ריאל מדריד 2017/18:: הסטוריה! ריאל זוכה בצ'מפיונס בפעם השלישית ברציפות! המלכים של אירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/8/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

את הנוהל אתם מכירים בעל-פה. הפעם עבדכם הנאמן, כבר צבר פז"ם והגיע הביתה בדיוק בזמן - בשעה 19:30('ההגרלה' מתחילה כביכול בשעה 19:00. את הברברת המתישה שלפני 'הכדורים החמים' - לא יכולתי לסבול. ריאל מדריד שוב הגיעה כאלופת אירופה הגאה ומוליכת הדירוג של הקבוצות. עם שלוש זכיות בליגת האלופות בארבע שנים היא נחשבת פייבוריטית. אחרי שראמוס נבחר בצדק לשחקן ההגנה המצטיין וכן מודריץ' קטף אף הוא פרס - הגענו לת'אכלס(בהמשך, אחרי הגרלת דרג ג', כריסטיאנו הוסיף עוד פרס לארון התארים שצריך לעבור שיפוץ).

ריאל מדריד שובצה לבית ח' ובקבוצת הדירוג השניה פגשה את בורוסיה דורטמונד סגנית אלופת גרמניה ומחזיקת הגביע, זו שאשתקד הודחה ברבע הגמר ע"י מונאקו. לא רע בכלל בהתחשב בכך שבארסה הגרילה את יובה ופאריס ובאיירן מרכיבות את בית המוות. בקבוצת הדירוג השלישית קיבלנו את טוטנהאם האנגלית של פוצ'טינו שרשמה קמפיין עלוב מאוד אשתקד בוומבלי אך סיימה במקום השני בליגה האנגלית והיא קבוצה חזקה. מפגש מרגש עבור גארת' בייל, בקיצור, ואולי נגד האקסית הוא יחזור לשחק כדורגל. אגב, ברבע הגמר ב-2010/11 הוא הורחק במשחק בברנבאו וריאל הביסה את האנגלים 4:0. בגומלין היא ניצחה 1:0 משער של כריסטיאנו והשלימה 5:0 בסיכום. אפועל ניקוסיה הסינדרלה מקפריסין היא הקינוח.

בית המוות? קשה להגיד, בטח כשנזכרים ב-2012/13 אז ריאל שובצה ל-'בית האלופות' - ריאל מדריד הייתה אלופת ספרד, מנצ'סטר סיטי הייתה אלופת אנגליה, בורוסיה דורטמונד הייתה אלופת גרמניה ואייקס אמסטרדם הייתה אלופת הולנד. ריאל סיימה אז במקום השני בשלב הבתים וזה לא קרה מאז. נקווה שזה לא יקרה שוב. אפשר לדבר אפילו במונחים של אכזבה. אין ספק שכל אוהד בברנבאו חלם לראות את איקר קסיאס חוזר הביתה שוב.

הלו"ז::

מחזור 1, 13/9(יום ד') - ריאל מדריד - אפועל ניקוסיה

מחזור 2, 26/9(יום ג') - בורסיה דורטמונד - ריאל מדריד

מחזור 3 - 17/10(יום ג') - ריאל מדריד - טוטנהאם

מחזור 4 - 1/11(יום ד') - טוטנהאם - ריאל מדריד

מחזור 5 - 21/11(יום ג') - אפועל ניקוסיה - ריאל מדריד

מחזור 6 - 6/12(יום ד') ריאל מדריד - בורוסיה דורטמונד

ונחזור לשחקנינו והפרסים האישיים. ראמוס זכה לראשונה בקריירה בתואר שחקן ההגנה המצטיין בליגת האלופות וסוף-סוף עקף את האלה מיובה. הוא גבר על בונוצ'י וחברו לקבוצה מרסלו; לוקה מודריץ' זכה אף הוא בתואר לראשונה וגבר על קאסמירו וקרוס; כריסטיאנו רונאלדו גבר על פאולו דיבאלה ועל מסי המצטיין(של שלב הבתים), ובהמשך נבחר גם לשחקן המצטיין של ליגת האלופות, תואר חשוב יותר. ככה זה, עם הפיניש הפסיכי שלו לא היה אפשר להתווכח. עבור כריסטיאנו שזכה בפרס השלישית(2013/14, 2015/16 והעונה) - היה מדובר בזכייה חשובה שכן הוא עקף את מסי שזכה בתואר פעמיים. מודריץ' סיים רביעי בדירוג השחקנים המצטיינים, אחריו טוני קרוס החמישי ועוד נציג שלנו בעשירייה היה ראמוס שדורג שביעי. כריסטיאנו הוא גם השחקן היחיד שהיה תמיד בין שלושת המועמדים הסופיים מאז הפרס במתכונת הנוכחית ב-2011. כריסטיאנו נבחר בפער עצום - 482 קולות לעומת 141 של מסי ו-109 של בופון.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/08/24/15035957794287.Xxx

"אנחנו כאן כדי לעשות היסטוריה ולשבור שיאים, אנחנו קבוצה ייחודית", אמר ראמוס. "יש לנו את הרעב, ההתלהבות והתשוקה, הלב והנשמה. אני מאפס את עצמי כל שנה ושוכח ממה שהיה". מודריץ' אמר - "הזכייה בגביע ה-12 הייתה מדהימה, הייתה לנו מוטיבצייה מיוחדת להיות הקבוצה הראשונה ששומרת על התואר. לא השארנו ליובה שום סיכוי לזכות בגביע". כריסטיאנו סיכם - "זה רגע גדול בשבילי, אני מודה לריאל מדריד, הקבוצה הטובה בעולם, רק בקבוצה נהדרת כזו יכולתי להצליח ככה. אני אוהב לשחק כדורגל, לכבוש שערים ולזכות בתארים קבוצתיים וגם באישיים. אני שמח להיות כאן".

כותרות העיתונים הבוקר:: הכוח של ליגת האלופות

שער המארקה:

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2017/08/25/portada/marca_papel/g2508.5ff74356c906c47ae4a81a731df17261.Xxx

'כוח' - ריאל מדריד השתלטה על הערב של אופ"א| על רקע תמונה של כריסטיאנו עם הפרס החשוב ומתחת רואים את החבורה הלבנה ראמוס, מודריץ', כריסטיאנו והנשיא פרס - חזרו שוב על הידוע: ראמוס נבחר לשחקן ההגנה המצטיין, מודריץ' הוא הקשר המצטיין וכריסטיאנו הוא החלוץ והשחקן המצטיין. בצד שמאל: הלו"ז המלא של שלב הבתים עליו נאמר שמדובר בהגרלה מאתגרת| בבלוג של חואנמה רודריגס במארקה נכתב - 'הולדבבאס יהיה הגלות של ליגת האלופות'.

שער ה-AS::

https://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1503633355_portadadelperiodico_grande.Xxx

'כריסטיאנו מלך האלופות'| בעיתון נתנו את השער סולו לכריסטיאנו| ראמוס הוא הבלם המצטיין, מודריץ' הוא הקשר המצטיין וכריסטיאנו הוא המלך של ליגת האלופות - עקף את מסי בקרב על השחקן המצטיין(עם סך קולות מצטבר של פי 3 ממנו - וזו הפעם השלישית שלו בניגוד לשתי זכיות של מסי) ונבחר גם לחלוץ המצטיין, לא השאיר לו כלום, בקיצור|"אני משחק בריאל מדריד, הקבוצה הטובה בעולם, ואני שמח להמשיך כאן". עוד אמר כריסטיאנו בטקס שהוא רוצה להמשיך לזכות בתארים קבוצתיים וגם באישיים.

באתר עסקו עוד בכריסטיאנו שמנסה יחד עם ריאל מדריד לחשוב על דרך יצירתית כדי להגיע חם מאוד לפתיחת העונה. הוא שיחק 90 דק' בגביע הברנבאו, הוא ישחק כמובן במשחק הפתיחה של הצ'מפיונס נגד אפועל ניקוסיה ב-13 בספטמבר, וכמובן שיכלל בסגל פורטוגל וישחק נגד איי-פארו והונגריה במוקדמות המונדיאל. 'כריסטיאנו כן ישחק ארבעה משחקים גם בהשעייה שלו', נכתב, ואז העונש ימחק במשחק נגד בטיס במחזור החמישי.

מעבר לכך כבר מתכוננים למשחק נגד ולנסיה ביום ראשון. הערעור של ריאל מדריד על האדום של ראמוס נדחה כמובן והוא לא ישחק וגם חסוס ואייחו פצוע, אבל נאצ'ו ו-ואראן ישלימו את מרכז ההגנה. הצרפתי לא התאמן אתמול אך זו הייתה אזעקת שווא, כך לפי ה-AS. האמת שיחד הרקורד שלהם טוב - 12 משחקים ללא ספיגה מתוך 19, ממוצע של 0.74 שערים ספיגות למשחק ורק שני הפסדים. בעונה שעברה: תשעה משחקים, חמש פעמים שער נקי והפסד בודד. הרבה דיברו על התבוסה הקשה של ריאל בקאלדרון בדרבי בליגה בפברואר 2015, ומצד שני בעונה שעברה נאצ'ו נכנס כמחליף בדרבי של ה-3:0 בברנבאו בחצי גמר הצ'מפיונס.

2. סיונרה Member

עשיתי חושבים, כרגע אמבפה לא בתמונה, ולפי הדיווחים בצדק עם השכר שהוא דורש (אחרי הכל, ילד בן 18, ואם הוא יהיה טוב אז השכר עוד אמור להשתדרג).
    מי כן הייתי שמח שיגיע וישפר אותנו? ואני מתעלם מכל מני פנטזיות לא הגיוניות כמו לבאנדובסקי ודיבאלה.
    דייגו קוסטה - סיכוי אפסי. נכון שהוא מזוהה עם אתלטיקו, אבל לקחת אותו בהשאלה לשנה זאת אופציה סבירה. אין הרבה חלוצים טובים ממנו בשוק.
    אובמיאנג - סיכוי אפסי. אם הוא מגיע אז הוא יצפה להרכב ואת זה לא נוכל לתת לו. אבל מצד שני, מדובר בשחקן שממה שהבנתי רק רוצה להגיע לריאל ויתנהג פה כאילו עוזי חיטמן הגשים לו חלום.
    אלכסיס - סיכוי אפסי. למרות שמת לעוף מארסנל ואני משער שגם לתקוע את ברצלונה, לא יודע למה מתעלמים ממנו אצלנו. אולי דרישות השכר שלו מוגזמות אבל זה מתקזז עם עלות נמוכה בגלל הסטטוס שלו בארסנל.
    אם אחד מהשלושה יגיע זה יהיה קיץ מוצלח מאוד. כנראה כמו שרשמתי שאנחנו ניאלץ להסתדר בלי אף אחד מהם וכנראה שבינואר כולם יבינו את גודל המחדל.

3. Raulito Madridista

דייגו קוסטה אחד השחקנים השנואים ביותר בברנבאו והוא כביכול מחוזר ע"י אתלטיקו מדריד ויש את הריספקט בין המועדונים. אלכסיס לא עלה כמועמד ולו פעם אחת ודורטמונד לא תשחרר את אובאמיינג אחרי שדמבלה הלך. בכל-מקרה לא התלהבתי. מעבר לכך אני חושב שצריך להסתכל רגע בצורה אחרת לגבי הסגל של ריאל מדריד בהתחשב בכך שזידאן עובד על מעבר ל-4-4-2 יהלום:

אני חשבתי שהרכב כזה יהיה נכה ונטול מחץ התקפי, אבל סיימנו את העונה מצוין. זה מתאפשר כאשר המגנים שלך הם מרסלו וקרבחאל(פתח את העונה לא טוב), ולאף קבוצה אין שחקנים כאלה עם תזמון כזה בהצטרפות להתקפה, מהירות ודיוק, וכאשר אחד הקשרים חוץ מאיסקו - פעם קאסמירו ופעם קרוס - מצטרף נכון להתקפה ומאיים על השער. אף-אחד מהם לא וידיאל, ניינגולאן וכן-הלאה אבל זה משתפר. ובמצב כזה, כריסטיאנו-בייל-בנזמה-אסנסיו מתחרים על שתי עמדות, כלומר שניים מהם על הספסל ויש גם את לוקאס ואסקס כמחליף אז זה יותר טוב, ובמרכז השדה בכלל יש אינסוף אפשרויות. ספסל כמו השנה שעברה כנראה לא היה ולא יהיה.
    מסכים שיש לי ספק לגבי היכולת שלנו ליצור מספיק מצבים עם רונאלדו ובנזמה למשל ואפילו בייל, אבל איסקו בעונה הטובה בקריירה שלו, אנחנו מאוזנים, ולגבי כריסטיאנו אגב אני מרגיש שהוא עומד להתחיל בטירוף את העונה, גם אם באיחור אופנתי, ההרחקה 'עשתה לו רק טוב'.

4. סיונרה Member

זה שריאל מצליחה זה למרות שאין לה התקפה. גם במשחקים עד כה זה היה ברור שאנחנו משחקים מצויין אבל עם 9 שחקנים.
    אני יודע שזה חדשני, אבל קבוצה צריכה חלוץ. זה שריאל עברה לשחק עם שחקני כנף בהתקפה לא אומר שזה יעבוד. גם כריסטיאנו וגם בייל לא יכולים לקבל את הכדור לרגל עם הגב לשער.

5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עוד מחזיק אצבעות שיגיע שחקן התקפה.

6. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: תיקו מאכזב נגד ולנסיה

שער המארקה:

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2017/08/28/portada/marca_papel/g2808.2df36bc7cb7cc7a20f2afde47940abe0.Xxx

אסנסיו עצום לא יכול מול ולנסיה גדולה| שני גולאסוס שלו שימשו להצלת ריאל מדריד במשחק הפכפך| בנזמה החמיץ שלושה מצבים בטוחים(רק שלושה?)| שריקות בוז צורמות לבייל| הופעת בכורה טובה לקונדוגביה בולנסיה| למעלה: תמונה קטנה של ראמוס ומרסלו - הקפטנים הציגו לקהל את גביע האליפות ושני התארים בהם זכתה הקבוצה בקיץ.

בסיקור המשחק נכתב 'ולנסיה גדולה הצליחה לבלום את האלופה'. נכתב שם שמרסליניו שאמר לפני המשחק שאם ולנסיה תנצח זו לא תהיה הפתעה - החדיר אמונה גדולה בחניכיו. מצד שני בברנבאו תפסו את הראש והם כבר לא מאמינים שבנזמה יכבוש. לגבי בייל, הם לא מאמינים שהוא כלל יגיע למצבים. 'בנזמה היה יכול להיות הפיצ'יצ'י של הליגה לכמה מחזורים טובים', נכתב. עוד צויין טקס קבלת גביע האליפות כשראמוס וכריסטיאנו עם ארוך, אבל החבר'ה כמעט שכחו לשחק. אסנסיו היה זה שמנע את היהירות.

עוד כתבות: 'כריסטיאנו צודק: אולי יום אחד נראה את אסנסיו עם כדור הזהב'| ועוד כתבה: פיצ'יצ'י אסנסיו - שני גולאסוס וצמד ראשון בריאל מדריד, עם 4 שערים מתחילת העונה הוא מוליך את טבלת המבקיעים| ומהכוכב - לגיבור הטראגי: 'איזה ערב רע של בנזמה', כתבו במארקה, שימו לב למספרים: 8 איומים בלבד, רק שניים למסגרת ו4-5 החמצות מזעזעות. 'הברנבאו לא יכול לסבול את זה יותר'.

הבלוג של רוברטו פלומר מצא כתובת אחרת: חמישה ימים לעשות מעשה - לרכוש שחקן התקפה ולמכור את גארת' בייל. 'לריאל מדריד יש חמישה ימים לפתוח את הדלת ולחייך, וזה יהיה חשוב. היא צריכה חלוץ שיעשה את הדרך פנימה ויכבוש שערים כמו מוראטה - גולים זה מקצוע, כדי להכריע משחקים קשים כמו אתמול. לראות את חוסר הקילר אינסטיקנט של בנזמה זה קשה. כאשר כריסטיאנו לא נמצא - רוטציות או סיבות אחרות - אין מי שיכבוש. ומי שצריך לראות את הדלת החוצה הוא גארת' בייל. הוא לא יעיל, כאילו נמצא בכוכב אחר, מנותק. אי-אפשר לסמוך עליו. הוא צריך להיות הכוכב בהיעדרו של כריסטיאנו אבל הוא לא. והכי חמור - הברנבאו איבד את הסבלנות שלו ובייל מוריד את הראש. וקשה לשחק כשהברנבאו נגדך. עוד מוסיף הכותב שהשם של בייל באי הבריטי עדיין מצוין והוא אהוב שם. אפשר להשתמש בכסף כדי לרכוש את אמבפה או אפילו לשמור בבנק.

שער ה-AS:

https://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1503888644_portadadelperiodico_grande.Xxx

'זה לא מספיק עם אסנסיו'| על רקע התמונה של הקראק כובש את שער היתרון המהיר כבר בדקה העשירית, נכתב שאסנסיו הופיע בגדול אבל חבריו פשוט לא| עוד ציינו את ולנסיה של מרסליניו על הופעה טובה בברנבאו.

בסיקור המשחק נכתב - 'אסנסיו לא הספיק' שם ציינו צמד שערים וערב גדול, בזמן שבנזמה מתעקש להחמיץ בלי סוף ובייל בכלל לא מעורב עד שהוחלף. הכתב לואיס נייטו דיבר על תמרורי אזהרה למרות כל ההתלהבות - גולים הם משימה קשה בלי כריסטיאנו, בייל מקבל בכוח מקום בהרכב וריאל מדריד בדרך-כלל סופגת. נכתב על מערך נועז של זידאן כשאיסקו ואסנסיו שיחקו יחד כפי שהברנבאו רצה והם 'נושאי הדגל' של ריאל מדריד הצעירה וההתקפית וזו שאמורה לספק את הברק מעבר לנצחונות. אלא שולנסיה הייתה חומה בצורה וניצלה הזדמנויות. 'בנזמה הציג יום החמצות רגיל, בעצם יותר מהרגיל, ופספס 3 פעמים כבר במחצית הראשונה'. נכתב שהברנבאו איבד אמונה בבייל. אסנסיו השווה אבל בנזמה מחק את הסוף הטוב שהיה יכול להיות. בציוני המשחק אסנסיו קיבל 3 כוכבים בעוד בנזמה ובייל לא קיבלו ציון!

טורי דיעה: תומאס רונסרו - 'אסנסיו הוא תענוג', הוא בכל הצבעים, אין לו גבולות. אם אמבפה שווה 180 מליון יורו אז אולי אסנסיו שווה כפול? | אלפרדו רלאניו - 'אסנסיו ומרסליניו היו השליטים בערב'| אלברו בניטו - 'אסנסיו שובר אותם' - הוא נראה שחקן ההכרעה הטוב ביותר של ריאל מדריד ללא כריסטיאנו רונאלדו ומותיר בצל את בייל ובנזמה. בכל ערב הוא נראה טוב יותר, רק שימשיך לשחק; בפינה הטקטית שלו, חאבייר סילס כותב 'הכישלון של בייל ובנזמה', כשהראשון איים על השער פעמיים בלבד ב-74 דק' ומסר עוד 24 פסים, ובנזמה החמיץ בלי הכרה. כמוכן הוא מאשים את מרסלו ונאצ'ו בבילבול בשער הראשון של ולנסיה ואת קרוס המשקיף בשער השני| ב-AS צירפו קטעים של כלי התקשורת ברחבי הגלובוס שהחמיאו לאסנסיו - 'הכישרון שלו פותר הכל'.

התגובות מהמשחק

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/08/28/primera/1503874613_908342_1503874768_noticia_normal.Xxx

המאמן זידאן כהרגלו סינגר על בנזמה. "לא ניתן להאשים אותו בשום דבר. אני אתן לו חיוך, הוא חייב להמשיך לעבוד, ככה זה החיים של חלוצים. הוא המשיך לנסות ולנסות. היום הוא לא היה מסוגל להבקיע אבל זה יקרה בפעם אחרת". על המשחק עצמו - "עשינו משחק נהדר, אני גאה בקבוצה שלי, היו לנו הזדמננויות לנצח אבל לפחות לא הרמנו ידיים גם ב-2:1 שהיה קצת משקר. גם אחרי השיוויון יצרנו הזדמנויות לכבוש את השער השלישי שהיה מביא לנו את היצחון. התוצאה הייתה פחות טובה אבל ולנסיה יריבה חזקה". גם בייל לא קיבל בראש. "הוא שחקן חשוב בסגל והוא ימשיך לעבוד, אנחנו זקוקים לו במיטבו. שריקות הבוז מהקהל לא אומרות כלום. הליגה ארוכה מאוד".

איסקו הוחלף לאחר שסבל מסחרחורת. על אסנסיו אמר המאמן - "זה לא מפתיע. הוא שיחק נהדר וכבש אבל עבודת הצוות עזרה לו. אני מקווה שנוכל ליהנות ממנו בכושר הזה עוד זמן רב. הוא שחקן צעיר שרק שנה שעברה פרץ".

הקפטן מרסלו היה זה שכבש בשנה שעברה את שער הניצחון הדרמטי. הוא, בניגוד למאמנו, היה מאוכזב מאוד לקח קשה את התיקו - "בשבילי זה פשוט כמו הפסד", אמר המגן שהוסיף - "ולנסיה הייתה כמו קבוצה קטנה שביזבזה זמן". המגן גם טען שפארחו הכשיל אותו ברחבה. "עשינו מה שיכולנו, יצרנו הזדמנויות, לא היה לנו מזל, אולי חסר ריכוז". מרסלו אמר שלקהל יש זכות לשרוק בוז לכל שחקן(בייל) גם אם השחקנים פחות אוהבים את זה. על כך שהקבוצה לא זוכה לגולים מהחלוצים שלה - "בעונה שעברה הם כבשו הרבה. בינתיים ריאל מדריד כבשה חמישה שערים, אצלינו כולם כובשים". המגן סיכם שריאל חייבת לדעת לשחק גם בלי כריסטיאנו.

לוקה מודריץ' שבלט בחולשתו אמר - "יש ימים בהם הכדור לא רוצה להיכנס. הגיע לנו יותר. אנחנו נהיה גאים כי נאבקנו עד הסוף. אם נמשיך לשחק כך אז נגיע רחוק". מודריץ' סיכם חמש עונות בריאל מדריד - "איך עובר הזמן. אני גאה להיות כאן חמש שנים ומקווה להישאר חמש שנים נוספות". על היכולת שלו אז והיום אמר - "קשה לומר איך השתפרתי. אני שחקן טוב יותר עכשיו. למדתי הרבה מהשחקנים מסביב. יש לי הרבה ניסיון וקריאת המשחק שלי טובה יותר. אני מרוצה מהביצועים שלי ומקווה לזכות בעוד המון תארים". והזיכרון הטוב ביותר? - "אני שומר הרבה זכרונות מכל הזמן הזה. הזכייה בליגת האלופות בפעם הראשונה. השנה הליגה גם הייתה מיוחדת".

7. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: גלאקטיקו אסנסיו

שער המארקה:

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2017/08/29/portada/marca_papel/g2908.7f95474852477b8644dd0b21cb22dd0f.Xxx

'בחדר ההלבשה קוראים לו 'לוחם השוורים'| ריאל מדריד יודעת שאסנסיו הוא העתיד שלה. נגד ולנסיה הוא כבר הראה עד כמה הוא קטלני| בעיתון נכתב שריאל מדריד לא צירפה אף לא שחקן התקפה משמעותי אחד אבל השדרוג של אסנסיו הוא 'הרכש' שלה הקיץ, ובמועדון יש את הציפיות הגבוהות ביותר ממנו.

השערים שלו אותנטיים, והוא דומה ללוחם השווים הספרדי ריברה אורדונייז. בכתבה הוסיפו שב-27 באוגוסט אסנסיו עשה סופית את קפיצת המדרגה, הכל היה עליו. מסתכלים עליו אחרת בחדר ההלבשה בעוד הוא היה נבוך בעמדת הראיונות והסביר שלמרות הצמד הנפלא שלו - הקבוצה לא ניצחה אז לא היה מדובר בערב מושלם. לאף-אחד אין ספק שהוא יהיה ברוסיה עם נבחרת ספרד, והוא נכלל בסגל הנבחרת נגד איטליה.

"גלאקטיקו אסנסיו", זו הכותרת במארקה. עם היציאה לפגרת הנבחרות צריך לראות מה עשתה ריאל מדריד. היא זכתה בשני תארים בצורה חלקה בפתיחת העונה ולמרות תיקו מאכזב נגד ולנסיה, יש לה עוד 36 משחקים לתקן. אבל מעל כל זה, עולה דמותו של אסנסיו שמתפוצץ כמו הגלאקטיקו הבא. הוא יהיה הכוכב של ריאל מדריד בשנים הבאות והוא השחקן החם ביותר שלה כרגע בעונת 2017/18 עם או בלי קשר להשעייתו של כריסטיאנו רונאלדו. הוא כבש כבר ארבעה שערים ובברנבאו רוצים לראות אותו כל הזמן על כר הדשא. שתי פצצות נגד בארסה, אחת בכל מגרש ושני שערים חכמים נגד ולנסיה.

אסנסיו מראה שבזמן ששחקנים אחרים מרגישים לא נוח והלחץ גומר עליהם - הוא פורח. הוא מבקש את הכדור, הוא דרש לבעוט את הבעיטה החופשית. אף-אחד לא העז להפריע לו, ההיררכייה היתה ברורה. שחקנים כמו קרוס או מודריץ' מחפשים אותו. תוך שנה אחת בלבד הוא הפך לכוכב על. סעיף השחרור שלו צמח ל-500 מיליון יורו והשכר שלו קפץ ל-4.5 מיליון יורו, סכום לא שכיח עבור ילד בגילו מצד המועדון. אבל אסנסיו הוא לא ילד רגיל.

שער ה-AS:

https://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1503961449_portadadelperiodico_grande.Xxx

זמן אסנסיו| בתקשורת תוהים האם המאמן לופטגי יתן לקשר לפתוח במשחק הקשה נגד איטליה| בתקשורת בארץ המגף כבר מתכוננים - 'ספרד מסוכנת יותר עם סופר-אסנסיו, הוא שילוב של סילבה ואיסקו

בכתבה נוספת באתר דיברו על התגובות של ראמוס ומרסלו לאחר המשחק נגד ולנסיה כשהם כביכול מגבים את הברנבאו שהחריש אזניים עם שריקות הבוז לבייל ובנזמה. מרסלו אמר אמנם שהוא משוכנע שבנזמה לא כבש במשחק הזה אבל יכבוש שלושער בשבוע הבא, אבל הוסיף שהברנבאו שורק לכולם. ראמוס אמר שזכותם של האוהדים לדרוש את הטוב ביותר, ששריקות בוז תמיד היה ויהיו וכל שחקן צריך ללכת הביתה כשהוא שלם עם עצמו שעשה את הטוב ביותר. 'הקפטנים מזהירים את בייל ובנזמה שחייב להגיע שינוי מצידם', כתבו בכותרת. באתר הזכירו ציטוט של ראמוס ב-2016 כשנשאל על שריקות הבוז שספג כריסטיאנו רונאלדו - "הייתי מעדיף שהם יעודדו את השחקנים" וכן מסתתר המסר הסמוי.

8. סיונרה Member

הבעיה שלי עם אסנסיו, וזה לא השתנה מהעובדה שעברה, שהוא נהדר בדברים שמשתפרים עם הגיל ובינוני בדברים שנולדים איתם.
    כשראו את מסי בפעם הראשונה עם הכדור שנדבק לרגל והזריזות הלא-אנושית, למרות חוסר החדות, היה ברור שמדובר בשחקן חד פעמי. החדות של אסנסיו כבר בטופ, כבר בגיל 21. לאן הוא יכול להשתפר?

9. Raulito Madridista

לוקאס ואסקס:"אני רואה את אסנסיו זוכה בכדור הזהב"

'השחקן ה-12' של זידאן, זה ששותף בכל המשחקים העונה, נהנה מפציעתו של ויטולו וזומן ברגע האחרון לסגל נבחרת ספרד לקראת המשחקים הקרובים. לוקאס ואסקס דיבר בראיון נרחב בתחנת הרדיו 'קדנה-סר' על המצב בנבחרת וכן על ריאל מדריד ופתיחת העונה. הנה דבריו::

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/08/29/primera/1504038303_681700_1504045926_noticia_normal.Xxx

הזימון של לופטגי. "הוא תפס אותי במרכז מדריד. היו לי כבר תוכניות בפגרה, אבל זו סיבה נהדרת להחמיץ טיול. בסגל הזה איכות השחקנים היא 'אכזרית' יותר מאיי-פעם. יש עדיין זמן רב עד גביע העולם ויהיו תנודות ושינויים ואנחנו נילחם עד היום האחרון. ספרד תהיה טובה בכל-מקרה".

כמעט כל הספרדיים של ריאל מדריד זומנו. "זו השתקפות של הרגעים הגדולים שאנחנו עוברים. אנחנו רוצים שזה יימשך כל הזמן, יש לנו את האיכות והשאפתנות. לא קל להיות בסגל נבחרת ספרד. הסוד שלנו בריאל מדריד הוא שכולם מחוברים זה לזה וככה כל אחד משתפר גם כאינידיבידואל".

המשחק נגד איטליה. "המאמן מכיר את היריבה טוב מאוד, איטליה נבחרת על. זה יהיה משחק קשה. אם נעשה את הדברים בצורה טובה - נוכל לנצח. לטעמי מעט השתנה מהנבחרת של היורו, זה אותו הבסיס. אנחנו עברנו שינוי נרחב יותר יחד עם המאמן לופטגי. אנחנו רוצים לעשות משחק טוב ולנצח. זה המשחק הכי חשוב שיש לנו. אם ננצח אולי לא נסגור עניין מבחינה מתמטית, אבל זו תהיה הצגת כוח".

דויד ויאה. "אני גדלתי על נבחרת ספרד שזוכה בתארים ועושה היסטוריה והוא כבש את השערים המכריעים. נראה שהשנים עברו אבל ויאה לא השתנה, הוא עדיין שחקן נפלא ואנחנו שמחים שהוא בנבחרת".

שריקות הבוז בברנבאו. "גם אני אספוג בוז יום אחד, אני בטוח"(צוחק), ובהמשך הוסיף - "מובן שהשחקנים היו רוצים לשנות את זה אבל הברנבאו תובעני מאוד, השחקנים הגדולים בעולם משחקים שם, זו הקבוצה הטובה ביותר. אני בטוח שזה לא משפיע על בייל, אולי רק מדרבן אותו להצליח. הוא שחקן נהדר שנמצא בתקופה פחות טובה אבל אנחנו מאמינים בו".

לא עוזב את מדריד. "אני במקום בו אני רוצה להיות ותמיד רציתי להיות. זו הפסגה בשבילי, להיות כאן. לא חשבתי לעזוב ולו לרגע. אני רוצה להישאר בריאל מדריד כמה שרק אפשר. היו הצעות ואפשרויות בקיץ מקבוצות טובות שאני מאוד מכבד אבל תמיד התמקדתי אך ורק בריאל מדריד וזה בטח לא הזמן ללכת. אם היו לי ספקות אז הייתי מתייעץ עם ראמוס כמו בכל נושא. אנחנו מדברים הרבה, גם מקצועית וגם על עניינים אישיים. הוא חבר וקפטן נפלא".

אסנסיו. "הוא שחקן מרהיב, אי-אפשר לפספס אותו. הוא ברמה גבוהה ביותר, אבל ברור שהוא עוד ישתפר. אנחנו רוצים ליהנות ממנו עוד הרבה. הוא עובד קשה, צנוע. קשה להגיד אם יזכה בכדור הזהב, אבל זה בהחלט יכול להיות".

חאמס ומוראטה עזבו. "בשנה שעברה היה סגל של 22 שחקנים בינלאומיים, סטנדרט גבוה מאוד. הם התחרו על מקום בהרכב והרגישו שהם צריכים לעזוב. אנחנו מכבדים אותם, אוהבים אותם כחברים, מאחלים להם בהצלחה ויודעים עד כמה היו חשובים. אבל סאביוס ואחרים שהגיעו - יתחרו ויוסיפו לנו עוד כוח".

כריסטיאנו רונאלדו. "הוא ממשיך לנצח ולזכות בהכל, הציב רף לא הגיוני. הוא כוכב עולמי. הוא תמיד זה שמנצח את המשחקים החשובים. אבל אנחנו יודעים לנצח גם בלעדיו ונתמודד עם כל חיסרון".

ההשוואות לברצלונה. "אנחנו לא אוהבים להשוות בין ריאל מדריד וברצלונה, לא הנוכחית ולא זו שהייתה. שתי הקבוצות הותירו חותם. אנחנו נותנים משקל רב בכדורגל. יש לנו את הכדור, אנחנו משחקים נהדר, יוצרים מרווחים, כובשים שערים, מנצחים וזוכים בתארים. אני מקווה שנמשיך להיות רב-גוניים כאלה".

ששת התארים. "אנחנו יודעים שאנחנו ריאל מדריד ואנחנו חייבים לזכות בכל התארים. זה יהיה חלום. צפויה לנו עונה קשה אבל אנחנו רעבים לזכות בהכל ואנחנו מסוגלים. נעבוד קשה בשביל זה".

שריקות בוז לפיקה. "אני מקווה שזה לא יקרה. הקהל אינטיליגנט מספיק. הוא מגן על הסמל של ספרד, משחק עבור המדינה שלנו. הוא לא רק שחקן ברצלונה".

עדכון חדשות::

- הבית הוא המבצר? - ריאל מדריד: חזקה יותר בחוץ. מאז ההפסד במאסטייה לולנסיה בעונה שעברה במשחק ההשלמה - ריאל מדריד ניצחה בעשרת משחקי החוץ שלה. מנגד, בברנבאו ריאל מדריד מזייפת ומתוך 8 משחקי בית בהם יכלה להשיג 24 נק' - השיגה רק 15. היא סיימה בתוצאות תיקו עם לאס-פלמאס(3:3 במשחק המשוגע בו בייל הורחק) ועם אתלטיקו מדריד בדרבי(1:1 - גריזמן השווה בשער מאוחר) והפסידה לברצלונה 3:2 ברגע האחרון, וכמובן התיקו נגד ולנסיה ביום ראשון.

- כנראה שנצטרך להשלים עם העובדה שריאל מדריד לא תצרף שחקן התקפה נוסף עד לחלון ההעברות. זידאן מרוצה עם מה שיש כנראה למרות כושרם של בייל ובנזמה והוא מאמין בבורחה מאיורל. במארקה יוצאים בכותרת גדולה - 'רונאלדו - הרכש הטוב ביותר הקיץ' ומתייחסים לכך שהחלוץ יחזור רעב במיוחד לאחר סיום ההשעייה הארוכה שלו. נכתב שכריסטיאנו ימשיך את מה שהחל בעונה שעברה - יותר '9' מאיי-פעם. רונאלדו נהנה לשחק עם בנזמה אבל הוא יוכל לבצע חילופי מקומות גם עם בייל או אסנסיו, כמו שקרה בקלאסיקו בקאמפ-נואו אז שיגר את הגולאסו לחיבור. נכתב שריאל מדריד הפגינה כוח עם 12 שערים עד עכשיו כשכריסטיאנו כובש שער בודד ושיחק רק פעמיים ולא יותר מ-30 דקות. אמבפה, למרות שזידאן מעוניין בו - לא רלוונטי.

- אין תחליף לקאסמירו. ב-AS בדקו עד כמה חשוב הקשר האחורי במרכז השדה של ריאל מדריד. ב-2016/17 הוא נעדר מ-24 משחקים, כמובן שרובם בגלל פציעה, וריאל מדריד לא הצליחה לנצח בלא פחות מ-7. ריאל מדריד ספגה 30 שערים, יותר משער בממוצע למשחק, וידעה כמה כשלונות גדולים כמו 3:3 עם לאס-פלמאס בברנבאו, 3:3 עם לגיה ורשה בחוץ, וגם תוצאות תיקו בליגה - ויאריאל-לאס-פלמאס-אייבר. הסטט' כוללת את המשחקים בהם קאסמירו שיחק, כמו ב-2:2 נגד סלטה ויגו בגביע שהביא להדחתה של ריאל, וכן התיקו נגד ולנסיה כמובן - אולם הוא שיחק כבלם. נכתב שבלעדיו כל מרכז השדה מעורער וקרוס ומודריץ' נראים לא בטוחים בעצמם.

- רצף הכיבושים: 70 משחקים. באתר הרישמי הזכירו בגאווה שריאל מדריד כבשה בכל 70 המשחקים האחרונים שלה. הרצף החל באפריל נגד ריאל סוסיאדד באנואטה שם ניצחה 1:0 בזכות נגיחה של בייל. קודם לכן היא סיימה רק בתיקו 0:0 באיתחאד נגד סיטי במשחק הראשון בחצי גמר ליגת האלופות. באותו רצף, ריאל מדריד כבשה 193 שערים: 117 בליגה, 38 בליגת האלופות, 22 בגביע המלך, 6 באליפות העולם למועדונים, 5 בסופר-קופה האירופי ו-5 בסופר-קופה הספרדי. כריסטיאנו כבש 47 שערים ברצף, הכי הרבה, ואחריו הסגן בנזמה עם 21 שערים. אחרי הפגרה ריאל תארח את לבאנטה בברנבאו ובהמשך את אפועל ניקוסיה בצ'מפיונס. במשחק החוץ שלה נגד ריאל סוסיאדד, עדיין ללא כריסטיאנו - היא תוכל לקבוע שיא היסטורי ולעבור את סאנטוס של פלה שכבשה 72 משחקים ברציפות בשנות ה-60.

10. Raulito Madridista

התקשורת הבוקר:: סקר שחקני הרכש הגדולים

פסטיבל אסנסיו לא נרגע ובמארקה ממשיכים לעוף על הכוכב בהתהוות. באתר העלו סקר 'האם אסנסיו (יוכל להיות) הרכש הטוב ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד?' כאשר מעבר לטקסט קצר שמספר את מה שאנחנו כבר יודעים - אסנסיו נרכש בדצמבר 2014 בתמורה ל-3.5 מיליון יורו, וריאל מדריד 'מחייכת היום כל הדרך אל הבנק'(כעת סעיף השחרור שלו עומד על 500 מיליון יורו כדי למנוע אפשרות שיעזוב) - רק להסתכל על השמות האחרים בסקר גורם לכך לצמרמורת. המחמאות לילד כרגע הן קצת מופרזות אבל דבר אחד בטוח - אף ילד צעיר לא הלהיב ככה את הברנבאו מאז ראול, ויסלחו לנו חסה ומוראטה.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/08/28/15039378824728.Xxx

בחלוף שעה אחת הצביעו בסקר האוהדים למעלה מ-10,000 ונכון לכתיבת שורות אלה יש קרוב ל-44 אלף מצביעים. כוחו של אסנסיו כמובן הוא שמדובר בילד צעיר שעלה גרושים. לצידו הוזכרו כריסטיאנו רונאלדו, שכבש אינספור שערים והפך למלך שערי ריאל מדריד, זינדין זידאן הגלאקטיקו שהוסיף את הקסם, לואיס פיגו שהיה הקלף הגדול של הנשיא פרס, רונאלדו-פנומנו גם כן, רוברטו קרלוס חרש את האגף במשך 11 שנה, סרחיו ראמוס שהגיע כילד צעיר, וגם מרסלו שהיה הרכש הפחות בולט מבין שלושה שחקנים צעירים שהגיעו בחורף 2007(יחד עם היגואין ומרסלו), וגם טוני קרוס, לוקה מודריץ' וקאסמירו עלו כאופציות יחד עם רפאל ואראן.

לפני חודש ימים גם אנחנו כתבנו על שחקני הרכש הטובים ביותר, אבל אלה שהגיעו בתקופת הנשיא פלורנטינו פרס בלבד. בחרנו בכריסטיאנו רונאלדו במקום הראשון, סרחיו ראמוס היה במקום השני, לואיס פיגו שלישי, זידאן היה רביעי ולוקה מודריץ' חמישי. את העשירייה הפותחת השלימו: מקאללה(6), רונאלדו-נאזאריו(7), די-מאריה ואוזיל(8), צ'אבי אלונסו(9) ואלבארו ארבלואה(10). לא חשבנו בכלל לרשום את אסנסיו.

ועכשיו לתוצאות הסקר. כריסטיאנו רונאלדו מוביל עם 40% מהקולות אבל אסנסיו תופס את המקום השני המכובד עם כמעט מחצית ממנו - 19%. הוא מקדים את המאמן זידאן שמדורג שלישי(9%) וגם את רוברטו קרלוס(7%) ורונאלדו-פנומנו(6%) שמשלימים את החמישיה. סרחיו ראמוס, מרסלו ומודריץ' עם 4%. כ-3% מהנשאלים השיבו על 'שחקן אחר', בעוד קאסמירו עם 2%. לואיס פיגו זכה רק לאחוז מהקולות וגם רפאל ואראן וטוני קרוס לא רלוונטים.

ובנושא אחר, אם לפני כמה ימים רומינגהה מבאיירן מינכן אמר שריאל מדריד היא האוורסט של הכדורגל, אתמול אלכס פרגוסון דיבר בכנס של אופ"א ואמר - "ריאל מדריד נראית מחוברת בצורה יוצאת דופן והיא תמשיך לשלוש במשך 3-4 השנים הקרובות. רק יובנטוס היא האלטרנטיבה שלה". האקס צ'אבי אלונסו התראיין אתמול ואמר - "לריאל מדריד הזו אין גבולות, היא בהחלט יכולה לזכות בכל ששת התארים העונה".

11. Raulito Madridista

זקוקים לעזרה

העונה שעברה הייתה הגדולה ביותר בתולדות המועדון, ועם הצלחה אי-אפשר להתווכח. ומצד שני, נראה שריאל מדריד בדרך ליהירות הקבועה של המדרידיסימו. דור רומנו מודאג מהחור הגדול בחלק הקדמי וממש לא סומך על השניים שבתמונה. שחקן התקפה נוסף, בבקשה.

http://realmadrid.co.il/Images/TopicMercado31082017.Xxx

"היבריס (ביוונית, ὕβρις) במובנו המודרני הוא רגש של גאווה וגבהות־לב מוגזמים, הגוררים בעקבותיהם עונש ותבוסה"[מתוך ויקיפדיה]. אין ספק שתחושת הגאווה היא חלק בלתי-נפרד מהמדרידיסימו, ולפעמים תופעות הלוואי של היותך הטוב ביותר הן שחצנות, שאננות ויהירות. זו חלק מהסיבות למה ריאל מדריד זכתה בכל-כך מעט אליפויות ספרד מאז הקינטה דל-בויטרה| הביטחון העצמי העודף זו הסיבה שריאל מדריד לא הסתפקה בתיקו 2:2 נגד בארסה בשנה שעברה וניסתה להשיג את שער הניצחון גם בעשרה שחקנים - והפסידה| איך פעם אמר מודריץ', אחרי המשחק נגד דורטמונד? "אנחנו כל פעם עושים את אותה הטעות ולא לומדים". ריאל הגיעה עם יתרון 3:0 מרבע הגמר בברנבאו וכמעט הודחה בבושת פנים. איזה מזל שנגמר.

השנה האחרונה הייתה השנה הטובה ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד. אין צורך למנות את כל השיאים ששברה, רק נזכיר את ארבעת התארים והדאבל ההיסטורי, הקבוצה הראשונה שזוכה פעמיים ברציפות ליגת האלופות במתכונת הנוכחית. גם הקיץ החל טוב עם שתי זכיות די קלות בסופר-קאפ האירופי וכן בסופר-קופה הספרדי אחרי ניצחון כפול על בארסה. ריאל מדריד כנראה במומנטום הטוב ביותר שלה בעשור האחרון וגם לאור מה שקרה בברצלונה - היא חייבת להתחיל ליצור סריית אליפויות. אלא שלמרות כל הנצחונות, תמרורי האזהרה הופיעו עוד לפני המשחק נגד ולנסיה.

הקיץ, למרות המשת המדיניות הנבונה של רכישת שחקנים ספרדים צעיריים ומבטיחים, ואין ספק שתיאו הוא חיזוק גדול לעומת קונטראו, ו-ואייחו ביום מן הימים אולי יירש את פפה - ריאל מדריד חסרה. "אנחנו לא צריכים עוד חלוץ", אמר זידאן שבוטח בבורחה מאיורל. אנחנו כלל לא בטוחים. קשה להתעלם מרצף 70 המשחקים ללא כיבוש ועוד נתונים לא שגרתיים, אבל בכדורגל חייבים להתחזק ולא לנוח על זרי הדפנה.

ריאל איבדה שני סקוררים מוכחים כמו חאמס ששווה דאבל-פיגרס גם בפירורים של דקות משחק כמו שראינו, וכמובן מוראטה, שאין אוהד לבן שלא דמיין מה היה קורה אם הוא היה מגיע למצבים אתמול ולא בנזמה(רמז: התוצאה הייתה אחרת). העומק של ריאל קיים רק במרכז השדה, עם סאביוס, מרקוס יורנטה אם ישאר וקובא כמחליפים, שזה די והותר, מה גם שבמשחקים בהם ריאל משחקת 4:3:3 יש גם את איסקו. מצד שני, מה עם ההתקפה? לפתע כשכריסטיאנו מושעה, זידאן מביט הספסלה ורואה שלוקאס ואסקס הוא שחקן ההתקפה הבכיר שלו. אנחנו אוהבים את לוקאס, 'השחקן ה-12' אם תרצו, אבל זה בטח לא מספיק. בחצי העונה האחרונה הוא חוווה ירידה ביכולת. בורחה מאיורל עם כל הכבוד הוא על תקן מריאנו, ילד מתלהב וחסר ניסיון, שחקן שיבליח במשחק נקודתי אחד(דפורטיבו אשתקד, למשל), גג שניים, ולא יותר.

לאור כושרם העלוב של בנזמה ובייל, שבתקשורת קראו לזידאן למכור את שניהם בזמן הקצוב שנותר: ריאל מדריד נשארה עם שלושה סקוררים אמיתיים: כריסטיאנו הכל-יכול, מרקו אסנסיו הקראק בהתהוות והפיצ'יצ'י, וסרחיו ראמוס(נאמר חצי בצחוק). איסקו אשתקד הפך לשחקן של מספרים לפי ההגדרה היבשה, מעבר לקסם שיש לו ברגליים, וגם קאסמירו הציג מספרים לא שגרתיים וכבש כבר העונה פעמיים, אך קשה לבנות על זה, בעוד קרוס ומודריץ' לא מייצרים שערים. טוב לראות את ריאל מדריד שומרת על הבסיס המוצלח שלה, אבל 'הכל בסדר' זו גישה לא טובה. בצבא אומרים 'ההתפשרות של היום זו הנורמה של המחר'.

בקיץ 2002, למשל, ריאל מדריד אלופת אירופה החליטה לשפץ עוד את ההתקפה והביאה את רונאלדו, כל זה בזמן שהצמד חמד ראול ומוריינטס עשו חיים משוגעים. ראול ומורו התאכזבו מפירוק הצוות אבל האחרון נשאר בקבוצה וגם אם לא רשם עונה גדולה, הוא ופורטיו התגלית הבקיעו כשהיינו זקוקים להם.

מנגד, למשל, אחרי האליפות ב-2003 לא די בכך שריאל ויתרה על נכס כמו מקאללה - היא לא הביאה אף מחליף ע"ח הקפטן היירו, וגם לא לסטיב מקמנמן ומוריינטס והסגל הקצר קרס בסיום העונה. המגלומניה עלתה על השפיות, חטא ההיבריס ניצח. בקיץ 2008, אחרי אליפות קלה, ריאל פינטזה על כריסטיאנו, רוביניו לקח קשה את המצב והיה בדרך החוצה. הוא עזב ברגע האחרון לסיטי ששילמה עבורו סכום יפה אלא שריאל לא נערכה כמו שצריך ונותרה ללא קשר כנף אמיתי מלבד אריאן רובן הפצוע הכרוני. ואן דר-וארט היה רכש לא מספק. רוד הראה סימני שחיקה עוד קודם וההולנדים - שבריריים, אתם יודעים. כעבור ארבע שנים מהקבוצה של מאה הנקודות ו-121 שערי זכות, זו ששברה כל שיא ליגה - לא נותר הרבה. כלומר הסגל נשאר, אחד לאחד, ומודריץ' הנפלא הצטרף אם כי בשלב מאוחר, אבל ריאל הייתה חייבת ניצוץ חדש. היא פתחה את העונה קטסטרופה עם 4 נק' בלבד ב-12 מחזורים. בכל 2012 היא הפסידה פעמיים בלבד, וזה קרה לה ב-2012/13 תוך שני מחזורים. אם אחרי ה-3:0 על גראנדה בברנבאו, כריסטיאנו עורר סערה ואמר "אני עצוב" - לאור פתיחת העונה וכשהליגה נגמרה כבר באוקטובר - גם אנחנו היינו עצובים.

בכדורגל צריך לקבל החלטות קשות, והסטנדרטים בריאל מדריד חייבים להיות הכי גבוהים. ככה זה בברנבאו, ששורק בוז לכולם. גם די-סטפאנו קיבל בוז, גם זידאן עצמו. חבל שבהנהלה חושבים אחרת ומחטיאים את המטרה. אני גדלתי על ריאל מדריד שהייתה תמיד מצרפת את חלוצי העל. ראול, רונאלדו-פנומנו, ואן-ניסטלרוי ואפילו מוריינטס היה בסדר גמור. היגואין הכריע משחקים גדולים כבר לפני גיל 20, מה שבנזמה לא ייתן לעולם. לחובתו של בייל עומד גם הדו"ח הרפואי ואינסוף הפציעות, וריאל מדריד חייבת לעשות מהלך מבריק ולהיפטר ממנו כל עוד מחיר השוק שלו עדיין גבוה. ארבע שנים הן זמן מספק כדי להוכיח את היכולת שלך. לגבי בנזמה, אנחנו כנראה נתבשר על חוזה חדש. איך הוא עושה את זה, איך?

12. Raulito Madridista

איזה משחק זה היה! עשור למאניטה במדריגל

1 בספטמבר שמח ילדים! היום כל הילדודס חוזרים ללמוד. אבל אנחנו נחזור לכדורגל: הבדיוק היום לפני עשור, 1.9.2007, נערך לו המחזור השני של עונת 2007/08. ריאל מדריד האלופה, שהחליפה מאמן בקיץ ועברה מהפך גדול גם בסגל השחקנים - הפסידה את הסופר-קופה הספרדי לסביליה אבל לפחות במחזור הפתיחה של הליגה סידרה עסקים כרגיל עם 2:1 על אתלטיקו בברנבאו בדרבי חם במחזור הפתיחה. אגווארו הימם את הברנבאו אחרי פחות מדקה אבל המלך ראול השווה בנגיחה ובמחצית השנייה ווסלי סניידר כבש את שער הניצחון אחרי בישול של גוטי, ושניהם עוד ידברו חזק גם במדריגל.

גם ויאריאל הגיעה למשחק במומנטום אחרי 3:0 במאסטייה במחזור הפתיחה. באותה עונה היא הקדימה את בארסה וסיימה במקום השני - הגבוה בתולדותיה. פפה הפצוע כמובן נעדר ושוסטר אילתר עם מצלדר לצד קנבארו כאשר ראמוס מגן ימני ודרנטה ממשיך לקבל דקות כמגן במטרה שנשלם עליו את שכר הלימוד. ריאל שוב שיחקה במערך לא סימטרי עם רוביניו בכנף ובצד השני - נאדה. המשחק התנהל מרחבה לרחבה והיה די שיוויוני במחצית הראשונה עם יתרון קל לריאל כשרוביניו בועט לקורה. בדקה ה-37 הגיע השער: סניידר שלח כדור ארוך וראול הקדים את פסקל סיגאן ועם הציפורן כבש את ה-1:0. ואז, במחצית השנייה? טירוף מוחלט! מאניטה במדריגל.

דקה 47: רגע אחרי שאיקר מותח איברים, סניידר שולח כדור חופשי מושלם לחיבור של השוער המארח, איזה גולאסו! שתי דקות עברו וריאל מדריד סגרה עניין עם כדור רוחב חד של ראמוס שמצא את ואן-ניסטלרוי. ראמוס הקדיש את השער לחברו אנטוניו פוארטה ז"ל ופשט את חולצתו - "פוארטה אחי, נוח על משכבך בשלום". השאר היה גארבץ'-טיים טהור, הייתם מאמינים? 3:0 במדריגל, חצי שעה של כיף. 'דיי, זה משעמם, מתגעגעים לעונת הקאפלו', כתבתם בציניות בפורום שלנו. והגיע זמן רוטציות. היינצה עלה במקום רוד להופעת בכורה ובדקה ה-77 גם גאגו נכנס ע"ח דיארה ובפטיסטה החליף את סניידר. אבל להולנדי היה מה לומר עוד קודם לכן. שיתוף הפעולה שלו עם גוטי היה יוצא דופן.

בדקה ה-72 עוד מתפרצת של ריאל(פלגריני שעמד על הקווים של הצוללת ניסה לחזור למשחק בכל מחיר ופירק את מרכז השדה שלו), גוטי מוסר לסניידר שבועט לרשת. שער שלישי ל-'פיצ'יצ'י סניידר' תוך שני מחזורים ואין ספק שההולנדי השתלב מצוין. בדקה ה-79 גוטי סגר עניין עם בעיטה מסובבת נוספת, 5:0 ענק לריאל מדריד. ככה יוצאים בסטייל לפגרת הנבחרות בת השבועיים. זה היה ניצחון פסיכי וברוטאלי של ריאל מדריד במגרש של יריבה חזקה מאוד, ניצחון עם אמירה מהדהדת, כזה שריאל מדריד של הגלאקטיקוס לא עשתה. ניצחון שהזכיר יותר את הימים של פושקאש ודי-סטפאנו בשנות ה-50 וה-60. העונה הסתיימה כמובן עם אליפות קלה ופאסיו נהדר בקלאסיקו. הנה התקציר::

http://web.archive.org/web/20130927085655/http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/villareal5.Xxxhttp://web.archive.org/web/20130927085655/http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/villareal4.Xxx

הרכבים:

ריאל מדריד: איקר קסיאס| ראמוס, קנבארו, מצלדר, דרנטה| סניידר(בפטיסטה, 77'), דיארה(גאגו, 77'), גוטי, רוביניו| ראול(היינצה) ו-ואן-ניסטלרוי.

ויאריאל: ויירה| חאבי ונטה, פואנטס, פסקל סיגאן, קאפדוויה|קאסורלה, סנה, חוסיקו(מאתיאס פרננדס, 55'), פירס(קאני, 67')| ג'וזפה רוסי(פראנקו, 55') ותומאסון

13. Raulito Madridista

מרקוס יורנטה נשאר בריאל מדריד| וגם: עוד רקורד לזידאן

ריאל מדריד כבר ידעה להפתיע אותנו ובגדול בתקופתו של פלורנטינו פרס כנשיא מכהן. בקיץ 2002 נסגר מעברו של רונאלדו 'מלך המונדיאל' מאינטר ביום האחרון, בקיץ 2005 ריאל מדריד שילמה את סעיף השחרור של סרחיו ראמוס מסביליה כשנותרו רק 28 דק' לחלון, וכולם זוכרים את סאגת גארת' בייל הסבוכה ב-2013. ואתמול, מנגד, היה ברור שיהיה שקט בבירת ספרד. השאלה היחידה הייתה לגבי 'יציאה'.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/08/31/15041731528669.Xxx

מרקוס יורנטה שנכלל בסגל רק פעמיים עד עתה בחמשת המשחקים הרשמיים העונה ושותף רק נגד דפורטיבו לה-קורוניה בפתיחת הליגה - יזם שתי שיחות באחרונה עם המאמן זידאן ותהה האם כדאי לו לעזוב. הוא רצה להמשיך לשחק ולהיות שחקן משמעותי כפי שהיה אשתקד באלאבס - 27 הופעות ליגה ו-32 בסה"כ. זידאן הטיל וטו על העניין וביום שישי הוסברו הדברים גם לדודו המשמש כנציגו. יורנטה שחזר לריאל מדריד אחרי השאלה מוצלחת בת עונה באלאבס, יישאר בריאל מדריד לפחות עד חודש ינואר ואם לא יצליח להשתלב היטב ויימעט לשחק - המועדון ייפרד ממנו בחורף. זידאן הבטיח ליורנטה שהוא עוד ייקבל הזדמנויות ומשוכנע שיתקדם עוד בריאל מדריד.

גם במארקה וגם ב-AS דיברו על לא פחות מ-20 הצעות שונות, מקבוצות מכובדות לא רק בספרד כמו סביליה, ולנסיה או אתלטיקו מדריד שמאוד רצתה לצרף אותו(אם כי זה לא רלוונטי עד ינואר בעקבות העונש שלה), אלא גם טוטנהאם, אלא שלשחקן סעיף שחרור בגובה 300 מיליון יורו ומעבר לכך זידאן התעקש שהחלטתו בלתי-הפיכה. נכתב שהשחקן היה מיואש על כך שלא שיחק נגד ולנסיה למרות שקאסמירו מילא את מקומו של ראמוס כבלם לאור הפציעות. כנראה שהמאמן זידאן חשב שמשחק נגד ולנסיה כרגע עדיין גדול על יורנטה, אך הבטיח לו השתלבות איטית כמו יתר הצעירים שגם הם לא הרבו לשחק בינתיים.

ריאל מדריד סוגרת שנה וחצי ושני קייצים עם זידאן על הקווים ומסתמן לא רק המאמן המצליח ביותר של פלורנטינו פרס אלא גם הזול ביותר. דל-בוסקה ביזבז 200 מיליון יורו בקיצים 2000 ו-2001, מוריניו ביזבז 128 מיליון יורו בשני הקיציים הראשונים שלו ולא פחות מ-290 מיליון יורו ביזבז אנצ'לוטי - רכישת גארת' בייל בעיקר, אבל לא רק. במרחק עצום מהם ניצב המאמן זידאן עם 82.5 מיליון יורו בשנתיים. וינסיניוס לא נחשב אמנם(46 מליון יורו), אבל האחרים כן. מוראטה היה השחקן היקר ביותר והוא חזר הביתה בקיץ שעבר ב-30 מיליון יורו. גם אסנסיו הצטרף, בסכום של 4 מיליון יורו. הקיץ יורנטה שב מהשאלה ועל חסוס ואייחו שולמו בקיץ שעבר 6 מיליון יורו. תיאו הרננדס עלה 26 מיליון יורו ודני סאביוס רק 16.5. קרלוס קיירוש ב-2003 ביזבז 35 מליון יורו על דיוויד בקהאם, אבל זידאן בקיץ הבכורה שלו שילם פחות. רפא בניטס השקיע 74 מיליון יורו, לושמבורגו השקיע 96 מיליון יורו(בעיקר בראמוס, רוביניו ובפטיסטה) וקמאצ'ו 57 מליון יורו(אואן, סמואל, ג'ונתן וודגייט).

14. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת חוכמה די קטנה להשוות בין היקף ההוצאות של מאמנים בתקופות בניה, כמו דל בוסקה ומוריניו, לזידאן שקיבל קבוצה די שלמה ומוכנה (לא סותר את העובדה שהוא הריץ אותה נהדר). בינתיים בתחום היחיד שמצריך שיפור (חלוץ) הוא לא ממש מצליח לפתור את הבעיה.

15. סיונרה Member

אני מאוד בספק אם לאנצ'לוטי הייתה איזושהי מילה לגביי הרכישה של בייל.

מצב נושא:
הנושא נעול.