ריאל מדריד 2015/16:: La UnDecima! - זידאן אלוף אירופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏20/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

שלישיית ה-B-B-C - האם הגיע הזמן להיפרד?

זו אולי חכמה קטנה בדיעבד להעלות את הנושא לדיון אחרי הפסד לויאריאל, וברור שאם בנזמה מכניס מצב אחד מתוך אלה אליהם הגיע הכל היה יכול להתהפך, ובכל-זאת - תאמינו לי שהתחושה הזו התגבשה אצלי עוד בסוף העונה שעברה. לריאל מדריד יש הרבה מאוד בעיות והעומד על הקווים היא אולי הראשונה פרט לאיש שמכהן בתפקיד הנשיא, ועדיין, גם אם אנצ'לוטי מהפיק משלישיית ה-B-B-C הרבה יותר - אי-אפשר להפריד בין הבעיה הזו לבין העונה הכושלת של ריאל מדריד.

מדברים הרבה על כך שריאל מדריד שמה לה מטרה אחת: השיאים האישיים של כריסטיאנו רונאלדו. אני בתור אוהד פיקח לא קונה את משחק הפיפה נגד מאלמו. נראה לי שה-B-B-C כבר חזקים מהמועדון הזה. להוציא תצוגה אחת אדירה נגד באיירן מינכן בגומלין, כשאת השער השלישי אפשר להראות בבית-ספר להתקפות מתפרצות(די-מאריה לבנזמה, בנזמה לבייל, בייל לכריסטיאנו והנה ה-3:0) - ריאל מדריד לא הצליחה לנצח קבוצות חזקות באמת. תיזכרו בהדחה נגד יובה בחצי הגמר אשתקד. תיזכרו ברביעייה בדרבי בקאלדרון, בקלאסיקו השפל העונה, וגם ב-4:3 שהפסדנו בברנבאו. את היכולת הטובה ביותר שלה הציגה ריאל מדריד כשרק שניים מהם שיחקו - ה-3:1 על ברצלונה אשתקד בקלאסיקו נהדר בו איסקו שיחק והיה מערך של ארבעה קשרים. או גמר הגביע שהיה משחק מצויין וגם ה-1:0 על באיירן מינכן בברנבאו.

אולי מדובר בכושר גרוע של חלק מהשחקנים. אני מאמין שבייל יכול לשחק מעט יותר טוב, אבל לא בהרבה. כריסטיאנו כן יכבוש פה ושם נגד קבוצות רציניות, אבל הוא כבר לא יכול לטוס למתפרצת. כשרפא בניטס מונה למאמן חשבנו שנגמרו החוכמות ומי שמשחק רע לא ישחק. אין לו ביצים בת'אכלס לספסל אף-אחד מהם וריאל מדריד מקריבה את עצמה. מילא כריסטיאנו ואולי בנזמה. למה גארת' בייל לא יכול ללחוץ על שחקני ההגנה וסוארז שהוא קראק לכל דבר, אלכסיס סאנצ'ז או תומאס מולר ואריאן רובן - כן יכולים לעשות את זה? כל-כך מנופח מעצמו.
    השלישייה הזו לא מספקת את הסחורה. הם לא מספיק ניידים - אף-אחד לא מקבל כדור מהקשרים, רק מחכים להגבהות. הם לא יודעים לפרוץ בונקרים - כריסטיאנו לא מצליח לכדרר, בייל לא מצליח לעשות כלום. הם ממש לא ה-M-S-N של ברצלונה. אפילו המתפרצות כבר לא קיימות אצלינו. כמובן שהם לא לוחצים את ההגנה של היריבה, אפילו לא במשחק כמו הקלאסיקו, ראבאק! ב-2002/03 לריאל מדריד הייתה רביעיית קסם התקפית - פיגו-זידאן-ראול-רונאלדו. אני לא זוכר שפימפמו לנו בתקשורת את הגולים שלהם שבוע אחרי שבוע. באותה עונה אגב פיגו וזידאן הציגו עונה פורייה מבחינת הבקעות - 12 כ"א, ראול כבש 25 ורונאלדו 30 - סה"כ 79 שערים שזו כמות יפה מאוד בעידן הקודם שהליגה הייתה חזקה ולא היו מפלצות כדורגל. לא מעניין אותי כמה ה-B-B-C כובשים. אני אוהד ריאל מדריד ולא את בייל-בנזמה-כריסטיאנו.
    אני לא באמת חושב שאפשר 'לחנך' אותם לעשות הגנה, אולי רק ז'וזה מוריניו והוא כבר היסטוריה. זה מה יש. ריאל מדריד תמשיך להיות קבוצה שמתנהלת לפי המזל. אז היינו מנצחים את ויאריאל אתמול בזכות ניצול מצבים טוב יותר, ואז בדרבי נגד אתלטיקו למשל היינו חוטפים את הסתירה. או נגד קבוצה בינונית+ אחרת.

נתון לקינוח:
    ריאל מדריד של אנצ'לוטי לא כבשה ב-4 מ-76 משחקי ליגה בשנתיים. ריאל מדריד של בניטס לא כבשה ב-4 משחקי ליגה מתוך 15!!

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/12345486_10153669149318190_2577305905449845325_n.Xxx?oh=6e021209c49ebed684de0165c6d10b02&oe=57193DA3&__gda__=1461805558_6c0bb2d0bf611aa20910cba5933432a1

נושאי הדיון הם כאלה:
    - האם השלושה יכולים לשחק ביחד עד לסיום העונה? סביר להניח שלא. מי צריך לרדת לספסל והאם זה יקרה?
    - בואו נביט קדימה לעבר הקיץ. לדעתי לפחות, בנזמה הוא האחרון שיעזוב, אלא אם כן תהיה התפתחות בפרשת ואלבואנה. תמיד הגנו עליו בכפפות של משי והעונה הוא מספק את הסחורה. גם גארת' בייל עדיין לא מבוגר מדי, בסה"כ בן 26, יזכרו לו חסד נעורים על הדסימה והגביע וכמובן יש את תג המחיר המפוצץ והגב של פלורנטינו. כריסטיאנו רונאלדו לדעתי הראשון שיעזוב. אולי יהיה אפשר למכור אותו, אולי יימאס לו מרפא בניטס ואולי ירגיש שקוסם לו לסיים את הקריירה בפריס סן-ז'רמן.
    לדעתי לפחות אחד מהם צריך ללכת. ריאל מדריד צריכה לבנות את ההתקפה שלה מחדש בלי קשר לאיסקו וחאמס רודריגס. בעוד חאמס התנדנד בין פציעות - איסקו שיחק הרבה-הרבה-הרבה וגם אם בעמדה מעט אחורית - הוא לא מספק את הסחורה.

2. yonmu Member

קודם כל ההשוואה לברצלונה לא רלוונטית. ברצלונה מחזיקה כיום ב3 משחקני ההתקפה הטובים בעולם, ותצטרכו לעבוד קשה מאוד כדי להשוות את המצב. על מסי אין מה לדבר, אבל מי קרוב להיות דומיננטי כמו סוארז וניימאר? זלטאן, הזארד של העונה שעברה, אגוארו אם הוא כשיר לעונה שלמה. בקיצור, ברצלונה זה ליגה אחרת ואין מה לדבר עליה (דווקא בחלקים האחוריים יותר אתם עדיפים).
    נקודה נוספת שפחות רלוונטית היא שאלת הלחץ על ההגנה וזאת כבר עבודה של מאמן בלבד.

מלבד 2 הנקודות האלה, יש 2 בעיות עקרוניות בשלישיית BBC:
    1. הם לא טובים מספיק. כל אחד בנפרד בקבוצה שבנויה במיוחד ליתרונות שלו יכול להיות סופרסטאר עם מספרים מטורפים, אבל כשחקן בודד בייל לא נחות רק מניימאר, אלא גם מסאנצ'ז או מולר. רונאלדו הוא רונאלדו, אבל גם בנזמה נחות מכמה וכמה חלוצים ביבשת.
    2. הם לא מתאימים אחד לשני ולשלישי. רונאלדו ובייל הם סקוררים, בנזמה מחמיצן אבל טוב בלבנות מצבים - נוצר כאן בלגן בתפקוד.

מה צריך לקרות עד סוף העונה?
    שלושת המקומות במרכז צריכים להיות מאויישים על ידי איסקו, מודריץ', קרוס וקאסמירו (תלוי יריבה). חאמס צריך להיות היצירתי מבין השלישייה ההתקפית, ועד הקיץ (לא רואה שינויים מהפכניים בינואר, לצערכם) צריך לראות אם רונאלדו שומר על הרמה שלו ולוותר על בייל ובנזמה לטובת חלוץ חדש.

מה יקרה בפועל?
    פרז ימשיך לדרוש ממאמנים לשחק עם קראקים, מאמנים ייכשלו ויוחלפו, קראקים לא מתאימים חדשים יבואו, תארים ימשיכו ללכת לבארסה.

EsheD, שי ו-XabiAlonso אוהבים את זה.
  3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל כך צודק. אין דרך,אין מחשבה קדימה,רק שמות נוצצים.
    צריך לבנות שלד חדש,צעיר עם מחשבה לשלב/להחזיר שחקני בית,הקבוצה איבדה את הזהות שלה תחת פרז. זה בדיוק ההבדל מבארסה.
    העונה זה כבר אבוד,אבל בייל ובנזמה חייבים לעזוב,לטובתם ולטובת הקבוצה. להחזיר את מוראטה,להביא קשר אחורי אמיתי שימלא את החלל שהשאיר אלונסו ולא כל מיני ניסיונות עם קרוס,קאסמירו או מודריץ. מה שהכי בולט העונה זה שאין מרכז מגרש. הרכישה של קובאצ'יץ הייתה מיותרת,אבל זה כבר ידענו בקיץ.
    בנוסף צריך להחליט עם מי הולכים איסקו או חאמס,לשחק עם שניהם זה לא הולך,מה גם שחאמס בצד ואיסקו קשר 50/50 זה לבזבז את שניהם. העמדה שלהם זה מתחת לחלוץ,שם הם באים לידי ביטוי.
    אבל באו נתחיל במאמן,זה לא בושה להודות בטעות,להחזיר את אנצ'לוטי וכמה שיותר מהר.

4. Raulito Madridista

המארקה: פלורנטינו פרס רוצה מנג'ר ספורטיבי

במארקה כותבים שפלורנטינו פרס רוצה למצוא 'מונצ'י משלנו', כלומר להחזיר את תפקיד המנג'ר הספורטיבי, כפי שהיה חורחה ואלדאנו עד שעזב משום שלא הסתדר עם מוריניו. פרס החל לחשוב ברצינות בעניין אחרי התבוסה הקשה בקלאסיקו. ראול סירב(הנשיא התקשר לראול לפני ימים ספורים אך החלוץ הגיב 'זה לא הזמן', הוא מעדיף להמשיך להתגורר בניו-יורק וליהנות כרגע מהחופשה). וגם אריגו סאקי ששימש בתפקיד לתקופה קצרה ב-2004/05 היה על הפרק. עוד מועמדים שעלו הם פדג'ה מיאטוביץ' - כיהן בתפקיד תחת כהונתו של ראמרון קאלדרון, ופרננדו היירו ששימש כעוזר מאמן של אנצ'לוטי בעונה שעברה וזוכה לאהדה בקרב המקורבים לנשיא. בריאל מדריד חולמים על מונצ'י אולם המנהל המצוין של סביליה האריך את חוזהו במועדון עד 2020 וסביליה לא תשחרר אותו. המנהל הספורטיבי, אם יגיע, יעזור לשיפור היחסים בין המאמן לשחקנים. כרגע ויקטור פרננדס שאחראי על המחלקות הצעירות ועל קסטיליה - לא מספק את הסחורה.

סקר אוהדים ב-AS לגבי זהות המאמן הבא.

התוצאות ברורות:

http://as.com/diarioas/imagenes/2015/12/17/portada/1450328504_309153_1450328527_portadadelperiodico_grande.Xxx

5. Raulito Madridista

אחרי הקלאסיקו הטראגי לא היה לי חשק לכתוב על כדורגל למרות שכולם יודעים מהי דעתי על שלישיית הבלוף הזו 'ה-B-B-C' או על ריאל מדריד מודל 2015/16. ובכל-זאת, הפעם נקודה אחרת: ז'וזה מוריניו שפוטר מצ'לסי. רוצים שתחזור, 'מו'.

מוריניו לא הביא את הדסימה. אבל יש לו מניות גדולות. הוא השאיר לאנצ'לוטי קבוצה פנטסטית. הוא זה שהביא את מודריץ' שהיה זקוק לזמן הסתגלות אבל אי-אפשר לתאר את ריאל מדריד בלעדיו. מוריניו קיבל ריאל מדריד שעושה במכנסיים נגד ברצלונה ונקלעת לפיגור כבר 'במנהרה' והשאיר אותה קבוצה מנצחת שברצלונה לא יכולה להתמודד איתה. והרי המאזן בעונה האחרונה: 3 נצחונות, 2 תוצאות תיקו והפסד. מוריניו לא הצליח בגדול בריאל מדריד אבל גם לא נכשל. גביע וסופר-קופה זה לא מספיק אבל גם אליפות של 100 נקודות ו-121 שערי זכות, שיא שלא נשבר עד היום. התקופה של מוריניו בריאל מדריד היא הרבה מעבר לתארים. הוא החזיר אותנו להיות ריאל מדריד. הייתה תחושה של קו, דרך ומחשבה בנושא הרכש, מינימום התערבות של הנשיא, מוכנות מקסימלית לקלאסיקוס, קבוצה שרצה וכותשת בהתקפות המתפרצות שלה השונים ועוד ועוד.
    ככל שאתה מתבגר אתה מבין שאי-אפשר תמיד להפיל הכל על המאמן וגם השחקנים הם חלק בהצגה. מוריניו הגיע לשפל אבל הוא עוד יחזור, ובגדול. השאלה היא מה יהיה עם ריאל מדריד. איך אמר ראמון קאלדרון הנשיא הכושל והמושחת? "אלה החדשות הכי טובות עבור ריאל מדריד". אמן.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlf1/v/t1.0-9/12360155_10201187460244860_2866655569528655201_n.Xxx?oh=adedd5e60079169deb08e3248e7f299c&oe=56DE70E4&__gda__=1457502811_f7c8ac5bcd7404a050ebf64abd25f27d

בתמונה רואים את מוריניו חוגג בטירוף את השער הדרמטי של כריסטיאנו נגד הסיטי. ואלה לא היו רגעי השיא היחידים - מעגל הניצחון בקאמפ-נואו בחצי גמר הגביע ב-2013 והחגיגות עם ואראן(החל מ-01:31); 'השק-קמח' עם קאייחון; 'אני צריך להתרגל לשחק נגדם(ברצלונה) בעשרה שחקנים' ; 'יוהאן קרויף? אני יכול ללמוד ממנו הרבה דברים. אחד מהם הוא איך להפסיד 4:0 בגמר ליגת האלופות; אפילו התגובה שלו לדו-קרב הפנדלים נגד באיירן כשהוא עם הברכיים על הדשא ולא מאמין איך החלום הולך לאיבוד. מוריניו יודע שהוא טעה פה ושם בתקופה שלו במדריד. אבל הוא לא יחזור. גם לו וגם לכבוד הנשיא יש יותר מדי אגו.

מספיק לצפות גם בוידאו עוצר הנשימה עם מטראצי, שהיה שחקן שולי בטרבל של אינטר. הם מיררו בבכי זה על כתפו של זה במשך חצי דקה. אין מאמן שהגיע בצורה כזו ללב של השחקנים. מוריניו יודע שהוא טעה פה ושם בתקופה שלו במדריד. אבל הוא לא יחזור. גם לו וגם לכבוד הנשיא יש יותר מדי אגו.

6. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוף סוף אני רואה מישהו שמודה שלמוריניו יש הרבה מניות בזכיה של ריאל בליגת האלופות.. זה אפילו גרם לי להגיב אחרי הרבה זמן שלא הגבתי.
    אותו ניצחון של ריאל 0:4 על באיירן מבחינתי היה ריאל של מוריניו מול ברצלונה של פפ, ובעיניי מוריניו יש לו חלק לא פחות מאנצ'לוטי בזכיה של ריאל באלופות

7. Ohad_Glr Member

אני לא נכנס כרגע לשאלה האם זה מתאים לריאל מדריד או לא (זה תלוי בעיקר בזהות המאמן בעונה הבאה). רק רציתי להגיד שיהיה מאוד מעניין לראות מה מונצ'י מסוגל לעשות עם קבוצת צמרת (איזה רכש הוא יבצע עם תקציב כמו של ריאל).

8. Raulito Madridista

פלורנטינו פרס: מוריניו? בעתיד אין לדעת, לא עכשיו

הנשיא המשיך במנהגו והתראיין אמש בפתיחות לתחנת הרדיו 'קדנה-סר'. הבעיה היא שאין חדש תחת השמש. מעמד המאמן יציב - לא זידאן ולא מוריניו, יותר מדי ביקורת כלפי השחקנים העצלים לא שמענו והנשיא אומר שהעונה רחוקה מלהסתיים. הנה דבריו:

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2015/12/17/primera/1450392847_115809_1450399955_noticia_normal.Xxx

בניטז יוחלף על ידי זידאן. ". לא ממש. לפחות חלק מכלי התקשורת הסכימו לומר שבניטס הוא לא הבעיה אלא הפיתרון".

ויקטור פרננדז וזידאן. "אני בטוח שאנשים אוהבים את זידאן ורוצים אותו. הערצתי אותו כשחקן ואני חושב שהוא יהיה מאמן גדול בעתיד, גם בריאל מדריד. הוא מאוד רעב".

ימשיך בתפקידו? - "אף-אחד לא יכול לחזות את העתיד, אני חושב שאמשיך. אבל החיים לא תמיד צפויים".

מוריניו. "בעתיד אין לדעת מה יקרה, אבל היום - לא. אנחנו לא שוקלים להחליף את בניטס. יש לי זכרונות נהדרים ממוריניו. הוא החזיר אותנו להיות קבוצה תחרותית. היינו מספר 13 בדירוג של אופ"א כשהוא הגיע וכשעזב היינו במקום הראשון. שלוש פעמים הגענו לחצי גמר ליגת האלופות אחרי שנים קשות קודם לכן. רק בגלל מזל רע בעיקר לא העפלנו לגמר יחד איתו".

דל בוסקה. "גם הוא עשה עבודה נהדרת בריאל מדריד בזמנו, אבל כל אחד צריך לעזוב מתישהו. היתה הרגשה של בלאי מסוים, חשבתי שהשחקנים זקוקים לתנופה חדשה וכך גם המועדון".

תפקיד הנשיא. "אני סובל, אבל זה שונה. החיים שלי הם לא רק כדורגל. יש לי בעיות של נשיא חברת IBEX. מעבר לכך ידוע שהמועדון שלנו הוא לא נורמלי. כשריאל מדריד מפסידה בלתי-אפשרי לתפקד".

בניטז יסיים את העונה? "אני אומר שהוא המאמן והוא היה האדם הנכון כדי לתקן את הבעיות שיש לקבוצה הזו מאז חודש ינואר. השנה הקאלנדרית האחרונה הייתה איומה עבורינו. לא הצלחנו לשחק באותה הרמה, האינטנסיביות. הוא יודע מה צריך לעשות. ריאל מדריד צריכה לתת לבניטס זמן".

המלצת חוזה אנחל סאנצ'ס. "זה לא נכון. הוא לא אמר לי להחליף את המאמן או להכריז על בחירות".

התקשרת לשחקנים? "מה שפורסם לא נכון. אני מדבר איתם אחרי כל משחק לפעמים באימון למחרת, או כשאני פוגש מישהו בחתונה. לא התקשרתי אליהם".

הדיון עם סרחיו ראמוס. "הוא אדם יקר וחשוב לנו. האינטרסים של אדם לא תמיד עולים בקנה אחד עם אלה של המועדון, גם אם זה לא המועדון שלי וריאל מדריד מתנהלת כגוף נפרד".

האולטראסור. "הם הוחלפו ע"י אחרים משום שהם היו אלימים. אמרתי שזה נגמר משום שאני רוצה שהסנטיאגו ברנבאו יהיה מקום נעים לכולם ויוכלו לבלות ערב נעים בברנבאו".

התפטרות. "אני לא חשבתי על זה. אני יודע להישאר קר רוח. לא נכנעתי גם אחרי ה-4:0 בברנבאו. בשנת 2006 עשיתי הרבה עבודה וחשבתי שמישהו אחר יוכל לתת תנופה למועדון במקומי. עכשיו אני בהחלט יכול להשוות בין ההתנהלות של המועדון כשאני הנשיא לבין ההתנהלות כשאני בחוץ. יום אחד אני אלך, אבל אני אנסה לפתור כרגע את כל הבעיות. המעמד שלי בסדר גמור, הקרבתי הרבה עבור מדריד. לפני שנה היינו לפני ברצלונה בזמן הזה של העונה. לא צריך לשרוף את האצטדיון".

השחקנים רוצים שהמאמן יעזוב? "זה לא קיים, אצלינו, פשוט לא נכון. אף-אחד לא דיבר איתי או רמז לי בנושא הזה וגם לא איתכם, אני בטוח. זו אחת הקבוצות הטובות ביותר שהייתה לריאל מדריד בתקופתי כנשיא מנקודת המבט המקצועית והאנושית, שחקנים מאמינים ברפא. לאמן את ריאל מדריד זו משימה קשה".

ריאל מדריד רק שלישית. "הורדנו את רמת האינטנסיביות בהשוואה לפתיחת העונה ובניטס יודע את זה, הוא ייתקן את זה, יש לו את כל הקרדיט. התאכזבנו מאוד ממה שקרה בגביע המלך והוא לא אשם, זה העיב עלינו. אנחנו צריכים להמשיך לעבוד קשה עם בניטס. אני לא חושב שהקבוצה עושה את זה בכוונה. היא חייבת להיות יותר עוצמתית, רק איכות וכישרון לא ינצחנו לנו משחקים".

בנזמה. "הוא במצב רגיל. עברה עליו תקופה לא פשוטה, אבל אני יודע שהוא לא עשה שום דבר רע. יש לו חבר שהיה בכלא, אבל בנזמה עצמו עושה רק דברים טובים. הוא מעולם לא איחר לאימון, התחצף, הסתכסך עם שחקנים אחרים או עם המאמן. הוא מקצוען".

הסנקציה של פיפ"א. "דיברתי עם נשיא פיפ"א. בלאטר אמר שהוא חשב שיענישו א ותנו. הוא אמר שאם כל מועדון עושה את מה שעשתה ברצלונה אז זה נורמלי שתהיה גושפנקא וקבוצות יענשו. אבל אין לנו מודעות לכך שעשינו משהו לא בסדר. שני הבנים של זידאן נחקרו".

יוהכים לאב, מוריניו וזידאן. "זה נראה לכם אולי בידורי ויש לכם על מה לכתוב כרגע, אבל אנחנו לא דיברנו עם אף-אחד. אנחנו עם בניטס".

חיזוק בחורף? "אני לא חושב שזה יקרה אלא אם כן יהיה משהו בלתי-צפוי".

מנהל ספורטיבי. "כל החתמה היא שאלה כלכלית וספורטיבית, הכל בשיתוף פעולה עם המנכ"ל. אף מאמן לא יקבל שפן מהכובע, בין אם זה ראול, היירו או מיאטוביץ'".

ראול. "זה לא יפריע לי אם הוא יהיה שגריר של הליגה הספרדית"

כריסטיאנו רונאלדו. "הוא מאושר במדריד. הוא אמר שכל הסיפורים עם פריס מבדרים אותו".

לבנדובסקי. "הוא שחקן מצוין אבל לא אופציה. הוא היה במשחק בברנבאו משום שהסוכן שלו ליווה את שגריר נשיא פולין ולא בגלל סיבה אחרת".

ברצלונה עושה הכל הכי טוב. "כרגע זה נכון והם יותר טובים מאיתנו במעט. אנחנו צריכים להעמיק את העוצמה ואנחנו מסוגלים לכך".

בייל. "כמו כריסטיאנו או שחקנים אחרים. בעבר הוא שיחק טוב יותר".

פיקה. "אני לא מדבר על נושא זה".

התבוסה בקלאסיקו. "אני לא מבין. עשינו משחק איום ונורא, לא היינו טובים קולקטיבית וברצלונה הייתה ביום גדול. עם מוריניו גם הובסנו 5:0 בקלאסיקו. אנשים שוכחים שניצחנו 4:0 את באיירן מינכן בחוץ ואיך נאמר - הם לא העלו את האצטדיון באש. תבוסה אחת היא לא טרגדיה".

להגביר את עוצמת הקול של ההמנון(אולי כתגובה לשריקות הבוז?). "אני חושב שזה יכול להיות נכון"..

9. Raulito Madridista

הליגה שלהם?

אתמול בראיון נרחב ל-'קדנה סר', הנשיא פרס בכבודו ובעצמו הודה שריאל מדריד לא מצליחה להתמודד כמו שצריך בליגה בצורה אינטנסיבית. עם 3 אליפויות בלבד ב-12 שנותיו כנשיא אין ספק שמדובר 'בקוץ של פרס'.

שער המארקה הבוקר:

"עוצמה ותארים"
    http://estaticos03.marca.com/imagenes/2015/12/19/portada/marca_papel/g1912.0e41e7590ec495d2c9bdc0e867937da5.Xxx

הנשיא פלורנטינו פרס דורש יותר מאמץ והשקעה באופן קבוע.
    - הודה בראיון ל-'קדנה-סר' שריאל מדריד נמצאת במצב לא טוב ושברצלונה מתחרה טובה יותר ממנה בטורנירי הליגה שדורשים יציבות.
    - הנתונים אינם משקרים: ב-6 השנים של כהונתו השנייה כנשיא - ברצלונה זכתה ב-4 אליפויות, אתלטיקו מדריד באחת וריאל מדריד רק באליפות אחת גם כן, בעונת מוריניו.

במארקה העלו כתבה גדולה הבוקר עם הכותרת 'הקוץ פלורנטינו'.

ריאל מדריד נמצאת במצב רע מאוד בליגה, שתי היריבות השנואות מקדימות אותה ב-5 נק'. ריאל פיספסה צ'אנס גדול לצמצם את הפער לשתי נקודות בלבד כשהפסידה במדריגל. בסיבוב הבא היא עוד צריכה להתארח בקאמפ-נואו לקלאסיקו סופר-קשה וגם הדרבי הביתי נגד אתלטיקו נראה כמשימה קשה מאוד - אתלטיקו ניצחה בשני ביקוריה האחרונים בברנבאו בליגה וגם בגמר גביע המלך ב-2013. ריאל מדריד סוגרת את שנת 2015 כשהתמונה הקודרת מאשרת את המגמה של כהונתו של פרס בתפקיד. בליגה הספרדית פרס עצמו(כמובן שהוא לא זה שמשחק) הביא יותר נזק מתועלת. הנשיא עצמו אפילו הודעה בכך - "ברצלונה עושה את הדברים יותר טוב מאיתנו בליגה באופן קבוע. אני רוצה שריאל מדריד תיתחרה באותה עוצמה ונחישות. כרגע ברצלונה עושה זאת טוב מאיתנו".

רבים עושים סלט, אבל פלורנטינו לא היה כאן כשריאל מדריד זכתה בגביע אירופה השמיני - ה'לה-אוקטובה'. הוא נבחר לנשיאות בקיץ, חודש לאחר-מכן. פרס אחראי על גביע אירופה התשיעית, ה-'לה-נובנה' מול לברקוזן בעונת המאה של המועדון(2001/02) וכמובן על הזכייה בלה-דסימה. עם זאת, ב-12 העונות בהן כיהן כנשיא, שש מהן(חמש וחצי) בקדנצייה הראשונה ושש בקדנצייה הזו, ריאל מדריד זכתה רק בשלוש אליפויות: בעונת 2000/01, בעונת 2002/03 ובאליפות עם ז'וזה מוריניו ב-2011/12. ברצלונה שהייתה פקטור קצת פחות משמעותי בקדנצייה הראשונה של פרס, הזמן בו המועדון היה שקוע במאבקים פנימיים ונוהל בצורה שעורייתית עד שבא לאפורטה - זכתה ב-7 אליפויות.

אפשר לנתח את המספרים של שתי הקבוצות בליגה. במארקה ערכו השוואה בין ריאל מדריד וברצלונה משנת 2000 ועד 2006 כשפרס עזב במחזור ה-25 אחרי ההפסד במאיורקה. ריאל מדריד השיגה 1004 נק' לעומת 999 של ברצלונה וגם כבשה מעט יותר שערים - 1109 לעומת 1072. עם זאת, ריאל מדריד התקשתה לתרגם זאת לזכייה באליפויות, והיא איבדה כמובן שתי אליפויות גם לולנסיה של רפא בניטס(בעונת 2003/04 למשל ריאל הובילה את הטבלה ב-8 נק' יתרון כשנותרו 12 מחזורים לסיום, אבל סיימה רק רביעית). ריאל מדריד הובילה את הטבלה 131 מחזורים באותו הזמן לעומת 173 מחזורים מצד ברצלונה.

הזוי לומר זאת, אבל בתקופה השנייה המצב אפילו יותר גרוע. הדומיננטיות של ברצלונה רק גאתה. בשנתיים האחרונות אפשר לומר שריאל מדריד הרגישה כבר את הזכייה באליפות אבל התואר חמק לה מבין הידיים. אף-אחד לא זוכר כבר את רצף 22 הנצחונות תחת קרלו אנצ'לוטי(בכל המסגרות). במחזורים 25 ו-26 בעונה שעברה ריאל מדריד בעטה בדלי. היא הובילה בברנבאו נגד ויאריאל אבל לא השכילה לשמור על השער של חסה וסיימה בתיקו 1:1. שבוע לאחר-מכן היא הפסידה בסאן-ממס כשקפאה אחרי השער של אדוריץ' וריאל הגיעה לקלאסיקו במקום השני בטבלה, שם שיחקה טוב במשך 60 דקות ואז הפסידה. הנשיא פרס מדבר על כך שהקבוצה מתקשה לחזור לאינטנסיביות מאז חודש ינואר, אבל אנצ'לוטי המאמן אמר בזמנו שחודשים פברואר-מרץ הן היו מכת המוות על הקבוצה, שכמעט הודחה נגד שאלקה בברנבאו אחרי הפסד 4:3.

בהתייחסות לשלב השני של פרס, ברצלונה זכתה ב-602 נק' מאז וריאל מדריד עם 582. מלבד האליפות של אתלטיקו, אז ריאל מדריד סיימה שלישית כשהיא משיגה רק נקודה אחת מ-12 בדרבים ובקלאסיקוס, ריאל מדריד תמיד החמיצה מול בארסה וסיימה שנייה. 96 נק' לא הספיקו למנואל פלגריני שהפסיד לגוארדיולה שזכה ב-99 נק' בעונת 2009/10. ריאל הפסידה בשני הקלאסיקוס, 1:0 בקאמפ-נואו במשחק טוב ורווי החמצות, ובעיקר קילקלה עם הפסד 2:0 ביתי בברנבאו. אפשר לומר שזו הייתה בארסה הטובה בהיסטוריה אבל זה לא מנחם אף-אחד. כמו שריאל מדריד פשוט הפסיקה לשחק אחרי ה-4:0 הנפלא על באיירן בגומלין באליאנץ' ארנה ב-2014 וההעפלה לגמר ליגת האלופות. מוריניו רשם את השיא של הליגה עם 100 נק' ו-121 שערי זכות בעונת 2011/12 בה ריאל מדריד השתלטה על המקום הראשון ולא זזה. ברצלונה סיימה עם 91 נק'. המכה הניצחת הייתה 2:1 על ברצלונה בקאמפ-נואו.

בתקופתו השנייה כנשיא, פלורנטינו ניסה ארבעה מאמנים שונים: מנואל פלגריני, ז'וזה מוריניו, קרלו אנצ'לוטי ורפא בניטס. גם ברצלונה החליפה שלושה מאמנים אבל אוי ההבדל. פפ גוארדיולה עזב אחרי תקופה מטורפת של 14 תארים ב-4 שנים, הוא הרגיש תחושת מיצוי והיה חייב שנת שבתון. אחריו היה טיטו וילאנובה ז"ל שנפטר מסרטן. טאטה מארטינו אכן נכשל ולכן פוטר וכעת מאמן לואיס אנריקה. בארסה יותר יציבה על הספסל מבחינת המאמנים. בקדנצייה הראשונה של פרס הוא לא האריך את חוזהו של דל-בוסקה, מינה ליצן כמו קרלוס קיירוש שהיה רק עוזרו של פרגוסון במנצ'סטר יונייטד, קמאצ'ו החזיק מעמד לשלושה חודשים בגלל חילוקי דעות וגם גארסיה ראמון היה פלסטר ואחר-כך לושמבורגו. בברצלונה אפשר לומר שיש מאמנים עם פילוסופיה מהבית, ולא כך אצל ריאל מדריד. רפא בניטס עדיין נשען על גביע אירופה המטורף ההוא עם ליברפול. הוא לא הצליח בנאפולי וכפרס קיבל את ריאל מדריד.

ריאל מדריד בינתיים נאמנה למסורת. בשלוש הזכיות האחרונות שלה בליגת האלופות היא לא סיימה אפילו במקום השני בליגה. ליגת האלופות היא טורניר נפלא, כולם חולמים על הגביע עם האזניים הגדולות. סדרת זכיות בסוף שנות ה-50 היא מה שמיתגה את ריאל מדריד כמועדון הטוב בתבל. ראול אמר בזמנו שימי שלישי ורביעי תמיד היו מיוחדים עבורו עם ההמנון ברקע. ומצד שני, טורניר כמו ליגת האלופות הוא מאוד מורכב, עניין של אלמנטים רבים כמו התעלות רגעית, החלטה של שופט, השפיץ של הנעל וגם מזל. במתכונת החדשה מדובר בטורניר של 13 משחקים. תשאלו את בניטס. הליגה, ארוכה, קשה, מתישה, 38 מחזורים - מראה הרבה יותר על יציבות ומועדון בריא.

נחזור כרגע לעונת 2001/02. ערב המשחק הראשון ברבע גמר ליגת האלופות במינכן, ריאל מדריד ו-ולנסיה היו בשיוויון נק'(62 כ"א) כשנותרו שישה מחזורים לסיום. מאז, ריאל מדריד השיגה רק ניצחון אחד - 4:1 ביתי על טנריפה. היא ספגה שלישיות באוססונה ובסוסיאדד ולא הצליחה לנצח את מאיורקה בברנבאו והניפה דגל לבן. כם בעונת הדסימה היה מחזה דומה. איך אמר צ'אבי אלונסו אחרי התיקו נגד ויאדוליד בלשהי עונת 2013/14, כשאתלטיקו לא הפסיקה לאבד נקודות במאני-טיים וריאל מדריד פשוט לא ניצלה זאת? "אני מאוד מאוכזב מהגישה שלנו במחצית השנייה. לא הופענו ולא נתנו מספיק, התיקו הזה מאכזב מאוד". צ'אבי אלונסו מעולם לא טועה. היינו חוזרים על המנטרה - ריאל מדריד לא זכתה מעולם בטרבל. העונה הזו, אנחנו נסתפק גם בתואר אחד.

10. Raulito Madridista

התגובות אחרי ראיו; ראמוס:"אנחנו החיילים, בניטס הוא המלך"

סרחיו ראמוס דיבר אחרי הניצחון המשוגע על ראיו ועסק בין היתר גם ברפא בניטס ועתידו בריאל מדריד כמובן. "אם הנשיא אומר שבניטס הוא הפיתרון - אז אנחנו החיילים ובניטס הוא המלך". על הניצחוןן המשוגע אמר בכנות - "עשירייה זה נחמד אבל לא הוגן לשפוט את את המשחק הזה, הם ביו בתשעה שחקנים". ראמוס אמר שהוא גם מבין לליבם של אנשי ראיו ובעיקר המאמן המפסיד שמתח ביקורת קשה על השיפוט.

על הקהל - "זה מצב מסובך כי אנחנו לא איפה שרצינו להיות. הקהל בברנבאו תמיד תובעני והם צודקים. אנחנו חייבים להישאר רגועים כצוות, להיות מאוחדים ולעשות את העבודה". ראמוס התייחס לכך שהשיג את הניצחון ה-300 במדי ריאל ואמר שהוא רוצה להמשיך לנצח. על כריסטיאנו - זו שאלה יותר עבורו מאשר בשבילי. שחקנים יכולים להביע את מה שהם מרגישים". על פיקה לעומת זאת הוא סירב להגיב. ראמוס סיכם לגבי הקהל - "אני לא אומר שהם לא איתנו, הם צודקים. אנחנו השחקנים כן רוצים לשחק כדורגל טוב כל הזמן אבל הדברים לא תמיד הולכים כמתוכנן בכדורגל. בסוף העונה נראה מה קורה".

גארת' בייל דיבר גם על המשחק נגד ויאריאל - "אנחנו לא רובוטים(לגבי המחצית הראשונה). דברים כאלה קורים בכדורגל. במחצית השנייה זו הייתה ריאל מדריד אחרת. יכולנו לכבוש ארבעה או חמישה שערים, הגענו למצבים טובים והכדור לא נכנס. הייתם מדברים אחרת". על היחסים בין המאמן לשחקנים - "היחסים בין השחקנים לרפא בניטס הם טובים מאוד". על ההמשך - "אני שמח שניצחנו וגם שכבשתי רביעייה. אני מקווה ששנת 2016 תהיה טובה יותר. היה לי משחק מצוין ברמה האישית אבל כמובן שהם היו עם תשעה שחקנים וזה עזר לנו". בייל סיכם - "אנחנו עדיין צריכים להשתפר ולהיות חדים בהתקפה. היום היה לנו ניצול מצבים גבוה. נעבוד קשה כדי לזכות בתארים".

http://estaticos03.marca.com/assets/multimedia/imagenes/2015/12/20/14506349143509.Xxx

דנילו
    :"אנחנו מרוצים מאוד שניצחנו יריבה איכותית וקשה והשגנו תוצאה גדולה. אנחנו השחקנים חייבים להתנתק משריקות הבוז של הקהל כשזה מגיע. הקהל מצפה לניצחונות גדולים וגם אנחנו. בניטס הוא מאמן גדול וברור שהוא ממשיך איתנו. נעבוד קשה כדי ליצור רצף תוצאות טובות וכדי להילחם על אליפות הליגה". על פיקה - "לא אכפת לנו ממנו, אנחנו מתייחסים רק לקבוצה שלנו ורוצים להשתפר".

קיילור נאבאס ששוב לא הצליח לשמור על שער נקי, לא באשמתו כמובן, הביע סולידריות והזדהות עם השוער - "אני בטוח שהוא ציפה לעבודה קשה אבל לא לערב כזה, הוא לא אשם. הוא מנע תבוסה גדולה יותר, מדובר בשוער טוב". בהמשך אמר - "התחלנו טוב בעשר הדקות הראשונות ואחר-כך איבדנו שליטה וזה הספיק להם כדי לכבוש פעמיים. חזרנו אחר-כך לשלוט אבל אסור שדברים כאלה יקרו". על שריקות הבוז - "זה נורמלי שהקהל לא מרוצה, בטח כשריאל מדריד לא במקום הראשון שהוא הטבעי עבורה. רק אם נמשיך לנצח ולשחק טוב האוהדים יהיו מרוצים ונוכל לפייס אותם".

המספרים::

1. גארת' בייל כבש רביעייה ראשונה בקריירה. הוא הגיע ל-47 שערים ב-105 משחקים במדי ריאל מדריד. בייל הגיע ל-8 שערי ליגה כשהשיא שלו הוא 15 שערי ליגה בעונת הבכורה בקבוצה. בייל גם הפך לשחקן הבריטי עם מספר השערים השני הכי גבוה בליגה הספרדית, רק גארי לינקר ניצב לפניו.

2. קארים בנזמה המשיך את פתיחת העונה המעולה שלו עם 15 שערים ב-15 משחקים. אחרי פגרת הנבחרות הוא ירשום את משחקו ה-200 במדי ריאל מדריד בליגה ובינתיים יש לו 98 שערי ליגה. בסה"כ קארים גם קרוב מאוד למשחקו ה-300 בלבן. הרקורד שלו עומד על שער בשני משחקים - 148 שערים ב-296 הופעות.

3. סרחיו ראמוס השיג את נצחונו ה-300 במדי ריאל מדריד במשחקו ה-457 במדי ריאל מדריד.

4. ריאל מדריד השיגה את הניצחון ה-1600 שלה בליגה הספרדית. הרקורד המלא בליגה: 2696 משחקים - 1600 נצחונות, 540 תוצאות תיקו ו-556 הפסדים. יחס שערים: 5773-3080 לטובת ריאל מדריד.

5. אשתקד ניצחה ריאל מדריד 9:1 את גראנדה. שלישיית ה-B-B-C כבשה שמונה שערים(חמישייה לכריסטיאנו). הערב הם כבשו תשעה שערים אחרי שדנילו העלה את ריאל מדריד ליתרון.

6. זו העשירייה הראשונה בליגה הספרדית מאז 1969 והפעם הראשונה בה קבוצה כובשת עשירייה מאז 1989 אז בורוסיה מנשנגלאדבך הביסה 10:0 את בראוונשווינג.

7. זה המשחק הרביעי בהיסטוריה של ריאל מדריד בו היא כובשת עשירייה או יותר. הניצחון הכי גדול הוא 11:2 נגד אלצ'ה ב-1960. עוד מככבים: ה-11:1 נגד ברצלונה בגביע המלך ו-10:1 על לאס-פלמאס ב-1959.

8. השחקן האחרון שכבש רביעייה במדי ריאל מדריד חוץ מכריסטיאנו רונאלדו הוא גונזלו היגואין שכבש רביעייה נגד מאלגה במהלך הניצחון 4:3 בברנבאו בליגה בעונת 2008/09.

9. חאמס רודריגס הוא השחקן הראשון של ריאל מדריד שמבשל שלושה שערים בליגה מאז עשה זאת אוזיל נגד גראנדה ב-7.1.2012 כשריאל ניצחה 5:1. העונה רק שחקן אחד בספרד בישל שלושה שערים במשחק אחד חוץ ממנו - מרקו אסנסיו.

10. כריסטיאנו כבש היום את הפנדל ה-54 בקריירה שלו בספרד והוא במקום השני בהיסטוריה בקטגורייה הזו.

11. לא פחות מ-963 משחקי ליגה חלפו מהפעם האחרונה בה קבוצה של מאמן ספרדי כבשה תשיעייה בספרד.

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

העשיריה עוד יכולה לדפוק את כל העונה ולהשאיר את בניטז.

12. Raulito Madridista

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2015/12/21/primera/1450713202_158529_1450714073_noticia_normal.Xxx

בטח שמתם לב שהברנבאו מאבד אמון בקבוצה שלו מאז הקלאסיקו. ריאל מדריד רשמה היסטוריה עם ניצחון הזוי ביום ראשון, 10:2 על ראיו וייקאנו - ורק 61 וחצי אלף אוהדים היו עדים לכך. הברנבאו לא מלא עד אפס מקום בכל משחק, למעשה זה קרה בליגה רק בקלאסיקו נגד ברצלונה עם 84 אלף צופים(נגד כל שאר הגדולות שיחקנו בחוץ) ונגד פ.ס.ז בצ'מפיונס, אבל רק מאז התבוסה הביתית החל ממוצע הקהל לרדת מ-70 אלף איש. נגד חטאפה הגיעו 65 אלף אוהדים, נגד מאלמו באמצע השבוע אפילו פחות(60,663). בעונה שעברה לצורך השוואה הברנבאו היה האצטדיון המאוכלס ביותר על 89.9%, עם נוכחות ממוצעת של 72,777, יותר מהויסנטה קאלדרון(86.9%), הסאן-ממס של בילבאו(83%) וגם קהל הקונצרטים של ברצלונה.

כמות הצופים במשחקי הליגה:

Real Madrid - Betis (30 de agosto): 2º Jornada --> 70.400 espectadores
    Real Madrid - Granada (19 de septiembre): 4º Jornada --> 72.320espectadores
    Real Madrid - Málaga (26 de septiembre): 6º Jornada --> 75.361espectadores
    Real Madrid - Levante (17 de octubre): 8º Jornada --> 74.779espectadores
    Real Madrid - Las Palmas (31 de octubre): 10º Jornada --> 72.387espectadores
    Real Madrid - Barcelona (21 de noviembre): 12º Jornada --> 84.000espectadores
    Real Madrid - Getafe (5 de diciembre): 14º Jornada --> 64.897espectadores
    Real Madrid - Rayo Vallecano (20 de diciembre): 16º Jornada --> 61.584espectadores

כמות הצופים בליגת האלופות:

Real Madrid - Shaktar (15 de septiembre): 75.000 espectadores
    Real Madrid - PSG (3 de noviembre): 84.000 espectadores
    Real Madrid - Malmoe (8 de diciembre): 60.663 espectadores

13. Raulito Madridista

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2015/12/23/primera/1450827142_435830_1450827402_noticia_normal.Xxx

תחנת הרדיו 'הקדנה סר' הטילה פצצה בשעת לילה מאוחרת: מוריניו חוזר? רפא בניטס יפוטר מריאל מדריד תוך ימים ספורים ואפילו שעות אחדות. הוא לא יעמוד על הקווים נגד ריאל סוסיאדד אחרי פגרת חג המולד. פלורנטינו פרס רוצה את מוריניו. גם המארקה וה-AS הפיצו את הידיעה נטולת הבשר והנושא תופס מקום ראשי בכל האתרים. שינוי יתבצע, השאלה היא האם זה מוריניו או זידאן שלגביו קיים חשש מצד הנשיא. במארקה פירסמו רק כמה שעות קודם לכן כתבה על כך שהשחקנים הפנימו שבין אם ירצו או לא - רפא בניטס 'הוא הפיתרון ולא הבעיה' כפי שאמר הנשיא ואח"כ ציינו את דבריו של ראמוס לאחר ראיו וייקאנו - ושבקבוצה מצפים לאחדות ותחרותיות גבוהה יותר לאחר הפגרה. חורחה ואלדאנו אגב אמר שלדעתו מוריניו לא יחזור לריאל מדריד.
    אנחנו די סקפטים, נמתין להתפתחויות

14. Ohad_Glr Member

אני גם כן סקפטי לגבי זה.
    מבחינת ריאל מדריד זה נו בריינר- אם מוריניו "על המדף" ומוכן להגיע אז צריך לנצל את ההזדמנות.

אבל,
    אני לא רואה את האינטרס של מוריניו בעניין. זה סוג של "להכניס ראש בריא למיטה חולה". לפי הפרסומים (וגם לפי השפת גוף שלו) מוריניו לא אוהב את התקשורת הספרדית, לא את האוהדים וככל הנראה גם לא מסתדר עם פרז.

הוא יכול לקחת את התפקיד במנצ'סטר (סיטי או יונייטד, זאת שפפ לא יבחר) וכנראה שגם פריז תיהיה פנוייה עבורו בקיץ. מהצד שלו, פשוט לא כדאי להיכנס לתפקיד הזה עוד פעם.

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/15
  15. Raulito Madridista

אין מה להמתין. פרס צריך להוציא הודעה לקונית - טעינו עם בניטס, אבל לציין שגם השחקנים לא חפים מפשע. גם אם רונאלדו לא אוהב את בניטס, הוא לא יכול לעשות מה שבא לו. השחקנים לא צריכים 'לאהוב את המאמן', הוא הבוס שלהם. הם מרוויחים הון תועפות ומשחקים בשביל מיליוני מדרידיסטאס ברחבי העולם וגם בשביל עצמם, הכבוד המקצועי שלהם.
    האכזבה שלי מראמוס היא עצומה. באליפות של קאפלו הוא היה בסה"כ ילד וגילה אופי עצום ובגרות יחד עם ראול, איקר, בקהאם ו-ואן-ניסטלרוי, קנבארו, רוברטו קרלוס. הוא היה הבסיס. אני גם זוכר אותו נלחם כמו אריה עד השריקה האחרונה נגד דורטמונד בברנבאו וכובש שער ענק שלא הספיק, ואח"כ ממרר בבכי עם סרט הקפטן על הזרוע, מה שכל-כך הלם אותו. שלא נדבר על הגול בדסימה ובכלל המנהיגות וקור-הרוח שהפגין. אבל הוא לא פרננדו היירו. הוא יודע מדי מתעסק בעצמו, הוא פוזאיסט, הוא שכח שהוא בלם, הוא נראה יותר כמו בלם נעלם. אני לא יכול לקבל יכולת חלשה כמו נגד ויאריאל, הלוואי והיו זורקים אותו לשבועיים ביציע. אני לא יכול לתאר את ריאל מדריד בלעדיו אבל המצב הזה לא יכול להימשך. הגלאקטיקוס של ריאל היו הרבה יותר מחוברים ביניהם. פיגו היה עושה גליצ'ים בניגוד ל-B-B-C, שלישייה שחייבים לפרק. והיו גם שחקני נשמה אמיתיים כמו סאלגדו ורוברטו קרלוס שלא גדלו אצלנו, איבן הלגרה ועוד-ועוד, שלא נדבר על מנהיגות שכה חסרה כמו ראול. הכל בכאילו. בגלל זה אני לא אופטימי. היו שנים רעות כמו עונת הקיירוש, קבוצה מעבר לשיא בעידן לושמבורגו או סגל שחקנים רע בעונת השוסטר. אבל הפעם יש שמות נוצצים וסגל מפלצתי, מאמנים טובים באו והלכו וזה לא מתרומם, אני שואל לאן אפשר וצריך להגיע.

מצד אחד אתה אומר לעצמך, 'פאק, אנחנו ריאל מדריד', אנחנו כל-כך קרובים להיות שם בטופ, עוד שחקן-שניים וקצת מזל - ואי-אפשר לעצור אותנו. ככה הייתה התחושה שלי אחרי הדסימה, ככה חשבתי אחרי טריליון הנצחונות הרצופים עם אנצ'לוטי. ומצד שני - זה כל-כך רחוק, צריך שינוי אמיתי במועדון, גם אם העונה נזכה באיזה תואר בטעות, כמו נס איסטנבול של ליברפול. קו מחשבה מצוין שהתחיל עם מוריניו - נעלם לחלוטין. מאז שאני רואה כדורגל, עם כל הכבוד לדל-בוסקה על הצלחות מדהימות, כדורגל שלא אשכח ושחקנים שהערצתי ולא אעריץ בחיים באותה הרמה - ראול, פיגו, זידאן ועוד - המאמן הכי חשוב של ריאל מדריד לדעתי היה פאביו קאפלו, זה שעשה את ניקוי האורוות.

ואראן התעמת עם מוריניו? איך בידיוק. הוא נתן לו את הבמה. ואראן בסוף עונת 2012/13 היה מדהים. "לבעיה של פפה קוראים ואראן", אמר מוריניו, ואם כבר הפורטוגלי התעמת איתו אחרי שמוריניו סגר חשבון עם הבלם שהגן על איקר. על ראמוס דיברנו. וגם כריסטיאנו צריך לדעת לקבל ביקורת. כמובן שמקרה קסיאס היה קיצוני. די-מאריה ואוזיל חייבים לו את הקריירה, הוא שידרג אותם משמעותית. מוריניו התפרץ על די-מאריה אחרי משחק החוץ באוססונה בעונתו האחרונה של המאמן בריאל, הוא צעק עליו שהוא לא לוקח אחריות בהיעדר כריסטיאנו ואמר 'בשביל זה נלחמתי עליך? בשביל זה שדרגנו לך את השכר?' - ולא יותר. הדיבורים על צ'אבי אלונסו הם קשקוש וגם על מודריץ'. מוריניו היה זה שהביא אותו והאמין בו כשהעיתונאים העזו לבחור בו לרכש הגרוע של השנה(אז מה אם היו קשיי התאקלמות).

מוריניו לא הסטייל האצילי של ריאל מדריד, נכון. וגם לא בנזמה שחשוד באלף ואחד דברים, שזה יותר גרוע מסוארז 'הערפד'. מוריניו החזיר את ריאל מדריד להיות קבוצה תחרותית באמת, קבוצה שפחדו ממנה. קשה לי לחשוב על המצב הזה - איפה היינו לפני שנה וחצי - גג העולם, הלה-דסימה, או אפילו לפני שנה עם הטריליון הנצחונות הרצופים - ואיפה אנחנו היום. אני מאוד נלהב לגבי מוריניו, אני מודה, וגם בכישלון בצ'לסי שהוא עצום - לשחקנים יש חלק. פברגאס טינופת, דייגו קוסטה טינופת ואדן האזר חוצפן. מוריניו רעב להצליח. התקשורת בספרד היא חרא, הוא הרגיש נרדף אולי - אבל גם באנגליה.

מצב נושא:
הנושא נעול.