ריאל מדריד 2014/15:: רפא בניטס מגשים חלום ילדות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לך אני אענה ברצינות.

רונאלדו זה לא אותו שחקן שהיה במנצ׳סטר. אצל היונייטד הוא גם היה הדומיננטי ביותר, אבל כמו שציינת גם טבז ורוני פרחו לידו, שחקנים כן יכלו להצליח לידו. ואז באה התחרות עם מסי. התחרות עם מסי הוציאה את רונאלדו מהכלים, וכל התגובות המגוכחות שלו כשאחרים ״גונבים״ לו שערים רק מראה עד כמה חשוב לו להבקיע. זה יפה, יש לו תשוקה נהדרת למשחק, אבל די אחי. היו בריאל מלא סטארים לאורך חמש השנים האחרונות, ועדיין כולם היו בצילו של רונאלדו, אפילו היגוואין. קבוצה לא יכולה להצליח במתכונת כזו, פשוט לא יכולה. מתכונת שהשחקן המרכזי שלך הוא פשוט סקורר כדור אבל לא מוסר בחסד וגם לא איזה עילוי מבחינת דריבלים או יצירת מצבים אישית. בעיטות מרחוק או סיומת נהדרת מתוך הרחבה, זה מה שיש לכריסטיאנו, ואתה לא יכול לסמוך על טייפ כזה של שחקן ברגעים הקשים. האם אתה רואה אותו הופך לשחקן מין המניין בריאל? האם אתה רואה את הזרקורים עוברים לבייל או חאמס? אני לא רואה. ובייל? בייל היה סבבה בעונה שעברה, עם כמה משחקים נהדרים. העונה רף הציפיות ממנו עלה והיכולת נשארה אותה יכולת. גם בייל עצמו שחקן מוגבל, בעצם כל שחקן שמסתמך לא מעט על הפיזיות שלו הוא מוגבל, אבל להבדיל מרונאלדו עם בייל אני כן רואה אפשרות שהוא יהיה כינור מרכזי אבל לא מעל כולם. ולהגיד שאין לנו מושג מה האופי שלו זה נכון, אבל אני חושב שההשערה שלי לגביו מציאותית, מאוד אפילו. תמכור אותו, תביא בכסף הזה כמה שחקנים שכל אחד שונה מהשני, ותיצור התקפה מגוונת ומסוכנת פי כמה ממה שיש היום. בMSN יש לך הכל, ובסופו של דבר MSN עושים את ההבדל.

ואגב, רונאלדו לא מעט כאן בשביל למכור חולצות. ריאל מדריד היא כבר מזמן יותר עסק ממועדון כדורגל.

2. Civil Anti Madridista

רונאלדו לא אפקטיבי בשפיץ, בדיוק כמו בייל. הכוח העיקרי שלו מגיע מהאגפים על סמך המהירות והפיזיות שנותנות לו יתרון מול ניסיון שמירה לנטרל אותו. כך שבמידה והוא יתופקד בשפיץ הוא ירד בעשרות אחוזים מבחינת התפוקה האישית והתרומה שלו למשחק.
    לגביי הזארד - אני לא רואה שום סרט שמוריניו משחרר אותו, בטח שלא לטובת ריאל מדריד.

3. yonmu Member

רונאלדו לא יהיה אפקטיבי בשפיץ בקבוצה כמו צ'לסי. בקבוצה כמו ריאל הוא לא באמת ישחק כ'חלוץ מטרה', אלא כשחקן התקפה חופשי כמו שהוא באמת. לשים אותו מאחורה יותר ולצפות שהוא יבנה מהלכים לא עובד. בסופו של דבר הוא הסקורר של הקבוצה ואין מקום לחלוץ נוסף לידו בהרכב (בהרכב הזה יש מקום להרננדז כשחקן ספסל).

לגבי הזארד אני לא יודע כמה זה מציאותי, אבל אם ריאל הוציאו את רונאלדו מפרגוסון - אני לא יודע אם יש מטרת העברות שהיא בלתי אפשרית בשבילם. בטח כשיש להם שחקן כמו בייל להציע.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אור, רונלדו מוכר חלוצות אבל לטעון שזו סיבה משמעותית לכך שהוא בריאל זה קצת הזוי. גם אם היום היו עוצרים את כל מרצ'נדייז הכדורגל נראה לך שריאל לא היו רוצים את רונלדו? כל קבוצה אחרת בעולם לא הייתה רוצה את רונלדו (אולי אחת)?

לא בשורה התחתונה, בשורה בדיעבד.

ריאל באמצע העונה כבר נראתה בדרך לאליפות וגם במפגשים הישירים לא נפלה מבארסה בכלל. בסוף רק קבוצה אחת יכולה לקחת אליפות, אבל להגיד שעם הסגלים האלו זה היה ברור שזו תהייה ברסה זו גניבת דעת.

אלעד אוהב/ת את זה.
  5. yonmu Member

ריאל נראתה בדרך לאליפות רק כל עוד סוארז לא היה זמין.
    ברגע שהוא הגיע והתחבר - הפער נהיה גדול מדי. אלא אם מישהו מאמין שבנזמה ובייל שייכים לרמה של סוארז ומסי.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שאמרתי, שורה בדיעבד...

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אליאס, סביר להניח שהם כן היו רוצים את רונאלדו אבל לא באותה להיטות. זה מועדון שמכר את אנחל די מאריה, פאקינג אנחל די מאריה, רק בגלל שהוא לא שיווקי. מועדון פח אשפה.

ותגידו שהוא רצה לעזוב... את השטויות האלה תמכרו למי שנולד אתמול, די מאריה הועזב על ידי ריאל.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שחקן טוב די מריה, מה הקשר לרונלדו?

לראשון אפשר למצוא מחליפים לא פחות טובים, לשני לא.

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

זה מראה על ההתנהלות של המועדון הזה ועל סדר העדיפויות שלו. רונאלדו שחקן מצוין, אבל הוא גם שיווקי ובגלל זה גם ריאל מעצימה אותו אפילו יותר ממה שהוא. ריאל לא תוותר על מי שמוכר לה הרבה חולצות גם אם הוא יהיה גרוע(וזה לא המקרה של רונאלדו).

10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אור,

אין עוד שחקן שמסוגל לתת את מה שרונאלדו נותן, זו עובדה. אין לו תחליף בשוק, ובספק גם אם יהיה. הוא שחקן ענק בלי שום קשר להשוואה הלא הוגנת למסי. כל עוד הוא טוב ריאל מדריד צריכה לשמור עליו. לא יודע למה אנשים הגיעו למסקנה לא הגיונית בעליל שהוא אשם בכמות התארים המועטה יחסית שהקבוצה שלו זכתה בשנים האחרונות. כאילו אין מאמן ושחקנים נהדרים נוספים שיש עליהם אחריות. כאילו לא חסר מזל ועוד גורמים נוספים בהצלחה. כאילו לא קיים בקרב על כל תואר ברצלונה, מסי ושאר החברים.

למרות שמדובר במועדון חסר פרופורציות, יש דברים שעדיין צריך לקחת בפרופורציות. רונאלדו הוא לא סתם איזה שחקן טריוויאלי בפן המקצועי, מדובר בעילוי נדיר. להפוך אותו לאיזה סוג של בקהאם או איזו פרימדונה שריאל מנסים לשווק זה מגוחך.

אגב, הזכרת את היגוואין מקודם: למיטב זכרוני היה לו שת״פ נהדר איתו בעונה הראשונה כשבנזמה עוד לא תיפקד.

11. Raulito Madridista

הבחור זרק משפט מפוצץ מטומטם 'העיקר שרונאלדו מוכר חולצות' ואחר-כך לא מבין את העליהום עליו. נו באמת.
    ואח"כ גם כתב 'מועדון פח אשפה'. ממש בגרות יוצאת דופן. איזה כיף לנו.

אפשר לכתוב שרונאלדו הפך בעיקר לרגל המסיימת והוא פחות טוב בכל האספקטים האחרים של המשחק(המהירות, הדריבל, הבעיטות החופשיות), הוא כבר לא כלי עזר אמיתי ליציאה להתקפות מתפרצות - הכל נכון. אבל הוא לא 'מוכר חולצות'. ובכל-מקרה, גם 70% מכריסטיאנו רונאלדו זה מספיק, השחקן הכי טוב על הפלאנטה הזו חוץ מליאו מסי. ומספיק לכתוב דברים לא מבוססים. כריסטיאנו לא ניחן בראיית משחק כמו אינייסטה אבל הוא סגן מלך הבישולים בליגה, רק מסי בישול יותר ממנו וזו העונה הפורייה ביותר בקריירה שלו מבחינת אסיסטים. כמו שאמרתי בדיון של הצ'מפיונס - להפיל על רונאלדו למשל את האחריות ליכולת המביכה של בייל זה להסיר כל אחריות מהוולשי ובמילים אחרות להפוך אותו לאחד שהוא לא שחקן גדול. מאמין שבייל ייראה טוב יותר בעונה שעברה.

- כתבתי כותב שריאל הייתה צריכה להתגבר על מכת הפציעות. אני מדבר בעיקר על הליגה. סוארז הוא שובר שיוויון והוא קטלני, אבל גם את ה-MSN מאפלים על ה-B-B-C - זה בכלל לא משנה. מספיק שריאל הייתה מנצחת בבית את ויאריאל נגדה כבר הובילה ועושה אותו דבר נגד בילבאו שהייתה בכושר זוועתי - והיא הייתה מגיעה לקלאסיקו מהמקום הראשון בטבלה וזה מאוד-מאוד משמעותי.

12. Raulito Madridista

כבוד הנשיא - פלורנטינו פרז טוב או רע לריאל מדריד?

בצד החיובי: מגשים החלומות, הנשיא, מדרידיסימו מלידה, קיבץ לקבוצה שלנו את מיטב כדורגלני תבל והפך את ריאל מדריד למפלצת כלכלית. בצד השלילי: המגלומניה עולה על השפיות, ארון התארים שלא מתמלא מספיק. האם פלורנטינו פרז באמת השתנה בקדנצייה השנייה שלו בריאל מדריד ומה חלקו בסיום הקודר של העונה הנוכחית?

http://realmadrid.co.il/Images/topicPerez14052015.Xxx

תרשו לי לקחת אתכם אחורה בזמן. ספר מחזור, כיתה י"ב, מדברים על קיץ 2010. אחת השאלות - 'מה תהיה בעוד 20 שנה?', והתשובה שלי - "היורש של פלורנטינו. אל--פרזידנטה דל-ריאל מדריד". בתור ילד, פלורנטינו פרז הגשים לי הרבה חלומות - הוא הביא את השחקנים הטובים ביותר בעולם לשחק בקבוצה שלי, ריאל מדריד. פיגו, זידאן, רונאלדו, בקהאם. אחד הוא שלף מהיריבה השנואה והבטיח להחזיר לכל האוהדים את הכסף על המנויים אם לא יעמוד בהבטחה; את השני הוא החתים 'על מפית'; את השלישי הוא 'עקץ' אחרי מונדיאל מדהים ועל הרביעי זמם ממנצ'סטר יונייטד. כשאתה בן 10 אתה חושב שהכדורגל הוא כמעט כמו משחק פיפא, שאפשר לשחק 'רק התקפה', ואחר-כך אתה מגלה שלא כל הנוצץ הוא זהב. עידן הגלאקטיקוס התחיל בצורה פנטסטית, למרות 'הזידאנס-והפאבונס'. שתי אליפויות ספרד, הזכייה בליגת האלופות עם הגולאסו של זידאן, צמד המשחקים נגד מנצ'סטר יונייטד - ריאל מדריד שיחקה כדורגל מהאגדות. מאז, עם סילוקם של דל-בוסקה והיירו, הויתור המטופש על מקאללה - השאר היסטוריה. קשה להגיד שבאמת התקרבנו לרמה הזו. עד לזכייה בלה-דסימה בעונה שעברה(וכך הגיב פרז לגול של ראמוס).

התחושה המרירה מההדחה מול יובה לא נעלמה ויקח לזה עוד זמן. אבל ברור שהרבה יותר מההחטאות של בייל או החילופים או הרוטציות שאנצ'לוטי ביצע או לא ביצע העונה, הקורה של חאמס בטורינו או חוסר מזל נקודתי, גם של כאלה או אחרות - יש מישהו שמנווט את הספינה, קודקוד המערכת: הנשיא פלורנטינו פרז. על פיו יישק דבר.

"פלורנטינו הפך את ריאל מדריד למוקד הכלכלי החזק ביותר בעולם. מצד שני, הוא טעה לא פעם מבחינה מקצועית. אי-אפשר לשכוח את ההימלטות והבריחה המעוררת רחמים שלו מהקבוצה בקדנצייה הראשונה. הוא יצר את המפלצת רבת הראשים הזו שקוראים לה 'הגלאקטיקוס' - נבהל, ועזב", נכתב במאמר מרתק שפורסם באתר elminuto7 הספרדי לפני שנתיים. "פלורנטינו תמיד בוחר שלא לבחור, הוא לא נוקט עמדה ולא בוחר אף צד, ממש פוליטיקאי", ממשיך הכותב, "זה מה שימנע ממנו להיות בשורה אחת עם הנשיא הכל יכול סנטיאגו ברנבאו". "בתקשורת תמיד פירגן למוריניו ואמר שהוא המאמן מס' 1 בעולם, אך לא באמת עשה מספיק כדי להגן עליו ונתן לו ללכת".

על אהבתו של פלורנטינו פרז לריאל מדריד אין עוררין(וגם על הדרך בה הוא מתראיין. תמיד אומר את מה שאנחנו רוצים לשמוע על המדרידיסימו). הוא אולי האוהד מס' 1 שלה. אביו לקח אותו למשחק בשנות ה-50 כשריאל מדריד של פושקאש ודי-סטפאנו פירקה את כל אירופה וזכתה 5 פעמים ברציפות בגביע אירופה לאלופות. פרז רצה להמשיך את המורשת הזו של אביו ושל סנטיאגו ברנבאו - האובססייה לגביע העשירי. לאחר הזכייה המרגשת בגביע מייד אמר - "זה יום גדול עבורינו לזכות בלה-דסימה אבל אנחנו והאוהדים לא מסתפקים בזה. אנחנו חושבים כבר על הגביע ה-11. ואחריו על ה-12 וה-13". גם על היותו של פרז איש כלכלה מהרמה הגבוהה ביותר - אין מחלוקת. אתם כבר מכירים את הסיפור על מכירת מתחם האימונים הישן ועל מחיקת חוב של מליוני יורו. ריאל מדריד תחתיו הפכה למותג כלכלי עצום - המועדון המרוויח ביותר על הפלאנטה, כבר עשור.

http://realmadrid.co.il/images/perez.Xxx

דון פלורנטינו כבר סגר עשור כנשיא ריאל מדריד, ואפילו מעבר לכך, בשתי קדנציות: מיולי 2000 עד ינואר 2006, ומיוני 2009 עד עצם היום הזה. ויבול התארים? - דל. נכון שריאל מדריד לא משחקת נגד עצמה - אבל המועדון הטוב בהיסטוריה לא מסוגל לשאוף לפחות מהטוב ביותר. תחת פרז, ריאל זכתה בשלוש אליפויות ורק בשני גביעי אירופה. כבר פורסמו כאן מספיק מאמרים טובים בנושא, שנתנו לי את הפוש לפתיחת הדיון. 'למה ריאל מדריד לא זכתה כבר הרבה שנים בדאבל' - זו דוגמא אחת. בשלב מסוים פרז החל לרכוש שחקנים צעירים כמו רוביניו וראמוס ואפילו קשרים אחוריים. תחת מוריניו הקבוצה התנהלה כמו שצריך. אוטוריטה ברורה ואבסולוטית בעמדת המאמן, שחקנים נחוצים הגיעו והיו גם רכישות חכמות כמו אוזיל(ניצלנו פירצה). אף-אחד לא מלין גם על רכישות של שחקני הדור הבא של ספרד כמו יירמאנדי, על-אף שנכשל, ובעיקר איסקו או החזרת קרבחאל מלברקוזן והפריצה של חסה, שחקני הקאנטרה. חשבנו שפרז השתנה. ואז הגיע הקיץ בו מוריניו עזב. ואני יודע שלמטבע יש שני צדדים ומוריניו לא בהכרח רצה להישאר. אבל - במקום חלוץ שכל-כך נחוץ - החתימו עוד פנטזייה, עוד 'גלאקטיקו' ובמחיר מופרז. לא זידאן שהגיע כאלוף אירופה או רונאלדו שהיה אלוף עולם - אלא שחקן מעולה אבל אחרי עונת שיא אחת בלבד. הסגל נחלש וצומצם ופרז שוב מנהל את העניינים. גארת' בייל השכיח הכל עם השער בגמר הגביע ואח"כ מול אתלטיקו בליסבון.

הקיץ הגיע, צ'אבי אלונסו עשה ויברח ואף-אחד לא באמת הגיע כדי למלא את מקומו. חאמס רודריגס התברר בחצי השני של העונה כרכש יוצא מן הכלל, אבל רוב הזמן הוא לא משחק בעמדה הטבעית שלו, וגם תג המחיר די מרגיז.

בתאריך 2/10/2014 השלים פלורנטינו פרז בדיוק 4000 ימים כנשיא המועדון. חלק מהמספרים גם הראו על שינוי. ריאל הכניסה רק 134.5 מליון יורו ממכירות שחקניה בקדנצייה הראשונה(אנלקה - פריס סן-ז'רמן, 34.5, מייקל אואן - ניוקאסל, 25, קלוד מקאללה - צ'לסי, 20 מליון, וולטר סמואל - אינטר, 18 מליון, ופרננדו רדונדו - מילאן, 17.5 מליון יורו), הפעם המצב שונה. ריאל מכרה שחקנים בשווי 366 מליון יורו כשהבולטים הם די-מאריה כמובן, אוזיל והיגואין. סך ההוצאות של הנשיא אגב - 1.148 מיליארד יורו. כך סיימתי את אותו פוסט בו דיווחתי על המספרים - "את החלום הגדול, חלום הלה-דסימה של כולנו - פרז הגשים, והחגיגות היו טובות ויפות, לא מהעולם הזה,. אבל האם עכשיו שוב המגלומניה תעלה על השפיות?

כעת ניצב פרז בפני מחלוקת עצומה. ריאל מדריד עונה שנייה ברציפות מאבדת את האליפות ומשלימה רצף עגום של אליפות אחת בחמש שנים. אנצ'לוטי לא חטף מטעויות בשום שלב של העונה. מי זוכר בכלל את רצף 22 הנצחונות הרצופים? עונה שהתחילה בהתלהבות רבה, 'עונה ששת התארים' - הסתיימה עם הסופר-קאפ האירופי ואליפות העולם לקבוצות. והיה כמובן גם המשחק המיותר בדובאי במקום לנוח בפגרה כמו שצריך. פרז לא יכול לעבור בשתיקה על כך שריאל מדריד גמרה את העונה תוך חמישה ימים ודווקא בשני משחקי בית בסנטיאגו ברנבאו. ומצד שני, תדמית פיטורי המאמנים והכיסאות המוזקלים הזו (למרות שפרז הוא לא זה שבעט את קאפלו החוצה, למשל, אלא ראמון קאלדרון ופדג'ה מיאטוביץ') - וודאי לא תורמת למועדון. בדצמבר אגב למי שזוכר עוד דובר על אנצ'לוטי במונחים הזויים של 'הפרגוסון של ריאל'.

"זה ממש לא מספיק, אנחנו רוצים הרבה יותר מכך", אמר פלורנטינו בראיון רגע לאחר ההדחה נגד יובה כשהוא 'קורץ' שוב לעבר הגביע ה-11, ורמז לגבי עתידו של אנצ'לוטי. הבוקר בתקשורת כבר התעסקו שוב. השחקנים מגבים את אנצ'לוטי זה אחר זה - מרסלו, קרוס, סרחיו ראמוס, זה הצד של ה-AS. במארקה מדברים על הרצון להחליף את אנצ'לוטי ועל בדיקת אלטרנטיבות. השאלה האם מאמן אחר יקבל באמת את ה-Say בריאל מדריד ויוכל לעשות ככל העולה על רוחו.

האופי 'הדפוק' במקצת של המועדון הוא כבר נושא(פילוסופי) אחר ונרחב מאוד לדיון. (הדרך של הנשיא, מעמד המאמן אם קיים, הכוח העצום של השחקנים בחדר ההלבשה - מנואל סאנצ'יז והיירו בעבר, היום - כריסטיאנו, איקר וסרחיו ראמוס, המנטאליות והתקשורת). חלק מעניין פיטורי המאמנים התכופים נבע מכך שמונו אנשים לא נכונים. הרבה יצורים כמו קרלוס קיירוש(כולה עוזר מאמן במנצ'סטר!), לושמבורגו, מאמנים שידעתם שהם זמנים כמו גארסיה ראמון ולופז קארו. את פלגריני לא היה ניתן להשאיר. הוא קיבל רכש ב-250 מליון יורו וקיבל בראש אפילו נגד אלקורקון ולא עבר את 1/8 הגמר, ומצאו 'פירצה' עם מוריניו.

המועדון, כך היה נראה, הגיע לדרך המלך עם בואו של מוריניו. מאחורי כל רכש הייתה מחשבה, לא נרכשו שחקנים רק בגלל 'המותג' ופלורנטינו מעט זז הצידה וגם חורחה ואלדאנו. אבל פרז ומוריניו התכסחו והאמת שגם למאמן יש חלק בכך. אני רציתי את מוריניו לעשר שנים או לפחות למחצית מהזמן. במודל של ריאל מדריד בלתי-אפשרי שיחזור מקרה פרגוסון או אפילו פרק זמן כמו ונגר או בניטס.

שאלת מיליארד הדולר - פלורנטינו פרז: טוב או רע לריאל מדריד?
    אולי אחרי שהמעמד הכלכלי של המועדון בטוח ל-20 השנה הקרובות(אולי הגזמתי) - זה הזמן לחשוב בכיוון אחר.
    ויכול להיות שמבנה הנוכחי של המועדון - מורכב מסוסיוס דעתניים וכן-הלאה(הרי אנחנו לא מנצ'סטר יונייטד או באיירן מינכן) - הרצוי הוא המצוי, לפחות מבחינה הנשיאות. מצד אחד זה משעשע להגיד שהמועדון הזה יכול להתנהל רק בצורה של שגעונות וככה הוא גם הכי הצליח. מצד שני - אולי בעידן הנוכחי זה כבר לא מספיק, והלחץ גובר משנה לשנה. וכן, מסתכלים מידי פעם אל מעבר לכביש.

- האם מישהו תמך במפתיע למשל בחלק מההחלטות ומאורעות 2003? האם חלק מההתקפה נגד פרז נובעת מקנאה והעובדה שהוא פחות מושפע מהביקורת?

- או שאלת מיליון הדולר - עד כמה חלקו של פרז 'בפיאסקו של המאה' הוא גדול, האם הוא צריך לשים את המפתחות והאם עם נשיא אחר המועדון ייצא לדרך טובה יותר?

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בדיוק, זה לא המקרה של רונלדו אז אין סיבה לערב אותו בנושא של תעדוף שחקן זה או אחר בגלל מרצ'נדייז ולא מסיבות מקצועיות. דבר שאני לא מספיק בקיא בו בשביל לתת דעה, אבל אני לא אהיה יותר מדי מופתע אם זה נכון (או לא נכון).

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

תגיד לי דור, משעמם לך? מתי לא הבנתי את ה״עליהום״ עליי? וכן, לדעתי אתם מועדון פח אשפה. אם אתה בוחר להיעלב מזה זו בעיה שלך.

למי שלא הבין את הכוונה שלי - רונאלדו שחקן נהדר, אבל הבעיה בו היא שהוא לא יכול להיות שחקן נהדר ועוד שחקן מהסגל. הוא חייב להיות השחקן המרכזי, הכוכב ומבחינת יכולות וגיוון הוא לא יכול להיות כזה, וכל עוד הוא ישאר בריאל הוא יהיה כזה. אגב אלעד, להגיד שאי אפשר לשים עליו אצבע מאשימה על ארון התארים הריק של ריאל בתקופתו... אני לא מסכים, אם מדמים את ריאל למחלקה צבאית הוא הסמל ואפילו המ״מ, ואם יש פשלה אז הולכים קודם כל אליהם. אז לדעתי, וזו דעתי בלבד, עדיף למכור אותו (כי שחקן ספסל הוא בטח לא יהיה) ובכסף הזה להביא 2-3 שחקנים טובים מאוד שיתנו גיוון ועומק שאין היום לריאל.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

רונאלדו לא יכול להיות המרכזי מבחינת יכולות וגיוון? זה הטיעון הכי הזוי ששמעתי בשנה האחרונה.
    האיש מלך השערים והבישולים של ריאל מדריד, אחד הטובים בהיסטוריה של המשחק, אתלט על עם יכולות טובה בשתי הרגליים, וכזה שמביא את התנועה ללא כדור לרמת אומנות.

אין מתאים ממנו להיות ה-שחקן.

מצב נושא:
הנושא נעול.