ריאל מדריד 2017/18:: הסטוריה! ריאל זוכה בצ'מפיונס בפעם השלישית ברציפות! המלכים של אירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/8/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

יכולת טכנית דווקא? הוא מסוגל לתת גול רק בראש. נגד לבאנטה עוד נע לעומק יפה אבל לא הייתי בונה על זה. אתמול בצד שמאל זה היה נראה סביר בעיקר בגלל כדורי הרוחב כמו הבישול. הוא בין כה ישחק נגד סוסיאדד כי אין ברירה. הוא חסר ביטחון בקטע פסיכי ואי אפשר לוותר לו. לספסל ומהר, אין ברירה זה כמו פחות שחקן. ננסה "להרוויח" אותו בהמשך העונה. עוד מעט הוא בטח ייפצע ואז הבעיה תיפתר.
    לגבי אתמול - בורחה מאיורל וסאביוס היו חייבים לקבל יותר דקות וחבל שאשרף לא היה בסגל. קרבחאל עייף וחלוד. נקווה שהפציעה של קובא לא רצינית.

2. yonmu Member

הסכום ששולם על בייל והמשכורת שלו יוצרות מצב (לא רק כלכלי, אלא גם מעמדי) שבו אי אפשר להשאיר אותו כשחקן רוטציה, שזה מה שהוא שווה מבחינה מקצועית כרגע. זה יגרום לבלגן מבחינה כלכלית.
    כרגע בכל מקרה אין לזידאן הרבה ברירות, עם הפציעה של בנזמה וההרחקה של רונאלדו. עד ששניהם יחזרו בייל יקבל דקות משחק, וגם אחרי זה הוא יקבל את הדקות מהספסל. אם עד ינואר הוא לא מראה שום התאוששות משמעותית (וזה התסריט הצפוי לדעתי) - למכור כדי למזער נזקים. בשיטת משחק אחרת ובקבוצה פחות דומיננטית מריאל כולם יכולים לצאת מורווחים - הקבוצה שתקנה אותו ותרוויח שחקן ענק, ריאל שתיפטר מעול כלכלי ותפנה מקום בסגל לשחקן התקפה חדש, בייל עצמו שיקבל הזדמנות להחיות את הקריירה, והאמת שגם אוהד הכדורגל הנייטרלי ירוויח שחקן חזרה.

3. Raulito Madridista

היו לבייל את הכלים להצליח במדי ריאל מדריד. לא אמרת את זה רשמית אבל זה הנסתר בתגובה שלך לדעתי. אין קבוצה גדולה באירופה שתשים אותו מתחת לחלוץ למשל או שחקן חופשי כמו שהיה בטוטנהאם. הוא סבל מהרבה פציעות ובעונה השנייה בלבן הסריח את הדשא כהוגן. שלא נדבר על זה שהסוכן שלו נכנס ברוב חוצפתו למשרד של פלורנטינו ודרש לשחק באמצע - למה מי אתה בכלל? אנצ'לוטי כתב על כך בביוגרפיה שלו. בייל הוא לא כוכב כמו רונאלדו ובלי קשר ספסול שלו לא יוצר שום נזק כלכלי. ברור שיש לו מעמד אבל זה לא העניין. אם שני הדברים האלה ימשיכו לקרות במקביל - עלייה מטאורית של אסנסיו(גם לו מותר משחק 'מנוחה' נגד לבאנטה) ויכולת כה חיוורת של בייל - זה יקרה. איסקו אגב בכושר טוב גם כן יחסית אחרת הייתי אומר לנסות 4-3-3 עם אסנסיו-בייל-רונאלדו ולעשות הכל כדי שבייל יקבל עוד צ'אנס.
    רוצה לומר, גם, שאני בכלל לא משוכנע ששים את בייל במנצ'סטר יונייטד והוא יהיה המפלצת כמו בטוטנהאם, או בקבוצה אחרת. קשה להתעלם מכך שהמהירות שלו נפגעה והוא מעולם לא היה שחקן כזה חכם. אם יש בעיית לחץ וציפיות - זה יגרר איתו גם במועדון הבא שישים עליו מאה מיליון, אם בכלל

4. yonmu Member

לא יודע איך הבנת את זה מהתגובה שלי. אני בכלל לא מדבר על אם הוא נכשל בגלל עצמו או בגלל מאמן או בגלל מזל. בשורה התחתונה הוא נכשל ואם הוא לא יתאפס על עצמו עד ינואר אז זה לא יקרה במדי ריאל. לספסל אותו יוצר תסכול בחדר ההלבשה ומאפשר לשחקנים אחרים (איסקו, אסנסיו, ואסקז, רכש פוטנציאלי בינואר) לתפוס עמדות משמעותיות יותר בסגל ולדרוש משכורות גבוהות יותר בהתאם, כשבמקביל בייל עדיין על חוזה העתק שלו. זה מצב שלא בריא לקבוצה ואין שום סיבה להמשיך אותו.
    בהנחה שבייל ימשיך בכושר הנוכחי שלו עד ינואר אני לא רואה אותו מגיע לקבוצה כמו יונייטד. משהו כמו ארסנל (אם זה לא נחשב בגידה מוגזמת), טוטנהאם, אברטון או דורטמונד יכול להתאים לו, אבל אני לא עוקב מספיק אחרי הקבוצות האלה כדי לדעת אם יש היתכנות כזאת. בספרד אין מקום בשבילו ובאיטליה אין כסף בשבילו, אז אלה האופציות שאני יכול לחשוב עליהן.

5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

את בייל חייבים למכור,נראה ששני הצדדים מיצו את הרומן הזה.לראות את אמבפה בפסז',זה פשוט לאכול את הלב !!
    לא להאמין איזה הבדל שאנחנו עם רונאלדו או בלעדיו,התלות בו היא כמעט מוחלטת.
    מקווה שזיזו הפנים שבינואר הוא חייב לחזוק את ההתקפה,אם לא יגיע חלוץ מטרה,יהיה קשה מאוד לשחזר את ההצלחות מהעונה הקודמת.

6. Raulito Madridista

מרסלו 'לכל החיים'

המגן הברזילאי האריך את חוזהו עד 2022. על מסיבת העיתונאים המרגשת, הראיון לתקשורת - "הלוואי והייתי משחק בקסטיליה, מרגיש קאנטרנו" וגם על עשרת הרגעים הגדולים בריאל מדריד - בכתבה הבאה

"הייתי רוצה לשחק בקסטיליה, אני מרגיש כמו קאנטראנו". את המשפט הזה בחרו ב-AS הבוקר לשים על שער העיתון. מרסלו עצמו ידע שיזכה למסיבת עיתונאים מפוארת גם אם הוא מסתפק בעצם הארכת החוזה, ואת השואו הוא מעדיף לתת על המגרש(וגם קיבל מתנה עם קיצור ההשעייה שלו למשחק אחד בודד). אבל תמיד מרגש לשמוע את מרסלו הנבוך והביישן מתראיין ומדבר על ריאל מדריד בצורה כזו. מרסלו באמת היורש, כתבנו בטור מיוחד עוד אתמול והתהליך שעבר בקבוצה הוא מדהים. אכן שחקן בית לכל דבר.

http://www.realmadrid.com/img/galeria-marca/_2rm5269-2.Xxx

עם ג'ל בשיער(לא באמת), חיוך ענקי שמרוח על פניו, עשרות עיתונאים וצלמים ואמיליו בוטראגיניו והנשיא פלורנטינו פרס, הגיעה אתמול ב-15:00 שעון ישראל שעתו של מרסלו. בוטראגיניו פתח בנאום, הרי הוא צריך להצדיק את המשכורת שלו - "מרסלו היקר, נובמבר 2006, זוכר?. הצטרפת למועדון. המדרידיסימו ראה בך פוטנציאל גדול, שחקן עם מקצועיות. התמדת, הכישרון סחף אותך קדימה, הלהבת את הקהל וקיבלת כבוד והערצה. עם ביצועייך הפכת לשחקן הזר עם מס' המשחקים השני הכי גבוה בריאל מדריד(415), זכית ב-17 תארים, אתה הקפטן השני של הקבוצה שלנו ואנחנו גאים לחדש את החוזה שלך בחמש עונות. אנחנו מאחלים לך הרבה בריאות וכל טוב עם המשפחה ושתמשיך להיות חשוב בריאל מדריד כמו עכשיו".

באתר הרישמי לא התביישו לכתוב - 'מרסלו, המגן השמאלי הטוב בעולם', ועל רקע תמונה מרגשת שלו צוהל אחרי הזכייה בצ'מפיונס אשתקד - הציגו קצת את המספרים, למקרה ומישהו העז לשכוח. השחקן הזר עם הכי הרבה עונות בריאל מדריד - יותר מרוברטו קרלוס ודי-סטפאנו. 'הרזומה שלו מדהים והוא רק ממשיך להגדיל אותו', נכתב. 17 תארים: 4 אליפויות ספרד, 3 זכיות בצ'מפיונס, 3 סופר-קאפ אירופי, 3 סופר-קופה ספרדי, 2 זכיות בגביע המלך ועוד 2 זכיות באליפות העולם לקבוצות. רק רוברטו קרלוס עם 527 משחקים עולה על מרסלו במספר המשחקים של שחקן זר. בשלב הזה הוא ניצח 70% מהמשחקים. להלן חלוקת המשחקים: 295 בליגה, 79 בליגת האלופות, 26 משחקים בגביע, 8 משחקים בסופר-קופה הספרדי, 4 באליפות העולם למועדונים, 3 בסופר-קאפ האירופי. בשנה שעברה, הטובה בקריירה כבש 3 פעמים וחילק 11 אסיסטים. העונה יש לו כבר 7 הופעות ו-2 בישולים

https://as02.epimg.net/futbol/imagenes/2017/09/14/primera/1505386645_813799_1505392031_noticia_normal.Xxx

ואז הגיע תורו של מרסלו לדבר עם התקשורת. מהי משמעות חידוש החוזה? נשאל. "זו גאווה עצומה שהצלחתי להיכנס להיסטוריה של המועדון הגדול הזה ריאל מדריד. אני מרגיש מאושר ובר מזל. אני שמח להיות כאן כבר למעלה מעשור ולחדש את החוזה. זה חלום שהתגשם. המשפחה שלי שמחה מכל רגע בשבילי והאמת שגם ריאל מדריד היא כמו משפחה בשבילי.

השינוי. "הכרתי את ריאל מדריד דרך הטלויזיה וידעתי עד כמה היא גדולה, אבל כשאתה חלק מהמועדון זה אחרת. במדריד למדתי את הערכים, את התשוקה לניצחון. ברחבי העולם יש לנו מיליוני אוהדים וזה דבר מדהים. התסכלתי על ריאל מדריד בצורה שונה, כאימפריה של ממש ולא רק קבוצה גדולה בכדורגל העולמי.

רוברטו קרלוס. "הוא עזר לי הרבה מאוד. הוא עשה עבורי את הכל קל יותר. הוא לקח אותי לביתו, נתן לי את מס' הטלפון שלו כבר ביום הראשון וחייך. זה לא נורמלי מבחינתי. הערצתו אותו בתור ילד והוא מתנהג אליי כמו חבר מהרקע הראשון. למדתי ממנו הרבה גם על כדורגל וגם מעבר. הוא עדיין נותן לי עצות. אני גאה בזה שהוא כבר לא רק האליל שלי אלא גם חבר שלי.

סבו. "אני תמיד חושב ומעלה בראשי זכרונות טובים. הוא תמך בי לאורך כל הדרך וההאמין בי. הוא לא זכה לראות אותי בריאל מדריד אבל אני ממשיך את החלום שלו. אני מודה לסבא וגם לאלוהים".

מרגיש קאנטראנו. "הגעתי לכאן מברזיל בגיל צעיר ולצערי החמצתי את קסטיליה. הייתי מאוד רוצה לשחק בה לפני שעברתי לקבוצה הבוגרת. תמיד אני מתעדכן לגביה ורואה את המשחקים. הלוואי והייתי מסוגל להיות בקבוצה ולהעביר קצת ידע והשראה. זה לא אפשרי אבל זה בוער בי. אני מרגיש כאן בבית ושמח לראות שחקנים צעירים מתאמנים. אני עברתי תהליך דומה לאלה שלהם. הייתי רוצה לשחק בקסטיליה". מרסלו הוסיף - "התרומה של רוברטו קרלוס הייתה עצומה ולקחתי ממנו דוגמר. אני מנסה לעזור לשחקנים הצעירים וגם לחדשים. לא תמיד העצות שלי נבונות", צוחק. מרסלו סיפר שגם סרחיו ראמוס ופאביו קנבארו היו מאוד משמעותיים עבורו וכמובן משפחתו.

סיום הקריירה. "מדריד היא הבית שלי ואני רוצה לסיים כאן את הקריירה, אין טוב מזה. אבל לעולם אתה לא יודע, הסטנדרט של ריאל מדריד הכי גבוה שיש". מרסלו נשאל על כך שבסיום חוזהו הוא יהה 16 שנים במדריד. "אני גאה מאוד. אני גם אוהד ריאל מדריד היום וגם שחקן ריאל מדריד. רואים את זה בצורה בה אני חוגג כל גול של הקבוצה". מרסלו נשאל על חזרה לברזיל ואמר - "אגיע לכאן עם שיער אפור", צוחק. "אני לא יודע, אני רוצה ליהנות מריאל מדריד כמה שאפשר. אני לא יודע מה יקרה בעוד חמש שנים והלוואי שאלה לא השנים האחרונות שלי כאן".

המאמן הטוב ביותר. "זיזו, כמובן, בלי לדבר איתו הוא מבין אותי, רק המבט. אולי משום שהיה שחקן. קשה להצטרף לקבוצה של שחקנים גדולים ולהפוך למנהיג שלה בזמן כה קצר, אבל הוא רתם את כולם".

השחקן הטוב ביותר והיריב הכי קשה. "שיחקתי עם רונאלדו, רונאלדיניו, ואן-ניסטלרוי. אבל כמובן שהטוב ביותר הוא כריסטיאנו רונאלדו. הוא הכי שלם. היריב הכי קשה? ניימאר".

שריקות הבוז לבייל. "כמובן שאנחנו מודאגים. הכי חשוב שיהיה מאושר ומתלהב ובסוף זה יחלחל למגרש. הוא בישל שני שערים אתמול(נגד אפועל). אין לו שום בעייה לדעתי אבל אני כדורגלן, לא מאמן".

אסנסיו. "יש לו עתיד מזהיר, אבל אני לא אוהב לדבר יותר מדי על שחקנים צעירים. אנחנו לא רוצים ליצור מעמסה ואובר-ציפיות. חשוב שימשיך להיות מתלהב וממוקד. אמרו עליי 'רוברטו קרלוס הבא' בשלב מוקדם מדי, ואתם רואים שזה לא נכון. אין עוד רוברטו קרלוס".

המטרות. "כמובן שיש עוד הרבה מטרות שאני רוצה להשיג. תמיד אפשר להשתפר וללמוד. הלוואי ואזכה בגביע העולם עם ברזיל ואעשה היסטוריה. זה יהיה קשה אבל אנחנו בדרך הנכונה".

רגעי השיא והשפל. "הכל נשאר בזיכרון, שתדעו. אם לא, לא הייתי נשאר כאן עשור. המשפחה שלי השתנתה וגדלה, אני שמח, יש בי תשוקה, התבגרתי. במועדון הזה לימדו אותי הכל. כל פעם שאני מתעורר אני רואה את המשפחה שלי שמחה ונוסע לאימון בכיף. אלה הרגעים הטובים לצד כל התארים. המשפחה הכי הדבר החשוב מכל. הרגע הגרוע ביותר היה כשאמרו לי שריאל מדריד שוקלת לוותר עליי ולא סומכים עליי. אבל המשפחה תמכה בי ואני פה".

לסיום אנחנו בחרנו עבורכם את עשרת הרגעים הגדולים של מרסלו בריאל מדריד, לפי הסדר: במקום הראשון: ריאל מדריד אמנם כרגיל הפסידה בריאזור וזו גם הייתה ההופעה האחרונה של רונאלדו במדריד, אבל מרסלו עלה כמחליף למשחקו הראשון בקבוצה. קאפלו שלח אותו למערכה| במקום השני הישורת האחרונה של עונת 2008/09. ריאל מביסה את גיחון בחוץ במשחק בו ראול כובש צמד ועוקף את די-סטפאנו. מרסלו רשם בשעה טובה שער בכורה בריאל מדריד| במקום השלישי: ריאל מדריד - ויאדוליד, 2009/10: מרסלו חותך למרכז ושולח גולאסו נהדר לרשת ברגל ימין, בראבו!| מקום רביעי: הגול בדרבי נגד אתלטיקו בקאלדרון(3:2 לריאל) באותה עונה, מצד ימין, אחרי מסירה עדינה של בנזמה. מרסלו בעט פצצה לרשת| מקום חמישי: משחק פתיחת הצ'מפיונס ב-2012/13, נו, מוריניו והגליץ' לדשא. מרסלו היה זה שכבש את שער השיוויון הזמני!

במקום השישי: הדסימה בליסבון וכל מילה מיותרת. מרסלו המחליף עלה מהספסל וכבש שער ולא יכל לעצור את הדמעות| מקום שביעי: שמינית גמר הצ'מפיונס נגד שאלקה, משחק חוץ(2014/15). מרסלו משחרר פצצה ברגל ימין לחיבור ומהמם את הגרמני|במקום השמיני: המשחק הגדול בקריירה של מרסלו כנראה, נגד באיירן מינכן בברנבאו אשתקד. משחק הגנה מופתי מול רובן וגם בישול נהדר לכריסטיאנו, והכל בהופעה ה-400 שלו בקבוצה| מקום תשיעי: ריאל מדריד נגד ולנסיה, קרב מורט עצבים בברנבאו ולא נשאר עוד זמן רב לשחק. ריאל מגיעה שבורה אחרי הקלאסיקו, בערך. מרסלו כובש שער ניצחון דרמטי עם הרבה-הרבה רגש, 2:1 לריאל| מקום עשירי: הבישול לאסנסיו בגמר ליגת האלופות, נועץ את המסמר האחרון נגד יובה. גם בגמר יש לו בישול.

7. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: בנזמה, בייל ואיסקו

קארים בנזמה בינתיים פצוע אך מצא זמן להעניק ראיון קצר. "כשאתה שחקן הרכב בקבוצה גדולה כמו ריאל מדריד - אין שום סיבה לעזוב, לא חשבתי על כך ולו לרגע". הצרפתי כן מצפה להכרזה על חוזה חדש. מן הסתם הוא לא מחפש חיזוק בהתקפה. "יש לנו מבנה שרץ כבר כמה שנים ביחד, סדר גודל של 6-7 שחקנים, וכמובן גם צעירים טובים". "רייאל מדריד היא הקבוצה הכי טובה בה שיחקתי איי-פעם. גם מבחינת התארים וגם מבחינת איכות הכדורגל וההילה מסביב". על זידאן - "הוא מאוד שקט אבל קרוב אלינו השחקנים, משרה רוגע וביטחון ואני שמח להיות שחקן שלו". לדבריו אין הבדל בין שחקני ההרכב לשחקני הספסל. הוא היה מייעץ לניימאר לא לעזוב לפאריס, מחמיא לאמבפה אך אומר שהוא חייב להציג המשכיות, ומקווה לשחק עם צרפת במונדיאל.

הנושא השני שעלה בתקשורת הוא גארת' בייל. במארקה כתבו בשער העיתון שהוא חולם להפוך את הבוז למחיאות כאפיים ומחכה להציג משחק גדול מה שלא קרה לו העונה בניגוד לסיפתח המוצלח אשתקד. אתמול היה ה-14 בספטמבר כלומר עברו ארבע שנים מאז הצגתו לתקשורת של גארת' בייל. באתר העלו סקירה ארוכה של תקופתו במדריד עם הכותרת 'אורות וצללים'. 'חשבו שהוא יהיה היורש של כריסטיאנו ויזכה בכדור הזהב אבל הציפיות התנפצו אחרי ארבע שנים', נכתב. באתר סיקרו את העונות של בייל:

עונת 2013/14: עונת בכורה פנטסטית: הגיבור של המאסטייה(גמר הגביע) והדסימה בליסבון| עונת 2014/15: שנה מאכזבת - ללא פציעות אמנם אך גם ללא אף תואר ובעיקר יכולת מאכזבת| עונת 2015/16: פיניש עונה מצוין וצליעה בגמר הצ'מפיונס| עונת 2016/17: הבעת אמון מהקבוצה, חוזה חדש ו...פציעה חמורה| עונת 2017/18: שמועות על עזיבה, פתיחת עונה מגומגמת, בוז מהברנבאו ותמיכה מהשחקנים; בטור של חוסה פליקס דיאס נכתב שבייל רגוע ושקט הרבה יותר ממה שנראה, והוא יודע שהביקורת מוצדקת אך הביטחון שיש לו מכל המאמנים והשחקנים מאוד עוזר לו. הוא יודע שאולי יש לו קשיי שפה עם חלק אבל כדורגל הוא שפה אוניברסאלית.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/14/15053430476031.Xxx

וקצת איסקו: באתר העלו כתבות רבות עלה שחקן שזכה לחוזה חדש. נכתב באחת מהן עד כמה זידאן היה פקטור משמעותי בכך. הוא מצא לו מקום בקבוצה אבל עוד קודם גרם לו לא להתייאש. איסקו משחק כפליימקר מתחת לחלוצים אבל למעשה נע שמאלה בחופשיות ויש דימיון רב לזידאן ששיחק באותה עמדה תחת דל-בוסקה. במארקה העלו כתבה נפרדת וקיבצו את חמשת הכדרורים הלוהטים ביותר של השחקן בו הברנבאו התאהב מהרגע הראשון, שניים מהם נגד גיחון אשתקד במשחק בו כבש צמד גולאסוס; בכתבה אחרת הציגו את חמש ההופעות הגדולות שלו מהעונה שנפתחה. מהשער הקל נגד יונייטד, ההצגה במשחק של ספרד נגד איטליה ועד הכדרור נגד אפועל ניקוסיה; 'הבשורה של פלורנטינו', כתבו בכתבה אחרת על איסקו. נכתב שהכל היה יכול להשתנות אילו איסקו היה עוזב לאנגליה למשל. ריאל מדריד לא הייתה יכולה לרשום את הפיניש המטורף שלה. איסקו חיכה להזדמנות אולי אחרונה ולא הפסיק לתת שואו על כר הדשא. נכתב שמדובר במהלך החכם ביותר של פלורנטינו מאז חידוש החוזה של ראמוס. נכתב שריאל מדריד הנוכחית תלויה מאוד באיסקו שהוא המנצח על התזמורת.

- מארקה: זידאן רוצה גישה יותר מתלהבת. המאמן ממש לא אהב את המחצית הראשונה המעצבנת של ריאל מדריד נגד אפועל ניקוסיה והעביר מסר לשחקניו באימון. זידאן דרש יותר נמרצות, שאפתנות, תוקפנות ואגרסיביות. איסקו היחיד שזכה ממנו למילה טובה במחצית אחרי הסלאלום שהחל את המהלך בשער הראשון. במשחק הזה ספציפית זידאן רצה לכבוש אפילו עוד שערים אבל הבין שקצת מזל רע מנע זאת מהקבוצה - המשקוף של כריסטיאנו, שער חוקי שנפסל לבורחה מאיורל ועוד. בכל-מקרה, זה לא יספיק לקראת סוסיאדד.

מתכוננים לאנואטה: זידאן יחזיר את ואראן ל-11 לקראת המשחק הקשה מאוד שמצפה לקבוצה. המאמן המשיך בשיטה ונתן לשחקן את כל הזמן שבעולם כדי להחלים וידע שאת המשחק נגד אפועל ניקוסיה יהיה פשוט לנצח גם בלעדיו. זידאן לקח בחשבון שיש לקבוצה מרתון משחקים קשה ונגד סוסיאדד חייבים לשמור על שער נקי. מי שבוודאות לא יהיה שם הוא כריסטיאנו רונאלדו שיירצה את המשחק האחרון בהשעייה. לכריסטיאנו יש מנחוס במגרש הזה. הוא לא שיחק שם מאז עונת 2011/12. בעונה העוקבת, כריסטיאנו החמיץ את המשחק בגלל אי נוחות בשריר הירך האחורי. בעונת הדסימה הוא היה פצוע והחמיץ גם את גמר גביע המלך, והוא לא שיחק גם ב-2014/15. ב-2015/16 הוא סבל מפציעה שמנעה ממנו לשחק גם בחצי הגמר נגד סיטי באיתחאד, ואשתקד סבל כמובן מפציעה מגמר היורו.

8. Raulito Madridista

הקוסם ממשיך עד 2022

בשעה טובה גם יומו הגדול של איסקו הגיע. הקוסם זכה למסיבת עיתונאים מיוחדת אחרי שאמש הוכרז על החוזה החדש שלו, עד 2022 - ושיתר הקבוצות ימשיכו לפנטז. "אני גאה להמשיך לשחק בקבוצה הגדולה ביותר בעולם", אמר. על איסקו והיום המיוחד שלו - בהמשך

החיוך שעלה על פניי ברגע שראיתי שזהו-זה, זה רשמי, איסקו חידש חוזה עד 2022 - הוא בדיוק אותו חיוך בכל נגיעה של איסקו בכדור. לו היינו שואלים את הקוסם זידאן מי השחקן שהכי מזכיר אותו בסגנון המשחק - לא מהיר אבל כ"כ זריז, עם טכניקה עילאית, חוכמה ודימיון - ספק אם זידאן היה עונה תשובה אחרת. לא גוטי חסר היציבות, לא אוזיל שכבר לא כאן ובטח לא יצורים אחרים. 'הקוסם' איסקו או אם תרצו, כפי שכינו אותו אחרי הקרקס שעשה לאיטליה בברנבאו - 'האפיפיור איסקו'. כמאמר הקלישאה: בשביל לראות שחקנים כאלה קונים כרטיס למשחק כדורגל.

איסקו ברוב הזמן לא יהיה השחקן שיקבע האם ריאל מדריד תנצח את המשחק. הוא לאו דווקא מכתיב את קצב המשחק שלנו והוא לא הווינר הגדול של ריאל מדריד או השחקן הכי חשוב. איסקו כן מכריע משחקים כמובן אבל הוא קובע בעיקר דבר אחר: האם ריאל מדריד תשחק יפה או לא. האם היא תיתן שואו או לא. האם האוהדים יספרו זה לזה בסיום המשחק על עוד מהלך שובה עין - התנועות עם הגוף, 'ההשחלות', עצירת הכדור, שינוי הקצב ועוד ועוד ועוד. ריאל מדריד המתינה לאיסקו זמן רב, ובשנה האחרונה הצטרף גם הת'אכלס למשחק שלו והוא נראה ממש כמו החבילה השלמה. מדברים עליו כקשר הטוב ביותר באירופה.

בגמר בדסימה הוא לא פתח בהרכב, בזכייה בגביע ה-11 גם כן עלה רק מהספסל אולם בנוגע לגמר נגד יובנטוס לאף-אחד לא היה ספק. איסקו שם, ויהיה מה. שבועיים אחרי שבישל את שער האליפות לכריסטיאנו, דווקא במגרש בלה-רוסאלדה שם עשה את פריצת הדרך. איסקו ניצח את כולם. את אלה שלא האמינו בו, את חאמס רודריגס שעלה פי 2.5 ממנו וכבר לא כאן, וגם את ה-B-B-C שהיו טאבו בהרכב. ריאל מדריד עברה למערך 4:4:2 וכעת היא הרבה יותר מאוזנת. עם איסקו בהרכב ריאל מדריד הפסידה רק פעם אחת בעונה שעברה - בחצי גמר הצ'מפיונס נגד אתלטיקו מדריד, ואמנם בנזמה היה אחראי על המהלך המחשמל שם בכנף, אבל אתם זוכרים מי הבקיע את שער החוץ היקר מפז ורץ להתחבק עם סרחיו ראמוס..

"איסקו הוא הדבר הבא בכדורגל הספרדי", אמר איקר קסיאס ממזמן, עוד באמצע העונה השנייה של אנצ'לוטי בה איסקו למד לעשות הגנה. את הכדורגל הטוב ביותר שלה באותה עונה שיחקה ריאל מדריד עם איסקו וחאמס בצדדים וללא ה-B-B-C. פיגורה כמו איקר קסיאס לא מחלק מחמאות סתם, אבל כמה שחקנים כבר זכו לכותרות מפוצצות ולא עמדו בהבטחה? במשחק הנבחרת של ספרד אפשר היה לראות את העברת השרביט. אינייסטה היה שחקן הספרדי הקודם שזכה לתשואות בכל מגרש בעקבות השער ההיסטורי בגמר המונדיאל. הברנבאו אמנם כמובן יזכה את איסקו בתשואות אבל כל אוהד ספרדי ראה מי השחקן מס' 1 של הנבחרת. "לא האמנתי שהוא כזה טוב, הוא התעלל בי יותר ממסי", אמר מארקו וראטי המושפל שקיבל שחיל בין הרגליים, כמו בשכונה, בסרטון ויראלי לחלוטין. איסקו הוא המנהיג של הנבחרת כרגע בעוד אינייסטה עושה רושם תש כוחו.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/04/15/14922727025621.Xxx

עברו על איסקו רגעים קשים אבל הוא בלע את הגלולה המרה וחיכה לצ'אנס. הכי קל היה עבורו לעזוב למנצ'סטר סיטי של פלגריני, שאימן אותו במאלגה, אבל איסקו ידע דבר אחד פשוט: אין כמו ריאל מדריד, וזמנו יגיע. איסקו בסופו של דבר הוא השחקן ששיחק הכי הרבה משחקים בריאל מדריד מאז הגיע חוץ משחקן אחד - כריסטיאנו רונאלדו - נתון שהופץ ברשת והיה מעודכן לפני כמה חודשים.

את הרגעים הקסומים של איסקו בלבן קשה עד בלתי-אפשרי לקבץ לכתבה כאן וגם לא לסרטון, זו עבודה קשה מדי. הוא אוהב לנוע משמאל ולשלוח כדור לחיבור - כמו נגד אלמריה, כמו נגד ולנסיה בעונת אנצ'לוטי, כמו נגד בטיס בעונה שעברה. אבל אני חושב שהמפנה האמיתי הגיע ב-15 באפריל 2017. אחרי שהתיקו מול אתלטיקו בברנבאו איים לנגוס בחלום האליפות שלה וריאל הייתה שיכורה מהניצחון במינכן ברבע גמר הצ'מפיונס - היא הגיעה למשחק חוץ נגד גיחון הנלחמת על חייה. זידאן בחר בהרכב רוטציוני משהו ואיסקו כמנהיג. חיחון הובילה כמובן, ואז איסקו נכנס לפעולה.

רק שלוש דקות חלפו מאז שער היתרון ואיסקו קיבל את הכדור ברחבה, הרגיש כאילו הוא בחוף הים, העלים שני שחקני הגנה ובעט לרשת הגבוהה, גולאסו. שער נוסף נפלא שלו נהרס ברגע האחרון ע"י שחקן הגנה, כאשר איסקו קיבל את הכדור בקו מחצית המגרש ופשוט לא ספר אף אחד - ולצערינו אחד משערי העונה נמנע. השעון כבר מראה על הדקה ה-90, והפעם אין כדור קרן שסרחיו ראמוס יוכל להשיע. איסקו לא כידרר, לא מסר אלא פשוט ניצל מסירה של מרסלו ובכדור חכם ומדויק לפינה, עם הרבה מאוד רגש - הכריע את המשחק. 3:2 לריאל מדריד בחיחון, ניצחון של אליפות כמאמר הקלישאה. "הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה עם הכדור", אמר זידאן, שבעצמו התאים להגדרה הבאה.

"גאון, גאון!" כתבו במארקה לאחר המשחק. 'איסקו קירב את ריאל מדריד לאליפות וגם הניע מחדש את החוזה שלו'. ראמוס דפק ספרינט כדי לחבק ואמר 'ככה עושים את זה, אבא!'. בסקרי האוהדים במארקה, איסקו סיים בשיוויון מוחלט עם כריסטיאנו בקרב על תואר שחקן השנה של הקהל, וזה מסביר הכל. איסקו נע בין קו התפר הזה של שחקן צעיר ומבטיח לבין כוכב. הוא לא הגיע כילד אנונימי כמו אסנסיו ומצד שני יירמאנדי עלה יותר ממנו ואין ספק שהרכישה שלו הייתה במחיר מציאה. אבל זה כלל לא חשוב...ריאל מדריד תהנה ממנו עוד זמן רב.

היום שהיה

נוהל חידוש החוזה לא פוסח על אף-אחד: גלריית תמונות מזערית עם 'התאכלס', חולצה נאה עם הפז"ם החדש על רקע גביעי ליגת האלופות, הפתיח של בוטראגיניו שבעיקר מזכיר שוב ושוב מספרים, כתבה מפרגנת מהאתר הרישמי ואז ראיון של השחקן עצמו, והפעם היה תורו של איסקו.מה שכן, הראיון של איסקו היה מרתק עוד יותר. לא מדובר במשהו שהיה ברור כשמש כמו במקרה מרסלו למשל או הקודמים שהאריכו חוזה - קרוס, בייל וכדומה. איסקו היה באמת לא רחוק מלעזוב את ריאל מדריד לפני שנתיים.

בינתיים, פלורנטינו אולי מראה סימני שחיקה(לא באמת), ואמיליו בוטראגיניו היה זה שפתח - "ארבע שנים, 11 תארים, כמעט שלושה בעונה - לא רע. מהיום הראשון שלך קיבלת את החיבה של קהל אשר נהנו מהכדורגל שלך. כישרון יוצא דופן, התמדה וקביעות הפכו אותך לשחקן חשוב מאוד בקבוצה. אנחנו שמחים מאוד על היום הזה בו אתה קושר את עתידך עם ריאל מדריד ומשוכנעים שיהיו הצלחות רבות". איסקו חתם על חוזה חדש עד 2022 רק נזכיר, שכרו שודרג בוודאות ועל כך לא נאמר דבר אבל שימו לב: סעיף שחרור של 700 מיליון יורו.

איסקו עצמו סיפר שברצלונה פנתה אליו אבל לא חשב מעולם לעזב וסיפק עוד שני ציטוטים גדולים - "אני גאה להמשיך לשחק בקבוצה הטובה ביותר בעולם"| "ריאל מדריד הגשימה את החלום הגדול ביותר שלי מאז שהייתי ילד"| בסרטון הארוך יחסית, בן 3 וחצי דקות, הפתיחה כללה את הצגתו לתקשורת במדי ריאל איי-שם ב-2013, שער הבכורה נגד בטיס בברנבאו ואז עלו גם הכדרורים הקסומים, הגולאסו נגד ולנסיה בברנבאו ועוד ועוד. הסיום הוא כמובן חגיגות מהזכייה בגביע ה-12. 'איסקו - כדורגלן ייחודי', כתבו באתר הרישמי - והקליפ שווה צפייה. בכל-מקרה, הנה דבריו::

http://www.realmadrid.com/img/galeria-marca/_1rm4039.Xxx

שלושה תארים בעונה. "זה לא רע בכלל, הכל בסדר. אני שמח וגאה להמשיך לשחק בקבוצה הטובה בעולם. לא ציפיתי לכל-כך הרבה תארים למרות שמדובר בריאל מדריד, זה מראה כמה הצלחנו. הקבוצה מנצחת ואנחנו תמיד רוצים יותר. השתפרתי כאן ככדורגלן, אני כובש יותר שערים ומשחק קרוב יותר לשער, למדתי גם לעשות הגנה. זידאן היה חשוב באבולציה שלי וההתקדמות כשחקן. הייתה לי סבלנות גדולה לחכות לרגע הנכון שאקבל את הצ'אנס. לא בחרתי בדרך הקלה. ידעתי תמיד שהכי חשוב לי להצליח במדי ריאל מדריד".

עזיבה אפשרית. "היו לי תקופות רעות בקבוצה, זה נכון, אבל מעולם לא חשבתי לעזוב. זה רק דירבן אותי להצליח ולהיות טוב יותר ואני לא מתחרט על כלום. עשינו היסטוריה ונמשיך לעשות. הקבוצה הזו רעבה לנצח".

ברצלונה. "הם רצו אותי אבל כלל לא רציתי להקשיב להצעות, הכוונה שלי הייתה להצליח בריאל מדריד, להפוך להיות שחקן הרכב קבוע. עם הקבוצה הזו אפשר לזכות בהרבה תארים".

שחקן הרכב. "נכון שיש קבוצה תחרותית מאוד וכולנו רוצים לשחק. אני מרגיש טוב ויודע שהרוטציות ראויות וזה עוזר לקבוצה וגם לנו כבודדים. הסגל בשנה שעברה היה עצום". איסקו הוסיף - "אני מרגיש חיוני וחשוב ושמח להישאר, הגעתי גם לנבחרת ספרד הבוגרת. זה טוב להגיע לרמה הזו, אני בכושר מצוין אבל חשוב להמשיך ככה. זה הטופ של הכדורגל להיות שחקן הרכב בריאל מדריד ובספרד". עוד אמר איסקו - "זוהי ריאל מדריד, הקבוצה התחרותית ביותר בעולם. לא רציתי לעזוב. הייתי תמיד רציני ועבדתי ללא הפסקה".

ההחלטה להישאר. "במשך החיים אתה חושב על הרבה דברים אבל בסופו של דבר אנחנו קובעים את הדרך שלנו". על חידוש החוזה אמר - "יכולתי לחדש בסוף העונה שעברה אבל העדפנו לחכות כדי שאהיה ממוקד. התזמון עכשיו הוא מצוין. הייתי רגוע ושקט, ידעתי שזה יקרה".

הזיכרון הטוב ביותר והרע ביותר. "אני תמיד אשאר עם הדסימה וגם הזכייה באליפות הראשונה בקריירה שלי. הזמן הרע ביותר - פתיחת העונה שעברה כשנפצעתי בקרסול ולא הייתי חלק מהקבוצה, הייתי בהלם. זו הייתה תקופה קשה".

התקשורת. "אתה עושה שני משחקים טובים ואתה הכי טוב, אתה משחק רע פעם אחת ואז מדריד רוצה למכור אותך. התקשורת צריכה להיות יותר מאוזנת".

זידאן. "הוא היה מאוד חשוב עבורי, נתן לי ביטחון בזמנים קשים גם כשלא שיחקתי. דיברנו הרבה לאורך כל הדרך. הוא שינה את הפוזישן שלי ואני קרוב יותר לשער ומרגיש מעורב, מחלק אסיסטים. הוא מכיר אותי היטב ויודע למה לצפות ממני ואיך להוציא ממני את הטוב ביותר. מהיום הראשון שהגיע הוא אמר לי מה הוא רוצה ממני ושאמתין לרגע שלי והוא יגיע. מה שחשוב הוא שהקבוצה תנצח, גם אם בלעדיי".

שיחות עם זידאן. "מהיום הראשון שהוא הגיע הוא אמר לי כי אמרו לי, הראתה לי את האמון שלהם מהרגע הראשון היה לי סבלנות ובסופו של דבר זה הוא צוות, אתה צריך לדעת להמתין זמן שלך, חיכיתי Igual. בקרוב אני לא משחק שוב, הדבר החשוב הוא הקבוצה ואם ננצח, כן ייטב ".

מה המשמעתות של ריאל מדריד עבור איסקו. "קשה להסביר את זה במילים. זה המועדון הגדול ביותר בהיסטוריה. כולם רוצים לשחק פה. ריאל מדריד גרמה לי להגשים חלומות רבים שהיו לי מאז שהייתי ילד". איסקו נשאל גם שאלה מגוחכת על פרישה במדריד, ואמר - "אתה אף-פעם לא יכול לדעת, הדרך של הכדורגל ארוכה ומסובכת אבל אני מקווה להיות כאן הרבה שנים, כמה שרק ירצו בי והלוואי שאוכל לחדש חוזה עוד פעמים רבות".

https://en.sportyou.com/wp-content/uploads/2017/06/isco-1.Xxx

המספרים המלאים:

11 תארים במדי ריאל מדריד - 3 זכיות בליגת האלופות, 3 זכיות בסופר-קופה האירופי, 2 זכיות באליפות העולם למועדונים וגם זכייה בגביע המלך, בסופר-קאפ האירופי ובסופר-קופה הספרדי. בקרוב מאוד איסקו ירשום את ההופעה ה-200 שלו, כרגע יש לו 197 הופעות בהם כבש 34 שערים ובישל עוד 29, אחוז הנצחונות שלו גבוה - 75%. בעונת הבכורה בקבוצה כבש 11 שערים, בדיוק כמו אשתקד, אולם השיא שלו עדיין במדי מאלגה. בסופר-קופה האירופי הוא נבחר לשחקן המצטיין נגד מנצ'סטר יונייטד במשחק בו כבש את השער היחיד שלו העונה. איסקו כבש כבר במשחק הבכורה בקבוצה, כשהבקיע נגד בטיס בברנבאו בנגיחה את שער הניצחון. חתך לפי מסגרות: 130 משחקי ליגה, 41 משחקים בליגת האלופות, 18 בגביע המלך, שלושה משחקים באליפות העולם למועדונים, 3 משחקים בסופר-קופה האירופי ו-2 בסופר-קופה הספרדי. אשתקד כבש 11 שערים ובישל עוד 7.

9. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר::

גם המארקה וגם ה-AS הקדישו את שער העיתון למשחק הבכורה של אתלטיקו מדריד במגרשה החדש. חידוש החוזה של איסקוקיבל פירורים. במארקה נכתב:'קישור מאובטח' והוסיפו שכרגע לריאל מדריד יש את רביעית הקשרים הטובה בעולם וכולם ממשיכים. עוד הוסיפו - 'מדריד הבטיחה שהאוצר יישאר אצלה בעתיד'. במארקה השתמשו שוב בהגדרה של מוריניו 'ארבעת הפנטסטיים' - מודריץ' חתום עד 2020| קאסמירו עד 2021| וטוני קרוס ואיסקו עד 2022|. הנושא השני שעלה על סדר היום: לבאנדובסקי רוצה למדריד בקיץ.

גארת' בייל הגיע לחנות של אדידס ברחוב גראן-ויאה והתראיין בקצרה כשהוא עטוף בסווצ'רט של ריאל מדריד לחורף. המטרות - "הייתה לנו תחילת עונה טובה עם שני תארים אבל אחר-כך בליגה פיספסנו. אנחנו רוצים לזכות בהכל שוב". בייל הוסיף שחייבים לשמור על ריכוז ועל רוגע. "השער החשוב בקרירה שלי היה בדסימה וזה הרגע שאני לא אשכח לעולם אבל בריאל מדריד צברתי המון חוויות גדולות. אני מקווה שאמשיך לקחת חלק במשחקים גדולים בעתיד". בייל הוסיף שריאל הייתה הקבוצה הראשונה לזכות פעמיים בליגת האלופות והמטרה היא הגביע השלישי. על המשחק הקרוב - "האנואטה הוא מגרש קשה מאוד אבל אני מצליח לכבוש שם. אני מקווה שננצח את סוסיאדד ונתקדם בטבלה". עוד הוסיף בייל שהוא מקווה להיות בגביע העולם.

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/09/11/primera/1505104367_006943_1505497779_noticia_normal.Xxx

מעבר לכך בתקשורת מביטים בדאגה לקראת המשחק באנואטה. רשימת הנעדרים גדולה וטוני קרוס בנוסף לא התאמן היום. באתר ה-AS תהו מה האופצייה הטובה ביותר של זידאן ל-'9': האם יהיה זה גארת' בייל, אולי מרקו אסנסיו או בורחה מאיורל שמיעט לשחק. על בייל נכתב שהוא כרגע חסר ביטחון אבל מסתדר במגרש הזה ויש לו משחק ראש מצוין| מאיורל אמנם זו העמדה שלו אך הוא השחקן האחרון בהיררכיה ונראה שזידאן לא באמת סומך עליו, עובדה שהוא פלט משהו שחסר לו חלוץ| אסנסיו יכול להיות הפרטנר של בייל והוא נוסה כמעין חלוץ מזויף במשחקה של ספרד נגד איטליה. עוד דאגה של זידאן היא ההיעדרות של מרסלו. האם זידאן יבחר בנאצ'ו או בתיאו לקראת המשחק באנואטה? תיאו היה מאוד מסורבל וחלש נגד לבאנטה אבל בעמדת המגן יהיו לו יותר שטחים ודווקא משום שמדובר במשחק קשה הוא יוכל לקבל זריקת עידוד גדולה ולנצל את הצ'אנס. מצד שני הוא די חסר ניסיון.

הנושא האחרון שעלה על סדר היום הוא מי שלא משחק. כל אוהד ריאל מדריד היה חולם שמוראטה יהיה החלוץ במשחק נגד סוסיאדד. בליגת האלופות הוא כבש את שער הניצחון נגד ספורטינג ליסבון בברנבאו ברגע האחרון בנגיחה והיה שווה 2 נק'. בליגה הוא סידר לריאל לא פחות מ-13 נק', בין היתר שערי ניצחון מאוחרים נגד בילבאו בברנבאו, נגד ויאריאל במדריגל ועוד ועוד, בסה"כ תשעה שערים שהיו מאוד משמעותיים. החלוץ התראיין בינתיים ל-'דיילי-מייל' האנגלי ואמר:"זידאן רצה שאשאר והייתי מאושר במדריד אבל לא יכולתי להישאר מחליף. רציתי לשחק עוד, אני רעב להצליח בשביל הנבחרת ואני רוצה להבקיע עוד שערים. הייתי חייב לחשוב על כל השיקולים האלה". מוראטה סיפר על הצעות אחרות שהיו לו מעבר לצ'לסי ויונייטד.

10. Raulito Madridista

הרגע הגדול של בורחה מאיורל| קרבחאל:"הוא יכול להיות ה-'9' של ריאל מדריד"

דווקא בורחה מאיורל בן ה-20, הוא ולא אחר, היה זה שכבש את השער שקבע שריאל מדריד משווה את שיא המשחקים הרצופים של סאנטוס בהם היא כובשת שער. בדקה ה-19 הוא היה חד, מהיר ונחוש ברחבה ועם כל הלב בעט לרשת לעיניו של הקפטן ראמוס. אבל הרבה מעבר לכך, בשעה טובה רשם בורחה מאיורל את הרגע הגדול בקריירה שלו ללא ספק - שער בכורה בקבוצה הבוגרת של ריאל מדריד בהופעתו התשיעית(3 העונה ו-6 ב-2015/16). נגד פיורנטינה הוא כבש בגביע הברנבאו ובמשחק נגד אפועל ניקוסיה כריסטיאנו ניסה לפרגן לו אך השופט שרק לאופסייד. הפעם, אף-אחד לא יקח לו את השער הזה. כמובן שיש לו גם חצי בישול.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/17/15056828262921.Xxx

"אני שמח על הניצחון הנהדר וגאה על שער הבכורה שלי בריאל מדריד, וברור שזו רק ההתחלה", כתב השחקן הנרגש ברשתות החברתיות לאחר המשחק. בראיון לכלי התקשורת הוסיף - "עשינו משחק נהדר. ידענו שזה יהיה קשה מאוד אבל התכוננו כמו שצריך והיינו נחושים. התרגזנו אחרי שתי תוצאות התיקו בליגה. אנחנו יודעים שלא הרבה קבוצות ינצחו כאן וחזרנו למסלול הנכון. צריך להמשיך לעבוד קשה ולנצח את בטיס". על כך שקיבל את האשראי בהרכב אמר - "אני עובד קשה כל השבוע כדי לקבל הזדמנויות. בשבילי לשחק זה חלום וזו גאווה. יש מלחמה קשה על המקום בהרכב אבל זה לא מעניין אותי, אני שמח להיות כאן". מאיורל סיים בהוכרת תודה לזידאן - "אם הוא בחר בי להרכב זה אומר שהוא מאמין בי. אני מודה לו על ההזדמנות".

החלוץ זכה לשבחים מחבריו לקבוצה. "אני מאוד שמח עבור בורחה מאיורל וגם עבור בייל", אמר קרבחאל. "יש לנו קבוצה עם סגל רחב. בורחה יכול להיות ה-'9' של ריאל מדריד והוא הוכיח את זה הערב עם ביצועים ברמה הגבוהה ביותר". קרבחאל גם אמר שהוא גאה כמובן על החוזה החדש ושאם ריאל לא הייתה מנצחת היא הייתה נקלעת לברוך של שש או 7 נק'. "הוא עבד קשה וחיכה להזדמנות, הוא ילד צעיר עם כישרון גדול והרבה תשוקה ואמביצייה", הוסיף קיילור נאבאס שירצה לשכוח את השער שספג. "הוא עזר לנו הערב והוא חיוני לקבוצה". המאמן זידאן היה גאה ואמר - "אמרתי למאיורל שיש לו תפקיד בקבוצה ואני שמח שהוא נשאר".

בתקשורת הספרדית פירגנו גם כן. במארקה בחרו במאיורל לקראק של המשחק וכתבו - 'בהיעדר שני חלוצי ה-'9' של ריאל מדריד, בנזמה וכריסטיאנו - המאמן זידאן שם את מבטחו בחלוץ השלישי היחיד בסגל'. זידאן הכיר את בורחה מימי קסטיליה שם כבש 15 שערים ב-33 הופעות בעונתו האחרונה. 'גם מוראטה התחיל ככה, בערך, כשהציל את ריאל מדריד במשחק בלבאנטה(בעונת הדסימה), ובסוף הוא נמכר ב-80 מיליון יורו'. ב-AS כתבו לא רק על השער שכבש והדריבל בשער השני(מהלך שכלל תעוזה וחוצפה) אלא גם על המשחק עם הגב אל השער. בסיקור המשחק הוא קיבל את הציון הגבוה של 3 כוכבים.

ריאל משווה את השיא של סאנטוס

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/17/15056679727641.Xxx

בתאריך ה-30 באפריל 2016, רגע אחרי תיקו מאופס נגד מנצ'סטר סיטי באיתחאד, יצאה ריאל מדריד למשחק חוץ קשה באנואטה נגד ריאל סוסיאדד בישורת האחרונה של העונה כשהאליפות עדיין על הפרק. גארת' בייל התרומם ונגח עם כל הלב לרשת אחרי בישול של לוקאס ואסקס. ריאל מדריד החלה שם את רצף הכיבושים שלה, וכמה קוסמי שהשיא המדהים של סאנטוס - 73 משחקים רצופים - הושווה בדיוק באותו המקום - באנואטה של סוסיאדד, אחרי הניצחון 3:1 של ריאל מדריד. ביום רביעי הקרוב, ערב ראש השנה, עם כריסטיאנו בהרכב בליגה, סוף-סוף - ריאל תארח את בטיס ותוכל לקבוע שיא עולמי חדש.

השיא של ברצלונה עמד על 44 משחקים, באיירן של היינקס כבש 61 משחקים ברציפות ואילו ריאל מדריד גבוה מעל כולן. סאנטוס אמנם כבשה הרבה יותר שערים אבל זה היה בשנות ה-60 והכדורגל היה מעט אחר. באתר ה-AS כבר ערכו השוואה בין הרצף של שתי הקבוצות, בתמונה הבאה::; אמש ריאל הגיעה בדיוק למספר עגול ויפה של 200 שערי זכות. הנה הנתונים של שתי הקבוצות - ריאל ניצחה 54 משחקים, סיימה 14 פעמים בתיקו והפסידה 5 פעמים, לעומת 52 נצ' של סאנטוס, 14 תוצאות תיקו ו-7 הפסדים; מצד שני סאנטוס כבשה 245 שערים לעומת 200 של ריאל מדריד שגם ספגה הרבה יותר שערים כמובן. כריסטיאנו מלך השערים עם 49, ובנזמה הוא הסגן עם 21. אלבארו מוראטה כבש 20 שערים, מרקו אסנסיו תרם 14 כאשר סרחיו ראמוס כבש 13 גארת' בייל ואיסקו כבשו 12 כ"א. חאמס כבש 11 וקאסמירו הבקיע 8 שערים.

במארקה מיהרו בדיוק אחרי השער של מאיורל להעלות ברשתות החברתיות וידאו משעשע בין דקה בו מתחלפים המספרים בין 1 ל-73 כיאה לרצף המשחקים וגם סמלי היריבות וכותרת עם השם שלהן בהתאם לסדר. והם גם הציגו את הגרף המלא לשימושכם עם פירוט מטורף על כל השערים - למשל, כריסטיאנו כבש 29 שערים בליגה ומתוכם 11 ברגל ימין, ו-9 מתוך 13 שעריו של ראמוס נכבשו בנגיחה. באתר הציגו גם את פירוט הקבוצות שספגו. לדפורטיבו לה-קורוניה וסביליה היה הכבוד לספוג הכי הרבה שערים - לא פחות מ-14, כאשר קולטורל שספגה שביעייה ועוד שישייה בגביע - מדורגת שנייה עם 13 שערי חובה נגדינו. בהמשך נמצאות סוסיאדד שספגה 10 שערים כאשר אתלטיקו וגראנדה ספגו 9 שערים ובארסה, סלטה, בטיס, ולנסיה, אוססונה ולגיה ורשה עם 8 שערים.

בואו נעיף מבט על סדר המשחקים. השיוויון של ראמוס בקאמפ-נואו ברגע האחרון בדצמבר שעבר היה משחק מס' 27. במהלך החוץ במדריגל נגד ויאריאל - רמונטדה גדולה מ-2:0 ל-3:2 - ריאל שברה את השיא של בארסה. ה-3:0 על אלבס בברנבאו בעונה שעברה היה המשחק ה-50 ברציפות ואת השיא של באיירן ניפצה ריאל עם ה-4:1 על סביליה בברנבאו בישורת האחרונה של העונה בספרד. כמובן שריאל כבשה בכל משחקיה בעונה שעברה תחת זיזו שאימן את הקבוצה ב-95 משחקים. רק נגד וולפסבורג(הפסד 2:0 בגרמניה) ומנצ'סטר סיטי(תיקו 0:0 באיתחאד), בצ'מפיונס, ובהפסד 1:0 לאתלטיקו מדריד בברנבאו בליגה - ריאל לא כבשה.

כותרות העיתונים הבוקר: אפרט פארטי באנואטה

שער המארקה:

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2017/09/18/portada/marca_papel/g1809.35b4d4c890ffc740e88e7dbf7de2b14c.Xxx

"שוב נוסעים"| מאיורל ובייל הובילו את הניצחון באנואטה והראו עד כמה ריאל מוכשרת| ריאל השוותה את שיא הכיבושים הרצופים של סאנטוס של פלה| ריאל סוסיאדד הייתה לא טובה ורשמה הפסד בכורה העונה בכל המסגרות.

בסיקור באתר נכתב 'ריאל ניצחה את הגמר שלה' כשצמד של בורחה מאיורל ושער גדול של בייל הזיזו את הערפל. נכתב שם שריאל שמה בצד את העצלנות והפינוק והשובע שהציג לנו מאז זכתה בשני תארים בקיץ וניצחה כל-כך בקלות פעמיים את בארסה, אותה בארסה שכמעט ופתחה עליה פער של 7 נק' יתרון ואנחנו כולה בספטמבר. זו הייתה הופעה שהוכיחה שריאל מדריד עדיין כאן. נכתב שריאל גרמה לסוסיאדד לרדוף אחרי הכדור מה שהיא בטח לא רגילה לעשות והצליחה להגיע שוב ושוב לאיזור המסוכן. על בייל נכתב שהוא כבר זמן רב נראה כמו עוד שחקן כדורגל והנה הוא הזכיר לנו שפעם, לא ממש מזמן - הוא היה עושה גם דברים יוצאי דופן.

במארקה התמקדו בבייל בכתבה נפרדת וחוסה פליקס דיאס כתב - 'הוא עבד קשה ועם שער ענק ענה לכל המבקרים'. הוא כותב שם שבייל קנה את עולמו עם ספרינט פחות או יותר באותו האורך, כזה של 70 מטר, שבתחליתו נראה לכם שבייל יוצא למירוץ אבוד אבל הוא משיג את שחקן ההגנה וכשהוא צלול בצורה מדהימה הוא כובש בקלאסה. לאוהדי ריאל מדריד היו פלאשבקים מהגמר ההוא במאסטייה גם אם זו בסה"כ סוסיאדד. נכתב שהוא פגש את היריבה האהובה עליו והוא מקווה לחזור להיות השחקן הטוב ביותר שהיה במדריד כמו בפתיחת העונה שעברה.

שער ה-AS:

https://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1505702121_portadadelperiodico_grande.Xxx

בעיתון הלכו על המוכר והידוע - "שלוש נקודות והרקורד של פלה"| על רקע התמונה של בייל עושה שק-קמח למאיורל, נכתב למעלה - "השוותה את שיא המשחקים הרצופים שסאנטוס כבשה עם שער וחצי של בורחה מאיורל וספרינט גדול של בייל| זידאן:"בייל היה צריך את השער הזה מאוד וכעת הוא יראה את הגירסה הטובה ביותר שלו".

בסיקור באתר נכתב - 'האנואטה מעיר את מדריד'. חוץ מבורחה מאיורל, גם תיאו קיבל את הציון 3 כוכבים ואפילו אסנסיו ואיסקו(מוגזם), בייל הסתפק בשני כוכבים וקיילור וקאסמירו סומנו כנק' תורפה. באתר ציינו לטובה את איסקו-אסנסיו-מודריץ' שבהנעת כדור חכמה הצליחו לנטרל את סוסיאדד ולשלוט בשדה. נכתב שריאל הייתה מלאה בניסיון מצד אחד ורוח נעורים מצד שני ושכל חלוץ, גם אם טירון - משנה את המשחק שלה מקצה לקצה. על בייל נכתב - "הוא כבש בקלאסה את השער השישי שלו באנואטה, שם הוא תמיד רוצה לשחק. פעולה מרהיבה במשחק רע, והוא צריך להמשיך".

טורי דיעה: אלפרדו רלאניו כתב בטורו ב-AS שזידאן הריץ את מאיורל וקיבל בחזרה את בייל וראה על כר הדשא קבוצה מאוד מחוייבת שידעה בדיוק את משמעות איבוד הנקודות אם וכאשר. נכתב שבייל עורר הרבה סימני שאלה וחשד אבל כבש ובגדול. הוא דיבר על החוצפה של בורחה שלא מסר מייד לאיסקו במהלך של השער השני והכל קרה לטובה; תומאס רונסרו כתב על 'הקאנטרה של האלופים'. הוא השתמש בציטוט של פדג'ה מיאטוביץ, זה שגזל לזידאן את גביע אירופה בעונת הספטימה כשזה שיחק במדי יובה, שאמר - "בורחה צבר המון ניסיון בגרמניה והוא ראוי לשחק". עוד הוא שיבח את תיאו שהוא העתיד של ריאל מדריד ומבחינה התקפית נתן משחק שגם מרסלו היה גאה בו, ובהגנה השקיע המון; אלברו בניטו כתב על בורחה מאיורל - 'קח את הצ'אנס ותמשיך לפרוח', והוסיף שזידאן יכול להיות הרבה יותר שקט כעת.

11. Raulito Madridista

http://realmadrid.co.il/Images/topicCarvajal202218092017.Xxx

הרץ הימני

כבר היום בגיל 25, דני קרבחאל, בשר מבשרינו, זה שחרש את האגף גם בקסטיליה - הוא לא רק המגן הטוב ביותר ביבשת אלא גם המגן הימני הטוב ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד. היום הוא יזכה לכבוד הראוי לו עם מסיבת עיתונאים חגיגית לאחר החוזה החדש עד 2022. ותהיו בטוחים שכבר נגד בטיס הוא ירוץ יותר מכל אחד אחר..

איי שם בשנת 2004, כשהוא ילד בלונדיני מתלהב בן 12 עם שיער פטרייה - דני קרבחאל זכה לכבוד עצום - הוא פגש את האגדה אלפרדו די-סטפאנו והם הניחו יחד אבן פינה למתקן האימונים של הקבוצה. קרבחאל, סביר להניח, שם את האבן בדיוק במקום המתאים - איי-שם בצד ימין של ההגנה, העמדה עליה עתיד יהיה להשתלט. בחיפוש פשוט בגוגל, אגב, התעדכן מאז מאגר התמונות. כי קרבחאל ממשיך לכתוב עוד ועוד פרק בריאל מדריד. בשעה הזו, אלמלא מסיבת העיתונאים המרגשת על הארכת חוזהו עד 2022 - קרבחאל היה עושה בדיוק את מה שהוא תמיד עושה. עוד ספרינט חכם בהתקפה עד טיפת הזיעה האחרונה, עוד מאבק עיקש בהגנה כמו לוחם שוורים. ולא משנה אם היריבה ממול היא באיירן בחצי גמר הצ'מפיונס, אוססונה או מדובר במשחק אימון. אצל קרבחאל אין איפה ואיפה. בזמן שחלק מחבריו מעגלים פינות ומחלקים כוחות - קרבחאל הוא הגירסה המושלמת של סוס עבודה.

אפשר להתחיל מהסוף: כבר היום, בגיל 25, דני קרבחאל הוא המגן הטוב ביותר בעולם. שילוב של מהירות יוצאת דופן, תזמון מושלם הצטרפות להתקפה ופס אחרון מצויין(גם לעונה הזו הוא יגיע - אל חשש) יחד עם אחריות, אגרסיביות ותשוקה בהגנה. וחשוב מכך - כבר היום הוא המגן הימני הטוב בהיסטוריה של ריאל מדריד. ויסלחו לנו צ'נדו, מיצ'ל סאלגדו, האקס האהוב אלבארו ארבלואה שיספר לכם בדיוק את אותו הדבר, ואפילו סיסיניו וקרלוס דיוגו(לא באמת). הברנבאו מטורף על הילד שעלה מהקאנטרה ואחרי שנת התחשלות בלברקוזן חזר חד כתער. כל-כך הרבה שחקנים צעירים עוזבים ולא מצליחים לחזור לריאל מדריד, ממש התקווה בת שנות אלפיים. אבל קרבחאל יחזור, זה היה מובן מאליו.

רק הפציעות הארורות יכולות לעצור אותו. במונדיאל 2014 דל-בוסקה העז לוותר עליו ואת יורו 2016 קרבחאל ראה מהבית אחרי הפציעה בגמר ליגת האלופות. כשהוא ירד מהדשא בוכה היה קשה שלא להזהות איתו, מעבר לחשש שמאזן הכוחות בגמר משתנה. אבל זהו-זה, המזל הרע נגמר. קרבחאל מקבל מנוחות פה ושם וזידאן שומר עליו בצמר גפן, וכעת, כשהמאמן הנבחרת הוא ז'ולאן לופטגי שהדריך את קרבחאל גם בצעירה - דרכו למונדיאל ברוסיה סלולה. קרבחאל רשם הפסד אחד בלבד ב-26 ההופעות שלו בנבחרות השונות עם המאמן הזה על הקווים. מי זוכר בכלל שדווקא מונטויה היה זה ששיחק ביורו הצעירותU21 כאן בארץ ישראל שלנו. גם כשדנילו הגיע ב-30 מיליון יורו כדי להתחרות על מקום בהרכב - קרבחאל לא ספר אותו.

כשהוא עם הכדור קשה מאוד לעצור אותו. מאמני היריבה יודעים שצריך לקחת אותו בחשבון. את הניצוץ בדרך לעונה הגדולה בקריירה שלו ואת קיבוע מעמדו כמס' 1 ביבשת, הניח קרבחאל כבר בפרמיירה של העונה שעברה. הסופר-קופה האירופי נגד סביליה, דקה 118: קרבחאל חוטף כדור ליד קו מחצית המגרש, פורץ במלוא העוצמה לרחבה ועם הפאלש שולח נהדר לרשת - איזה גולאסו! זה היה השער הראשון והיחיד שלו בעונה שעברה, ולמי אכפת. אני בחרתי בו לשער העונה. קרבחאל שיחק את אותו משחק עם בעייה בשלפוחית...

https://i.ytimg.com/vi/2ypnCTLSAtM/maxresdefault.Xxx

קרבחאל לא כובש, הוא מבשל. כך היה בשמינית הגמר נגד נאפולי בברנבאו, כך היה ברבע הגמר נגד באיירן מינכן בגרמניה, והעתק מדויק יכולתם לראות בגמר נגד יובה בקארדיף. ככל שרמת הקושי עולה - קרבחאל רק משתפר. ריאל יצאה קדימה במהירות וקרבחאל עם קריאת משחק נבונה ראה את החור בצד שמאל של ההגנה של יובה. הוא פתח בספרינט גדול, קיבל מסירה מכריסטיאנו ובמקום לשלוח כדור רוחב ללא מחשבה הוא זכר את התרגיל שתמיד עובד. פס אחורה, במלוא הרגש, וכריסטיאנו עושה 1:0, והשאר היסטוריה. 12 אסיסטים היו לו בעונה הקודמת, כמו החבר שלו בצד שמאל - מרסלו, וכמעט כמו בכל שלוש העונות הקודמות. אגב, את השער הראשון שלנו העונה, מול יונייטד בסופר-קאפ האירופי - קרבחאל היה זה שבישל לקאסמירו במסירת עומק נפלאה.

https://okdiario.com/real-madrid/img/2017/06/03/cristiano-carvajal-620x349.Xxx

הזכרנו את מרסלו. בעוד על הברזילאי שילמה ריאל מדריד שכר לימוד כבד - קרבחאל הגיע כמוצר כמעט מוגמר. נדיר לראות שחקן כה צעיר ואחרי שנה אחרת בלבד בקבוצה תחרותית כמו לברקוזן - משחק בצורה כזו. "אתה רוצה לשחק? - תלמד איך לנצח ותחזור לריאל מדריד שחקן שלם יותר", אמר לו הסוכן שלו גינס בקיץ ההוא, וקרבחאל הפנים. הוא מספר על הקושי בעיר ותרבות חדשה, אבל מה שלא הורג - מחשל.

הבגרות והשקט הנפשי אייפנו אותו לאורך כל הדרך. בעונת הדסימה הוא פגש את רובן וריברי שהיו קשרי הכנף הטובים בעולם(לפני שלוש עונות), ותיסכל את שניהם בצמד המשחקים כשריאל מדריד שומרת על שער נקי. בגמר הוא המשיך לתקוף ולתקוף ולתקוף, עד הרגע האחרון, ועם שריקת הסיום לא היה יכול לעצור את הדמעות. בדקות האחרונות על אדי הדלק האחרונים לפני הגול של ראמוס - הוא ניגש לקהל והכניס אותו לטירוף. הגעתי לכאן כדי לנצח. קרבחאל תיאר את תחושותיו בראיון מיוחד בתוכנית 'במגרש עם הכוכבים' בערוץ הרשמי של המועדון - "בדקות האחרונות נתנו הכל אבל הרגליים היו קצת כבדות והראש לא מפסיק לחשוב, יצאנו מדעתינו. את רואה את כל האוהדים במגרש כמה הם רצו את הגביע, המשפחה שלי. 12 השנים הרעות באירופה חולפות בראש מה גם שאיבדנו את האליפות. זה היה מדהים".

http://e01-elmundo.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2014/05/24/14009678670724.Xxx

את חשבון האינסטגרם שלו הוא סגר משום מה אבל גם בלעדיו הוא מעביר מסר לאוהדים. קרבחאל בהחלט לוקח ללב. אחרי השיוויון המאוחר של ראמוס בקאמפ-נואו אשתקד 'התפלק לו' והוא שלח אצבע משולשת לקהל של בארסה ולאחר-מכן התנצל. אחרי ההפסד האכזרי בברנבאו הוא שכב על כר הדשא וסירב לקבל את רוע הגזירה. בקלאסיקו האחרון בקאמפ-נואו עם השיפוט השערורייתי הוא פנה לאדון משרוקית לקראת הסיום ואמר - "בוא תיתן להם עוד פנדל!". אחרי התיקו נגד ולנסיה אמר דני - "שילמנו מחיר על חודש אינטנסיבי בפתיחת העונה", ובינתיים נראה שגם קרבחאל עצמו מתקשה לחזור לעצמו.

כשזה יקרה, ריאל מדריד תקבל פלוס אדיר נוסף בחלק ההתקפי שיודע עליות ומורדות העונה. הוא כבר הגשים את החלום הגדול ביותר של החיים שלו - לשחק במדי ריאל מדריד, ואנו מקווים שהעונה יחצה את רף מאתיים המשחקים. בפעם הראשונה שהגיע לברנבאו כילד - הוא קיבל סחרחורת והיה בהלם. קרבחאל היום הוא כבר לא רק האוהד מס' 1.

12. Raulito Madridista

קרבחאל:"זכיתי בהכל בריאל מדריד ואני רוצה לזכות שוב בהכל"

בשעת צהריים, כמיטב המסורת, וכ-24 שעות אחרי ההודעה הרשמית - הגיע תורו של דני קרבחאל הנפלא לעמוד באור הזרקורים עם מסיבת עיתונאים מיוחדת לכבוד חידוש חוזהו בריאל מדריד עד 2022. אמיליו בוטראגיניו פתח - "אתה הסמל המייצג את הקאנטרה שלנו, הגעת בגיל 10 וכעבור שנתיים הנחת את אבן היסוד עם די-סטפאנו, איי-שם בולדבבאס. אתה דוגמא לכל הצעירים המתאמנים בריאל מדריד שחולמים כמוך להגיע לקבוצה הבוגרת. אתה מייצג את הערכים של ריאל מדריד בצורה הטובה ביותר ואני בטוח שיהיו לך הרבה הצלחות גם בעתיד". בתקשורת בחרו בציטוט הבא של קרבחאל - "סעיף השחרור שלי גבוה מאוד כדי שאף-אחד לא יוכל לקחת אותי מכאן".

http://www.realmadrid.com/img/galeria-marca/_1rm4694.Xxx

"זה חלק גדול מהחיים שלי, אני מגשים חלום. אני אסיר תודה למועדון על היום הזה בו אני מאריך את החוזה עם המועדון של החיים שלי. אני מאושר וגאה ולא יכול להיות שמח יותר ממה שאני עכשיו. זכיתי עם הקבוצה הזו בהכל ואני רוצה לחזור לנצח ולזכות בהכל שוב, ככה זה בריאל מדריד. אני מקווה שעד שנת 2022 יהיו לי עוד הרבה תארים בקבוצה ונמשיך לשכתב את ההיסטוריה של ריאל מדריד. הדור הזה שלנו תקע יתד חזק מאוד. סעיף השחרור? הוא גבוהה מאוד כדי שאף-אחד לא יוכל לקחת אותי מכאן".

מדרידיסימו. "כאשר אמיליו בוטראגיניו, אגדה בפני עצמה, אמר את מה שאמר - הייתי מאוד נרגש ונבוך. אני מסתכל אחורה על מה שעברתי ותמיד זוכר את תחילת הדרך הקשה, את המאמצים של המשפחה שלי. אבא היה לוקח אותי לאימון כשיצא מעבודה, אמא הייתה מלווה לחלק מהמשחקים ואחותי עודדה אותי אחרי משחקים לא טובים. וגם ריאל מדריד היא המשפחה שלי".

הרגעים הקשים. "לכל שחקן בקריירה יש רגעים קשים וגם לספורטאים מענפים אחרים. הקריירה היא רכבת הרים. אני זוכר את הזמנים הקשים כדי לדעת כמה הייתי חזק אז. מבחינתי הרגע הכי עצוב היה כשנאלצתי לעזוב את המועדון ללברקוזן אבל זה היה מהלך נכון. כשחזרתי התחרות על ההרכב הייתה קשה אבל תמיד האמנתי בעצמי והגבתי היטב לכל המתרחש".

זידאן. "מאז שהוא הגיע הוא בחר בי למגן הפותח ואני חייב להיות אסיר תודה עבורו. הוא נתן לי ביטחון והנה התוצאות. הוא מאמן נהדר וכולם מרוצים".

בורחה מאיורל, אשרף והמסר לצעירים. "אני ובורחה די דומים. שנינו מדרום מדריד, שנינו עזבנו לגרמניה. אתמול(שלשום) הוא עשה צעד ענק בדרך הנכונה עם הביטחון שלו וסיים את הדיון על עמדת החלוץ. אני יודע שהוא שחקן מצויין שיכול להיות ה-'9' שלנו. אני יודע עד כמה הוא עובד קשה כל יום כדי להשתפר והמאמן יחליט לגביו. אשרף הוא בחור טוב מאוד שמביע נכונות ללמוד. אני רוצה לשחק כמה שאפשר ולא לסבול מפציעות, זו שנה מאוד חשובה בשבילי(המונדיאל) אבל גם תורו של אשרף יגיע ואני מנסה לעזור לו". על הקאנטרה - "אני מאוד גאה להיות המראה של הקאנטרה בחדר ההלבשה. העצה הכי טובה שלי היא לעבוד ולעבוד קשה. אני בטוח שיש שחקנים בקאנטרה שהם מוכשרים ויכולים להיות חלק מהסגל של הקבוצה הראשונה ולקבל הזדמנויות. בקריירה צריך להילחם כדי להצליח ואסור לוותר".

קפטן ריאל מדריד. "אני אשקר אם אגיד שלא דמיינתי את עצמי עונד את סרט הקפטן בסיטואציה כזו או אחרת אבל זה יהיה קשה ולא צריך לחשוב על זה כרגע. סרחיו ראמוס הוא הקפטן שלנו והוא עושה את זה נהדר ויש תור אחריו. אבל ברור שיום אחד אני ארצה, איזו שאלה..."

היום בו הניח את האבן בולדבבאס. "בסופו של דבר בלטתי בקבוצת הילדים וקיבלתי פרס. לבשתי את החולצה של ריאל מדריד בחיוך ועמדתי ליד די-סטפאנו. שמתי את האבן כמה שיותר מהר כי זה היה קטן מדי וקצת נלחצתי".

מוריניו. "הוא חשב שאני לא מוכן לקבוצה הבוגרת וזו זכותו. ואז הוא עזב, ואני חזרתי מהשאלה, השבילים הפרידו בינינו וכל אחד עושה כמיטב יכולתו".

בשער ה-AS כתבו - "אני גאה להיות המראה של הקסטיליה". עוד נאמר בכתבה אחרת, שלצד הכושר הדי בינוני של קרבחאל מפתיחת העונה, להוציא את הבישול לקאסמירו בסופר-קאפ האירופי - הוא נמצא ברגע הטוב בקריירה שלו כשהשתלט גם על חולצת ההרכב בנבחרת ספרד. בתקשורת כיוונו בעיקר לכך שקרבחאל רשם העונה, 2017/18 - לא פחות מ- 720 דקות, כלומר 8 משחקים מלאים - יותר מכל אחד אחר. 'שחקן שאין לו מחליף ואין שני לו', נכתב שם. לא נח, לא פצוע, לא מוותר על אף דקה. במקום השני נמצא סרחיו ראמוס עם 630 דקות כמו גם קיילור נאבאס. מרסלו שלישי עם 629 דקות ואחריו טוני קרוס עם 589 דקות.

באתר הרישמי כתבו - 'קרבחאל: מגיע 10 בריאל מדריד' - 167 משחקים ו-11 תארים. 'היום הוא בן 25, אחד המגנים הטובים בעולם, מנהיג על המגרש ומחוצה לו. בתחילת העונה החמישית יש לו כבר 3 זכיות בליגת האלופות, 3 זכיות בסופר-קאפ האירופי, שתי זכיות באליפות העולם למועדונים, אליפות ספרד, גביע המלך וכן הסופר-קופה הספרדי. נכתב על הופעת הבכורה שלו נגד בטיס ב-2013/14, על אחוז נצחונות למעלה מ-70% וכן את חלוקת ההופעות. יש לו 4 שערים בריאל מדריד ו-24 בישולים, 11 מהם בעונה שעברה - העונה הטובה בקריירה שלו. במארקה תהו האם קרבחאל הוא המגן הימני הטוב בהיסטוריה של הקבוצה? כאשר כתבו בין היתר על המועמדים האחרים - מרקיטוס משנות ה-50, צ'נדו משנות ה-80 שהיה קבלן תארים ומיצ'ל סאלגדו ששירת נאמנה את הסמל מזה עשור והיה חלק מתקופת הגלאקטיקוס. נכתב שארבלואה היה מגן טוב אבל רק עם קרבחאל ריאל מצאה את היציבות האמיתית.

13. Raulito Madridista

בנזמה עד 2021

קארים בנזמה, החלוץ הצרפתי והאיש והמחלוקת - יישאר בריאל מדריד לפחות עד 2021, בין אם תרצו או לא. המועדון הודיע באתר הרשמי שמחר ב-15:00 שעון ישראל תיערך מסיבת העיתונאים המיוחדת. החלוץ שפתח את עונתו התשיעית בריאל מדריד עם שער בסופר-קופה נגד בארסה, המון החמצות נגד ולנסיה ושריקות בוז מהברנבאו ופציעה נגד לבאנטה - ישתווה לדי-סטפאנו שגם כן שיחק בריאל מדריד 11 עונות. עד היום בנזמה כבש 181 שערים ב-371 משחקים. בעונה שעברה הסתפק ב-19 שערים בלבד, דווקא אחרי עונה מעולה ב-2015/16, אבל אנחנו נזכור ממנו בעיקר את המהלך הזה בו התחפש לאמיליו בוטראגיניו::

https://i.ytimg.com/vi/mpoK9HB7rlI/maxresdefault.Xxx

דויד ויאה, קון אגווארו, לבאנדובסקי ולואיס סוארס, אלה רק חלק מהחלוצים שהיו מועמדים לריאל מדריד לאורך השנים אבל אף-אחד לא הגיע, וגונזלו היגואין וגם אלבארו מוראטה - עזבו. הוא יתנחם בכך שהוא הכובש השלישי של ריאל מדריד בליגת האלופות אחרי כריסטיאנו רונאלדו וראול. נראה שפאבלו טורו בבלוג שלו במארקה סיכם את העניין בצורה הטובה ביותר - קארים בנזמה הוא הרבה יותר מחתול עם תשע נשמות.

14. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: התקשורת שוחטת אחרי ההפסד לבטיס

גם המארקה וגם ה-AS נתנו ריספקט לריאל מדריד גם לאחר פתיחת העונה הבינונית בליגה, אך לא עוד. גם המאמן זידאן 'עולה על המוקד' במשבר הגדול ביותר שחווה כמאמן. ריאל מדריד רחוקה כבר 7 נק' מברצלונה ואנחנו בסה"כ במחזור החמישי בליגה. הפלאשבקים לעונת המוריניו(האחרונה), שבאה אחרי אליפות גדולה - כל-כך עזים. אז ריאל הייתה עם 7 נק' בחלוף 5 מחזורים בעוד בארסה הייתה מושלמת. מצד שני, ריאל לא חוותה כזה כישלון בברנבאו.

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/09/20/primera/1505899469_089176_1505943131_portada_normal_recorte1.Xxx

זו פתיחת העונה הגרועה ביותר של ריאל מדריד בבית מאז עונת 1995/96 החשוכה בסיומה דורגה ריאל רק שישית. אז, ריאל פתחה את העונה עם תיקו ושני הפסדים בבית. ריאל נכנעה 2:1 לאתלטיק בילבאו , הפסידה גם לריאל אוביידו ובמשחק השלישי בברנבאו סיימה בתיקו עם ברצלונה. איסקו היה כנה לאחר המשחק ואמר - "אם אנחנו לא כובשים שער מהיר בברנבאו - אנחנו נכנסים ללחץ". בתקשורת הציגו את הרקורד העצוב של ריאל - 57 איומים על השער, 5 קורות או משקופים ו-7 נק' שהלכו לאיבוד ולא יחזרו לעולם. בכל העונה שעברה בברנבאו ריאל איבדה 9 נק' בלבד - הפסידה לברצלונה וסיימה בתוצאות תיקו עם ויאריאל, אייבר ולאס-פלמאס.

במארקה הלכו על '7 נק' - ו-7 סיבות לכישלון': הסיבה הראשונה - לא מצליחים לכבוש, גם לא כריסטיאנו שאיים על השער אינספור פעמים. 27 איומים שלחה ריאל מדריד לשער של בטיס ו-0 גולים| הברנבאו מאיים על הקבוצה| ההחלטות של זידאן - בעונה שעברה הרוטציות היו מעולות והפעם קיבל החלטות שגויות כמו נגד לבאנטה וגם המערך המסורבל והחילופים אתמול ששידרו פאניקה| הבעיות עם השופטים - ההשעייה הארוכה של כריסטיאנו רונאלדו בין היתר וגם ההתעסקות של השחקנים בשיפוט| הפציעות - מרסלו הוא הקורבן האחרון אבל לפניו היה תיאו הרנדס, גם בנזמה בחוץ לחודש, ואראן הספיק להיפצע וגם טוני קרוס הפסיד משחק, ושלא נדבר על ואייחו שעדיין לא שיחק דקה| ירידה תלולה בכושר אחרי הזכייה בסופר-קופה נגד ברצלונה ושאננות| סופגים, כרגיל - קיילור שמר על רשת נקייה נגד בארסה בגומלין וכן במשחק פתיחת הליגה נגד דפור, אבל זהו, בכל היתר ריאל מדריד ספגה.

בשער המארקה הלכו על - 'בטיס הופכת את זה ל-7'| ונכתב על כישלון שלישי של ריאל מדריד האלופה בברנבאו| ציינו את היום הגדול של האקס אנטוניו אדאן ומשהו קצת פחות חשוב - אין שיא חדש, ריאל 'בתיקו' עם סאנטוס של פלה. כמובן שברקע ניצב כריסטיאנו המאוכזב שגם איכזב; בשער ה-AS כתבו - '7 נק' על רקע התמונה של אדאן מככב בכל מיני הצלות| והוסיפו ציטוט של זידאן שטוען שריאל מדריד שיחקה טוב. בציוני המשחק, קאסמירו, מודריץ' וקרבחאל הם היחידים שקיבלו 2 כוכבים בעוד היתר קיבלו אחד.

כבר אמרנו, המאמן זידאן ניסה לא לשדר פאניקה. "איימנו על השער 26-27 פעמים והכדור לא רצה להיכנס, היה לנו משחק טוב וחבל"; קאסמירו ניסה גם כן לעודד - "אנחנו אותם שחקנים שזכו בהכל בשנה שעברה, הכדורגל הוא לא הוגן"; איסקו אמר את המשפט ההוא על החרדה מהברנבאו וסייג - "אנחנו ריאל מדריד ונוכל לתקן את זה, נרצה ללכת על הכל"; הקפטן ראמוס נשאל על המשבר ואמר - "אני הולך הביתה מאוכזב אבל עם מצפון נקי כי נתתי הכל וכך גם היתר". ראמוס הוסיף שביקורת עצמית היא חשובה ואין לו הסבר למה שקורה בברנבאו - "אנחנו חייבים להיות מאוחדים".

15. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר::הרבה איומים - מעט ת'אכלס| וגם: אופטימי ופסימי

שער ה-AS::

https://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1506051686_portadadelperiodico_grande.Xxx

'הרבה איומים - מעט ת'אכלס'. ריאל מדריד עם 67 איומים לעבר השער בברנבאו - ורק 3 שערים| המספרים העגומים ממשיכים: ריאל מדריד הכי פחות אפקטיבית מזה עשור שלם| 15 קבוצות בליגה הספרדית טובות ממנה במשחקי הבית| מנגד, באתר מנסים להציג כתבה אופטימית: בעונת הבכורה של זידאן, 2015/16, הוא קיצץ פער של 11 נק' מברצלונה תוך ארבעה מחזורים, בין המחזור ה-29 עד המחזור ה-33, בין היתר בזכות הניצחון בקאמפ-נואו בקלאסיקו השני של העונה(ה-2:1 של כריסטיאנו). עוד מזכירים את 12 הנצ' הרצופים של ריאל מדריד בסיום העונה ההיא.

ועוד: ה-'לאקיפ' הצרפתי בחר באסנסיו לשחקן הטוב ביותר עד גיל 21. העיתון הציג רשימה של 50 שחקנים כאשר הילד שלנו מקדים את דלה-עלי מטוטנהאם ואמבפה מפאריס סן-ז'רמן. עוד נציגים לריאל מדריד: דני סאביוס במקום ה-15, תיאו הרננדס מדורג 28 וחסוס ואייחו מדורג 31.

בשער המארקה נכתב בקטנה למעלה שזידאן העביר מסר לשחקנים באימון: אנחנו רגועים למרות הכל. באתר העלו שתי כתבות, אחת אופטימית ואחת פסימית. הוסיפו עוד סיבות למשבר של ריאל מדריד ותיארו את התקופה הקשה ביותר של זידאן בתפקיד, אחרי הצלחות ותארים בקצב. נכתב שהפציעות לא מרפות, שהשחקנים החדשים לא השתלבו - לא סאביוס, לא ואייחו שפצוע, לא מרקוס יורנטה; עוד דיברו על מס' טעויות שיפוט נגד הקבוצות; על פתיחת העונה הגרועה של קרבחאל ומרסלו שאשתקד היו סופר-חשובים במשחק ההתקפה; וכן על כך שהכוכבים לא מתפקדים - ה-B-B-C למשל; הקבוצה לא שולטת בקצב המשחק; וההגנה שלא מתפקדת בברנבאו.

הכתבה השנייה היא אופטימית ומציגה שש סיבות לאופטימיות. בפתיח דיברו על כך שזידאן יודע יותר מכל מהי ריאל מדריד ושהיא לא מוותרת לעולם. הסיבה הראשונה: הכל היה טוב לפני חודש וריאל הרשימה בסופר-קופה השונים| ריאל מדריד מתפקדת דווקא בלחץ ועם הגב אל הקיר וזו המומחיות של המועדון הזה| סיבה שלישית - באתר מביטים קדימה ומדברים על לוח משחקים די נוח בהנחה שהפעם ריאל מדריד כן תיקח את הנקודות. למזלה אין לה מוקשים על הראש. אם ריאל תעשה 30 מ-30 היא בטח תגיע לקלאסיקו במצב טוב יותר| לנצח את ברצלונה בדו-קרב ישיר - זו תהיה המטרה, אין דרך אחרת, וניצחון בקלאסיקו שווה יותר מ-3 נק'| ברצף הזה היו גם משחקים טובים. נגד ולנסיה - הקבוצה של זידאן שיחקה נהדר ורק שער אחד היה חסר. לפני בטיס - שיחקנו מעולה נגד סוסיאדד, ואת דפור ניצחנו בחצי הילוך| מקרי העבר - ריאל כבר מחקה פיגור גדול מבארסה בעונות אחרות, למשל עונת הקאפלו, אז הפער הגדול ביותר היה 6 נק'.

תגובות

מצב נושא:
הנושא נעול.