בהחלט מגיע לקנבארו לטעמי, זו הפתעה שבוחרים שחקן הגנה, אחרי שכמעט כל הבחירות בעשור האחרון היו לחלוצים או קשרים. סתם אני שמח לראות שזידאן הקדים את רונאלדיניו במספר הקולות וזה מפתיע, רוב האנשים בתייחסו בבחירה שלהם למונדיאל ככל הנראה כי בעונה הרגילה בספרד ובאלופות רונאלדיניו עלה על זיזו ללא צל של ספק, אבל גם זיזו תרם קצת לנו עם תישעה שערים ותישעה בישולים. קנבארו נתן מונדיאל מעולה, מדהים, תצוגת בלמות מושלמת, ועונה טובה מאוד ביובנטוס, עכשיו אחרי שקיבל עוד פרס, שייתן משחק טוב נגד רקראטיבו בברנבאו, ולאחר פגרת החורף אני מצפה ממנו להזכיר את היכולת מהמונדיאל ולהתקרב אלייה, כי קנבארו בריאל עוד לא הראה 20% מהיכולת במונדיאל 2006. הפתיע אותי מאוד שדיי זילזלו בבופון בבחירה. הוא בסה"כ קיבל 117 קולות ובמונדיאל הוא היה אדיר וגם ביובנטוס, אני לא זוכר עוד שוער שספג שני שערים בלבד במונדיאל, אבל אני לא ראיתי יותר מדיי מונדיאלים. בופון ספג שער אחד מפנדל של גאון, ושער אחד עצמי, כך שתיאורתית הוא לא ספג גול שדה משחקן יריב. דידייה דרוגבה קיבל ניקוד גבוהה מדיי, אשתקד הוא היה בינוני אבל העונה הוא נפלא, אז ככל הנראה בגלל זה הוא עם 150 קולות. מירוסלב קלוסה, מלך שערי הבונדסליגה שכבש אשתקד לא פחות מ30 שערים וסיים כמלך שערי המונדיאל, זכה ל46 קולות בלבד והוא במקום ה13. האקס שלנו בעבר, לואיס פיגו, נתן עונה טובה באינטר עם 13 בישולים ו7 שערים, הוא עם 20 קולות במקום ה-16. תומאס רוזיצקי הוא במקום האחרון ברשימה ולא זכה לאף קול בצדק. http://www.realmadrid.co.il/spaw/images/clasico4.Xxx הרשימה המלאה של דירוג השחקנים לפי ניקוד
צודק, מגיע סוףסוף גם לחלק האחורי. אני גם חושב שהתואר מגיע לו. הוא שחקן הגנה מוכשר מאוד, אגרסיבי וחזק. נתן מונדיאל נפלא. גם בריאל הוא נתן משחקים טובים ולא סתם ריאל ספגה 11שערים העונה, הרבה בזכותו. גם אני הופתעתי בנוגע לבופון, זידאן, רונאלדיניו, אבל ככה זה ברמה הגבוהה, יש הכרעה למרות שיש עוד טובים.
עצם העובדה שזידאן זכה לכמות כזו של נקודות מראה כמה קומבינות יש שם בפיפ"א , כל הבחירות הולכות לפי חברים ולא לפי כדורגל נטו . זידאן ב2006 לא עשה שום דבר , אפילו לא במונדיאל .
תפסיק להגזים, אומנם בריאל זידאן לא עשה שום דבר מעורר הערכה, חוץ מ2 המשחקים האחרונים נגד ויאריאל וסביליה, אבל במונדיאל הוא היה השחקן ההתקפי הטוב ביותר.
תגידו מה שתגידו, מסקר שנערך במארקה עולה- הרוב חושב, שלקנבארו לא הגיע (או הגיע פחות מרונאלדיניו, זידאן או שחקן אחר) לזכות בתואר שחקן השנה של פיפ"א\בעולם.
נו באמת , שנת 2006 הייתה השנה הגרועה ביותר אצל זידאן בכל הקרירה שלו. הוא לא עשה כלום במונדיאל הזה , איך הגעת לאחד משחקני ההתקפה הטובים במונדיאל.
בכל מונדיאל אחר זידאן לא היה מקבל כל כך הרבה מחמאות ודיבורים אבל לאור העובדה שזה היה המונדיאל האחרון שלו, ולאור הקאמבק של צרפת במחזור האחרון, ההייפ סביבו וסביב הנבחרת היה עצום, ואנשים פשוט נסחפו עם זה עד עכשיו. בפועל אני לא זוכר מזידאן הרבה רגעים קסומים וגדולים במונדיאל הזה, והמונדיאל שלו ב98 בטח ובטח היה טוב יותר. אם להתחשב בעונה הבינונית מלאת הפציעות שלו בריאל מדריד, אז בצדק הוא לא זכה בפרס. אם ניקח בחשבון שבפיפא נתנו את הפרס בעיקר לפי היכולת במונדיאל, אז אין פלא שרונאלדיניו לא זכה, כי אין צוריך להרחיב לגבי היכולת (או האי יכולת) שלו במונדיאל האחרון. לפי הקריטירון של המונדיאל בלבד, אין ספק שלקאנאברו הגיע יותר מכולם(גם לבופון,אגב). העונה של קנאבארו במדי יובה הייתה נהדרת(אליפות), אמנם פחות טובה יחסית מזו של רונאלדיניו בבארסה, אבל בכל זאת עונה פנטסטית. כשמחברים ביחד את המונדיאל ואת העונה החולפת, אני חושב שלקנאבארו מגיע יותר מרונאלדיניו, ביחוד בגלל שהברזילאי נרדם מפברואר.(הוא עדין היה שחקן חשוב, אבל הייתה ירידה משמעותית ביכולת). בסופו של יום הבחירה הייתה בידי הקפטנים של הנבחרות, ואפשר לטעון לפוליטיקות בתוך פיפ"א, אבל אני חושב שאין בזה ממש. גם אם הם היו בוחרים את הפרס בעצמם,אני לא רואה שום אינטרס הגיוני של פיפא לתת את הפרס לקנא על פני רונאלדיניו בכוונה תחילה. הבמה שלך. מי?
לירן, המארקה הוא מדרידיסטי, ככה שאין לו שום אינטרס להיות נגד קנבארו. אם הסקר היה מפורסם בגאזטה, זה כמו שהיו עושים סקר במארקה, ושואלים מי הנהג הטוב ביותר אי פעם: אלונסו או שומאכר.
קים, תשנה בבקשה את הכותרת של הדיון ל- קנבארו שחקן השנה בעולם - פעמיים כרגע יותר מעניין אותנו האוהדים שהוא זכה גם עפ"י FIFA וגם עפ"י פראנס פוטבול שהוא זכה בכדור הזהב מאשר גאגו.
מצטער. המילה פעמים לא נכנסה, מה שמראה אולי בדרך אירונית משו על אי השלמות מבחינת הצדק של הבחירה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx