ריאל מדריד 2012/13:: סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/7/12.

1. Raulito Madridista

http://www.realmadrid.co.il/se1112/celta2_3.Xxx

ועדת התחרויות של הליגה השעתה את ראמוס לחמישה משחקים. ראמוס נענש בצורה חמורה על המילים שאמר לשופט איה גמס בסיום המשחק(כמובן שהכל צויין בדו"ח) והנה הניסוח המדוייק - "אתה נוכל ונוולה, לא הפסקת לזיין אותנו היום". השחקן התנצל דרך הטוויטר מייד לאחר המשחק ואמר שקורה שלשחקנים נפלטים מילים קשות בשעה של מתח ועצבים, אך ההתנצלות כמובן לא התקבלה. ראמוס הורחק לחמישה משחקים - משחק אחד בשל שני הכרטיסים הצהובים וארבעה נוספים בגלל המילים שהטיח בשופט. היות ואין הרחקה ממשחקי הגביע בלבד, ראמוס לא ישחק בשני המשחקים מול ולנסיה ברבע הגמר(הראשון בברנבאו כבר ביום שלישי), יפספס משחק נוסף מול ולנסיה בליגה וגם את אוססונה(שבת) וחטאפה לאחר-מכן. המועדון מתכוון להגיש ערעור על הצהוב הראשון שספג ראמוס ובכך לבקש להפחית את העונש לארבעה משחקים.

עדכונים נוספים:

* כריסטיאנו רונאלדו שכבש אתמול שלושער עלה ל-174 שערים במדי ריאל מדריד ב-172 משחקים כשהוא משאיר מאחור גם את פירי. ההספק של כריסטיאנו ב-2013: חמישה שערים ובישול. את הכדור מהמשחק אתמול הוא כן לקח הביתה.
    * פאביו קונטראו חזר היום לאימונים מלאים ואולי יהיה כשיר למשחק מול אוססונה ביום שבת. צ'אבי אלונסו שהוחלף בשל כאבים בצוואר עשוי להיות כשיר.
    * ברבע גמר גביע המלך תפגוש ריאל מדריד את ולנסיה ויחד עם משחק הליגה בשבוע הבא יווצר מצב של שלושה עימותים בתוך 7 ימים - מטורף!

אם לא ראיתם את מוריניו אתמול כנראה שפיספסתם. קטע ענק של המאמן מתעצבן על השופט שהוציא רק כרטיס צהוב לבלם של סלטה למרות שכלל לא הייתה עבירה.

2. אלי מתחן Member

רק על העבירה היה מגיע לו איזה 3 משחקים בחוץ.

3. riquelme1 Member

וכל זה הוא עושה במשחק שהקבוצה שלו ניצחה 4-0 ועלתה לשלב הבא, למה הוא היה צריך להגיד את המילים האלה בכלל?

כמו שאמרתי, ראמוס בלם נהדר, בן אדם גם מצויין, אבל בכל הקשור למוח ולפטיל הקצר שלו הוא עדיין לא נרגע, הוא הרבה יותר 'מתון' מפעם שהיה מקבל אדום פעם ב-3 משחקים, אבל הקריזות המיותרות האלה עדיין לא עוברות לו, וחבל.

4. Civil Anti Madridista

תוצאת המשחק פחות קריטית. ריאל גם ככה נמצאת כרגע במצוקה עם שחקני ההגנה שלה, וזה הטיימינג הכי גרוע לאבד עכשיו גם את ראמוס לחמישה משחקים

5. Raulito Madridista

טוב אז אחרי היכולת המחפירה בלי כריסטיאנו רונאלדו ועוד נפילה במשחק חוץ, הגיע הזמן לפרוק:

אני חייב להתחיל איכשהו דווקא במשהו טוב שיבלע עוד מעט בהרבה 'חרא' - אתמול לצד האכזבה העצומה מהקבוצה עבר בי חיוך מטופש כזה כשחשבתי על כריסטיאנו רונאלדו. וואו, הוא כל-כך משמעותי, הוא עושה את ההבדל ואין לי ספק שנגד ולנסיה הוא יבוא בטירוף, יסחוב את כולם וזה ייראה אחרת. הרי ברור לכולם שכמה שהמצב גרוע - עם רונאלדו אתמול לא היינו כל-כך משעממים וחסרי אנרגיות.

כבר היו עונות שנגמרו בחודש ינואר ורצינו שמזג-האוויר יעצור את ברצלונה - לכו אחורה לעונת לושמבורגו(עד שהגיע), לופז קארו, גם החצי הראשון עם קאפלו היה לא טוב - אבל ההבדל הגדול הוא שהיום מדובר בקבוצה שמגיעה אחרי אליפות. אז עוד היינו עם עגלות בהרכב לצד שחקנים שבעים בסוף הקריירה או שחקנים צעירים שברור שיתנו יותר בעתיד, בקיצור בתהליך של חילופי משמרות. חצי העונה הזו מבחינה מספרית הוא הגרוע ביותר בעשור האחרון להוציא את העונה עם לופז קארו, אז אגרנו 31 נק' אחרי מחצית עונה. גם זו הפעם הראשונה שאני באמת חושב שהמקום השני בסכנה. כן, מעולם לא הרגשתי כל-כך 'קטן' בתור אוהד ריאל מדריד, בזמנים הכושלים עוד היינו חכמים על חלשים.

האופטימים יידברו על עונות דל-בוסקה - סיימנו במקום החמישי בליגה וזכינו בצ'מפיונס - אבל זו הייתה קבוצה אחרת לגמריי. היו בה כל-כך הרבה שחקנים שידעו להתעלות במאני-טיים, שחקנים עם אופי ברזל - ראול, היירו, רדונדנו, רוברטו קרלוס, גם מוריינטס. זו הייתה קבוצה אכפתית הרבה יותר עם עוד מדרידיסטות כמו סאלגדו והלגרה(לא גדלו במועדון אבל נתנו עד טיפת הזיעה האחרונה). זה יפה להגיד שבצ'מפיונס שום דבר עוד לא גמור אבל מעבר לעובדה שיונייטד שווה שני גולים בכל מגרש - קשה להאמין שניתן לעשות שינוי של 180 מעלות.

בכתבה באתר שתעלה עוד-מעט ארחיב קצת על הסיבות לפתיחת העונה החלשה, רק תעשו לי טובה - האחרונים שאשמים הם השופטים. יש כל-כך הרבה שחקנים שנראים רע אבל במקרה כזה האשמה היא על מוריניו שלפעמים נראה שהוא עושה דווקא. לפעמים גם עושה רושם שלא אכפת לו. שהיה מרביץ אתמול לאיזה אוהד ביציע(ולא בקניון) - שלא יישב כמו גולם על הספסל. מתותח כמו מוריניו ציפינו למשהו אחר והוא איבד את זה לגמריי, הקבוצה 'בורחת' לו.

ודבר אחרון: לא נכנסתי למארקה ול-AS היום אבל אם באמת כתבו שם 'ריאל מדריד לא שווה שום דבר בלי כריסטיאנו רונאלדו' אז אני מבסוט. שישתמשו בהכי הרבה רעל, שייכנסו בנו - כי מגיע לנו. מי שלא מספיק חזק כדי לקבל את הביקורת והרצון העז לנצח בכל משחק שקיים בריאל מדריד יותר ממועדונים אחרים - שיפרוש בשיא. יצחק שום רחוק מלהיות קונצנזוס אבל הוא אמר כמה משפטים יפים בתור מאמן ואחד מהם הוא שמי שאין לו אופי חזק לא מתאים לכדורגל. שיילך לשחק שש-בש, או עצה אחרת ממני - חוג קרמיקה.

עריכה: הכתבה המלאה מהאתר - תלחצו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/13
  6. Raulito Madridista

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2013/01/15/futbol/equipos/real_madrid/1358254022_extras_portada_0.Xxx

מוריניו עצבני על די-מאריה ונזף בו אחרי המשחק מול אוססונה. בסיום התיקו המביש מול אוססונה בפמפלונה במהלכו ריאל לא יצרה מצב הבקעה אחד ללא כריסטיאנו רונאלדו, מוריניו הפתיע כשנכנס לחדר ההלבשה ואמר לשחקנים - "אהבתי את היחס והמחויבות שהפגנתם ואין לי שום ביקורת". מצד שני, בארבע עיניים בשיחה עם אנחל די-מאריה הוא אמר דברים אחרים לגמריי. המאמן זעם על הארגנטינאי שחזר להרכב לאחר שני משחקים ושיחק רע, היה רחוק מלנצל את המהירות שלו ולהוביל את הקבוצה, וצרח עליו - "כשהרווחת פחות כסף שיחקת הרבה יותר טוב. העונה אתה לא נותן כלום". מוריניו מאוכזב ממס' שחקני מפתח שבלטו בעונה שעברה בדרך לאליפות והעונה חלה נסיגה רצינית ביכולתם כמו בנזמה, אוזיל, ראמוס וקסיאס, אבל מדי-מאריה הוא מאוכזב יותר גם כי קיבל קרדיט ארוך מהשאר וגם כי בקיץ הוא 'נלחם' מול ההנהלה כדי לסגור את שדרוג שכרו של הארגנטינאי לשלושה מיליון יורו בהקדם האפשרי. המאמן פשוט מרגיש נבגד. הוא חשב שאחרי השער מול ברצלונה בסופר-קופה שהתגלה כקריטי - די-מאריה יתחיל לכבוש העונה יותר ולסחוב את הקבוצה. בקיץ די-מאריה אמר נחרצות:"אני מרגיש טוב כאן ומצפה לשדרוג בשכרי כי הנשיא הבטיח לי שבמידה ואשחק טוב זה יקרה". אבל הביצועים של הארגנטינאי לא מרשימים בכלל בלי שום קשר לסטט'(כבש 4 שערים ובישל 8). גם השחקנים מעידים שדי-מאריה משחק פחות טוב ומשהו באופי החזק שאי-אפשר לו לחזור מפציעות כמו שצריך - נסדק. על רמת המחוייבות של די-מאריה אף-אחד לא מלין אבל זה בטח לא מספיק..

-----------------------------

האמת שאין יותר מדי מה להוסיף. השחקנים המהירים והזריזים והטכניים הרי מעצבים כי אי-אפשר לשפר מהירות של שחקן וגם אם כן אז לא במילה ניכרת. אני מוכן לקבל את בעיטת הסבתא של די-מאריה אבל קבלת ההחלטות שלו כל-כך מעצבנת. את מס' המשחקים הטובים שלו העונה אפשר לספור על כף יד אחת. מול אספניול הוא החמיץ בלי הכרה ומול מאלגה דפק ספרינט של חצי מגרש אבל נגע בכדור בצורה כל-כך רכה ומרושלת והבלם הרחיק שם מהקו. מאז הפציעה בעונה שעברה די-מאריה איבד את זה ואני סקפטי לגבי היכולת שלו. שחקנים מסוימים כמו אוזיל שנתמכה עליהם ביקורת עוד נותנים משהו והגרמני נניח משתפר מאוד בזמן האחרון אבל די-מאריה פשוט לא נותן כלום. אהה, כן - לחימה זה טוב ויפה אבל אנחנו לא בחטיבת גבעתי, מה עם קצת כדורגל? טיעונים כמו 'הוא נלחם' אני מוכן לקבל מהחרא שאני רואה בבלומפילד עם הפועל שבוע אחרי שבוע. לא בריאל מדריד. ואולי את הזעזוע הזה מוריניו היה צריך לעשות לפני חודשיים-שלושה, כבר אחרי ההפסד לסביליה או נניח מול בטיס. הוא איחר גם כן.

7. Civil Anti Madridista

ככל שהעונה מתקדמת ומוריניו עדיין המאמן לא יהיה בסגל שחקן אחד שלא יתכסח איתו, מלבד כמובן כריסטיאנו רונלאדו שזוכה ליחס מיוחד
    אבל הפעם זה לא מפתיע אף אחד. די מריה השנה זה לא אותו שחקן של העונה שעברה, יש ירידה גדולה ביכולת שלו והוא חסר מאוד לריאל מדריד.
    אני מניח שריאל תעבור בקיץ לא מעט שינויים, במועדון הזה אף פעם לא תהיה סבלנות אז סביר להניח שהיו כמה סופרסטארים שיחפשו בית חדש

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יודע כמה הדיווחים האלו אמינים, אבל היום מדווחים בספרד כי מוריניו הגיע לעימות עם רונאלדו בחדר ההלבשה. הראשון העיר לאחרון על ההחמצות הרבות ואיבודי הכדור, ובתגובה האחרון לא נשאר חייב וענה לו. השחקנים הפרידו בין הפורטוגלים.
    בוא נראה לאן זה ימשיך מפה.

9. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני קראתי על השמועה הזו של ריב בין רונאלדו ומוריניו רק בספורט ובמונדו דפורטיבו, עיתונים פרו ברסאים מובהקים שמיותר לציין את מידת האמינות והאובייקטיביות שלהם בכל מה שקשור לריאל מדריד. במארקה, באס ובאל פאיס לא ראיתי מילה על זה. כמובן שזה לא מונע מהתקשורת הישראלית לפרסם את זה בתור כותרת ראשית.

ושוב אני מבקש, אל תכתבו בפורום בקשר לריב כלשהו בין מוריניו ורונאלדו/קסיאס/ארבלואה/פרנסיסקו פאבון אם המקור לזה הוא מזבלוני קטאלוניה. שמועות מסוג זה ראויות לפרסום רק הן היו כתובות גם בשלושת העיתונים שציינתי לפניכן (ואני מתכוון לכך שהידיעה הזו מפורסמת בכל שלושת העיתונים, לא רק באחד או בשניים מהם).

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/13
  10. Raulito Madridista

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2013/01/18/futbol/equipos/real_madrid/1358502499_extras_portada_1.Xxx

הברנבאו מרוצה מסמי חדיירה. הקשר הגרמני שלא משחק בעמדה סקסית וגם יהיה מעולם השחקן הוירטואוז בקבוצתו לא מקבל לפעמים את הקרדיט לו הוא ראוי. אבל האוהדים בברנבאו שרוצים בכל משחק 5-0 ומצפים גם מהבלמים להיות השחקנים הכי טכניים - יודעים להעריך שחקן שמשקיע, נלחם ללא פשרות ומשתפר. בסיום משחק הגביע מול ולנסיה במהלכו בישל את שער היתרון של בנזמה, הברנבאו עמד דקות ארוכות על הרגליים, קרא בשמו ומחא לו כפיים. הגרמני בישל העונה כבר 4 שערים - אחד יותר מכל העונה שעבר - ורובם בתקופה האחרונה(סוסיאדד בליגה וסלטה ו-ולנסיה בגביע) ומוגדר ע"י המארקה כ-'9' המדומה של מוריניו, משהו כמו ססק פברגאס בנבחרת ספרד. גם המאמן לא חסך מחמאות מחדיירה בסיום המשחק מול ולנסיה - "תענוג לצפות בחדיירה משחק. הוא משלב עבודת הגנה מעולה עם הצטרפות טובה מאוד להתקפה. הוא עושה את העבודה של הקשר האחורי המודרני בצורה נהדרת". הגרמני נמצא 'בתקופה הטובה ביותר שלו במדריד' לפי מה שהגדירו במארקה. עוד סיבה לשיפור ביכולתו - הגרמני השאיר לחלוטין את הפציעה מהמשחק מול דורטמונד. כחלק מההקרבה לקבוצה הוא ניסה לחזור לשחק מוקדם מהצפוי מה שפגע ביכולתו האישית.

* ריאל מדריד רשמה שנה שלמה ו-30 משחקים ללא הפסד בבית. ההפסד האחרון בברנבאו היה מול ברצלונה במשחק הראשון ברבע גמר גביע המלך(2:1). המאזן מאז: 25 נצחונות ו-5 תוצאות תיקו. המנחוס העיקרי - ולנסיה(2). בכל שאר המשחקים שלא ניצחנו נפלו שערים בדקה האחרונה וזה פשוט מדהים: אוזיל הציל אותנו מהפסד מול דורטמונד(2:2) עם גול בבעיטה חופשית במהלך האחרון של המשחק; בעיטה בדלי מול אספניול בדקה האחרונה(2:2); תיקו מול מאלגה עם בעיטה חופשית של סאנטי קאסורלה.

-------------------------

אני מניח שעוד רבים אחרים כמוני לא הבינו מה הנגר הזה עושה בריאל מדריד בעונה הראשונה, אבל רק עיוור לא ישים לב להתקדמות של חדיירה. בכל משחק הוא מגיע למצב הבקעה ומייצר איכשהו הזדמנות לגול ותיזכרו גם בסלאלום שלו בסופר-קופה - וזה נהדר. רק שיישפר קצת את הסיומת או קבלת ההחלטות. וכן, ברור שהוא לא פברגאס וגם לא יהיה ולא נראה אותו כובש יותר מחמישה שערים בעונה.
    לגבי עבודת ההגנה שלו: אפשר לומר שיש נסיגה קלה וחדיירה אולי לעתים יוצא ללחוץ קדימה בפזיזות ושוכח מה התפקיד האמיתי שלו, אבל הנסיגה של ריאל מדריד ברמה הטקטית היא בגלל...ריאל מדריד. לא בגלל סמי חדיירה, הוא לא 'אשם' אלא כל הקבוצה 'אשמה'. זה נובע מההיחלשות של די-מאריה שתרם במשחק הלחץ, אלונסו שמציג משחקים מעולים אבל גם הרבה בינוניים, פפה וראמוס כמובן וכן-הלאה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/1/13
  11. Raulito Madridista

זוכרים את הדיבורים והכותרות המפוצצות על 'עימות' בין מוריניו ורונאלדו אחרי משחק הגביע נגד ולנסיה? המארקה הוציא את הדו-שיח הקצר:

ממש בסיום המשחק ניגש מוריניו לשחקנים ובירך אותם על המשחק. כשהגיע לכריסטיאנו הוא עצר והעיר לו:"במהלך רבע השעה האחרונה החמצת הזדמנויות מעולות. אתה יודע עד כמה שערים במשחקי גביע הם חשובים. כמוכן, פריירה(המגן הימני של ולנסיה) עבד קשה באגף הימני ויכולנו גם לספוג". רונאלדו קצת היה בהלם מהדברים ואמר בטון קצת גבוה:"אני לא מקבל את הביקורת הזו. לא יאומן שאני נותן את החיים בשבילך ואתה עוד מעיר לי". לאחר-מכן רונאלדו התנצל בפני מוריניו שבכלל שכח מהאירוע ואמר ככה בדלתיים סגורות - 'לא קרה כלום מבחינתי. רונאלדו ידע שהוא היה יכול להכריע את המשחק לחלוטין עם עוד שני שערים. אין אחד שהוא יותר תובעני מכריסטיאנו עצמו". מוריניו הגדיר לאחר מכן את 'המקרה' כ'משחק ילדים'.

-----------------------------

ובקיצור: סערה בכוס מים, ומרוב עצבים אפילו לא פירגנתי לכם בתמונה, ממש חריגה מהנוהל הרגיל. אני אוהב שדברים מחדר ההלבשה יוצאים החוצה, הרי אנחנו האוהדים סקרנים, אבל המארקה וה-AS מתעסקים קצת יותר מידי בקקה ויש גבול. אני מאוד מקווה שהבולשיט הזה לא משפיע על השחקנים והם מעבירים דאחקות על העניין לפני המשחק. לנושא עצמו - רונאלדו ומוריניו הם שילוב מנצח. מותר למאמן להעיר לשחקן גם אם הוא רונאלדו ואני גם מבין את מוריניו הרי עוד שער אחד של רונאלדו והיינו עולים 'עם המילואים' במאסטייה. רונאלדו בהחלט החמיץ מצבים קורצים וזה קורה לו העונה קצת יותר מידי. אבל הגישה שלו למשחק פשוט פנטסטית ובדקות הראשונות התלהבתי מכל נגיעה שלו בכדור, כמו ילד.

12. Raulito Madridista

http://www.realmadrid.co.il/se1112/valenciacup1_1.Xxx

קסיאס נפצע וייעדר כחודש וחצי! ההלם שתקף את עולם הכדורגל הספרדי בזמן שהחליט מוריניו לספסל את הקפטן קסיאס מול מאלגה לפני כחודש וחצי כמעט זהה לשוק שתקף את ספרד עם הפציעה המיותרת של קסיאס במשחק גביע זוטר ודווקא כשהחודש הכי חשוב של העונה עומד בפתח. האקט של מוריניו עשה את שלו וקסיאס הפגין את הכושר הטוב ביותר שלו העונה כששמר ארבעה משחקים רצופים על רשת נקייה והצלה אדירה שלו מול ולנסיה הביאה להתקפת נגד ושער במתפרצת במשחק הגביע הראשון, ודווקא עכשיו קסיאס מושבת.

בדקה ה-13 קסיאס זינק לא מספיק טוב לכדור קרן של ולנסיה וארבלואה שניסה להרחיב בעט בידו. שלוש דקות ניסה הצוות הרפואי לטפל בו אפילו משהו מינימלי - ללא הצלחה. קסיאס נלקח לבית-החולים סנטיאס לה-מוראחלס שם אובחן שהוא סובל משבר באגודל של יד שמאל. ביום שישי יעבור ניתוח ויתחיל בתהליך השיקום. עוד שקיבל טיפול ראשוני מהצוות הרפואי של המועדון קסיאס הבין - "הרגשתי כאבים חזקים ובלתי-נסבלים וידעתי שמדובר במשהו רציני, הרגשתי שהאצבע יוצאת מהמקום. הקבוצה הכי חשובה לי ואני מקווה לחזור כמה שיותר מהר". בהמשך הלילה הודה לאוהדים ולמועדון בדף הפייסבוק שלו. זו הפציעה הראשונה של קסיאס מאז עונת 2004/05 אז הוחלף ע"י סזאר בדקה ה-53.

הדיווחים האופטימיים מדברים על חודש וחצי מחוץ למגרשים והפסימים יותר אומרים שהקפטן יושבת לחודשיים. בכל-מקרה הוא יפספס את המשחק הראשון מול יונייטד בצ'מפיונס וגם את צמד משחקי הסופר-קלאסיקו אם ייתרחשו ב-1/2 גביע המלך. סימן שאלה גדול ירחף מעל האפשרות שקסיאס יספיק לשוב בזמן לשבוע הקטלני שמצפה לריאל מדריד עם קלאסיקו בברנבאו מול ברצלונה בליגה(יום שבת ב-2/3) ואחר-כך הגומלין מול יונייטד באולד-טראפורד(יום שלישי, 5/3). אנחנו נמשיך לעקוב ולעדכן אחריו. נאחל לו החלמה מהירה ובהצלחה לאדאן שמקבל צ'אנס שלא יחזור.

עוד לפני הפציעה של קסיאס פורסם בתקשורת שהמועדון מעוניין לצרף שוער נוסף ואפילו עלה שמו של ג'וליו סזאר. היות ולא מדובר בפציעה קריטית אך לא ממושכת(טפו-טפו-טפו) סיכויים לא גבוהים שהמועדון יקבל החלטה על חיזוק העמדה בין הקורות. ייתכן ותתקיים שיחת הנהלה בנושא זה יחד עם המאמן מוריניו כמובן.

ההודעה הרשמית של קסיאס וראמוס

בשעות הבוקר המוקדמות בספרד יצא העיתון 'מארקה' שכנראה פתח העונה חזית עם המועדון, בכותרות ענק לפיהן הקפטנים קסיאס וראמוס נפגשו עם הנשיא פלורנטינו פרז והמנכ"ל והציבו אולטימטום - 'או אנחנו, או מוריניו'. הנשיא כינס באופן זריז מסיבת עיתונאים מיוחדת בסנטיאגו ברנבאו בשעה 14:00 שעון ספרד במטרה לשים סוף לקשקשת המיותרת. הנשיא ששמר על איפוק לאורך זמן רב שינה פאזה ותקף את העיתונות - "לא היו דברים מעולם ואני בא להפריך את השמועות השיקריות והכוזבות שבאו כנראה כדי לערער את היציבות במוסד היוקרתי ביותר בעולם, מועדון הכדורגל ריאל מדריד".

"בהתחשב בחומרת הדברים שפורסמו אני שובר את השתיקה והכלל שהצבתי לעצמי לא לדבר", פתח הנשיא כשהוא רוצה להעביר מסר בעיקר לאוהדים שהכל תחת שליטה. "ביום שני הייתה פגישה טובה מאוד ונגענו בהרבה נקודות אבל מעולם לא על הדברים שפורסמו או משהו שקרוב לכך. אני חושב שהתקשורת צריכה לרכוש כבוד מינימלי למועדון ולשחקנים וגבולות האתיקה נחצו כאן בענק כלפי איקר קסיאס וסרחיו ראמוס. העונה אמרו על המועדון דברים לא נכונים באופן רציף".

גם אם הסתכסו העונה עם מוריניו במה שחיזק את הדיבורים על 'מחנה הספרדים' נגד 'המחנה הפורטוגלי', קסיאס וראמוס זעמו על הפרסומים השיקריים ומיהרו לפרסם הודעה קצרה דרך האתר הרישמי של המועדון, להלן:

"בפגישה שנערכה עם נשיא המועדון ועם המנכ"ל מעולם לא עמד שום אולטימטום הנוגע למאמן הקבוצה"; "בתור הקפטנים של המועדון וחברים בסגל של קבוצה מצוינת מבחינה אנושית ומקצועית אנחנו דוחים לגמרי את השימוש בשמות שלנו ושל שאר השחקנים לגבי הדברים שנאמרו שהם שקר וכזב"; "ברצונינו להביע תמיכה במאמן ז'וזה מוריניו לו אנחנו רוכשים כבוד מקסימלי"; "לסיום אנחנו רוצים להעביר לסוסיוס ולאוהדים את האמונה שלנו שרק דרך אחדות משותפת של כולם - נתגבר, כמו תמיד על האתגרים שעומדים בפנינו העונה. האללה מדריד!"

---------------------------------------------

לא ראיתי את המשחק בלייב ולכן לא ידעתי על חומרת הפציעה ואמרתי לעצמי משהו סטייל 'בקטנה, יהיה בסדר'. אתמול חבר מהצבא הראה לי מה שכתוב ב-ONE ו-וואלה מעצבים הלכתי לאיזה סיבוב של שער דקות. לא אתרץ את העונה הבינונית הזו במכת פציעות אבל באמת שזה מנחוס. קסיאס נמצא בכושר הטוב ביותר שלו העונה עם 4 משחקים ללא ספיגה, היה שקט יחסי בינו לבין מוריניו והמאמן כבר קיבל מחמאות על כך שהצליח להעיר את הקפטן בזמן ושהמהלך שלו היה נכון. ועכשיו הפציעה הארורה הזו ודווקא בטיימינג הכי חשוב של העונה. אני לא אופטימי בכלל. שוער כמו קסיאס אתה רוצה בין הקורות בזמן כזה ולא משנה אם הוא ב-10% יכולת וכמו שחקנים גדולים הוא יכול לגרום לנו לשכוח חודש רע בחוץ במשחק שריאל מדריד זקוקה לו ונשענת עליו. זה מה שחסר לנו - בסוף עוד נתעלה וניתן הצגה מול יונייטד - כריסטיאנו ירוץ כמו מטורף, אוזיל עם מסירות העומק, אלונסו ינהל ונוביל 2:0 בביטחה ואז יגיע איזה שער חוץ דרדלה של ואן-פרסי בגלל תגובה לא טובה של אדאן וחלום הצ'מפיונס יתפוצץ מוקדם מהצפוי. קודם צפוי להתפוצץ חלום הגביע. שיחלים עד הקלאסיקו בליגה, אני מתחנן...

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/13
  13. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

קסיאס הוא לא היחיד שייעדר מהקלאסיקו, גם פפה הפצוע וראמוס, די מריה וקונטראו המושעים ייעדרו מהמשחק הראשון כשהבלם הפורטוגלי צפוי להיעדר גם מהמשחק השני. יש לציין שהמשחק הראשון ייערך בברנבאו ככה שאנחנו צריכים נס (או במילים אחרות: פציעה של מסי) כדי שיהיה לנו סיכוי בגומלין.

אני מאוד מקווה שריאל תצליח להשאיל שוער כלשהו עד סוף החודש, ג'וליו סזאר ובראד פרידל נראים כאופציות נהדרות. אני כבר איבדתי את כל האמון שהיה לי באדאן, בכל משחק שהוא שיחק הוא היה אשם לפחות בשער אחד ואני כבר רואה את מסי ואת ואן פרסי חוגגים עליו.

14. סדרו קייטע Member

לדעתי, ריאל צריכים להחתים שוער עד תום מועד חלון ההעברות.

בכל מקרה הם צריכים שוער מחליף יותר טוב מאדן ואם כבר נוצרה סיטואציה שבה קסיאס פצוע, אין טעם לחכות לקיץ. אם הם היו משחקים נגד סלטיק או משהו, מילא, מול יונייטד זו פריבלגיה גדולה מידי.
    השוער המדובר לא צריך להיות באותו דרג של איקר (כלומר מתחרה שלו על אפודת השוער הפותח), אבל מספיק מנוסה ובכיר בכדי להיות שוער לגטימי במשחק גדול. ז'וליו סזאר הוא אפשרות טובה. גם סטקלנבורג מרומא.

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/13
  15. אלי מתחן Member

בהתחשב בעובדה שארבלואה כבר כמה שנים המגן הימני הראשון ברוטציה, לא הייתי בונה על זה יותר מדי.