ריאל מדריד 2017/18:: הסטוריה! ריאל זוכה בצ'מפיונס בפעם השלישית ברציפות! המלכים של אירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/8/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם לא,לא נראה לי שמישהו היה מתנגד בזמנו לקבל כזה שחקן לקבוצה שלו.

2. Raulito Madridista

במארקה העלו ראיון נרחב עם אדן האזרד שכביכול רומז על כמיהתו לריאל מדריד וזידאן - "לחשוב על כדורגל - לחשוב על קסם - לחשוב על זידאן".

אבל מעבר לכך, באתר העלו סקר אוהדים לגבי הסגל הנוכחי:: האם ריאל מדריד מודל 2017/18 חזקה מהעונה שעברה?

http://e00-marca.uecdn.es/multimedia/graficos/futbol/2017/goleadores/goleadores-esc.Xxx

האמת שזה די מדהים, הסקר עלה אתמול ב-19:00 בערב שעון ספרד(בישראל זו שעה קדימה), עקבתי אחרי התוצאות ונכון לעכשיו יש למעלה מ-60 אלף הצבעות, ושיוויון מוחלט - 50% חושבים שהסגל חזק יותר ו-50% חושבים שלא. לדעתי לפחות זה די ברור:
    הפלוסים: איסקו ואסנסיו בתנופה אדירה, תיאו הרנדדס מאפיל על קונטראו וסאביוס הוא תוספת כוח נחמדה למרכז השדה.
    המינוסים: שני סקוררים בדמות חאמס ומוראטה עזבו, הניסיון של פפה, אפילו דנילו שבתור מחליף הוא סביר וההיחלשות הגדולה של בייל ובנזמה.

לדעתי האישית הסגל הנוכחי חלש מהעונה שעברה אבל עדיין ריאל מדריד צריכה לזכות באליפות וזו המטרה הגדולה ביותר שלה.

3. Raulito Madridista

מבזק חדשות קצר:

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/05/15046018143484.Xxx

- גם במארקה וגם ב-AS קוראים לצמד חמד, קארים בנזמה וגארת' בייל - להתעורר. הם קיבלו קרדיט רחב מפתיחת העונה ואיכזבו בניגוד לעליה המטאורית של אסנסיו. כריסטיאנו אוטוטו חוזר, בעוד שני משחקי ליגה, ושינוי המערך ל-4-4-2 בטח לא יועיל להם. צ'אנסים אחרונים לפני הספסל, זה המסר העיקרי. בייל ובנזמה איבדו את אמון הקהל לחלוטין נגד ולנסיה. בנזמה החמיץ מכל מקום אפשרי והברנבאו לא שוכח ולא סולח, ובייל היה גרוע מכך כשלא הגיע להזדמנויות אפילו ובעט פעמיים מחוץ למסגרת. גם השער שכבש נגד דפור היה מול שער ריק.

- פרננדו אלונסו נהג הפורמולה1 המוכר קיבל מנשיא ריאל מדריד פלורנטינו פרס את התואר חבר סוסיוס בטקס חגיגי שסוקר באריכות באתר הרישמי. הנהג אמר: "יש כאלה שנולדו לשחק בריאל מדריד, ויש כאלה שנולדו לאהוד אותה. האלה מדריד ו- nada más".

- המירוץ הראשון של ריאל מדריד העונה: חודש ספטמבר הצפוף עם שבעה משחקים בשלושה וחצי שבועות! הנה הלו"ז לפניכם:: אמנם ריאל מדריד עמדה במבחן הראשון שלה כשזכתה הן בסופר-קאפ האירופי מול מנצ'סטר יונייטד והן בסופר-קופה הספרדי מול ברצלונה, אבל כעת נגמר זמן המנוחה. ביום שבת הקרוב 9 באוקטובר היא תארח את לבאנטה בצהריים ועד ה-1 באוקטובר כשתארח את אספניול בברנבאו - יהיו לה שבעה משחקים, כולל שניים בליגת האלופות - אפועל ניקוסיה בבית(כריסטיאנו יוכל לשחק) ובורוסיה דורטמונד בחוץ. בקיצור, הרוטציות עולות כיתה. עם קריצה לעונה שעברה, נאמר שחודש ספטמבר לא תמיד מיטיב עם ריאל מדריד. השחקנים חוזרים עייפים מהנבחרות ומסתמנת רוטצייה בין הקורות למשל. מעבר לכך אשתקד ריאל סיימה בשלושה תיקויים ברציפות - ויאריאל(1:1), לאס-פלמאס(2:2) ואייבר(1:1) וגם בליגת האלופות נגד דורטמונד.

4. Raulito Madridista

פלורנטינו פרס:"החוזה החדש של איסקו נסגר וזה יפורסם בקרוב"

כמיטב המסורת, ככה, בלי התראה מוקדמת, בשעת לילה מאוחרת ובתוכניות הרדיו המוכרת "El Larguero" - הנשיא פלורנטינו פרס התראיין ודיבר על הכל וכרגיל היה מעניין. מהמאמן זידאן, כריסטיאנו ובייל ועד השופטים ואמבפה ואפילו איקר קסיאס. גולת הכותרת - החוזה החדש של איסקו כבר נחתם. הנה דבריו של כבוד הנשיא, ואיך אומרים? 'לא נגענו'. הנה זה::

https://as01.epimg.net/videos/imagenes/2017/09/08/portada/1504821880_750400_1504824285_portada_normal_recorte1.Xxx

השופטים. "מעולם לא דיברתי בצורה רעה על השופטים אבל לא ייתכן שיגידו שהשיפוט במשחק בין בארסה וריאל היה טוב, לא צריך לדבר על שופטים בכלל אחרי משחק כזה. 'עבריין' צריך להיענש אבל הנה קרה שהשחקן(כריסטיאנו) לא עשה כלום. השעייה של חמישה משחקים זה מוגזם, זה לא נורמלי, צריך לשנות את זה למען הכדורגל".

הטכנולוגיה. "אני בעד הנושא הזה, ללא ספק, זה הזמן לשנות דברים בכדורגל. במשחקים גדולים אנחנו רואים שמציבים שופטים טובים ומנוסים אבל יש לנו את שתי הקבוצות הטובות בעולם וזה משחק גדול כך שזה לא מספיק".

זידאן. "אנחנו חווים כרגע תקופה שלא חיינו מעולם ואני מזכיר שמדובר בריאל מדריד. וזידאן הוא החלק החשוב כאן. זה היה נראה כמו שלמות גדולה. השחקנים יודעים שזידאן מאמן מאוד הוגן ואדם כנה. הוא לא דיבר איתי מעולם על הכסף". על כך שזידאן הוא המודל - "החתמתו ב-2001 כשחקן הייתה אטסטרגית הוא היה שחקן מפתח. השקענו המון כסף אבל ידענו שמדובר במהלך מוצלח. זידאן מכיר את ה-DNA ואת המועדון, הוא הקפיץ אותנו כמה דרגות מאז שהוא מאמן".

כריסטיאנו רונאלדו. "אני לא יודע מה קרה שם. היה מידע מעיתון ה-A Bola, מידע כוזב יש לציין, מכיוון שלא היה על מה לדבר ולכתוב בקיץ. כריסטיאנו כעס על נושא המס אבל מעולם לא רצה לעזוב את ריאל מדריד. הוא ישחק ביום רביעי הקרוב בליגת האלופות ותראו את התשוקה הגדולה שיש לו". על נושא המס - "זה טיעון אבסורדי. כריסטיאנו אחראי, חכם, שקול. כריסטיאנו נהג ביושרה כפי שעשה באנגליה, אין כאן פשע. לפעמים במעבר ממדינה למדינה יש חוקים שונים. זה היה ארוך ומעיק והמשפט שנעשה לו לא צודק. הוא אדם חשוב, שחקן גדול, הכי טוב בעולם והוא בעל משמעות אדירה לריאל מדריד".

בייל. "הוא אחד השחקנים הגדולים שיש לנו ואנחנו מאוד שמחים איתו. לא היו לו הצעות, מוריניו דיבר בצורה נחמדה על כך שהוא רוצה אותה וזה בסדר. אני לא יודע מה יהיה בעונה הבאה, כמו שאף-אחד לא יודע. בייל זכה בתארים רבים, גמר הגביע ב-2014 רשום על שמו. היה לו תפקיד חשוב. הוא סבל מפציעות רבות".

הבמה. "הכל מגיע לכאן. אנשים מכל העולם מגיעים לצפות בריאל מדריד, מכל תחומי החיים, זה יום חג עבורם. הם באים כדי להינות".

הרגע. "אנחנו לא נשחקים לעולם, תמיד רוצים עוד. גאים ומרוצים אבל לא מסופקים. ראיתי המון משחקים נהדרים בשנים האחרונות, היה כיף גדול ואני מקווה שנמשיך ליהנות. המחוייבות שלנו היא ללכת בדרך הזו. לריאל מדריד תמיד היו שחקנים גדולים והצלחות גדולות מאז שנות ה-50 והחזון הוגשם. אבל שלוש זכיות בליגת האלופות בארבע השנים האחרונות זה נפלא".

איסקו. "הוא הגיע הנה מאוד צעיר ומוכשר והוא רק הולך ומשתפר. למען האמת הוא משחק היום כמו שראינו בדימיון שלנו בזמן שנרכש. החוזה החדש שלו יוכרז בימים הקרובים, הכל סגור. לפני שנתיים היו כאלה שייעצו לנו למכור את איסקו. יש להם מזל רע..."

אסנסיו. "אני לא זוכר את סעיף השחרור שלו אבל הוא לא היה עוזב את ריאל מדריד גם אם הסעיף היה עומד על 10 מיליון יורו. הוא מאוד אוהב את הקבוצה וקשור אליה. הוא מעריך כל רגע כאן ואנחנו גאים בו".

שחקן רכש ב-200 מיליון יורו. "שחקן ב-180 מיליון יורו או 200 מיליון יורו כן יוכל להגיע בזמן מסוים כי המחירים עולים, בתנאי שהוא כדורגלן יוצא דופק ויש לו פלוסים נוספים, אבל בזמן הנוכחי זה הרגיז אותי יותר מאשר היה יכול לעזור לנו. אין סיבה להביא שחקן שיפריע כרגע לדינמיקה הקבוצתית שלנו"

אמבפה. "הוא בחר בפאריס סן-ז'רמן כי הוא נולד כאן ואוהב את המדינה, אין ספק שדיברנו איתו והוא עניין אותנו. אני לא יודע אם זה הזמן הנכון לצרף אותו. בסופו של דבר נורמלי שהוא הגיע לפאריס, זה בסדר". על ניימאר אמר הנשיא - "לא ידעתי כלום על כך, לא ניסינו לצרף אותו, יש כנראה קבוצות שמסוגלות לשלם את הסעיף הזה". האם אמבפה וניימאר יגיעו למדריד יום אחד? - "אני לא יכול לחזות את העתיד אבל אני יודע שיש לנו קבוצה גדולה והסגל הקיים הביא אותנו לפסגת הכדורגל".

נשיא הליגה וילאר. "אני רואה מה קורה ומודאג, זה לא נראה טוב, זה פוגע בשם של הליגה וצריך לחכות ולראות מה קורה. אני מקווה שמה שנאמר הוא שגוי. הנשיא שיגיע יצטרך לתקן הרבה דברים".

מסי. "אם הוא היה משחק בקדנצייה הראשונה שלו כנשיא ללא ספק הייתי מנסה להחתים אותו כי כל אחד רוצה שחקן כזה, אבל עכשיו אין סיכוי, הוא טבוע בבארסה".

פלורנטינו עצמו. "כל עוד יש לי עוד כוח והתלהבות ורוצים אותי - אני אמשיך. ריאל מדריד היא פסגה גדולה בחיים שלי. אני גאה במיוחד בכך שזכינו בתואר הקבוצה הטובה ביותר במאה ה-20 וגם בגביעי אירופה האחרונים, אני הייתי הנשיא בארבעה מהם(מהזכייה ב-2002 ועד היום) וגם בשחקנים הגדולים שצירפתי לקבוצה".

המודל. "ריאל מדריד הייתה קבוצת על מאז ומעולם אבל הייתה חסרת הכנסה כשהגעתי והתנהלה לא נכון. אז הלכנו על השחקנים הטובים ביותר בעולם. נטשנו את הספונסר Teka וקיבלנו הרבה יותר מהמותג Siemenes. קיבלנו את היציבות לה אנחנו זקוקים. יש לנו כיום כוכבים, שחקנים צעירים, ספרדיים - כל אחד מהטובים בעולם".

שריקות בוז של הקהל. "אני חושב שזה לא בסדר לשרוק לשחקנים מהקבוצה שלך. צריך לעזור לשחקנים, אין ספק שהם רוצים לתת את הטוב ביותר. אנחנו משפחה וצריך לתמוך אחד בשני".

'המלחמה' בין ריאל מדריד וברצלונה'. "עם סאביוס אין ספק שהצלחנו להקדים את בארסה, אבל עם מודריץ', איסקו או אסנסיו לא היה כלום ואלה שמועות לא נכונות". הנשיא נשאל גם על הקשר עם אתלטיקו ואמר - "תיאו עמד ללכת לקבוצה אחרת ובסופו של דבר הגיע לריאל מדריד. שילמנו מעט יותר מסעיף השחרור שלו כדי לשמר את היחסים והוא קיבל מהם את ברכת הדרך".

פרס עוצר לפתע וכשנשאל לגבי בייל אמר - "חלק חושבים שהוא 'רכש שלי' יותר מאשר איסקו וזה לא נכון. אני אוהב את כל השחקנים באותה מידה. את כל שחקני הסגל כאן אני החתמתי חוץ ממרסלו וזה כלל לא חשוב. את איסקו ואסנסיו היה קשה הרבה יותר לצרף מאשר את בייל, שתדעו, נלחמנו על שניהם והסכומים ששולמו על כל אחד לא חשובים".

עמדת השוער. "היה זמן שרצינו להחתים את דה-חאה אבל הגורל לא איפשר זאת. היה לנו שוער גדול כמו קיילור נאבאס והוא אהוב על המאמן ועל השחקנים. זידאן אומר שאין צורך בשוער אחר ואנחנו מסכימים".

סרחיו ראמוס. "הוא כאן כבר 12 שנה, קפטן שמייצג הרבה, הוא דואג לכל השחקנים והוא חבר אמיתי, מעבר לכל מה שהוא נותן על המגרש. אנחנו אוהבים אותו במיוחד על השערים בדקה ה-93(צוחק). אנחנו אסירים תודה לראמוס וגאים שהוא קפטן".

פפה. "הצענו לו להאריך את חוזהו בשנה נוספת והוא בחר לחפש אופציות אחרות ומצא הצעה שמתאימה לו יותר. הוא היה כאן עשר שנים ותרם המון ואיחלנו לו בהצלחה"

מוראטה. "הייתי רוצה שהוא יישאר, אין אחד שהעזיבה שלו לא גרמה לו להחמיץ פנים ולהתבאס. הוא יוכל לחזור בעתיד בלי שום בעיה אם יווצר המצב. מדריד היא הבית שלו וכך זה יהיה תמיד. הוא היה חבר קרוב מאוד של קרבחאל, איסקו, אסנסיו, נאצ'ו, עם חלקם גדל בקבוצות הצעירות. אני עוקב אחריו ורואה את כל הגולים שלו בצ'לסי ובנבחרת ושמח בשבילו".

ה-B-B-C. "זידאן בוחר שהם ישחקו יחד ולעתים זה גם יכול להיות שלא".

הברנבאו הוא המגרש של הנבחרת. "זה אצטדיון גדול מאוד ומפואר ומתאים למשחקים גדולים כמו נגד איטליה ולדעתי כך זה צריך להישאר. אנחנו גאים".

חוקי הפייר-פליי הפיננסי. "ריאל מדריד היא בסדר. אני חושב שכן צריכים לחדד כמה כללים. אני לא חושב ולא רואה שום נזק שקורה מהכדורגל. אנחנו יכולים להתחרות בכל ירבה כרגע. הכדורגל רוצה להשתפר ולהיות תחרותי יותר".

קבוצת הנשים. "אנחנו עובדים על זה והמטרה היא שעד לעונה הבאה תוקם קבוצת כדורגל נשים רצינית לריאל מדריד. אולי נחתים את השחקנית הטובה ביותר של גרמניה".

ה-ACB. "אי-אפשר לשחק 90 משחקים בשנה ולכן ניסינו לפנות למזכירות המדינה של הספורט. נראה אם נוכל להגיע להסכם כי אם לא אז אולי נדבר על ליגה פרטית".

קסיאס. "הוא עזב כי הוא רצה לעזוב. הוא טעה בבחירה שלו, להקריא מדף נייר עלוב כשהוא בודד. לאחר-מכן מיהרתי לדבר איתו ואמרתי לו שמבחינתינו זה לא קרה ואנחנו ניפרד ממנו כמו שצריך עם כל הגביעים שיש לו חלק גדול. רצינו לשחק נגד פורטו בגביע הברנבאו אבל הוא מעדיף לקבל את המחווה הזו כאשר יפרוש. הוא עוד יחזור לריאל מדריד. זה הבית שלו".

מה אנחנו מבקשים העונה. "רק בריאות, תן לכולנו בריאות, החל מהשחקנים ועד לכל הצוות והאוהדים. אנחנו שמחים על המנטאליות של זידאן, זה סיפור אהבה. ליגת האלופות וריאל מדריד זה זוג משמיים. אנחנו רוצים לנצח ולזכות בגביע ה-13 אך זה יהיה קשה".

5. Raulito Madridista

סרחיו ראמוס כותב על הצגתו כשחקן ריאל מדריד לפני 12 שנה

https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21317985_1211106562323689_9210079473627959404_n.Xxx?oh=8e65fa8fd015e8e5a063767e39dc203a&oe=5A1D5DA8

היום לפני 12 שנה הגיע היום הגדול של סרחיו ראמוס, אז ילד בן 19, שהגשים חלום והוצג רשמית כשחקן ריאל מדריד. 'היורש של היירו' עם חולצה מס' 4. ראמוס לא ישכח לעולם את אותו הרגע, וגם אנחנו לא. הנה מה שכתב למעריצים בחשבון האינסטגרם שלו:

"היום עברו 12 שנה מיום הצגתיח בריאל מדריד. אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול, את אותה אשלייה, הרצון לאכול את העולם, לראות את הברנבאו מהמכונית ולחוש צמרמורת, לשמוע את האוהדים. קיבלתי את החולצה מס' 4 על הגב והרגשתי צורך ואחריות להגן עליה בכבוד. קיבלתי מורשת ייחודית. ומאז בכל משחק זו הייתה המטרה שלי. לפני התארים והנצחונות - להגן על הסמל בכבוד. על ההיסטוריה של המועדון הזה, הקהל. הקבוצה הטובה בעולם. תודה לכל מי שליווה אותי ותמך בי במהלך 12 השנים האלה. על כל נשימה, על כל מילה של תמיכה, על כל מחיאת כפיים, על כל ביקורת בונה, על כרגע רגע משותף. על כל החלומות ורגעי הקסם. ועל מה שעוד נשיג..."

6. Raulito Madridista

בנזמה ייעדר חודש| זידאן:"יש מספיק זמן להשתפר"

בזמן שחלוץ אחד כובש ועושה חייל - אלבארו מוראטה, קארים בנזמה ממשיך להחמיץ, והפעם גם נפצע. החלוץ שהוחלף עוד במחצית הראשונה(26') ייעדר כחודש מהמגרשים. בנזמה נבדק מייד לאחר המשחק והוא סובל מפגיעה בשריר הירך האחורי ברגל ימין. כמובן שהבשורות האלה לא הוסיפו למצב-הרוח השפוף בריאל מדריד שרשמה את פתיחת העונה הגרועה ביותר שלה מאז עונת 2012/13 עם מוריניו, אז השיגה ארבע נקודות בלבד בשלושת מחזורי הפתיחה. "הברנבאו חונק את ריאל מדריד" נכתב במארקה לאחר המשחק ולא זכורה עונה בה ריאל לא ניצחה בשני משחקי הבית הראשונים. הפלאשבקים לאותה עונת פרידה ממוריניו אגב - רבים וגדולים. בנזמה עצמו יחמיץ את המשחק הראשון בצ'מפיונס נגד אפועל ניקוסיה וגם את השני נגד דורטמונד יחד עם עוד ארבעה משחקי ליגה נוספים. הוא אמור להיות כשיר לקראת המשחק נגד אספניול ב-15/10 לאחר פגרת הנבחרות.

http://www.realmadrid.com/img/horizontal_940px/_he17570.Xxx

לוקאס ואסקס שפתח בהרכב וכבש את שער השיוויון היה כנה לאחר המשחק - "לא כך רצינו לפתוח את העונה. ההשעייה של כריסטיאנו הוציאה אותנו מאיזון. הוא יחזור לשחק ויוכל להיות החלוץ שלנו"; המאמן זידאן שספג ביקורות בתקשורת הספרדית על ההרכב התמוה שהעלה, ניסה להמשיך לשדר רוגע - "לא משנה כמה פתחנו את העונה לא טוב - יש עוד מספיק זמן לתקן". מרסלו אגב צפוי להיות מורחק משני משחקים.

הפרשן תומאס רונסרו מה-AS כתב - "הצל של כריסטיאנו גדול יותר מכל שחקן אחר", וביקש שקט נפשי וקצת סבלנות מהאוהדים למרות הפתיחה החלשה. "יגידו שזה קטנוני ועלוב לדבר על היעדרות של כריסטיאנו במשחק נגד לבאנטה - אבל זה המצב. הוא כל-כך חשוב". מעבר לכך שיבחו בתקשורת את מרקוס יורנטה שעבד קשה וחילץ כדורים בפרמיירה שלו בהרכב, בעוד תיאו הרננדס היה מאוכזב מההופעה שלו.

7. סיונרה Member

החלוץ היחיד בסגל נפצע. איך מישהו אנושי יכל לצפות דבר כל כך לא סביר?

8. Ever Banega Member

יש את מאיורל.

9. סיונרה Member

קטונתי מלבקר שחקן שמעולם לא ראיתי משחק, אבל לא קיבלתי את הרושם שבריאל בונים עליו כשחקן לגיטימי בהרכב. מין סוג של מריאנו -.

10. Raulito Madridista

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/10/15050744684488.Xxx

צמד המשחקים האחרונים נגד ולנסיה ולבאנטה לא הפכו אותי לפיקח יותר, מבחינתי הכתובת הייתה על הקיר כל הזמן ועם הויתור על חאמס ומוראטה או יותר נכון אי הבאת מחליף, הסגל נחלש משמעותית, הקבוצה איבדה את הפלוס הגדול שלה וזו היהירות הקלאסית של ריאל מדריד. ובכל-זאת אני מאוכזב. אנחנו חסרים את שחקן ההתקפה הכי טוב שלנו, ועם כריסטיאנו בהרכב זה 9 מ-9, אבל אחרי תיקו נגד לבאנטה אין תירוצים. ב-AS כתבו 'עוד תקלה'| במארקה היו כל-כך עצובים שהקדישו את שער העיתון לאופניים| ואני, וואלה, לא נכנסתי אתמול לאף אתר ספורט, הייתי צריך מנוחה. בכל העונה שעברה ריאל נפלה בברנבאו רק בשלושה משחקים שהם לא דרבי או קלאסיקו, ובכל הסיבוב הראשון איבדה שם נק' רק פעמיים. יהיו עוד פאנצ'רים בהמשך וברור שככה אי-אפשר להמשיך. ובמחזור הבא יוצאים לסוסיאדד, בלי כריסטיאנו כמובן, בלי מרסלו, בלי בנזמה ועם בייל חסר הביטחון - אלא אם כן הוא גם יפצע. אני מאוד-מאוד מאוכזב. אולי רק ליגת האלופות תעיר את הקבוצה הזו והם יתחילו לשחק כבר.

11. Raulito Madridista

המלכה חוזרת

רק שריקת הפתיחה של ליגת האלופות תציל אותנו מהשביזות של הליגה. דור רומנו מתרגש לקראת שובה של הצ'מפיונס וכמיטב המסורת הוא מציג את משנתו - גם אחרי שלוש זכיותב ארבע שנים הוא לא יודע שובע. עונה חדשה, אבל המטרה האל-מותית: לזכות בעוד גביע אירופה.

http://realmadrid.co.il/Images/topicChampions-2017-1812092017.Xxx

שריקת הסיום בגמר בקארדיף. לוח התוצאות מראה את מה שלא נשכח זמן רב: ריאל מדריד - 4, יובנטוס - 1. כריסטיאנו, גיבור הערב, שכבר השיג הכל בכדורגל - נשכב על הדשא. זהו-זה, המירוץ הסתיים, העונה מדהימה הסתיימה. אפשר לשחרר אנחת רווחה. לשחרר חיוך ולעכל: לא היה כדבר הזה. החגיגות שהתחילו למעשה כבר בדקה ה-64 עם יתרון ה-3:1 - הפכו לרישמיות. שחקני הספסל רצו מהר כפי שלא רצו מעולם. פפה מיהר להוציא את הגו-פרוו ולתעד את רגעיו האחרונים בריאל מדריד. גם חאמס שלא נכלל בסגל, ויתכן שאז התגלמה בליבו ההחלטה לעזוב, ו מוראטה, ששותף רק לפירורים - לא היו יכולים להוריד את החיוך מהפנים. וכך גם אנחנו האוהדים שתשו כוחותינו מעונה ארוכה ויוצאת דופן, אבל אנחנו לא רוצים שזה ייגמר. האוורסט של הכדורגל. איך אומר השיר של משינה? 'נגעה בשמיים'.

זו לא קלישאה: ריאל מדריד עשתה היסטוריה. היא הקבוצה הראשונה ששומרת על גביע אירופה במתכונת הנוכחית שלה. זהו-זה, 'הקללה' או 'השיא', תבחרו אתם - נשברו. וכמה סימלי שהקבוצה שחרטה על סמלה את גביע אירופה איי-שם בשנות ה-50 - תעשה זאת. אפשר לומר שפלורנטינו פרס,שספג עלבונות לא פעם - באמת הגשים את חזונו. הוא סימן V על הדסימה, האובססיה - גביע אירופה העשירי ב-2014| וזכה בתואר שוב כעבור שנתיים| ובגמר הזה, נגד יובה, ראה את ריאל מדריד נותנת מהלומה ומשחקת כמו בשנות ה-50. וזו בדיוק הנקודה.

ריאל מדריד חזרה להיות הקבוצה שגדלתי עליה. ראול ורדונדו מפרקים את מנצ'סטר יונייטד באולד-טראפורד. זו ששולטת באירופה, כמו הקבוצה של ראול, שלמרות שתמיד היה משחק באותה המוטיבצייה ולא חשוב אם זה משחק גביע זניח או חצי גמר הצ'מפיונס נגד באיירן - גילה בראיון כנה לאופ"א - "תמיד הרגשתי משהו מיוחד בימי שלישי ורביעי עם ההמנון המצמרר ברקע". הקבוצה שזכתה שלוש פעמים בליגת האלופות בין 1998 ועד 2002. לא פחות מ-12 שנה, תקופה שנראית כמו נצח - חיכינו לגביע אירופה העשירי. כשטסתי למדריד בספטמבר 2013 והצטלמתי במוזיאון - היו רק 9 גביעי אירופה. בדצמבר אני מגיע שוב, הפעם לקלאסיקו(שנה שעברה הייתי בחצי הגמר נגד אתלטיקו), ויש כמה צעצועים חדשים בארון.

אז נכון שהייתה האליפות המרגשת והמדהימה של קאפלו; וגם עוד אליפות ופאסיו מרגש של בארסה בעונת השוסטר; וראול שבר את השיא של די-סטפאנו(פברואר 2009); והקיץ המטורף של רבע מיליארד היורו, הגלאקטיקוס Vol.2, בהובלת כריסטיאנו; וגם אליפות מאה הנקודות ו-121 שערים בעונת מוריניו, אולי האליפות הגדולה בהיסטוריה של הליגה. אבל התחושה היא שהכל ליד, אף-פעם לא באמצע, אף-פעם לא קרוב מספיק, עם כל הכבוד לחצי הגמר.

אני נזכר בעונות האומללות האלה של קללת שמינית הגמר, שריאל מדריד איבדה את ההילה והקסם שלה והייתה סתם עוד קבוצה. זהו-זה, הימים האלה תמו. וזה הזמן לעצור הכל ולראות מה היה לנו: בעיקר שלוש זכיות בארבע עונות - יותר מכל גביעי אירופה שיש ליובה, ובדיוק כמו שיש למנצ'סטר יונייטד; שבעה חצאי גמר רצופים - הישג שיא מאז שנות ה-50; לעבור שוב על התוצאות והזכרונות.

http://i.eurosport.com/2017/06/03/2098299-43961199-640-360.Xxx

עונה משחקים נצ' תיקו הפס' שערים לאן הגענו
    2013/14: לה-דסימה 13 11 1 1 41:10 אלופים
    2014/15: 12 8 2 2 24:9 1/2 הגמר
    2015/16: אונ-דסימה 13 10 2 1 28:6 אלופים
    2016/17: דוו-דסימה 13 9 2 1 36:14 1/2 הגמר
    51 משחקים 38 7 6 129:39 היסטוריה
    בארבע השנים האלה חווינו הכל. משערים דרמטיים ובלתי-נשכחים כמו ראמוס בליסבון, ודו-קרב הפנדלים העוצר נשימה בגמר נגד אתלטיקו בגמר שלא-נגמר, דרך רמונטדות כמו זו נגד וולפסבורג; רגעים מלחיצים כמו בגומלין נגד דורטמונד ב-2014, כמעט הדחה ביתית נגד שאלקה ב-2015, רגעים מעוררי איימה כמו נגד נאפולי או באיירן העונה; וגם רגעי קסם, התעלות יוצאת דופן של שחקן אחד - כריסטיאנו, בכל שלב שתרצו; בנזמה עושה 'בוטראגיניו' על הקו בקאלדרון; ראמוס והצמד במינכן; ואפילו השער של בייל נגד לגיה השנה או הבומבה של קאסמירו. וכמובן משחקים מדהימים כמו הרביעייה נגד באיירן בגומלין בדסימה או הניצחון בגמר על יובה.

מתוך עשרת משחקי הצ'מפיונס הגדולים ביותר של ריאל מדריד שבחרנו - הקבוצה הנוכחית, זו של ראמוס-מודריץ'-כריסטיאנו - תופסת מקום של כבוד עם ארבעה. ריאל מדריד הדיחה את באיירן פעמיים במפגשים כפולים עם דאבל| היא היחידה שהצליחה להדיח בנוק-אאוט את אתלטיקו בצ'מפיונס בעידן סימאונה| יש לה 3 מ-3 בגמר כשבשניים מהם היא כובשת רביעייה| שלב בתים עם מאה אחוזי הצלחה ב-2015| 41 שערים בדסימה, ממוצע של שלושה במשחק| שישיות בתורכיה נגד פנר ובגרמניה נגד שאלקה, וריאל מדריד שיפרה את המאזן שלה על אדמת גרמניה, וגם גבתה את החוב באנפילד נגד ליברפול. היא סיימה שלוש מארבע העונות האלה עם הפסד בודד ובסה"כ ב-51 משחקים היא השיגה 38 נצ', 7 תוצאות תיקו ו-6 הפסדים. כריסטיאנו כבש 55 שערים באותו פרק הזמן - מספרים ששחקנים לא עושים בקרירה שלמה. ראמוס כבש בשני גמרים ויש לו צמדים בשמינית וחצי הגמר.

http://i.bssl.es/altaspulsaciones//2014/05/SergioRamos.Xxx

https://www.japantimes.co.jp/wp-content/uploads/2016/05/sp-soccer-b-20160530.Xxx

זו אחת הקבוצות הגדולות ביותר של הכדורגל העולמי, בטח בעידן הנוכחי. עם מקום של כבוד ליד בארסה של פפ, כשריאל מדריד אמנם לא זכתה בהכל אבל זכתה ביותר גביעי אירופה באותו פרק זמן. וגם בראייה היסטורית, סגל עמוק שלא היה כמותו. אבל עכשיו, עם פתיחת עונת 2017/18 - הכל נשכח. והרעב, הטירוף והתשוקה לא יודעים גבול:

'Esta nueva temporada, pero el micmo objetivo - ganar otro copa de europa. Hasta el final - Vamos Real' - את המשפט הזה כתבתי בשנה שערה ב-13 בספטמבר ערב פתיחת שלב הבתים, על רקע תמונה שלי מצטלם עם הלוגו מספטיבל הגמר בליסבון(2014), כי כמה אפשר כבר להשתמש בתמונה ההיא עם הגביע(והיה חשש מנאחס). כן, ניסיתי את כוחי עם הספרדית הבינונית שלי: זו עונה חזקה אבל המטרה הנצחית - לזכות בעוד גביע אירופה. עד הסוף - האללה מדריד'.

זה כבר נהיה עניין שבשגרה. הטור הקבוע לפני פתיחת ליגת האלופות, וחשוב מכך - לפני משחקי הגמר: 'רק תביאו ת'צפמיונס'| הגביע החשוב מכל| 'האובססיה לצ'מפיונס'| (לפני הגמר בליסבון| לפני סאן-סירו| לפני קארדיף). הלוואי והמסורת הזו תימשך. גם אם המילים 'ליגת האלופות', 'ריאל מדריד', 'הגביע עם האזניים הגדולות', 'התואר החשוב מכל' וגם השמות של ראול, כריסטיאנו, פושקאש ודי-סטפאנו - חוזרים שוב ושוב. וגם הסיפור על היירו ומתחם האימונים לפני הגמר ב-1998. בפרומו המטורף שהעלו ביוטיוב לקראת הגמר נגד יובה, בקול עדין ומרגש של הבחורה בוידאו - היא אומרת בספרדית בדיוק את הדבר הנכון. השילוב המושלם בין תמונה, טקסט וסיטואציה:

כריסיאנו מניף את הידיים ושואג אחרי השריקה בדסימה, ומרסלו עם דמעות בעיניים מנשק את הסמל. זה הפתיח, ולאחר-מכן זווית נפלאה של הברנבאו. 'זוכרים אותנו? אנחנו חוזרים. אנחנו לא צריכים הצגה. כי אנחנו ריאל מדריד. 11 גיבורים, הקבוצה הטובה ביותר בטורניר הזה(מאז ומעולם). אנחנו לא מדברים על החלומות שלנו. אנחנו מעדיפים להשיג אותם'.

והנה, עכשיו, עונה חדשה, וזו בדיוק אותה המטרה. אף קבוצה לא זכתה פעמיים במפעל, והנה באה ריאל מדריד ועשתה את זה. כמו שאמר פרס אחרי הדסימה - "הקהל מאושר אבל אנחנו לא נחים לרגע. נחגוג והיום ומחר הם כבר ירצו את הגביע ה-11, 12, וה-13". אז ה-11 וגם ה-12 כבר בידינו, אבל כמו שראמוס אמר - נרכוש ארון תארים חדש ונפנה מקום לעוד גביע. כי אנחנו ריאל מדריד והשמיים הם הגבול. הסגל נחלש, פתיחת העונה בליגה רעה מאוד, אבל נו, יאללה, כריסטיאנו חוזר בטירוף, זה הברנבאו, המסורת, ההמנון המצמרר. ובשלבים המאוחרים, לא הצחוק של שלב הבתים - רבע הגמר נגד באיירן, חצי הגמר נגד אתלטיקו - אף-אחד לא יוכל להמר בקלות כזו נגד ריאל מדריד. ריאל מדריד היא נצחית. אנחנו רוצים עוד גביע אירופה, שלישי ברציפות, בבקשה.

12. Ohad_Glr Member

חוץ מהויתור על מוראטה, שהוא מעצבן אבל בהחלט מובן (השחקן רצה לעזוב בגלל ההעדפה הלא ברורה לבנזמה) מעצבנת אותי גם העזיבה של מריאנו.
    המועדון נשאר בעצם בלי חלוץ מחליף (כי מיוראל לא נספר) ולפחות מול לבאנטה או ולנסיה מריאנו בהחלט יכול להתמודד. דרך אגב, בינתיים יש לו 4 שערים ב-5 הופעות בליגה הצרפתית.

13. Raulito Madridista

מרסלו באמת היורש / דור רומנו

מרסלו האריך את החוזה בריאל מדריד עד 2022. מחר יהיה היום הגדול ומסיבת העיתונאים המרגשת. אם הכל יתנהל כשורה, מרסלו ימשיך בריאל מדריד עד גיל 34. כבר היום, כשהוא פותח את עונתו ה-12 בקבוצה - מדובר בשחקן הזר עם הכי הרבה עונות במדי ריאל מדריד. יותר מדי-סטפאנו הגדול, יותר מרוברטו קרלוס. אין ולא היה כמו רוברטו קרלוס, המגן מס' 1 בהיסטוריה, אבל מי האמין שיהיה יורש כה ראוי ואחד שייכנס לנעליו.

איסקו למשל מסיים חוזה בסיום העונה והיו כבר דיבורים רבים על כך שמדובר בעניין פורמלי| בנזמה הוא הרי הבייבי של פלורנטינו| ואראן - כל העתיד לפניו| וקרבחאל הוא המגן הטוב בעולם. אבל ריאל מדריד הכריזה קודם לכן על חידוש החוזה של מרסלו, וזה מסביר הכל.

אנחנו זוכרים את מרסלו כשחקן הרכש השלישי והלא משמעותי בחורף 2007. דיברו על גאגו כרדונדו הבא, דיברו על היגואין כילד הפלא של ארגנטינה. ומרסלו ממשיך לנצח ולנצח, עוד דריבל קסום, עוד מהלך שובה עין, עוד חיוך קסום, עוד 'שאגת ניצחון'. מפלס את דרכו בהיררכיה של ריאל מדריד. לא רק החבר הטוב ביותר של כריסטיאנו אלא גם הקפטן השני אחרי ראמוס. ממשיך לזכות בעוד ועוד תארים בריאל מדריד. למעלה מ-400 משחקים. מרסלו הוא אגדה בריאל מדריד - שלא יגמר לעולם.

הוא היה ילד שטותניק, כזה שחסר מושג בהגנה. נק' תורפה. צחקנו עליו, הוא היה השעיר לעזאזל. שילמנו שכר לימוד כבד בעונת השוסטר. ניסו להעביר אותו לקישור כדי למצוא פיתרון. 'לא יאומן: השקענו בקיץ רבע מיליארד יורו - כריסטיאנו, קאקא, צ'אבי אלונסו ואחרים הגיעו - ומרסלו הוא המגן השמאלי שלנו', כעסתי באותה העת. מי האמין שהוא ישתפר בצורה כזו. ותודה רבה למוריניו. ההתקדמות של מרסלו מרגשת לא פחות מאיזה קראק במיליון יורו. הוא הגיע כילד והפך לגבר, כמאמר הקלישאה. הוא עבר את אותו התהליך של סרחיו ראמוס ואחרים. ויש לו מקום של כבוד בהיסטוריה של ריאל מדריד.

העונה האחרונה הייתה הטובה בקריירה שלו. שני שערים ו-12 בישולים והמון רגעים מרגשים במשחקו ה-400 בריאל מדריד הוא הציג משחק שיא נגד באיירן מינכן. אין עוררין על התרומה ההתקפית והוא בישל לכריסטיאנו שער קל(וגם בגמר - לאסנסיו) - והפעם התלוותה לכך יכולת הגנתית יוצא דופן מול המפלצת אריאן רובן. ההתאקלמות במדריד הייתה קשה, אבל לא רק. כשרוברטו קרלוס דיבר על 'היורש' - צחקנו. נו, טוב, החבר'ה הברזילאים.

ב-2012/13 הוא ספג פציעה קשה ורשם 19 משחקים בלבד. בעונת הדסימה היה מחליף. מרסלו השמין, איבד מהמהירות והזריזות וקונטראו שיחק בכל משחקי השיא. עד שבגמר הדסימה אנצ'לוטי הביט לספסל. יחד עם איסקו שהחליף את קדירה - מרסלו נקרא גם כן למערכה.

http://static.goal.com/410700/410718_heroa.Xxx

https://frappeenroulee.files.wordpress.com/2015/03/marcelo-edited.Xxx

https://90l.tribuna.com/images/d4/01/00/d40100c62e0045cd9590343afe5198e3.Xxx

בדרך-כלל אני מגוון עם התמונות. יכולתי לבחור תמונה של מרסלו עם הפצצה לחיבור נגד שאלקה| אולי מיום הצגתו בריאל מדריד כשהיה ילד בן 18| תמונה מגמר ליגת האלופות אשתקד| כורע על הברך אחרי הנצחונות על דפור ו-ויאריאל אשתקד, או חוגג את שער הניצחון החשוב נגד ולנסיה בברנבאו| אבל אני התרכזתי רק בדסימה. גמר ליגת האלופות. ריאל מדריד הובילה 2:1, ובדקה ה-118 מרסלו הרענן, זיהה את השטח ששחקני אתלטיקו השאירו לו. הוא התקדם מעט בכדרור מהיר ובעט לרשת. קורטואה נגע בכדור והדף פנימה, 3:1 לריאל מדריד.

נותרו עוד שתי דקות לשחק אבל מרסלו לא היה יכול לחכות. הוא פשט את החולצה והציג אותה בפני הקהל עם הכיתוב 'מרסלו 12', כשהוא מסמן לקהל - 10 - גביע הדסימה. הוא רץ להגנה והתחבק ארוכות עם איקר על כר הדשא ולא היה יכול לעצור את הדמעות - כמונו, כמו אחרון האוהדים. מה שווים החיים בלי רגש? תודה מרסלו, תודה.

14. Raulito Madridista

היום שאחרי הניצחון על אפועל| כריסטיאנו וראמוס מככבים

הניצחון 3:0 על אפועל ניקוסיה הרגיע מעט את ריאל מדריד. בתקשורת קצת הפריזו עם התשבוחות והם שכחו שם, במארקה וב-AS, שהמבחן הבא נגד ריאל סוסיאדד יהיה קשה מאוד-מאוד. כריסטיאנו וראמוס היו הכוכבים, בורחה מאיורל ודני סאביוס הגשימו חלום וכמובן שהיה גם את גארת' בייל שקשה מאוד להגדיר את הערב שלו.

"החוק של כריסטיאנו", כתבו בשער ה-AS כשהכוכב הפורטוגלי הגיע ל-107 שערים בליגת האלופות, וציינו את רקורד המשחקים הרצופים בהם ריאל מדריד כובשת - רק משחק אחד פחות מסנטוס האגדית של פלה| בשער המארקה הלכו על 'הסקורר כאן' וציינו את יום העבודה המלא שלו - שני שערים, שער שנפסל וגם בעיטה למשקוף. זו הייתה הפעם השישית ברציפות שכריסטיאנו כובש במשחק הפתיחה של הצ'מפיונס, מאז שער הניצחון על סיטי ב-2012/13, ויש לו 56 שערי בית בצ'מפיונס - יותר מכל שחקן אחר. כמוכן הוא שחקן השדה שפתח בהכי הרבה משחקים בליגת האלופות - ב-136 משחקים מתוך 145 בהם שיחק.

כריסטיאנו רונאלדו קיבל את מיטב התשבוחות. אלפרדו רלאניו כתב עליו - 'מלא כוח לתקוף, לא יודע שובע'. במארקה כתבו בסיקור המשחק - 'המלך של אירופה חזר', והוסיפו שכריסטיאנו לא נכשל לעולם. ב-AS כתבו שהפורטוגלי הוריד את הקוף מהגב - גם זה של ההשעייה שלו וגם פתר את בעיות ההתקפה של ריאל מדריד. בעל הבית שוב כאן. בשנה שעברה הוא כבש רק שני שערים בכל ששת המשחקים בשלב הבתים, והפעם יש לו אותה כמות כבר בחלוף ערב אחד. ומה הוא אמר לאחר המשחק? " רצינו להתחיל את ליגת האלופות היטב. זה משחק שהיינו צריכים לנצח. התמודדנו לא רע עם קבוצה הגנתית מאוד", אמר כריסטיאנו. על חזרתו - "אני שמח לשחק שוב, זו תחרות אחרת והתחלתי אותה ברגל ימין. תרמתי לניצחון ואני מרגיש טוב". על הפייבוריטיות לזכייה - "זה עוד מוקדם לדבר, כמובן שאנחנו רוצים לזכות בליגת האלופות - זה המפעל של ריאל מדריד". המאמן זידאן אמר - "הוא השחקן הטוב בעולם".

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/13/15053296704006.Xxx

חוץ מכריסטיאנו, התקשורת שיבחה כמובן גם את סרחיו ראמוס. זוכרים את השער השני אשתקד נגד נאפולי, זה שבאופ"א העזו לפסול לו? בחלק מדפי הטוויטר של ריאל מדריד מחשיבים לו את השער הזה. בכל-מקרה הוא עדיין תקוע על 69 במדי ריאל מדריד, אבל איזה גול יפה כבש אתמול. 'שער אומנותי בנצחונו ה-350 במדי ריאל מדריד', כתבו באתר הרישמי בעוד במארקה הזכירו שזה לא הגול הראשון שלו במזכרת והוא הבקיע גם נגד סביליה בפיחואן ב-2015/16 בהפסד 3:2 בליגה. "אני מרוצה מאוד מהתוצאה ושמח על המזל שהיה לי לכבוש את הראשון העונה בצ'מפיונס. אני תמיד אוהב להצטרף להתקפה ולהיות בלתי-צפוי". ראמוס אמר שבהתחלה הקבוצה שיחקה לא חכם והקפריסאים סגרו טוב אבל הקבוצה התעקשה וכבשה שערים נוספים. "היו לנו כמה משחקים עם מחסור בשערים אבל לא תמיד אפשר להביס". על כריסטיאנו אמר - "הוא היה הלב שלנו הלילה, הוא מאוד חיוני. הוא המפתח של הקבוצה והרמה שלו אינה מוטלת בספק". ראמוס כבש 69 שערים ב-528 משחקים - אחד יותר מרוברטו קרלוס. חלוקת הנצחונות: 254 בליגה, 62 בליגת האלופות, 24 בגביע המלך, 4 הסופר-קופה הספרדי, 3 באליפות העולם למועדונים ו-3 בסופר-קופה האירופי.

בורחה מאיורל(נכנס לשחק בדקה 82) ודני סאביוס(החליף את איסקו 10 דק' קודם לכן) יכלו לספר בבית בשעה טובה שהם שיחקו בליגת האלופות במדי ריאל מדריד. עבור שניהם זו הייתה הופעת בכורה במפעל היוקרתי מכולם. מאיורל אף הספיק לכבוש שער חוקי שנפסל שלא בצדק. הוא לא לקח זאת קשה מדי וחייך אחרי ניסיון הפרגון של כריסטיאנו רונאלדו. "זה היה חשוב בשבילי, הגשמתי את החלום שהיה לי מאז שהייתי ילד", סיפר סאביוס ששמח מאוד על הניצחון הראשון וגם בלי לומר זאת - הוא מחכה כבר לפרמיירה שלו בהרכב הראשון. "היינו טובים מאוד במחצית השנייה וזו הדרך".

גארת' בייל היה זה שפינה את מקומו לבורחה מאיורל. בעוד במארקה נתנו לו ציון טוב וכתבו שהרגיש בנוח בצד שמאל והזכירו את הבישול לכריסטיאנו. נכתב שהיו שריקות בוז כשהוחלף אבל יותר מחיאות כפיים, ושחבריו עודדו אותו בזמן שהוחלף. - ב-AS קטלו אותו. נכתב שהברנבאו לא שוכח לבייל את היכולת החלשה מתחילת העונה.

המאמן זידאן סיפר על הפציעה של קובא - "הוא היה נראה נסער אבל בהמשך סיפר שהוא מרגיש יותר טוב. אנחנו נראה מה יהיה בבדיקה מחר(היום). הוא התלונן על כאבים עוד לפני ולא נראה שזה רציני". על ההופעה עצמה אמר - "במחצית השנייה היינו אינטנסיביים, הגברנו קצב וניצחנו. כולם מדברים על זכייה שלישית בליגת האלופות אבל שוכחים שצריך להתאמץ ולנצח בכל משחק".

15. Ohad_Glr Member

מה עושים עם בייל? מותרים עליו ונותנים את המקום שלו ברוטציה לאסנסיו? מנסים להריץ אותו בעמדה אחרת?

המצב עם הוולשי די מתסכל. לדעתי כן יש לו את היכולות הטכניות (ובטח את היכולות הפיזיות) להצליח בריאל מדריד. האם זאת בעיה מנטלית?

בקיץ הייתי בעד מכירה שלו אבל עכשיו, ברגע שהוא נשאר בקבוצה, צריך לחשוב- מה עושים איתו?

מצד אחד, כל דקה שאיסקו ואסנסיו לא משחקים היא בזבוז. מצד שני, לא הייתי רוצה לראות אותו נמחק לגמרי.

מצב נושא:
הנושא נעול.