ריאל מדריד 2012/13:: סוף עידן מוריניו

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Jul 9, 2012.

1. Guardiola Member

ריאל לא התקשה הערב והביסה את מיז'ונאריוס דה בוגוטה האומללה 8-0, כובשים; שלושער לקאקה, צמד למוראטה, צמד לקאייחון ובנזמה(שעלה מהספסל) עם שער אחד. מבשלים, היגוואין עם שני בישולים, קאקה ואוזיל עם בישול כל אחד.(אני לא יודע אם להחשיב את הקרן של אוזיל כבישול).

מי שהיה מחוץ לסגל מהמשחק הזה הם; קסיאס, פפה, ראמוס, די מריה, אלונסו, מרסלו ארבלואה ורונאלדו.

תקציר של המשחק; http://m.youtube.com/#/watch?v=3i_3ZjNOzzI..._3ZjNOzzI&gl=IL

Last edited by a moderator: Sep 26, 2012
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זאת מוליכת הליגה הקולומביאנית עמי, אומנם עם השוער השני אבל זו זאת. אבל אל תטעה, זו ממש לא היכולת שלה וכמו מוריניו שאמר זאת, גם אני ועוד רבים הופתעו לרעה. אגב, זו אותה מיז'ונאריוס שהפסידה 0-1 לאתלטיקו לפני כמה חודשים ואותה מיז'וס שעשתה 1-1 בבוגוטה מול ריאל של לפני שנתיים או שלוש. אין לי כאן מה להגן עליהם, גם כי אני לא סובל אותם אבל כל מי שמכיר קצת לעומק את הליגה הקולומביאנית יגיד לך שגם אם הם ממש יתאמצו להפסיד ככה במשחק הבא, זה לא יקרה. לא יודע להסביר לך בדיוק מה קרה שם.

3. אלי מתחן Member

שמוריניו יתן לקאקא לשחק כבר!

4. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום שבו מוריניו ייתן לקאקא לפתוח בהרכב יהיה כנראה גם היום שבו נאבד את האליפות באופן סופי. מי שעוקב אחריו בריאל בוודאי מודע לכך שהברזילאי כבר בזבז אמש את התחמושת שלו לחודשים הקרובים...

Last edited: Sep 27, 2012
  5. אלי מתחן Member

אם הוא היה מקבל חצי מהקרדיט שאוזיל מקבל, הוא היה מביא יותר תפוקה ממנו. בכל פעם שקאקא היה טיפה חלש הוא הראשון שיצא, וכשהוא היה טוב ריאל נראתה מצויין.

6. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

להלן העובדות: במהלך עונת 2009/10, עת נחשב קאקא לשחקן מפתח בקבוצה וזכה ליותר מ30 הזדמנויות בהרכב (עד שנפצע לקראת סיומה), הוא תרם 9 שערים ו8 בישולים - בערך מחצית מהתפוקה אשר סופקה על ידי אוזיל בכל אחת מהשנים האחרונות. יתר על כן, כדאי להזכיר, בלחישה, שאפילו המספרים שהעמיד הברזילאי בשיאו היו פחות טובים מאלו שמעמיד הגרמני כיום.

באשר לחלק השני של תגובתך - אמנם, אינני מתכוון לגרוע ולו במעט מהיכולת הפנטסטית שהפגין קאקא בחלק מהופעותיו במדים הלבנים, אבל תיאורו בשאר המשחקים כ"טיפה חלש" הוא פשוט שקר גס. ככל שזכור לי, לא היה שחקן גרוע ומזיק מקאקא על כר הדשא בימים בהם הוא לא היה קם מהמיטה על רגל ימין; על כן, קל להבין מדוע הוחלף הברזילאי במהרה בכל אחד מהמקרים הללו (שהיוו כ70% ממספר הופעותיו מדי עונה). בשורה התחתונה, קבוצה אשר שואפת להשיג יותר מ90 נקודות בעונה ולהתמודד על כל התארים אינה יכולה להסתמך על פליימייקר חסר יציבות מהסוג של קאקא, ולא משנה כמה טוב הוא נראה בכל משחק שישי.

7. אלי מתחן Member

מול ברצלונה בכל המשחקים שקאקא שיחק ראינו שהוא כן שחקן לרמות האלה, מאוזיל ברוב המוחלט של המשחקים לא קיבלנו את הרושם הזה. הסטטיסטיקה לא אומרת הרבה כאשר רוב השערים מובקעים מול אוסאסונה וסוסיאדד. בעונה שהזכרת, קאקא נכנס לקבוצה לא מחוברת, שכבשה הרבה פחות שערים מזאת של השנתיים האחרונות, והפציעה בסוף שבגינה החמיץ את הקלאסיקו, הרסה לו הרבה מהרושם.

8. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אכנס לוויכוח האם קאקה ראוי לשחק בהרכבו של מוריניו מהסיבה הפשוטה שאני בקושי צופה בריאל מדריד ובטח שפחות מכם. תומר, עם זאת, איך ניתן לומר שמספריו של אוזיל מתעלים על אילו של קאקה בשיאו?! כמעט בכל אחת מעונותיו של הברזילאי במילאן הוא העמיד מספרים דו ספרתיים של שערים ובישולים. ולא המספרים הם אלו שמצביעים על גדולתו, אלא היכולת שלו לשפר את השחקנים סביבו ולסחוף את מילאן לזכייה בליגת האלופות. אין ספק שקאקה של היום הוא לא אותו שחקן שכיכב במילאן והוא נמצא בירידה מתמדת, אך למרות שהברכיים שלו גמורות, אי אפשר לקחת לו את חכמת המשחק האדירה, קבלת ההחלטות והתנועה עם הכדור.

9. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

דבר בשם עצמך. לדעתי, אוזיל הוכיח די והותר פעמים שיש ביכולתו להתמודד גם עם ברצלונה ושאר קבוצות ברמתה; למעשה, להוציא את המאניטה ואת המשחק מדצמבר 2011 (בו הפסדנו 3-1 בבית), בכל אחת מהופעותיו של הגרמני בקלאסיקו התקבל בי הרושם שהוא היה אחד מהשחקנים הטובים ביותר על כר הדשא.

אם כך, האם זה אומר שכל השערים והבישולים של קאקא במדי ריאל מדריד בטלים בשישים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

תרשה לי לתקן אותך - ב2009/10 הבקיעה ריאל מדריד 102 שערי ליגה, כמות זהה לזו שכבשה בעונה שלאחר מכן.

נאור,

לא טענתי לרגע שגדולתו של קאקא באמצע העשור ניתנת למדידה על פי נתונים סטטיסטיים בלבד, אלא בסך הכל שהמספרים היבשים שלו (או "התפוקה", כדברי MJC) פחות טובים מאלו של אוזיל. בהיבט הזה, אני מגובה היטב על ידי העובדות: בעוד הברזילאי "הסתפק" ב17 שערים ובתשעה בישולים בעונת 2006/7, בסיומה הוכרז כ"שחקן השנה בעולם", הצליח הגרמני להעמיד ממוצעים מרשימים יותר בכל אחת משלוש העונות האחרונות: ב2009/10 הוא כבש 11 שערים ובישל עוד 21 במדי ורדר ברמן, ב2010/11 הוא הבקיע עשרה ובישל 25 שערים בשורות ריאל מדריד ובעונה שעברה הוא הרשית שבע פעמים ובישל עוד 24.

10. אלי מתחן Member

אז אתה צודק, אני לוקח בחזרה את האמירה על הכיבושים, זכרתי שהיא הייתה פחות טובה, כנראה שסטטיסטית זה לא מגובה.
    בכל מקרה, יצא לי לראות מספיק משחקים של ריאל כדי לראות שהבישולים של אוזיל לא בהכרח מעידים על יכולת גבוהה. קאקא שחקן שיכול לשדרג את המשחק של ריאל, במיוחד כאשר לא סומכים עליו עם היסטוריית הפציעות שלו. מה שכן נכון, זה שאוזיל מקבל הרבה יותר קרדיט אחרי משחקים גרועים מאשר קאקא.

11. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקיי, לא ציפיתי לכמות כה גבוהה של בישולים מצד אוזיל, כך שמבחינת המספרים אין ספק שצדקת. בלי לזלזל חלילה ביכולותיו של אוזיל ואני יודע שלא על כך סובב הוויכוח, רק אוסיף שאין זה צודק להשוות ישירות בין נתוני שני השחקנים וזאת משום שאף קבוצה בליגה האיטלקית לדורותיה ובפרט מילאן לא הגיעה לכמות הכיבושים של ריאל מדריד. גישותיהן של שתי הליגות שונות לחלוטין, ומכך נובע הפער בין השניים.

אחד המשחקים של ריאל מדריד בהם יצא לי לצפות בשנים האחרונות וראוי לציין בהקשרו את קאקה הוא ה 6-3 נגד ולנסיה לפני שתי עונות. משחק אדיר שלו ולא נגד אוסאסונה או גיחון.

12. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

נאור וג'ו קול, אתם שוכחים דבר אחד - ריאל מדריד שיחקה אתמול במשחק ידידות נגד קבוצה ששיחקה בשמונה רמות מתחתיה (בלי לפגוע, עידן), וזה לא באמת מדד גדול כדי לדעת למי מגיע להיות בהרכב במאני טיים. קאקה קיבל הרבה צ'אנסים בעונות הקודמות ולא הרשים, ככה שלהציב את אוזיל בהרכב במקומו זה מהלך הגיוני ואולי אף מתבקש. מצד שני, קאקה הוא שחקן שתמיד ירצה להוציא מעצמו את ה-100%. אפשר לראות שהוא רוצה לכבוש, לרוץ, לשחק יותר מאוזיל. הדבר שהכי חשוב אצל שחקן שעבר את מה שקאקה עבר זה שנשאר רצון לשחק ושהוא לא כבר גמר את עצמו, כלומר, להיות כמו רונאלדו הברזילאי ולא כמו גבי מיליטו בברצלונה. העובדה שהוא עשה כ"כ הרבה אתמול ובמשחק נגד מילאן בהחלט מראה שהוא רוצה לקבל דקות בקבוצה, ובשביל הסכום האסטרונומי שהוא מקבל לעונה, אין ספק שעדיף לריאל לתת לו לשחק ולא לייבש אותו בספסל. עכשיו כבר הסתיים חלון ההעברות וקאקה נשאר בריאל מדריד, ככה שלמועדון אין מה להפסיד מהצבת הברזילאי בהרכב, בטח לאור יכולתו הנוראית של אוזיל שנראה כבוי ולאור זה שמודריץ' עדיין לא בכושר.

אין ספק שמבחינת התפוקה אוזיל עדיף בהרבה על קאקה ושהוא מתאים יותר לשיטה ואין ספק שמבחינת יכולת קאקה ביום טוב ירשים אותנו הרבה יותר מאשר אוזיל ביום טוב (את היכולת של קאקה בקלאסיקו בקאמפ נואו ב-2009/10 כשהפסדנו 1-0 לא ראיתי אצל אוזיל באף קלאסיקו). אמנם זה נכון שריאל מדריד לא יכולה להסתמך על קשר עם חוסר יציבות כמו שיש לקאקה, אבל שוב, אוזיל ממש לא מראה יכולת יציבה בעצמו ומתחילת העונה הוא נראה כבוי לגמרי לעומת היכולת האדירה שלו מסיום העונה שעברה, הוא מראה את אותה יכולת שהוא הראה אשתקד בשלב זה של העונה. זה כאב הראש של מוריניו ולא שלנו, ואם הוא מעדיף את אוזיל בהרכב אז כנראה שיש דברים בגו. תמיד תהיה האמונה והציפייה שנראה את קאקה מככב כמו בימיו הטובים בגלל ניצוצות שלו מול ולנסיה או אספניול, אבל אחר כך אנחנו שוב מתאכזבים מיכולת בינונית שלו. שוב, לריאל אין מה להפסיד מהצבתו של קאקה בהרכב בשביל לתת לו את הצ'אנס שכ"כ מגיע לו כדי להרשים, ומשחק ביתי מול דפור הוא כן ההזדמנות המצוינת לכך. אמנם אם קאקה לא ירשים, אז נראה שוב את אותו תסריט מחדש כשקאקה מחמם את הספסל ואוזיל במקומו בהרכב, אך אין זה אומר שהוא לא שווה את ההזדמנות.

13. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי מקבל את ההסבר הזה אילו המספרים המפלצתיים של אוזיל היו תקפים רק להופעותיו בשורות ריאל מדריד, אבל העובדות מספרות שהוא הצליח לספק נתונים דומים גם במדי ורדר ברמן - קבוצת התקפה נחותה בהרבה מריאל (ונחותה באופן כללי הן מהבלאנקוס והן מהרוסונרי). על כן, חוששני שהתשובה לשאלת הבדלי הממוצעים שמעמידים השניים טמונה בגורם אחר, בתכונות שלהם: בעוד אוזיל הוא שחקן קבוצתי מאוד שמסוגל "לתת תפוקה" נהדרת בכל עת, קאקא הוא שחקן "יוזם" שנוטה להסתמך על יכולתו האישית באופן תדיר יותר (ולכן נוכחותו על כר הדשא מורגשת תמיד - לטובה ולרעה. לצערי, בשלוש השנים האחרונות היא מורגשת בעיקר לרעה).

אמת, מספר הבישולים של אוזיל לאו דווקא מעיד על יכולת גבוהה מצדו - אך בהחלט מדובר בנתון רלוונטי כנגד הטענה המקורית שלך, הגורסת כי "קאקא מסוגל להביא יותר תפוקה ממנו". יתרה מזאת, אין לי ספק שיש ביכולתו של הברזילאי לשדרג את המשחק של ריאל - אולם, לעניות דעתי, הוא מסוגל להביאה לידי ביטוי רק אם ישתלב בו כמחליף. כפי שנימקתי היטב בהודעות קודמות, תהיה זו התאבדות מקצועית לשלבו במקום אוזיל בהרכב, תוך הסתמכות על ה"תפוקה" שלו ועל יכולתו בימיו הטובים, כאשר בפועל מפציעים ממנה ניצוצות בודדים בתדירות של אחת לחודשיים.

14. Raulito Madridista

כדורגל לא מורכב מסטט' בלבד, אחרת אוזיל היה נחשב לקשר הטוב ביותר ששיחק בליגה הספרדית איי-פעם. מישהו יכול להגיד שהוא שחקן גדול כמו זידאן למשל? הרי הצרפתי בישל רק חצי מהכמות(נניח 12 בישולים בכל המסגרות) ולפעמים גם זה פחות. לא ממעיט בערכו של אוזיל אבל התחושה היא שהוא לא התקדם במילימטר מאז הגיע אליינו. לא מספיק מעורב, לא מתעלה במשחקים הגדולים למרות שהוא בישל שני שערים חשובים מאוד אשתקד(שער הניצחון בקאמפ-נואו ו-השער השני מול באיירן בברנבאו). אני מחכה ליום בו אוזיל ינצח משחק גדול או יתן הצגה. קאקא שחקן שגם בעונה רעה מבקיע הרבה יותר - יש לו בעיטה נקייה. אני לא חושב שקאקא עדיף ואשתקד הוא היה מאוד לא יציב, הפעם לא היה את עניין הפציעות - אבל זו בטח התלבטות המארקה מסכם את זה הכי טוב.

15. Zizou10 Member

דור, אני לא מסכים איתך שאוזיל לא התקדם במילימטר מאז שהוא הגיע למדריד.

אני חושב שהוא נעשה יותר שחקן עם טביעת עין של מוריניו, בעיקר בפן ההגנתי זה די ניכר ובעבר הוא לא היה משתתף בכלל במשחק ההגנה והיום הוא יודע לעשות הגנה מצויין וגם לחץ. אני חושב שזה בדיוק מה שמבדיל אותו מקאקא שפשוט לא יודע לעשות הגנה גם אם ירצה בעוד את אוזיל מוריניו עוד מעצב להיות שחקן כמו שהוא רוצה (שחקנים בדמותם של למפארד וסניידר- זה בול הסטייל של מוריניו). קאקא אולי יקבל צ'אנסים מהספסל רק לנצח משחקים או שאין כבר מה להפסיד וצריך להמר על הכל בהתקפה, אני חושב שיש לו מעט משחקים שהוא צריך לקבל קרדיט בתור שחקן מחליף ולעלות בדקות 60-70, אנחנו יכולים רק להרוויח ואני לא רואה באופציות כמו קאייחון (בלי לזלזל) עדיפות על פני הברזילאי.