ריאל מדריד 10\2009: די מריה ופדרו לאון חותמים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/09.

1. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

קדמו לזה איזשהן ספקולציות?
    כאוהד ניטרלי שלא עוקב אחרי הליגה הספרדית וריאל מדריד, אני בהלם שאחד הסמלים היחידים בכדורגל עובר לקבוצה אחרת. ועוד של קבוצה כמו ריאל מדריד.

2. מראדונה Member

ואם הוא יעבור הוא לא יהיה סמל?
    בסה"כ רוצה לסגור את הקריירה עם הרבה דקות משחק,כנראה שמוריניו הבהיר לו שהוא לא ממש סופר אותו.

3. 亚历山大帕托 Member

כשמוריניו חתם בריאל מדריד, הוא המליץ לראול לחכות ולדבר איתו, כי הוא בונה על שחקן חשוב כמוהו. חבל שהם לא מצאו פתרון שיספק את כל הצדדים. אני חושב שמוריניו כבר עשה את השגיאה הראשונה שלו.

מה שמפתיע אותי זה שאף מועדון גדול יותר לא התנפל עליו, אבל כנראה שבשאלקה הבטיחו לו הרכב.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

במה מוריניו טעה? אתה חושב שראול שווה שחקן הרכב בריאל מדריד? ואם זה מה שראול דרש?

וזה לא מפתיע שאף מועדון גדול לא התנפל עליו, כי שראול היה על המגרש בתקופה האחרונה זה היה קצת מביך, הוא כבר לא לרמות האלה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/10
  5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אל תאמינו לסיפור עם ראול עד שתראו אותו עם החולצה של שאלקה. אין להם כסף בשיט וגג הוא יכול לחתום שם לעונה אחת וגם אז הם צריכים לגרד את הכסף מהבלטות.

6. 亚历山大帕托 Member

"לירן",

ראול שווה את המעמד שאינזאגי קיבל בגילו. מוריניו זקוק לחלוץ כמוהו אם הוא שואף להביא את ריאל למעמדים בהם ראול היה והצטיין בהם כל כך הרבה פעמים. מה השתנה מאז העונה שעברה בה כבש 24 שערים בכל המסגרות? הוא איבד את זה? אולי זה שבנו עוד קבוצת גלקטיקוס ללא שיטה וזרקו אותו לרבע השעה האחרונה בכל משחק במקרה הטוב? זה מה שקבע עבורך שהוא לא לרמות האלה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/7/10
  7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין מה לעשות, שחקן שלא רואה דשא מאבד את זה, בטח שהוא בגילו של ראול, ומה שקבע עבורי שהוא לא לרמות האלה זה צורת המשחק שלו ששיחק, מסכים איתך שההתנהלות בריאל מדריד גמרה אותו מוקדם ממה שהיה צריך להיות, שהוא לא היה צריך להיעלם מהמפה כל כך בקלות, אבל זה מה שקרה, בעונה שעברה, בדקות ששיחק, היה נראה רע מאוד, לא מתייחס לכך אם הוא אשם או לא, כמובן שאי אפשר לצפות משחקן לתת תפוקה שהוא משחק מעט דקות, בעונה שעברה הוא שיחק ב-30 משחקי, ממוצע 38 דקות למשחק, בליגת האלופות ממוצע של 48 דקות, כבשכל העונה 7 שערים, אבל אני לא מסתכל על הסטטיסטיקה, אני מסתכל על המשחק, המהירות שלו כבר ממזמן נעלמה, הוא בטח לא חד כמו שאינזאגי תמיד היה חד. ראול נגמר מוקדם מדי, והעונה הקרובה בריאל הוא לא שווה הרכב ראשון, הסיבה לעזיבה לדעתי היא שהוא רוצה לשחק, בריאל הוא לא יהיה שחקן הרכב, אז הוא החליט לעזוב, אין איך למנוע את העזיבה הזאת.

8. 亚历山大帕托 Member

הרשה לי שוב להשוות לאינזאגי, ולא כי אני אחד שיודע לדבר רק על הקבוצה שלו, אלא כי שניהם קורצו מאותו החומר בדיוק, אבל שניהם קיבלו יחס שונה וכאן ההבדל.

כשהיה בן 30 והגיע לשיאו, האיטלקי סבל מפציעות נשנות במשך שתי עונות בהן רשם את כמות ההופעות של ראול העונה. הוא חזר לעצמו רק ב-2006, אבל את מקומו כבר תפס ג'ילארדינו, ובעונה שאחריה נשפך כסף על אוליביירה אליו נוסף גם רונאלדו, ואח"כ כבר היו רונאלדו, ג'ילה ופאטו... במשך כל הזמן הזה הוא היה דמות מרכזית, מה שלא בהכרח אפשר לשפוט עפ"י כמות המשחקים בהם פתח. הוא כבש וכבש, וכשהיה 33 (כמו ראול עכשיו) הביא למילאן גביע אלופות. כל זה קרה לא רק כי הוא פנומן (בדיוק כמו ראול), אלא כי היה מועדון שהאמין בו ומאמן שתפעל אותו כמו שצריך. אין לו מהירות, הוא רץ עם כדור כמו גולם, מחמיץ יותר ויותר עם כל עונה. למי אכפת? יש לו את הנסיון, החוש לשער, התשוקה, הווינריות. זה מה שקובע.

איפה היו המועדון והמאמן במקרה של ראול? ההתנהלות שלהם והדרך בה ניסו להשיג את המטרות גרמו לו עוול. ראול בהחלט יכול לגלם את התפקיד שאינזאגי מסתפק בו מאז עבר את ה-30 ואף יותר מזה. אמנם ראול מסמל הרבה יותר מסקורר בריאל ובעזיבתו נעלם שריד הצלם האחרון מריאל הגדולה. אני חושב שהיה צורך להשאיר את ראול בכל מחיר.

9. שחקן. Member

לדעתי אתה לא בכיוון אחי. ב-11 משחקים שפתח בעונה האחרונה ראול כבש שבעה שערים, שוב, ב-11 משחקים. כשאתה נכנס כמחליף קשה יותר להשפיע על המשחק, לא רק ראול, גם וייה או דרוגבה. ולכן זה אולי נראה שראול מעבר לשיא, מה שממש לא נכון. שים אותו בכל קבוצה כחלוץ ראשון ותראה שהוא לא איבד כמעט כלום, מלבד מהירות. שערים הוא ייתן, גם בגיל 36. להספיד אותו היום, רק כי הוא בקושי שיחק, זה לא לעניין.

10. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא כמו מאלדיני, דל פיירו, טוטי או גיגס.

11. 亚历山大帕托 Member

תאר את ראניירי ב-2007 באחת ההחלטות הראשונות שלו כמאמן אומר לדל פיירו שיש לו מקום רק כשחקן גיבוי ועיקר תפקידו יהיה להחזיק את חדר ההלבשה. אם דל פיירו היה עוזב בעל כורחו, הוא היה מפסיק להיות הסמל שהוא היום?

12. LIVERPOOL87 Member

אני לא חושב שאתה צודק.
    מלמיליאן,נימני, מיקי ברקוביץ ועוד רבים וטובים פרשו או שיחקו בקבוצות אחרות כיוון שהקבוצה שלהם לא ראתה לנכון שיש להם במה לתרום לקבוצה.
    אתה חושב שהשמות האלה פחות סמלים בשביל האוהדים שלהם מדל פיירו,מאלדיני וטוטי?

ראול רוצה לשחק, הוא חושב שיש לו מה לתרום, וזה שמוריניו הורס את זה , זו לא סיבה לפרוש כי הוא סמל
    לא רוצים אותו במדריד, שישחק במקום אחר.

אני אוהד וולנסיה ובשבילי ראול הוא סמל ריאל ודמות לערצה בכלל.
    אני בטוח שאוהדי ריאל מבינים את המצב, בשבילם הוא תמיד יהיה סמל לא משנה אם הוא בשלקה או באל עלי

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אתה צודק, כמו שרשמתי בהודעה הקודמת שלי: ההתנהלות של ריאל מדריד גמרה אותו מוקדם מדי, וזה מבחינתו הגיע לנקודת אל-חזור.
    לא יודע עד כמה למוריניו יש יד בדבר, כי ההתעלמות היחסית מראול התחילה והייתה משמעותית בעיקר העונה, ראול חד משמעית לא אהב את זה, והתחילו דיבורים על עזיבה שלו עוד מלפני סיום העונה האחרונה.

ראול היה נחוש לעזוב, הוא רוצה כנראה להיות שחקן הרכב ועדיין לשחק, יכול להיות שהוא גם נעלב וממש כועס מהיחס והמעמד שקיבל העונה בקבוצה, כל אלו הוליכו להחלטה שלו לעזוב. מוריניו הציע לו לחכות עם ההחלטה, הם כנראה שוחחו ולא הגיעו לפשרה מסויימת, או שראול כבר הגיע להחלטה מזמן.
    לא באמת ניתן לדעת, אבל אני ממש לא יודע עד כמה מוריניו היה יכול לשנות (חוץ מלהבטיח לו להיות שחקן הרכב, שזה כמובן חסר כל היגיון).
    ריאל מדריד אשמה בעזיבה הזאת, ללא ספק, כמו שאתה אומר, בריאל מדריד היו חיביים להאמין בו יותר בגלל החוש לשערים שלא נעלם, הווינריות, המחוייבות לסמל, אבל זה לא קרה, ולזה אין קשר למוריניו.

נראה לי שאתה לא מבין מה הנקודה שלי- אין שום ויכוח על כך שריאל מדריד התנהלה איתו לא נכון, אבל בניגוד למה שאתה רשמת, לא כל כך חושב שלמוריניו היה יותר מדי מה לעשות בנושא.

14. 亚历山大帕托 Member

קראתי שמוריניו הציע לו להישאר על תקן הייפ-מן ומנהיג בחדר ההלבשה, מין שחקן גיבוי אחרון, בדומה לתפקיד שמטראצי גילם אצלו בעונה האחרונה. זה הוא החליט ולא אף אחד אחר, וכאן אני חושב שהוא טעה. אני לא מאמין שראול חיפש מקום מובטח בהרכב, זה לא מתאים לו. הוא הבין שהוא לא בתכניות של מוריניו ולכן עזב על מנת לא לעבור עוד עונה כזאת.

15. xavi6 Member

ראול לא רואה את עצמו כסוס מת, ולכן הוא רוצה להוכיח את זה במקום אחר. אפשר להגיד שהוא מיצה את עצמו בריאל, כמו שאף שחקן בחיים כנראה לא ימצה, ולכן הוא יכול לעזוב בשקט בלי שמישהו בכלל יפצה פה ויגיד שהוא לא סמל כמו מאלדיני או דל פיירו. זאת בדיחה. זה לא שהוא הולך אחרי הכסף הגדול או אחרי קבוצה עם יותר סיכויים לזכות בתארים, הוא הולך בשביל להוכיח לעצמו ובעיקר לריאל שהוא לא סוס מת. אולי הוא יודע שזאת ההיזדמנות האחרונה לשחק בליגה חוץ מספרד, ואני בטוח שהוא תמיד היה סקרן לגבי ליגות אחרות.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/10