לא נכון, אוהדי ריאל מדריד רוצים לראות את ההרכב הכי חזק, ישנו עומס כבד ללא ספק ואין לנו אלא להיות כנים. כבר דשנו הרבה בסוגיית היגוואין שבהחלט מערערת לכולנו את המצב רוח ולעיני היא ה-נקודה השחורה בכל הקיץ המטורף הזה. עם זאת, אתה לא יכול לבוא ולטעון שרכישות כמו רונאלדו וקאקא אינן נחוצות. אם כבר, לגבי בנזמה אני עדיין שנוי במחלוקת, מבחינתי הצרפתי אינו היה רכישת חובה ואין ספק שההבאה שלו דחקה עוד יותר את היגוואין אותו ממש לא היה אכפת לי לראות מתפקד בחוד, אף על פי שאינו חלוץ חוד טבעי, אך גם בנזמה לא עושה רושם של אחד כזה במשחקים האחרונים והיגוואין שווה לו ברמתו לדעתי. למרות תוצאות הסקר של המארקה, בינתיים המסורת של ראול בהרכב תפויה לדחוק את שניהם הצידה כשהוא בהרכב. כל זאת בלי להזכיר את שמו של ואן ניסטלרוי, אסור לשכוח שהוא עדיין כאן ולא אמר את המילה האחרונה. המילה סוס-מת נאמרה בהקשרו פעמים רבות, אבל בכל המקרים הוא הוכיח את ההפך. הקאדר ההתקפי מפוצץ כפי שניתן לראות, חמישה שחקנים(ראול, גונזו, רובן[?], בנזמה, רוד)יתחרו על שני עמדות בחולייה ההתקפית. פלגריני חושב הרבה.
סניידר גמר את הפרק בלבן? http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/08/1250693669.Xxx המארקה והאס מדווחים גם יחד שהבוקר נפגשו מנואל פלגריני וחורחה ואלדאנו והחליטו על כך שווסלי סניידר לא ישחק יותר בריאל מדריד. בשלב ראשון, ההולנדי הוצא מסגל הקבוצה לקראת המשחק הערב נגד בורוסיה דורטמונד בגרמניה, ואף נכתב שבדומה למה שהיה עם הונטלאר - סניידר יתאמן לבדו מעתה והלאה. ריאל מדריד קרובה מאוד להגיע עם אינטר להסכם על העברתו של סניידר, אך ההולנדי בינתיים לא רוצה להצטרף למועדון האיטלקי. סכום ההעברה יהיה כנראה כ-15 מיליון יורו. * האס מפרסם שמיגל טורס, שלא יצא עם הקבוצה למשחק היום בגלל בעיות פיזיות, נפגש אמש עם חורחה ואלדאנו במטרה לקבל הבהרות לגבי עתידו ולדון באפשרות עזיבתו. הוא מחפש אופצייה אחרת ולא סראגוסה. מיגל טורס מעדיף לעזוב לקבוצה שתרכוש את כרטיסו ולא שתשאיל אותו בלבד.
נגרדו סגר בסביליה http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/19/futbol/equipos/sevilla/1250716986_0.Xxx לא סראגוסה ולא האל סיטי. סביליה היא זו ששמה את ידה על החלוץ הספרדי המצויין, שכבש 32 שערים בשנתיים האחרונות במדי אלמרייה. נגרדו עצמו רצה להישאר, אבל הבין שבסיטואצייה הנוכחית היא לא יהיה יותר ממחליף שולי בסגל. בכל מקרה, עם המעבר השחקן הרוויח פעמיים - הוא גם נשאר בליגה הספרדית כרצונו, וגם ישחק בקבוצת צמרת עם יומרות, שהשנה תשתתף בליגת האלופות. חורחה ואלדאנו טוען שהקבוצה תחזיר אותו לכאן בעתיד. בינתיים, הוא חתם על חוזה לסביליה לארבע שנים. ריאל שהחזירה אותו מאלמרייה בתמורה לחמישה מיליון יורו, תקבל סכום הגבוה פי שלושה מכך. שיהיה לו בהצלחה. http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/08/1250736113.Xxx הקבוצה הביסה אתמול 5-0 את דורטמונד במשחק מיוחד לרגל חגיגה מאה שנה להיווסדו של המועדון הגרמני. היה זה הניצחון השישי של הקבוצה מתוך שמונה משחקי הכנה, והאחרון שלה פרט לגביע הברנבאו. קאקא היה המצטיין עם בישול נהדר לגראנרו בעקב כבר אחרי שלוש דקות, ובמחצית השנייה הוא כבש את שער הבכורה בלבן מפנדל. גם רובן שנכנס כמחליף היה מצויין וכבש שער אדיר, בישול להיגואין וגם הוכשל ברחבה וסידר את הפנדל לקאקא. כריסטוף מצלדר היה נרגש אתמול לשחק נגד האקסית, במשחק מיוחד עבור המועדון שחוגג מאה שנה. הוא בעיקר שב להחמיא לקהל של דורטמונד - "עברה בי צמרמורת מהעידוד שלהם, לדורטמונד יש את הקהל הטוב ביותר בגרמניה ואולי גם בעולם". בעניין זה מצלדר הוסיף שהשעות האחרונות בהן ביקר בגרמניה היו מאוד מרגשות עבורו. "דורטמונד היא הרגע החשוב בקריירה שלי, שם הפכתי לבלם טוב. אני אסיר תודה על כך ששיחקתי שם". בקשר למשחק אמר מצלדר:"אני חושב שהשגנו ניצחון מרשים, נגד קבוצה ברמה גבוהה. התוצאות שלנו ממשיכות להיות טובות והכדורגל משתפר. אפשר להיות מאוד אופטימים ממה שקורה כאן. העונה ארוכה וקשה, אבל יש לנו כל-כך הרבה שחקנים טובים שיכולים לעשות את ההבדל". אריאן רובן נשאל לאחר המשחק האם הריצה שלו והחיבוק עם ווסלי מסמלת משהו, כמו עזיבה של סניידר למשל, שנראית קרובה מתמיד. רובן השיב:"סניידר הוא חבר טוב שלי ואני אוהב אותו. שום דבר מעבר לכך". הוא מן הסתם קיבל גם מחמאות על הגולאסו ואמר:"אין ספק, זה שער נדיר ביופיו, לא הבקעתי שער בצורה כזאת בקריירה והוא אחד מהיפים ביותר שלי. כשהכדור הגיע לי לרגל כבר ידעתי שזה יתלבש כמו שצריך. אבל מה שחשוב זה שהקבוצה ניצחה והבקיעה חמישייה. אנחנו נראים טוב", הצהיר רובן. ההולנדי נשאר האם יישאר והוא אמר:"זה תלוי בקבוצה. יש להם עשרה ימים למכור אותי. אני מאוד רוצה ומקווה להישאר. אני מאוד נהנה כאן ומרגיש פה כמו בבית. מאז שהגעתי לריאל מדריד השתפרתי מאוד מבחינה פיזית ויש לי אמונה גדולה בקבוצה לקראת העונה שבפתח". * לא הכל ורוד בקבוצה. אתמול צ'אבי אלונסו נאלץ להתחלף לאחר התנגשות עם אחד משחקני דורטמונד. השחקן מכאבים גדולים בברך שמאל. היום הוא צפוי להיבדק ויתברר מצבו. שער האס הבוקר: http://www.as.com/img/portadag_200809.Xxx 'שערי זכות'
למען האמת, העדפתי שנגרדו יעבור לסרגוסה הרבה יותר מאשר לסביליה. הפלוס מבחינתו הוא שסביליה תשחק בליגת האלופות וזו נקודה שמאוד תעזור לו לטעום קצת מהמפעל האירופאי. מנגד, לא בטוח שהוא יימצא את עצמו בהרכב על בסיס קבוע. לואיס פביאנו וקאנוטה הדי ותיקים נמצאים לפניו בהיררכיה, ובנוסף לכך חימנס נהג בעונה שעברה לפתוח עם חלוץ בודד כאשר פביאנו עצמו ישב לא פעם על הספסל. כך או כך, אני מאחל לו בהצלחה ומי ייתן ונראה אותו בעתיד שוב בשורותיניו. אני חושב שהוא היה מספיק מחושל על מנת לקחת חלק נכבד בסגל, אבל ברור לכולנו שאחרי המהפכה של הקיץ הזה מוטב לו לשחק במקום אחר בינתיים.
אנחנו הולכים לזיין תליגההההההההההההה לא סתם סתם .. הליגה הספרדית הולכת להיות המעניינת ביותר בשנים האחרונות ..
חלון ההעברות נסגר בעוד עשרה ימים וריאל מדריד מתקשה לסגור את הסגל. הוא ייסגר בסופו של דבר עם 25 שחקנים, אין פה שום אופציה אחרת. השאלה היחידה היא באיזה צורה ניפרד מהשחקנים שיעזבו, מכירה? השאלה? או שאולי הקפאה?. הסגל הנוכחי עומד על כ-27 שחקני סגל, משמע - עוד שני שחקנים צריכים לעזוב את הקבוצה. לטעמי יש צורך שיותר משני שחקנים יעזבו, הסגל עמוס יותר מידי התקפית והגנתית - אין צורך גם ב-25 שחקני סגל, בטח כאשר מדובר בשחקנים ברמה כזאת. מצב בו שחקנים כמו טורס, דרנתה, גוטי או רוד מוצאים עצמם מחוץ הסגל למשחק הוא אינו סביר לדעתי. ביום שלישי פורסם שישנה שאיפה אפילו לסגור את הסגל על 23 שחקנים, זה נשמע הרבה יותר טוב. אבל זה רק נשמע, בפועל כשנותרו עשרה ימים לתום מועד העברות - ריאל מדריד תצטרך ללחוץ ולהתגמש בו זמנית על מנת להישאר עם 25 שחקני סגל. אני מאמין שאופציית ההקפאה היא אופצייה שתעמוד על הפרק רק לאחר תום מועד העברות במידה ונישאר עם יותר מהכמות המקסימלית. לא ברור איך ואן דר וארט, השחקן שהיינו הכי בטוחים לגבי עזיבתו - עדיין כאן. השם שלו תמיד נמצא ברשימת העוזבים אך אינו תופס אף פעם את הכותרות העיקריות. הונטלאר, רובן, דרנתה ועכשיו כמובן סניידר זוכים ליותר כותרות ממנו. אני כבר לא יודע מה לחשוב על סאגת ווסלי סניידר, השחקן כבר נראה רגל וחצי באינטר - אינו התלבש במשחק נגד דורטמונד וכמו עם הונטלאר הסיטואציה בה יתאמן לבד מעכשיו עלתה לאוויר, אך הסוכן שלו היום שהשחקן מעוניין להמשיך בריאל מדריד. הסוכן אינו מחדש לנו כלום כיוון שהדברים האלה נאמרו עוד בתחילת יולי אך ביחס לסיטואציה הקיימת - עושה רושם שסניידר מוכן לקחת סיכון של הקפאה.
מיגל טורס, ואן דאר וארט, גאראי צריכים לעזוב בדחיפות, לא יתכן ששחקנים ברמה כזאת ימצאו את עצמם מחוץ לסגל בגלל רשלנות של הנהלת ריאל מדריד.
כנראה שרק אני רואה בטמטום של ריאל (שוב) היזדמנות מושלמת להביא אחלה בלם שגם ישנא את ריאל, כמו מיליטו, רק שחס וחלילה לא יפצע כמוהו. לא רוצה עוד שיברון לב. אה כן, אנ מתכון לגראי, איזה טמטום לשחרר אותו עכשיו.
הצבא עושה לי מאוד רע, פיתחו לי שרירים בידיים עם כל הפקלים (שכיבות שמיכה)..אבל החזרתי, הצלחתי להפיל את המערכת וגרמתי למפקדת שלי לצחוק! ירדן, מנסה להשיג פטור מפקלים...
המארקה: http://img21.imageshack.us/img21/7868/g0822.Xxx * סניידר מאתגר: "אלחם על מנת להישאר". הקשר ההולנדי שריאל מדריד מעוניינת למכור, אינו מתכוון לעזוב בקלות, "פלגריני סופר אותי וזה נותן לי עוד מוטיבציה". * מנצ'סטר יונייטד ומנצ'סטר סיטי באות לקראת רובן.
אסטבן גראנרו:"אפשר וחובה לצפות מאיתנו לשחק כדורגל התקפי ולזכות בתארים. השחקנים מודעים לציפיות". http://img7.imageshack.us/img7/2553/12509458510.Xxx בניגוד לחלק מחבריו בקבוצה, הפיראט, אסטבן גראנרו, ממש לא מנמיך ציפיות. בראיון לאתר האס הוא לא מתבייש להצהיר:"אפשר וחובה לצפות מאיתנו לשחק כדורגל אטרקטיבי ויפה ולזכות בתארים". גראנרו המשיך - "עצם זה שאנחנו ריאל מדריד, זה כבר מחייב אותנו לדברים האלו, חלק בלתי-נפרד מהשם ומהמסורת של המועדון. השחקנים מודעים לכך ולציפיות העצומות שיש מאיתנו". יחד עם זאת, גראנרו הצהיר:"האוהדים צריכים לקבל את זה שלא תמיד יצליח לנו מה שנרצה ויהיו ימים שנשיג רק את התוצאה בלי השואו והמשחק היפה, וזה גם בסדר". "אני נהנה לשחק עם רונאלדו, קאקא, בנזמה וכל השאר. אני בר מזל שזכיתי להיות חלק מהקבוצה הזאת. כשאני על המגרש אני יודע שאני מוקף בשחקנים הטובים ביותר, כאלו שכל קבוצה הייתה רוצה ברחבי העולם וכל שחקן היה חולם לשחק לצידם", סיפר גראנרו, שהתייחס גם לעצמו בנימה אישית - "אפילו אני הופתעתי מההשתלבות המהירה שלי בקבוצה, אני מרגיש כאילו זו לא שנה ראשונה שלי כאן. פלגריני נותן לי הרבה ביטחון והוא מרוצה ממני ואני שמח. בינתיים הכל הולך טוב, אבל העונה ארוכה מאוד ואין לדעת כיצד הדברים יתפתחו". "יש לקבוצה סגל רחב מאוד וזה טוב, כי הקבוצה רוצה לרוץ בכל החזיתות. תיהיה תחרות קשה על מקום בהרכב ולמאמן יהיו הרבה אפשרויות ואולי גם התלבטויות", סיכם גראנרו. לסיום, גראנרו דיבר גם על הדברים הפחות לבבים שיש בקבוצה, כמו למשל גירוש מחלק מהשחקנים, אפילו גירוש בכפייה. "זה דבר שלא קורה רק בריאל מדריד ואין מה לעשות נגד זה", מסביר גרנארו. "כשהרבה מאוד שחקנים באים, בטח שחקנים באיכות הזאת, יש כאלו שמשלמים את המחיר. אני מקווה שכל מי שיעזוב, ילך לקבוצה בה הוא באמת רוצה להיות ויצליח שם". גראנרו אומנם לא שיחק עם מיצ'ל סאלגדו, שעזב את הקבוצה לאחר עשור במדים הלבנים, אבל הוא מאוד מכבד אותו והוא בטוח שביום שני, כשהשחקן יקבל את מלוא הכבוד מהאוהדים, זה יהיה אירוע מרגש - "מגיע לסאלגדו את האהבה והחיבה שהוא קיבל מהקהל. אני סקרן לראות איזו הפתעה הקהל מכין לו. אני בטוח שסאלגדו מאוד יתרגש ושאר השחקנים יתרגשו בשבילו גם כן". * ווסלי סניידר כאמור נחוש להישאר בקבוצה. היום הוא אמר לאתר המארקה:"אני רוצה לשחק בריאל מדריד, לא רוצה לעזוב כי אני יודע כמה זה חשוב לשחק בקבוצה הזאת. אני אלחם עד הרגע האחרון כדי להישאר כאן". סניידר היה מאוד עצוב על כך שנותר מחוץ לסגל לקראת המשחק נגד דורטמונד ברגע האחרון, ועל כך הוא אומר:"זה היה מוזר וקשה בשבילי לראות את כולם משחקים ונהנים ואני הייתי בצד. נסעתי לגרמניה כדי לשחק וזו הייתה הפתעה לרעה. לא אהבתי את זה שלא שותפתי ולדעתי המועדון היה צריך לנהוג אחרת". למרות זאת, סניידר לא מתייאש והוא אומר:"אני בן-אדם חזק, צריך להיות עם מנטאליות גבוהה במקצוע הזה, ואני אתאמן הכי טוב שאני יכול כדי להוכיח למאמן שמגיע לי להיות חלק חשוב מהסגל החזק שנבנה כאן". סניידר הוסיף ואמר שיש לו יחסים טובים עם המאמן פלגריני - "הוא אמר לי דווקא שהוא מאמין בי. אולי זו לא החלטה שלו 'לוותר' עליי. זה נותן לי מוטיבצייה להמשיך לעבוד קשה כדי להיות חלק מהקבוצה הזאת. אני בטוח שזה מגיע לי". ---------------------------------- אני מאוד אוהב לקרוא את דבריו של גראנרו. הוא קלע בול. אסור לפחד להצהיר שהולכים על כל התארים. הקבוצה הנוכחית יכולה לתת שואו גם בתוך זמן קצר, אבל במשחקים הגדולים התוצאה תיהיה החלק החשוב כמובן. אני מאמין שגראנרו ימצא את מקומו בקבוצה והוא יפתיע לא מעט אנשים, שלא מכירים את היכולת שלו מספיק, והשם שלו יגיע גם לאוזניהם של האנשים שהם לא חובבים 'צמודים' של הליגה, אלא כאלו שרואים רק את ברצלונה וריאל מדריד מידי פעם, גג וולנסיה. לגבי סניידר - דבריו ראויים להערכה והערצה. בהחלט יכול להיות שפלגריני היה משאיר אותו בקבוצה, אבל פלורנטינו לוחץ לשחררו. אסור לפסול אפשרות כזאת. הלוואי והוא יישאר איכשהו. כמה חבל שלא מכרנו את גאגו ב-15 מיליון יורו. עכשיו כשמהמאדו חוזר(זה מרגש, אבל חזרתו של ואן ניסטלרוי יותר מרגשת, ואני בטוח שהוא יבקיע במשחק הראשון בו יקבל צ'אנס, אולי אפילו נגד רוזנבורג, במידה והוא לא ייכנס בדקה האחרונה), אין לנו בו כל צורך.
מנואל פלגריני מופיע על שער המארקה: http://img20.imageshack.us/img20/3320/g0823.Xxx "החלום שלי? לזכות בגביע(אירופה) העשירי" "עם תשעים אלף אוהדים בברנבאו, אין סיבה שלא ניתן הצגה"(נגד רוזנבורג בגביע הברנבאו). "ריאל מדריד תנסה לחפש כל הזמן להחזיק בכדור, בין אם מדובר בברנבאו או במשחק חוץ". "עם הסגל הזה, אנחנו צריכים לזכות בהכל". "תוצאת המשחק חשובה יותר מהדרך, למרות שברור שהמטרה היא כדורגל התקפי ויפה לעין. אם נשחק טוב ולא ננצח אז אני לא אתלהב ממה שראיתי". * למטה קאקא ורונאלדו מתראיינים:"הגלאקטיקוס שייכים לעבר. עכשיו אנחנו קבוצה חדשה". * לאס צפוי לקבל את חולצה מספר 10 של ווסלי סניידר. ארבלואה ילבש את חולצה מספר 2, שהייתה בעבר של סאלגדו, ואותה לא יקבל מיגל טורס שאולי בדרך החוצה. * ואן ניסטלרוי ודיארה כאמור חוזרים לסגל הקבוצה אחרי הרבה זמן. ההולנדי לא שיחק מאז נובמבר 2008, כ-292 ימים! האס: רפאל ואן דר וארט רוצה לשחק באנגליה או לחזור לבונדסליגה. http://www.as.com/recorte/20090823dasdaiftb_25/C280/Ies/Michel_Salgado_recibira_homenaje_Rosenborg.Xxx * מיצ'ל סאלגדו יקבל מחר את הכבוד המגיע לו לפני המשחק נגד רוזנבורג. אפילו הועלתה אפשרות שסאלגדו, שבילה כאן עשור שלם, ישחק כמה דקות במדי ריאל מדריד, אך לבסוף זה לא יקרה. סאלגדו יעלה לכר הדשא עם שני בניו הקטנים, מיגל אנחל ומארילוז, לקבל מחיאות כפיים סוערות מהאוהדים. אולי אפילו ייערך טקס קצר שמגיע לו. סביר להניח שהוא יקבל חולצה ממוסגרת ויידבר קצת עם חלק מהשחקנים. גם הקהל צפוי להכין משהו, אם כי לא בומבסטי כמו במשחק הפרידה מזידאן.