ריאל מדריד 10\2009: די מריה ופדרו לאון חותמים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/09.

1. קסיסאן Member

לא יאומן איזה אפס המרשמלו הזה, סבא שלי היה מחליף אותו היינו מנצחים.

2. Engel Del Madrid Member

וואו . וואו . אני לעולם , לעולם , לא רוצה לראות את קאקא משחק לבד . פשוט משחק אחד החלשים שנראו ממנו , וממש לא רק במדי מדריד . מרסלו ? הבדיחה הכי גדולה בליגה , הוא גרם לנאבס ורנאטו להראות כמו סוקרטס וזיקו .
    הדבר היחיד אני לוקח מהמשחק הזה , זה את ההתקדמות של דיארה , שמראה שגם אחרי שנה שלמה בלי לגעת בכדור , נגד קבוצה קשה מאוד הוא הראה שעדיין יש לו הרבה כדורגל ברגליים . ואגב , עוד מישהו שם לב להתפתחות של גוטי ? זה כבר משחק 4 רצוף שהוא משחק על גבול הבינוני + .

3. המבין Member

החיסרון של רונאלדו היה משמעותי מאוד, ואני אישית ציפיתי מקאקא שיסחוב אותנו המשחק הזה ובמקום זה נתן משחק חלש מאוד. נראה לי שמרסלו עישן איזה שני ג'ויינטים לפני המשחק כי הוא פשוט ישן בעמידה ואחרי הגול הראשון פשוט רציתי להביא לו מכות. הגול השני היה טעות של כל ההגנה- רנאטו עם כל ה173 ס"מ שלו נוגח בצורה חופשית יותר מצניחה חופשית מגובה של 3000 רגל אפילו בלי לזוז הוא פשוט חיכה לכדור כמו בפיפה וזה הורג אותי. אני אמרתי את זה גם בעונה שעברה שאותו (רנאטו) אני רוצה בכנף שמאל שלנו כי הוא יכול להיות קיצוני ומגן פשוט נפלא.
    היחיד שאפשר באמת לציין אותו הוא סאן איקר שפשוט היה מדהים והציל אותנו מתבוסה עם אחת מ5 ההצלות הגדולות בהיסטוריה (לדעתי) ופשוט היה מדהים.

ודרך אגב פאלגריני לא אמר שהקבוצה עבדה על הבעיה של ההגנה עם ההגבהות לרחבה? המשחק זה נראה פשוט עלוב.

4. Raulito Madridista

כמה דברים נוספים אחרי ההפסד לסביליה:

ברצלונה מן הסתם כן תאבד נקודות והשנה רואים שהשחקנים פחות רעבים(אם כי ייתכן שברצלונה תשדרג את יכולתה בהתאם לגודל היריבה), אבל תיהיו בטוחים שהיא לא תשחק כל-כך חלש בפיחואן למשל, היא לא תובס מבחינה טקטית, גם אם מסי וטורה לא ישחקו. אותו דבר אני יכול להגיד על סביליה - היא תגיע לברנבאו בסיבוב הבא, ייתכן וננצח - אבל סיכויים מאוד נמוכים שנעשה להם בית-ספר. אני כבר אמרתי לא פעם אחת - ההפסד מתקבל על הדעת וזה היה צפוי, אבל לא חשבתי שניהיה כל-כך מעוררי רחמים. אני באמת שלא מבין איך זה יכול להיות ששוב אנחנו מגיעים למשחקים נגד הטובות ביותר ואף שחקן לא מציג אפילו לא יכולת בינונית, שוב כולם חלשים.

האכזבה המרכזית היא מקאקא. לפני שנתיים, שלוש וארבע עונות, הגענו לפיחואן וגוטי שיחק בעמדה של קאקא - פליימקר. לא ראינו שום שינוי. בסדר שקאקא חלש, אבל אפילו לא חצי הברקה, זה מאוד מוזר. בכל-מקרה, לא הוגן לשפוט אותו כבר בשלבים כאלה.

אגב, לא כל קבוצה חייבת חלוץ שישחק עם הגב אל השער וייתן זמן לשחקנים נוספים להצטרף להתקפה. ברור שעם רוד החיים הרבה יותר קלים ולדעתי הוא כן היה מבקיע משתי חצאי ההזדמנויות של ראול ובנזמה, אבל אני בספק כמה הוא מסוגל לסחוב. גם מבחינת כושר גופני, גם מהבחינה הפיזית וגם ייתכן שהחדות שלו נפגמה בצורה משמעותית.

אני מקווה שבנזמה יילמד משהו מהמשחק הזה. לא יכול להיות שהוא ימשיך ללכת על המשחק. לא ציפיתי שיהיה באטרף כמו ראול וישרוף שטחים, אבל אי-אפשר עם האדישות הזאת. בנזמה נראה קצת יהיר בסגנון המשחק שלו - לא לוחץ על שחקני ההגנה, לא רץ עם הכדור או בלעדיו ומנסה הכל בנגיעה. בכל-מקרה, הייתי מנסה בחוד ההתקפה את בנזמה והיגואין - מהירים וזריזים יותר מראול.

נקודה אחרונה - קראתי במארקה הבוקר שחורחה ואלדאנו ומיגל פדרצה נפגשו עם מנואל פלגריני אחרי המשחק ודרשו ממנו הסברים על תצוגת הנפל. כמוכן, הם דיברו על כך שאי-אפשר להגיע לשלבים הגבוהים באירופה או לנצח את המשחקים הקשים בליגה, עם טעויות חמורות כאלו בהגנה. אני מאוד מקווה שאף אחד שם לא עיוור והשם 'מרסלו' עלה כמה פעמים בשיחה ולא במובן החיוני. אני מצפה לראות במשחק הקשה הבא את ארבלואה בהרכב. נגד הקבוצות הקטנות בבית, אפשר לנסות את דרנטה.

5. xavi6 Member

זאת התנהלות חובבנית אחרי הפסד לבוא ולדרוש הסברים. מה זה הדבר הזה?

6. REAL MADRID Member

דור, הגיוני לחשוב שברצלונה לא תיראה כ"כ חלש נגד סביליה. אך לפי דעתי הסיבה העיקרית לכך היא המערך. לאחר שברצלונה הציגה כדורגל מרהיב אשתקד, את ריאל מדריד ישפטו בעיקר לפיו אך כבר ממשחקי אימון אפשר להבחין שברצלונה וריאל מחזיקות באסטרטגיית משחק שונה. ברצלונה משחקת בשיטה (שאני באופן אישי פחות אוהב, בלי קשר לכך שברצלונה דוגלת בה) והיא להתמסר ולהתמסר עד שנמצאת פרצה בהגנת היריב - עד אשר אותה פרצה לא תמצא ברצלונה תמשיך להחזיק בכדור. מיותר לציין שברצלונה לא באמת 'מחכה' לפרצה אלא יוצרת אותה ע"י תנועה בחלק ההתקפי וחילופי מקום עם ובלי כדור. מנגד ריאל מדריד מחפשת באופן בלתי פוסק את שער היריב ומהר, אנחנו נראה את ריאל מדריד מחליפה מסירות רבות רק על מנת להתארגן קלות וברגע שזה יקרה הכדור ייצא מהר קדימה. איני יודע אם זאת שיטת המשחק שנקרא בריאל מדריד של פלגריני או שיטת המשחק אותה נראה עד שתהיה שיטת משחק של פלגריני אבל החיסרון המשמעותי של השיטה הזאת היא תלות אדירה בשחקנים בעלי היכולת לעבור שחקנים בכדרור.

ריאל מדריד הפסידה את המשחק טקטית עוד לפני שהחל וכאן יש מקום ולמתוח ביקורת על פלגריני לטעמי. לא יכול להיות שמול קבוצה כמו סביליה שמבססת את משחקה על האגף, ריאל מדריד תעלה ללא שחקן אגף אחד בהרכב (גראנרו, דרנתה ואפילו היגוואין). לא רק שמצב כזה פוגע בהתקפה, הוא גם מאפשר למגני סביליה להיות פעילים בלחץ על ריאל מדריד לא פחות מאשר שחקני האגף. מרסלו היה פשוט זבל, אבל כל מגן היה מתקשה מאוד כאשר חסוס נאבס ואדריאנו מגיעים מולו.

איני דווקא חושב שכל השחקן נראו רע. הרי קסיאס הבריק, פפה היה טוב מאוד ואני מלא מחמאות גם לדיארה אשר היה טוב הגנתית לדעתי ואפילו שיפר את המסירות שלו והעבודה עם כדור. לגבי החלוצים, ציינתי כבר פעם שאף חלוץ לא צובר ביטחון ברוטציה של פלגריני, דבר נוסף שארצה להוסיף הוא שלדעתי לא היה מקום לעלות עם שני חלוצים.

ירדן, אני מעריך שלא ככה הם פני הדברים. הגיוני לפי דעתי (ואני מעריך שככה זה גם אחרי ניצחונות) פלגריני משוחח עם ולדאנו ופרדזה. לא רואה טעם לעשות רעש כרגע מהנושא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/10/09
  7. Raulito Madridista

דיארה:"אני מרגיש חזק מלפני הפציעה ואפילו צעיר יותר"

http://img260.imageshack.us/img260/2503/satelliteblobcolurldata.Xxx

היעדרותו של לאסנה דיארה הפצוע, איפשרה לדיארה אחר - מהמאדו, לערוך הופעת בכורה העונה בהרכב הראשון, ולשחק משחק מלא לראשונה מנובמבר אשתקד. דיארה התראיין היום לתקשורת ודיבר על ההתרגשות, הוא מודה לרופאים שהחזירו אותו למצב מושלם(ואף אומר שמצבו כרגע טוב יותר), טוען שאפשר להסיק דברים טובים מהמשחק ובטוח - הקבוצה הזאת חייבת לעשות משהו גדול.

"אני רוצה להודות לצוות הרפואי של המועדון, פיזיותרפיסטים, והדירקטוריון החדש שלו - מי שהאמין בי. אני רוצה להודות לכולם שתמכו בי. הברך שלי במצב מושלם עכשיו. אני מרגיש חזק יותר מאשר לפני הפציעה ואפילו צעיר יותר. התאוששתי באופן מושלם ואני מסוגל לעשות דברים שלא הייתי מסוגל לעשות לפניכן. הפציעה ממש מאחוריי ואני מאושר.
    "אני עצוב בגלל ההפסד נגד סביליה, אבל אני גם שמח כי נולדתי כשחקן שוב במשחק. זה כמו להתחיל את הקריירה מחדש. ניסיתי לשחק חזק ככל שיכולתי ברגע נודע לי שאני הולך להיות בהרכב. כמובן שהתרגשתי מאוד לפני המשחק, כבר שכחתי מה זו ההרגשה הזאת. שתי הרגליים שלי הרגישו כאילו הם חדשים. אני יתחזק יותר עם הזמן.
    "אנחנו יכולים להסיק מסקנות חיוביות על מה שקרה ביום ראשון. אני בטוח שהכישלון יעזור לנו לשפר דברים מסויימים במידה ניכרת, ושהבחנו בבעיות שקיימות. צוות גדול לא מפסיד פעמיים ברציפות, או כך לפחות אומרת הקלישאה ואנחנו צוות נהדר!
    "אנחנו יכולים ואנחנו חייבים לעשות משהו גדול השנה, לא סתם בנו בקבוצה סגל כזה, והשם 'ריאל מדריד' מחייב גם ככה. אבל כשרון זה לא מספיק. נצטרך להציג את הכוח והוונריות, הדברים שעזרו לנו לזכות בשתי אליפויות הליגה. הכל נראה יותר קל כאשר אתה משחק עם שחקניםם כמו קאקה, כריסטיאנו וצ'אבי".

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/09
  8. Raulito Madridista

"אני מוכן לשחק בחינם בריאל מדריד מינואר עד יוני"

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/10/1254883871.Xxx

רוברטו קרלוס ביקר השבוע במדריד לצורך עניינים אישיים(הוא ביקר את אישתו מראינה, עימה התחתן בחודש יוני). והתפנה לראיון קצר עם התקשורת, במהלכו דיבר על עתידו(בריאל מדריד?), על הקבוצה עצמה, על היורש הלא מוצלח - מרסלו, וסיפר שהוא מצפה לילד שמיני - "עדיין לא ברור אם זה בן או בת".
    "אני כבר בן 36, זו השנה השלישית שלי בפנרבחצ'ה וקצת נמאס לי. אני החלטתי לעזוב את הקבוצה בדצמבר. אני רוצה לחזור לברזיל לשנת פרישה. אני מתגעגע הביתה למשפחה שלי ולמדינה שלי".
    קיבלת הצעות?
    "יש התעניינות מכמה קבוצות, ויש גם אפשרות מעניינת אחרת".
    מהי?
    "לשחק בריאל מדריד שישה חודשים בחינם, מינואר עד יולי, ואולי אחר-כך להישאר במועדון בתפקיד כזה או אחר".
    אתה מדבר ברצינות?
    "ברור, בטח שהייתי רוצה לעשות את זה. ביליתי בריאל מדריד עשור שלם שהיה נפלא, כבר זכיתי שם בכל התארים וזה היה הבית שלי".
    פלורנטינו פרז כבר אמר שהוא רוצה שתחזור לריאל מדריד.
    "זה מאוד חשוב בשבילי לחזור לריאל מדריד. הייתי רוצה לחזור גם בתור שחקן, אבל גם לעבוד עם ילדים צעירים ולקדם אותם. ללמד אותם כל מה שאני יודע"
    אתה מוכן לחזור למרות שהיחסים שלך עם פרז לא משהו?
    "הם אף פעם לא היו רעים, תמיד הסתדרנו ושמרנו כבוד אחד לשני. נכון שפרז לא היה קרוב אליי כמו לשחקנים אחרים, כי הוא לא הביא אותי אלא לורנצ'ו סאנז. אבל אני חייב לומר שהוא נחמד אליי. הגלאקטיקוס תמיד הרוויחו יותר ממני אבל לא התלוננתי מעולם. מה שעניין אותי זה לשחק באופן הטוב ביותר וזהו. פרז תמיד ידע לדבר בצורה מרשימה ולקיים הבטחות והוא לא השתנה".
    מה אתה אומר על ריאל מדריד הנוכחית?
    "אני חושב שריאל מדריד נראית נהדר למרות ההפסד לסביליה. חייבים לקחת הכל בפרופורציות ולהגיד את האמת - סביליה קבוצה פנטסטית, בעיקר בפיחואן, וגם לה יש שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר. סביליה תמיד הייתה אגוז קשה לפיצוח. בייחד עם הקאמפ-נואו והסאן ממס, האיצטדיון של סביליה, הפיחואן, הוא האיצטדיון הקשה ביותר בספרד".
    התוצאות של ריאל מדריד טובות, אבל יש ביקורות רבות על המשחק שהיא מציגה.
    "טוב, זה נורמלי שיש ביקורות, בריאל מדריד תמיד שואפים להכי גבוה ורוצים להשתפר. הכי חשוב שלריאל מדריד יש קבוצה שמסוגלת לזכות בליגת האלופות, וזה הכרחי כאשר הגמר ייערך בברנבאו. ריאל צריכה להיות שקטה ורגועה, והשערים יבואו".
    פלגריני ספג ביקורת.
    "שום דבר לא משתנה במשך השנים, כל מאמן שהיה בריאל מדריד ספג ביקורת, ועל זה אני אומר - 'עסקים כרגיל'. פלגריני מבין כדורגל וצריך לתת לו זמן ולהתייחס אליו בכבוד".
    ראית את התצוגה הרעה של מרסלו מול חסוס נאבאס?
    "יש שחקנים שמאוד קשה להוציא להם כדורגל מהרגל וחסוס נאבאס הוא אחד מהם, אני צופה לו עתיד גדול. מרסלו צריך ללמוד מהמשחק הזה ולהמשיך לעבוד קשה ולהשקיע".
    מה דעתך על קאקא?
    "קאקא ואני שיחקנו בנבחרת ואני מעולם לא טועה. קאקא הוא מספר אחד בעולם, לא רונאלדו, עם כל ההערכה אליו. קאקא עוד ייתן את שלו, זה היה רכש נפלא של ריאל מדריד".
    ראית את ההצלות המדהימות של קסיאס בפיחואן?
    "כל העולם ראה. איקר חווה רגע גדול. אני מאושר בשבילו כי הוא חבר שלי. אני בטוח שהוא ימשיך באותה מידה".
    נראה אותך בינואר?
    "הלוואי".

מיותר להגיד שהייתי מקבל אותו גם עכשיו. קראתי את הראיון ונהייתה לי צמרמורת, פשוט ככה. הלוואי, הלוואי, הלוואי. גם בגיל 36 רוברטו קרלוס יציג יכולת טובה והוא אחד מהמגנים הטובים בעולם. זה יהיה פיתרון לשלבים הגבוהים של ליגת האלופות, פיתרון לשנה הזאת בלבד, אבל זה לא יפתור את המועדון מלחפש מגן שמאלי רציני בקיץ. בכל-מקרה, העניין עוד רק בחיתוליו. אם אני פלורנטינו, אני כבר מרים לרוברטו קרלוס טלפון. הוא גם אמר את המילה 'בחינם' במפורש...מחווה עצומה מבחינתו.
    יש לציין שאני מאוד סקרן לראות את ריאל במשחק חוץ קשה נגד קבוצה חזקה שהיא לא ברצלונה כרגע, ללא מרסלו, אולי ההגנה דווקא כן תיראה טוב. אני גורס שזה לא רק מרסלו, אבל כמובן שהוא משפיע לרעה על שאר השחקנים.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/09
  9. Ohad_Glr Member

אחד הדברים הכי משמחים שקראתי מזה הרבה זמן. הלוואי, הלוואי, הלוואי!

10. Sergio Ramos Member

העפתי מבט על את התמונה שדור צירף לתגובה וחשסתי שזה עוד ראיון משעמם, כשקראתי את הכותרות לא יכולתי להאמין. תראו, אני סבור כי אף אחד מאיתנו לא ממש עוקב אחרי האגדה הברזילאית שלנו ואיני יודע באיזה יכולת הוא נמצא בזמננו - אבל כל או כך, אני הייתי מקבל אותו בכל מצב לנוכח מצבה האנוש של עמדת המגן. אדרבא, הסיכויים לרכוש מגן שמאלי ברמה גבוהה בינואר הוא קלוש ביותר עד כי לא קיים בכלל וקרלוס הוא ברירת המחדל הטובה ביותר שתגאול אותנו במידת מה מיסוריו של מרסלו.

רוברטו קרלוס גם בגילו המופלג עדיף על כל קאדר המגנים השמאליים שלנו. ברור לכולם שהוא כבר הרבה מעבר לשיאו, אבל אנחנו לא מצפים להרבה. מספיק לי שיעזור לקבוצה במשחקים החשובים ויתרום מניסיונו(פריצות מטורפות ובעיטות לשער בוודאי לא נראה)הכביר, ומה טוב.

נראה לי שנסחפתי קצת מההתלהבות. ובכל-זאת - זה מרגש מאוד ששחקן עבר כמוהו מציע את עצמו בחינם למועדון. מקצועית - הוא עשוי להיות פיתרון לא רע ואף מוצלח; באופן כללי - יזלגו לנו דעמות שנראה אותו שוב במדים הלבנים.

11. hai80 Member

מיותר לציין שאם קרלוס בא הוא דופק את מרסלו חזק מה שלא יתרום ככ לשקט בחדר הלבשה.

12. REAL MADRID Member

על סמך מה אתה אומר את זה? לא ידוע לי שהמעמד של מרסלו בחדר ההלבשה כ"כ גבוה..

13. Daniel616 Member

אז? מרסלו שווה לתחת, אם רוברטו קרלוס יגיע אפשר לזרוק אותו בחזרה לפלמאיירס או פלומיננזה או איך שלא קוראים לחור שממנו הוא צץ. את רוברטו קרלוס שווה להביא רק בגלל העבר שלו במועדון, מבחינה מקצועית הוא אומנם עולה על מרסלו גם כיום בכל האספקטים, אבל יש כמה מגנים ברזילאים בליגה הספרדית שהייתי מאוד רוצה לראות בריאל (פיליפה או אדריאנו).

14. xavi6 Member

מאיפה אתה יודע שהוא עולה על מרסלו? אתם יודעים, כאשר אתם אומרים "גם סבתא שלי יותר טובה ממרסלו" זה לא באמת נכון, זה סתם ביטוי. סבתא שלכם לא עולה על מרסלו, ואל תהיו בטוחים שר.ק יותר טוב ממרסלו. לא יודע מה מצבו בפנר, או איפה שהוא לא נמצא עכשיו, אבל אולי הוא אפילו יותר גרוע מהילד.

15. Sergio Ramos Member

רוברטו קרלוס שיחק כל הקריירה שלו כמגן שמאלי ואת רובה ככולה העביר כמגן השמאלי הטוב ביותר בעולם, אין סיכוי שנסבול ממנו יותר ממרסלו. אפרופו, מרסלו הוא בכלל לא מגן שמאלי. לפעמים אני בכלל לא כועס עליו, הוא אמנם חרא של שחקן באופן כללי, אבל מקבלי ההחלטות גורמים לזה להיראות עוד יותר מחפירעם ההצבה שלו כמגן שמאלי. הוא מקבל את זה בשקט כי הוא יודע שאין לאחד כמותו זכות דיבור בקבוצה כזאת. שיהיה שביעי בהיררכיה ההתקפית מצידי, ישב ביציע הכבוד או שיימכר - מגן שמאלי הוא לא.

רוברטו קרלוס בשלהיי הקריירה שלו בריאל מדריד היה למיטב זיכרוני שחקן מסורבל ביותר, אבל זה לא משנה לי. אם אין אפשרות לרכוש את פליפה לואיס, הוא האידיאל, לפחות עד סוף העונה. רוטציה שלו ושל ארבלואה יכולה להעביר בשלום את העמדה הזאת לאורך העונה.