סתם שאלה-מה גוטי אמר שעיצבן את מוריניו? http://www.youtube.com/watch?v=I88VYnpJUR0...player_embedded אהההה...עוד אחד...
"היום, מחר, ולתמיד-ברסה תהיה בליבי" משהו בסגנון. הוא עוד המשיך, רק לא הקליטו. אני מתבייש שהוא היה עוזר מאמן אצלינו.
טוב אז מברוק על המאמן הטוב באירופה, מורניו בריאל ויוצג בברנבאו ביום שני. אין לי ספק שהוא יהפוך את ריאל למפלצת כדורגל עם סגל מדהים, יביא איתו את מאייקון ואולי גם מגן שמאלי, ועוד חלוץ או קשר. מורניו לא בובה, ויבנה קבוצה בצילו כמו שהוא אוהב. אני חובב האתגרים, אני חושש שהוא ישתעמם מהחוסר תחרותיות בליגה הספרדית חוץ מברצלונה כמובן, אבל אני מקווה שהליגה תתחזק עד אז ויהיה למורניו אתגרים לא קטנים. המטרות ברורות, להביא את גביע האלופות וזכייה באליפות. הציפיות בשמיים, אבל ריאל הביאו פה חתיכת מאמן, ובן אדם עם טונות של כריזה.
http://img188.imageshack.us/img188/5435/74007107.Xxx אני לא מבין איך זוז'ה לא הגיע אליינו עוד הרבה לפניכן, הוא משדר בידיוק על הגל של ריאל מדריד - תשוקה אינסופית לזכות בתארים, ווינריות, ביטחון עצמי ואמונה וגם שחצנות. אבל אתם מכירים את האימרה הפילוספית הידועה - מוטב מאוחר מאשר אף-פעם. הגיע הזמן שלריאל מדריד יהיה מאמן בעל שיעור קומה, ואיך אמר פלורנטינו פרז - המועדון הטוב בעולם ראוי למאמן הטוב בעולם. ייתכן ושאני מגדיש את הסאה בתיאור הבא, אבל כאשר הבנתי שמוריניו סגור אצלינו - שמחתי כמעט כמו באותו יום שעולם הכדורגל נכנס לתדהמה - כריסטיאנו רונאלדו הגיע לריאל מדריד. כתבי ה-AS נסו לראיין אותו שתיים וחצי דקות אחרי שהניף את גביע אירופה, וכבר אז הוא ידע לנתח בצורה נפלאה את הקבוצה שלנו, על כל יתרונותיה וחסרונותיה. זה מאמן שגם בתקציב שהוא לא צ'ק פתוח, היה מסוגל לבנות קבוצה פנטסטית בלי לזרוק 250 מיליון יורו(לא שאני מאשים את פלגריני כרגע). זה מאמן שייבנה את הקבוצה לפי הראש שלו ולא ייתן לאף-אחד לגעת לו בריאל מדריד - הוא יהיה האוטוריטה המרכזית וההיררכייה תיהיה ברורה לחלוטין. אני כבר לא יכול לחכות למסיבת העיתונאים הראשונה שלו במדי ריאל מדריד, כל ציטוט שלו יהיה מעדן עסיסי עבור התקשורת. אף-פעם אין שקט ושיעמום בריאל מדריד, אבל עכשיו הולך להיות מעניין על אחת כמה וכמה. אני כבר לא יכול לחכות לשריקת הפתיחה של העונה ולמשחקים נגד ברצלונה בקלאסיקו - הוא יעשה להם את המוות. יש לי תחושה שזה הולך להצליח בגדול(לא, אנחנו לא ניקח טרבל), ואם זה לא יקרה אני אתאכזב מאוד. לא קונה את כל השטויות על כדורגל הגנתי כביכול. מוריניו הוא זה שבנה את אינטר כמובן והטענה הזאת באה לבטל את התירוץ שאומר 'באינטר זה החומר שיש לו', אבל אל תשכחו שמוריניו ניסה לשלב שחקנים יותר יצירתיים כמו באלוטלי, קווארסמה ומאנסיני, ושלושתם נכשלו חד-משמעית. בריאל מדריד ברור שיהיה לו ארסנל התקפי מבריק יותר שכולל את רונאלדו בין השאר(הם הולכים להיות צמד-חמד), את היגואין, את קאקא ועוד, ומה גם שבצ'לסי הוא לא שיחק כדורגל עד כדי-כך הגנתי ומשעמם. וגם אם יהיה כדורגל פחות טוב - הגיע הזמן לזכות בתואר. מוריניו יכה מהשורש את בעיית הנאיביות של ריאל מדריד(כך לפחות אני מקווה). בשנה שעברה היה כדורגל התקפי אומנם, אבל השחקנים קיבלו יותר מידי יד-חופשית. נקודה נוספת - אותי אישית יהיה מאוד קשה לספק מבחינת סגנון המשחק, בטח בתור אחד שראה את פיגו וזידאן מציבים רף גבוה מאוד למונח 'כדורגל' - 'אלו לא דקות של כדורגל, אלה דקות של שירה'.
מוריניו הוצג רישמית :''המטרה היא לזכות בליגת האלופות'' הצלמים לא הפסיקו לצלם אותו וחיכו לכל מילה שיוציא מהפה. זוז'ה עצמו די נהנה להיות שוב באור הזרקורים, אולם ייתכן והעיתונאים(מילאו את הזירה עד אפס מקום) שלא הפסיקו לחייך אחרי כל שאלה שהציבו בפניו - נהנו אפילו יותר. ראשון לדבר היה כמובן חורחה ואלדאנו שאמר את הדברים הקבועים - "מוריניו יהיה איתנו בארבע השנים הבאות. אנחנו גאים שיש בחיקינו את אחד המאמנים הטובים בעולם ובטוחים שהוא יצליח להביא את ריאל מדריד לאן שאנחנו שואפים". המנהל הספורטיבי יצוץ עוד פעמיים במהלך מסיבת העיתונאים כדי לציין שריאל הגיעה להסכמה עם אינטר בנוגע לסעיף השחרור של מוריניו וגם שפלגריני כן קיבל את הגב הנחוץ מהנהלת ריאל מדריד. מוריניו חיכה כמה דקות ואז לקח את המקרופון. "אני לא יודע אם נולדתי לאמן במדריד, אבל אין לי ספק שנולדתי לאמן. אני אוהב אתגרים. הפיתוי של ריאל מדריד היה גדול מאוד עבורי. נמשכתי להיסטוריה של המועדון ולעובדה כי בשנים האחרונות המועדון נכשל שוב ושוב וחווה תסכולים במקום תארים. זה מועדון מיוחד כי הציפיות תמיד בשמיים וגם אני רוצה תמיד לנצח. אם הגעתי לריאל מדריד זאת-אומרת שהקריירה שלי מתנהלת כמו שצריך. זו גאווה גדולה להיות בריאל מדריד ואני רוצה לנצח". לא פעם כבר אמרנו שלמוריניו וריאל מדריד יש קווים מקבילים רבים. גם 'המיוחד' חזר על המנטרה הזאת, והשיא היה כשהצהיר - "המטרה הכי חשובה היא לזכות בליגת האלופות". עם זאת, מוריניו אמר שהוא לא יכול להבטיח דבר כי "כדורגל זה כדורגל", אבל אחר-כך סייג את עצמו - "אני יכול להבטיח שריאל מדריד תתחיל הכל מאפס בלי אובססייה לזכות בגביע ובלי להסתכל על השנים האחרונות שהיו כישלון שקשה לנתח". הרעב שלו בלתי-נגמר:"הגעתי לכאן עם כל הניסיון הנחוץ - כבר זכיתי בהכל ואפילו תוך פרק זמן קצר, אני עדיין רעב וזה לא מספק אותי". http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0910/mourinho1.Xxx אני מבטיח לא להשתנות, אני זוז'ה מוריניו, עם היתרונות והחסרונות, ולא אשתנה". הבהיר בדבריו הבאים וגם דיבר מעט על העונה הבאה. "מי שחושש מפיטורים לא יכול לעבוד כמו שצריך ואני לא כזה. אני מגיע לקבוצה עם הרבה התלהבות וביטחון. אני מאמין בקבוצה הנוכחית ודי מתלהב מהקאדר הנוכחי. אנחנו לא זקוקים לשינויים דרמטים מידי. נבצע שלושה-ארבעה שינויים בקבוצה ונחתים שחקנים חדשים. לדעתי הכל יעבור חלק בלי שום בעיות". פחד לא קיים בלקסיקון שלו ושנשאל שוב על ברצלונה, הגיב - "ברצלונה קבוצה מצויינת והיא יריבה גדולה בזירה המקומית וגם בליגת האלופות, אבל אני מתעסק אך ורק בקבוצה שלי. אם אני אהוב או לא אהוב בברצלונה - זה לא עניין שלי". אחר-כך מוריניו זרק רמז עווה לעבר ההתנהלות התמוהה של ריאל מדריד בנוגע למאמנים - "אנחנו צריכים לשנות כמה דברים בהרגלי העבודה של המועדון ולהקדיש יותר חשיבות לתפקיד המאמן". הערכים המשמעותיים עבור מוריניו הם הקרבה עצמית למען הקבוצה, נחישות וביטחון - "אני מאמן ויש לי אחריות אבל לא הכל תלוי בי. מאמן לא יכול להיחשב כמאמן גדול אם אין לו צוות מנצח. אני רוצה שתיהיה קבוצה מחוברת ומאומנת", אמר בהקשר זה, וכשנשאל לגבי כריסטיאנו רונאלדו, השיב - "רונאלדו חשוב מאוד לא רק עבור ריאל מדריד אלא גם עבור כל עולם הכדורגל, אבל בריאל מדריד אין יחידים אלא קבוצה שהכי חשוב שתנצח. כדורגל הוא לא רק טקטיקה ונהפוך את ריאל מדריד למשפחה אחת גדולה, דבר שהיה בפורטו, צ'לסי ואינטר ולכן הגיעו הצלחות רבות. בקבוצות עבר נקשרתי ממש לשחקנים שאמרו לי - 'אם אתה עוזב אנחנו רוצים להפסיק לשחקן כאן'. זה מחמם את הלב". מוריניו לא מוכן להתייחס לריאל מדריד של השנה שעברה על-אף שלדבריו הוא צפה בכל המשחקים הוא מכבד את העבודה של פלגריני בקבוצה. גם בנוגע לראול לא קיבלנו תשובה ברורה ונראה שיש כאן דילמה גדולה מצד מוריניו. מוריניו סיפר כי שוחח עם ראול כשהשניים אכלו יחד ארוחת-בוקר, אולם עם המועדון מוריניו עוד לא דיבר. "אני בסה"כ יום אחד בריאל מדריד לעומת ראול שעשה כאן כבר הכל ואני חייב לכבד אותו על כך. לא מגיע לו יחס של שחקן משני . הוא לא יקבל יחס כזה. ניהיה חכמים בהמשך". סטיגמת המאמן ההגנתי שדבקה בו נראית לו כלא מציאותית. ומוריניו הגיב בשיטת 'המספרים שלי מדברים בעד עצמם' - "הקבוצות שלי הגיעו לשלושה גמרים - אחד בגביע אופ"א ואחד בליגת האלופות. כבשנו באותם משחקים שמונה שערים וזה מספיק". מוריניו הוסיף - "מה שחשוב בקבוצת כדורגל זה אירגון. אם קבוצה תיהיה מסודרת, היא תדע גם להגן כמו שצריך וגם להתקיף כמו שצריך, לנוע כמו שצריך עם הכדור וללחוץ בלי הכדור, וזו המטרה שלי - ליישם זאת בריאל מדריד. גם מנטאליות ופסיכולוגיה חשובים מאוד בקבוצת כדורגל". מוריניו טוען שהוא גם לא פרובוקטור, אלא אחד שיגן על הקבוצה ועל שחקניו בכל-מחיר.
למרות שמוריניו בריאל, ל נראה לי שיש לה עדיין סיכוי מול בארסה. בארסה בינתיים משלימה את כל החורים משנה שעברה, זלאטאן בעונה שנייה בקבוצה. פדרו ממשיך עם ההתקדמות. ויאה ואחרים מצטרפים. בארסה נראת מפחידה מתמיד והלוואי שאני לא אתבדה. מוריניו אולי יסדר את ריאל, שיראו כמו קבוצה סוף סוף. אבל פפ יסתדר איתו בסופו של דבר, בארסה אולי הודחה על ידי אינטר. אבל לפפ יש 2 ניצחנות מרשימים וחד צדדיים ביותר על מוריניו השנה ( המשחק הראשון יסתיים בתיקו למרות שגם אותו משחק היה משחק חד צדדי לחלוטין). בינתיים פפ דואג למלא את החורים, כדי שפעם הבאה זה יהיה סוויפ.
מוריניו מתאים לריאל כמו כפפה במיוחד אחרי העונה החולפת. אני מקווה שעם האיש הזה תבוא האליפות ושריאל כמובן תמשיך לרבע גמר הצ'מפיונס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ומשם אל הדאבל. ויהיה נחמד גם טרבל. אבל בואו לא נפתח ציפיות. שיהיה בהצלחה.
מדהים מה שכמה עונות טובות (אפילו מעולות) עושות לזיכרון של בן אדם. זה לא יאמן, אבל עכשיו אתם ניהייתם השחצנים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
היום זכיתם בעוד "אוהד" לקבוצה... נעים מאוד. מוריניו מאמן עצום, אבל לא קוסם, בריאל מדריד יש המון מה לנקות ולשנות, פחות בצד המקצועי ויותר בצד הניהולי שנראה כמו שכונה, הניהול של הקבוצה הזאת עלוב, ירוד, מטומטם ואין לי ספק שזה ישתנה היום. מוריניו לא סמרטוט ולא בובה, כמו סוג המאמנים שפרז כל כך אוהב, מוריניו לא ייתן לפרז להחליט שום דבר בפן המקצועי, ומי שתרוויח מזה זאת ריאל מדריד, שסוף סוף מקבלת מאמן שהוא המחליט מי ישחק ומי יהיה או לא יהיה, דבר שלא היה בריאל מדריד מאז ימי פאביו קאפלו. על העניינים המקצועים עדיין מוקדם לדבר, יש זמן, אבל ריאל מדריד הרוויחה היום מאמן שיירק דם בשביל השחקנים והאוהדים שלו, מאמן שדבר ראשון נותן לך תחושת ביטחון עצומה, לא בקטע של אובר בטחון עצמי במשחקים, אלא בהרגשה שיהיה בסדר, יש מאמן שדואג להכל, חושב על הכל, וטובת הקבוצה היא הדבר שהוא ישן עליו בלילה. ריאל מדריד תחזור לגדולתה, בעזרת מוריניו.
אוהד אחד לא מכריע הכל. לדעתי ברסה דיי "שבעה" ולכן אתם תקחו את האליפות, אבל חומר השחקנים שלכם לא יותר טוב משלנו, גם לא אם מוריניו על הקווים. הכל זה עניין של מחזוריות ושביעות, ברסה זכתה בשתי אליפויות ברצף ובכל התארים האפשריים, ינוחו אצלינו העונה.
ירדן, מורניו יביא איתו 2-3 שחקנים בוודאות, הסגל הנוכחי ישודרג. מאייקון 90 אחוז יגיע, קולארוב עם רגל וחצי בקבוצה, יגיע כנראה עוד קשר או חלוץ.