סיטואציה בה הוא כן יקבל דקות. ההערות האלו על השחקנים לא במקום בכלל, אבל בקשר לקהל אני לא יכול שלא להסכים איתו. בקבוצות גדולות עם ההכנסות העצומות של המסחור והמרצ'נדייז והFAME מגיע גם הפן השלילי, שהוא כל "האוהדים" סו קולד,שהם בעצם תיירם שבאים מכל העולם כאילו הם באים להצגה, לא מועדדים ולא מבינים בכלל איפה הם נמצאים. שקלדרון לא יטעה, גם באנגליה זה קורה, ופרגי אף התבטא בנושא לפני הדרבי(רק בצורה ממותנת יותר עם יותר טקט). זה שקלדרון העביר את המסר הזה כמו בבון זו כבר בעיה אחרת, אבל בזה הוא דווקא צודק. לרוב הנשיאים יש את ההתבטאויות הטיפשיות שלהם כמה פעמים בכהונה. אם דל נידו יכול, גם קלדרון.(למרות שדל נידו אף פעם לא ביקר את השחקנים שלו). אני לא מצדיק את הדברים שלו, אבל אני לא חושב שצריך לעות מזה ביג דיל.
אם יובנטוס מציעים על רונאלדו 15 מליון יורו ריאל מדריד חייבת למכור אותו בשנייה הזו. לי זה נראה קצת פתטי, רונאלדו של היום לא שווה את הסכום הזה, הוא אולי מעבר לשיא, בדיוק כמו ראול, למרות שבגיל 30 עדיין חלוץ יכול לתת עונות טובות. רונאלדו לא מראה נכונות לתרום יותר מדיי, לרדת במשקל הוא לא הצליח, עם הכל האהבה שלי אליו זה יהיה יותר טוב אם הוא יעזוב, על הכדורגל שיש לו ברגליים או היה לו, אין וויכוח עם אף אחד. הבעייה היא שריאל מדריד לא יכולה להישאר העונה עם חלוץ וחצי. ראול פצוע לשלושה שבועות, קאסנו ורונאלדו לא נספרים בכלל, היגואין וואן ניסטלרוי זה לא מספיק, ולבנות על שחקנים מריאל מדריד קסטיליה בתור מחליפים, זה לא רציני כל-כך, עדיין, אי אפשר שכל הסגל יהיה מהקבוצה השנייה. אני אזכור לרונאלדו את שתי העונות הראשונות שלו בריאל מדריד, את מונדיאל 2002,(השנה הגדולה בבארסה, ראיתי קליפים), בקיצור את הרגעים היפים שלו בקריירה, גם בריאל שבשנתיים הראשונות הוא הבקיע המון שערים, ובעונה השנייה סחב את הקבוצה לבד, 34 שערים באחת העונות הטובות ביותר של רונאלדו, ועוד הוא היה בחוץ לחודש בגלל פציעה. באמת שחשבתי אחרי שרונאלדו התחיל להבקיע שהוא יחזור לעצמו ויהיה טוב, אבל הכבדות לא עוזבת אותו, המשקל פוגע, מוטיבציה אין, חבל מאוד, לולא הפציעות רונאלדו יכל להיות החלוץ הכי טוב ששיחק כדורגל איי פעם, פרט לפלה, ואחד השחקנים הכי הכי גדולים בהיסטוריה. רונאלדו השיג בקריירה שלו דברים, אבל יכל להשיג יותר. בקשר לבקהאם, אני מחזיק מאוד מהשחקן, הוא ספורטאי ענק, שחקן שיכול לשמש דוגמא, אני בטוח שאם קאפלו היה משתף אותו הוא היה נותן הכל בשביל ריאל מדריד, קאפלו טמבל במה שהוא עושה לו, בהחלט, אני חושב שבקהאם קיבל יחס לא אנושי מקאפלו במהלך שהוא עשה, אבל אם הוא סיכם בגלאקסי לפני שדיבר עם ריאל מדריד(ויש שמועות כללו בתקשורת), אז יש הצדקה במה שקאפלו עשה, למרות שלמחוק אותו מיידית זה לא לעניין. קאפלו מוחק יותר מדיי שחקנים, במקום לחבק ולהיות כמו אבא. רונאלדו, קאסנו, סאלגדו, בקהאם. דיויד צודק שהוא לא מתכוון לעבור לקבוצה עכשיו, הליגה באמריקה בפגרה אם הבנתי נכון והוא צריך לבוא מוכן ולהיות בכושר, ולפחות שריאל תיהיה פיירית ותשלם לו את החוזה, הם צריכים לכבד את החוזה עימו.
אמנם שמו לא פורסם מבין הבליינים, אבל בספרד אומרים שלא מדובר רק בברזילאים אלא על כל השחקנים, ושקאפלו ישים לזה סוף עכשיו עם הסילוק של רונאלדו מהקבוצה (למרות שקאפלו אמר אח"כ שרונאלדו לא שיחק בגלל פציעה, ואז קלדרון סתר אותו, ואמר שקאפלו לא בונה עליו, ולכן הוא יעזוב). זאת הסיבה שרשמתי בין השאר גם בילויים ושתיה. ומה זה לאן הוא יילך? יש לו קבוצה חדשה, לא? הוא אומר שהוא הולך לשחק שם כדורגל, לא? אז יש לו קבוצה חדשה, שיתאמן שם. וגם אם הליגה עדיין בפגרה, זאת בעיה שלו. הוא רוצה להתחייב לקבוצה שלו, לא? אז שיתחיל מתחילת העונה. הוא יצטרך לוותר על כמה מליונים (רק לשם השוואה, פעם אחת הוא עשה גלח, וזה עלה לו 4 מליון דולר), לא יקרה לו כלום. ותבינו, הוא מנסה לשמור על תדמית של מקצוען, כדי שימשיכו לרצות אותו לקמפיינים שונים של פירסום. כי אם התדמית שלו תפגע, הלך הרבה מאד כסף. וקהל זה כבר עניין של תרבות וסגנון, ובכל מקום זה עניין שונה. למשל, האוהדים של סביליה הרבה יותר רעשנים מאלו של בארסה. בכל מקרה, גם אם זה נכון, אסור לו להגיד את זה. ודל נידו אמר מליון ואחד דברים, ככה שאני לא יודע לאיזו אמירה אתה מתכוון בדיוק. הוא השמיץ את היריבים שלו, הצהיר על שאיפות הקבוצה שלו, ירד על עוד כמה אנשים וכו', אבל אף פעם לא חשף משכורת של שחקן (איקר יכול לתבוע אותו על כך. ורק שתבינו, גם שאול אייזנברג המהולל עשה את זה לישראל שיינפלד), ביקר שחקנים מהקבוצה שלו, ובטח שלא את הקהל. הקבוצה שיחררה הודעה רשמית, ואמרה שהדברים נאמרו בתוך נאום של קלדרון באיזו אוניברסטה ל"חברה של כדורגל" (לא ברור לי מה זה בדיוק), בה קלדרון הסביר על איך הקבוצה מתנהלת, ונשאל גם בקשר לקאקא, כאשר שם הוא האשים את פלורנטינו. כאן ברור למה הוא האשים את קודמיו במדיניות השכר, אבל אסור לו לפי החוק לחשוף משכורת של שחקן שלו, ובטח שלא לבקר שחקנים מבחינה מקצועית. ולהוסיף את זה שהוא ירד רגע לפני המשחק לספסל במשחק נגד דפור לשאול את קאפלו אם גאגו מוצא חן בעיניו, אי אפשר להגיד שבריאל מאז תום עידן פלורנטינו אין יותר נשיא, שמתערבים למאמן בעניינים המקצועיים.
גלאקסי אמרו שהם לא יקבלו אותו עד ליולי אז האופציה לא ריאלית. ובקשר לבילויים,לך תדע כמה אמינה התקשורת בספרד(אני משוכנע שהיא לא יותר אמינה מהסאן עם כל הכבוד), מה עוד שלצאת מותר לכל שחקן, אם קאפלו לא אוהב את זה,זכותו, אבל להעיף שחקנים מהקבוצה בגלל שהם יוצאים זה תירוץ עלוב. (שוב, אם הם יוצאים עד 5 בבוקר כמו רונאלדו ואדריאנו בזמנו אני מבין, אבל על "לצאת לבלות" לא מסלקים שחקן, ואני משוכנע שבקהאם לא היה מבין החגגים המטורפים, כי זה לא באופי שלו.) אגב, שקאפלו יסתכל על אנגליה, שםה תרבות היציאות היא לא חדשה,ואף מקובלת כל עוד במינון נכון. למרות זאת, גם כשיוצאים צריך לדעת לאן ועד מתי, אבל זה נושא אחר כבר. בדיוק, כי אוהדי ההצלחות החדשים(ואף יותר גרועים מהגלורי האנטרס הרגילים),התיריים למיניהם, עוד לא הגיעו לפיחואן. אם סביליה תמשיך בקצב הזה לאורך כמה שנים, בסופו של דבר זה גם יגיע אליה. בכל מקרה, מותר לו להגיד(ואני בתור אוהד שמחתי שפרגי אמר את זה בזמנו), אבל יש דרך. זו בדיוק הנקודה שלי. עוד חודשיים אף אחד לא יזכור את הדברים הללו כמו שעכשיו כולנו שכחנו את הפליטות של דל נידו.(והיו הרבה, הרבה כאלו). כל נשיא זורק איזה שטות פעם ב.. לא קורה כלום. עושים מזה קצת רעש ביום יומיים הראשונים ואז זה נשכח. ובקטע של המשכורת,אני ינסה ישחק אותה לרגע עורך דין, ולטעמי קלדרון לא ביצע פשע, כי הוא זרק באוויר מספר וזה לא משמעותי כל כך. כאילו אנחנו לא יודעים כמה מרוויח כל שחקן גדול לשבוע, וכמה שווה החוזה של רונאלדיניו. זה לא קריטי,הוא לא הראה מסמכים, ולא חשף שום פרטים חסויים ומשמעותיים.חח בניגוד לאייזנברג הגאון. בדיוק באתי לכתוב את מקרה שיינפלד.למרות שגם במקרה ההוא חוץ מכמה צעקות של העורכת דין ("האיש הזה ביצע כרגע עבירה פלילית"-עוד שניה היא ירקה אש על שאול בזמנו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx) לא יצא מזה משהו רציני.
שון שון... מה יהיה? גלאקסי אמרו את זה, כי בקהאם לא מוכן להגיע לפשרה עם ריאל על התרת החוזה כבר מעכשיו. ועל זה בדיוק אנחנו מדברים, לא? שהוא צריך לוותר על הכסף, ולהתחיל להתאמן עם הקבוצה מתחילת חזרתה לאימונים. הוא לא צריך לשמור על כושר עד תחילת האימונים, כי הליגה שם בפגרה. אם הוא יגיע לפתיחת האימונים כמו כל שחקן- זה יהיה לו רק יותר טוב מבחינת התאקלמות בקבוצה גם. ואתה צודק. היא לא יותר אמינה מהסאן, היא הרבה יותר אמינה מהסאן. צריך להבדיל בין צהובון לעיתון ספורט. במארקה לא מחפשים את הצהוב, הם מחפשים את הספורט. הסאן הוא לא עיתון ספורט. וזה לא רק בתקשורת, אלא כמו שיש אצלנו בארץ בפורומי אוהדים דברים שמגיעים רק לשם- ככה גם אצלהם. במדריד עצמה המדרידיסטאס מדברים על זה, ולא הכל מגיע לתקשורת. לפעמים, כדי לדעת מה באמת הולך, לא צריך להסתכל רק בתקשורת, אלא לראות מה האוהדים עצמם והאנשים בספרד אומרים. התקשורת נותנת במה לאוהדים להביע את דעתם, וככה אני רואה את הדעות שלהם ויותר מה הולך דרך הבלוג של המארקה. וצודק. לא סילקו את בקהאם רק בגלל הבילויים, כמו שלא עשו את אותו הדבר עם רונאלדו. העיפו אותם גם בגלל זה, אבל בעיקר בגלל שריאל לא בונה עליהם ולא רוצה אותם מקצועית. ושון, לא, לא, לא. זה לא קשור לגלורי האנטרס. זה קשור למקום, לתרבות של האנשים (וכידוע לך, ספרד היא מדינה בעלת מחלוקות פוליטיות. משמע שכל איזור הוא קצת שונה מהאחר בכמה בחינות) וגם כמובן למה שהקבוצה הרגילה אותם לצפות. ושוב, בקשר לדל נידו, יש הבדל בין הדברים שהוא אמר לדברים של קלדרון היום. ואוהדי ריאל יזכרו את זה בעוד איך, וכמובן שאם יהיו בחירות- האמירות האלו ישפיעו על הדעה של המדרידיסטאס עליו. ולא לטובה, למי שלא הבין. ובקשר למקרה שאול את שיינפלד, ואם להיות קטנוני קצת, זה לוקח זמן. אתה רק לא שומע על התפתחויות בתקשורת כבר, ובגלל זה אתה חושב שלא יצא מזה כלום. בכל מקרה, זאת לא הנקודה. אסור לו היה להגיד את זה. זה מהווה עבירה קשה על כל מיני חוקים בתקנונים מסוימים. ולא, שיש פירסומים על שרונאלדיניו ירוויח ככה וככה, זה לא פירסומים רשמיים, ככה שזה משו אחר.
קבל תיקון, עכשיו אני קורא דברים של המאמן פראנק יאלופ, והוא רומז רמז עבה מאוד לבקהאם שהוא מקווה שבקהאם יגיע יותר מוקדם למרות שהוא קצת מסתייג בסוף ואומר כי לא יקרה כלום אם יגיע גם בקיץ. אני עדין לא חושב שבקהאם נשאר בריאל ומתעקש לא לוותר בשביל ה5 מיליון ליש"ט האלה(בוא נהיה ריאלים, זה לא מה שחסר לו),אלא בגלל סיבה אחרת. בגלל שעכשיו יש לו אפשרות ללכת לגאלאקסי ,אכן הצעד הזה שלו טיפשי ולא ברור. ונכון שהסאן מחפש את הצהוב, אבל גם למארקה,לאס ולשאר המקורות בספרד לא חסר במידת ההברקות שלהם בנושאי העברות. אם נספור כמה שקרים יש לכל אחד מהעיתונים האלה בכל מה שקשור לרכש, אני בטוח שנגלה שההבדלים לא כאלו גדולים. ולסאן יש אינטרס לצהוב כי זה מה שאוהב הציבור האנגלי, ולמארקה יש את האינטרס שלהם. בקשר לבלוגים, מהניסיון שלי בפורומים של האוהדים באנגליה(בפורום של מנצ'סטר יונייטד כבר "חתמו" אצלנו לא מעט שחקנים) גם הם לא תלית שכולה תכלת. בוא נגיד ככה,אני סקפטי בכל מה שקשור לפרסומים הלא מבוססים האלה, אם זה בבלוגים ואם זה בעיתונים, ולא אני ולא אתה לא יכולים לדעת בוודאות מה היה ומה לא היה בכל נושא הבילויים. ולכן אמרתי, שזה לא יותר מתירוץ עלוב. קלדרון אמר על רונאלדו"קאפלו לא בונה עליו" .זה מקובל. אבל שלא יתלו את הסילוק שלהם בבילויים, כי זה הרבה מעבר. לא אמרתי שהם גלורי האנטרס(בעצם עכשיו אני קורא את ההודעה הקודמת וזה מה שהשתמע מהדברים אבל זו לא הייתה הכוונה בכל מקרה), אלא שהם סוג של גלורי האנטרס,והם הרבה יותר גרועים. גלורי האנטרס הם אוהדי כורסא(במקרה הטוב), התיירים האלה באים ותופסים ביציעים את המקום של האוהדים האמיתיים, ולא מעודדים ולא שיט. בגלל זה הם יותר גרועים, כי גם לא אכפת להם מהקבוצה וגם הם דופקים את האוהדים האמיתיים.(למרות שגם למחיר הכרטיס יש קשר לזה,אבל זה לא קשור לנושא). ואני לא מעורה במיוחד בתגובות של האוהדים האמיתיים של ריאל או בארסה על המצב של העידוד ביציעים,ומה המצב בשאר הקבוצות אז אני לא יכול להגיב הרבה על זה. על סמך מה שקורה באנגליה, אני מצדיק לגמרי את קלדרון.(שוב, לא את הדרך, אלא את הנקודה). אם יהיו בחירות בקרוב(וישר אחריי הבגרות במתמטיקה כנראה שנגלה את זה אחרי שבית המשפט יקבע http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) כמובן שזה יהווה פאקטור.אבל בהנחה שהבחירות לא יהיו כל כך בקרוב, זה לא יהיה הדבר שיסלק את קלדרון ממדריד.אני חושב שכל עוד הכדורגל טוב(ואם הכדורגל טוב כנראה שזה לא משפיע על השחקנים) מה שמסביב פחות מטריד את האוהדים. ובקשר למשכורת, זה מזכיר לי פרק בבוסטון ליגל שעסק בדיוק בנקודה הזו. עורך דין לא אמר במפורש ללקוח לברוח, אבל הוא הבין את המסר, ובכל זאת העורך דין הועמד למשפט.(ויצא זכאי בסוף אגב). אנחנו יודעים שויין רוני ירוויח 85 אלף ליש"ט בשבוע, למרות שאף אחד מיונייטד לא אמר את זה. אנחנו יודעים כמה מרוויח פיגו, וכמה מרוויח רונאלדיניו, אבל אף אחד לא אמר לנו את זה. אותו דבר במקרה של קסיאס. אני בספק שהוא מרוויח 9 מיליון יורו לעונה(שזה בקירוב 180 אלף יורו לשבוע!!) אבל כולם יודעים שהאיש מסודר. נכון שעדיף היה שקלדרון היה שותק וזהו וזה היה מיותר ולא הועיל לאף אחד, אבל זה ממש לא ביג דיל. ובענין שאול, אני ישמע על ההתפחוויות האלו ברגע שהוא יחשוף את המסמכים שיפילו את רון חולדאי ממשרת ראש העיר וברגע שיצא הספר שלו ש"יזעזע את המדינה". http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
שון, אתה יודע מה זה צהוב? זה לא קשור לא לשמועות על העברות ולא על שום דבר אחר. זה כבר נושא אחר לגמרי. ושוב, זה לא פורום הבלוג של המארקה. אני יודע למה להאמין ולמה לא, יש לי מספיק ניסיון, סמוך עליי. ובבקשה לא להשוות בין ספרד לאנגליה, טוב? כי זה לא לעניין. כלי התקשורת שונים לגמרי, זאת תרבות אחרת והכל שונה, גם הבלוגים והפורומים ואמינות הידיעות שם. ובקשר לקהל, זאת לא הנקודה, אבל כל אחד ומה שהוא אוהב. בספרד זה מה שנהוג, וזה הקהל שם. הם באים לראות את הקבוצה שלהם, הם לא מתעסקים בעידוד, וככה זה שם. ותתפלא, שון, זה ישפיע. קלדרון אמר את זה בידיעה שזה לא ייצא משם, ולהפתעתו זה הדליף החוצה. חלק מהמדרידיסטאס בוודאי לא יאהבו את הביקורת הזאת. זה לא ממש ביג דיל, אבל זה אמירות שלא מראות בדיוק על חכמה של קלדרון ושאסור לו להגיד אותם. ושון, בריאל אי אפשר לדעת. גלאקטיקוס שמא גלאקטיקוס עשו שם הרס גם מבחינה כלכלית, וכמובן שאף שחקן לא ירצה שיורידו לו מהמשכורת בחוזה החדש. ואם קלדרון אמר את זה, אין סיבה שנטיל ספק. אגב, פלורנטינו ניצל את ההזדמנות כדי לקבל כותרת אחרי תקופה ארוכה של בצורת, והכחיש את הדברים.
רונאלדו לא רוצה לגמור לו את הקריירה כנראה. הוא מחכה ל29 בחודש ולהחלטה אם יהיו או לא בחירות חוזרות, ורק לאחר ההחלטה יחליט אם לחתום במילאן, אינטר או יובה, כך לפחות לפי פירסום במארקה. והשחקנים אכלו היום באיזה מסעדה, ושיחת היום שם כמובן הייתה הדברים של קלדרון. איכשהו כל התקשורת ידעה על זה, ולפחות 100 עיתונאים, צלמים וכו' חיכו מחוץ למסעדה (תמונה פשוט מצחיקה). הם מחכים לשיחת הבהרה לפני האימון מחר מקלדרון. איקר נשאל בחוץ על הדברים, והוא ענה שהוא לא שמע על הדברים. זהו, איקר לא יותר קדוש. הוא שיקר! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
איקר קדוש! מגיע לו יותר מ9 מיליון שוער שהחזיק את הקבוצה שלו במו ידיו 3 עונות! אולי איקר יאמץ אותי? חחח איפה שומעים על דבר כזה ששוער בן 25 מקבל 9 מיליון?