בתקשורת הספרדית יצאו מגדרם אחרי העקב הנהדר של גוטי שבישל את השער הראשון לבנזמה. המארקה: http://i50.tinypic.com/e19n9s.Xxx "עקב האלוהים" האס: http://i48.tinypic.com/262kyaa.Xxx "עקב הזהב" גוטי קטף מחמאות מכל מקום אפשרי על הבישול הנהדר שלו: מרהיב, בלתי צפוי, נהדר, ייחודי, אלו רק חלק מהתיאורים בהם תיארו בכלי התקשורת את העקב שלו לבנזמה. האל-מונדו דפורטיבו פירגן בצורה הלבבית ביותר, כששם נכתב בין השאר:"גוטי סיפק נס בלתי-אפשרי. רק הגאונים מעזים לעשות את הדברים הגדולים באמת וגוטי הוכיח שהוא כזה, אחד השחקנים המיוחדים ביותר בריאל מדריד. הכדור היה דבוק כאילו בדבק. זה היה מראה נשגב באחד המשחקים החשובים ביותר בעונה של ריאל מדריד, בתקווה שזו תיהיה העונה הטובה ביותר שלה". האל-פאיס:"גוטי הוציא שפן מהכובע. זו הייתה פעולה מבריקה, כשרונית ומעל הכל - נדיבות ופירגון". האל-מונדו:"תוצאה של עקב. גוטי שבר את הנאחס של ריאל מדריד בריאזור עם פעולה שקשה לתאר אפילו בדימיון". http://estaticos01.marca.com/imagenes/2010/01/31/futbol/equipos/real_madrid/1264958331_extras_portada_0.Xxx גוטי עצמו, שכאמור קטף מחמאות מכל מקום אפשרי, אמר לאחר המשחק:"כבר חשבתי שאני הולך לפרוש מבלי ניצחון במגרש הזה. הקבוצה שיחקה בצורה נהדרת ומגיע כל הכבוד לכולם. אנחנו גאים במה שעשינו. החזקנו בכדור, יצרנו מצבים ודפור לא הייתה פקטור במשחק. ראיתי את בנזמה בעמדה טובה וידעתי שהתרגיל הזה יעבוד, אין מאושר ממני. הניצחון הזה יוסיף לנו הרבה ביטחון, אבל אף אחד לא יזכור אותו אם לא נזכה באליפות. פלגריני היה מאוד מרוצה מצורת המשחק של הקבוצה שלו:"המשחק הזכיר לי מאוד את משחק החוץ הראשון שלנו העונה, מול אספניול. הקבוצה עשתה עבודה מצויינת כשלחצה על הגז מהרגע הראשון. השחקנים הראו את הלהט הרב לנצח כבר בחדר ההלבשה, הם ידעו שאסור לחזור בלי ניצחון. העובדה כי הקבוצה נכשלה במקום הזה הרבה זמן, הייתה מועילה עבורינו. מוקדם מאוד לדבר על אליפות, יש עוד הרבה זמן. חורחה ואלדאנו:"אנחנו שמחים מאוד על הניצחון שהושג עם כדורגל נפלא על אף הנסיגה בעשרים הדקות האחרונות. אני בטוח שגם כריסטיאנו רונאלדו, שהיה צריך לשחק ובסוף היה ביציע, נהנה מהמשחק של הקבוצה. שברנו סוף-סוף את ההיסטוריה וצריך להמשיך באותה הדרך בשאר משחקי החוץ. אנחנו רגועים ובטוחים כי הקבוצה תמשיך להשתפר ממשחק למשחק". אסטבן גראנרו, שכבש את השער הראשון החשוב:"אני שמח מאוד על שלוש הנקודות. הקבוצה עשתה הכל נכון, גם בהגנה וגם בהתקפה. למרות ההיעדרות של רונאלדו, שיחקנו מצויין. לקבוצה יש קאדר רחב של שחקנים ואנחנו לא תלויים בשום שחקן ספציפי. כל השחקנים היו בהלם מוחלט אחרי העקב הנהדר של גוטי, הוא הראה כמה הוא שחקן גדול. הראנו רצון גדול לנצח החל מהרגע הראשון. אנחנו יודעים שאסור לנו להיכשל, ויש ציפייה למעידה של ברצלונה".
"אני עדיין מרגיש חשוב בידיוק כמו בעבר" http://www.as.com/recorte/20100202dasdasftb_14/C280/Ies/Raul.Xxx ראול כמו ראול, יודע להגיד את הדברים החכמים במסיבת העיתונאים. הספסול מתסכל אותו והוא חושב על עזיבה? - הצחקתם אותו. "לקפטנים תמיד יש אחריות גדולה על מה שקורה בקבוצה, ואני אישית מרגיש עדיין חשוב לא פחות מאשר מקודם", הצהיר ראול בפתיחת הראיון שהעניק לתקשורת. ומה עם הספסול? - "אני מקבל את המצב שלי באופן טבעי, זה היה צריך לקרות במוקדם או במאוחר. 15 שנה שיחקתי כמעט בכל המשחקים. המצב הזה לא אידיאלי, כל שחקן רוצה לשחק כמה שיותר, אבל צריך להבין שיש חברים בקבוצה שמשחקים היטב לכל שחקן יש תקופות בהן הוא לא משחק. אני עדיין מרגיש מיוחס, עדיין יש לי התלהבות גדולה בכל משחק ורצון עז לתרום". היחסים של ראול עם פלגריני טובים מאוד, לפחות לפי דבריו - "הוא ממש לא גורם לי שוב נזק. היחסים בינינו פנומנלים והוא מייעד גם לי תפקיד חשוב בקבוצה הנוכחית". לא מזמן פורסמו בתקשורת דיווחים על כך שראול עתיד לסיים את הקריירה שלו בליגה בארה"ב. תשובה ברורה בנוגע לעתיד עדיין אין, אבל מה שבטוח זה שהוא יכבד את חוזהו בקבוצה עד 2011. "המוח שלי אך ורק במדריד, יש לי חוזה בקבוצה עד 2011. אני רוצה להתרכז רק בקבוצה ובמשימות שלה וגם במשימות הלאומיות. מבחינתי עדיין לא פרשתי מהנבחרת והכל תלוי בהחלטתו של המאמן. יש עוד מספיק זמן לדבר על העתיד שלי ונמצא את הזמן הנכון ביותר לכך". על מאבק האליפות אמר ראול:"כל הכבוד לברצלונה שעושה עד עכשיו עונה יוצאת מן הכלל. למרות שגם אנחנו משחקים מעולה, הם מקום ראשון בזכות. ברור שיש עוד המון זמן כדי לסגור את הפער, אבל חמש נקודות זה לא צחוק ואנחנו צריכים לצמצם עד למינימום את המעידות. לסיום, ראול פירגן לחברו גוטי:"המהלך שהוא עשה בריאזור הדהים את כולם. רק גאון מסוגל לחשוב בישול שכזה ולספק אותו בצורה מושלמת. גוטי נהדר במחזורים האחרונים ואנחנו נהנים ממנו. צריך לברך אותו. לא סתם יש לו את הביטחון והגיבוי מהמאמן". * פרננדו גאגו היה על סף מעבר למנצ'סטר סיטי, שהסכימה לשפר את הצעתה המקורית שעמדה על 15 מיליון יורו, ל-18 מיליון יורו(ריאל דרשה תחילה בין 20 ל-25 מיליון יורו אך הסכימה להתגמש) אולם בגלל התעררות מאוחרת, העיסקה לא יצאה לפועל, לאכזבתו של הארגנטינאי שנחוש לעזוב.
ברננד שוסטר, אומר היום: ''זו שערורייה עם גוטי יוזמן לנבחרת''. מסכים איתו ב100 אחוז, לכל המתלהבים מהעקב הנחמד של גוטי(אני היחיד שלא מתלהב, כולה עקב שהוביל לשער?), לגוטי אין שום מקום בנבחרת, לספרד יש את הקישור הטוב בעולם, צ'אבי אלונסו, צ'אבי, איינסטה, ססק פברגאס, סילבה וכו' וכו', כל אחד מהם שחקן טוב בהרבה מגוטי, שעד לא מזמן היה שחקן ספסל וכולה נתן משחק או שתיים טובים כולם מתחילים לקפוץ. גוטי היה, ונשאר שחקן ממוצא ולא מעבר עם הברקות שעדיין משאירות אותו בריאל, חוץ מיזה איטי להחריד, אין לו רגל ימין, ועוד ועוד מגרעות כאלה ואחרות. עם דל-בוסקה יזמן אותו זה יהיה ביזיון. מי שבאמת צריך לקבל זימון לנבחרת, הוא חואקין סאנצ'ס שנמצא בעונה אדירה.
אני מצטער, אבל גם פה אני נאלץ להתערב-שוסטר דבר אחד הוא כפוי טובה מגעיל ופתאטי. דבר שני-היכולות של גוטי לא נופלות משל אלונסו, צ'אבי או ססק. הוא גאון, הדבר היחיד הבעייתי איתו זה האופי. מבחינת יכולת-זה מקומו. סילבה ואיניסטה לא משחקים באמצע, הוא שחקן אמצע. תפנים כבר.
היכולת של גוטי לא נופלת מססק וצ'אבי. :aaagath: :aaarofl: באמת שכבר עכשיו עברת כל גבול ירדן. דבר עם דל-בוסקה תגיד לו שיוציא את ססק מהסגל ויכניס את גוטי, אוי כמה שאתה פתטי...
65 מיליון יורו בסכנה ! http://estaticos01.marca.com/multimedia/primeras/10/02/g0203.Xxx הפציעה של קאקא במפשעה שגרמה לו להפסיד ארבעה משחקים(3 ךיגה ואחד צ'מפיונס) אחרי הקלאסיקו כנראה חמורה מדי והפנומבן הברזילאי ייאלץ לעבור טיפול יום יומי במשפעה למשך כל חייו ! . http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20091227/e__archivo_photo_10_1_1_20091227_yPR01F2.Xxx.Xxx בריאל מדריד זה לא מקרה שכיח ,בעונת 2000/2001 הגיע פלאביו קונססאו תמור 24.7 מיליון יורו מדפורטיבו לה קורוניה עם פציעה דומה במפשעה . הקשר הברזיאלי אז עבר ניתוח והושבת לשלושה חודשים מהמגרשים וגם זה לא עזר לו כל כך. הפעם במדריד ישמרו טוב טוב על קאקה ויתנו לו את הטיפולים החיוניים כדי שמקרה קונססאו לא יחזור על עצמו.
מה זה אומר?! שיש סיכוי שהבחור עוזב את הכדורגל?! עמי, הוא יכול להיות קשר שלישי. ססק יכול לשחק מאחורי החילוץ. שילוב של שניהם לא נראה לי כזה נורא, בידיוק כמו צ'אבי וססק. תפעיל מידי פעם את המוח, הוא נועד לחשיבה. אם מבחינת יכולת אתה חושב שהוא לא מספיק טוב-סורי, אתה הפתאטי מבנינו.
רגע אז מה זה אומר בעצם, ברור לי שהוא לא יפרוש מכדורגל אבל כמה חמורה יכולה להיות פציעה שדורשת טיפול יום יומי? קראתי בגול שעיתון איטלקי פירסם שריאל רוצה לעשות עסקת החלפה עם יובנטוס קאקא על דייגו וקייליני מישהו יכול להגיד לי אם יש למהלהתייחס?
*הרחשים סביב קאקה והפציעה המוזרה שלו כבר מתחילים לצבור תאוצה עם ה'מארקה' שמגלה לנו שלריאל מדריד 'נמאס' מקבצה הפציעות המהיר קאקה ובמיוחד מהפציעה הנ"ל, וצפויה להגיש ליובנטוס הצעה מפתה - קאקה תמורת דייגו וקייליני. הידיעה היא כמובן חסרת שחר נכון לעכשיו, מכאן ועד שזה יהפוך לריאלי , אם בכלל, הדרך ארוכה... קודם כל שנשמע גורם רציני במועדון מדבר על זה ואז יהיה אפשר לקחת את זה ברצינות. אבל הנקודה שאותי מדאיגה היא כל הטררם הזה על קאקה, וזה לא התחיל מההודעה על כך שיאלץ לקבל טיפולים יום-יומיים... זה רק מוסיף שמן. זה לא סוד שעד עתה הוא לא הצלחה גדולה, אבל זה התגמד מכיוון שהאיכות עשתה את שלה וביתר המשחקים לא נזקקנו לדומיננטיות מלאה שלו. קאקה מבחינתי עדיין לא מביא אפילו שליש מהיכולת שלו לידי ביטוי. אישית כאחד רואה בו הקראק האולטמטיבי היודע הובלת קבוצה על גבו מהי, הוא די שולי ולא מורגש לפרקים ארוכים. זה מינורי כפי שאמרתי מפאת הסגל העמוס באיכות, אבל אני בטוח שאנחנו עוד נצטרך את קאקה בשיאו ומודאג עד כמה הלחצים סביבו משפיעים עליו.
http://estaticos04.marca.com/imagenes/2010/02/05/futbol/equipos/real_madrid/1265371051_extras_portada_0.Xxx מאמצים לסגירת העברתו של סרחיו קאנאלס. בשעה זו נפגשים בסנטיאגו ברנבאו חורחה ואלדאנו ופרנסיסקו פרנייה, נשיא ראסינג סנטאנדר, כדי לסגור את העברתו של סרחיו קאנאלס. המכשול העיקרי כרגע המונע מהיעסקה להיחתם קשור לקבוצה בה ישחק השחקן בעונה הבאה. סנטאנדר דורשת בכל מחיר להשאיל את השחקן בעונה הבאה, ואילו במדריד מעוניינים שהמאמן של הקבוצה יהיה זה שיחליט האם סרחיו קאנאלס בשל לשחק בקבוצה כבר החל מהקיץ או שהוא זקוק לעוד עונה של שפשוף. בנוסף, ריאל תשלם לראסינג סכום גבוה ממה שסוכם תחילה - תשעה מיליון יורו. שיאים באופק? האתר הרישמי מדווח כי במידה וריאל מדריד תנצח את שני משחקיה הקרובים, מול אספניול בבית ומול חרז בחוץ, היא תשווה את פתיחת העונה הטובה שלה בכל הזמנים, בעונת 08\2007, אז הצליחה הקבוצה להשיג 53 נקודות ב-22 מחזורי הליגה הראשונים. הסיבוב הראשון של ריאל היה הטוב ביותר בהיסטוריה פרט לאותה עונה עם שוסטר, אז השיגה ריאל 47 נקודות, שלוש נקודות יותר מאשר העונה. בהשוואה לאותה שנה, ריאל הנוכחית ספגה שער אחד יותר(15 לעומת 14) אך גם הבקיעה יותר(47 לעומת 44). ------------------------------------- הפעם, קצר ולעניין: מקווה לראות את עיסקת קאנאלס נסגרת כמה שיותר מהר, רק שלא יברח לנו מהידיים פתאום. בעבר, כשלא הייתי יודע בעל-פה את הסטט' של הקבוצה, תמיד חשבתי שהיו לנו מספרים אפילו יותר מרשימים בעבר, מבחינת שערים, נקודות...חבל שלא שברנו אף פעם איזה שיא של הליגה. אפילו לא ריאל מדריד של שנות ה-50, פרט להישג הנהדר שהיו לנו 8 עונות ברצף ללא הפסד בית. בנוגע לקאקא - אני וודאי לא מתמצא בפציעות ואני לא יודע מה ההשלכות של זה, מתי זה החמיר וכו', אבל מה שאני כן יודע - העונה קאקא משחק מאוד לאט. התנועה שלו ממש לא חלקה כבעבר. הוא כבר לא מסוגל לחלוף על פני שחקן סביר בעזרת המהירות שלו וזה חיסרון גדול. השאלה אם הפציעה קשורה לכך או שלא.
היה כל כך כיףףף לראות את השחקן הזה לא מועיל ולא עושה כלום אתמול...שיהיה מתוסכל תמיד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אל תדאג, הוא לא יהיה מתוסכל תמיד. סמוך עליו. אני מאחל לילד בהצלחה, גם בריאל. כשרונות כמוהו צריכים לשחק, רק זה סימן שאלה גדול אם הוא ישחק, או שריאל תהרוס גם אותו. הוא לדעתי יקבל יותר הזדמנויות מהילדים ממחלקת הנוער של ריאל מהסיבה הפשוטה שעליו שילמו מליונים, ויש לו כ"כ הרבה פוטנציאל. הילד הזה הוא גאון, רק שלא יהרסו אותו. אני שמח שהוא עבר, כי הוא בוחר להיצטרף לטובים יותר, אחרים בחרו באהבה כמו אצ'בריה, ובסוף הם בוכים בגלל גביע מלך, כאשר היו צריכים וראויים לחגוג כל תואר אפשרי. אני לדוגמא, למרות שאני אוהד ברסה, עצוב לי שמנדייטה לא עזב את ולנסיה לריאל מדריד כאשר הם הציעו עליו המון. איתם הוא היה זוכה בהכל ולדעתי היה בטופ העולמי עדיין. אבל זה מה שיפה בו ובשחקנים שבוחרים באהבה, יש להם אופי ולב, והכסף לא בראש העדפות שלהם. והם גם נאמנים לאוהדים. http://www.fastup.co.il/v.php?file=6964843.Xxx רק שהילד יצליח, סיפורים טראגים לא עושים לי את זה.
http://www.as.com/recorte/20100205dasdasftb_12/C280/Ies/Marcelo.Xxx האתר הרישמי מודיע: מרסלו האריך את חוזהו בריאל מדריד בשלוש שנים נוספות, עד יוני 2015. אם אני אגיד שלא קיים שום שיפור ביכולת שלו - אז זה פשוט שקר, כמה שאני לא מחבב אותו. בעמדת הקשר הוא נראה הרבה יותר טוב ויש לו הברקות מידי פעם באגף. הוא חיוני לקבוצה משום שהוא הדבר הכי קרוב לקיצוני בקבוצה שלנו פרט לרונאלדו(גראנרו נוטה להיכנס לאמצע ובנוגע לואן דר וארט - כבר מהעונה שעברה הבנו שהצבתו באגף שמאל לא תביא תועלת). אבל, אני לא אוהב את העובדה שמעמדו השתדרג באופן ניכר. הוא באנקר בהרכב וזה עצוב. הוא שחקן השדה ששיחק הכי הרבה בקבוצה. גם בהתחשב בפציעות של רונאלדו וקאקא - זה נתון לא מעודד. הייתי מעדיף שיישאר בקבוצה כגיבוי מהספסל ושנמצא משהו יותר טוב ממנו. במשחקים כמו בקלאסיקו בקאמפ-נואו מול ברצלונה, רואים כמה הוא לא מתאים ואיך שחקן אחד שמאבד סתם כדורים - פוגם במאמץ קבוצתי של קבוצה שלמה.