ריאל מדריד 2015/16:: La UnDecima! - זידאן אלוף אירופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏20/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

אתה חותר למעבר של 4-4-2 למשל יהלום, נערך לבואו של פוגבה או בלי קשר חושב שאיסקו למשל צריך לשחק? אני לא חושב שזה יקרה, שלישיית ה-B-B-C היא טאבו מבחינת זידאן גם אם בקיץ כמובן יש אפשרות לשנות זאת. ריאל מדריד צריכה לשפר את הנעת הכדור ואת יצירת המצבים שלה בלי קשר למה שהיה את צ'אבי ואינייסטה וברצלונה, לא חייבים 'להעתיק מהם' את השיטה ולא בטוח שזה מתאים לנו. ריאל צריכה לחשוב על היום שאחרי מודריץ' ולא בטוח שקובא הוא הפיתרון אך במידה ונשאר הוא חייב לשחק יותר. הספסל היה די קצר בעונה שעברה לטעמי. אבל נניח מוראטה יגיע אז חסה לדעתי עוזב כמעט בוודאות כי הוא כן ינגוס בדקות שלו ובצורה משמעותית ובמצב כזה אני מאוד חצוי כי ברמה הסובייקטיבית אני מאוד אוהב את חסה ולא רוצה שהוא יושאל. ונחזור לשלישיית החוד שלנו:

גארת' בייל הוא השחקן היחיד בשלישייה מקדימה שיודע ליצור מצבים ועושה זאת בצורה חלקית. יחד איתו עושים זאת נגד הגנה עומדת גם מרסלו ודני קרבחאל צמד המגנים ואולי קצת מודריץ'. איסקו יושב על הספסל ורוב העונה הוא היה בינוני ואת חאמס אני שם בצד. הבעיה הגדולה של בייל היא הפציעות; קארים בנזמה הראה המון סימני שאלה בתקופת הזמן שלו בריאל מדריד אבל אל תצפה שדווקא אחרי העונה הטובה בקריירה שלו יהיה שינוי בגיזרה; כריסטיאנו רונאלדו סיים את העונה נהדר אבל קשה שלא להבחין בירידה הגדולה שלו ברמה הפיזית. זריזות הרגליים, הבעיטה ברגל שמאל. כריסטיאנו רגל מסיימת בלבד וקצת פחות טובה. הבעיה הגדולה שרוב העונה הוא גם שיחק בלי חשק, כמו במשחק הראשון של פורטוגל ביורו.

2. Raulito Madridista

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Cristiano+Ronaldo+Alvaro+Morata+Real+Madrid+E0vmFbo9iXel.Xxx

במארקה עסקו הבוקר בשאלה האם כדאי לאלבארו מוראטה לחזור לריאל מדריד.

הפרשן רובן חימנז: כן!
    איזו אופציה יכולה להיות טובה יותר מריאל מדריד? המחיר הוא מחיר מציאה, רק 10 מיליון יורו יותר מהמכירה ליובה וכמובן שלא מדובר באותו שחקן. פיתרון מקצועי מצוין, אלמנט הרגש, כל התמונה מסתדרת. איזה שחקן אחר ריאל מדריד תוכל להביא שיוכל להיאבק על מקום בהרכב? אף-אחד. זה בידיוק ה-9 שריאל מדריד צריכה. שחקן בית אמיתי שמלהיב את הקהל ונותן את כל-כולו על המגרש, שחקן שבאמת חלם בתור ילד להצליח בריאל מדריד. כמובן שהרבה תלוי במוראטה עצמו, החיים לצד ה-B-B-C אינם קלים. אבל זה אתגר גדול ומוראטה יכול לעמוד בו. רבים היו סקפטים לגביו גם כשהחליט לעבור ליובה והנה הוא החלוץ הפותח, מס' 7 של נבחרת ספרד. הוא לא צריך לברוח שוב אלא להגיע ולהילחם על מקומו בריאל מדריד. בנזמה ובייל סובלים מפציעות ומאלף ואחד סיפורם ואולי גם כריסטיאנו יצטרך לנוח קצת בעונה הבאה כלקח ממאורעות העבר. אם מוראטה רוצה הוא יכול. יש לו את היכולת כדי להיות החלוץ של ריאל מדריד, אין ספק בכלל. אסור לשני הצדדים לפספס את זה.

הפרשן הוגו סרזו: לא!
    זידאן לא סמך עליו כשהיה עוזרו של אנצ'לוטי. הוא התייחס בעיקר לבנזמה וניסה לקדם את חסה. הוא ופלורנטינו לא ראו במוראטה שחקן שיכול להיות אפילו מחליף אמיתי לחלוץ 9 של ריאל מדריד. חזרה לריאל מדריד תגיע כתוצאה מאהבה וחיבה של האוהדים אבל לא מעבר לכך. לא במפתיע הוא מצא את מקומו בקבוצה אחרת מאריות אירופה וחווה לילות בלתי-נשכחים גם באירופה באליאנץ' ארינה ואפילו בסנטיאגו ברנבאו. כי כשאתה משחק יותר אתה מתקדם ומשתפר. גם דל-בוסקה יודע. במשחק הראשון ביורו מוראטה הגיע להזדמנויות ולא הרשים. במשחק השני הוא כבר כבש צמד ושיחק כמו חלוץ גדול. המשכיות היא כל-כך חשובה. המשכיות שלעולם לא תהיה לו בריאל מדריד. איפה הוא ימצא את עצמו בצילם של B-B-C? זה לא נתון לויכוח. שחקן שמעריכים את שוווי השוק שלו ב-75 מיליון יורו לא יכול להיות מחליף. תנו לגוזל לעוף, תנו לו לפרוח. הוא כנראה לא יכול לעשות את זה בברנבאו.

- כמוכן שם חדש עלה בהקשרה של ריאל מדריד - נגולו קאנטה, הקשר האחורי המצויין של לסטר ונבחרת צרפת. לפי הדיווחים ב-AS נציגיו של השחקן הציעו אותו לריאל מדריד כדי שייאבק עם קאסמירו על מקום בהרכב. קלוד מקאללה התראיין בנושא ואמר - "הוא מזכיר לי את עצמי כשהוא משחק אבל קאנטה צריך להישאר קאנטה".

EsheD אוהב/ת את זה.
  3. yonmu Member

אני לא אומר שריאל צריכה לעבור למערך עם 4 קשרים דווקא (אם כי זאת אופציה לא רעה בכלל). אם כבר בארסה של צ'אבי-אינייסטה - הם היו הקישור הטוב באירופה (בהיסטוריה?) דווקא ב4-3-3. אני כן אומר שבהתחשב בקאדר השחקנים הנוכחי ריאל יכולה וצריכה לחתור לדומיננטיות בקישור. מודריץ' הוא אולי הטוב בעולם בתפקידו, וגם בלעדיו יש לכם כנראה את קאדר הקשרים הטוב ביותר בעולם. אז אולי קאסמירו לא וורלד קלאס וקובאצ'יץ' לא התקדם וחאמס ואיסקו לא פוגעים, אבל הפוטנציאל כאן בשמים. אפילו מבחינת טריידים. פרז יכול להביא שחקן כמו וראטי או פוגבה (וגם את שניהם) ולצד מודריץ' (וקרוס?) זה יכול להגיע לרמה אחרת מזו של באירן, בארסה או יובה.
    הכדורגל של זידאן עד עכשיו לא התבסס על קישור מדהים, אלא על הגנה חזקה והתקפה קטלנית. אז ההגנה כבר פחות חזקה וההתקפה נעשית פחות קטלנית, וגם עם הכדורגל הזה הייתם נחותים מבארסה רוב העונה. חיזוק חוליית הקישור - אם ברכש ואם בהוצאת הפוטנציאל של איסקו או חאמס - היא הדרך הזמינה והנוחה ביותר בשבילכם להתקדם.

4. Raulito Madridista

אז מבחינתך המערך צריך להישאר 4:3:3. ההתקפה לא קטלנית, מסכים איתך, בייל הוא היחיד שיכול ליצור מצבים. סימני השאלה שהיו לגבי כריסטיאנו רונאלדו בחצי הראשון של העונה צצו שוב ביורו ואני לא מתכוון לפנדל אלא בכלל. הוא נראה חסר חשק. ההגנה? ראמוס ופפה לא צעירים אבל ואראן מחכה, אני די שקט. פוגבה הוא לא קשר אחורי וברור שהוא שחקן על אבל משהו יהיה חסר בקישור שמורכב ממנו, מקרוס וממודריץ' שהוא שחקן נהדר אבל לטעמי לא הטוב בעולם בתפקידו כי הוא לא תורם מספיק התקפית אבל זה כבר לדיון אחר. חאמס מבחינתי הרבה פחות רלוונטי לקישור מכל השמות האחרים, אין לו עמדה ברורה והוא לא מתאים למערך הזה, זו מכת מוות לעלות איתו בהרכב לצד ה-B-B-C. זה הרכב שלא יכול להצליח ולא רק בקלאסיקו. הייתי שומר את איסקו וקובאצ'יץ' בסגל באופן ברור אבל כרגע הם פחות טובים. משחק הלחץ שלנו כקבוצה פחות טוב מברצלונה ובאיירן ויובה וזה לא רק עניין הקשר האחורי.

http://as02.epimg.net/futbol/imagenes/2016/06/18/primera/1466283686_833492_1466284831_noticia_normal.Xxx

בצל הדיווחים על כך שריאל מדריד מעוניינת בקאנטה, קשרה המצוין של לסטר ונבחרת צרפת, עליו מקאללה אמר "אני רואה אותו משחק ונזכר בעצמי" - ב-AS מציגים נתון מטורף: 'סינדרום מקאללה' - 15 קשרים אחוריים הצטרפו לריאל מאז 2003 בעלות של 213.7 מיליון יורו. הראשון היה גראבסן שהגיע מאברטון בחורף 2005 והשתלט יפה על מרכז השדה בתחילת דרכו; יירמאנדי היה היקר ביותר וכנראה הבלוף הגדול ביותר כשנרכש אחרי יורו הצעירות ב-2013 בתמורה ל-38.9 מיליון יורו; צ'אבי אלונסו הוא הרכש הטוב ביותר, כשהגיע בקיץ המטורף ב-2009 בתמורה ל-30 מיליון יורו. קאסמירו הוא האחרון שהצטרף כמובן כשחזר מפורטו בקיץ בעלות של 7.5 מיליון יורו. הסיפור העצוב מכולם הוא זה של רובן דה לה-רד שנאלץ לפרוש בשל בעיה בליבו. עוד בלופים גדולים: לוקאס סילבה, פאבלו גארסיה, מהמאדו דיארה(25 מיליון יורו, קיץ 2006) ואמרסון(הגרזן של קאפלו), גאגו(20 מיליון יורו). עוד ברשימה: לאס דיארה, חאבי גארסיה(4.5 מיליון יורו), סמי קדירה(קיץ 2010, עשרה מיליון יורו) ונוראי שאהין(15 מיליון יורו).

- במארקה כתבו על 'השנה המדהימה של קאסמירו' - חזרה לריאל מדריד, הפיכתו לשחקן הרכב, האהבות, סיום העונה המטורף ועוד ועוד.

- בטח שמתם לב שכריסטיאנו רונאלדו, דווקא בערב קודר כמו אתמול במהלכו החמיץ פנדל והנבחרת סיימה בתיקו מאופס עם אוסטריה - הפך לשיאן ההופעות של פורטוגל בכל הזמנים כשהוא מנשל את לואיס פיגו הגדול מהכתר, במשחקו ה-128.

5. Raulito Madridista

http://images.cdn.fourfourtwo.com/sites/fourfourtwo.com/files/styles/image_landscape/public/jese_real_madrid_main.Xxx?itok=VilHj-EN

נשים בצד לרגע את הדיבורים הבלתי-פוסקים על פוגבה. ה-AS: חסה יעזוב אם מוראטה יחזור לריאל מדריד. חסה רוצה להישאר בריאל מדריד אבל לא בכל מחיר. בעונה שעברה הוא שיחק 1256 דקות מתוך 4680 - 27% בלבד, והוא יודע שאם מוראטה יגיע זמן הדשא שלו יצטמצם עוד יותר. באייר לברקוזן מצמרת הבונדסליגה כבר מגלה עניין רב בשחקן, ובריאל מדריד יקבלו בשמחה עוד 'מבצע קרבחאל', כשהמגן הימני הושאל בזמנו ללברקוזן וחזר שחקן הרבה יותר טוב. גם אספניול מעוניינת בחסה אבל למעבר כזה יש את הפלוסים(מעקב קרוב אחריו, ומבחינת חסה - הישארות במדינה) וגם מינוסים(השוני הגדול בין המועדונים מבחינת הלחץ והתחרותיות). מה שכן, גם אם חסה יעזוב - ריאל מדריד רוצה עוד קודם לכן להאריך את חוזהו שמסתיים בתום העונה הבאה. ריאל לא רוצה לתת לילד מהקאנטרה לברוח. בכתבה מספרים לנו שחסה היה נחוש לעזוב בקיץ אבל בואו של בניטס שיכנע אותו להישאר. המספרים מוכיחים שזו העונה הפורייה ביותר של חסה בריאל מדריד מבחינת ההופעות - 38, לעומת 31 בעונת הפריצה - עונת הדסימה בה נפצע ו-23 הופעות אשתקד, אבל כמובן שמספר הדקות מראה מצב שונה. חסה כבש העונה שישה שערים.

שער המארקה ממשיך לפמפם את פוגבה - 'הוא מעריץ את ריאל מדריד וזידאן'.

6. סיונרה Member

לא זוכר אם רשמתי את זה כאן, אבל פוגבה בכלל לא מרשים אותי. מן סוג של יאיא טורה, טוב מאוד בלהכנס לתקצירים, כשעומד מול קישורים טובים (ב3-4 פעמים בעונה שזה קורה ליובנטוס) נעלם לחלוטין ולא מצליח להיות דומיננטי.
    שנה שעברה עם מודריץ' בכושר, ריאל נראתה לא פחות טוב מברצלונה. יש לכל אחד מהשחקנים בקישור את היכולת להביא את עצמו לידי ביטוי מה שלא קרה העונה כמעט לאף אחד. היכולת של מודריץ' להניע כדור תחת לחץ היא מה שעושה אותו לכל כך טוב, והעובדה שהוא ומרסלו הם היחידים שמסוגלים לתפקד בצפיפות הופכת אותו לשחקן הכי חשוב שיש לריאל על הדשא.

7. Raulito Madridista

אני לא מזיל ריר על המחשבה של פוגבה לובש לבן והדיווחים על מאה מיליון יורו במקרה הטוב וצפונה מכך במקרה הרע דווקא גורמים לי לבחילה למען האמת, זה סכום חסר פרופורציה. ומצד שני אני חושב שהביקורת עליו כאן מוגזמת מצידך, מעבר לכך שהוא עוד ילד שיכול להשתפר במידה ניכרת בניגוד לקרוס או מודריץ' לדוגמא. פוגבה עוד יצבור ניסיון אבל כבר רואים שחקן שיש לו הכל, יכול לשחק מרחבה לרחבה, בעיטה אדירה, הצטרפות, דריבל, פיזיות. לא רוצה להשוות למודריץ' אבל כמה שהקרואטי שחקן גאון התרומה ההתקפית שלו קצת בעייתית וכנ"ל טוני קרוס. מקאסמירו לא תגיע הישועה וריאל מדריד צריכה שחקן נוסף שיכול לכבוש שערים ולאיים על השער או לייצר מצבי הבקעה חוץ משלישיית החוד שלנו. אגב, כמה משחקים כאלה כבר היו לפוגבה שהם היו מבחנים אמיתיים שאתה פוסל אותו? צריך לעשות הפרדה בין קבוצה לבין נבחרת אגב ופוגבה אתמול שיחק טוב אם כי שוויץ היא לא המדד. פוגבה היה בספק למשחק נגד ריאל בחצי הגמר ב-2015 ושיחק רע, מסכים. בגמר נגד בארסה הוא היה בבעייה כמו כל יובה, והעונה נגד באיירן שיחק טוב לדעתי.

8. yakov_y YNWA

ריאל מדריד מציגה סגל כמעט מושלם אבל יש דבר אחד שחסר לה והוא מאוד בולט והוא קיצוני ימיני, למעט ואסקס הנהדר, אין שום שחקן באגף הזה, חאמס ואיסקו עדיפים מתחת לחלוץ ובאגף שמאל.
    הדבר שהכי מכעיס אותי זה לראות את גארת׳ בייל באגף ימין, באגף שמאל עוד אני יכול לקבל אבל בימין, פשוט ״מסרסים״ אותו שם, עד שהגיע בניטס ונתן לשחקן לשחק איפה שהוא אוהב מגיע זידאן שמחזיר אותו לשם.
    ההצלחה בווילס רק מוכיחה איפה בייל צריך לשחק ואני רק יזכיר שאת העונה הטובה של בייל בקריירה הוא נתן בטוטנהאם עם 21 שערי ליגה כשבאמצע העונה משנה בואש את התיפקוד שלו ומשחק איתו מתחת לחלוץ, שם פרח.

בקשר לחסה, אני מאוד מחזיק ממנו אבל שלושה דברים בקשר אליו, הוא צריך לשחק רק כחלוץ כמו ששיחק בריאל מדריד ב׳, לא מתאים לו לשחק באגף, הוא חייב לעזוב, לא להאמין שהוא היה הרבה יותר טוב ממוראטה בנוער והיום זה הפוך, העזיבה עשתה רק טוב למוראטה וככה גם לחסה, ובכל מקרה אני לא חושב שלחסה יש מקום אפילו בספסל המחליפים של ריאל מדריד.

9. סיונרה Member

איזו הצלחה בווילס? הבנאדם נתן כמה גולים בבעיטות חופשיות. היה יכול לתת את זה גם בתור בלם.

10. yakov_y YNWA

גארת׳ בייל לא משחק מהיורו האחרון בנבחרת, כבר כמה שנים שהוא משחק באמצע בנבחרת ווילס, מוקדמות היורו זאת דוגמא טובה לכך וכמו שציינתי העונה האחרונה שלו בטוטנהאם שזאת גם העונה הטובה בקריירה שלו הגיע כששיחק כ-10.

11. Raulito Madridista

לא מסכים לגבי חסה, אין לו תכונות של '9' אמיתי, אולי כחלוץ שני הוא יכול להצליח אבל בריאל מדריד אין עמדה כזו. חסה עדיין לא הצליח להראות את הכושר הטוב שלו מלפני הפציעה, יש לעתים רק 'הבזקים' כאלה כמו בחודש אוקטובר או במשחקים נגד רומא כשכבש את שער הבכורה שלו בליגת האלופות או מול סלטה ויגו. השאלה אם זה כן יקרה כי הוא לא מקבל מספיק דקות והפריצה של לוקאס ואסקס היא אולי הדבר הכי גרוע שקרה לו.
    כדורגל נבחרות הוא כדורגל ברמה מאוד נמוכה ולא משקף דבר, אם נתייחס לכדורגל נבחרות כמו סמי קדירה נראה כמו שחקן על. לא מתעלם מהרקורד הנפלא של בייל בנבחרת(הוא היה מעורב ב-10 מ-15 השערים האחרונים של הנבחרת במוקדמות וביורו - אז איך זה קשור רק לבעיטות חופשיות?) אבל עדיין חובת ההוכחה עליו בריאל מדריד מעבר לכך שעניין הפציעות מאוד-מאוד בעייתי והוא שחקן שברירי. בעונה האחרונה הוא גילה יכולת טובה ללא ספק. דבר נוסף: בייל לא יכול לשחק באמצע וגם כריסטיאנו לא אפקטיבי באגף. בייל מסוגל לחתוך לאמצע ולשחרר איזו פצצה מרחוק והוא גם מציג יכולת לא רעה ברגל ימין. אני בעד שישחק פה ושם בשמאל תוך כדי משחק בעניין של חילופי מקומות ובלבול היריבה אבל לא משהו מעבר. בעונת הדסימה, עונת הבכורה שלו בקבוצה בייל היה טוב בצד ימין.

12. Butragueño מנהלים

לפי הדיווחים מוראטה חוזר לריאל (תמורת 30 מליון) ואמור להימכר שוב בסביבות ה-70. אם אין איזה לבנדובסקי באופק, אני לא רואה בהשארתו בקבוצה כמשהו פסול. סה"כ יכול לתת את ה-15 שערים בעונה טובה שלו. מתאים לי איזה פיבוט כמוהו. בכלל מעניין אותי לדעת איך בנזמה יפתח את העונה אחרי כל הטראראם והאי זימון ליורו.

13. gilad16 Member

המנוחה אמורה לעשות טוב לבנזמה

14. סיונרה Member

אם באמת יש מי שמוכן לשלם עליו 70 מיליון יורו, בהתחשב ב30 מיליון שכרגע שולמו. השאלה היא האם היינו מוכנים לשלם 40 מיליון יורו על מוראטה, בהתחשב בעובדה שמדובר בשחקן שכבש פחות מ10 שערי ליגה באיטליה זה קצת הרבה, גם אם הוא מדרידיסטה.
    בנזמה בעונה הטובה ביותר שלו היה לדעתי לא מספיק רלוונטי לרמות הגבוהות באמת. הבעיה היא שוב שמלבד לבנדובסקי, אגאורו, וסוארז, שאני לא בטוח אם מישהו מהם בר-השגה, שהם כמה רמות מעליו, הוא טוב מכל חלוץ אחר בעולם הכדורגל.

15. alexshw Member

מצב נושא:
הנושא נעול.