אני לא הייתי מספיד את ריאל כל כך מהר. אז נכון שאין שערי חוץ וכל שער של ליון במפגש השני הוא קטלני אבל עדיין ריאל ב10 דקות טובות יכולה להפוך את התוצאה בברנבאו.
שום נאחס ושום תירוץ לא מתקבל. עם ריאל לא עוברת את ליון, זה קטסטרופה, אחרי שהוציאו 250 יורו, ושהגמר בברנבאו.
נגעלתי לראות את רונאלדו בועט מכל מצב בכל מצב...לפעמים ובמיוחד כשלא הולך צריך לחפש תמיד את הדברים הפשוטים...רונאלדו פשוט כל הזמן ניסה לבעוט ולקחת על עצמו הכל...
הוא לוקח מנהיגות, זה לפעמים טוב ואתם תצטרכו את זה שאף אחד לא יהיה שם לקחת את המושכות. ובכלל, אם לא הוא, אז מי? הוא מנהיג על המגרש, זה בטבע שלו, זה בדם שלו, ולכן הוא שחקן גדול. תנו לו לעשות את העבודה.
מה שאתה אומר זה נכון...אבל זה לא מה שראיתי אתמול...הוא פשוט בעט מכל מצב כל פעם שהכדור איתו הוא בעט בשמאל,ימין לא איכפת לו וזה לא מנהיגות...
המצב בריאל רע, מי יקח במקום רונאלדו מנהיגות? קאקא !! בשביל מה הביאו את קאקא?!?? בשביל שיהיה זה שמארגן לרונאלדו את המצבים הקלים, שיהיה זה שנותן לרונאלדו לכדרר בשטחים מסוכנים ולא 40 מטר מהשער. ריאל עם מאמן שיש לו שיטת משחק דורסת כמו ברצלונה של אשתקד ואני לא מגזים. מבחינת שמות ויכולות אישיות שתי הקבוצות דומות מאוד רק שלברצלונה יש שיטת משחק וריאל פשוט בונה על מהלכים אישיים. מהלכים אישיים זה טוב למשחקים כמו חרז אבל בליגת האלופות זה לא מספיק. שים את רונאלדו באגף, את קאקא באמצע חופשי, את גראנרו בצד השני , היגוואין ובנזמה בחוד , משחק מסודר דרך האמצע בלי להיות בלחץ , עם מגנים תומכים ויש לכם קבוצה שלא ניתנת לעצירה. עבר מספיק זמן כדי שריאל תהיה הרבה יותר מחוברת ממה שהיא.
http://estaticos04.marca.com/imagenes/2010/02/18/futbol/equipos/real_madrid/1266509048_0.Xxx גונזלו היגואין לקח קשה את החלפתו מול ליון. החלוץ הארגנטינאי, מאופק בדרך-כלל, היה מאוד מתוסכל כשראה את שלט החילופים, דווקא אחרי מהלך טוב שלו כשכמעט הבקיע, והוא קילל בזעם כשהוחלף, לחץ את ידו של בנזמה בקרירות יחסית ואף בעט בכמה שלטי פרסום שהקיפו את המגרש. בתקשורת מדווחים כי פלגריני שמע את הקללות והעצבים אך הוא העדיף להבליג על כך. במארקה מרחיבים את התקרית וכותבים כי פלגריני מנסה להיות הגון וישר עם השחקנים שלו ולהתייחס לכולם באותו הצורה, אבל טוענים כי אחת השאלות שעשויות לרחף במוחו של היגואין היא - מדוע רונאלדו או קאקא, שלא היו בשיאם מול ליון, לא הוחלפו?; היגואין שחווה עונה יוצאת דופן, כן קיבל קרדיט, אבל במשחק החשוב של העונה עד עתה, פלגריני החליף אותו ולא סמך עליו. היגואין רוצה להיות קראק ושחקן חשוב כמו רונאלדו וקאקא, אבל פלגריני לא נותן לו. מנואל פלגריני ערך היום שיחה בת עשר דקות עם שחקני הקבוצה שנראו שפופים, וניסה להחדיר בהם ביטחון ואמונה בכך שהקבוצה מסוגלת להפוך את התוצאה נגד ליון בגומלין בעוד שלושה שבועות. גוטי לא הצליח להתאמן גם היום וסיכוייו לשחק מול ויאריאל מאוד נמוכים. גם ואן דר וארט, דודק, ומצלדר, ככל הנראה לא יהיו כשירים. ---------------------------------- החלפתו של היגואין הייתה אקט מטומטם ולא צודק. אני גם חושב שהוא לא מקבל מספיק קרדיט, תמיד כשמשחק ההתקפה לא דופק - היגואין הוא הראשון לרדת לספסל. פלגריני לוקה בחסר בניהול המשחק.
זה מאוד פשוט-לא מורידים שחקנים שהביאו במליונים, לא משנה גם אם הם זבלים. יעדיפו לספסל את הקפטן ואת הבחור של העונה שעברה שהוא עדיין לצערו לא עשה הייפ כמו כל השלושה. למרות שלדעתי הוא בטח לבטח החלוץ מס' 1 של ריאל, יותר מהצרפתי. לפלגריני, לא משנה איך נסובב את זה, אין בייצים. לא משנה כמה תדברו על ספסול של ראול, הבחור שר את שירת הברבור, גם ראול וגם פלגריני יודעים. להעמיד את גוטי מקום-כל מאמן עושה, מהסיבה הפשוטה שהוא ידוע כחוצפן ומרדן. השאלה איך הוא מתנהל עם הכוכבים שיש לו שהביאו במליונים, ולהם הוא נותן זהב לא משנה איך הם משחקים.
http://www.as.com/prom/201002/pro_photo1266551662.Xxx גם חורחה ואלדאנו הגיע למתחם האימונים אמש. הארגנטינאי התקשר לפלגריני כמה דקות לפני תחילת האסיפה הקצרה, והודיע כי גם הוא מעוניין להגיע ולדבר עם שחקנים. ואלדאנו הגדיר את השיחה כ'שיחת עידוד מטעם המועדון'. בקבוצה הבינו שהבעייה היא מנטאלית ולא מקצועית, ולכן ייעשה כל מאמץ אפשרי כדי להביא לכך שהשחקנים יגיעו לגומלין נגד ליון עם ביטחון. ואלדאנו פתח:"המשחק שלנו נגד ליון היה גרוע מאוד וכך גם התוצאה ואסור להתעלם מזה. מצד שני, זה לא מבטל את העונה המרשימה שלכם עד עכשיו. אנחנו מאוד מרוצים ממה שקורה בקבוצה ואנחנו כל הזמן מתקדמים. זה יהיה לא נכון להביע בצער ובחרטה על הטעויות שעשינו נגד ליון, אלא רק ללמוד מהם ולשחק בעתיד יותר טוב. אנחנו צריכים לנצח את המשחקים שנותרו עד הגומלין - ויאריאל, טנריפה וסביליה, וכך להרגיש בטוחים יותר. ואז הגיע הפאנץ':"עבדנו קשה מאוד כדי להגיע לרגעים האלה. אנחנו במרחק שתי נקודות מברצלונה ואסור לזרוק את הכל למים. אתם יודעים מהן הציפיות הגבוהות מאוד של הקהל שלנו ואנחנו לא נאכזב אותו". שלושת הקפטנים - ראול, גוטי וקסיאס, הביעו הסכמה גורפת עם דבריו של 'הפילוסוף'. לאחר שכל השחקנים יצאו החוצה, פלגריני נשאר לבדו עם ואלדאנו, שלחש באוזנו - "הכל בסדר, מעמדך לא התערער, אנחנו בוטחים בך לחלוטין". עוד במועדון: נעצרו השיחות עם היגואין על הארכת חוזהו בקבוצה. בהנהלת ריאל מדריד החליטו כי יתייחסו לנושא הארכת החוזה של החלוץ הארגנטינאי בשלוש עונות נוספות, עד יוני 2016, רק לאחר גומלין שמינית גמר ליגת האלופות מול ליון בברנבאו ב-10 במרץ. מייד לאחר המשחק ההנהלה תשב עם החלוץ על הארכת החוזה החדש, אולם בזמן האחרון היה נדמה כי זה עניין של ימים ספורים. היגואין כבר שמע בעל-פה את החוזה החדש שריאל מדריד מתכננת להציע לו - שדרוג שכרו ל-2.5 מיליון יורו שכר בסיס, פלוס בונוסים שמנים על שערים ותארים. נראה כי היגואין קצת התאכזב מההצעה שקיבל. הוא ציפה ששכרו ישודרג באופן משמעותי יותר אחרי שהפך לשחקן חשוב בקבוצה, והוא לא שבע רצון מכך שאחרי השדרוג הצפוי בשכרו, הוא ירוויח רק מחצית מהמשכורת של בנזמה. בכל-מקרה, העניין הכספי הוא לא הסיבה לעצירת השיחות.
עם ריאל לא עוברת את ליון פלגריני הולך הביתה, כמעט בוודאות, זה ידוע כבר ורואים את הלחץ שהקבוצה מפעילה עליו על ההפסד בסטאד דה ז'לרן. לפי דעתי ליגת האלופות יותר חשובה מהליגה לריאל, לריאל בליגה יש העונה רק את ברצלונה, בליגת האלופות ריאל צריכה להראות שהיא הקבוצה הטובה באירופה, בליגה הספרדית העונה זה קצת בעייתי.
אם ריאל לא תעבור את שמינית גמר ליגת האלופות - חד משמעית לא מגיע לפלגריני להמשיך ואין לי בעייה שיפוטר יממה לאחר-מכן. ממש לא מדובר במאמן שאי-אפשר בלעדיו. ניהול המשחק שלו מעצבן אותי וגם ההתעקשות הרבה על מרסלו או ההתעלמות מראול. וזה לא שהוא עשה מהפכה בקבוצה כמו קאפלו שזרק את כל הזבל והכניס רוח חיים בקבוצה הזאת. אפילו שוסטר שהרבה מזלזלים בו, גרם לשינוי מסויים בקבוצה כשהביא לפריחה מחודשת של ראול, וגם גוטי הציג יכולת מצויינת תחתיו. שוסטר בנה קבוצה לא רעה בכלל. בנוגע לפירסומים במארקה לפיהם ריאל מגששת אצל מוריניו ובודקת אפשרות שהוא יאמן אותנו - מוריניו נכשל בשנה שעברה בליגת האלופות והכדורגל של אינטר משמים מאוד, אפשר להירדם במשחקים שלה. מצד שני, מוריניו מבחינתי הוא ווינר לכל דבר וזה דבר שחסר לריאל מדריד במובן מסויים. מוריניו מעניק לקבוצות שלו אופי של ברזל. ועוד כח הרתעה ובאינטר ברור כי סגל השחקנים שלו לא כשרוני והרפתקני כמו מה שיש לריאל מדריד כרגע. אי-אפשר להשוות את מאנסיני וקווארסמה שנכשלו טוטאלית בקבוצה, לרונאלדו וקאקא, ואפילו גוטי. כך שאני לא מאמין שבמידה והוא יגיע לריאל מדריד, אז הכדורגל שלנו ידרדר עד כדי-כך. בכל-מקרה - בואו ניתן לפלגריני עוד צ'אנס ונקווה שנשכח מהדיון הקצרצר הזה שהתפתח כאן.
דור, הגישה שלך לא נכונה ולצערי זאת הגישה בה נוקטת ריאל מדריד בשנים האחרונות. פלגריני הוא מאמן טוב מאוד שהופקד בראש פרויקט גדול מאוד ואני באופן אישי אינני מצפה ממנו לתת את אותותיו כבר העונה. אין ספק שהדחה בליגת האלופות, אם וכאשר, תהיה מאכזבת - בוודאי כנגד ליון שהיא קבוצה נחותה מאיתנו אבל פיטורים של פלגריני עשויים רק להחריף את הבעיות הקיימות. אני לא רואה בדיוק איזה מאמן רציני נמצא זמין כרגע. גם אם ריאל מדריד תודח בעוד שבועיים, אין ראוי מפלגריני להיות האיש שירוץ לאליפות. מצחיק אותי שאתה רוצה את מוריניו כי הוא ווינר. מוריניו נכשל עד כה בליגת האלופות עם אינטר. אני מבין שכואב לך על ראול, אבל פלגריני עושה את מה שצריך לעשות. ראול חלוץ פחות טוב מהיגוואין וכאשר הקבוצה משחקת עם חלוץ אחד (כשאני לא מחשיב את רונאלדו כחלוץ) - מקומו של ראול בספסל. אפשר להעביר ביקורת על המקרים בהם בנזמה מועדף על פני ראול, אבל באמת שאין פה כל סיבה להחליף מאמן. הדחה מליגת האלופות תהיה כואבת, במיוחד כאשר הגמר יערך בברנבאו העונה. אבל לדעתי, לא משנה כמה כואבת תהיה ההדחה - פלגריני צריך להמשיך.
http://estaticos03.marca.com/imagenes/2010/02/19/futbol/equipos/real_madrid/1266569601_0.Xxx והנה, הבוקר במארקה. בריאל מדריד מגששים אצל ז'וז'ה מוריניו שלו יש חוזה ל3 שנים באלופת איטליה , אבל יש לו סעיף בחוזה שמאפשר לו לעזוב בתום העונה הנוכחית.