ריאל מדריד 2014/15:: רפא בניטס מגשים חלום ילדות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

http://latribunamadridista.com/wp-content/uploads/2014/08/31-610x351.Xxx

המארקה וה-AS מודיעים יחד שריאל מדריד הציעה לקסיאס להישאר בקבוצה. הקפטן שחוגג היום 34 נפגש אתמול עם יד ימינו של פרז ומנכ"ל המועדון חוסה אנחל סאנצ'ז. בשיחה הובהר לאיקר שהוא יקבע את עתידו ובמועדון רוצים שיישאר לפחות בעונה הקרובה. לאיקר יש חוזה לשנתיים בקבוצה ואם ישאר הוא עשוי להפוך בעונה הבאה לשיאן ההופעות של ריאל מדריד. דעות האוהדים בסקרים לגבי איקר די חלוקות. ריאל מדריד תמשיך לחזר אחרי דויד דה-חאה והיא מעוניינת להחתים אותו בלי שום קשר לעתידו של איקר.

שער ה-AS:

http://masdeporte.as.com/masdeporte/imagenes/2015/05/02/album/1430543903_573217_1432099910_album_grande.Xxx

השחקנים תומכים באנצ'לוטי

סרחיו ראמוס, מרסלו, טוני קרוס, גארת' בייל. כולם עומדים לצד המאמן.
    בתקשורת ממש מספרים על טלנובלה במהלך הצגת האפליקצייה החדשה.
    מודריץ' חיבק את אנצ'לוטי מכל הלב וראמוס הביט בחשש בשיחה של אנצ'לוטי עם הנשיא פרז.
    השחקנים פנו לנשיא ושאלו אותו לגבי עתיד המאמן.
    פרז לא רוצה לפטר את המאמן התשיעי מאז מונה לנשיא.

2. golding מנהלים

איך בדיוק היא מעוניינת להחתים אותו בלי קשר לעתידו של קסיאס? הרי אף אחד מהם לא יסכים לשבת על הספסל, וראינו מה קרה בפעם האחרונה שקסיאס לא היה שחקן הרכב...

3. Raulito Madridista

יכול להיות שלחבר'ה בתקשורת משעמם לקראת סיום העונה.

בכל-מקרה, היום מוצב סימן שאלה גדול לגבי עתידם של שני הכוכבים, כריסטיאנו ובייל, וכמובן שגם סוגיית המאמן.

המארקה 'מטיל פצצה'.

חסר מנוחה

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2015/05/21/portada/marca_papel/g2105.28b11b3166d63448f78bfc6e0728cee1.Xxx

הספקות של כריסטיאנו

- הנשיא פרז צריך לקבוע פגישה עם רונאלדו כדי להבהיר את עתידו בקבוצה.

- רונאלדו מאוכזב מהביקורת הארסית שספג למרות שכבש שערים רבים ומאוכזב מאי הזכייה בתארים.

- הוא דואג בנוגע למעמדו של אנצ'לוטי.

- ולא מרוצה מכך שלא קיבל גיבוי לאחר מסיבת יום-הולדתו ה-30 שנקבעה מזמן.

- פריז חולמת להנחית את כריסטיאנו אצלה ומוכנה לשלם הרבה כסף.

בגדול כריסטיאנו לא חושב על עזיבה.

ה-AS מתרכז בעתידו של בייל

http://as02.epimg.net/videos/imagenes/2015/05/20/portada/1432156931_890625_1432157105_doscolumnas_normal.Xxx

בייל מחפש מפלט?

הסוכן של הוולשי נפגש אתמול עם פלורנטינו פרז ושאל האם המועדון מתכוון למכור את בייל שסופג ביקורות קשות בתקשורת ומהקהל. נאמר שיונייטד מוכנה להציע 120 מליון יורו עבור הוולשי. הסוכן ג'ונתן ברנט לא בדיוק עולה בקנה אחד עם דרישות המועדון ואת הציטוטים ההזויים שלו אתם כבר בטח זוכרים.

- ב-AS נכתב שהמועדון אישר את הידיעה ושבייל רוצה לטוס לחופשה מייד לאחר משחק סיום העונה כשהוא יודע מהי כוונת המועדון לגביו.

- בתקשורת משווים בין שתי העונות של בייל בקבוצה. העונה בייל שיחק יותר דקות ולא רק שלא כבש שערים מכריעים כמו אשתקד - גם הסטט' לרעתו.

עונת 2013/14 - 3327 דקות, 44 משחקים - 22 שערים ו-19 בישולים.

העונה: 4031 דקות, 48 משחקים - 17 שערים ו-12 בישולים

אדיוס אנצ'לוטי?

בכלי התקשורת השונים בעולם כבר מדברים על היום שאחרי קרלו.

- סקי ספורט האנגלי מדווח שאנצ'לוטי יפוטר ע"י הנשיא ביום ראשון.

- 'הגזאטה דלו-ספורט' האיטלקי מדווח שרפא בניטס יהיה המאמן הבא. הוא הודיע לראשי נאפולי שבכוונתו לעזוב.

* אלפרדו רלאניו, עורך ה-AS, כותב טור חריף על פלורנטינו פרז שהכותרת - פלורנטינו - המאמן החדש של ריאל מדריד. 'פלורנטינו הישן והטוב חוזר. הוא מחפש מאמן ולא מוצא, אבל האמת שהוא מחליט הכל'. בטור נכתב שרלאניו כלל לא בטוח שיש מאמן טוב יותר מאנצ'לוטי אבל כנראה שהנשיא כבר החליט. הכותב משוכנע שאנצ'לוטי לא רצה את יירמאנדי ב-38 מליון יורו, לא היה מוותר על אלונסו בשום מצב ובטח שלא פיזז בהחתמת לוקאס סילבה. רלאניו מעלה מקרים מהאוב כמו לפני עשור כשהמאמן קמאצ'ו ביקש קשר אחורי וקיבל שחקן נפלא אבל חלוץ - מייקל אואן. 'פלורנטינו חושב שהוא משחק בפלייסטיישן ופועל לפי גחמות. מתי המועדון הזה יהיה מאוזן?'

4. golding מנהלים

17 שערים ו-12 בישולים? זה הכל?

אגב, לפטר את אנצ'לוטי ולהביא את בניטז - בניטז, באמת? - יכול להיות אחד המהלכים הכי מוזרים בהיסטוריה, העשירה גם ככה במעשים מפוקפקים, של המועדון.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  5. Raulito Madridista

באחד הפורומים של אוהדי ריאל מדריד בספרד הגיבו לידיעה שפורסמה כבר בשעות הלילה, אחד מהם כתב - "בא לי לבכות". עם כל הכבוד לאליפויות בולנסיה - רפא בניטס ממש לא מתאים. והוא גם סירב לריאל מדריד פעמיים בעבר. אני תומך בהישארותו של אנצ'לוטי אפילו אם המחליף האפשרי יכול להיות יורגן קלופ. אני לא מקבל את ההחלטות, כידוע לך. אגב, אתה מוזמן לקרוא את הארבע שורות שפירסמתי על הטור של עורך ה-AS. פלורנטינו פרז הוא המאמן של ריאל מדריד.

- לגבי בייל: אני לא יודע אם המשפט הזה נאמר בציניות. המספרים של בייל סבירים, אבל הם משקרים, בתור אחד שראה כל דקה העונה מריאל מדריד(אני מניח שלא צפית בכל המשחקים המלאים). ואני רוצה שבייל יישאר, למען הסר ספק. לא פעם התנגחנו על איכות הליגה הספרדית לעומת האנגלית. אז בייל כבש את רוב שעריו וגם בישל מול קבוצות הפח. הוא לא כבש או בישל נגד אף קבוצת צמרת, לא בליגה ולא בליגת האלופות. איסקו למשל כבש 6 שערים ובישל 8, רקורד פחות טוב מהעונה שעברה - אבל העונה הוא היה הרבה יותר טוב מאשר בעונה שעברה וגם מגארת' בייל.

אגב, הבעת פליאה על סטטוס קסיאס. זה פשוט מאוד: המועדון מציע לו להמשיך 'ולהילחם' על מקומו בהרכב, או להיות שוער שני, במילים אחרות. אף-אחד לא מתייחס לשריקות הבוז מהקהל, בקבוצה רוצים שימשיך. גם איקר צריך להבין שהוא ירד ביכולת. אף-אחד לא דוחף אותו החוצה. קיילור נאבאס יעזוב כמעט בוודאות.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  6. Civil Anti Madridista

עורך האס סיכם את הדברים בצורה הטובה ביותר.

7. golding מנהלים

@Raulito
    מסכים לגבי בייל. המספרים שלו באמת קצת משקרים, אבל הוא בטח לא האסון שהתקשורת ואנשים רבים מנסים לצייר. אני מניח שהוא יישאר כי לכל הפחות מגיעה לו עוד עונה להוכיח את עצמו, ובגדול הוא כבר הראה שהוא יותר טוב ממה שהוא הציג העונה.

8. Raulito Madridista

לא יודע אם שמת לב, בכלל לא הזכרתי בהקשר בייל את 'האנוכיות', השניים וחצי מקרים האלה שהוא לא מסר לכריסטיאנו והעדיף ללכת לבד והחמיץ(ולנסיה במאסטייה למשל), כי מבחינתי מדובר בניפוח של התקשורת. אני עובד על סיכום עונה אישי של כל שחקן ושחקן של ריאל מדריד, לבייל נתתי ציון 7. הנה הכתיבה שלי על בייל:

על העונה השנייה של בייל במדריד אפשר לכתוב ספר. מסע המשחקים בקיץ לא העיד על העומד לבוא. בייל פתח טוב, נראה חד והעלה גם כמה קילוגרמים של שריר. הוא בישל לכריסטיאנו באומנות את אחד השערים בניצחון על סביליה בסופר-קאפ האירופי והציפייה הייתה שהאיש שכבש גם בגמר גביע המלך וגם בגמר גביע האלופות – ימשיך להתקדם ואחרי עונת התאקלמות שכללה פציעות ופתיחה מהוססת. פחות או יותר אותו תהליך שעשה ניימאר השנה בברצלונה. פתיחת העונה עוד הייתה טובה ובייל כבש עשרה שערים ב-20 המחזורים הראשונים.

אבל המספרים הסבירים של בייל(17 שערים ו-11 בישולים בכל המסגרות) לא מציגים את התמונה הנכונה. הוולשי לא היה חד מספיק ליד השער, לא מגוון, הפגין חוסר ביטחון וניתוק מחבריו לקבוצה ולמרות הקרדיט הרחב מאנצ'לוטי לא הצליח לחזור לעצמו. את הכדורגל הטוב ביותר שלה העונה שיחקה ריאל מדריד בלעדיו כשנפצע קצת לפני הקלאסיקו הראשון. הברנבאו שרק בוז לא פעם לכוכב הוולשי וגם שמועות על סכסוך עם כריסטיאנו רונאלדו עלו לתקשורת. במשחק בטורינו נגד יובה בייל רשם פחות מסירות מדויקות מהשוער איקר קסיאס. בגומלין הוא החמיץ שוב ושוב אך לפחות ניסה. הכישרון והיכולת עדיין שם, ואנחנו בטוחים שבעונה הבאה הוא ייתן יותר. "מה שלא הורג אותך מחשל אותך, למדתי הרבה מהעונה הזו", אמר גארת'.

- הגישה של בייל העונה לא הייתה מספיק טובה, זה דבר ראשון. אסור לשחקן כזה להיראות חסר ביטחון. הנקודה השנייה שלי לגבי בייל - ברור שמגיע לו עוד צ'אנס ולשחרר אותו זה טמטום טהור, אלא אם כן תהיה הצעה פסיכית ו-120 מליון יורו זו הצעה פסיכית. במשחק נגד יובה(גומלין) - שום דבר לא הצליח לבייל אבל הוא לא הפסיק לנסות, כולל מרחוק, והייתי מרוצה יחסית מהגישה. אני רק לא רוצה שכל מיני 'יפי נפש' יפילו את האחריות לכישלון של בייל על כריסטיאו רונאלדו. מי שעושה זאת פשוט ממעיט בערכו של בייל. כפי שלא אהבתי את 'כתב ההגנה' שכתבו על ראול בזמנו כשטענו שרונאלדו 'השמן' אחראי לנסיגה בכושרו. ראול שחקן ענק בפני עצמו וציפיתי ממנו ליותר. גם בייל שחקן גדול. הוא מלא מוטיבציה להצליח. רק שהסוכן שלו יסתום ת'פה.

golding אוהב/ת את זה.
  9. yonmu Member

באמת? זה 'טמטום טהור' לשחרר אותו, אבל למכור אותו בסך הכל בפי 1.2 ממה שקניתם אותו זה 'הצעה פסיכית'?
    זה בערך כמו לקנות שחקן ב5 מליון ולמכור ב6. לא מאוד פסיכי.
    מצטער על הפסיכולוגיה בגרוש, אבל מה שיוצא מהדברים שלך זה שאם אפשר להיפטר מבייל בלי הפסדים ופדיחות - יאללה. ממש לא רק בתמורה ל'הצעה פסיכית'.

10. golding מנהלים

הוא נקנה בסכום לא פרופורציונאלי, והציפייה ממנו הייתה בהתאם למחיר ששולם עליו. הוא אמנם לא היה רע, אפילו טוב מאוד בעונתו הראשונה, אבל אם אפשר לעשות עליו רווח כלשהו אז ברור שהמועדון צריך לשקול את זה. זאת תהיה הצעה פסיכית במובן הזה שהמועודן שיציע סכום כזה ישלם הרבה מעבר לערך ה"אובייקטיבי" שלו - בדיוק כפי שריאל עשתה.

11. yonmu Member

במובן שאתה מתכוון אליו (מצד הקבוצה הקונה), גם 80 מליון יהיה הצעה פסיכית.
    במובן שראוליטו התכוון אליו (מצד קבוצה מוכרת שמרגישה שיש לה - כביכול - כוכב ביד), 150 מליון יהיו הצעה פסיכית.

12. Raulito Madridista

בואו נדבר רגע על המאמנים. נניח שזה בניטס או אנצ'לוטי.
    - מבחינת מאמן נטו ולא עניין התדמית של פרז (שמפטר עוד מאמן). השאלה אם לתחנוני השחקנים שיישאר יש משקל ועד כמה צריך להתחשב בכך.

אני לא מתומכי בניטס, צריך לומר משהו להגנתו - הוא אמנם לא זכה באליפות עם ליברפול אך אז הליגה האנגלית הייתה החזקה ביותר באירופה. הוא השאיר 'אדמה חרוכה' וכך גם קיבל את ליברפול נטולת מייקל אואן ועם הרבה מאוד שחקנים בינוניים. בסה"כ הוא הביא שחקנים טובים כמו אלונסו, מסצ'ראנו, טורס, ארבלואה זו גם הברקה שלו, ועוד ועוד. בניטס אימן את ולנסיה וליברפול וגם את אינטר וצ'לסי לפרק זמן קצר. הוא זכה בשתי אליפויות. אנצ'לוטי זכה ב-3 אליפויות כשהוא מאמן אימפריות כמו יובה, מילאן, צ'לסי, פריז וריאל מדריד.

- אגב, אוף-טופיק קטן: מפתיע אותי כל תפקודו של פרננדו היירו. לא מבחינת זה שהוא לא מועמד, הרי יש הבדל עצום בין עוזר מאמן למאמן. אבל בכל-זאת, שחקן שהיה מנהיג, דעתן, חדר ההלבשה היה על-פיו יישק דבר - וכולו בקושי נשמע. איזו החלטה טקטית הוא לקח העונה? מה היה תפקידו? אפילו אייטור קראנקה היה משמעותי ממנו ולא רק כי מוריניו היה בחרם על התקשורת ושלח אותו להתראיין.

עמדתי נכון לעכשיו: אנצ'לוטי צריך להמשיך למרות שאני בספק אם הוא מסוגל ללמוד מהטעויות שלו. אני לא רוצה את זידאן. לטובת אנצ'לוטי נאמר שבשלבים מסוימים הקבוצות שלו מאוד הרשימו מבחינת סגנון המשחק וגם העונה ריאל הציגה כדורגל מעולה לפרקים. אצל בניטס זה לא היה ככה.

13. Bon Argumentum Ad Hóminem

בניטס הוא ילד הכאפות של הכדורגל. הוא שמנמן, קירח ולא כריזמטי בעליל, קשה לסמפט אותו, אבל הוא עדיין טקטיקן טוב יותר אפילו ממוריניו, הוא גם 'אמן רוטציה' (אנצ'לוטי ומוריניו מוכיחים שגם את זה צריך לדעת לעשות) ואם היה מאמן בזמנים אחרים, כנראה היה מצליח אף יותר. הוא לא שייך לזמנים הללו בכדורגל. הדיסטנס הזה לא שייך להיום, אפילו פרגוסון אמר שהיום שחקנים עדינים יותר ואי-אפשר לצרוח עליהם כמו שהיה עושה פעם וכיאה לפרגי, עשה את ההתאמות. וזאת הסיבה העיקרית שריאל מדריד זה המקום האחרון שהוא שייך אליו.

יחסי-אנוש (כמעט)לבד הביאו לאנצ'לוטי את גביע אירופה בריאל, כי טקטיקן גדול הוא לא, אבל הוא המאמן המושלם בכל מה שמסביב לטקטיקה - פסיכולוגיה-קבוצתית, שליטה על אגו, קבוצתיות ומוכנות מנטלית, לכן הוא גם מצטיין בטורנירים בהם נדרש לנוק-אווט וגרוע בליגה. בריאל זה לא חדר-הלבשה שהאגו שלו נמוך יותר מהשחקנים עצמם כמו אצל הקטלונים, זה חדר-הלבשה שצריך ליטוף תמידי לאגו(הדבר האחרון שרפא יעשה); אנצ'לוטי לא מושלם אבל הוא הדבר הכי טוב ביחס לשוק המאמנים כרגע ומאמן זאת לא הבעיה של המועדון.

aviran11 אוהב/ת את זה.
  14. golding מנהלים

׳אמן׳ רוטציה? הוא אולי דוגל ברוטציה, אבל בדיוק כפי שאנצ׳לוטי ומוריניו שמרנים מדי בהיבט הזה, בניטז הופך את המלאכה למורכבת מדי והוא בקיצון האחר. אם הוא היה יודע למצוא את האיזון הוא היה מגיע למועדון גדול ומבסס את מעמדו שם, ללא קשר ליחסי האנוש שלו.

15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

1) גם בין אנריקה לשחקני ברצלונה יש דיסטנס ברור והוא אולי יזכה בטראבל בסיום העונה.

2) מוריניו האחרון שילקק לשחקנים שלו והוא זכה עם ריאל באליפות המרשימה בהיסטוריה שלהם.

במועדונים האלה עם סגל השחקנים שעומד לרשותם אני כבר לא פוסל אף פעם מאמן, אחרי העונה הזו הבנתי שאני לא מבין כלום.

מצב נושא:
הנושא נעול.