האוייב מספר אחד של ריאל מדריד היא ריאל מדריד. להילחם בצרות מבית ורק אז להסתכל מעבר לכביש. ארתור, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dunno.Xxx
קאפלו לא העביר היום את האימון, והוא נפגש עם קלדרון, מיאטוביץ' ובאלדיני. הפגישה התקיימה בבוקר עד לשעה 12 וחצי, ומה שבדיוק הלך שם לא ברור. כל אחד מה4 הנ"ל סירב להסביר על מה היתה הפגישה. יכול להיות שלא דיברו שם על עתידו של קאפלו, אלא ניסו להסיק את המסקנות הנדרשות מהביזיון אתמול (כן, מירן, ריאל ביזתה את עצמה, בעוד שחצי בארסה לא. אני לא אוהד בארסה, ככה שאין כאן ממש סיבה לחוסר אובייקטיביות שלי), אבל אין לדעת. אולי גם הם נתנו לקאפלו זמן לחשוב האם מה שיעיל למועדון יהיה התפטרותו בכביכול הצעה ג'נטלמנית, אבל אלו הם רק השערות שלי. בתקשורת בכלל לא מזכירים את המילה פיטורים, ככה שאוהדי ריאל עדיין לא יכולים להתנחם בכלום מההפסד המבזה אתמול. בכל מקרה, אמנם לא מזכירים את המילה פיטורים בכתבות, אבל בטורים אישיים ובסקרים בהחלט כן. החלו להשאל מהבוקר על הנושא, וכשיעבור זמן אני יוכל להגיד לכם מה הדעה הרווחת. כמובן שגם מיטב הפרשנים דיברו על כאוס מוחלט במשחק של ריאל אתמול, על אין התקפה, אין מרכז מגרש, הגנה פתטית וכו'. ונסיים בכל זאת עם פרט חצי מעודד חצי מבאס בשבילכם. על גאגו אין שום כתבה נפרדת של תגובות למשחק הבכורה שלו, ולעומת זאת למרסלו כן. לא רוצה להגיד אמרתי לכם...
תראו, אני חושב שהגענו לפשל מאוד מאוד עמוק, וחזק, שלא היה הרבה זמן בקבוצה, העונה הזו כולה פחות או יותר, פרט לניצחון בסופר-קלאסיקו היא חושך אחד גדול. קבוצה מהרמה הכי נמוכה שיש, לא גומרת משחקים בלי לבעוט למסגרת, עם חמש בעיטות בלבד, לה קורוניה היא קבוצת תחתית, הסגל שלא לא הכי חלש בפריימיירה, אבל היא כן עשתה לנו בית ספר, רקראטיבו ביזתה אותנו בברנבאו, בבית אנחנו מציגים תצוגות נפל שאף קבוצה אחרת לא נראית ככה בבית, בחוץ היכולת היא לא הרבה יותר טובה, אנחנו פשוט אנטי כדורגל משבע, לא זכור לי גם בתקופת לושמבורגו שהיו בהחלט משחקים אפורים, שלא איימנו בכלל על השער. בתקופת קיירוש אולי קבוצות החזיקו בכדור בברנבאו יותר, אבל ריאל בהחלט תקפה וסיכנה, והיה לה את ההברקה לנצח משחק, וזה היום כבר אינו. פאביו קאפלו בנה את הקבוצה בכוחות עצמו, בניגוד אולי למאמנים אחרים(קמאצ'ו - ביקש קשר אחורי וקיבל את אואן), קאפלו קיבל כל רכש שהוא רצה, רכש בהחלט יפה ומכובד. ואן ניסטלרוי שכל עונה גומר עם 20 שערים, קנבארו, אלוף אירופה שהציג מונדיאל מדהים, מהמדו דיארה שהוא בורג בליון בשנים האחרונות ואחראי בלעדי להצלחות שלה בליגה הצרפתית, אמרסון שהוא אחד הקשרים האחוריים הטובים בעולם, שנתן שנה יפה ביובנטוס, ורייס, שחקן עם פוטנציאל גדול שהיה לא רע בארסנל. קאפלו לא ממצא שום אחוז מהסגל שלו. בוא לא נשכח שהוא קיבל גם רכש טוב בינואר, אבל עם זה היה ברור שהוא לא יישתמש כל-כך מהר. לופז קארו, הוציא מרוב הקבוצה את המיטב. רוביניו פרח אצלו, גוטי וזיזו היו לא רעים, סרחיו ראמוס נתן עונה יפה, סיסיניו(בואו לא נשכח שקאפלו סיפסל אותו בכלל), רוברטו קרלוס היה טוב, בקהאם גמר עונה עם מעל 20 בישולים. לקאפלו יש סגל מעולה והוא לא מצליח להוציא ממנו שום דבר. אף אחד לא ציפה לתצוגות מדהימות ושנקרע את הליגה, אבל ציפו ליותר, באמת, לא להפסיד בבית נקודות בכל-כך קלות: קבוצות כמו סלטה ורקאטיבו אנחנו חייבים לנצח, ובבית גם את אתלטיקו שהיא יותר קשה ואת ויאריאל המנומנמת אנחנו חייבים לנצח, בבית, קבוצה שמאבדת חצי מהנקודות בבית לא יכולה לזכות באליפות(שנה שעברה איבדנו 20 נקודות מהבית נראה לי, יותר מדיי!) אצל לופז קארו היה הרכב קבוע פחות או יותר. אצל קאפלו, גם שהקבוצה רצה טוב, משחק אחד כשל הרכב נגד סלטה, במבחן התוצאה, הרי הקבוצה הגיעה להמון מצבים, פתאום הוא משנה מערך, הוא לא סגור על עצמו, מוריד לשחקנים את הביטחון, השחקנים הכי טובים שלנו לא משחקים, ואותם "ישנים" מקבלים את הקרדיט. דיארה שהוא התעקש להביא אותו יושב על הספסל, החילופים שלו מטופשים, למה הוא מכניס את מרסלו ולא את רוביניו? איזו מן הופעת בכורה קיבל מרסלו שהוא צריך להציל את המולדת השוקעת? אנטוניו קאסנו גם לפני הדיבורים שלו על קאפלו לא קיבל צ'אנסים שהקבוצה קירטעה, כל שחקני ההתקפה נמצאים בכושר רע! לריאל מדריד לא היה דבר כזה הרבה מאוד זמן! איפה הכדורגל היפה שקאפלו, שידר לשחקני רומא, בעונת 04\2003? הוא באמת לא מבין שחייבים שינוי דרסטי? שככה אי אפשר להמשיך? שאנחנו מידרדרים, שאת הבונקר שיעשה במקום אחר, לא בברנבאו? שבקבוצה יש ציפיות מסויימות? שכבר חצי שנה עברה ואין שינוי במשחק שלנו! אפרופו אימונים, מה עושים שם בכלל? מתאמנים? על מה? עוד משהו, לדעתי האהודים עדיין מסרבים להפנים עניין אחד, אולי גם אני, שהשמות בסגל שלנו, הם שמות גדולים וכך גם סמל המועדון, אבל אנחנו קבוצה מתה. רונאלדו זה לא רונאלדו, את המצב שהיה לו אתמול הוא שם בעיניים עצומות בשיא. ראול לא ראול כבר 4 שנים, רייס כבר חצי שנה לא מתפקד וגם בארסנל לא היה שחקן הרכב קבוע. קנבארו כבר חצי שנה משחק חרא ועושה אינסוף חורים, היה ברור שאחרי מונדיאל אלוהי אפשר רק לרדת.. רוביניו העונה לא מראה את היכולת שלו, איבן הלגרה בלם בינוני, מיצ'ל אפס וזה לא חדש, בקיצור, בסגל יש הרבה שמות, אבל הם לא בכושר טוב, בכלל לא. גם יש שחקן שקוראים לו בקהאם בסגל, הוא תורם משהו? עד שלא ייזרקו את כל הזבל מהמועדון ואת השחקנים שלא פוגעים כבר יותר מדיי זמן, ועדיין הם ימשיכו להיות בהרכב, זה מה שייקרה. קאפלו נכשל בריאל מדריד, הוא צריך לזרוק את המתפחות ולהגיד שהוא נכשל, לא מתאים לי עוד ביזיון בקבוצה! הקבוצה לא שיפרה שום אלמנט במשחק שלה בכל זמן כהונתו, לא ראינו יותר מדיי משחקים מהנים, תנו ללופז קארו שנה שעברה את הסגל שיש לריאל מדריד השנה והוא מוציא ממנו יותר, כדורגל הרבה יותר טוב.
הרבה זמן? עונה שעברה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx וברצינות, ההבדל כעת הוא שבריאל מתחילים להבין, שיקח להם לא מעט זמן להתאושש מהמצב אליו נקלעו בשנים האחרונות. ובקשר לקאפלו, אתמול, לראשונה העונה, זה גם לא היה בונקר. זה היה פשוט כלום אחד גדול. אף שחקן בריאל לא יודע מה הוא צריך לעשות, והתוצאות בהתאם. קאפלו צריך ללכת הביתה. אם לא בהחלטה שלו, אז ריאל צריכה לקחת את הצעד הזה. סליחה, לא צריכה, חייבת. אולי לא עכשיו אחרי משחק אחד בו באמת ריאל נראתה מתחת לכל ביקורת, אבל אם גם במשחק הבא וגם במשחק שלאחריו לא יראה שיפור דרסטי (יהיה בטוח, אבל השאלה כמה)- אז באמת לא תהיה ברירה אחרת. צריך אבל לקחת גם בחשבון את העניין של זעזוע, שיכול מאד להיות שישפיע לטובה רק אם קאפלו יעזוב עכשיו. לדעתי, האפשרות הכי סביר שתקרה היא שבריאל יחכו, ואז במשחק הבא ריאל תהיה שוב לא טובה אבל לא גרועה ממש כמו אתמול, מה שיוביל להחלטה על השארותו של קאפלו, ואוהדי ריאל ימשיכו לסבול.
זה בדיוק מה שייקרה, למרות שאני בספק אם לא נפסיד לסראגוסה שנמצאת בכושר מצויין, גם הפסד שלנו לא יזעזע את המערכת. קאלדרון לא ייפטר את המאמן שבגללו בחרו בו לנשיאות ריאל מדריד, אחרי כחצי שנה של עבודה. בשביל ההנהלה זה נראה ממש קצת זמן, לוקח יותר זמן לבנות קבוצה ולעשות שינוי, בשביל אוהדים חודש של כדורגל גרוע זה, כאילו עברו כמה שנים של כדורגל רע.
אני עדיין חושב שהיכולת תבוא בהמשך.. והיא תבוא בגדול. הקבוצה רק צריכה להתחבר זה הכול, כל הזמן שחקנים רק מתחלפים במדריד.. חלאס! הרי איך אתם חושבים לפעמים קבוצות כמו מידלסברו, אוסאסונה, סביליה אברטון וכל השאר פתאום תופסות תקופה טובה? הם פשוט מאוד מחוברים. ריאל תתחבר לבסוף בדיוק כמו מנצ'סטר בתנאי שיפסיקו את רכבת המאמנים שחקנים הזו. נמאס כבר לראות כל פעם שחקן אחר, הקבוצה צריכה להתחבר! ושלא תגידו ריאל מחליפה שחקני ספסל, היא מחליפה שחקנים בהרכב הפותח! אז איך לעזאזל אפשר להתחבר ככה? אני משחק הכי טוב עם חברים שלי. אני יודע בדיוק איפה כל חבר שלי אוהב ללכת ובדיוק על איזה מצב הוא יודע להשתלט וכו' וכו', אותו דבר כך גם בקבוצה. תנו להם זמן ותפסיקו להיות אוהדי מדריד טיפוסיים שאין להם סבלנות לכלום. אם אהדת מדריד עושה כאב לב, מה אוהדי הקבוצות הקטנות יאמרו? תפסיקו לבכות מכל דבר. בסופו של דבר הקבוצה תיכנס לפורמה ואני מבטיח לכם שנגד סראגוסה, אנחנו נשתפר וננצח.
נו באמת? לא חינכו אותך לא להבטיח דברים, שלא בטוח שתוכל לקיים? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx וברצינות. די עם העניין של ההתחברות. זה התירוץ הכי גרוע שיש, ואני אף פעם לא קונה אותו. לריאל היה מספיק זמן להתחבר (גם בלי גאגו היא היתה אמורה להראות הרבה יותר טוב ממה שהיא נראתה). חוץ מזה, להשוות את ריאל לקבוצות בסדר גודל אחר לגמרי זה לא לעניין. חוץ מזה, יש קבוצות שזה ממש צירוף מקרים הפריצה שלהם כמו אוסאסונה, אברטון ואחרות. סביליה, לעומת זאת, היא תוצר של בניה נכונה. ונכון, יותר מדי שינויים בזמן קצר זה אף פעם לא טוב, אבל מה לעשות, לפעמים זה נדרש. למשל, הפיטורים של דל בוסקה, הויתור הפזיז על מקללה וכו' היו מוטעים. אבל עכשיו, לאחר ההפסד שניפץ לכולם את האשליה של קבוצה חדשה ומופלאה אחרי פתיחת השנה החדשה והבאת גאגו, היגוואין ומרסלו, מדברים בין השאר גם על הניקיון בשחקנים, שהיה צריך להעשות בקבוצה בקיץ ולא נעשה. השמות שמוזכרים הם של רוברטו קרלוס, רונאלדו, בקהאם ואחרים. עוד אחד מהשינויים הנדרשים כעת הוא עזיבתו של קאפלו, שתחתו הקבוצה נראית רע, ואתמול זה היה השיא.
הללויה! מישהו שמבין עניין. ברכותיי, אכן נדיר כאן. ובכן, אם אתה אומר, אני מאמין לך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx . הבעיה העיקרית של ריאל היא לא התחברות, אלא פשוט מאמן גרוע. מאמן ללא שיטה, מאמן אשר לא יודע ללמד התקפה, מאמן אפור ויבש. לופז קארו הוציא הרבה יותר מסגל הרבה פחות טוב.
איך אתה מסביר את העובדה שהוא הצליח כ"כ באיטליה ואת הקדנציה הראשונה שלו בריאל מדריד? קאפלו נחשב למאמן מס' 1 בעולם, אבל מה שהוא עושה השנה בריאל הוא פשוט ביזיון. ניסיון להפוך אותנו ליובה 2. במשפט אחד אני אסכם: עדיף לשחק כדורגל יפה ולהפסיד, מאשר לשחק את הכדורגל המכוער של קאפלו ולהפסיד.
כנראה שבאיטליה רגילים לשיטת משחק הזו ובגלל זה גם מביאים תוצאות שם. הכדורגל הספרדי חושב יותר התקפה , יותר להנות וזה לא הולך לו פה
שטויות. קאפלו מאמן גדול, אחד הטובים בדורנו. אי אפשר להגיד על מאמן שמחזיק בזכיה בליגת האלופות ובאליפויות, ואין ספור תארים- מאמן גרוע. לא לעיניין, קאפלו צריך להבין שהכדורגל שלו לא מתאים פשוט לכדורגל הספרדי, הוא חייב לשנות גישה, לריאל אסור בשום פנים ואופן לופטר את קאפלו אלה עם כן היא רוצה להמשיך את הנפילה שלה בשנים האחרונות. קאפלו בונה משו שהיה צפוי שלא יעבוד כבר השנה, צריך לתת לו זמן, גאגו, הגיוואין ומרסלו שלוש רכישות נפלאות לעתיד, אל תצפו לניסים ונפלאות כבר בהתחלה. בקשר לדיארה, שחקן מדהים, שחייב לשחק במקום אמרסון קשישא.
אתה צודק, אבל עם כל הכבוד, הוא משחק בדרך, צורה ''וטקטיקה'' (איז ו טקטיקה שמקטיקה) שלא עובדת. ואני לא מדברת על כדורגל אפרורי כביכול. הרי גם יובה שיחקה בדרך הזאת ''האפרוריות'' והצליחה לבנות שלד יציב ולא מעט עבודת קישור מעוררת קינאה. פשוט, אצלנו זה לא עובד. אני לא חושבת שראיתי מהלך אחד שלא גובל בטמטום או מהלך בסיסי לכשעצמו במשחק אתמול. שום משחק קבוצתי או משחק של כל שחקן בפרט. שום דרך, שום טקטיקה, השחקנים פשוט עומדים שם, זה לא כדורגל. אז למי הטענות ? למאמן. כי עם כל הרקורד שלו ועם כל הריספק, בריאל לא משחקים ככה. יש לו סגל שיכול לשחק יצירתי והתקפי, שינצל זאת. אני לא חושבת שיש אחד מאוהדי ריאל שבנה על עונה שבה ריאל שועטת לעבר כל התארים, ידועים שיקח זמן, יודעים שהוא בונה קבוצה חזקה יותר להמשך, אבל הדרך לשם... זה נראה לך ?
זה לא רק המאמן! זה גם בעיקר השחקנים.. בלי שום לחימה, בלי שום ניסיון בכלל להתקיף, אין שום דבק בין הקבוצה הזו.. גיבוב של שחקנים שעולים מיליונים. זה הכול.