פרננדו גאגו נשאר בריאל מדריד ? מפתיע מאוד. לאסנה דיארה, מהאמדו דיארה, צ'אבי אלונסו ופרננדו גאגו יחזיקו את הקישור האחורי של ריאל מדריד בעונה הקרובה. סוג של סיכון מצידו של ז'וזה מוריניו בגלל שבמקרה של פציעה ארוכה של לאס או צ'אבי ודיארה או גאגו צפוים להכנס לנעליים הגדולות האלה. דיארה הוא סוג של שחקו מוגבל שלמעט אגרסיביות אין לו שום דבר, אני לא חושב שהוא גרזן אמיתי. פרננדו גאגו בכלל קשר אמצע שלא יכול לתפקד כקשר אחורי ואני לא רואה אותו עוצר את ההתקפות של היריבות. אני במקום ז'וזה מוריניו מוכר את מהאמדו דיארה ופרננדו גאגו ורוכש קשר אחורי/מרכזי לספסל שיצליחו להכנס לנעליים של לאס או צ'אבי. סטיבן דפור שהיה מועמד בעבר לקבוצה הוא אופצייה טובה.
אני זוכר שאמרו שתוך שנה או שנתיים כל הכסף ששולם על כ. רונאלדו יוחזר ממכירות של החולצות שלו. זה באמת קרה\קורה?
יעקוב, עמדת הקשר לצידו של צ'אבי אלונסו נמצאת גבוה מאוד ברכישת הרכש של ריאל לקיץ הקרוב. השם הקונקרטי ביותר כרגע הוא סמי חדירה משטוטגארט שמחירו זול יחסית לשאר השמות שהועלו (ג'רארד, דה רוסי, חאבי מארטינז...).
כל מיני עיתונים כלכליים בספרד השיגו דו"ח הכנסות מאוד מעניין של המועדון (והדברים האלה הגיעו מהר מאוד לעיתונים אחרים). הנה טעימה קטנה על הכנסת הכסף מהמכירות במדריד עצמה (אתה יכול רק לתאר לעצמך מה המספר כשמתחילים לספור את שאר העולם): 1.לחץ כאן 2.לחץ כאן אפשר להגיד מה שרוצים על פלורנטינו פרס, אבל דבר אחד אי אפשר לקחת ממנו- הבן אדם גאון כלכלי ברמה הכי גבוהה. אם נסתכל על זה בצורה הגיונית, ריאל מדריד לא הוציאה אגורה על רונאלדו אלא דווקא הרוויחה כסף. מציעים לך את כריסטיאנו רונאלדו בחינם ועוד הכנסה קבועה של מיליוני דולרים כל שנה, לא תיקח? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx וזה עוד בלי להזכיר את כל חוזי החסויות שגדלו (למשל, החוזה עם אדידס שגדל מעט אחרי הרגע שבו רונאלדו חתם בקבוצה).
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx יש לי הרבה ספקות לגבי חדירה (שאני לא יודע עד כמה הוא באמת מהווה שדרוג לעומת הסגל הקיים), אבל כרגע נראה שההזדמנות למצוא שחקן ברמתו במחירו (15-20 מיליון יורו לכל היותר) קטנה.
מי אמר לכם שכל (או לפחות חלק גדול) מה'אוהדים' (עאלק) שקנו חולצות של רונאלדו לא היו קונים חולצות של שחקנים אחרים אחרת? אם ההכנסות של ריאל העונה גדולות מאלה של שנה שעברה ב250 מליון יורו, כנראה שהרכש השתלם.
גם אני. רכש של 237 מיליון (מכירות בסך 87 מיליון יורו, כלומר "הפסד" של 150) מיועד להחזיר את עצמו תוך כמה עונות, בטח שלא אחת.
הוא שחקן טוב בסה"כ. לדעתי יתאים לריאל מדריד. רק מה שלא מובן לי, למה משאירים את גאגו ומחפשים עוד קשרים אחוריים?
דיברו פה על האם הרכישה של רונאלדו החזירה את ההשקעה תוך שנה (או שנתיים), אז כל מה שאני אומר זה שבשביל לבדוק את זה כמות החולצות שהוא מכר לא אומרת כלום (כי אם לא הוא חולצות של שחקנים אחרים היו נמכרות), אלא אם ההכנסות של ריאל בעונה האחרונה (ממכירת חולצות וכו') עלו באותה כמות שההוצאות (על רכש) עלו. יכול להיות שבחמש השנים הקרובות רונאלדו יכניס מליארדים לריאל ויביא טרבל כל עונה, אבל לא על זה אני מדבר.
סמי חדירה בריאל מדריד יכול להשתלב נהדר. אני מאוד מקווה שז'וזה מוריניו לא יוותר על לאסנה דיארה וייתן לצ'אבי אלנוסו את המושכות בקישור המרכזי.