ריאל מדריד 2012/13:: סוף עידן מוריניו

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Jul 9, 2012.

1. אלי מתחן Member

אלירן עטר במקום היגוואין או בנזמה וזה שיפור בעמדה לפי איך שהם משחקים העונה.
    אני בעד לתת למוראטה את הדקות, יותר גרוע הוא לא יכול להיות.

2. סדרו קייטע Member

הענין הוא כזה: כל עוד מדובר בשחקנים צעירים (כלומר שלא נמצאים מעבר לשיא), ההנחה היא שכל עוד יתנו להם הזדמנות, בסוף הם יצאו מהתקופה הרעה שלהם. מצד שני, גם בתקופות טובות שלהם, הם לא בדיוק היו שחקנים של רגעים ומשחקים גדולים (היגואין היה כזה עד עונת 2009/10, זה עבר לו בעונות האחרונות), כך שגם אם יצאו מהמשבר, הם לא בדיוק החיילים הכי אמינים בעולם ללכת איתם למלחמה.

אני לא אתפלא אם במשחקים מול ברצלונה ויונייטד מוריניו יעלה עם רונאלדו כחלוץ יחיד.

3. Zizou10 Member

זה בחיים לא יקרה, רונאלדו ממש לא אפקטיבי לבד בחוד ובעבר מוריניו ניסה את זה פה ושם. אני מוכן לשים על זה את הראש שלי שזה לא יקרה. אולי אולי וגם לא נראה לי - במשחק נגד בארסה בליגה, שאותו נארח בברנבאו, בעצם אולי נראה במשחק הזה שוב את מוראטה. האמת, למה לא?

Last edited: Feb 18, 2013
  4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רק שרונאלדו לא אפקטיבי כחלוץ מרכזי, אתה גם סתם תפסיד את האיום שהוא מביא עימו כאשר הוא מגיע מאחור עם הפנים לשער - בלי הכדור - ועם הכדור; עוד דבר קריטי בהצבת רונאלדו בתפקיד החופשי שלו בקישור היא שריאל מדריד גם כך נוטה להתקשות מאוד במשחק עומד. נכון שעם קצת יותר מזל ולולא הופעה הירואית של דה חאה במשחק הקרקע זה היה נגמר אחרת עבור מנצ?סטר יונייטד, ועדיין חסר עוד מישהו שיאיים על השער מלבד רונאלדו במשחק הגומלין, כמו גם יותר שכל בהנעת הכדור הקבוצתית והאיומים הממשיים על השער (אוזיל, אוזיל, אוזיל).

Last edited: Feb 18, 2013
  5. aloneli Member

אפשר לראות במשחק נגד מנצ'סטר שרונלדו היה באגף במחצית הראשונה הוא נתן את המחצית הכי גדולה כנראה של שחקן השנה בליגת אלופות ובמחצית השניה שהוא עבר להיות חלוץ הוא נתן כנראה את המחצית הכי חלשה שלו השנה באלופות.
    לא שרונלדו רע כחלוץ מטרה אבל גם מקבלים ממנו פחות שם וגם אין לו מחליף ראוי בעמדה שלו שהוא עובר להיות חלוץ.בינתיים ריאל צריכה להסתפק בחלוצים שיש לה ולהמשיך עם רונאלדו בצד שמאל כך שאני מסכים עם מה שכתבו פה.

6. Raulito Madridista

המעבר של ריאל מדריד מהגנה להתקפה הרבה פחות טוב העונה בהשוואה לאשתקד, וזה קורה עם רונאלדו. אז בלי המהירות המסחררת שלו ביציאה המהירה למתפרצות, לפי ההשערה כביכול שיתפקד כחלוץ חוד - אין על מה לדבר בכלל. בנזמה ימשיך להסריח את הדשא ובכל-זאת יזכה לקרדיט.

אגב, עוד מוקדם לדבר על המשחק, עוד שבועיים פחות יום - אבל אני בטוח שמוריניו קיווה שלפחות בגומלין הוא יוכל לקחת את מרסלו בחשבון. גם הוא כוח שיוצא למתפרצת והתרומה ההתקפית שלו חסרה. עם כל הכבוד לשני האיומים על השער - קונטראו רחוק מלהיות כוח התקפי, בטח ברמות האלה. מרסלו הקדים את החזרה שלו מהפציעה קצת ועכשיו מדובר כנראה בעצלנות נטו.

Last edited: Feb 20, 2013
  7. Raulito Madridista

http://img545.imageshack.us/img545/9555/higuaina.Xxx

גונזלו היגואין כבש אתמול לא רק את שער הניצחון מול דפורטיבו לה-קורוניה אלא גם את שערו ה-100 במדי ריאל מדריד בליגה הספרדית. היגואין הגיע למס' המכובד ב-179 הופעות, השחקן השישי שעושה זאת הכי מהר, כשהוא משאיר מאחור שמות גדולים כמו ראול(212), סנטיאנה(223) ובוטארגיניו(237). את שער הבכורה שלו כבש הילד בדרבי מול אתלטיקו מדריד בויסנטה קאלדרון כשהוא לומד מהטובים ביותר. את השער השני, מול אספניול, כל אוהד ריאל מדריד מכיר...סה"כ המספרים בריאל מדריד: 287 משחקים - 128 שערים ו-57 בישולים.

* העונה הכי פורייה - עונת 2009/10 - 29 שערים ב-40 הופעות.
    * המשחק הכי מטורף - רביעייה אדירה מול מאלגה בברנבאו בעונת 2008/09 כשניצחנו 4:3.
    * חתום על שער האליפות מול אוססונה ב-07/08 ובישל שני שערים עונה לפניכן במשחק האליפות מול מאיורקה.
    * שערים בקלאסיקוס: 2 בליגה ואחד בסופר-קופה; שערים בדרבי - 5 שערי ליגה
    * השערים הכי יפים: מול סראגוסה בעונת 09/10 כשהקפיץ מעל ראשו של אז'אלה וירה לרשת; מול מאיורקה בגביע בעונת 07/08 כשבעט מהאוויר לחיבורים אחרי שהכדור נהדף מההגנה;

לסיום:הקליפ שערכתי בזמנו על היגואין(כבר לא עדכני).

הילד קנה אותי כבר מהמשחק הראשון שלו בבוגרים כשראינו מאיזה חומר הוא קורץ. ואחרי הגול מול אספניול - בכלל. כשהוא על המגרש תמיד חייה ובועטת תחושת הרמונטדה. משהו בהתקדמות שלו נעצר - הוא פחות תכסיסן, לא מבקיע מספיק בליגת האלופות וכבר שנתיים הוא מנגן כינור שני לבנזמה, אבל בכל-זאת הפך במרוצת השנים לאחד מהשחקנים הכי אהובים ומרגשים בסגל. אגב, גול אחד שפחות מוזכר מהצד שלו והוא עדיין אחד הגדולים - הבומבה לחיבור של חטאפה ברגל שמאל בדקה ה-90 ברמונטדה המטורפת עם חואנדה ראמוס בדקה ה-90 - תחפשו לינק בעצמכם. פיפיטה עוד יחזור.

8. Raulito Madridista

http://realmadrid.co.il/se1112/moustay.Xxx

שער ה-AS הבוקר: לשחקנים נרמז שמוריניו ימשיך גם בעונה הבאה. וזה מה שבעיקר מעסיק את התקשורת.

בכל מועדון נורמלי באירופה - מוריניו היה מקבל כבר חוזה לעוד עשר שנים(לא שהוא יחתום, כי הוא משתעמם גם כן די מהר). עצר את ההגמונייה של בארסה, זכה בשלוש תארים בשלוש עונות(אנחנו לא יודעים איך תסתיים העונה) וקידם שחקנים צעירים כמו די-מאריה, אוזיל, ואראן ועוד. אופיו של מוריניו שנוי במחלוקת אבל אני מאוד מקווה ומאמין גם שבמועדון שמים בצד את כל השטויות של התשקורת. קשה לתאר את היום שיבוא אחריו. רוב המאמנים שבאו אחרי דל-בוסקה היו יותר קרובים להיות סמרטוטים. הם קיבלו את הג'וב בקלות מרגיזה ולכן גם נבעטו בקלות. מאמן כמו מוריניו לא מפטרים על שלושה הפסדי ליגה מגוכחים לסלטה ויגו או אוססונה. אם פיטורי קאפלו היו טמטום טהור - עזיבה של מוריניו תהיה טמטום בריבוע. כל עוד זה תלוי בנו - ריאל מדריד צריכה לעשות את המקסימום. בקיצור - גראנדה ז'וזה. ואם הוא יביא את הלה-דיסימה ותרשו לי להשתמש בדמיון פרוע - גם את גביע המלך, ונסגור עונה מהסרטים עם 3/4 - זה בכל-זאת לא הזמן לעזוב. רוצים עוד.

9. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לזכור שההחלטה אם הוא ימשיך לא תלויה רק בפרס אלא גם במוריניו עצמו. מלבד היחס השפל שהוא מקבך מהתקשורת ומאוהדי שאר הקבוצות, הוא אמר לא פעם אחת שהוא רוצה לאמן באנגליה אחרי שיסיים את מלאכתו ואת קדנצייתו בריאל מדריד, שם גם אוהדי שאר הקבוצות מעריכים אותו יותר מבספרד ובאיטליה. בהנחה שנזכה בליגת האלופות, מוריניו ישיג את מה שהוא באמת רצה להשיג בספרד (אליפות, אלופות וסיום המונופול של בארסה בספרד) בנוסף לעוד כמה תארים זוטרים כמו הסופרקופה וגביע המלך. מעט מאוד מאמנים ממשיכים לאמן בקבוצתם למשך מס' רב של שנים ולא מרגישים תחושת שובע כלשהי ורצון להמשיך הלאה - לדוגמה מוריניו באינטר ופפ בברצלונה. אבל צריך לזכור שאחנו רק ברבע גמר ליגת האלופות וגם אם מוריניו בסופו של דבר באמת יזכה בה, אני מניח שהוא ירצה לסיים את החוזה שלו בקבוצה מתוך כבוד למועדון ולשחקנים וכי שלושה או ארבעה תארים בשלוש עונות לא ממש עונה להגדרה של שובע אצל אדם שרוצה לזכות בהכל וכמה שיותר.

הכי הגיוני לדעתי שהוא יעזוב בעונה הבאה אחרי שיסיים את החוזה שלו.

Last edited: Mar 8, 2013
  10. Civil Anti Madridista

אין ספק שהניצחונות האחרונים על ברצלונה ומנצ'סטר יונייטד הכניסו את כל המערכת של ריאל מדריד לטירוף מוחלט. כאילו המצב העגום בליגה נשכח
    מבחינה מקצועית ריאל תעשה טעות מרה אם היא תיתן לו ללכת, אבל כאן עומד גם רצונותיו לחזור לאנגליה
    קשה לומר בביטחון מלא מה יקרה בתום העונה, כי ההישארות שלו תלויה גם באיך ריאל תסיים את העונה ואם אילו תארים (אם בכלל)
    שאלה נוספת היא מה קורה בעניין המחנות הפנימיים בתוך הקבוצה? אם מוריניו יישאר קסיאס עוזב?

11. Civil Anti Madridista

כלי תקשורת רבים בעולם מפרסמים שפלורנטינו פרס וז'וזה מוריניו החליטו להיפרד בתום העונה הנוכחית, כשלא משנה באילו תארים ריאל תסיים את העונה
    ההחלטה על הפרידה בין הצדדים נפלה עוד בחודש ינואר, האם מכן מוריניו ישוב לאנגליה?

12. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי הגרדיאן שנחשב לעיתון אמין יחסית באנגליה, יש כל מיני שמועות על כך שמוריניו מתכנן להציע לטוטנהאם את היגוואין כחלק מעסקת העברת בייל שממשיכים לגעגע לנו בעיתונים את שמו של הוולשי הנהדר.

דווקא הבעיה הגדולה בהעברת בייל היא לא הספסול של די מריה ולא היגוואין (למרות שאני מתקשה להאמין שהוא ייקח חלק בהגעתו של בייל אם וכאשר), אלא שבמידה והוא מגיע, מוריניו בעצם יודיע לחסה רודריגז שאין לו מקום בהרכב הפותח של ריאל מדריד, לפחות לא ב-5 שנים הקרובות. אנחנו רואים שבעונה האחרונה מוריניו ופלורנטינו מנסים לשנות את התדמית שלנו שאנחנו "קונים כוכבים ולא מייצרים אותם", כמו שכל מיני טרמפיסטים מברצלונה כ"כ אוהבים להגיד. יש סיבה שאחרי הפציעה של קסיאס מוריניו הביא דווקא את דייגו לופז הקנטראנו ולא את ג'וליו סזאר או שוער בעל שם יותר גדול ויותר מוכח ברמות הגדולות, ויש סיבה שגראנרו וקאייחון, שחקנים בלי הרבה כישרון, באו בתור שחקנים משלימי סגל ולא שחקנים שיוכלו להפוך את הספסל שלנו לקצת יותר איכותי. חסה לדעתי ולדעת רבים הוא השחקן הספרדי המוכשר יותר עד גיל 20 ולא סתם הוא סיים בתור השחקן המצטיין ומלך השערים של אליפות אירופה האחרונה עד גיל 19. עם כמה שאני אוהב את בייל ועם כמה שהגעה שלו תהפוך את ההתקפה שלנו לטובה ולאיכותית ביותר בעולם, חסה שהוא גם מלך שערי הסגונדה יחד עם דאולופאו אם אני לא טועה ייאלץ למצוא לעצמו קבוצה אחרת ואז תהיה סוג של אמת בסטיגמה שכתבתי מקודם.

כמו שזה נראה עכשיו כנראה שבאמת אחד מבין שני החלוצים שלנו יעזוב, אבל אם צריך לבחור ביניהם אז אני הולך עם הארגנטינאי. למרות שבנזמה מוכשר יותר ממנו, ההבדל הקטן בין הפוטנציאל של כל אחד מהם לא משתווה לכך שהיגוואין הפך להיות אליל שיציעי הברנבאו ולפני שנתיים הופיעו שלטים של "סופר פיפיטה" בכל משחק ביתי. הוא נקשר מאוד למועדון וראינו אחרי המשחק נגד יונייטד את השמחה העזה שלו, שאני בספק אם היינו רואים מבנזמה באותה סיטואציה. אפילו שהיכולת שלו רחוקה מאוד מזו ב-2010, האלטרנטיבה גם לא אי של יציבות וקשה להצדיק את היכולת הבינונית שלו בפציעות הקצרות שהוא עבר, בניגוד להיגוואין. בנזמה הוא לא ממש אהוב הקהל בלשון המעטה ועושה רושם שלא משנה כמה שערים הוא יבקיע בקלאיסקוס, החיבור בינו ובין המועדון לא יהיה חזק כמו זה של היגוואין או אילו זה של ואן ניסטלרוי.

אגוארו, לבאנדובסקי, סוארז, פלקאו... אם מחפשים חלוץ נוסף לסגל, למה לא מוראטה? אי אפשר להגיד שהוא אכזב בהזדמנויות המועטות שקיבל ולדעתי מגיע לו מקום בסגל לצד היגוואין/בנזמה לא פחות מאף קראק אחר. אני מתאר לעצמי שמוריניו יודע זאת וינסה לשלב את מוראטה כמה שיותר בליגה עד לסוף העונה כדי לראות האם הוא ברמה, ובמידה ונראה שהוא לא יותר טוב מסולדאדו או נגרדו, אפשר יהיה לוותר עליו תמורת גלאקטיקו נוסף להתקפה.

13. אלי מתחן Member

לכאורה בייל מתאים לריאל. השאלה זה האם עוד שחקן של מגרש פתוח זה מה שאנחנו צריכים. את המתפרצות ריאל עושה בשלמות, אבל מועדון ברמה הזאת נמצא מעט מאוד פעמים במצב שבו אפשר להתבסס על מתפרצות לאורך זמן, אם מביאים שחקן ברמות האלה, זה צריךל להיות מישהו טכני וזריז לא מהיר וחזק.
    כל עיסקה שכוללת את היגוואין בחוץ מבורכת.

14. Raulito Madridista

הכוונה היא להנחית חלוץ ראשון ולא עוד סותם חורים. לכן מוראטה לא רלוונטי. הילד מוכשר אבל אני לא רואה אותו מהווה אופצייה ראשונה מהספסל, עדיין מדובר בסיכון מסוים. היגואין או בנזמה? אני תמיד אלך עם הארגנטינאי ולא רק בגלל חסד הנעורים. הביקורת על היגואין מוגזמת, בכמה משחקים גדולים הוא באמת היה החלוץ הפותח שלנו? אם נשפוט על פי תצוגות נפל כמו סלטה או לה-קורוניה אז בנמה צריך לפרוש וללכת לשחק בפיפה. כי כשבזנמה גרוע הוא הכי גרוע על המגרש. היגואין יותר קרוב להיות '9'.

אגב, כנראה אני מבין הבודדים שחושבים שצירוף של בייל בסכום עתק הוא לא מהלך כל-כך נבון שלא בטוח שיצליח, למרות שמדובר בשחקן מטורף שבדרך להיות 'מפלצת כדורגל'.

15. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

שים לב שלא רשמתי שצריך לשלוח את מוראטה ישר להרכב כמו שאפשר לעשות עם היגוואין ובנזמה, מן הסתם מדובר בסיכון גדול. אך מה שאני מנסה להגיד זה שלמוראטה מגיע לקבל הזדמנות להוכיח את עצמו ואני מניח שהוא יקבל לא מעט דקות במשחקי הליגה הבאים. רק במידה והא ירשים בהן, כמו שהוא הרשים לפחות אותי בדקות המעטות שקיבל עד כה, יש מקום להשאיר אותו בסגל במקום להביא חלוץ מוכח מהלבל הגבוה ביותר. אני גם לא מצפה ממנו להיות חלוץ ראשון אלא כינור שני לבנזמה/היגוואין (יש להזכיר שגם אף אחד לא ציפה מוראן להיות בלם הרכב בריאל לפני כמה חודשים), ואם הזמן הוא ישתפר וירוויח את מקומו בהרכב אם נסתכל על העתיד בדרך האופטימית ביותר.

Last edited: Mar 13, 2013