ריאל מדריד 2014/15:: רפא בניטס מגשים חלום ילדות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. golding מנהלים

אני מאמין שהוא יגיע לצ'לסי ויפרח :)

2. Civil Anti Madridista

בדיוק כמו די מריה לפני שנה, עכשיו הגיע תורו של בנזמה להיות הקורבן התורן של הקבוצה.
    בכל מקרה, אני לפחות הייתי מחזיר את מוראטה הביתה במקום לשרוף סתם כסף על סטרלינג או דייגו קוסטה.

EsheD אוהב/ת את זה.
  3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני ממש לא חושב שבנזמה קורבן. אני חושב שהוא חלוץ טוב, פשוט לא לרמות האלו. השיחרור של די מריה באמת היה מטומטם, השיחרור של בנזמה מתבקש.

4. Raulito Madridista

צ'יצ'ריטו:"אשמח להישאר בריאל, אבל הכי חשוב לי לזכות בדקות משחק"

ציטוטים מרכזיים:

"העדיפות שלי מעל לכל דבר אחר היא לשחק כמה שיותר, כאן או בכל מקום אחר"

"אין לי מילה רעה אחת לומר על אנצ'לוטי, להיפך, אני אסיר תודה על כך שהביא אותי".

"אני גאה ששיחקתי במועדון כמו ריאל מדריד ורוצה להמשיך"

"עם מאמן כמו בניטז והקבוצה שיש כרגע, אני בטוח שריאל תזכה בתארים"

הראיון המלא:

http://realmadrid.co.il/images/chicharito.Xxx

נכון להיום, צ'יצ'ריטו הוא עוד אחד מאלה שקיים סימן שאלה גדול לגבי עתידם(דניס צ'רישב למשל). החלוץ המקסיקני לא יודע היכן ישחק בעונה הבאה. ריאל מדריד לא מימשה את אופציית רכישתו ממנצ'סטר יונייטד ומצד שני לא בטוח שלואי ואן-חאל, שויתר עליו בקלות ובלי למצמץ בעונה שעברה - מעוניין בשירותיו. בעונה שעברה הוא שיחק 1451 דקות, יותר ממחציתן בחודש אפריל המיוחד עבורו, וזה ממש לא מספיק לו. בראיון למארקה הוא שופך את הלב ואומר שלמרות שלא יודע היכן ישחק בעונה הבאה, הדבר הכי חשוב מבחינתו הוא לקבל דקות משחק, והרבה יותר. כרגע צ'יצ'ריטו בחופשה במטרה לנקות את הראש, אבל עתידו בהחלט מעסיק אותו

אתה כבר יודע איפה תשחק בעונה הבאה?

- "לא, אני בחופשה ורוצה לדעת מה יקרה"

אתה מתכנן לדבר עם ריאל מדריד בנושא?

- "זה משהו שהסוכן שלי מטפל בו. אני מניח שזה יקרה בקרוב"

האם אתה רוצה להישאר בריאל מדריד?

- "כן, אבל מה שאני רוצה בעיקר זה לשחק בקבוצה בה אוכל לשחק כמה שיותר דקות, אם זה במנצ'סטר יונייטד או בריאל מדריד או בקבוצה אחרת. דקות משחק ודומיננטיות הן בראש סדר העדיפויות שלי".

איך אתה רואה את המצב נכון לעכשיו?

- "לריאל מדריד הייתה אפשרות למימוש הרכישה שלי והזמן כבר. עכשיו כל מועדון אחר יכול לדרוש את שירותי, אבל נכון לעכשיו אני שוב שחקן של מנצ'סטר יונייטד וזו המציאות שלי".

אבל ואן חאל נתן לך ללכת בקלות.

- "כן, אבל הנסיבות היו שונות, הוא רצה לבנות את הקבוצה ממש מחדש תוך פרק זמן קצר. יונייטד לא שיחקה באירופה והתמקדה אך ורק בליגה ואולי הוא העדיף סגל קצר יותר לצורך המטרה הזו. עכשיו המצב ישתנה, יונייטד חוזרת לליגת האלופות והתחרות על ההרכב תהיה קשה, אני מניח שאקבל הזדמנויות ומגיעה לי הזדמנות".

האם אתה מצפה מרפא בניטס להתקשר אלייך ולהגיד שהוא סומך עלייך?

- "אני לא יודע, זה היה עושה אותי מאושר, זה מה שכל שחקן רוצה לשמוע. אם זה לא יקרה, אשקול אופציות אחרות"

העונה נכנסת לשחק נגד לה-קורוניה, היית נהדר אך לא הייתה לכך שום המשכיות.
    -
    "נכון, כבשתי שני שערים נפלאים שהיו הראשונים שלי בקבוצה(מחייך). אני לא באמת יודע מה היה, דברים קרו אבל לא צריך להתעסק בזה יותר מדי, זה היה וזהו".

האם אתה חושב שאנצ'לוטי קיבל 'הוראה מלמעלה' או הגן על בנזמה בכל מחיר וזה פגע בך?

- "אין לי שום דבר רע להגיד על אנצ'לוטי. הוא אהב אותי, הוא בחר בי והביא אותי לכאן ואני תמיד אהיה אסיר תודה עבורו. לגבי בנזמה, הוא שחקן טוב, יש כל מיני סוגי חלוצים ויש תקופות שמשחקים טוב ויש כאלה שלא. הגיוני לדבר על מה שאתה אומר. זה מה שהיה וזהו. אני גאה בכך שהצלחתי לשחק טוב במועדון כמו ריאל מדריד, אני שמח בחלקי".

האם אתה עוזב? מה התחושה הפנימית שלך?

- "אני לא יודע מה להגיד. אני לא פוסל שום דבר

הקהל של ריאל זוכר עד כמה הייתם קרובים בכל-זאת לעבור את יובה. מה דעתך, האם אתה היה חסר לכם רעב בתחילת המחצית השנייה?

- "יש מצבים בכדורגל שאתה לא שולט במה שקורה, זה בטח לא מה שרצינו. השער שספגנו שיבש את כל התוכניות,אולי גם סבלנו בעייפות, היו מספר גורמים שהשפיעו. גם ברבע הגמר נגד אתלטיקו היה לנו קשה והיינו במתח כל המשחק, לא כבשנו עד לרגעים האחרונים. היינו צריכים לכבוש עוד שערים נגד יובה".

מה היה חסר לריאל מדריד - מה היה לה בשנת 2014 ולא היה לה ב-2015?

- "קשה לי לחשוב על משהו ספציפי, אין דבר כזה. בעונה שעברה הגורל היה נראה אחרת עד הדקה ה-93 בליסבון. זה מראה עד כמה הכדורגל הפכפך. אסור להיות שמחים מידי אחרי ניצחון ולא לבצע דרמות אחרי הפסדים או כשלונות, בכדורגל קשה להצליח באופן רציף כל הזמן".

בחודש נובמבר ריאל מדריד לא הפסיקה לנצח ולברצלונה היו המון צרות.

- "נכון, אבל זה הכדורגל, דברים מתהפכים מקצה לקצה תוך חודשים ואפילו בפרק זמן קצר יותר".

האם אתה חושב שהרוווחת מקום בלב של אוהדי ריאל מדריד?

- "אני חושב שהצלחתי, נכנסתי לחלקם ללב וגם האוהדים נכנסו לי ללב. אני אסיר תודה על התמיכה שלהם, הרגשתי את האהבה מהרחוב. בכל משחק השקעתי ונתתי הכל".

האם אתה חושב שרפא בניטז במדריד?

- "כן. רפא בניטס הצליח כבר במקומות רבים ועם הקבוצה המוכשרת שיש לריאל מדריד אני בטוח שהוא יוביל אותה לתארים ולהצלחות".

האם אתה רואה מצב בעונה הבאה שכריסטיאנו ישחק חלוץ '9' ובייל בצד שמאל?

- "זה לא נראה לי הגיוני. כריסטיאנו מתחיל את המשחק תמיד בצד שמאל אבל מבלה הרבה באמצע ברחבה. גם בשיטה הזו ריאל מדריד תסתדר, זה יכול להצליח".

האם אתה מתחרט על כך שהגעת לריאל מדריד או על משהו מסוים?

- "לא מתחרט על שום דבר. אני גאה ששיחקתי במועדון הזה ורוצה להמשיך. היו רגעים קשים כמובן בפרקי זמן מסוימים אך גם היו רגעים גדולים שאזכור לטובה".

- גם דניס צ'רישב,
    הקיצוני המוכשר שחוזר אלינו אחרי עונת השאלה מוצלחת בויאריאל, מחכה להחלטותב נוגע לעתידו ולא יודע מה יהיה מחר. היום הוא אומר - "אין לי מושג מה יקרה. דיברתי עם מרסליניו והסברתי לו שהמטרה שלי היא לשוב לריאל מדריד, אני צריך לראות מה מחליטים לגביי ואז אדע מה קורה. יש עוד קבוצות שמעוניינות בי אך ברור שויאריאל היא מעל מועדון אחר בשבילי ואם יווצר מצב, אולי אשאר שחקן ויאריאל"

מנואל סאנצ'ז - "אנצ'לוטי הוא לא האשם היחיד"

מנואל סאנצ'יז עבר כמה דברים בקריירה שלו. 18 שנה בקבוצה הבוגרת(1983-2001), 8אליפויות ספרד, פעמיים הגביע עם האזניים הגדולות, השחקן עם מספר ההופעות השלישי הכי גבוה בריאל מדריד, כשרק העונה איקר עובר אותו. סאנצ'יז תמיד נחשב לאחד השחקנים הכי חזקים בחדר ההלבשה, הקפטן עם מבט האימה בעיניים, זה שהקדים את היירו, ולא פעם דובר על כך שהמאמנים שיקשקו מפניו. כבר כמה שנים שהוא כתב בולט במארקה הספרדי. היום הבלם לשעבר שוחח עם אוהדים בצ'אט מיוחד והנה דבריו:

http://estaticos.marca.com/imagenes/2014/05/22/futbol/champions_league/final-champions/1400783261_extras_noticia_foton_7_0.Xxx

קרלו אנצ'לוטי
    "אותו קרלו אנצ'לוטי זכה בעונה הקודמת בגביע המלך ובליגת האלופות. ברור שהעונה הזו הדברים לא הלכו כמצופה וחלק מהאחריות הישירה היא של המאמן. אבל זה פשע לומר שהכל באשמתו ושזו האחריות שלו בלבד. גם השחקנים ואחרים אשמים במה שהשתבש, יש גבול להשפעת המאמן".

דרוש שיפור בחוד:
    "בנזמה הוא שחקן טוב מאוד, שיש לו הופעות רבות, אבל להיסטוריה של המועדון הזה, עם האפשרויות להביא את השחקנים היקרים והטובים והנוצצים ביותר - יש צורך במשהו גדול יותר. השחקנים המחליפיים יכולים להיות אלה שגדלו בריאל מדריד, מהבית".

הערכה של העונה
    "עם התוצאות של עונה זו אנו חייבים לבדוק את מה שעשה לא בסדר, לאתר את הנקודות הבעייתיות ולמצוא פיתרון. ריאל מדריד תמיד התחרתה עם הקבוצות הטובות ביותר, הפעם אלה באיירן מינכן, יובנטוס וברצלונה. במועדון הזה שקטים רק אם זוכים בכל התארים, רק ככה המצב מסתדר כמו שצריך".

מטילים בספק בכריסטיאנו?
    "כריסטיאנו הוא שחקן נהדר שהקבוצה חייבת לו הרבה על הרמה התחרותית שלה, על הרעב והתשוקה שלו לנצח. בעייה נוספת היא מסי וההשוואות. מסי הוא השחקן הטוב ביותר של הדור הזה והיחיד שהצליח להגיע קרוב אליו ולעתים להאפיל עליו לתקופות הוא כריסטיאנו רונאלדו. אני מבין את הביקורות של חלק מהאוהדים כי רונאלדו הוא השחקן הכי חשוב ובאים אליו בטענות כשמשהו משתבש. אבל הספקות הן לא נכונות, הוא כבש 48 שערים רק בליגה! אין פיתרון פשוט למצב הזה. כריסטיאנו הוא שחקן מאוד ראוותני, תחרותי, שרוצה להצליח ולהשתפר ורעב כדי לזכות בתארים בכל עונה".

החתמות חדשות
    "קאסמירו נראה לי שחקן מאוד מעניין. דנילו נראה שחקן עם עתיד מזהיר. אסנסיו יוכל להוות גיבוי חשוב בסגל, ריאל זקוקה לסגל עמוק ואף-אחד לא מצפה משחקן כה צעיר לניצוצת כבר בהתחלה. בניטס מגיע עם דרישות גבוהות, הוא מאמן שיודע את העבודה. אני מקווה שהוא יבנה סגל ארוך ואיכותי בהקדם. הפילוסופיה של בניטס עולה בקנה אחד עם ההיסטוריה של המועדון ורצון הצלחת הפרויקט החדש, בזה אני בטוח".

קדם עונה הוא המפתח:
    "קדם העונה הוא שלב חיוני במהלך עשרת החודשים הבאים. בקדם העונה הקבוצה נמצאת תחת שליטה מלאה של המאמן שצריך להתחיל לבנות את היסודות מבחינתו. יש גורמים שלא ניתן לשלוט בהם כמו פציעות, יכולת נמוכה, חופשות או פגרות כמו חג המולד - אבל מחנה האימונים הוא בשליטה ולימים האלה יש משמעות. מעבר לטקטיקה, הקבוצה מתגבשת מבחינת חדר ההלבשה, יש אינטרס משותף. הספורט הוא פונקצייה של מה כל אחד תורם להצלחת הכלל ואיך כולם יהיו רעבים יותר מחר, בין אם הצליחו בעונה הקודמת ובין אם לא".

אלבארו מוראטה
    "אני לא רואה אותו חוזר, מוראטה היה נפלא ביובנטוס, מכירים ביכולת שלו והמצב נוח מאוד עבורו. במונחים של חלוץ '9', צריכים לדעת קודם כל איך ריאל מדריד תשחק(במילים אחרות - אולי זו העמדה של רונאלדו), אולי חלוץ '9' יהיה חיוני ואידיאולוגי לשיטת המשחק".

בחגיגות התארים שלנו לא דיברנו על היריבים:
    מנואל סאנצ'ז מגיב על השטויות שפיקה פלט אתמול במהלך חגיגות הטרבל של ברצלונה(ודאי קראתם על כך באתרי התקשורת הישראליים).

"אני זוכר שבכל עונה בה חגגנו תארים, וזכינו בהרבה תארים, כל הזמן - התייחסנו רק לשמחה שלנו, חגגנו את ההצלחה מכל הלב ולא דיברנו על היריבים שלנו, תמיד כיבדנו אותם. חגגנו בטעם טוב".

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני דווקא כן חושב שבנזמה יהיה סוג של "קורבן" אם ישוחרר, חלוץ מצוין שלפני שמביאים לו מחליף רצוי להביא לו מחליף טוב (כלומר מישהו לרוטציה איתו) :)

אולי, אבל גם ויין ראטלדג' ועדיין לא תשקול להביא אותו. שלא יובן לא נכון, אני חושב שהוא שחקן סבבה, פשוט לא רואה איך הוא משתלב יותר מאשר כשחקן בעומק הרוטציה. עומק עומק.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לטעמי הוא קיבל די והותר הזדמנויות, בטח בהרכב הפותח ולא ממש הצדיק את הציפיות שחלוץ מטרה בקבוצה כזו אמור לנפק. אם הוא יסכים לעלות מהספסל, הוא אחלה שחקן כגיבוי, אבל קשה לי להאמין שהוא ירצה/לא ימצא קבוצה שתיקח אותו כחלוץ ראשון. ואן פרסי לריאל גם יכול להיות אופציה מעניינת. דיאגו קוסטה פחות.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ברור שהוא קיבל מספיק הזדמנויות, הוא החלוץ הבכיר של הקבוצה, ובהזדמנויות האלו הוא מציג לרוב יכולת גבוהה. לאור היכולת של השניים בעונות האחרונות, הגיל, הסגנון והמצב הבריאותי, אני ממש לא רואה איך ואן פרסי זוכה בהשוואה בין השניים.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מהסיבה הפשוטה: שבניגוד ליונייטד (באופן יחסי), בריאל יש לו עם מי לשחק ויש שחקנים אחרים שימשכו את האש ממנו. אם אני משווה אותם כאינדיווידואלים (נעזוב רגע את נושא הפציעות), ואן פרסי לטעמי הרבה, הרבה יותר טוב ממה שבנזמה אי פעם היה. ואם החלוץ הבכיר של הקבוצה מקבל הזדמנויות ולא מנצל אותן, אז כנראה שצריך לעשות שינוי. אם היה מדובר בעונה אחת רעה שלו, ניחא. אבל כבר כמה שנים שהוא לא נותן מספר המצופים מחלוץ בכיר שאמור להיות ברמה של ריאל מדריד.

9. JohnTerry26 Member

ואן פרסי ופלקאו שניהם עומדים באותה סיטואציה פחות או יותר, שניהם צריכים להוכיח שהם עדיין יכולים לתפקד כחלוץ ראשון בקבוצה גדולה. אני מחזיק בדעה דומה לשלך עידן לגבי בנזמה, אבל עדיין להחליף את בנזמה באחד מהם זה הימור מסוכן, ומאוד לא סביר שמשהו כזה יקרה במועדון כמו ריאל. בנזמה עדיין מעמיד מספרים טובים ועדיין משתף פעולה באופן יציב וטוב עם שאר שחקני ההתקפה שלצידו. זה שאי אפשר (לדעתי) לסמוך עליו לנצל הזדמנויות במשחקים גדולים זו בעיה, אבל אתה לא מחליף אותו בסימן שאלה.

אגב קראתי שבABC (ממה שאני מבין אחד העיתונים היותר מוערכים בספרד) כותבים שבניטז מתכנן לשחק עם בנזמה מאחורי רונאלדו, כשבייל בשמאל וחאמס בימין. חוץ מרונאלדו בחוד שזה גם לא להיט, הכל נשמע נורא, במיוחד בייל בשמאל.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קודם כל לא אמרתי שצריך להחליף את בנזמה. אמרתי שלטעמי הוא פשוט לא ברמה של להיות חלוץ מוביל. אם הוא יסכים להיות חלוץ מחליף בריאל, זו מצויין עבורם. אין לי דבר נגדו, הוא שחקן טוב, פשוט לא לרמות הגבוהות ביותר לפי דעתי. ובגלל זה ברור שאתה לא לוקח סיכון לא רק על פאלקאו וואן פרסי, על כל שחקן, טוב ככל שיהיה, אתה חייב גיבוי נורמלי בקבוצה. ברור שפאלקאו וואן פרסי אחרי פציעות ועונה לא טובה, עוד צריכים להוכיח עצמם מחדש אבל הם גם לא החלוצים היחידים בעולם. אם אני הולך על מי שאני מכיר מצויין, אז נכון להיות גם קרלוס באקה יכול להיות פיתרון טוב יותר מבנזמה או ג'קסון מרטינס (בכוונה לקחתי חלוצים מצויינים שאני מכיר שלא נחשבים לטופ העולמי ושלדעתי יכולים להתאים יותר מבנזמה).כמובן שזה גם יכול להיות שחקנים אחרים. פשוט בנזמה קיבל את הצ'אנסים שלו כחלוץ בכיר ולא ניצל אותם, זה הכל.

11. Raulito Madridista

זידאן:"אני נשאר כי אני רוצה לעשות משהו חשוב בריאל מדריד". השנה הזו הייתה מאוד מאתגרת עבור זינדין זידאן שעזב את תפקיד עוזר המאמן של אנצ'לוטי ולקח פיקוד על ריאל מדריד קסטיליה. זיזו ראה עד כמה הדברים שונים כמאמן ראשי. הוא לא עמד בציפיות כשקבוצתו לא העפילה לפלייאוף וסיימה רק במקום השישי בלבד(מאזן 16-10-12). בדרך היו גם סכסוכים עם אודגור לפי מה שהתקשורת סיפרה לנו פה ושם. היום זיזו קיבל את 'פרס הדיאלוג' במהדורה ה-12 שלו במטרה לקדם את היחסים בין המדינות ספרד וצרפת ודי התרגש מהמחווה, יש לומר. בהמשך התראיין בנוגע לריאל מדריד. קודם כל הוא הודיע - "היה לנו אתגר ולא הצלחנו. אני נשאר כי אני רוצתה לעשות דברים גדולים בריאל מדריד", והוא קורץ גם לעבר עתידו כמאמן ראשי, כאן או במקום אחר. עוד הוא מדבר על רפא בניטס(לא הציע לו את משרת עוזר המאמן), על איקר קסיאס, קרלו אנצ'לוטי ועוד ועוד.

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2015/05/11/primera/1431343229_923698_1431343462_noticia_normal.Xxx

זידאן, אתה מאושר בספרד?
    - "אני גאה לקבל את הפרס הזה. אני צרפתי ואשתי היא ספרדייה. בשבילי זה קשה מאוד לעזוב את מדריד. טוב לנו מאוד בספרד מכל הבחינות".

אתגר יפה בקסטיליה
    - "אני נשאר בקסטיליה מבחירה. משום שהיה לנו אתגר ולא הצלחנו. אני רוצה להצליח יותר בעונה הבאה ומסתכל על הדברים הטובים. זו הייתה חוויה נעימה. להיות המאמן הראשי זו עבודה אחרת לגמריי. אני נשארתי כאן כי ריאל מדריד היא הקבוצה הגדולה ביותר ואני רוצה לעשות משהו חשוב במועדון הזה". ובמילים אחרות - עוד כמה שנים של שפשוף והוא בונה על הקבוצה הבוגרת.

מה דעתך על מינויו של בניטס
    - "המועדון בחר בבניטז והוא החלטה טובה. כולם צריכים לכבד את ההחלטה ולתמוך בו. אני רוצה להמשיך ללמוד. אני אמשיך לאמן את קסטיליה וארצה להתקדם לאט-לאט, כפי שעשיתי כשחקן ונראה מה יהיה, אני רק בתחילת הדרך. אצטרך לראות אם עתידי כמאמן ראשי הוא כאן או במקום אחר. בניטס מאמן מעולה ויש לו רקורד מוכח אבל הוא חייב לספק תוצאות. הוא חדור מוטיבציה כי כאן זה הבית שלו. יש לו אתגר עצום והוא יודע שהוא חייב לזכות בתארים".

הפגישה עם בניטז
    - "הוא נפגש איתו בעניינים מקצועיים בלבד, המאמן של הקבוצה הבוגרת והמאמן של קסטיליה. דיברנו על כדורגל. הוא שאל אותי על השחקנים הבולטים ואלה שאמורים להשתלב. לא היה שם שום דבר אחר".

איקר ראוי לפרידה טובה יותר
    - "איקר עדיין שחקן ריאל מדריד והוא לא הולך. כשזה יקרה, תהיה פרידה מכובדת ומקסימה כמו שברצלונה נהגה בצ'אבי".

קסיאס שחקן חיובי עבור הקבוצה
    - "איקר הוא שוער גדול והראה. זה קשה לספוג שריקות בוז מהקהל שלך, שחקנים גדולים לא רגילים לזה, אבל זה קרה גם לי וקורה לכולם. אני רוצה שהוא יישאר וכך גם כולם. הוא מאוד חיובי. אני רוצה שהוא יישאר. לכל שחקן יש תקופות לא טובות, אבל הוא שוער גדול".

החלטת המועדון לפטר את אנצ'לוטי
    - "הנשיא לא דיבר איתי לקבל את ההחלטה. יש לי חיבה לאנצ'לוטי וכן, דיברתי איתו. העבודה שהוא עשה עם ריאל מדריד הייתה מדהימה, הוא זכה בתארים רבים. זו החלטה של המועדון".

מסי ורונאלדו - מי הטוב ביותר?
    - "מסי ורונאלדו עושים את ההבדל. אני לא חושב שהם שווים."

המחלוקה עם פיקה
    - "אני לא מתעניין בדברים האלה. אתה חושב שאני כאן כדי לדבר על זה? לא אכפת לי מזה".

סמי קדירה חתם רשמית ביובה. הקשר הגרמני שסיים את חוזהו בן החמש שנים בקבוצה יוצא להרפתקאה חדשה בארץ המגף ומצטרף לדאבליסטית הטרייה בהעברה חופשית, שם ישחק לצידו של אלבארו מוראטה. קדירה רשם בסה"כ 161 הופעות בלבן כשבשנתיים האחרונות סבל מפציעות קשות, וכבש תשעה שערים כולל אחד בלתי-נשכח בקאמפ-נואו נגד בארסה. תמיד נתן את כל-כולו למען החולצה ואת זה אי-אפשר לקחת ממנו. קדירה שהגיע אלינו משטוטגארט בקיץ 2010, פתח בהרכב אשתקד בגמר ליגת האלופות וזכה עם ריאל מדריד גם באליפות ספרד, פעמיים בגביע המלך, בסופר-קאפ האירופי ובסופר-קופה הספרדי. שיהיה בהצלחה!

http://estaticos.marca.com/albumes/2015/06/09/khedira_madrid/1433863833_extras_albumes_1.Xxx

השער של כריסטיאנו באנפילד - השער היפה ביותר העונה בצ'מפיונס. ליגת האלופות הסתיימה לה ביום שבת עם הגמר בברלין ועכשיו הגיע זמן הסיכומים. באתר Uefa בחרו את נבחרת העונה שכוללת שני נציגים מצד ריאל מדריד - הקשר טוני קרוס וכמובן גם כריסטיאנו רונאלדו שהרשית עשר פעמים, והיה לכובש המצטיין במפעל בפעם השלישית ברציפות(העונה בצוותא עם ניימאר ומסי שכבשו גם 10). בעונה שעברה כבש 17 שערים - שיא כל הזמנים, ובעונת 2012/13 כבש 12 שערים. כמוכן, נבחרו השערים היפים ביותר העונה וכאן הייתה הפתעה. שערו של כריסטיאנו רונאלדו באנפילד, הבעיטה מהאוויר אחרי ההקפצה של חאמס רודריגס - נבחר לשער היפה ביותר במפעל והקדים את השער של מסי נגד באיירן מינכן(3) ועוד אחרים. השער היפה של בנזמה נגד באזל במשחק הראשון העונה בצ'מפיונס בו ניצחנו 5:1 - מדורג במקום השביעי המכובד. השער של כריסטיאנו - לחצו כאן

http://as02.epimg.net/videos/imagenes/2014/10/22/portada/1414010589_303853_1414010692_doscolumnas_normal.Xxx

אגב, ריאל מדריד עדיין נמצאת במקום הראשון בדירוג אופ"א, מה שלא יעזור לה בהגרלת שלב הבתים בחודש אוגוסט בגלל השיטה החדשה של אופ"א - לפי הדירוג הסופי של הליגות.

"לא לקחתי מדליה מהגמר, לא רוצה זיכרון. אין לי מדליות כסף בבית"

http://e0.365dm.com/15/06/660x350/alvaro-morata-juventus-goal-celebration-champions-league-final_3312486.Xxx?20150606211417

אלבארו מוראטה אחרי גמר ליגת האלופות. אתם זוכרים איפה הוא גדל, נכון?

--------------------------------------------------

אני חייב להגיד שמעבר לאהבה הגדולה כלפי הילד המרגש הזה - מופתע לשמוע את הראיונות שלו לתקשורת. חשבתי שאחרי העונה הגדולה ביובה, בה פחות או יותר ביסס את מקומו כשחקן הרכב עם הפיניש המצוין שלו(למרות שיובה צירפה חלוץ חדש, אני מניח שמוראטה בהתחלה יהיה ב-11) - מוראטה יגיד שריאל מדריד גידלה ועיצבה אותו וחארטות כאלה ושאין לו שום עניין לחזור. בינתיים הוא פשוט אומר שאף-אחד בריאל מדריד לא דיבר איתו והוא כן רומז שאין לו בעיה לשוב הביתה למרות שיש שוב את אותה הבעיה - קארים בנזמה, ואולי גם השיגעון של בניטס לשחק בשיטה חדשה עם רונאלדו בשפיץ. במידה ומוראטה מצטרף עכשיו הוא הרבה יותר בטוח בעצמו מאשר בתקופה הקודמת, זו הייתה עונה חשובה מאוד עבורו והוא הפגין ניצוצות. לא בהכרח דריבל ולא רק מיקום אלא דברים אחרים. אני כן הייתי מחזיר אותו 'כחלוץ מחליף' בתקווה למאבק שווה על חולצת ההרכב(וסתם שם שעולה לי לראש: ואן-פרסי כשחקן ספסל, אם הוא עולה גרושים, הרי גם ככה הוא פצוע מחצית מהזמן).
    תארו לכם ספסל כזה בריאל מדריד: חסה, דניס צ'רישב(בתחתית ההיררכיה) ואלבארו מוראטה. יש גם את נאצ'ו וחסר רק קשר מרכזי נורמלי מהקאנטרה למשל(מדראן לא ברמה כנראה) במקום הפלופ העצום הזה יירמאנדי, מה גם שרכישתו של לוקאס סילבה הייתה די פזיזה.

- כשדיברתי על ואן-פרסי, שם שדרך-אגב בכלל לא עלה - התכוונתי כמחליף לבנזמה או כמתמודד על חולצת ההרכב, לא איזה טאבו בהרכב, זה לא שרובין כיום ברמה של אגווארו. עושה רושם שואן-פרסי רוצה ללכת וגם רוצים שהוא יעזוב, הוא כבר לא ילד מה שמפחית את מחירו וצריך לזכור שהוא חצי מהזמן פצוע.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  12. Raulito Madridista

דיווח ב-TVE וSER: איקר עוזב את ריאל מדריד
    http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2015/06/10/primera/1433943813_756476_1433943890_noticia_normal.Xxx

רעידת אדמה בריאל מדריד או ספינים זולים? לפי ערוץ ה-TVE, למרות הרצון הדדי של איקר קסיאס ושל המועדון שהשוער ימשיך בקבוצה - זה הזמן להיפרד, בשל רכישתו המסתמנת של דויד דה-חאה. גם הקנדה-סר מצטרף לדיווח. העיתונאי דוד אלונסו אמר שקסיאס קרוב יותר לעזוב מאשר להישאר. איקר מטפל ובודק 'עשרות הצעות' לפי מה שפורסם, וההצעה המשתלמת ביותר מבחינה כלכלית היא פנרבחצ'ה נכון לעכשיו. איקר מתכוון להישאר באירופה, כל הדיבורים על ארה"ב מוקדמים מדי בשבילו בשלב זה בקריירה. עוד נאמר שריאל מדריד סיכמה עם איקר על תשלום הפרש שכרו והשוער לא יפגע כלכלית, כחלק מהרצון של ריאל מדריד לבצע 'פרידה אצילית'.

כל הפרסומים האלה הם בהמשך להודעה החגיגית של שער המארקה הבוקר 'חם, חם', לפיה ריאל נכנסת לשלב האחרון בהחתמת דויד דה-חאה. נכתב שדה-חאה יצטרף בקרוב לריאל מדריד שמן הסתם לא תחזיק בשלושה שוערי על. ההצעה האחרונה של ריאל עומדת על 25 מליון יורו+ 5 מליון יורו במשתנים, בהתחשב בכך שדה-חאה מסיים את חוזהו בקבוצה בקיץ הבא.

אם הכל יילך חלק, דה-חאה יוצג בריאל מדריד לאחר משחקה של ספרד נגד בלארוס ב-14 ביוני.
    http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2015/06/10/primera/1433893010_469754_1433893076_noticia_normal.Xxx

ב-AS מתרכזים בעיקר במרקו וראטי אותו מאוד היו רוצים לראות בקבוצה. "פ.ס.ז שומרת על וראטי". נראה שהקשר האיטלקי(22) יורד מהפרק. ריאל מדריד מותשת מהניסיונות הלא-מוצלחים להיכנס למשא-ומתן עם הצרפתים שלא מוכנים למכור, ומצד שני מנסים לפתות את כריסטיאנו רונאלדו במשכורת עתק(צריך לזכור את עניין הפייר-פליי). ריאל מדריד לא רוצה להיכנס למלחמה.

בינתיים נכתב שבניטס מאמין מאוד בקאסמירו ועשוי לתת לו תפקיד חשוב בקבוצה. יירמאנדי ימכר אם תגיע הצעה טובה, בינתיים הוא יהיה מחליף.

- באתר בדקו ומצאו שכריסטיאנו כבש את רוב שעריו אשתקד מעמדת ה-'9' כפי שבניטס מייעד לו לפי הפרסומים - כ-64%, ומדברים על הרקורד שלו בשנים עברו.

עוד חדשות: בניטס שוחח עם נאצ'ו ואמר לו שהוא בונה עליו כחלק מהסגל.

13. Raulito Madridista

מאז העזיבה של ראול אני כבר מגדיר את עצמי כחסין מהכל - זה היה היום הכי עצוב שלי בכדורגל, חזרתי הביתה ממשחק כדורגל של כמה שעות ובאותו יום אגב החולצה הראשונה של ראול שהייתה לי כבר לא עלתה עליי - מן סגירת מעגל כזאת, אף-שחקן לא נכנס לי ללב כמוהו, אף תבוסה בקלאסיקו לא הורידה אותי לריצפה. אבל כן, זה יטלטל אותי במידה מסוימת כשתהיה מסיבת העיתונאים העצובה הזו ואיקר באמת ייפרד. אף-אחד לא יכול לקחת לאיקר את כל מה שנתן. השוער הגדול בהיסטוריה של הקבוצה הגדולה בהיסטוריה. כשזה יהיה רשמי אנחנו נשבור את הראש איך ומה לכתוב, מאיפה להתחיל. מהבכי בגמר בפריז כשהיה בן 20 וזכה בליגת האלופות, אולי מההצלות בגלאזגו, אולי מהבכי באליפות של קאפלו ואולי בכלל מהדמעות בלה-דסימה. הייתי אומר 'בעולם מושלם'...אבל איקר כבר מזמן לא סאן איקר, והעולם לא מושלם...

http://latribunamadridista.com/wp-content/uploads/2014/08/31-610x351.Xxx

14. Raulito Madridista

http://net-storage.tccstatic.com/storage/bernabeudigital.com/img_notizie/thumb1/d8aae21eed373bb64a144005425d4e7c-25889-b11c60dbbe5e8d0746025b531648c22e.Xxx

"המילים של פיקה? מה שמפריע לי הוא שריאל מדריד לא זוכה בתארים"
    האקס גוטי שעדיין 'חיי ונושם' את המועדון עם התבטאות קצרה וקולעת, כרגיל, בראיון ל-El Chiringuito. "ככה זה היה תמיד וזה גם ימשך. כשריאל מדריד זוכה בתארים אז בברצלונה עצובים ולהיפך. אני לא מייחס חשיבות לפיקה".

צ'אבי על קסיאס - "אני והוא חברים טובים שנים רבות. הוא סמל של ריאל ולא הגיעו לו שריקות הבוז".
    דני קרבחאל אמר אתמול בנושא - "לא יכול לדמיין את איקר עם חולצה אחרת".

- קיילור נאבאס - "רק אלוהים יודע אם אשאר בריאל מדריד. אני רוצה להמשיך בקבוצה ולהילחם. אני לא מרוצה מהעונה שעברה".

כותרות העיתונים: איקר, דה-חאה וקיילור

שער המארקה:

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2015/06/11/portada/marca_papel/g1106.c177ba2c67b0cd86f835a48b78e0b209.Xxx

משחק ידידות חולני.

שלושה גברים ושוער אחד.

רצה הגורל וספרד תשחק הערב נגד קוסטה ריקה במשחק שהוא הרבה מעבר למשחק ידידות, כשהשמועות על צירופו של דה-חאה ועזיבתו של איקר - בשיאן. ואיפה קיילור בכל הסיפור?

במארקה התלהבו ופירסמו אתמול תמונה של חיבוק חם בין איקר וקיילור.

שער ה-AS:

http://as.com/diarioas/imagenes/2015/05/30/portada/1432959350_741429_1433993769_portadadelperiodico_grande.Xxx

גשם על קסיאס.

איקר מתפוצץ לנוכח הפרסומים על עזיבתו.

היום הוא פוגש את קיילור ודה-חאה

כל העולם ואשתו מדברים על איקר. צ'אבי אמר בראיון לפני שעזב את ספרד - "אני ואיקר תמיד היינו חברים טובים. הוא סמל של ריאל מדריד ולא הגיעו לו שריקות הבוז".

15. Raulito Madridista

שני ראיונות מעניינים היום בין כל ההעברות והשמועות.
    1. אחיו של ראמוס התראיין לרדיו מארקה לכבוד יום הולדתו ה-37ואמר 'לא דיברו איתי על חידוש החוזה'.
    2. ראיון מעניין ושובר שיגרה של איסקו - על הילדות, המונדיאל ההוא וגם על הוואטספ של ריאל מדריד.

סוכנו של ראמוס:"ריאל לא דיברה איתי על חידוש חוזהו"
    סרחיו ראמוס, האיש שהביא את הלה-דסימה, סיים עשור מוצלח מאוד בריאל מדריד. הבלם בן ה-29 הוא כבר קונצנזוס ממזמן אך חוזהו בקבוצה שמסתיים עוד שנתיים(2017) מעסיק לא מעט פרשנים, וכמוכן יש לא מעט קבוצות שמנסות לפתות את הבלם. רנה ראמוס, אחיו וסוכנו של סרחיו, התראיין בנושא לרדיו המארקה לכבוד יום הולדתו ה-37 ואמר את המשפט בכותרת. כרגע אין חדש תחת השמש. הסוכן מתייחס גם למצב הבעייתי של קסיאס ומסביר את ההתבטאות של ראמוס בנוגע לבניטס.

http://realmadrid.co.il/images/sergio-ramos.Xxx

סביליה

"הוא עשה עשור מדהים במדי ריאל מדריד, אבל סביליה תמיד תישאר הבית והמשפחה של סרחיו ראמוס".

ראמוס יפרוש בריאל מדריד או בסביליה?
    "הוא צעיר מדי כדי לחשוב אפילו על פרישה. יהיה לו את הזמן המתאים להחליט היכן הוא רוצה לפרוש. יכול להיות שזה יקרה לא בריאל מדריד ולא בסביליה אלא בקבוצה אחרת, אין לדעת. השינויים בכדורגל כל-כך מהירים שזה בלתי-נתפס לעתים. עכשיו ראמוס חיי את הרגע ומאוד נהנה מההווה".

מה דעתך על המצב הבעייתי של קסיאס?
    "כאוהד כדורגל, ואני כזה מעבר לסוכן כמובן - איקר הוא הדבר הגדול ביותר שהיה בשער. השריקות לא נכונות והן לא משקפות את דעת הקהל. אני לא יודע מה לומר על העתיד שלו כי אני לא הסוכן שלו וניזון מדיווחים כמוכם, אבל ראמוס אמר לי שלא נוח לו עם המצב הזה. אני רק מקווה שהסוף יהיה טוב, הוא ראוי לכל הכבוד שבעולם כי הוא סמל ענק ודמות גדולה במדריד. הוא והמועדון כנראה במצב לא נעים. כמובן שאיקר גם מושפע מהביקורת, אין שחקן שלא, זה לא 'עובר לידו'. איקר כל-כך הרבה זמן בקבוצה הבוגרת, כמעט 17 שנים וכבר אמרנו כמה הדברים בכדורגל הם דברים דינמיים. חייבים לכבד את איקר והוא צריך להיות זה שמחליט על עתידו".

הצעה מונגר
    "זה היה עוד שלב בהתקדמות של ראמוס כשמועדונים גדולים רצו אותו. ונגר ניסה להחתים את ראמוס פעמיים בעבר בארסנל, אבל סרחיו החליט להישאר בסביליה, עד שהגענו למדריד".

שיחת הטלפון ממדריד
    "כרגע לראמוס נותרו שנתיים בחוזה. אני מחכה לשיחה מהמועדון. ריחאל מדריד עדיין לא קראה לי. ברגע שאין שיחה דברים לא יתתקדמו. לעת-עתה הוא לא יעזוב את ריאל מדריד".

מה לגבי הנשיא פרז?
    "הוא מרגיש נאהב על ידי פלורנטינו והאוהדים. חלקם גם מעבירים ביקורת עליו לעתים".

מערכת יחסים עם אנצ'לוטי והגעתו של בניטז
    "סרחיו תמיד מדבר ואומר את הדברים בצורה הכי ברורה, יהיו כאלה שיאהבו את זה ויהיו כאלה שלא. הוא הסתדר נהדר עם אנצ'לוטי והיה עזוב שעזב, זה לא אומר שאינו 'מסכים' או מכבד את הגעתו של בניטס. יש אנשים שרוצים לקחת את ההתבטאות למקום שלילי ולעורר סערה, הם מנסים להתחיל דיון לפיו ראמוס כביכול לא רוצה את בניטס וזה לא נכון. אחי ישוחח ישירות עם המאמן ויפתור הכל".

איסקו - "יש לנו הרבה קבוצות וואטספ בחדר ההלבשה"
    - ראיון שובר שיגרה
    הקשר הנפלא שנמצא כעת עם נבחרת ספרד, התראיין ל-La Energía Roja וחשף קצת פרטים מעניינים על החברות בחדר ההלבשה ועל הקריירה שלו. בין כל הרחשים בתקשורת על קסיאס ושאר המלפפונים - קצת ראיון שובר שיברה. מחפשים כותרת בכוח? - "יש לנו קבוצה של הספרדים בוואטספ(בריאל מדריד)".

http://realmadrid.co.il/images/isco_2.Xxx

ההתחלה בכדורגל

"התחלתי לשחק בגיל צעיר מאוד עם חברים של אחי וגם עם אחי. ואז, כשיכולתי להירשם לבית-ספר לכדורגל עשיתי זאת. הוא שיחק במכללה ובכיכר שהייתה מול הבית שלי והיה לוקח אותי לפעמים. אני תמיד אהבתי את הכדור. הכדור הראשון שקיבלתי היה מגומי, ההורים שלי קנו לי. כל-כך שמחתי כשקיבלתי סוף-סוף כדור מעור. גם אהבתי להחזיק בכדור ולנסות דברים חדשים. בכפר הקטן ידעו שאיסקו הולך עם הכדור כל הזמן. האלילים שלי היו זידאן, רונאלדיניו ורומאריו".

גביע העולם בקוריאה
    "זה היה בושה. לא היינו צריכים את הפרסומים האחרונים על השחיתות כדי לדעת את זה. השופט האקוואדורי אל גהנדוור היה פשוט נבלה. אני זוכר כמה הייתי מאוכזב בתור ילד".

הדרך לנבחרת
    "אני נהניתי פשוט לשחק כדורגל ולעשות את מה שאני יודע ולאט-לאט התקדמתי, הדברים פשוט הגיעו. לא ציפיתי לכך ולא חשבתי על כך מראש, אבל כל שחקן רוצה לייצג את המדינה שלו ואני נהנה לייצג את המדינה שלי".

אוסף החולצות
    "כן, אני שומר הרבה חולצות שלי, יש לי ממש אוסף. יש לי חולצה עם הופעת הבכורה שלי בליגת האלופות עם מאלגה, חולצה מהופעת הבכורה בנבחרת הלאומית, וגם במדי ריאל מדריד כשכבשתי שער(נגד בטיס)".

האווירה בריאל מדריד
    "מהר מאוד מצאתי מכנה משותף עם סרחיו, איקר, קרבחאל, מוראטה ונאצ'ו וכמובן את אלה אני מכיר עוד מהנבחרות הצעירות. כולם גרמו לי להרגיש בבית מהיום הראשון".

הוואטספ הקבוצתי
    "בריאל מדריד יש הרבה קבוצות וואטספ, יותר מאחת. יש הרבה בדיחות וצחוקים. יש קבוצה של הספרדים וגם בקבוצה של כל השחקנים אנחנו מדברים לפעמים רק ספרדית וצוחקים שהזרים מתקשים עדיין להבין את השפה".

המאמן הכי טוב שהיה לך בקריירה?
    "פלגריני שהאמין בי בתקופה במאלגה תרם לי המון".

החבר הכי טוב שלך
    אלבארו מוראטה.

המטרה ביורו 2016
    "להמשיך את גל ההצלחות ולזכות בטורניר"

יש פייבוריטית?
    "יש ציפיות מאיתנו, סומכים עלינו, אנחנו רוצים להראות שאנחנו לא רק נבחרת עם פוטציאל גדול".

מצב נושא:
הנושא נעול.