ריאל מדריד 2015/16:: La UnDecima! - זידאן אלוף אירופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏20/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Greek Member

פריז לא מחפשת כסף, יש לה הרבה מזה וזה מספיק לה. אלא אם כן וראטי ירצה לעבור, פריז מסוגלת לדחות כל הצעה מטורפת של פרז.

2. yonmu Member

הגיוני שוראטי ירצה לעבור. פסז' נראו רע העונה בליגת האלופות בעד הליגה הצרפתית קטנה עליהם.
    אם וראטי לא בחור של קומפורט-זון אלא של תחרותיות - הוא בהחלט אמור לרצות להצטרף לריאל.

למען האמת, אני מתקשה לחשוב על שחקן שיחזק אתכם יותר מאשר וראטי.

3. Greek Member

הבעיה שריאל מדריד צריכה קשר אחורי, אלונסו, בוסקטס, מרקיזיו. וראטי לא ממש עונה להגדרה הזאת למרות שהוא בטח עונה להגדרה הזאת יותר מטוני קרוס, הוא יגיע על תקן מחליף לקרוס או מודריץ', קסמירו עדיין יהיה מאחורה - ולטעמי כרגע זאת הבעיה, הוא לא מספיק טוב התקפית.

4. Ever Banega Member

לפי דעתי קאסמירו יותר טוב ממה שנדמה לנו, הייתי מחליף את קרוס לפניו.

5. Ohad_Glr Member

בכל הדיבורים על רכש ועל מרכז המגרש יש שחקן אחד שקצת נשכח- קובאציץ'. צריך לחשוב ולהחליט מה עושים איתו (אם מגיע קשר בכיר בעונה הבאה וטוני קרוס ממשיך אולי כדאי להשאיל אותו?).
    צריך גם לחשוב טוב מה עושים עם איסקו וחאמס.

צרות של עשירים.

6. Raulito Madridista

התגובות לאחר המשחק נגד חטאפה::

זידאן - "אני לא חותם על זכייה בליגת האלופות על חשבון הליגה".המאמן הצרפתי שסופר ניצחון ליגה שביעית ברציפות מרוצה מאוד מהחבר'ה שניצחו הערב 5:1 את חטאפה בקולוסיאום ולפחות זמנית צימקו את הפער מברצלונה לנקודה אחת בלבד!
    הנה דבריו::

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/04/16/primera/1460822017_818361_1460822075_noticia_normal.Xxx

כשנותרו חמישה מחזורים, ריאל מדריד מאוד קרובה לפיסגה. "אנחנו עושים אתה עבודה שלנו. הליגה חשובה מאוד ואנחנו תמיד רוצים לנצח. הדבר הכי חשוב הוא להמשיך לעבוד קשה ולא להסתכל לאחור על מה שהיה. אני תמיד חושב על המשחק הבא. אמרתי שאני מודאג מהמשחק ולא אמרתי את זה סתם, אבל השחקנים הבינו את המסר ושיחקו היטב כמו שהם יודעים וצריכים לשחק. שיחקנו טוב מאוד".
    איסקו וחאמס. "אני מאוד מרוצה מהמשחק שלהם. המצב לא קל עבורם, אבל הם הוכיחו שכאשר יש להם את ההזדמנות הם לוקחים אותה בשתי ידיים. שניהם עשו משחק פנומנלי וכבשו שערים אם כי הייתי מרוצה מהם בכל-מקרה. מעבר לכך כל השחקנים בלטו הערב, לא רק הם".
    המצב של קובאצ'יץ'. "יש שינויים ואני תמיד צריך לחשוב. היום קובאצ'יץ' לא שיחק והוא מאוכזב, ואחרים קיבלו דקות על חשבונו. אבל הוא שחקן חשוב והוא ישחק בעתיד".
    המשך העונה. "אני מאוד מרוצה כרגע. אנחנו קרובים. אני מרוצה מהעבודה של השחקנים. התחלנו את המשחק בצורה טובה ומפוקסת וזה חשוב. כשמתחילים את המשחק עם אנרגיות טובות אז הכל יותר קל. אנחנו מכבדים כל יריבה. אנחנו צריכים להמשיך באותה האינטנסיביות בתקווה לסיום עונה מוצלח.
    בארסה ואתלטיקו לחוצות? "אני לא יודע אם הן נלחצות. הם צריכות לשחק ונראה מה יהיה. אנחנו כמובן נצפה במשחקים אבל קודם כל חשוב שריאל מדריד ניצחה היום. אין לנו מה להתלהב כי המחזור לא נגמר וביום רביעי כבר מחכה לנו ויאריאל וזה יהיה משחק קשה מאוד ומשמעותי מאוד".
    הכוח הפיזי. "הייתי רוצה אפילו שנהיה טובים יותר. היו לנו שבועות של עבודה קשה ומוגברת ובזמן אחר גם הייתה פגרת הנבחרות וחלק נחו. כעת אנחנו קוצרים את הפירות של העבודה. אני אומר את זה בחיוך אבל צריך לזכור שלא זכינו בכלום עדיין".
    כריסטיאנו לא נח. "לא, לא כל-כך"(מחייך), ואחר-כך הוסיף - "אבל השאר נחו - בנזמה, בייל. נראה בהמשך מה יהיה. כריסטיאנו נראה נהדר, הוא נחוש לשחק והוא משחק טוב".
    כריסטיאנו הפיצ'יצ'י. "זו הייתה מתנה ומחווה יפה מאוד מצד חסה. אלה החדשות הכי טובות בעיניי - יש קבוצה, כולנו באותה סירה, כולם מאוחדים למען המטרה ומפרגנים זה לזה. אני בתור מאמן שמח לראות דברים כאלה".
    קיילור נאבאס. "הוא חלק חשוב בקבוצה, כמו כריסטיאנו ואחרים. רואים שהוא נותן את כל כולו והוא מאושר להיות כאן. הוא אחד השוערים הטובים ביותר בעולם. אנחנו שמחים שהוא משחק בריאל מדריד".
    הערב של בנזמה. "ברור שבנזמה מאוכזב שהוא לא יהיה חלק מהיורו, דווקא בעונה כזו מצוינת שלו. אבל הוא לא שוקע בזה ואני חושב שהוא שם את הדברים בצד, והוא עיכל את הבשורה הזו ממזמן. קארים מבין שהוא מקצוען והוא מחוייב לריאל מדריד. הוא כבש שער ובישל עוד שניים ואני מרוצה ממנה, הוא מאוד מפוקס".
    חותם על זכייה בצ'מפיונס ע"ח הליגה? "אני לא חותם על שום דבר. נמשיך להילחם עד הסוף. אני אוהב אתגרים. אין דבר כזה לוותר על משהו. ועדיין לא זכינו בכלום".
    האם המלחמה על התארים מעייפת את הקבוצה פיזית ונפשית? "אני יכול להגיד שכן אבל כל הקבוצות הגדולות באותה הסירה, ועד כה בפרק הזמן שלי בקבוצה אנחנו עומדים באתגרים בצורה טובה. בינתיים אנחנו בסדר אבל ברור שהפיניש של העונה חשוב מאוד".

האם המלחמה על התארים מעייפת את הקבוצה פיזית ונפשית? "אני יכול להגיד שכן אבל כל הקבוצות הגדולות באותה הסירה, ועד כה בפרק הזמן שלי בקבוצה אנחנו עומדים באתגרים בצורה טובה. בינתיים אנחנו בסדר אבל ברור שהפיניש של העונה חשוב מאוד".

גם מרסלו שענד הערב את סרט הקפטן לאור היעדרותו של ראמוס, התראיין בסיום המשחק. "היינו נלחמים על כל נקודה בכל מצב, גם אם הפער היה עומד על 15 נקודות", אמר המגן לאחר המשחק.
    נבחרת ברזיל. "לא אדבר על מה שקורה בנבחרת. כמובן שאני רוצה להיות חלק ממנה. אם יזמנו אותי לסגל מאוד אשמח".
    המשחק נגד סיטי. "היא לא יריבה קלה בכלל, זו שטות. אין יריבות קלות במעמד הזה, לא סתם הם בחצי הגמר. סיטי לא פחות טובה משאר הקבוצות".
    לא מזמן הליגה הייתה אבודה. "אנשים חשבו שאיבדנו תקווה, אבל זידאן הרים אותנו יחד עם האוהדים שדחפו ולא הפסיקו להאמין. היינו נלחמים בכל מצב עבור ריאל מדריד, זו חובתינו. הביקורת הייתה מוצדקת כי הייתה לנו עונה לא טובה ואסור להגיע לפער כזה גדול בצמרת שקשה למחוק, אבל אנחנו רוצים להוציא מהעונה הזו את המיטב".
    האם ברצלונה במשבר? "אני לא חושב. לכל קבוצה יש ימים פחות טובים".
    זוכר את עונת הדסימה? "בוודאי שכן. הגמר ההוא בו נלחמנו עד הסוף מסמל את הרוח של המועדון הזה. אם אתה לא זוכר בשום תואר במדי ריאל מדריד - זה פשוט אסון. היינו נלחמים ומאמינים שאפשר לזכות באליפות גם אם הפער בצמרת היה 15 נק'".
    מה יהיה הלילה הקסום ביותר עד סוף העונה? "אני לא יודע, נחכה ונראה"(צוחק ומחייך).
    עוד גמר אלופות נגד אתלטיקו? "אני רוצה להגיע לגמר, אז ברור שכן".

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/04/16/primera/1460824883_206738_1460824963_noticia_normal.Xxx

איסקו
    :"הקבוצה לא נכנעה גם במצב קשה מאוד של פיגור 13 נקודות. אנחנו מרגישים שהסיכויים שלנו משתפרים משבוע לשבוע ואנחנו רוצים להילחם. אין עוד הרבה זמן וסיום העונה יהיה מרתק ומותח". איסקו נשאל על זידאן והאמון שהוא נותן בשחקנים ואמר - "העונה ארוכה מאוד וכל שחקן חווה פציעות או עליות ומורדות. אנחנו מבינים את הרוטציות וכל אחד רוצה לשחק ולתת מעצמו כמה שאפשר והתחרות קשה. 11 שחקנים בלבד, טובים ככל שיהיו - לא יכולים לזכות באליפות". לסיום נשאל איסקו על כך שהקבוצה 'לא מרפה' אחרי וולפסבורג - "ההפסד בגרמניה הציק לנו ורצינו לעשות קאמבק גדול ועשינו את זה. ריאל מדריד בכושר טוב. זה היה משחק מסוכן. עשינו את זה בצורה טובה אבל זה רק נראה קל. יש עוד חמישה מחזורים ונילחם עד הסוף בתקווה שברצלונה תיכנס ללחץ".

- קארים בנזמה רשם היום את שערו ה-22 העונה בספרד - הרקורד הטוב ביותר שלו מאז הגיע לריאל מדריד. כמו רוב העונה, הוא היה זה שכבש את השער הראשון, זה שפתח את הסכר, והוסיף גם שני בישולים לפני שהוחלף בחסה. בכל המסגרות קארים כבש 26 שערים ב-30 משחקים.

- כריסטיאנו רונאלדו שוב לא נח. הפורטוגלי שכבש גם הערב, את השער ה-31 שלו העונה בליגה, ופתח פער של חמישה שערים על פני סגנו לואיס סוארז - שוב השלים 90 דק'. כריסטיאנו הוא שחקן השדה היחיד בליגה שלא החמיץ אף דקת משחק(2970). זידאן התייחס לנושא בראיון לתקשורת לאחר המשחק. מה דעתכם, האם כריסטיאנו לא צריך לנוח, או לפחות להיות מוחלף בדקה ה-60 אחרי שהניצחון מובטח?

- הכותרות מספרד:: ה-AS - אמבטיה ועיסוי נעים בחטאפה; המארקה - הם מצביעים על הליגה.

- זינדין זידאן הגיע הערב ל-38 נק' ב-15 משחקי הליגה שלו כמאמן ריאל מדריד. הוא ניצח את ברצלונה בקלאסיקו, הביס את סביליה ופירק את סלטה וגם נתן בראש לקטנות האומללות כמו דפור, גיחון ועוד. שתי המעידות היחידות בחוץ היו בתיקו 1:1 בבטיס ובמאלגה, וכן הפסד ביתי מאכזב נגד אתלטיקו בדרבי. הערב, כאמור, זידאן השיג נקודה אחת יותר מהרקורד של רפא בניטס ב-18 משחקים(37 נק'). מסתבר שזידאן הוא המאמן עם הרקורד השני הכי טוב ב-15 משחקיו הראשונים על הקווים של ריאל מדריד. הרקורד שלו זהה לזה של מוריניו ורק חואנדה ראמוס ב-2008/09 השיג יותר נק' ממנו(40).
    עוד קצת זידאן:: ריאל מדריד שלו כבשה 51 שערי ליגה ב-15 המשחקים שלו על הקווים - הכי הרבה למאמן במשחקיו הראשונים. אנצ'לוטי מדורג שלישי עם 44 שערים ובמקום השני מנואל פליטס סוליך שאימן את ריאל מדריד ב-1959/60.

- ה-B-B-C השתוו הערב ל-M-S-N עם 69 שערי ליגה. ריאל מדריד עצמה כבשה 98 שערים, שער אחד פחות מהמאזן באותו השלב אשתקד. בארסה, עם משחק אחד פחות - כבשה 87 שערים.

7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשר אחורי בסגנון של אנגולו מלסטר זה בדיוק מה שחסר בריאל. מזכיר מאוד את מקללה. גם מאטווידי יכול להתאים מאוד לשבצת הזאת אבל זה קצת פחות ריאלי,לא רואה את פסז מוותרים עליו.

8. Ohad_Glr Member

יש קצת דיבורים (עדיין על אש קטנה) שמקשרים את זלטאן לריאל בקיץ. מזכיר לכם שהוא אמנם מגיע בחינם (מסיים חוזה) אך ידרוש כנראה משכורת זהה לזאת של כריסטיאנו.
    ידוע שזידאן וגם פלורנטינו מאוד אוהבים את בנזמה, מצד שני זלטאן יאפשר לפלורנטינו לסמן עוד "V" בעמודת הגלאקטיקוס בקיץ.

מה דעתכם? האם זלטאן (והאגו של זלטאן) מתאים לריאל?

9. BayernMunchen Member

לא רואה תסריט בו זלאטן ורונאלנו משחקים באותה קבוצה, לדעתי אובמיאנג יותר מתאים לריאל ולמשחק מתפרצות, עם המהירות שלו הוא מתאים יופי למשחק מתפרצות.

10. Raulito Madridista

קארים בנזמה הסריח את הדשא כל-כך הרבה זמן. בעונה השלישית שלו בקבוצה הוא כבש 32 שערים והיה חלק חשוב בזכייה באליפות אבל העונה הוא באמת משמעותי, 26 שערים ב-30 משחקים. רוצה לומר שבכל פרק זמן אחר הוא קיבל קרדיט מוגזם, היה לו את הגב של הנשיא. והיום, דווקא אחרי עונה גדולה שלו, ואולי מנוחה בזמן היורו תעשה לו טוב והוא יהיה חד גם בעונה הבאה ולא יסבול מתסמונת 'העונה שאחרי' - אין מצב שריאל מדריד תרכוש קראק לחלק ההתקפי. ריאל מדריד חייבת חלוץ מחליף בסגנון צ'יצ'ריטו שסותם הרבה פיות העונה בלברקוזן. מעבר לכך צריך לרכוש קשר אחורי כדי שקאסמירו יהיה גיבוי. לטעמי, חאמס או איסקו יעזבו. אני בוטח בנאצ'ו כמגן שמאלי מחליף של מרסלו. אני מודה שחשבתי שזה הזמן להיפרד מכריסטיאנו אבל בחודש האחרון הוא נראה טוב ומגיע לו קרדיט. כנראה שריאל מדריד לא צריכה מהפכה. רק סגל קצת יותר עמוק, יציבות ושקט.

11. Raulito Madridista

http://ep01.epimg.net/deportes/imagenes/2003/06/25/actualidad/1056525712_850215_0000000000_sumario_normal.Xxx

לדעתי הוא היה המאמן הכי גרוע שדרך בברנבאו. קרלוס קיירוש, עוזר מאמן במנצ'סטר יונייטד, קרי יד ימינו של פרגוסון - דווקא הוא זה שנבחר להחליף את ויסנטה דל-בוסקה שעזב ב-2003 וקיבל לידיו את הג'וב הנחשק ביותר בעולם - משרת המאמן של ריאל מדריד. זה היה קיץ לא טוב במהלכו מקאללה נמכר לצ'לסי, הקפטן פרננדו היירו נבעט וריאל מדריד לא צירפה אף שחקן הגנה, אבל הקראק דיוויד בקהאם הגיע, בהחלט כן. ריאל פתחה את העונה טוב. אתם זוכרים בדמיונכם את ה-7:2 האדיר על ויאדוליד כשהמכונה עדיין עבדה על 'עיוור'. ריאל גם העפילה לגמר גביע המלך נגד סראגוסה, הובילה את הטבלה ועברה את באיירן בשמינית גמר ליגת האלופות.

ריאל הפסידה בגמר הגביע לעולה החדשה סראגוסה בה כיכב דויד ויאה(3:2), אבל שבוע וחצי קודם לכן זה נראה טוב - פער 8 נק' על פני ולנסיה של בניטס שנותרו 12 מחזורים לסיום העונה.

המאמן קרלוס קיירוש עלה שוב לכותרות השבוע לאור המשבר של ברצלונה ורבים מוצאים נק' דימיון בין ריאל מדריד הגלאקטית ההיא לבין ברצלונה הנוכחית. את התגובה שלי בנושא כתבתי דווקא בפורום של בארסה. בכל-מקרה, קיירוש התראיין אתמול ברדיו Cope ואמר - "בארסה לא הייתה מוכרת את סוארז כמו שפלורנטינו ויתר על מוריינטס. הוא לא רצה להקשיב". המאמן פותח חלק מהכביסה המלוכלכת.

"הקבוצה הצליחה להגיע לגמר נגד סראגוסה והייתה ביתרון 8 נק' אבל היו בעיות עוד קודם לכן והצלחנו להעלים אותן".

"אתה לא יכול להשוות את המצב של ברצלונה כיום עם סגל השחקנים הנהדר שלה לעומת מה שהיה לריאל מדריד שם הייתה גם דינמיקה שלילית".

האשמים. "למיטב ידיעתי, ברצלונה לא תמכור את לואיס סוארז בניגוד לפלורנטינו פרס ששיחרר את מוריינטס. כמובן שגם מקאללה עבר לצ'לסי ואני לא רואה את בארסה מוותר על סרחיו בוסקטס שהוא העוגן שלה, למשל".

מכירת מקאללה. "אמרתי לנשיא שפרארי לא תעבוד טוב בלי גלגל אחד וחבל. לא הגיע שחקן הגנה במקומו של פרננדו היירו. אני מאוד אוהב את חאבייר פורטיו אבל היינו צריכים מחליף אחר לרונאלדו כשהיה פצוע. רובן לא יכול להיות המחליף של פרננדו היירו".

על הנשיא - "פלורנטינו הוא אדם פנטסטי והוא מאוד אוהב את ריאל מדריד והראשון שרוצה בהצלחתה, אבל ברגע שהוא חושב שהוא יודע הכל גם בכדורגל אז כאן מתחילה הבעייה ואני שילמתי את המחיר והייתי הברווז".

מאבק האליפות העונה. "ברצלונה תמיד פייבוריטית לנצח את המשחקים שלה. הייתה לה נסיגה גדולה בכושר אחרי העייפות ממשחקי הנבחרות וזה דבר שקורה. בארסה עדיין פייבוריטית".

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/04/20/primera/1461117662_801391_1461117826_noticia_normal.Xxx

חאבייר פורטיו, לעומת זאת, התראיין אף הוא ואמר ל-AS - "הקריסה בעונת הקיירוש היא עדיין תעלומה עבורי". החלוץ שעונה קודם לכן היה הסופר-סאב של ויסנטה דל-בוסקה, זה שכבש את השער היקר מפז נגד דורטמונד בליגת האלופות וכבש לא פחות מ-14 שערים בחצי עונה(רובם בגביע) - לא קיבל את הקרדיט אצל קיירוש.

האם היית מאמין לפני שבועיים שריאל מדריד תזכה באליפות?
    - "כמו כל מדרידיסטה, לעולם לא אאבד תקווה, אבל המצב היה מסובך. לבארסה קרה משהו שמזכיר אותנו, במקביל לתקופה המצוינת של ריאל מדריד".

איך אתה מסביר את הקריסה בעונת קיירוש?
    - "בשבילי זו עדיין תעלומה גדולה ועצובה שאני לא יכול להסביר".

תשחזר את אותה עונה.
    - "עשינו סיבוב ראשון מצויין בליגה. בחודש מרץ הדברים השתבשו ולא התאוששנו מההפסד בגמר הגביע לסראגוסה. לוסיאנו גאלטי כבש בהארכה. זו הייתה מכה גדולה עבורינו והיו הרבה דיבורים מסביב. אולי באותו ערב במונז'ואיק התחלנו לפקפק ביכולת שלנו לנצח".

הכל היה עניין מנטאלי?
    - "רונאלדו לא שיחק בגמר הגביע המלך ובהיעדרו היה לנו קשה באותה עונה. ואז איבדנו את היתרון 4:2 מול מונאקו. הסגל היה קצר ועייף ולא הצלחנו לסיים את העונה כמו שרצינו".

על הספסל חיכה סנטיאגו סולארי.
    - "נכון אבל הוא הוקפץ להרכב במקומו של רונאלדו. ההרכב הראשון שלנו כנראה היה הטוב באירופה, כל הכוכבים הגדולים שזכו בכדור הזהב, אבל הספסל היה לא טוב. לא היה איזון בין ההרכב לבין הספסל שכלל ילדים לא מנוסים מהקאנטרה, אבל זה מה שיש והיו צריכים לשלב אותם".

גם היכולת שלך באופן אישי השתנתה
    .
    - "דל-בוסקה שילב אותי בצורה חכמה ונתן לי קרדיט, הוא האמין בי. לכן כבשתי הרבה שערים. אצל קיירוש בקושי שיחקתי. תראה איזה יופי זידאן מתייחס לשחקנים שגדלו בקאנטרה. הוא משחק עם חסה, עם לוקאס. ריאל איבדה גם את ג'רמי ומקמנמן באותו הקיץ".

מה דעתך על עזיבתו של דל-בוסקה?
    - "השחקנים היו מאוכזבים. זה בא לנו בהפתעה, לא יכולנו לדעת. זה היה קיץ עמוס".

האם הייתה אווירה לא טובה בחדר ההלבשה?
    (בהתאם למה שקיירוש אמר)
    - "זה ממש לא נכון. הייתה אווירה טובה וכולם רצו להצליח. ראול היה קפטן נהדר ודרש מאיתנו את המקסימום בכל משחק. זו הייתה בעייה נפשית ופיזית, הרגליים היו כבדות ועייפות. רצינו אבל לא הצלחנו. סיימנו רק במקום הרביעי וזה מביך עבור ריאל מדריד. איבדנו שבעה מתוך עשרת המשחקים האחרונים(חמישה ברציפות בסיום העונה) - זה סיוט!".

מי תזכה באליפות?

- "אני מקווה שריאל מדריד תעשה זאת ומשוכנע שיש אווירה טובה בחדר ההלבשה. גם אתלטיקו מדריד מועמדת".

מה חאבייר פורטיו עושה בימים אלה?
    - "אני נמצא בהרקולס ועושה קורס להיות מנהל ספורטיבי. אני רוצה להתחיל מלמטה ולראות שחקני כדורגל צעירים מתפתחים ולעזור להם כמו שעזרו לי. זה חשוב".

היה קשה לפרוש ממשחק ולעזוב את הכדורגל?
    - "כן".

כמו לכל מי שעוזב את ריאל מדריד
    - צוחק. "זו הייתה זכות גדולה לשחק בריאל מדריד מצד אחד, ומצד שני לא היה לי מזל. תראה איזה שמות שיחקו מקדימה - ראול, רונאלדו, מוריינטס, אואן, ואן-ניסטלרוי. לעתים אני נזכר בערגה באותם ימים בריאל מדריד. אני שמח עם השלב החדש בחיים שלי".

עונת 2003/04 הייתה העונה הגרועה ביותר שאני זוכר בכדורגל, זו עונה מבזה, שורה של החלטות הזויות. שום דבר טוב לא היה שם חוץ מהשביעייה על ויאדוליד והשלושער הקסום של ראול והניצחון ההיסטורי בקאמפ-נואו בסיבוב הראשון אחרי 21 שנה בליגה.

ובנושא אחר:: חמש שנים לגביע של כריסטיאנו.

https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/13055312_10153996072593190_7514987929672170158_n.Xxx?oh=b270f90d86a049fd3515e9a3c8622562&oe=57A72F37

כתבת הוידאו שלנו על המשחק - לחצו כאן! חמש שנים עברו. חמש שנים מאז התואר הראשון של כריסטיאנו ומוריניו במדי ריאל מדריד. חמש שנים מגמר גביע המלך במאסטייה נגד בארסה ב-2011. חמש שנים מאז שבדקה ה-103, בהארכה, בשעת לילה מאוחרת - צרחתם בטירוף אחרי שדי-מאריה שם את הכדור על הראש של כריסטיאנו, זה 'שלא מגיע למשחקים גדולים' עאלק, שבמשך כל המשחק היה מעט שלומיאלי ליד השער, והפנומן הפורטוגלי נגח נגד כיוון התנועה של פינטו. 1:0 קטן-גדול לריאל מדריד עד לסיום.

זה היה חודש הקלאסיקוס, אפריל 2011. הגמר נערך ב-20 באפריל, ימים ספורים אחרי תיקו 1:1 בברנבאו בליגה במשחק די חסר חשיבות. מוריניו, כצפוי, העלה את פפה הלוחם בקישור האחורי והחליט לפתוח עם די-מאריה ואוזיל מתחת לכריסטיאנו, כלומר ללא חלוץ חוד טבעי. פפה היה מצויין ואף נגח לקורה במהלך המחצית הראשונה בה ריאל מדריד שלטה לחלוטין. כצפוי, במחצית השנייה בארסה נכנסה לעניינים ואיקר היה שם, בכל הכוח, כמו תמיד, כדי לשמור על שער נקי כשהוא הודף את הניסיונות של מסי, פדרו, ואינייסטה.

https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/13055312_10153996072593190_7514987929672170158_n.Xxx?oh=b270f90d86a049fd3515e9a3c8622562&oe=57A72F37

המשחק התחמם, העצבים שיחקו תפקיד חשוב וכשנותרו דקות ספורות די-מאריה הורחק בצהוב שני שנבע מ-'אובר-התלהבות'. הדקות הקשות עברו כשבין לבין אדבאיור המחליף מחמיץ הזדמנות קורצת לנצח את המשחק. שריקת הסיום הגיעה. גביע ראשון לריאל מדריד מאז עונת 1992/93. גביע מס' 18. תואר ראשון לאיקר כקפטן, והוא וראמוס חגגו בסיבלס. "אני שמח להיות 'מאמן של תארים', אני מאושר". אמר מוריניו שהונף ע"י השחקנים בסיום המשחק, בתגובה לדבריו של קרויף שמתח עליו ביקורת קשה בעיתונים.

12. Raulito Madridista

בפעם השביעית ברציפות: ריאל כובשת מעל 100 שערי ליגה

עד שכריסטיאנו רונאלדו הצטרף לריאל מדריד בקיץ 2009 - רק פעם אחת בעבר הצליחה ריאל מדריד לחצות את רף מאה שערי הליגה בעונה. זה קרה עם ג'ון טושאק על הקווים באליפות החמישית ברציפות של ה-'קינטה דל-בויטרה' שקבעה שיא בזמנו בספרד עם 107 שערים ב-38 משחקים. מאז - בכל עונה בה הפנומן הפורטוגלי לובש את המדים הקדושים של ריאל מדריד - היא ממשיכה לכבוש ולכבוש ולכבוש. זו העונה השביעית ברציפות בה ריאל מדריד חוצה את רף 100 שערי הליגה - שיא כל הזמנים בכל אירופה. בעונת הבכורה שלו בקבוצה, העונה עם מנואל פלגריני - ריאל מדריד כבשה 102 שערי זכות. אשתקד ריאל הגיעה ל-118 שערי ליגה, כמעט כמו שיא כל הזמנים של הליגה - תחת הדרכתו של ז'וזה מוריניו בעונת 2011/12, אז ריאל מדריד כבשה מס' בלתי-נתפס של 121 שערי זכות באליפות מס' 32 בתולדותיה וסיימה את העונה עם 100 נקודות!

http://realmadrid.co.il/images/goals.Xxx

בעונת הבכורה של כריסטיאנו בריאל מדריד הוא שותף רק ב-29 משחקי ליגה בשל פציעות ארורות בהם כבש 26 שערים, אחד פחות מגונזלו היגואין, אם כי בכל המסגרות הוא כבש 33 שערים לעומת 29 של הארגנטינאי. בשאר הזמן, עונה אחרי שנה - הוא מלך השערים של ריאל מדריד, ולא רק בליגה. כריסטיאנו זכה שלוש פעמים בתואר הפיצ'יצ'י - הוא שבר את שיא הכיבושים לעונה כשכבש 40 שערי ליגה בעונת הבכורה של מוריניו - 2011/12, וכן בשנתיים האחרונות. בעונת הדסימה כבש 31 שערי ליגה, בידיוק כמו העונה(מוליך על סוארז בגול אחד), ואשתקד רשם 48 שערי ליגה ו-61 בכל המסגרות - שיא קריירה מבחינתו. הנה המספרים::

- המספר הנוסף: סרחיו ראמוס רשם את משחקו ה-472 במדי ריאל מדריד. הוא עקף את אמנסיו האגדי והוא מדורג במקום ה-12 בטבלת ההופעות של ריאל מדריד.

- קיילור נאבאס הגיע אמש ל-50 משחקים במדי ריאל מדריד מתוכם ניצח ב-37. הוא רשם 37 הופעות ליגה, עשר בליגת האלופות, בהן ספג רק שני שערים, ועוד שלוש הופעות בגביע המלך.

13. Raulito Madridista

ראמוס - "אנחנו רוצים לזכות ב-UnDecima. אני שמח שברצלונה מפסידה"

הקפטן התראיין בתוכנית ה-משחק ה-12' ברדיו Cope וכמו תמיד אמר הרבה בשימוש במס' מינימלי של מילים. ראמוס סיפר בגלוי ששקל ברצינות לעבר למנצ'סטר יונייטד, על כך שהכימיה עם בניטס הייתה פחות טובה, הודה בפה מלא שזו "אחת העונות הגרועות" בקריירה שלו וכמובןחולם על זכייה ב-UnDecima. מעבר לכך הוא עקץ את ברצלונה("אני שמח כשהם מפסידים"; "אם הייתי משחק שם הייתי מורחק פחות ע"י השופטים") והזכיר גם את איקר.
    הנה דבריו::

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/04/22/primera/1461279470_872642_1461279552_noticia_normal.Xxx

זידאן. "הוא בתחילת הדרך כמאמן ראשי. אני משוכנע שפי שהיה שחקן גדול הוא יהיה גם מאמן גדול".

התקופה של בניטס. "ברור שהחיבור שלנו עם זידאן לא היה דומה למה שהיה בזמנו של רפא בניטס, אבל כיבדנו אותו בתור מאמן. לא היינו מספיק טובים. אף-אחד לא רוצה לזרוק אבנים על קורת הגג שלו. אנחנו כל הזמן רוצים לנצח ולהצליח אבל לא תמיד זה אפשרי".

ההצעה ממנצ'סטר יונייטד בקיץ. "הייתה הצעה רצינית מאוד מצידם, חשבתי אפילו לכמה רגעים על שינוי אווירה, אבל ריאל מדריד תמיד הייתה בראש סדר העדיפויות שלי. התאכזבתי ממה שקרה במועדון בקיץ אבל זה לא קשור לנושא השכר, בניגוד למה שפורסם".

פרישה במדריד? "אם המועדון מרוצה ממני והאוהדים אוהבים אותי כמו עכשיו אז המחשבה הראשונה שלי היא לפרוש בריאל מדריד ובהחלט יכול להיות שזה יקרה".

כריסטיאנו רונאלדו. "כולם יודעים עד כמה הוא חשוב בשביל הקבוצה ואנחנו מקווים שיהיה כשיר למשחק נגד ראיו וייקאנו. הוא מאוד שאפתן, כובש שערים ולא נח לרגע. לדעתי לא יקרה כלום אם הוא ינוח מפעם לפעם אבל הוא לא אוהב. הוא תמיד רוצה לנצל ולכבוש, לעזור לקבוצה וגם לזכות בנעל הזהב. מובן שהמאמנים רוצים שהוא ישחק כל הזמן כל עוד הוא בריא".

יימכר בקיץ? "ימכרו כל דבר אחר לפני שימכרו את כריסטיאנו. זה לא יקרה".

ה-UnDecima. "אנחנו מאוד רוצים לזכות בליגת האלופות. עשינו קמפיין יפה מאוד עד עכשיו, למעט המשחק הראשון נגד וולפסבורג שהיה ההפסד היחיד שלנו. אני מקווה שנוכל להגיע שוב לגמר, הזכרונות מהגמר בליסבון לפני שנתיים פשוט נהדרים".

עונה ללא תואר. "אני חושב שבכל פעם שריאל מדריד נשארת בידיים ריקות ולא זוכה באף תואר אז העונה היא כישלון, אין הגדרה אחרת. אבל הכישלון צריך להיות מכובד ולא מוחלט, אנחנו צריכים לתת הכל ולהיות שלמים עם עצמינו ובחלק האחרון של העונה השתפרנו. אנחנו ניאבק עד הסוף גם בליגה וגם בליגת האלופות".

פלורנטינו פרס. "הנשיא הטוב ביותר עבור המועדון הזה. הוא כמו אבא בשבילי".

ראמוס השחקן. "אני מחשיב את עצמי כזאב רע. כמו כל אחד, גם לי לפעמים יש ימים רעים, אבל אני תמיד נותן את הנשמה ומנסה לעשות את הטוב ביותר. על כך אי-אפשר להעביר עליי ביקורת".

העונה הנוכחית. "זו אחת העונה הגרועות ביותר שלי בגלל הפציעות שלא מרפות. החמצתי המון משחקים. אני מקווה לסיים את העונה היטב".

העזיבה של איקר. "אני וכל המועדון, אני חושב, מרגישים רע עם איך שאיקר קסיאס נאלץ לעזוב. נחמץ לי הלב ממה שקרה, הוא חבר ושותף, עברנו המון יחד".

דויד דה-חאה. "הוא יכול להיות השוער הטוב ביותר בעולם. לא מתפקידי להחליט מי ישחק. הוא אחד הטובים כבר היום ללא ספק. אנחנו סומכים עליו".

בחלק השני של הראיון הוא דיבר על מאבק האליפות - על ברצלונה, אתלטיקו מדריד וצ'ולו סימאונה וכן על המשחק המלוכלך של ג'ראד פיקה ואלבארו ארבלואה שמקניטים זה את זה בטוויטר ומחמים את האווירה.

המלחמה של פיקה וארבלואה. "אין דרך לייפות את זה. אלה דברים ילדותיים ופיקה צריך להימנע מהם. אני מאמין שקצת הומור ומלחמה ספורטיבית ומדרבנת לא מזיקה, אבל צריך לדעת מתי ולעשות זאת בטיב טעם וכמובן לא להשפיל את היריבים.

הניצחון בקאמפ-נואו. "זו הייתה מכה מוראלית גדולה מאוד עבורם. הם לא האמינו שאנחנו מסוגלים לנצח אותם בעשרה שחקנים ועשינו זאת".

הכרטיס האדום שלו. "אם הייתי שחקן ברצלונה הייתי מורחק הרבה פחות פעמים, אני משוכנע בכך".

ההדחה של בארסה מליגת האלופות. "כמובן שאני שמח שברצלונה הודחה. מה שרע לברצלונה טוב לריאל מדריד, ולהיפך. אנחנו יריבים"

צ'ולו סימאונה. "אני מעריץ אותו. אוהב את הפילוסופיה שלו. אתלטיקו מדריד קבוצה חזקה מאוד והיא הישגית בזכותו. מצד שני, אני לא אוהב שאנשים מנסים להצטייר כקרובן".

14. RubberSoul Member

סרחיו ראמוס מדגים צביעות מה היא, או יותר נכון - זיכרון קצר. "לא מדברים על ברצלונה". הוא לא אמר מתישהו שהוא תמיד ישמח כשברצלונה תנצח ולא ישמח כשהם יפסידו?

15. Raulito Madridista

זידאן:"היינו זקוקים לבייל והוא עשה את ההבדל"

זינדין זידאן חגג ניצחון ליגה תשיעי ברציפות עם ריאל מדריד והניצחון הערב, אחרי פיגור 2:0 - היה כנראה המתוק ביותר שבהם. לאחר המשחק הוא פירגן לבייל. הנה דבריו::

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/04/23/primera/1461428888_550245_1461428941_noticia_normal.Xxx

שתי המחציות השונות. "זה היה משחק קשה כפי שחשבנו. ב-15 הדקות הראשונות נכנסו לקושי, התחלנו את המשחק רע. אבל אני אקח גם את הטוב שלנו מ-90 הדקות ואני מרוצה מהסיום. לא תמיד אפשר לנצח משחקים בקלות גם אם יש לך יתרון באיכות על המגרש. בפיגור 2:0 נגד קבוצה רצה כמו ראיו - אי-אפשר לבקש יותר מניצחון, השחקנים עשו עבודה נהדרת. מעדיף לדבר על סיום המשחק. כדורגל משחקים 90 דקות. הראנו המון אופי כשיצאנו מפיגור קשה. אני מאושר"
    "עכשיו אנחנו צריכים לנוח מעט ואחר-כך להתכונן במלוא המרץ למשחק ביום שלישי נגד סיטי. צפוי לנו קרב אחר ושונה מאוג בסגנון. אנחנו יודעים שיהיה קשה נגד מנצ'סטר סיטי ורוצים לנצח".
    השערים. "יש לנו שחקנים איכותיים בחילק הקדמי ואני עובד עם השחקנים על סבלנות ואורח רוח כשהדברים לא מסתדרים מההתחלה".
    בנזמה. "אנחנו נדע בהמשך. הוא ספג מכה חזקה ואני מעריך שאין משהו יותר רציני מזה. היה חשוב להחליף אותו. הוא ייבדק ואז נדע מה יקרה ונהיה חכמים יותר. אני מאמין שהוא ישחק נגד סיטי".
    הלחץ על הכדור. "אני חושב שזה מה שהוביל לשיפור של ריאל מדריד במחצית השנייה. היינו רכים בגולים שספגנו בתחילת המשחק".
    גארת' בייל. "אני מאוד מרוצה מבייל. היום היינו זקוקים לו והוא עשה את ההבדל. הוא שיחק נהדר ואני שמח בשבילו. הוא לא רק הבקיע אלא היה נהדר בשאר המהלכים על כר הדשא. חשוב לנו מאוד שבייל יהיה בריא וישחק טוב".
    כריסטיאנו רונאלדו. "ובכן, הוא ישחק נגד סיטי".
    איסקו. "הוא עשה משחק גדול. הוא התחיל רע כמו כל הקבוצה ולקח ללב את השערים שספגנו, אבל אז הוא נכנס לעניינים. לדעתי היה לו משחק מצוין במחצית השנייה והוא הוליך את ההתקפות שלנו".

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/04/23/primera/1461427688_344894_1461427763_noticia_normal.Xxx

לוקאס ואסקס אמר לאחר המשחק -
    "ידענו שיהיה משחק קשה. ראיו קבוצה שלא מפחדת מאף יריבה ומשחקת את הכדורגל שלה וצריך להעריך אותה. היינו אמיצים. יכול להיות שהיינו מאבדים את הליגה אם היינו מפסידים אבל הפגנו אופי עצום והראנו שריאל מדריד לעולם לא מוותרת". על לוח הזמנים הצפוף - "ריאל מדריד יכולה לשחק ביום ראשון, אח"כ ברביעי, ביום ראשון, אחר-כך שוב ברביעי. אנחנו רוצים להמשיך ולנצח ולצבור ביטחון". לסיום הקשר שכבש את השיוויון, פירגן לבייל - "הוא כדורגלן נהדר והיום הפגין את היכולת שציפו ממנו וכבש שער מכריע".

קצת מספרים מהמשחק::

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/04/23/primera/1461427973_272313_1461428082_noticia_normal.Xxx

- זידאן השווה את הרקורד של גוארדיולה ומוריניו ב-17 המשחקים הראשונים כמאמן בספרד - 14 נצחונות, 2 תוצאות תיקו והפסד אחד.
    - לוקאס ואסקס שהשווה בנגיחה כבש את שערו הרביעי העונה ובישל עוד שישה. בממוצע הוא מעורב בשער או בישול כל 130 דקות.
    - ריאל מדריד עד הערב ניצחה רק פעם אחת כשספגה שני שערים במשחק חוץ לפני פחות מרבע שעה - זה קרה ב-1931 מול בילבאו בסאן-ממס(4:2).
    - כמוכן, ריאל מדריד לא ביצעה רמונטדה במשחק חוץ שפיגרה בהפרש של שער במחצית - מאז פברואר 2013 אז עשתה זאת נגד דפור בריאזור.
    - גארת' בייל שכבש הערב צמד - הגיע ל-18 שערים ב-25 הופעות בכל המסגרות, כאשר אשתקד הוא כבש 17 שערים ב-48 משחקים! השער הראשון שלו הערב היה השער השמיני העונה בליגה בנגיחה - יותר מכל שחקן אחר בליגות הגדולות באירופה.
    - זה היה הניצחון ה-16 ברציפות של ריאל מדריד על ראיו וייקאנו במסגרת הליגה וזו הפעם הראשונה בהיסטוריה של ספרד שקורה רצף כזה.

מצב נושא:
הנושא נעול.