אי אפשר להגיד שהרכישה של רונאלדו סתמים ומיותרת ושהוא לא החזיר על המגרש כלום , גם בלי לכבוש רק מהעוצמה שלו על המגרש הקבוצות היריבות מפחדות ושמות עליו למשל שני שחקנים אז שחקן אחר יהיה פנוי ויכבוש/יבשל. הרכישה למשל של בנזמה מאוד מיותרת כשיש לך את ואן ניסטלרוי,ראול והיגוואין ושאתה רוצה שגם רונאלדו ישחק במעין חלוץ כזה
שוב, הנורמה של פרז עושה את שלה, ולשלם 94 מליון זה כנראה שווה ולגיטימי. לשלם 40 מליון זה נורמלי כי ברור שבנזמה עם מכירת חולצות החזיר את ההשקעה. הדוגמא של אברמוביץ' היא לא שהרכישות שלו נכונות, אלא שהרכישות שלו מבחינת כספית לא כמו של ריאל והוא לא משלם כמו פסיכי, למרות שגם לו וגם לרבים אחרים יש את האמצעים.
אם יש לך טענות מוטב שתנמק אותם. מה ההבדל בין לקנות 5-6 שחקנים בסכום כולל של 94 מיליון ל-להשקיע את הכל בשחקן אחד? זה בדיוק אותו כסף. ואם אתה חושב שאברמוביץ לא 'פסיכי' אני ממליץ לך לעבור על רשימת הרכישות והרווחים/הפסדים של צ'לסי כמועדון תחתיו. אתה מדבר מחוסר ידע. בנזמה עלה ועולה לריאל פחות מזלאטן.
סיכום עונה: כבר כתבתי סיכום עונה ארוך ומפרט על עונות מרגיזות יותר(העונה עם לושמבורגו, הביזיון בעונה שעברה), אבל בכל-זאת לא היה לי חשק לכתוב משהו על העונה הנוכחית ואני מניח שהסיבה ברורה: שיאים רבים שברה העונה לכאורה ריאל מדריד, אבל ברור לכולם שהכל בלוף ואין לזה שום ערך רציני פרט לעוד שורה בהיסטוריה. השגנו שיא נקודות לסיבוב(52), קבענו שיא נקודות במשחקי הבית(54 מתוך 57), קבענו שיא חדש לנקודות בהיסטוריה(96), לא היינו רחוקים משבירת שיא ההבקעות(היו חסרים לנו שישה שערים) - אבל הם שווה ערך לקליפת השום. גם העובדה שניצחנו העונה כמעט את כל המשחקים בלי מאמץ ושכן היו דקות של כדורגל טוב - זה לא מנחם. כי בכל רגעי האמת עשינו במכנסיים. הושפלנו שוב בשלב שמינית הגמר כשליון הייתה טובה יותר מאיתנו בשלוש מחציות, בברנבאו לא תיפקדנו נגד ברצלונה ובכל פעם שפגשנו באתגר - פיספסנו. הקלאסיקו הראשון היה טוב מבחינת ריאל, אבל גם בו הפסדנו, ונוצרה תחושה שגם יכולת טובה של ריאל במשחק גדול לא מספיקה - כי נפסיד. ריאל של פעם הייתה מנצחת משחקים כאלה. http://img15.imageshack.us/img15/7039/30792622.Xxx כריסטיאנו רונאלדו זה שחקן של פעם בדור. רכשתי לאחרונה חולצה שלו. אני מרגיש שאני בר מזל שהוא משחק בקבוצה שלי. הוא כל-כך תואם את ההערכים של המועדון - התשוקה והרצון לנצח בכל מחיר ולדרוס את כל מי שעומד בדרך. הוא שחקן אדיר, שילוב של הכל. לזיזו לא הייתה מהירות, לרונאלדו לא הייתה מוטיבצייה והוא סבל מפציעות חוזרות...רונאלדו הוא פייטר עצום והוא לא נח לרגע. גולת הכותרת היא: המילים האלה 'כריסטיאנו רונאלדו', הן מה שגורם לי לקום מחר בבוקר אופטימי בנוגע לסיכויים של ריאל מדריד לזכות בתואר בעונה הבאה(וגם מוריניו?), על אף מפלצת הכדורגל שעומדת מולה - ברצלונה. אני רוצה לומר גם מילה על היגואין - הוא נעלם בישורת האחרונה אבל אני מאוד מרוצה ממנו. אין לי שום טענות אליו פרט להחמצות נגד ליון. הוא ממש לא גמר לנו את העונה האירופית או כל מיני שטויות כאלה. משחקים גדולים הם לא בהכרח בבמה המרכזית בסופר-קלאסיקו. להבקיע שער ניצחון מול אספניול בבית ברגע האחרון - זה מבחינתי גם משחק גדול. היגואין עוד יתן המון גם בשלבים המכריעים בצ'מפיונס. מה צריך לעשות כדי לדלג סוף-סוף מעל שלב שמינית הגמר? - להגיע מוכנים מבחינה מנטאלית, שלא יירעדו הרגליים. ליון לא קבוצה גדולה ובאיירן פירקה אותה בקלות. גם אם פלגריני העלה הרכבים דפוקים, זו לא סיבה לכישלון הזה. השחקן המאכזב הוא קאקא. בלי שום תחרות. פציעות כאלה ואחרות או עמדה לא טיבעית(נכון שהוא מידי פעם שיחק באגף) לא מהוות תירוץ ליכולת עלובה כל-כך שהציג. משחקן כמו קאקא, שכבר עשה דבר או שניים בכדורגל והגיע בסכום עתק - מצפים ליותר. בנזמה לא היה מאכזב אלא היה מציק ומעצבן כי הוא הראה אפס נכונות ומוטיבצייה. לא ציפיתי ממנו ליותר מידי. הוא סתם נגס לראול בדקות המשחק. אני מאוד מקווה שהרגע הקשה כבר מאחורינו. עזיבה של ראול פשוט תמוטט אותי. גם הידיעות על גוטי גרמו לי לשביזות. שני סמלים ענקיים. אני מקווה שקודם כל ידברו עם המאמן הבא לפני שייקחו החלטות פזיזות מידיי. שער העונה - כריסטיאנו רונאלדו נגד סראגוסה. האמת שהפורטוגזי יכול להציג ברפרטואר(איזו מילה שגיא כהנית) שלו עוד הרבה שערים מדהימים, כמו נגד חטאפה או מאיורקה, אבל בחרתי בגול נגד סראגוסה. הוא שיגע את כל ההגנה ולא בעט גם כשהרשת הייתה חשופה. הוא קר-רוח מול השער כאילו הוא משחק בסלון ביתו; גם היגואין רשם שער יפה מאוד נגד סראגוסה. רגע השיא ואן דר-וארט מנצח את סביליה לריאל יש נטייה לתת משחק מיוחד רגע לפני שלב שמינית הגמר בצ'מפיונס, ואז הציפיות שלנו בשמיים. לא האמנתי שנצליח לצאת מהברוך הזה, אבל ריאל שיחקה מצויין בעיקר אחרי כניסתו של גוטי. באתר הכותרת הייתה "גול של אליפות". זו גם הייתה התחושה שלי, אבל לא רציתי להצהיר על כך. מצחיק שגם דווקא ואן דר-וארט כבש את השער הכל-כך חשוב הזה. הוא שחקן טוב אבל הרושם שלי שהוא לא בידיוק התחבר. הוא היה בסדר גם כאשר פתח בהרכב וגם כאשר עלה מהספסל. השאלה היא מה יהיה איתו בעונה הבאה. ומה עם פלגריני? היה ברור שיבחנו אותו בזכוכית מגדלת אחרי מה שקרה בקיץ. אני מחבב אותו בכל-זאת וקשה לשפוט אותו. המאבקים עם גוטי והקרדיט המוגזם לגראנרו(המקביל שלו בברצלונה מבחינתי זהו פדרו ושימו לב להבדל בתרומה של כל אחד לקבוצה שלו - שמיים וארץ) היו מיותרים, שלא נדבר על האמון המוזר בגאגו בישורת האחרונה. מגיע לו כאפה על הביזיון באלקורקון. פלגריני צריך לפנות את הכיסא לטובת מוריניו, אבל במידה והמיוחד לא יגיע - קשה לי להכריע האם לפלגריני מגיע צ'אנס נוסף, כי הקבוצה בכל-זאת אמורה להתחבר עוד יותר. להתראות בעונה הבאה.
אני חושב שאם היו מביאים 6 שחקנים, הם היו תורמים יותר מרונלדו ואולי היו גם עוברים את השמינית וזוכים באליפות. לקנות שחקן אחד, לא משנה כמה טוב הוא יהיה, ב-94 מליון זה לא נורמלי ולא מציאותי וגם לא שווה את זה. אפשר לקנות 2 שחקנים שיתנו אותו מספר שערים כמוהו בחצי מזה, וגם ימכרו חולצות.
נניח היינו קונים חמישה שחקנים ב-20 מיליון יורו כל אחד, גם הם היו עשויים לתת תפוקה טובה יותר מאשר כריסטיאנו. אבל רונאלדו עבורינו הוא הרבה יותר מאשר הסטטיסטיקה הנפלאה שהוא מייצג. הבאנו שחקן ווינר ופייטר שלא מוותר עד הרגע האחרון. בכל-מקרה, לעניין - הנקודה שהצגתה בהחלט נכונה, אבל עבור קבוצות אחרות. כלומר, אצל ריאל מדריד, ששפכה כל-כך הרבה כסף בחלון ההעברות, רכישתו של רונאלדו לא הגיע על חשבונו של אף אחד אחר. היה מספיק כסף לחיזוק עמדות נוספות, ועובדה שהושקעו בקיץ הזה 250 מיליון יורו ולא 94 שהלכו על רונאלדו. קאקא, בנזמה, אלונסו...הם לא הגיעו בחינם. מה שכתבתי אולי נשמע מגוחך, אבל בריאל אין בעיית מזומנים. אני מוכן 'להתפשר' ולומר כי מדיניות הרכש הכללית של המועדון הייתה שגויה, אבל אין קשר לרונאלדו. לא היה צריך להוציא כל-כך הרבה כסף ופיזור יותר נכון של המזומנים היה מחזק את הקבוצה(רכישת מגן שמאלי וחלוץ אחר למשל, השארת רובן במקום רכישת קאקא)...
אם ריאל הייתה מביאה במקומו 2 שחקנים שהיו תורמים ביחד אותו דבר ומצליחה על הדרך להשיג אישור לשחק עם 12 שחקנים במגרש אז אני מסכים איתך לגמריי. בפועל, אף שחקן שריאל הייתה מביאה לא היה תורם אותו דבר או מתקרב למה שרונאלדו עשה. חוץ מזה, להביא שחקן ב100 מיליון שמחזיר את ההשקעה עדיף על שחקן ב20 מיליון שלא מחזיר אותה. אני מדבר כלכלית.
החלטת לרדת מהטיעון לגבי אברמוביץ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx הסברנו לך כבר את ערך 'תג המחיר' של רונאלדו ואתה חוזר על אותה קלישאה 'אף שחקן לא שווה 94 מיליון'. אתה צריך להבין שיש סתירה בין מה שאתה חושב לאמונה של פרז. יש מועדונים כמו ליברפול שיעדיפו לקנות 5-6 שחקנים בינונים כל קיץ מחדש, ויש מועדונים שיעדיפו להשקיע את הכל בשחקן איכותי-מוכח אחד לכמה שנים. אין פה טוב ורע, זה כל אחד והגישה שלו. במקרה של רונאלדו מדובר בהעברה שמתאימה כמו כפפה ליד. לכן כל הטיעונים (שנפסלו עוד בהתחלה) לגבי המחיר שלו כלל לא רלונטים. רונאלדו הוא דוגמה להשקעה מושלמת.
אני חושב שדוגמא מושלמת להשקעה נכונה זה שחקן כמו מיליטו שנותן גביע אירופה עם קבוצה שמשחקת כה דוחה ומגעיל, ועדיין הוא לבדו סוחב אותה עם שחקן אחד באמצע לזכייה. לא שילמו עליו 94 מליון. אתם לא מבינים שאני לא מדבר כלכלית, אני מדבר נטו על המגרש שהרכישה לא שווה. לא שווה מבחינה מקצועית לקנות שחקן ב-94 מליון, כי במקומו היו יכולים להביא שתי שחקנים שהיו עושים רוטציה והיו כובשים את אותם גולים ומנצחים את אותם משחקים. וזה לא שרונלדו ניצח כ"כ הרבה משחקים חשובים לבדו. הוא ניצח אותנו לבדו? הוא ניצח את ליון לבדו? את מי הוא ניצח לבדו שלפני שהוא בא-לא עשו זאת לפניו? למרות כל הגולים שלו, הם לא שווים 94 מליון. נחכה לעונה הבאה לראות, כי הוא בכל זאת הגיע לכמה שנים. דור, כרגיל, הקול השפוי במערכה. היה אפשר להביא 2 שחקנים שיתנו את אותה תפוקה בפחות כסף, וגם ימכרו חולצות. אני יורד מאברמוביץ' כי אתה לא מבין למה אני מתכוון. אני מתכוון שהוא בניגוד לפרז, יש לו את האמצעים והוא עדיין לא משתגע עם הקניות, ושומר על פרופורציות.
אם זה לא שווה נטו על המגרש אז מה זה משנה כמה הוא עלה? רונאלדו השחקן הכי טוב שריאל יכלה להביא, נקודה. עובדתית רכישות בכאלה סדרי גודל מחזירות את ההשקעה הרבה יותר מהר מרכישות קטנות יותר. מיליטו אחלה שחקן, זה לא אומר שכל שחקן שתביא בסכום הזה יהיה הצלחה כבירה. ברצלונה הביאה את זלאטן באטו ועוד 40 מיליון, היא לא יכלה להביא את מיליטו ולשמור לעצמה את אטו? יכלה.
מוריניו הוא לא בובה כמו שוסטר ופלגריני, מוריניו לא ייתן שיחליטו לו איך יראה הסגל. סוף סוף יהיה בריאל מדריד מאמן שהוא לא בובה על חוטים, ומזה ריאל מדריד רק תרוויח, סוף סוף היא תהיה מנוהלת ומאומנת בצורה הגיונית ולא בצורה עלובה, הצורה שהביאה אותה למקום שהיא נמצאת בו באירופה בשנים האחרונות. אם ייתנו למוריניו את השקט לאמן ולהחליט הכל בעצמו, אין לי שום ספק מי הפייבוריטית הגדולה בעונה הבאה, בוא נגיד שאת השמינית גמר אתם תעברו בוודאות.
ריאל קיבלה את המאמן הכי טוב שלה מאז דל בוסקה. מעל הכל - מוריניו ישחק התקפי כדי להביס קבוצות, הוא לא יכול אחרת, הקהל של ריאל מדריד שונה מהקהל של אינטר, הם רוצים לשלוט ולא לשרוד. הוא צריך לתקן את כל ההגנה של הקבוצה, להביא איתו שחקנים, מעל הכל מגן שמאלי ובלם, שזה חובה לריאל מדריד לפני הכל. יהיה מגוחך להגיד שהוא פייבוריט עוד לפני שהוא החתים שחקן אחד בריאל מדריד. עם הסגל הזה של ריאל הוא לא פייבוריט לכלום, אפילו בונקר הוא לא יכול לבצע כמו שצריך עם השחקנים שיש לו.