ריאל מדריד 10\2009: די מריה ופדרו לאון חותמים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/09.

1. 亚历山大帕托 Member

http://i47.tinypic.com/149owuh.Xxx

2. Sergio Ramos Member

די ברור שואלדנו מעוניין שגאגו יישאר בריאל מדריד על תקן שחקן הספסל שייקבל פירורי דקות ויסתום חורים כשלאס ואלונסו מושעים\פצועים. האמת היא שגם אני תומך ברעיון, שום דבר רע לא יכול לקרות וגם לא נראה לי שהולך להירכש שחקן גיבוי לעמדה שהוא משחק בה(אפ"ע שישנו את מהמדו דיארה). יש כבר שמועות על לחץ שלו ושל הסוכן שלו לקבלת שחרור, מבחינתו האישית זה הדבר הנכון לעשות. אם הוא יעבור לסיטי זה יהיה מאוד נחמד - היא תהפוך למעין אינטר קטנה שמקבלת מאיתנו את השאריות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx (למרות שבמקרה של אינטר היא יוצאת רק מרוצה מהעסקאות איתנו)

בקשר ואן ניסטלרוי, אפשר רק להיות גאים שהשחקן הזה דרך כאן, הבקיע בצרורות ולקח איתנו תארים. רוד נכנס לרשימת הגדולים שלבשו את החולצה הלבנה בשנים האחרונות וצריך להתייחס כאל אחד כזה. אני משוכנע שגם אחרי הפציעות הקשות שעצרו לו את הקריירה ומנעו ממנו למעשה להיכלל בתוכניות של הקבוצה, ההולנדי יכל לעשות קאמבק ולתרום המון. אך זה נהיה לא רלוונטי עם ההתקדמות של היגוואין וההבאה של בנזמה, וכמובן ראול שמפאת כבודו יימצא לפניו בהיררכיה. ואני בטוח שנראה ממנו עוד הרבה, שיהיה לו בהצלחה בבית החדש!

נערך לאחרונה ב: ‏27/1/10
  3. Ohad_Glr Member

תיהיו קצת אובייקטיבים.
    כל מי שטוען שרונאלדו לא היה צריך לקבל אדום (ויש עוד כאלה שאומרים שאפילו לא צהוב) טועה לדעתי. הבנאדם שבר לשחקן את האף! , והעובדה שקודם הוא תפס לו בחולצה לא משנה כלום (אלא רק אומרת שהשחקן של מלאגה גם צריך לקבל כרטיס).

אבל יש לי עוד כמה דברים להוסיף:
    1. ההרחקה לשני משחקים היא מאוד גבולית ובהחלט היה אפשר לוותר עליה. אני אישית חשבתי שזה לא יגיע, בגלל מעמדה של ריאל מדריד בהתאחדות הספרדית ובגלל שזה כריסטיאנו רונאלדו.
    שתי הדברין האלה נותנים לערעור סיכוי להתקבל.
    2. אני לא יודע לגבי המקרה הספציפי של מסי, אבל ראיתי כבר מספיק פעמים את הגמד הארגנטינאי מכניס למישהו שהעיז לגעת בו. אז יפה שעל כל פיפס של רונאלדו אתם קופצים, אבל אל תשכחו להסתכל גם על השחקנים שלכם.

עריכה- תארו לכם שכאן השחקן של סביליה היה קצת נמוך יותר (כמו שהיה במקרה של רונאלדו).
    מדהים כמה שאתם "אובייקטיבים" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏28/1/10
  4. xavi6 Member

אבל ההבדל הוא שהוא מחבק את מסי, ככה שגם אם מסי היה רץ רגיל הוא פוגע בו, לכן הוא גם לא נפל. אם מסי באמת היה רוצה לתת לו פצצה כמו שרונלדו רצה, והוא רצה, ובצדק-הוא גם היה מקבל את האדום. השחקן תפס את מסי וחיבק אותו, המקרה של רונלדו שונה, השחקן תפס לו בחולצה, רונלדו ברח ובמקום לברוח לגמרי הוא נתן פצצה אחורה. אל תחפש סתם. אני מסכים שהאדום היה מוצדק, אבל השריקה הייתה צריכה להיות לפני לפאול לזכות רונלדו, ואני מבין את העצבים ואפילו מצדיק, וגם אני יודע שמסי לא שה תמים וגם לו בורח הפיוז, אבל זה קורה לעיתים נדירות מאוד, גם מארקז יעיד. וגם שבורח, שתינו יודעים שזה ממש לא כמו בתדירות שלרונלדו בורח הפיוז ומסי הוא ילד טוב, מהסוג של קאקה. קיצור אל תשוו בכלל בין המקרים-זה פשוט פתאטי. אתם בכיינים, וכקהילה שמנסה להציג אותנו כבכיינים-זה עוד יותר פתאטי.

5. Ohad_Glr Member

ירדן, מישהו אחר הזכיר פה את המקרה של מסי אז זרמתי, אחרת לא הייתי אפילו מזכיר את זה. והתמונה היא מהאס, אז היה לי קל להביא אותה.
    בכל מקרה- אתה זה שפאתטי עם כל ההסברים הארוכים האלה. טוב לדעת שאם שחקן מחבק אותך ואתה לא יכול לרוץ אז מותר להרביץ לו, אבל אם הוא רק תופס לך בחולצה ואתה משתחרר אז אסור.
    מה זה השטויות האלה? בתמונה אפשר לראות שאם שחקן נמוך היה עושה את זה למסי הוא גם היה מוריד לו את האף (לא ידוע אם שובר אותו כי אין לי מושג מה הייתה עוצמת המכה).

אנחנו לא מאשימים אתכם שאתם בכיינים, דווקא ההאשמה של "צבועים" שגם אתה אוהב להטיח באוהדי ברצלונה הרבה יותר מתאימה פה.

אני מסכים איתך שלרונאלדו בורח הפיוז הרבה יותר מלמסי, אבל זה לא קשור. אל תבואו להאשים פה ולדבר כאילו שאצלכם כולם קדושים מעונים...

6. xavi6 Member

מסי לא הרביץ לו, מסי קיבל חיבוק, הוא פשוט רץ והשחקן חיבק אותו. יש הבדל בין חיבוק לבין תפיסה בחולצה כאשר השחקן רחוק ממך לפחות חצי מטר. אם אינך רואה הבדלים בין שתי המרפקים, אם בכלל אפשר לקרוא למכה שמסי נתן לו מרפק, אתה עיוור ולא אוביקטיבי. סורי. אני יכול לקבל את זה שלרונלדו לא מגיע הרחקה לשתי משחקים ואולי אפילו לא אדום, אבל שוב-להשוות למסי זה שיא הפתאטיות.

בכל ההיסטוריה אנחנו הבכיינים ואתם הווינרים. אנחנו אוהבים להיות שם, אל תקחו לנו את התואר הבכיינים של ספרד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אז זהו, שזה כן קשור. כאשר לשחקן בורח הפיוז 45534 פעם, סביר להניח שהוא חיפש לתת לבחור את המרפק ובידיוק לאף. שחקן שלא בורח לו הפיוז כ"כ הרבה, סביר להניח שבאמת ינסה להתשחרר. היסטוריה מלוכלכת בתאקלים אישיים יש לרונלדו, שעליו דרכו, ועליו ניסו ללכת נטו על הרגל, מסי באמת ילד טוב. אתה יכול לדבר על מחר שאני עושה אותו קדוש מעונה (להזכירך, אתה מדבר עם אחד שעדיין טוען שאלבס צוללן מסריח ופיקה בוגד מטונף)

אה וכן מיותר לציין אוהדי ריאל-תתעלמו מבן.

7. Ohad_Glr Member

ירדן, אני עוזב רגע את ההשוואה למסי.
    אני מדבר על ההגיון המעוות שלך ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) שטוען שאם מחבקים את השחקן אז מותר להרביץ חזרה ואם זו תפיסה בחולצה שניתן להשתחרר, אז אסור להרביץ.

נחש מה- בכל מצב, ולא משנה מה- אסור לשחקן לתת מרפק אחורה לכיוון הפנים של שחקן אחר (אומנם בתמונה מסי לא הלך לכיוון הפנים שלו, אבל אם היה שומר אותו שחקן נמוך יותר זה כן היה מגיע לפנים שלו)
    כל ניסיון למרפק כזה (ובטח פגיעה) שווה אדום. ולכן לרונאלדו מגיע אדום, וגם למסי.
    ולא אכפת לי אם רגע לפני זה השחקן חיבק אותם, משך להם בחולצה, קילל אותם או קצר להם את הרגל.

נ.ב: כמובן שיש הבדל בין שני המרפקים (לדוג'- רונאלדו שבר לשחקן את האף ומסי לא), אבל זה לא משנה את השורה התחתונה שלי.

8. Raulito Madridista

להתראות, אלוף

את רוב הדברים שאני חושב על רוד כתבתי כבר באתר, אבל בכל-זאת אני חושב שראוי להוסיף כמה מילים.

לא תמכתי יותר מידי ברכישתו של ואן-ניסטלרוי ואכלתי את הכובע על זה ובענק. חשבתי שהוא רק חלוץ שדוחק ממטר, שהוא מנצל את הקישור הנהדר של יונייטד בשביל המספרים היפים שלו. אבל רוד הוכיח שהוא לגמריי אחרת. רק כשהוא משחק בקבוצה שלך, אתה יכול להבין עד כמה הוא שחקן גדול. הוא היה פשוט כמעט כל משחק ההתקפה שלנו. עזר עם המשחק הטוב שלו עם הגב אל השער, המיקום האדיר, קבלת ההחלטות הנכונה ואני גם זוכר שני בישולים מבריקים שלו לראול - אחד במסירת עומק יפה מול באיירן והשני בעקב מול אספניול. רוד הוא הדוגמא המובהקת לכך שלא צריך מהירות מסחררת או דריבל כובש על-מנת להיות אחד החלוצים הטובים בעולם ב-20 השנים האחרונות. צריך לחשב את ממוצע השערים שלו פר הופעות ואז אני בספק אם נמצא חלוץ אחד שמחזיק בסטט' טובה יותר, אולי רק רונאלדו הברזילאי או תיירי הנרי.

http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0910/ruud1.Xxx

רוד היה אצלינו שלוש וחצי שנים, אבל למעשה שיחק רק קצת יותר משנה וחצי. בשאר הזמן הפציעות הכריעו אותו. אבל בכל-זאת, רוד נכנס לליבם של הרבה אוהדים, אין לי ספק בכך שזה לא רק אצלי. העונה הראשונה שלו בלבן הייתה מדהימה. רוד ואן-ניסטלרוי סימל בידיוק את ריאל מדריד של קאפלו - לא הכי מהירה, לא הכי מבריקה ולא הכי נוצצת, אבל פייטרית, אגרסיבית, לא מוותרת, ווינרית, מאמינה ובטוחה בעצמה. הרגע שחרוט בזכרוני בכל הקשור לואן-ניסטלרוי זהו המשחק בלה-רומארדה נגד סראגוסה. משחק רע מאוד של ריאל עם מעט התקפות, אבל בשלוש נגיעות בכדור, רוד עשה שני גולים. אחד מהם אחרי הרמה של ראמוס כשהוא נגח לחיבור של סזאר, והשני בדחיקה ממטר. רוד תפס את הכדור וסימן לשחקנים לרוץ מהר לחדש את המשחק כדי להשיג את שער הניצחון. ואז קיבלנו את המתנה הכי טובה שאפשר מראול טאמודו. יממה אחרי המשחק הלכתי עם החולצה של רוד לבית-ספר. כל עוד רוד עמד על הרגליים, ידעת שאפשר לצאת למלחמה. שבמשחק חוץ מעפן יהיה לך את החלוץ שיכבוש מכמות הזדמנויות מצומצמת. והרביעייה נגד אוססונה - פשוט תצוגת תכלית. ורגע נוסף אדיר ברשותכם - איך שהוא קפץ מהספסל עם כל גול של הקבוצה נגד מאיורקה. כל-כך התרגשתי באותם הרגעים. הגולים, העוצמה והווינריות שהוא משדר וגם האטרף אחרי כל שער, ולו הפשוט ביותר - זה יהיה חסר. אז פעם אחרונה - תודה על הכל, ואן-גול.

9. xavi6 Member

אני יודע שמרפק שווה אדום, השאלה האם המפרק הוא מכוון, או לא. המרפק של מסי ידידי לא מכוון. המרפק של רונלדו מכוון. מסי עשה תנועות להתשחררות, רונלדו נטו רצה לתת לו מכה באף. הוא כבר השתחרר, מסי היה תפוס כל המהלך!

10. Ohad_Glr Member

אם ככה, ישלנו שוני בתפיסות.
    לדעתי- כל מרפק (מכוון או לא מכוון) לכיוון פנים של שחקן שווה אדום.

אני לא באמת יודע אם המרפק של מסי היה מכוון, כי כל מה שראיתי מהמקרה הוא התמונה הזאת. בכל מקרה, לפי מה ששמעתי (וגם לפי התמונה) זה דווקא כן היה מכוון- אבל נעזוב את זה כרגע.

לדעתי, כל מרפק שפוגע בשחקן צריך להיות שווה אדום. בין אם אתה משוחרר, תפוס, מתכוון לזה או לא מתכוון לזה.

11. Raulito Madridista

כצפוי, ועדת התחרויות של הליגה הספרדית דחתה את הערעור של ריאל מדריד על האדום שספג רונאלדו, והוא מושעה משני המשחקים הקרובים. המועדון הגיע מצויד בוידאו בו נראה מסי נותן מרפק לשחקן סביליה, מארק ואלינטה, ואפילו לא זוכה לאזהרה מהשופט

http://www.as.com/recorte/20100128dasdasftb_9/C280/Ies/Metzelder_Fui_chivo_expiatorio_4-0.Xxx

כריסטוף מצלדר התראיין היום לאתר ה-SKY וסיפר שהוא מרגיש שהוא הפך לשעיר לעזאזל מאז התבוסה לאלקורקון, משחקו האחרון במדי ריאל מדריד עד עתה(לא שלפני זה הוא שיחק יותר מידי - הופעת ליגה בודדת בסיבוב שלם).חוץ מזה, הוא מסביר שהתחנה הבאה בקריירה שלו תיהיה הבונדסליגה, לשם רצה להגיע כבר בחורף - אבל לא הצליח במשימה.

איך היית מתאר את המצב שלך בריאל מדריד?
    "בששת החודשים האחרונים היו פחות או יותר הוגן, וזה חשוב לי. זה לא היה מושלם, אבל ביסודו של דבר מה שחשוב הוא הניסיון. היו לי שלושה מאמנים בריאל מדריד, לרבות התקופה המוצלחת ביותר שלי היה עם חואנדה ראמוס, אבל אני גם בעל ביקורת עצמית.

דיברת עם פלגריני על המצב שלך?
    "כן, יזמתי איתו שיחה בשלב-מסויים. הוא אמר לי לעבוד יותר קשה באימונים, אבל אני חושב שהפכתי לשעיר לעזאזל של הקבוצה מאז התבוסה לאלקורקון בגביע. ברור שלא הייתי מספיק טוב, אבל לא רק אני אשם במה שהיה שם. יש עוד שחקנים שמרגישים פיחות במעמדם מאז אותו משחק".

איך אתה מסתדר עם השחקנים הטובים ביותר בעולם?
    "יש לי ניסיון. בגיל צעיר מאוד עברתי מקבוצה קטנה בגרמניה לדורטמונד וכמובן שהכל היה שונה שם. המקרים מאוד דומים. קשה בהתחלה, ואז אתה מתרגל למציאות ומשאיר את הקשיים מאחור. ריאל מדריד מייצג את המושגים של כבוד, כבוד, הכללה, אני יודע את זה כשחקן, אני לא זוכרת את החגיגות של הישגים בספורט, אבל כבן אדם, אני חי את הערכים של ריאל מדריד".

היכן אתה עומד לקראת הסיבוב השני של הליגה?
    "אפשר לומר שהמצב שלי בריאל הוא קצת פרדוקסלי. הייתי בטוח שלאחר הפציעה המצערת של פפה, אקבל הרבה יותר הזדמנויות וזה לא קרה. אני לא מוותר ואני עוד מקווה שייצא לי לשחק, אבל ברור שהייתי מעדיף להיות כרגע במקום אחר, בבונדסליגה למשל. אני חושב שהמהלך לא יצא לפועל כי קבוצות יודעות שבקיץ אהיה שחקן חופשי".

דיברת עם מועדונים בחורף?
    "היו כמה שיחות, אבל יש לי רצונות ברורים - לשחק בקבוצה ברמה גבוהה, קבוצה עם יומרות. אני בכל-זאת בריאל מדריד ואני לא רוצה ללכת יותר מידי צעדים אחורה. אני מאמין שבקיץ כבר אחתום בקבוצה בכירה בגרמניה".

רוד ואן-ניסטלרוי עזב את ריאל מדריד להמבורג
    "הוא עשה החלטה מצויינת והמבורג גם הרוויחה בגדול, שני הצדדים מרוצים. הרבה קבוצות חיזרו אחריו. המעבר של רוד מראה שהבונדסליגה עדיין מאוד אטרקטיבית בפני שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר".

המונדיאל מתקרב. כריסטוף מצלדר יהיה שם?
    "אני חושב שהדלתות של הנבחרת ממש לא סגורות בפניי, המאמן מעריך אותי, אבל הסיכויים שלי לשחק בדרום אפריקה הם נמוכים, כי בכל-זאת, אני לא משחק בצורה רציפה במהלך העונה".

12. xavi6 Member

מחק

נערך לאחרונה ב: ‏29/1/10
  13. xavi6 Member

אתה ראית רק את התמונה, חכמולוג גדול, אתה צריך לראות את המקרה במלואו. אולי הבורג יחזור לך בדרך נס למקום. שחקן שלא מנסה לפגוע בשחקן אחר, ותסלח לי-זה מרפק, לא פאול שאפשר ללכת לכדור ובטעות לפגוע ברגל, זה פשוט לא שווה אדום, כי מרפק או שנותנים בכוונה או שלא נותנים בכלל! אלא אם כן השחקן היריב אשם, במקרה של מסי-כן. אם הוא מנסה לרוץ והשחקן צמוד עליו-הוא לא אשם, וזה לא אדום, בטח לבטח כאשר השחקן אשכרה מחבק אותו! לא תגיד תופס אותו בחולצה בקושי כמו מקרה רונלדו, פשוט מחבק אותו. אתה לא אובייקטבי בשיט אוהד.

14. Ohad_Glr Member

יכול להיות שאני לא אובייקטיבי, אבל אתה לא הבנת אותי.
    גמרתי לדבר על המקרה של מסי- ברור לי שאני לא יכול לדבר עליו בלי לראות את כל המקרה.

אני מדבר באופן כללי, ודעתי באופן כללי היא שכל שחקן שנותן מרפק לפנים של שחקן אחר (ברגע שזה באמת מרפק ולא סתם ליטוף) צריך לקבל אדום.
    כששחקן מחבק אותך אתה אמור לדעת שהוא מאחורייך וברגע שתעיף את היד אחורה תפגע בו.

ובקיצור- שוב, ברגע ששחקן נותן מרפק לפנים של שחקן אחר הוא צריך לדעתי לקבל אדום. לא משנה אם הוא התכוון או לא. מדובר פה על סיכון רציני של השחקן המגן (בדיוק כמו ששחקן שמרים את הרגל מעל כתפיים של שחקן אחר כדי להרחיק כדור ובועט בטעות ובלי כוונה לשחקן השני בראש צריך לקבל אדום).

15. xavi6 Member

אז מה אתה בעצם דורש ממסי, שלא ירוץ שתופסים לו בחולצה? סליחה, שלא ירוץ שמחבקים אותו בחולצה? (וזה ההבדל) זה "סיכון" שהשחקן היריב לוקח כאשר הוא מחבק שחקן אחר. לרוץ עם הידיים זאת תנועה נורמלית לחלוטין והשחקן שרץ לא צריך להיזהר על השחקן שמחבק אותו, זה כבר בדיחה אוהד.

מסי לא נתן מרפק, מסי רץ. השחקן חיבק אותו ולכן קיבל מכה. עובדה שאפילו הוא לא עשה מזה הצגה ודרש אדום על פגיעה, כי הוא אשם בפגיעה של עצמו, נקודה.

אוהד, אם כל שחקן שנותן מרפק לשחקן אחר יקבל אדום, אז כל חמש שניות יבלו פה אדום. זה כדורגל ויש מגע, מרפק או שנותנים בכוונה או שפשוט זה לא פאול, נקודה. אתה מאמין שאם שחקן מחבק שחקן אחר ונפגע כתוצאה מהריצה של השחקן שהוא חיבק, השחקן שרץ צריך לקבל אדום? אם כן-מזל שאתה לא אחראי על שיפוט בעולם.