ריאל מדריד 11\2010: מחזיקת הגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏23/7/10.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ממה שראיתי, לא נותר לי אלא להסכים לחלוטין עם התגובה של שון. אחד לאחד.

2. Raulito Madridista

כבר שבועיים שאני לא מעודכן בשום דבר שקשור לריאל מדריד, הכל בגלל הצבא הארור, פעם ראשונה בחיי שהפסדתי שני משחקים ברצף! המצב בקאנטים.

צפיתי רק בתקצירים של שני המשחקים האחרונים ולא בטוח שאפשר ללמוד מזה יותר מידי, אך בכל-זאת - עושה רושם שההגנה שלנו חזרה להיות מסננת. 16 שערי חובה ב-18 משחקים זה לא מאזן גרוע אך גם לא מאזן מוצלח במיוחד, יש התרופפות ביכולת ההגנתית שלנו, ספגנו שני שערים בכל אחד משני המשחקים האחרונים וראיתי איך פארחו עובר לנו את כל שחקני ההגנה או איך ויאריאל מצליחה עם מסירות אלגנטיות קלות לפצח את ההגנה על שטח קטן. המשחק נגד ויאריאל הסתמן כפינג-פונג של התקפות ודבר כזה, על אחת כמה וכמה במשחק בברנבאו - אסור שיקרה.

כמובן שיש גם נקודות טובות - כריסטיאנו רונאלדו פנומנלי, הוא שווה למעלה מגול בכל משחק, מסוט אוזיל גם כן משתפר, קאקא חוזר לרוטצייה ואפילו כבש שער בכורה! התגעגעתי...וגם הגול הראשון של הקבוצה נגד ויאריאל, רק כמה רגעים אחרי שנכנסנו לפיגור - היה מהלך קבוצתי נאה ואני רוצה לראות כמה שיותר שערים כאלה.

קיבלתי את הבשורה על היגואין והייתי מאוד מאוכזב, זה אירוני שדווקא בעונה בה בונים עליו ככוח המרכזי שלנו בהתקפה ולא מביאים אף חלוץ בקיץ - דווקא אז הוא מגלה יכולת פושרת ואחר-כך סופג פציעה איומה. בלתי-נתפס שהוא גמר את העונה ואנחנו פשוט בצרה צרורה. אני לא סובל את אדבאיור ולכן לא רוצה לראות אותו בקבוצה, שחקן מגעיל. חבל שפיספסנו את דז'קו ולא בטוח שיש יותר מידי אפשרויות אחרות. כנראה נצטרך לסמוך על רונאלדו כחלוץ חוד בתקווה שקאקא ישחק כמו שהוא יודע והוא יהיה 'הרכש' שלנו בחורף.

מוריניו נבחר למאמן השנה ובצדק, כל מילה מיותרת על האיש הזה. דל-בוסקה מאמן לא רע אבל הוא קיבל סגל שחקנים אדיר וגוארדיולה כבר קטף את התואר כשזכה בטרבל ובשנה שעברה ברצלונה הייתה מצויינת אבל קצת פחות. מי יתן ומוריניו יגרוף את התואר הזה גם בעונה הבאה. למעט השטויות(בדיעבד) בסופר-קלאסיקו נגד ברצלונה - אני מאוד מרוצה מהעבודה שלו.

היום יש משחק גביע נגד אתלטיקו ולפחות אצלי קיימת התרגשות מסויימת. אני מעולם לא תמכתי בזלזול של ריאל מדריד בגביע וסוף-סוף הגענו לשלב גבוה יחסית. שנית, מדובר ביריבה ראויה ודרבי הוא תמיד מעניין. לא בטוח שאני אראה את המשחק היום כי בכל-זאת חייבים לצאת לאנשהו אחרי 12 יום בצבא וסיום טירונות, אבל כמובן שאני אתעדכן. המשחק בברנבאו, אנחנו קבוצה טובה הרבה יותר ובפער משמעותי ומסתמן שגם ההרכב החזק יעלה אז אני מצפה לניצחון ואם אפשר בהפרש של שני שערים.

3. Raulito Madridista

גם חורחה ואלדאנו שהודיע נחרצות שהקבוצה לא מחפשת חיזוק בינואר, נשבר בהתאם ליכולת שהפגין החלוץ הצרפתי - "אנחנו מחפשים חלוץ 9 שיעזור לנו בחצי השנה הקרובה ואף יותר מזה". בבורסת השמות: קלוסה, אדבאיור, נלסון ואלדז, גקאס ואחרים.

לצד לצד התשבוחות הרבות שקטפו רונאלדו(כרגיל) ומסוט אוזיל בעקבות הכדורגל שהפגינו בדרבי - בתקשורת התעכבו גם על קארים בנזמה ששוב הציג משחק חלש והוחלף כבר בדקה ה-55. "ריאל הציגה משחק מחשמל - מהיר, חד ואינטנסיבי. אוזיל ניהל, רונאלדו ודי-מאריה התרוצצו ודה-חאה נאלץ לעבוד קשה וגם יכולת טובה שלו לא הספיקה".

http://img842.imageshack.us/img842/6643/g1401.Xxx

"הרבה אוזיל ו-בנזין"

מוריניו דווקא ניסה להגן על בנזמה אחרי המשחק ואמר - "ההתעניינות בחלוצים אחרים לא קשורה לבנזמה, הסטטוס שלנו נשאר אותו הדבר". המאמן שיבח כהרגלו את רונאלדו וציין לצידו לא רק את אוזיל המצויין אלא גם את ארבלואה. על הגרמני הוא אמר - "חסר לו קצת מסה של שרירים אבל פרט לכך הוא שחקן טוב מאוד. אוזיל לאט-לאט הופך להיות דימני ופעיל ברוב שלבי המשחק וזה הקו שבו הוא צריך להמשיך".
    "המחצית הראשונה שלנו הייתה טובה יותר מהשנייה למעט פתיחת המשחק בה ספגנו. למרות הפיגור לא עשינו שינויים דרסטיים והפגנו את השקט הנחוץ כדי לנצח. אני תמיד אומר לשחקנים שלי שגם ארבע-חמש דקות במשחק יכולות להיות מאוד קריטיות לגבי ניצחון או הפסד. היינו בני מזל כאשר פורלאן בעט לקורה אבל גם לנו היו הזדמנויות רבות".
    נושא נוסף עליו דיבר מוריניו הוא קצב המשחקים המטורף והסגל שעומד לרשותו - "יש לנו סגל ארוך ומגוון וברור שאיאלץ לעשות שינויים בפרק זמן כזה או אחר. ההרכב הראשון לא מקבל מנוחה כי אנחנו רוצים לזכות בכל התארים אבל יש עייפות מנטאלית ולא רק פיזית. קאקא, קנאלס וגאראי למשל ייכנסו לרוטצייה לאט-לאט. גם זמן המנוחה של די-מאריה ואוזיל יגיע".

צ'אבי אלונסו הביע תחושת חוסר סיפוק מהתוצאה - "היה משחק ברמה גבוהה מאוד ואני חושב שהיינו יכולים לעשות יותר למרות שתוצאה של 3-1 היא יפה. אסור לחשוב שעברנו שלב ויש עוד מה לעשות בגומלין. אין לנו תלונות לשופט שהביא לכך שהמשחק ירוץ ולא ייעצר בכל רגע. הקהל נהנה אתמול במשחק והיה דרבי איכותי".

הקפטן איקר קסיאס דווקא מרוצה מהניצחון - "אחרי השער המהיר שספגנו ההשלכות היו יכולות להיות חמורות. אנחנו שמחים על המשחק הקבוצתי הנהדר שהפגנו. טורניר הגביע נחמד ואנחנו מתקרבים לאט-לאט לשלבים האחרונים לוח המשחקים פשוט מטורף, אין רגע לנשום, אבל אנחנו אוהבים את זה וכבר חושבים על המשחק הקרוב נגד אלמרייה". קסיאס התייחס גם לבנזמה ואמר - "הוא כן מקבל תמיכה מהקהל ולא לחינם יש ציפיות ממנו - השחקנים והאוהדים יודעים למה הוא מסוגל".

נערך לאחרונה ב: ‏14/1/11
  4. פריד טאהר Member

כריסטיאנו רונאלדו במאזן ענק של 65 שערים ב 63 משחקים במדי ריאל בכל המסגרות .. השער שלו אתמול נגד אתלטיקו היה הראשון שלו נגד הירביה העירונית. CR7 הבקיע נגד כל קבוצות הלה-ליגה חוץ משתי קבוצות - גיחון ן ... ? ניחשתם נכון ברצלונה

נערך לאחרונה ב: ‏14/1/11
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דווקא את הכי טוב מבין "בורסת השמות" לא ציינת...אחד שלא רואה את פיפיטה ממטר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. Raulito Madridista

http://www.as.com/prom/201101/pro_photo1295059761.Xxx

שובו של רוד? שני עיתוני מדריד יצאו הבוקר בכותרות ענק: ריאל מדריד מנסה להחזיר לשורותיה את החלוץ ההולנדי רוד ואן-ניסטלרוי(33), ששיחק שלוש וחצי שנים וזכה בשתי אליפיות. עוד פורסם כי לנוכח ההתעניינות בו החלוץ נטש באמצע את האימון של המבורג במטרה ללחוץ על הקבוצה לשחררו לאלתר - "אם לא תתנו לי לעזוב לא אשחק יותר עבור המבורג". ואן-ניסטלרוי יכול לשחק בצ'מפיונס-ליג וזה אחד היתרונות הברורים בו מבחינת ריאל מדריד כמו גם העובדה שלא יהיו לו קשיי התאקלמות. באתר ה-AS נערך סקר ו-88% מהנשאלים ענו שכדאי לקבוצה להחזיר את החלוץ.

כשאני נזכר בצמד של רוד נגד סראגוסה(ולאחר השער השני הוא סימן לספסל תנועה של שעון, ממש רמז - 'עוד כמה דקות יש לי כדי לנצח את המשחק?') או בכל דקה שלו על המגרש בעונה ההיא עם קאפלו - ללא ספק עוברת בי צמרמורת. ואני בטוח שאני לא היחיד. רוד היה ה-שחקן של אותה עונה, האליפות ההיא הייתה חתומה על שמו יותר מכל אחד אחר, פשוט ווינר וסקורר מפחיד, אולי הטוב ביותר בעשור האחרון פרט לרונאלדו. רוד יוסיף לנו מימד קטלני ברחבה וכל אחד עדיף על בנזמה הגולם, הוא אהוד בקבוצה, לא אמור לעלות יותר מידי ויכול לשחק בצ'מפיונס. אבל - רוד מבקיע כל עוד הוא עומד על הרגליים ובשנתיים האחרונות זה לא קורה יותר מידי, לא בטוח שהוא מסוגל לשחק באופן רציף, כך שאולי צריך לחשוב על פיתרון אחר. בכל-מקרה - אם הוא יחזור אני אקבל אותו בזרועות פתוחות. ואף מילה על ראול...

7. Raulito Madridista

http://www.as.com/recorte/20110115dasdasftb_7/C280/Ies/Mourinho.Xxx

"אשמח אם רוד יצטרף". היכונו היכונו - במסיבת העיתונאים לקראת המשחק נגד אלמרייה, מוריניו מתייחס בעיקר לחלוצים. על השאיפה להחתים אחד כזה בינואר בכלל ועל ואן-ניסטלרוי בפרט, על הבעייה של בנזמה - אין לו אובססייה לגולים, וגם התייחסות לראול ומוראטה.

"זה יהיה טוב אם נצליח לצרף חלוץ נוסף לסגל. המועדון יעשה כל שביכולתו ויש לנו את הזמן עד ה-31 בינואר. אבל עד אז, וגם אם לא אקבל חיזוק - אשתמש בצורה הטובה ביותר במה שיש. נגד אתלטיקו היינו יכולים לכבוש חמישייה אם היה לנו חלוץ טוב יותר".

"אם ואן-ניסטלרוי יגיע אני מאוד אשמח. אני מכיר אותו מהימים שאימנתי בפריימרליג והוא חלוץ מצויין. אני לא רוצה לומר אם הוא קרוב לחתימה או לא כי הוא כרגע שחקן של קבוצה אחרת ועוד מעט הוא עולה לשחק בשורותיה"

"החיפושים אחרי חלוץ לא סותרים את שביעות הרצון מבנזמה. הוא רץ, מבקיע, ועובד. אבל הוא לא כובש וזו בעייה, בטח כשהוא משחק כחלוץ. הסיבה היא שחסרה לו האובססייה לגולים, משהו שיש לכריסטיאנו רונאלדו למשל. אנחנו עובדים איתו ברמה האישית והמנטאלית. הוא יודע שאני בעדו. אני מקווה שאם יגיע חלוץ אז בנזמה ינווט את המהלך הזה בתור תמריץ כדי להוכיח את עצמו עוד יותר - לעשות מהלכים טובים יותר על המגרש"

"מוראטה שחקן מאוד צעיר. הייתה לו את הזכות לקבל דקות פה ושם בקבוצה הבוגרת, הוא מתאמן מידי פעם עם הקבוצה הבוגרת. הוא בסה"כ כבש כמה שערים בקסטיליה, זה לא מספיק כדי לתקוע יתד בסגל של הקבוצה הבוגרת. לא כולם הם ראול, מראדונה או זידאן, שכבר בגיל 18 הופכים לשחקני כדורגל מובילים. מוראטה צריך להמשיך לעבוד קשה והצ'אנס שלו בעתיד יגיע. בשנה הבאה הוא יהיה שחקן טוב יותר".

לסיום נשאל מוריניו מדוע שמו של ראול לא הוזכר כמועמד לחזור לקבוצה, בניגוד לואן-ניסטלרוי - "ראול הוא מאושר וזה מה שחשוב. הוא משחק, מבקיע, מצליח. אנחנו מתכתבים ב-SMSים והוא מאוד מרוצה ממה שקורה איתו בשאלקה. אני בטוח שהוא ימשיך לשחק היטב ואנחנו מאחלים לו בהצלחה והוא גם רוצה בהצלחתה של ריאל מדריד".

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/11
  8. Ian Wright Member

רוד ואן ניסטלרוי גם בגילו עדיין אחד הסקוררים הטובים בעולם והמספרים מדברים בעד עצמם. לטעמי זו תהיה ההחתמה הכי טובה עבור ריאל בהתחשב בזה שהם הפסידו את את אדין דז'קו למנצ'סטר סיטי וואן ניסטלרוי יכול לשחק בליגת האלופות.

מתברר שבדיעבד לא היה כדי לשחרר את ראול כ"כ מהר לשאלקה. יכל להיות העונה משמעותי מאוד עבור העונה של ריאל מדריד בהתחשב בזה שבנזמה נראה חלש מאוד כל עוד הוא פותח בהרכב ולא עולה מהספסל. משהו לא מסתדר לי איתו. בעונה שהוא יכול לתקוע יתד בהרכב הוא נראה אדיש יותר מהרגיל ואיתו במגרש זה כאילו ריאל עם שחקן התקפה אחד פחות. אני באופן אישי מחזיק ממנו הרבה יותר מאשר גונזאלו היגוואין שלדעתי מדובר באוברייטד. מי יודע, אולי מוריניו ישחק במערך של 4-6-0 כמו שרומא שיחקה בהצלחה רבה תחת ספלאטי. אותה רומא אגב ניצחו את ריאל מדריד לפני כמה שנים.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הטעות של ראול, שלא הי מוכן לשמוע שהוא ברוטציה אחרי היגוואין ובנזמה, בפועל, הוא היה כרגע משחק לא מעט וזה בטוח, הוא לא לקח בחשבון שהיגוואין יגמור את העונה מוקדם והעדיף לעבור בלי תחרות מאסיבית על ההרכב.
    לריאל לא היה מה לעשות עם זה, ראול רצה להיות שחקן הרכב, ובריאל זה כמובן לא ריאלי, אין ספק שאם הוא היה נשאר הוא היה כרגע משחק לא מעט.

10. Muurad Member

הלוואי שרוד יחזור.. אם הוא לא היה נפצע אז הוא היה פה עד היום אני משוכנע.. כל עוד הוא יהיה בריא הוא פותח לא רק על פני בנזמה אלא גם על פני היגואין - לפחות מבחינתי.

הוא תמיד מביא את הסחורה.. חזרה שלו זה חלום.

לגבי ראול מוריניו רצה שהוא ישאר, אבל ראול רצה לשחק כדורגל ולפתוח וכמו שלירן אמר לא היה מוכן להתפשר לעלות מהספסל או להיות אופציה שלישית, שזה לגמרי מובן.

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/11
  11. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמונה אמיתית ?! איזה אתלט, וואו !

http://farm6.static.flickr.com/5282/5353740726_5e699e26cb_b.Xxx

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

המבורג לא מוכנים בשום אופן לשחרר את רוד.
    הוא עצמו ניסה לכפות את המהלך.

שני הצדדים גם ריאל וגם רוד יצאו די אידיוטים. ריאל שכ"כ נואשת שמוכנה להחזיר את מי ששיחררה רק לפני שנה.
    רוד שמוכיח שנאמנות אצלו שווה ל ...XXX

מה עם אלברטו נגרדו? הוא עדיין שחקן של ריאל או שגם הוא נמכר?

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/11
  13. שלו Guest

כמה חוסר מזל היה לכריסטיאנו בבעיטה החופשית השנייה שלו בדקה האחרונה. ברצלונה כבר מובילה על מלאגה 0-1 (דקה 15). כשריאל מחכה למעידה של ברצלונה היא בעצמה מועדת ואיבוד הנקודות הזה יכול לעלות לה ביוקר. לא לפני הרבה זמן ברצלונה הגיעה לאלמריה ונתנה לה שמינייה. ובנוגע לואן-ניסטלרוי, למה שהמבורג תשחרר אותו? ריאל מדריד עשתה טעות ששיחררה אותו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/1/11
  14. Andrei Kanchelskis Member

אתמול הודיעו בחדשות הספורט שז'וז'ה מוריניו עשוי לעזוב בסיום העונה את ריאל, יכול להיות שזו סתם שמועה מופרכת יכול להיות שזה אמיתי כי אצל ריאל בכל מה שקשור למאמנים הכל יכול לקרות, אבל בתור אוהד מנצ'סטר יונייטד אני יכול לומר דבר אחד בוודאות...מוריניו חייב להיות יורשו של פרגי באולד טראפוד בין אם זה שנה הבאה ובין אם בעוד שנתיים!.

15. פריד טאהר Member

ריאל מדריד הגישה בקשה באופן רשמי להמבורג לקבל את שירותיו של רוד ואנסטלרוי תמורת 2 מליון יורי(אותו סכום שהאמבורג ביקשה מראש ובמדריד התעקשו לא לשלם ) , אם המבורג לא תעשה דווקא - הרוד יעבור לריאל בשעות הקרובות